Brittsommar

Det har vi nu. Det ska enligt prognosen bli 16-18 grader och solsken i några dagar. Så härligt. Hösten blir inte så lång och vidrig när det tittar in perioder av sommar och sol. Det får bli en promenad om en stund.

Jag var som sagt hos gynekologen igår och fick östrogen i spray, vilket jag tackar för. Men att få bioidentiskt progesteron var helt omöjligt och fick Provera istället, dvs. det syntetiska gestagenet. Man behöver ju detta för att kombinera med östrogenet för att inte livmoderslemhinnan ska växa för tjock och bli risk för livmoderhalscancer. Problemet är att svenska läkare måste söka speciell licens för att få skriva ut naturligt (bioidentiskt) progesteron och det är väldigt få gynekologer som gör det och det finns fortfarande ett motstånd inom svensk läkarkår, mycket på grund av dåliga, gamla studier som inte gäller längre och från läkemedelsindustrin. Pengar som vanligt alltså. Jag försökte verkligen få henne att säga att min progesterallkräm skulle funka, men även om hon skulle ha tyckt det så skulle hon inte få säga det. Så hon skrev ut Provera, men sa samtidigt att ”Du gör ju som du vill, det är din kropp, men detta är riktlinjerna.” Se’n skulle jag ta Provera två veckor var tredje månad och då tänker jag att det kanske jag kan testa. Jag har skrivit till Therese, min hormonterapeut, för att höra vad hon säger, men hon är på Kreta just nu så jag förstår om hon har annat att tänka på ;-) Men hon kommer att återkomma och då kan jag få mer information och råd. I alla fall började jag spraya idag och om ett par veckor borde jag känna mig bättre. En spray om dagen till att börja med och jag kan öka till två efter en månad om jag känner att jag behöver det, men jag hoppas detta räcker. Jag har ju rätt stora förhoppningar men det enda hon kunde lova var att det skulle hjälpa mot vallningarna. Jag måste i alla fall säga att det är positivt att hon hade Mia Lundins bok ”Kaos i kvinnohjärnan” på kontoret och hade läst den. Hon tyckte mycket var bra även om hon inte höll med om allt (tyvärr).

Jag delar dagens bön från internet, en bön som passar bra till predikoserien Harmoni som avslutas på söndag:

”Enhetens Gud, vi tackar dig för vår församling och för människornas olika gåvor. Hjälp oss att leva förenade med Kristus, vända mot världen, och öppna för varandra. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 Årstidens färger <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0