Strul

För ganska många år sedan kom en film som hette Strul. Den var bl.a. med Björn Skifs. Den visades ju så småningom på TV så jag har sett den och jag tror den var ganska rolig, fast ganska jobbig också. En av replikerna var i alla fall ”Det är lite struligt just nu” och häromdagen kände jag mig ganska strulig. Jag skickade ett meddelande till Therese, min hormonterapeut, som jag kommunicerat med under helgen angående hormonbehandlingen och min progesteronkräm etc. och fast hon är på Kreta (kommer nog hem idag) så tog hon tid att ”prata” med mig. I måndags skickade jag i alla fall ett meddelande som jag började med, ”Hej, mitt namn är Strul-Fia.” Och så bad jag om ursäkt att jag är så strulig och förklarade jag att jag tänt snett på östrogenet och slutade med det igen. Det är ju inte första gången men jag trodde jag behövde det nu. Det är fem år sedan sist. Men under de dagar jag tog det så mådde jag sämre än förut, sov sämre, hade fler vallningar och var mer orolig (precis tvärtom det som skulle bli). Dessutom hade jag två yrselanfall samma dag och det har jag inte haft på länge. Jag hade ett i samband med utsättningsreaktionen av Venlafaxinet, men innan dess är det nog ett år sedan. Så jag tog fram och läste biverkningslistan, vilken var lång som en följetong, och insåg att det inte var bra för mig. Jag återgår till Progesteronkrämen och så ska jag testa Femarelle istället (ett naturligt alternativ till Östrogenbehandling) och som enligt experterna ska ge östrogenets alla goda effekter utan biverkningarna. Det låter ju bra. Värt ett försök i alla fall. Det är i alla fall inte farligt utan har tvärtom bara goda resultat i studier. Therese svarade efter en stund och skrev att hon tyckte jag var klok som lyssnade på min kropp. Hon fick ett stort hjärta tillbaka :-)

Igår var jag och såg utställningen Ecce Homo i Stadshuset. Det var bra att jag gick igår, det var jag och en annan som var där och tittade. I lördags hade det varit fullt med folk. Tyvärr missade jag ju då föreläsningen men förhoppningsvis träffar jag Susanne imorgon och hon var och lyssnade i lördags så då får hon berätta. I alla fall var det väldigt fina bilder. Hon är en otrolig fotograf och man nästan kom rakt in i bilden. De är ju riktigt stora också. Vad man än tycker om motiven så är i alla fall bilderna fina. Personligen tyckte jag att även motiven var fina på många sätt. Kanske kan jag tycka att i alla fall en av dem var lite väl provocerande, då man stod mitt framför en naken man med snoppen mitt i synfältet och det är kanske inte det jag vill titta på varje dag. Annars var de fina.

Det kan hända att det är sista dagen med sol och varmt idag. Möjligen kan kalluften ta över framöver. Så en promenad ligger väl på schemat även idag.

Så, en av bönerna från internet:

”Tack Gud, för din ständiga närvaro, tack för att du möter oss som vi är. Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss, Amen.”

Blessings

 <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0