Det politiska klimatet

Jag gillar inte att varken prata eller skriva om politik. Mest för att jag inte känner mig insatt i det och för att jag inte riktigt tänkt igenom vad mina åsikter kanske har för långsiktiga konsekvenser. Dock är det ju svårt att inte prata lite i alla fall om det som händer nu. Vilken förfärlig röra det är. En stor sandlåda med leksaker som slängs hit och dit och det bråkas och slåss. Helt sanslöst. Jag tänker inte nämna några namn eller partier för jag tycker att alla är precis lika löjliga för tillfället. Mitt förslag var att låta Sveriges alla förskolebarn ta över riksdag och regering. Det hade nog blivit bättre ordning då :-)

Idag är det dessutom mellanårsval i USA och det är ju en historia för sig. Tänk att de klarat sig igenom två år med Trump som president. Det är väl bara att hålla tummarna och hoppas att det inte blir mer än två år till. Kanske skulle man låta barnen ta över där också.

Så, nog om politik för den här gången. Novemberdiset har kommit och igår var det en ruggig dag. Eventuellt kommer solen att bryta igenom lite senare idag. Det är milt och helt ok i alla fall. Helgen var också fin. I söndags var det soligt och vi hade en fin gudstjänst på kåren med parentation bl.a. Predikan som hade temat ”Evighetshoppet” finns att lyssna på här på hemsidan. Nu på söndag har vi ledig helg och det är Urban som kommer och predikar på temat ”Gud- vår Fader” (är det Fars dag så är det). På kvällen kl.17.00 är det Musikgudstjänst med FA:s Centralbrass från Stockholm.

I söndags hann jag också vara med på halva gudstjänsten i Tranås Kyrka. Det var avskedsgudstjänst för Uffe och två till och tyvärr missade jag precis predikan, vilket retar mig lite, men jag hann till Nattvarden :-) och jag fick ju krama honom och önska lycka till och ge honom hans present i alla fall. Så det var en bra söndag. Nu ska han bli kyrkoherde i Lekeryd, så nu får man väl åka på studiebesök till Lekeryd nå’n dag, ha, ha.

Idag delar jag en bön av Moder Teresa:

”Herre, gör mig fri från min likgiltighet och min okänslighet inför hur de fattiga har det. När jag möter dig hungrig eller törstig eller som en främling, visa mig hur jag kan mätta din hunger, stilla din törst eller ta emot dig i mitt hem och i mitt hjärta. Visa mig
hur jag kan tjäna dig i den allra minsta av dina bröder, Amen.”

Grace & Peace

 Bara för att....;-)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0