Krångligt eller hoppfullt

Det var två av reaktionerna jag fick på söndagens predikan. Det var flera som tackade och tyckte det var en fin och hoppfull predikan som gav nya, bra funderingar. Medan någon annan tyckte det var väldigt mycket som hon inte förstod och tyckte det var krångligt att hänga med. Lyssna gärna själv och bilda din egen uppfattning – här på hemsidan finns den.

Lördagens Frukost & Teologi var en fin samling. Vi pratade Trosbekännelser och det blev meningsfulla samtal. Funderingar över vad som kan vara svårt att ta till sig och tankar om hur våra egna trosbekännelser ser ut. Vi fick dela med oss till varandra och gick därifrån lite rikare än när vi kom dit. Så bra.

Nu är det ny vecka och på lördag är det ny månad och då har vi också Julförsäljning på kåren kl.15.00 och på söndag är det första advent och hornmusikkåren spelar på gudstjänsten, som då har temat ”Ett Nådens År”, Välkommen. Så de närmaste dagarna handlar om förberedelser för helgen. Fast imorgon ska vi på julbord på Novisen, alltså Gabriels skolas restaurang. Mysigt.

Idag delar jag en av Moder Teresas böner:

”Herre, gör mig fri från min likgiltighet och min okänslighet inför hur de fattiga har det. När jag möter dig hungrig eller törstig eller som en främling, visa mig hur jag kan mätta din hunger, stilla din törst eller ta emot dig i mitt hem och i mitt hjärta. Visa mig hur jag kan tjäna dig i den allra minsta av dina bröder, Amen.”

Grace & Peace

 <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0