”The Eternal Current”

Eller ”Det eviga flödet”, ”Den eviga strömmen” ja, det finns kanske fler översättningar. Boken kom igår i alla fall. Boken ”The Eternal Current” av Aaron Niequist. Boken jag vann genom att lyssna på Luke Northsworthy’s podcast ”Newsworthy with Northsworthy” och instagramma om boken och tagga Luke och bokens namn. Och jag vann! Jag tror kanske att det hjälpte att jag faktiskt bor i Sverige och är Luke’s internetvän och skrev att jag verkligen ville ha den, ”Please Luke” :-) Han tyckte nog det var coolt att få skicka den till andra sidan jordklotet. Nu fick jag den i brevlådan och när jag läst klart ”Mata inte skuggorna” (4 kapitel kvar) så kommer jag nog att börja läsa den. Jag har visserligen börjat på ”Things hidden” av Richard Rohr, men denna lockar lite mer just nu och jag kommer att ha lite mer möjlighet att läsa de närmaste veckorna för efter kommande söndag ska jag inte predika förrän den 30 september igen. Den 9/9 besöker vi Brunnsparkskyrkans konfirmationsgudstjänst. Den 16/9 är jag på Wettershus på retreat och den 23/9 har vi ledig helg. Så jag har god tid på mig att planera predikoserien ”Harmoni” som börjar den 30/9 och har tre delar, och då har jag lite mer möjlighet att även läsa annat.

Idag mår jag lite bättre än igår. Inte så megabakis. Har sovit bättre vilket hjälper rätt mycket och huvudet är inte så tungt. Ostadig och osynkad men ändå lite ljusare idag.

På gudstjänsten på söndag är i alla fall temat ”Där du alltid är välkommen”. Sångarna ska sjunga så det blir säkert fint. Välkommen du också, alltså :-)

Delar en av de fina bönerna på internet:

”Du finns överallt, Gud. Till och med inne i mig själv. Jag behöver inte leta efter dig. Allt jag behöver göra är att sitta stilla ett tag och lyssna. Du finns där. Om jag är tyst så kanske jag hör dig. Jag lyssnar inåt. Jag lyssnar till dig, Gud, Amen.”

Blessings

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0