Vad hände?

Ja, vad hände med sommaren? Den försvann lika fort som den kom. På några dagar sjönk temperaturen med drygt 15 grader; den blå himlen byttes i grå och solen försvann. Ja, det var ok igår och jag kunde sitta på balkongen en stund på kvällen, men luften är ändå kallare och känslan av högsommar är borta. Idag regnar det och är runt 15 grader och prognosen ser typ likadan ut. Det där svenska ”lagom” stämmer ju inte direkt här. Jag vet att regnet är väldigt nödvändigt och såklart ska det regna, men det vore trevligt om det kunde vara soligt, skönt och ganska varmt långt in på hösten så att det inte bara är grått och rått.

Idag håller de på att spika upp nya bjälkar i taket så snart ska vi ha ett helt tak igen, hoppas jag. Det är tålamodskrävande när allt är så rörigt och smutsigt.

Idag är det en vecka kvar tills Gabriel börjar skolan igen. 2:or och 3:or börjar på tisdagen och ettorna börjar på måndagen. Då är höstterminen ett faktum de vardagliga rutinerna kommer att falla på plats igen efter hand. Nu till helgen är det Sommarkväll i Sännevadet kl.18 på lördag och det är brassmusik med sextetten. På söndag är det gudstjänst kl.10 och temat är ”Friheten i Kristus”. Det är sista gudstjänsten i Sännevadet för sommaren och den 26:e är vi tillbaks i lokalen.

Idag delar jag en bön från Psaltaren 143:6-11:

”Jag sträcker mina händer mot dig, öppnar mig som törstig jord. Herre, skynda att svara mig, jag orkar inte mer. Dölj inte ditt ansikte för mig, då blir jag lik dem som lagts i graven. Låt mig var morgon möta din trofasthet, ty jag förtröstar på dig. Visa mig den väg jag skall gå, jag sätter mitt hopp till dig. Herre, rädda mig från mina fiender, jag flyr till dig. Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud. Må din goda ande leda mig på jämn mark. Herre, bevara mitt liv, ditt namn till ära, tag mig ur nöden, du som är rättfärdig.”

Blessings

 :-)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0