God over good

Har just läst ut boken ”God over good” av Luke Northsworthy, boken har undertiteln: “Saving your faith by losing your expectations of God”. Jag såg fram emot att läsa den boken. Jag visste ju att han skrivit den och att den var inlämnad till förlaget och sedan tog det ju lång tid innan den äntligen kom ut. Där berättar han sin egen berättelse om hur tron på och relationen till Gud förändrats på grund av livets olika omständigheter och hur hans dekonstruktion kunnat leda till en rekonstruktion som är starkare och mera grundad än den första. Det är ju inte helt ovanligt att man som troende går igenom en sådan trosresa, men för tillfället är det ganska många som faktiskt vågar göra det offentligt och även skriva böcker om det, vilket då kan hjälpa oss andra som också är på den resan. Naturligtvis är det extra roligt när författaren är någon man känner eller ”typ” känner. Det är ju inte så att vi umgås precis, det är ju lite svårt eftersom han bor i Austin, Texas, men vi pratar via Messenger och jag har ju varit med i hans Sermon lunch group flera gånger han kallar mig ”friend” i alla fall så jag tycker vi kan säga att vi är vänner. Skulle jag komma till Austin så skulle vi säkert träffas :-) Dessutom lyssnar jag alltid på hans predikningar och på hans podcast Newsworthy with Northsworthy och det var ju faktiskt den som gjorde att jag sedan hittade ännu fler podcasts med olika författare, pastorer etc. I alla fall så rekommenderar jag såklart den här boken. Ja, även denna är på engelska och kan vara svår att läsa om man inte är van vid det, men om man känner att man klarar av att läsa och förstå engelska så är den klart läsvärd. Man behöver inte förstå precis varje ord för att förstå innehållet. Är det något ord man absolut inte fattar och därför inte fattar sammanhanget kan man alltid använda Google translate :-)

Brittsommaren fortsätter idag också. Lite disigare men fortfarande runt 16 grader. I söndags gick jag ut en promenad i t-shirt, kjol och barfota i sommarskor. Helt fantastiskt. Om ett par dagar ska det vara kallare igen så det är bäst att passa på.

Söndagens predikan, ”Harmoni del3”, finns att lyssna på här på hemsidan. Det var sista delen och hade som utgångspunkt 1Kor.14:26, att alla har något att bidra med i gudstjänsten. Nästa söndag är temat: ”Allt tillhör er.”

Så delar jag dagens bön från internet:

”Tack för alla Dina välsignelser. Vi vill använda dem till Din ära och till glädje och nytta för andra. Pris vare dig, vår Herre Jesus Kristus, Amen.”

Grace & Peace

 <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0