Sanering

Ja, det gick framåt med köket, taket blev klart igår så vi kunde städa/sanera därinne. Det tog en dryg timme att få rent när vi hjälptes åt, Magnus och jag. Det kändes i kroppen efteråt och även idag. Tänk att det ska vara så. Så himla dumt. Ska man inte kunna anstränga sig extra eller göra olika saker, aktiviteter och så utan att det ska göra ont i muskler och leder efteråt. Dumt. Nåja, vi har fått tillbaka köket i alla fall och återställt allt utom lamporna i taket. Lysröret måste en elektriker koppla in och vår andra lampa behöver vi skaffa en ny krok till för den försvann ju. Det känns skönt att kunna använda köket igen och att arbetsrummet inte behöver kännas som ett förrådsupplag. Nu får jag väl ta tag i det här med att frosta av frysen och så. Det är ju positivt att vi behövde städa ordentligt för köket har nog inte varit såhär fint sedan vi flyttade in :-)

Eftersom vi hade att göra igår så får jag se till att skriva predikan idag. Det finns lösa trådar men den är långt ifrån färdig. Programmet fick jag klart i tisdags i alla fall. Jag gillar ju att predika och undervisa men när man inte gjort det på 1½ månad och dessutom försökt att inte tänka så mycket på det under semestern utan läsa annat och titta på filmer, dokumentärer och serier istället, då är det inte helt enkelt att komma in i det igen. Så det är dagens främsta uppgift, förutom tvätt och allt annat som kommer in.

Idag kan jag sitta på balkongen och fika och det ska ju bli lite varmare idag och även imorgon säger prognosen. Det är väl lite mer ”normala” sommartemperaturer nu för Sverige så jag antar att det är bra.

Idag delar jag en morgonbön ur Pilgrimens tidegärd:

”Tack Gud för nattens vila och rekreation. Nu sjunger hela din skapelse sin lovsång. En förväntan vilar i allt som lever. Vi ber inte om nya himlar och en ny jord idag, men vi ber om nya livsvidgande erfarenheter. Vi ber inte om stora andliga upplevelser, men vi ber om öppna sinnen för det betydelsefulla i det till synes oansenliga. Vi ber inte om att bli förskonade från det svåra i livet, men vi ber om kraft att möta mörkret inom och utom oss, med insikten att vi får vandra i ditt ljus. Tack Gud för att du ger oss en ny dag på vår hisnande livsvandring, Amen.”

Grace & Peace

 <3

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0