Platt

Min mage är platt. Den har inte varit så platt på många år, ha, ha. Tur att jag har bälte i byxorna. Jag får glädjas så länge det varar. Att nå hit var dock inget jag rekommenderar. Att fasta + att dricka 4 liter vidrig laxerlösning som sedan rinner rakt igenom både dag och natt och sedan utstå en allt annat än behaglig undersökning (koloskopi) är sådant man kan vara utan. Jag började undersökningen utan några smärtstillande eller lugnande läkemedel. Ville verkligen inte ta något, för jag ville inte vara ”bakis” i ett dygn efter en undersökning som tar ca 30 minuter. Jag fick dock ta en pytteliten dos smärtstillande för det gjorde bara för ont ett tag. Jag fick krama sköterskans hand men det hjälpte inte hela vägen. Att försöka andas långa djupa andetag ner i magen är inte heller helt enkelt när det känns som att magen ska gå sönder. Tarmen var lite besvärlig och doktorn hade svårt att komma förbi en krök som snurrade sig som en grisknorr, sa han. Mycket trevlig läkare dock, vilket var bra. Dansk var han också så jag testade lite danska på honom, det gillade han :-) I alla fall, tarmen ser bra ut, inget farligt, inge konstigheter. Att den kröker och lätte knorrar till sig är säkert anledningen till att det ofta är svårt att tömma den. Jag hade gjort ett bra jobb med laxeringen, det var ordentligt rent därinne. Den smärtstillande medicinen gjorde inte direkt någon nytta men gjorde mig yr i huvudet efteråt. Precis det jag inte ville. Det blev bättre ganska snabbt dock så vi kunde åka hem och jag vilade när jag kom hem. Det har varit väldigt gott att kunna äta och dricka igen :-) Idag känner jag mig ganska mörbultad. Ont i kroppen för att jag spände mig så mycket när det gjorde ont och ont i huvudet, förmodligen som en biverkning av alltihop. Har haft ont i huvudet sedan i måndags kväll mer eller mindre men det går väl över. Väldigt skönt att det är gjort nu i alla fall och att det ändå gick så bra. Det är inget jag vill göra om.

Idag är hoppar jag över vattengympan ;-) och jag var och handlade i morse. Kan meddela att det är omkring 15 minusgrader, lite blåsigt och massor av snö och is. När man tittar ut ser det ju fint ut med sol och snö och fint vinterlandskap, men när man kommer ut är det mindre trevligt. I alla fall för mig. En del gillar detta och det får man gärna göra. Jag vill inte mer nu, dock. Det räcker med kyla nu.

Helgens aktiviteter var trevliga. Lördagen på badhuset var så skönt. Vi var inte så många den här gången så det var gott om plats i bassängen och man kunde simma ordentligt utan att trängas och bubbelpoolen var helt ljuvlig. Precis vad jag behövde såhär i vintertiden. Söndagens gudstjänst var också fin. Många i musikkåren och det var så fint. Predikan ”Livet är en strid” finna att lyssna på här på hemsidan.

Imorgon går vi in i mars månad. Vore väldigt skönt om det kunde bli lite vår då :-) Vi fortsätter vår Stillhet & Bön i Fastan kl.17.00 och imorgon pratar vi lite extra om avspänningens bön.

Delar en kort tackbön från internet:

”Tack Gud, för din ständiga närvaro, tack för att du möter oss som vi är. Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss, Amen.”

Grace & Peace

 Japp :-D

 

 

 

 


”Något du tyckte om som barn”

Så står det i Fastekalendern idag – ”Gör något du tyckte om som barn”. Hm. Jag vet inte om det är någon slags varningssignal men jag kommer inte direkt på något som jag kan göra nu som jag tyckte om då. Det ska ju funka också. Ge mig några förslag så kanske jag kommer på nå’t :-)

Imorgon eftermiddag har kåren hyrt badhuset ett par timmar och vi ska ha en gemenskapsträff där. Det brukar vara himla trevligt. Hela poolen inklusive hoppborgen och bubbelpoolen. Helt ok faktiskt. Att bada är ju nå’t jag tyckte om som barn, fast då blir det fel dag, ha, ha. Jag kanske kan byta dagar. Imorgon står det ”Fräscha upp dina kunskaper i hjärt- och lungräddning.” I alla fall, om någon mer vill komma och vara med imorgon på badhuset kl.16-18 så hör av dig till mig eller Magnus så tror jag att det går att ordna. Det finns plats för fler men vi behöver anmälan så vi vet hur mycket fika vi ska ta med oss.

Välkommen på gudstjänsten på söndag kl.10.00 också. Temat är ”Livet är en strid” och musikkåren spelar. Nu kanske det också dröjer några dagar innan jag skriver igen för förutom gudstjänst imorgon och bibelsamtal på måndag så ska jag på tisdag åka till Eksjö och få gjort koloskopin. Så antingen onsdag eller torsdag i nästa vecka blir nog nästa blogginlägg.

Idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, tag min svaghet, ge mig din styrka. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Utan dina andetag

När min bror och svägerska gifte sig 2011 sjöng jag två sånger i kyrkan. Dels var det Eva Dahlgrens ”Vem tänder stjärnorna” och dels var det Kents ”Utan dina andetag” och några strofer i den senare sången lyder: ”Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor, Jag kan inte ens stå när du inte ser på, och genomskinlig grå blir jag utan dina andetag.” Jag kom att tänka på denna sång när jag förberedde inför samlingen Stillhet & Bön i Fastan ikväll. Vi har ju en samling med centrerande, kontemplativ bön och idag ska jag prata lite om andningens bön och det kan vi sedan testa under de 20 minuterna tyst bön som vi har under samlingen. Och just denna sång beskriver så bra just det här att andningen är en bön, ett samtal med Gud där vi kan förstå att ”Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor.” Att Gud blåser in sin ande i människan och varje andetag är en nyskapelse och en genomströmning av Guds ande i människan. Att jag blir ”genomskinlig, grå och färglös som en tår, utan dina andetag.” Det är verkligen en fantastisk beskrivning av vårt liv i Gud. Så, jag tror det blir en väldigt bra bönesamling ikväll så välkommen du också, kl.17.00, för ”Vad vore jag, utan dina andetag.”

Den här dagen började också med bön med kollegorna i Löfstadkyrkan och resten av dagen är tvätt och städ och datorjobb.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 524:1

 ”Är dagen fylld av oro och bekymmer, och ovisshet gör vägen svår att gå, så stanna upp och ge dig tid att lyssna, ty kanske, kanske skall du finna då: Guds Ande bor i djupet av ditt hjärta, och av hans vishet kan du ledning få.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3
”Ha tålamod”

Vi är ju inne i Fastan nu och på Svenska Kyrkans i Umeå hemsida finns en Fastekalender man kan ladda ner och skriva ut och klistra ihop, så blir den en kub och för varje dag i Fastan står ett tips på något man kan göra för sig själv eller för någon annan. Idag står det t.ex. ”Ha tålamod” och imorgon står det ”Sortera ut något till förmån för någon annan.” Fastan är ett bra tillfälle att låta sig utmanas, att avstå från något till förmån för att vinna något annat; att få tid för eftertanke och bön och tid att komma närmare Gud; att ta tid i livet att stanna upp och skapa en ny vana. Under fastetiden är fokus på Jesus som gick genom lidandet och döden mot uppståndelse och ett nytt liv och texterna och teman för söndagarna handlar om kamp och prövningar. På söndag är temat för kyrkoåret ”Den kämpande tron” och jag har rubriken på min predikan: ”Livet är en strid”, så om du tycker att det låter spännande så välkommen på gudstjänst på söndag kl.10.00.

Söndagen som gick var ju vår lediga söndag och Urban Arvidsson predikade på temat: ”Vilken väg går du?” Predikan spelades inte in men finns att läsa här på hans blogg. Hans första bok, Vägen blir till medan(s) vi går”, har också kommit ut nu och den är jättefin, en samling av 77 texter om livet.

Så, idag står det alltså ”Ha tålamod” på fastekalendern. Jag kan tala om att det är en rätt bra uppmaning just nu. Det är många saker i livet som för tillfället är väldigt tålamodskrävande och jag har lite svårt emellanåt att ta det där extra andetaget innan jag agerar, så det händer att jag reagerar för snabbt och ångrar mig efteråt (när jag lugnat ner mig). Jag har under många år jobbar på just tålamodet och tycker själv i alla fall att jag blivit bra på att ha tålamod många gånger och vara lugn med det. Men jag tror att det har med medicinen att göra (som så mycket annat) för den påverkar ju signalsubstanserna i hjärnan som sedan påverkar så mycket annat, så det krävs lite mer vilja att ”göra rätt” för tillfället och det tar på krafterna. I allmänhet märks det nog inte så mycket för i jobbet och så fungerar livet ganska mycket som vanligt, men en del saker i övrigt staplas liksom på varandra och till slut blir det för tungt att bära och det faller isär och då finns inte mycket marginal kvar för att ta ett extra andetag. Så ja, livet är en strid ;-)

Så, dagens bön från internet:

”Herre, hjälp mig att under denna fastetid förstå vad det betyder att offra något för att någon annan ska få leva, Amen.”

Blessings

<3 <3 <3
 

 


Mer Nadia

Igår delade jag ett klipp med Nadia Boltz-Webber där hon förklarar Lutheransk tro på 90 sekunder. Här är en länk till hela den ”predikan”. Den var från en konferens i New Orleans 2012, och där får man helheten i det hon berättade om i förra klippet. Så om du förstår engelska, även om du inte förstår allt så är hon ganska lätt att förstå ändå, så titta gärna på det. Hon är en förebild för mig och jag önskar att jag kunde tala lika avslappnat, roligt och djupt på samma gång, som hon kan. Se’n gillar jag ju hennes tatueringar :-)

Även idag snöar det. Och töar. Jag fick några bra tips på bra saker att göra för att uppmuntra mig efter inlägget igår. Ett av tipsen var att ta ett varmt bad och tända ljus och mysa. Det var ett väldigt bra tips – om jag haft ett badkar…… Tack i alla fall :-) Jag får fundera ut något att hitta på denna lediga helg.

Jag delar även idag dagens korta bön från internet:

”Gud ,låt din väg bli synlig för mig. Ge mig mod att gå kärlekens väg, Amen.”

Grace & Peace

 Längtar <3

 

 


Winter – go away!

Mer snö. Ännu mer snö. Allvarligt? Det räcker! Vill gå i ide nu eller åka till sydligare breddgrader tills det är varmt nog att komma hem, if ever…. ”Gör något roligt, något du tycker om, som gör dig glad” – bra idé fast jag orkar inte och dessutom kan jag inte komma på något just nu. Det verkar krävas mer för att lyftas upp för tillfället. Det är så mysigt när man hör fåglar sjunga i träden emellanåt, det inger ju lite hopp, men när det sedan vräker ner snö och vinden blåser kallt och det bara kommer om och om igen, ja, då försvinner liksom det där vår-hoppet. Visst, halva februari kvar men det räcker för mig nu i alla fall. Jag vet att jag klagar och eftersom det är min blogg så tar jag mig den friheten, och jag har liksom inga marginaler i nuläget heller. Jag balanserar liksom på en tunn tråd på grund av nedtrappningen av medicinen och hoppande hormoner så det gör liksom att en del spärrar släpper lite fortare än de annars gör. Så, vintern – stick nu!

Igår hade vi första samlingen med Stillhet & Bön i Fastan. Det var en bra stund. Att tillsammans vara i tyst, meditativ bön en längre stund gör något med oss som människor och ger en ny dimension av bönen och livet. Välkommen nästa torsdag kl.17 och var med du också. Inga förkunskaper behövs :-)

Igår såg jag ett klipp på youtube med Nadia Boltz Weber där hon på 90 sekunder pratar om den Lutheranska tron. Jättebra. Hon är en stor förebild för mig och jag gillar lyssna på predikningarna från hennes församling, som ju heter ”House for all, sinners and saints”, vilket i sig är så coolt och så passande. Här är klippet. Se själv. Dessutom gillar jag hennes tatueringar. Speciellt blomrankan på bröstet. En så’n vill jag ha :-)

Nu är vi lediga i helgen och på söndag predikar Urban Arvidsson på gudstjänsten. Han kommer att ha med sig sin första, helt nyutkomna bok så det finns möjlighet att köpa den. Så välkommen på söndag kl. 10.00

Så, dagens bön från internet:

”Herre, nu är det fasta helig fastetid. Det är inte bara mat som behövs för att man ska kunna leva. Vi måste ha kärlek också. Hjälp oss att avstå från det som är onödigt och se till vad som verkligen är viktigt, Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 


En intressant kombination

Askonsdag och Valentines Day på samma dag. Intressant kombination. Hur kombinerar man det? Alla Hjärtans Dag och första dagen i Fastan? ”Varsågod, en hjärtformad ask med massor av fantastiskt god choklad, men du får bara titta på den och vänta på att äta den tills Påsk.” Spännande ;-) Det är kanske inte så många av oss som tänker så utan väljer det ena eller det andra och skulle jag gissa så är det nog fler som väljer att fira Valentines Day än Askonsdag. Att gå på mässa och få ett kors ritat i pannan med aska kanske inte är den ultimata Valentines dejten :-) Det är ännu en mulen vinterdag i Tranås så Askonsdag passar ju till omgivningen i alla fall. Fast då kan man ju behöva bli lite uppmuntrad med extra kärlek, så det kanske inte är så dum kombination i all fall.

Nåja, halva februari har gått nu och det är inte långt till första vårmånaden. Dok säger ju erfarenheten att våren inte riktigt brukar hänga på så snabbt. Vi får väl se. En dag i taget.

Igår delade jag en affisch om nästa Frukost & Teologi träff, som är den 3/3 och temat är: ”Vad är Bibeln?” Jag delade den bl.a. på Anslagstavlan Tranås på Facebook och det blev en hel diskussion där i kommentarerna. Det är första gången så det verkar vara ett tema som väcker känslor, både negativa och positiva. Förhoppningsvis kan det bli några nya ansikten på träffen, jag poängterar det ett par gånger i diskussionen och välkomnar dem. Det vore ju riktigt roligt i så fall. Dessa träffar är ju till för att få ta del av olika uppfattningar.

Så, dagens bön från internet, bön på Askonsdagen:

”Gud, led mig in i en rätt fasta. Hjälp mig att fylla mitt liv med solidaritet och generositet. Hjälp mig att finna dig i det som ingenting är, i mörkret och övergivenheten, i lidandet och döden. Låt min fasta hjälpa mig att tänka på min egen livsstil så att jag delar med dem som ingenting har. I Jesu Kristi namn, Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


En annan värld

I lördags tittade jag in på E-sportmässan i Bredstorp. Det var verkligen en annan värld än vad jag är van vid. Ena delen av hallen var möblerad med längder av bord där massor av ungdomar satt och spelade på sina datorer, LAN:ade alltså, dygnet runt om de orkade. De sov väl lite emellanåt. Gabriel gjorde det i alla fall, några timmar. Han var väldigt glad och trivdes bra när jag kom vilket gjorde mig glad. Han satt inte och spelade hela tiden utan gick runt lite och testade olika saker som fanns att testa. VR-glasögon; brädspel; cosplay-skapande etc. I andra delen av hallen fanns olika företag som ställde ut och gjorde reklam för sig, typ som en ”vanlig” mässa. En sak som skilde från ”vanliga” mässor var ju dock ljuset. Det var inte ljust därinne. Tvärtom, det var inget ljus i taket utan bara mindre lampor i olika färger utplacerade så att alla skärmar skulle synas på bästa sätt. Så ögonen fick vänja sig lite innan man kunde se ordentligt därinne. I alla fall gick jag runt lite och träffade några bekanta och så. Jag hade tagit taxi dit för Magnus var i Skillingaryd och hade bilen så för att komma dit så tog jag taxi. Hade jag vetat att det var så dyrt så hade jag eventuellt inte det, men så blev det. Dock promenerade jag hem, vilket gav mig ett oplanerat träningspass. Irrande omkring på skogsstigarna som var täckta med tjocka lager snö fick jag träning i kondition, balans, styrka, koordination samt blöta strumpor på köpet. Det tog mig 40 minuter att gå hem och då gick jag rätt snabbt när jag väl kunde gå utan att halka. Det kändes som att jag hade fått träning för en hel vecka :-) Det var skönt att vila när jag kom hem.

I söndags var det en fin gudstjänst och predikan ”Älskar…Älskar inte” finns att hitta här på hemsidan. Magnus hämtade Gabriel senare på kvällen och nu har han sportlov. Han sov länge igår och steg inte upp förrän senare på eftermiddagen. Jag har beordrat honom att gå ut en lång runda idag så han får lite frisk luft och inte fortsätter vända på dygnet.

På torsdag den 15/2 kl.17.00 har vi Stillhet & Bön i fastan på kåren. Det kommer vi att ha varje torsdag fram till Påsk. En stund av meditativ bön i gemenskap med andra och kanske något nytt för en del av oss, så välkommen då.

Dagens bön från internet, en bön nu inför fastan:

”Herre Jesus Kristus, du gick försoningens väg och lät det onda komma dig nära, så nära att din kropp fick eviga sår. Därför är du vår förebild. Därför är du vår fred. Hjälp oss att se dig i mörkret och att följa dig ut i en trasig värld. Amen.”

Grace & Peace

 Bild från Tranås tidning

 


Felsäkert läge

Tänk om man kunde ställa in sig själv på ”felsäkert läge” och vara säker på att man inte gör något fel. Det hade kanske varit nå’t, fast rätt tråkigt i längden. Det är också himla tråkigt att bara kunna köra Word i felsäkert läge på datorn, för blir det inga fel blir det heller inget extra, dvs, inga specialmallar som t.ex. kårblad och affischer, vilket är vad jag behöver då och då. Just nu behöver jag inte göra någon specialaffisch och det nya kårbladet ska inte göras förrän om någon vecka, men innan dess behöver detta lösas. Nu kunde jag åtminstone skriva ut programmet och predikan till söndag så för tillfället är det lugnt, fast felsäkert läge är verkligen bara för tillfällig användning.

Söndag ja, temat är ”Älskar…älskar inte”, musikkåren spelar och det är Elinor som leder och jag vet att hon har några extra kreativa inslag. Det blir bra. Välkommen du också, kl.10.00 på söndag.

Gabriel håller på att packa ner sin dator nu och allt annat han ska ha med sig till LAN:et. Han slutar ju så tidigt på fredagar så han kom ju hem innan jag ens druckit klart förmiddagskaffet :-) Han ser verkligen fram emot detta och jag hoppas han får det jätteroligt. Det är kul att han hittat något att engagera sig i och som han är bra på. Att jag inte förstår mig på allt det är inte viktigt. Huvudsaken är ju att han är glad.

Nu börjar ännu en helg och dag delar dagens bön från internet:

”Gud, låt din väg bli synlig för mig. Ge mig mod att gå kärlekens väg. Amen.”

Kram

 Lol!! :-)

 

 


Torris

Idag är det lite mildare ute, typ runt 0 grader, och solen skiner vilket är trevligt. Dock är jag färdig med vintern. Den börjar ta hårt på mig nu, inte bara mentalt utan fysiskt. Huden är snustorr. Händerna är nog värst, fast jag smörjer och smörjer. Ansiktet är torrt och jag smörjer och det säger ”slurp” och jag behöver smörja igen. Ögonen är torra och gör ont. Jag droppar flera gånger om dagen och allt smörjande och droppande hjälper ju för stunden men sen är det torrt igen. Så nu kan värmen få komma och hjälpa till lite.

Magnus är på kurs i Jönköping idag och för mig är det städ, tvätt och förberedelser till söndag. Det är lite väl frustrerande dock för programmet Word har slutat fungera på datorn, den helt nya datorn….! Att avinstallera och ominstallera hjälpte inte och det är bara Word som inte funkar. Excel och Powerpoint, som jag också använder ofta, är det inget fel på, men just Word, som jag behöver allra mest, funkar inte. Kanske behöver vi köpa en ny licens med en nyare variant. Och då flyger ännu mera pengar iväg. Suck. Nåja, jag försöker intala mig att det är i-landproblem och att jag klarar mig bra ändå – det går sådär…

Nästa vecka är det sportlov. Nu i helgen ska Gabriel vara med på E-sportmässan och han ska vara med på LAN:et. Alltså sitta och spela datorspel typ hela helgen tillsammans med en massa andra ungdomar. Antar att han får ”avgiftas” på måndag, ha, ha :-) Tur att det är lov nästa vecka. Det blir kul för honom i alla fall. Han har velat vara med i flera år men har inte haft en dator som varit bra nog och vi har inte varit så pigga på det heller. Nu har han ju själv sparat och köpt en bra dator och nytt headset och allt man behöver och han är med i E-sportföreningen och engagerar sig så nu har han visat att han fixar det och att det blir bra.

Så delar jag en morgonbön från internet:

”Gud, tack för att du ger oss ännu en dag. Hjälp oss, så att timmarna och minuterna inte rinner oss ur händerna. Ge oss i dag några levande ögonblick att minnas, några täta sekunder fyllda av mening. Hjälp oss att använda timmarna så att vi i kväll med glädje kan se tillbaka på de erfarenheter som dagen givit. Hjälp oss att se med årens perspektiv på sekundernas påfrestningar. Låt oss leva ännu en dag i ditt eviga ljus.  Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


30 år

Jag insåg för ett tag sedan att det nu i februari är 30 år sedan jag åkte till USA för att bo och jobba som au pair hos våra släktingar där. Christina som jag skulle passa var 2½  månad gammal och Pam, hennes mamma, skulle börja jobba första mars. Jag var 19 år (fyllde 20 i april) och hade aldrig haft hand om en så liten baby förut. Jag hade jobbat som barnflicka på hösten innan men de barnen var 1½ år gamla så det var annorlunda. Göran, min storebror, följde med mig till Seattle för att se till att jag kom fram som jag skulle och inrättade mig. Det kändes tryggt, både för mig och mina föräldrar tror jag. Det känns ju inte som att det var så längesedan, och ändå är det så. Det var verkligen det bästa som hänt mig i den åldern. Året innan hade jag gått sista året i gymnasiet och bara väntat på att skolan skulle sluta så livet kunde börja. Se’n slutade skolan, jag tog studenten, och sedan väntade jag fortfarande på att livet skulle börja och dagarna gick. När då denna möjlighet kom att få åka till USA och bo och jobba och dessutom hos släktingar som jag kunde känna mig trygg med, var det liksom ingen tvekan och jag vet att Göran sa till mig innan han skulle åka hem, att se nu till att skaffa vänner och hitta på saker och få ut det allra mesta av den här tiden. Och det gjorde jag. Jag hade förmånen att vara med i Frälsningsarmén, som finns i massor av länder, och så även i Seattle förstås. Jag letade upp Seattle Temple och gick dit och välkomnades med öppna armar. Vilken grej, alltså. En helt ny värld öppnades för mig och livet vände, ja, nu började livet jag hade väntat på. De 19 månader jag tillbringade där påverkade resten av mitt liv och har på många sätt lett mig till där jag är idag. Jag fick vänner också som jag tack vare Facebook fått kontakt med igen de senaste 8 åren (typ) vilket är jätteroligt. Det vore så kul att få åka dit igen och träffa vänner från den tiden och även kunna åka runt lite och se var de bor nuförtiden. En del bor ju kvar medan andra har flyttat runt. I alla fall så är jag tacksam för Facebook som möjliggör dessa vänskaper att fortsätta även efter 30 år.

Nog on nostalgi nu. Gudstjänsten i söndags på temat Ljus i mörkret var en fin gudstjänst med Tranås Gospel och predikan finns här. Tyvärr är det ojämn ljuskvalitet men jag hoppas det går att lyssna på ändå.

Vinterkylan fortsätter och solen skiner just nu, vilket är uppmuntrande och gör att jag kan tänka mig att gå ut en sväng. Har varit och handlat innan och då var det inte sol utan bara kallt och ruggigt. Jag tycker att vintern kan sluta nu, faktiskt.

Så, dagens bön från internet:

”Gud, jag tackar dig för kärleken. Tack för att vi har varandra och har kärlek till varandra. Gud, hjälp oss att behålla dina kärleksgåvor, lusten och aktningen, längtan och närheten. Amen.”

Grace & Peace

 Ha, ha, ha :-)

Kyndelsmässodagen

Igår var det Kyndelsmässodagen enligt almanackan, men den firas söndagen mellan den 2-8 februari, dvs imorgon. Så då är temat för gudstjänsten ”Ljus i mörkret”. Kyndel betyder ljus och du kan läsa mer om Kyndelsmässodagen här. I alla fall kommer även Tranås Gospel att medverka på gudstjänsten på kåren imorgon kl.10.00 så jag är säker på att det blir ljust och fint i det stora hela.

På eftermiddagen imorgon, kl.17.00, är det välkomstmöte för våra nya kommendörer på kåren i Jönköping. Flera av musikanterna ska vara med och spela i den gemensamma musikkåren så det blir säkert jättebra.

Häromdagen snöade det och sedan töade det igen. Fast det varade ju inte så länge för de senaste två dagarna har det snöat och blivit kallare och nu är det fullt med snö överallt, kallt, halt, och igår var det flera trafikolyckor och lastbilar som körde fast på motorvägen mellan Huskvarna och Gränna. Det hade varit skönt att åka iväg till varmare länder några månader nu… och ändå är det bara februari…..

Jag har börjat titta på ”Lerins lärlingar” på tv (eller rättare sagt på svtplay). Vilket fantastiskt program. Så underbara människor som är med där och vilka otroliga talanger och stora drömmar om att göra världen till en bättre plats. Väldigt inspirerande. Jag blir ju också inspirerad att börja måla igen. Jag gjorde ju det ett tag för flera år sedan och det var givande, avkopplande och terapeutiskt. Igår såg jag avsnittet när de var på älgsafari i Ekshärad. Tänk att få klappa och mata små och stora älgar. Vi var ju på älgsafari för ett par år sedan, men då fick vi inte komma så nära dem. Vi satt kvar på traktorflaket och åkte genom. Det hade varit mysigt att få klappa och gosa lite :-)

Jag måste väl gå ut en liten stund idag trots vädret. Frisk luft är ju alltid bra och behövs för hälsan.

Så, dagens bön från internet:

”Gud, du är livets källa. Tack för jordens skönhet och växtkraft. Tack för din outtröttliga omsorg om allt levande. Hjälp oss att mitt i utsatthet och motgång bejaka och tacka för det liv som trots allt ständigt flödar fram. Låt vår lovsång uttryckas i klingande toner, i uppriktig förbön och i kärleksfull handling, Amen.”

Kram

 
<3 <3 <3

 


Update

Sedan september förra året har jag hållit på att trappa ner Venlafaxin – antidepressiv medicin. Jag har tagit den medicinen sedan januari 2010 och jag kände att jag nu hade fler biverkningar än verkningar och numera vet jag mer om hur denna sorts mediciner påverkar kroppen och kände att det var dags att sluta med dem. Jag tar det väldigt sakta och har hjälp av programmet The Road Back och tar en del tillskott för att hjälpa kroppen på vägen. Det har gått helt ok hela tiden fast jag känner att jag emellanåt balanserar på en tunn lina och jag vet aldrig riktigt hur jag mår från dag till dag, från stund till stund, men i det stora hela har det gått bra. Sedan i måndags är jag nere i 37,5 mg, vilket är 1/3 av min ursprungsdos. Det kanske låter märkligt för en del att det tagit så lång tid att få bort 2/3, men just denna medicin är en av de allra värsta att sätta ut. De kan ge så hemska utsättningssymptom att man bara inte klarar av det utan börjar igen. Det hände förra gången jag försökte sätta ut den (2012) och jag tänkte att det inte ska hända denna gång. Jag är tacksam att ha kommit så långt som jag har utan de värsta symptomen och därför fortsätter jag att ta det väldigt sakta. Jag tror att jag stannar på denna dos i minst en månad så jag kan känna mig något sånär stabil när jag trappar ner nästa gång. Grejen med att dels trappa ner antidepressiv medicin samtidigt som man är i min ålder (!) då hormonerna inte är helt beräkneliga, gör att olika symptom som kan verka helt orelaterade kan komma upp och då kan man bli lite förvirrad och konfunderad. Så jag tänker att jag skyller alla symptom på nedtrappning och horminer, så har jag något att hänga upp dem på ;-) Igår fick jag också en ny kallelse till Koloskopi i Eksjö, den 27/2. Så nu har jag i alla fall ett datum och kan ställa in mig på det. Obehagligt men bra att det ska bli av.

Vintern är ju tillbaks även i Tranås. Det har snöat hela förmiddagen och det är ett vinterlandskap utanför fönstret. Idag går vi in i februari, den sista vintermånaden (eller hur…) så det ska väl bli vår i år också, nå’n gång. Ska försöka glädjas över att snön lyser upp lite grand.

Idag är det städ, tvätt och predikan som gäller, och en liten promenad med några ärenden.

Så, en kort morgonbön från internet:

”Herre, finn mig där jag är idag, ge mig vad jag behöver och stanna hos mig tills natten kommer, Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


RSS 2.0