Augusti

Häromdagen blev jag uppmärksam på att det är augusti. Det skymmer fortare på kvällarna och getingarna har blivit fler. Typiskt augusti :-) Fler börjar jobba efter sina semestrar och så även vi. Magnus gick iväg till jobb tidigt idag och jag ska se om jag kan få lite ordning och organisation på uppgifterna. Dags att uppdatera hemsidan, Facebook-sidan och börja på ett nytt kårblad. Nya affischer och predikorubriker/teman ska fixas. Det är mycket såhär i början men får jag bara lite ordning så fixar det sig. Jag förberedde ganska mycket innan semestern så jag tror det ska ordna sig.

Nu är det ungefär 10 grader svalare än förra veckan och det blåser mer, så idag sitter jag faktiskt i soffan och fikar. Det är för kallt på balkongen i skuggan. Fast utomhus i solen är det varmt så det är skönt. Prognosen säger nog lite upp och ner i veckan som kommer.

Nu när semestern är slut får det också bli lite omstart av kroppen. Dags att gömma chokladen långt in i skåpet. Se till att inte ha favoritglassen hemma. Avstå mejeri och allt det där som jag tillåtit mig under sommaren. Det har inte med vikten att göra utan med måendet. Jo, kanske lite vikten också. Jag har två veckor innan jag behöver komma i uniformskjolen så semesterfluffet behöver rinna av, men det brukar det göra om jag återgår till ”det normala” så jag hoppas att två veckor räcker till att börja med och att kroppen kan få lite hjälp att rensa ut skräpet. Och så vet jag ju att jag mår bättre när jag är återhållsam med vissa livsmedel.

Igår var Magnus och jag på friluftsgudstjänst på vid Hembygdsgården. Det var Svenska Kyrkan som hade gudstjänsten där och det var väldigt fint. Förra året hade de visst regn och vädret påverkar ju väldigt. Denna sommaren har vi fått ta igen alla tidigare regniga sommardagar.

Gabriel har dryga två veckor kvar av sommarlovet och se’n börjar han 2:a året i gymnasiet. Jag har börjat spara till hans student, ha, ha.

Delar idag en bön från Iona:

”O Gud, för din kärlek till oss, varm och störande, som har fött oss och öppnat våra ögon för skapelsens under och skönhet tackar vi dig.
För din kärlek till oss, vild och frigörande, som har väckt oss att se skapelsens energi saven som flödar, blodet som pulserar, hjärtat som sjunger, tackar vi dig.
För din kärlek till oss, barmhärtig och tålmodig, som har burit oss genom vår smärta, gråtit bredvid oss i vår synd, och väntat med oss i vår förvirring tackar vi dig, Amen.”

Grace & Peace

<3
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0