Give it away

Imorgon kväll ska jag gå på konsert i Brunnsparkskyrkan med Doug Seegers. Turnén heter ”Give it away” och är en julturné där överskottet går till gatubarn någonstans i världen (har glömt var det var just nu). Han var ju här för några år sedan, på sommaren, och då missade jag det, så nu tar jag chansen. Jag antar att jag återkommer och hur det var.

I flera dagar har det varit runt 10 minusgrader, klart, soligt och krispigt. Fint att titta på. Mindre skönt att vara ut i. Idag är det ett par plusgrader, blåsigt och regnblandad snö. Så idag känns det nästan kallare.

Igår var vi och åt julbord i Novisen (restaurangen på Gabriels skola) och Gabriel serverade oss. Han trivs ju bäst som servitör men idag skulle han vara i köket och det såg han inte fram emot. Men så är det. Man måste lära sig båda. Det var väldigt gott i alla fall.

Idag var det pastorsfrukost i Brunnsparkskyrkan på morgonen. Skönt att inte behöva gå så långt ;-) Solen höll på att gå upp och himlen var alldeles rosa. Väldigt vackert.

Glöm nu inte Julförsäljningen på kåren på lördag kl.15.00 och Adventsgudstjänsten på söndag kl.10.00.

Eftersom det är första advent på söndag så delar jag idag psalmen 690 i Sv.Ps.

”Advent är mörker och kyla. På jorden är krig och kallt Man drömmer om fred och vänskap men bråkar och slåss överallt.

Advent är mörker och kyla. Vi tänder ett ljus och ber: Förbarma dig, Gud, över jorden, all nöd, all förtvivlan du ser.

Advent är väntan på Kristus. Kom Herre, kom hit i tid. Och lär oss ta hand om varandra och leva tillsammans i frid.

Blessings

 

 <3

Krångligt eller hoppfullt

Det var två av reaktionerna jag fick på söndagens predikan. Det var flera som tackade och tyckte det var en fin och hoppfull predikan som gav nya, bra funderingar. Medan någon annan tyckte det var väldigt mycket som hon inte förstod och tyckte det var krångligt att hänga med. Lyssna gärna själv och bilda din egen uppfattning – här på hemsidan finns den.

Lördagens Frukost & Teologi var en fin samling. Vi pratade Trosbekännelser och det blev meningsfulla samtal. Funderingar över vad som kan vara svårt att ta till sig och tankar om hur våra egna trosbekännelser ser ut. Vi fick dela med oss till varandra och gick därifrån lite rikare än när vi kom dit. Så bra.

Nu är det ny vecka och på lördag är det ny månad och då har vi också Julförsäljning på kåren kl.15.00 och på söndag är det första advent och hornmusikkåren spelar på gudstjänsten, som då har temat ”Ett Nådens År”, Välkommen. Så de närmaste dagarna handlar om förberedelser för helgen. Fast imorgon ska vi på julbord på Novisen, alltså Gabriels skolas restaurang. Mysigt.

Idag delar jag en av Moder Teresas böner:

”Herre, gör mig fri från min likgiltighet och min okänslighet inför hur de fattiga har det. När jag möter dig hungrig eller törstig eller som en främling, visa mig hur jag kan mätta din hunger, stilla din törst eller ta emot dig i mitt hem och i mitt hjärta. Visa mig hur jag kan tjäna dig i den allra minsta av dina bröder, Amen.”

Grace & Peace

 <3

 

 


Soluppgång

Idag började jag dagen med Pastorsbön i Löfstadkyrkan kl.8-9. Det är alltid bra att börja dagen så, även om det är jobbigt att stiga upp på morgonen. Idag vaknade jag dock för första gången till en vacker soluppgång. Jag kunde för första gången använda min dagsljuslampa som väckarklocka. Jag fick ju den i våras och då var det redan så pass ljust på morgonen så då behövde jag den inte, men idag var det jättebra. Ziggy låg vid mina ben när lampan började lysa så smått och blev starkare under 30 minuter och han vaknade snabbt kan jag tala om och började leka i sängen. Så på honom funkade den perfekt, ha, ha.

På söndag är det Domsöndagen, alltså sista söndagen i kyrkoåret, så man kan säga att det är kyrkans nyårsafton. Första Advent är ju typ nyårsdagen. På söndag är det i alla fall sista söndagen i kyrkoåret och temat är Kristi återkomst. Mitt predikotema för söndag är ”Vi ska fara bortom månen…eller??”Och jag använder lite fler Bibeltexter än den som är föreslagen. Jag har inte skrivit rent predikan än men jag hoppas att orka göra det idag. Det känns alltid bättre när det är gjort. Programmet är i alla fall färdigt och skickat till pianisten så jag hoppas att det blir en fin gudstjänst. Välkommen du också <3.

Även på lördag morgon är det ju ett fint tillfälle, nämligen Frukost & Teologi med temat Trosbekännelser. Glöm inte anmäla dig till det och fundera på hur din egen trosbekännelse ser ut, om du har nå’n. Tänk annars hur den skulle kunna se ut.

Idag delar jag dagens bön från internet:

”Gud, låt mig förstå när jag klarar mig själv och när jag ska be om hjälp. Låt mig förstå
när jag ska vänta och när jag ska handla. Låt mig förstå vad jag ska bekymra mig om och vad jag ska lämna, Amen.”

Blessings

 

 


Stad i ljus, myshelg och änglar

Det är en vecka sedan jag skrev och vi hade kårledardagar på Badhotellet onsdag och torsdag förra veckan. Det var bra dagar. Kul att träffa vänner och kollegor som man inte träffar så ofta. Mackan var ju också här och det var extra mysigt att träffa honom. God mat var det också och skön relax i spaavdelningen. Vi avbokade yogan för vi kände att vi inte orkade :-) På torsdagskvällen tändes ljusen i träden längs Storgatan och det var uppträdande av Bröderna Rongedahl m.m. Så nu har vi stad i ljus på kvällarna och det är rätt mysigt nu när det är mörkt så fort på kvällen och ibland hela dagen.

Jag hade tänkt skriva i fredags men Johanna kom och hälsade på. Hon behövde komma från skolan lite och tog en sistaminutenresa på tåget och tillbringade helgen med oss. Det var jättemysigt. På fredagskvällen åt vi tacos och såg Solo på dvd. På lördagen var det Öppet Hus på Holavedsgymnasiet och vi gick dit på förmiddagen. Gabriels klass bjöd på Thaisoppa och presenterade sitt program och det var jättemycket folk där. Johanna fick träffa lärare hon hade och några kompisar och hon stannade och såg dansföreställningen till avslutning. Det var nog precis vad hon behövde. På lördagskvällen såg vi The Shack på dvd. Den hade hon inte heller sett och inte läst heller så det passade ju jättebra. Så mysigt att ha henne liggande här i soffan igen. Det tyckte Snövit också som tog chansen och låg och myste hos henne några gånger ;-)

På söndagen gick vi tillsammans till kåren så gick hon därifrån till tåget för det gick redan strax innan tio. Söndagens gudstjänst var fin och predikan som hade temat ”Änglar – finns de” kan man lyssna på eller ladda ner från hemsidan. På eftermiddagen hade vi hemgrupp hos oss vilket också var en trevlig stund.

Nu är vi i sista veckan på kyrkoåret. På söndag är det Domsöndagen med temat Kristi återkomst, fast min predikan har rubriken: ”Vi ska fara bortom månen…eller??” Så låter det spännande så välkommen. På lördag är det terminens sista Frukost & Teologi och då samtalar vi om Trosbekännelser. Så idag och resten av veckan blir det förberedelser för helgen, vilket lär behövas.

En morgonbön från internet:

”Gud, tack för att du ger oss ännu en dag. Hjälp oss, så att timmarna och minuterna inte rinner oss ur händerna. Ge oss i dag några levande ögonblick att minnas, några täta sekunder fyllda av mening. Hjälp oss att använda timmarna så att vi i kväll med glädje kan se tillbaka på de erfarenheter som dagen givit. Hjälp oss att se med årens perspektiv på sekundernas påfrestningar. Låt oss leva ännu en dag i ditt eviga ljus, Amen.”

Grace & Peace

 

 ;-)

 

 

 

 


Gud som far

Det var rubriken på Urbans predikan i söndags. Den kan du lyssna och titta på här på youtube. Det är bra att han gör så, att någon i familjen filmar predikan så att den kan delas. Vi spelar ju bara in ljudet men vi kanske borde filma också så det kan spridas på fler platser.

Vi hade en skön ledig helg. På söndagen såg jag gudstjänsten på TV och sedan blev det en lång promenad i Östanåparken, vilket var välbehövligt. De håller på att bygga ut aktivitetslekplatsen, så den ska bli ännu bättre till nästa säsong. Kul.

Imorgon och torsdag är det kårledardagar för oss på Badhotellet. Det ska bli roligt, tror jag :-) Vi är två divisioner så det kan ju bli runt ett 40-tal personer, vilket kan vara både bra och dåligt, men jag tror det blir bra :-) Som boende på hotellet har man tillgång till spa-avdelningen samt till träning och yoga och jag och en kollega tänkte testa Yinyoga imorgon kväll (om jag orkar). Det är ju en lugn och meditativ yogaform och det kan nog vara skönt efter en dag i samtal och mycket sittande, och yinyoga är ju stretchande och avslappnande, så jag hoppas att det också blir bra. Det kan hjälpa till att öppna upp och släppa på låsningar och få bättre flöde i kroppen. Det kan jag ju verkligen behöva med alla mina obalanser för tillfället. Dessutom gäller det ju att passa på när man får det ”gratis”. Förutom detta så är det ju lyxigt med en natt på hotell och med god mat. Så jag återkommer om några dagar, fredag förmodligen.

Delar dagens bön från internet:

”Herre, välsigna vårt lands mångfald av människor, raser, kulturer och språk. Vi ber att vi blir ett land rikt på skratt och glädje, rättvisa och försoning, fred och enhet, medmänsklighet, omsorg och generositet, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Ruggigt och duggigt

Ja, det är nog bästa beskrivningen om man tittar ut genom fönstret idag eller sticker ut näsan genom dörren. Det är milt i luften och det är skönt. Jag klarar det bättre än när kylan biter i kinderna, samtidigt är detta ganska sömningivande så det var bäst att städa på en gång på morgonen så det blev gjort. Det var ett smart drag.

Igår kväll hade jag ett fint samtal som med säkerhet kommer att leda till en soldatinvigning framöver. Väldigt trevligt. Det är roligt när någon är så positiv så glad att få ta det steget och det är upplyftande, så det får vi göra något bra av. Mer om det framöver.

Nästa vecka, onsdag till torsdag, ska vi på kårledardagar på Badhotellet. Så himla bra. Vi får vara och bo på hotell men vi behöver inte åka iväg nå’nstans och så får Gabriel öva på att vara hemma själv och sköta om både sig själv och katterna så att han kan vara och göra det till våren när det är ledardagar i Örebro. Och nu är vi ju väldigt nära och kan komma hem när som helst, så det är en bra träning. Det ser vi fram emot. Jag hade ju förstås sett fram emot att få ta vara på spa-avdelningen men med tanke på candidan som fortfarande plågar mig så blir det ju inte så mycket av det. Inte pool eller bastu i alla fall. Kanske man kan hänga lite på relaxavdelningen ändå under de timmarna vi har till relax och att umgås.

Jo, candidan har blivit lite bättre. Utslaget har dämpats och blekts lite på sina ställen och det verkar som att det kan bli bättre, men det kliar fortfarande, det är irriterat och det känns inte som att det går stadigt framåt hela tiden utan mer lite fram och tillbaka vilket gör mig så less, ibland mer och ibland mindre. Det är ju några veckor kvar på just den här behandlingen men det övriga, naturpreparaten och dieten, kommer ju att hålla på länge än, vilket är helt ok för mig att göra om bara dessa irriterande symtom ville försvinna.

Nåja, nog om det för idag. Snart ska jag ta en promenad och känna lite på det ruggiga och duggiga.

Delar dagens korta bön från internet:

”Lägger denna dag i dina händer. Hjälp mig att i min svaghet lita på din styrka, Amen.”

Blessings

 

 


Det politiska klimatet

Jag gillar inte att varken prata eller skriva om politik. Mest för att jag inte känner mig insatt i det och för att jag inte riktigt tänkt igenom vad mina åsikter kanske har för långsiktiga konsekvenser. Dock är det ju svårt att inte prata lite i alla fall om det som händer nu. Vilken förfärlig röra det är. En stor sandlåda med leksaker som slängs hit och dit och det bråkas och slåss. Helt sanslöst. Jag tänker inte nämna några namn eller partier för jag tycker att alla är precis lika löjliga för tillfället. Mitt förslag var att låta Sveriges alla förskolebarn ta över riksdag och regering. Det hade nog blivit bättre ordning då :-)

Idag är det dessutom mellanårsval i USA och det är ju en historia för sig. Tänk att de klarat sig igenom två år med Trump som president. Det är väl bara att hålla tummarna och hoppas att det inte blir mer än två år till. Kanske skulle man låta barnen ta över där också.

Så, nog om politik för den här gången. Novemberdiset har kommit och igår var det en ruggig dag. Eventuellt kommer solen att bryta igenom lite senare idag. Det är milt och helt ok i alla fall. Helgen var också fin. I söndags var det soligt och vi hade en fin gudstjänst på kåren med parentation bl.a. Predikan som hade temat ”Evighetshoppet” finns att lyssna på här på hemsidan. Nu på söndag har vi ledig helg och det är Urban som kommer och predikar på temat ”Gud- vår Fader” (är det Fars dag så är det). På kvällen kl.17.00 är det Musikgudstjänst med FA:s Centralbrass från Stockholm.

I söndags hann jag också vara med på halva gudstjänsten i Tranås Kyrka. Det var avskedsgudstjänst för Uffe och två till och tyvärr missade jag precis predikan, vilket retar mig lite, men jag hann till Nattvarden :-) och jag fick ju krama honom och önska lycka till och ge honom hans present i alla fall. Så det var en bra söndag. Nu ska han bli kyrkoherde i Lekeryd, så nu får man väl åka på studiebesök till Lekeryd nå’n dag, ha, ha.

Idag delar jag en bön av Moder Teresa:

”Herre, gör mig fri från min likgiltighet och min okänslighet inför hur de fattiga har det. När jag möter dig hungrig eller törstig eller som en främling, visa mig hur jag kan mätta din hunger, stilla din törst eller ta emot dig i mitt hem och i mitt hjärta. Visa mig
hur jag kan tjäna dig i den allra minsta av dina bröder, Amen.”

Grace & Peace

 Bara för att....;-)

 


Ännu en allhelgonahelg

Idag är Musikkåren som vanligt på Nya Griftegården och har en musikandakt. Det brukar vara väldigt bra, välbesökt och en mycket fin tradition. Skönt att solen skiner i alla fall även om vinden är ganska bitande idag. Eller, det kanske är jätteskönt där. Det vore ju bra i så fall. Jag var ute för en timme sedan och då var det ganska kallt i vinden så jag insåg att jag valt rätt att inte följa med. Se’n är det ju tråkigt att missa själva andakten men man kan ju inte få allt här i världen :-)

Gabriel var i Linköping igår på NärCon Höst. Hans kompis David följde också med och de hade haft en jättebra dag. Gabriel kunde gå i sin egentillverkade dräkt hela dagen vilket han var glad för. I somras var det ju alldeles för varmt att ha på den någon längre stund.

Imorgon är det gudstjänst som vanligt kl.10.00 och temat är ”Evighetshoppet”. Vi har även parentation, vilket vi brukar ha just på söndagen efter Alla Helgons Dag. Det är hornmusik och jag tror det blir en fin stund. Välkommen du också.

Och så en tackbön från internet:

”Tack Gud för din ständiga närvaro tack för att du möter oss som vi är. Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss, Amen.”

Kram

 

 


17 år

Tänk att ”lille” Gabriel fyller 17 år idag. Att det gått så många år sedan han gjorde entré i våra liv och vi blev så mycket rikare. 17 år av oro och bekymmer, blandat med så väldigt mycket glädje, kärlek, humor, omsorg, rikedom och värme. Och vi har fortfarande honom nära och får fortsätta njuta av hans närhet. Det är tacksamt. Snart nog flyger väl han också ut och då blir vi ”empty nesters” (engelskt uttryck för tomheten när alla barnen flyttat). Tur att vi har katterna då ;-)

Jag och katterna sjöng för honom idag. Magnus hade redan gått till jobb och eftersom Gabriel har Höstlov så behövde vi ju inte sjunga för honom så tidigt. Jag behövde inte heller gå upp så tidigt ;-) Så han fick frukost på sängen och presenter och se’n får han en present till av Magnus när han kommer hem.

Idag skiner solen vilket är skönt. Det har varit så tråkigt väder de senaste dagarna med regn och blåst och ruggigt. Det gick bra att spela på tisdagsträffen häromdagen men det känns i kroppen efteråt och även om det bara var en knapp timme så är det ändå tröttande på något sätt. Speciellt nu när jag är i sådan obalans i övrigt. Idag får solen ge lite extra energi om en stund.

Idag delar jag en bön ur Psaltaren, Psalm 121:

”Jag ser upp emot bergen: varifrån skall jag få hjälp? Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Han låter inte din fot slinta, han vakar ständigt över dina steg. Han sover aldrig, han vakar ständigt, han som beskyddar Israel. Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Solen skall inte skada dig om dagen, inte månen om natten. Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv. Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och för evigt.”

Blessings

 Grattis Gabriel <3

 

 


RSS 2.0