”Att älska som Gud älskar”

Är det ens möjligt? Och vad betyder det? Ja, predikan igår hade rubriken ”Medmänniskan eller Att älska som Gud älskar” och evangelietexten är Luk.10:25-37 – den barmhärtige samariern. Kanske behandlar jag den berättelsen lite annorlunda än vad vi är vana vid – lyssna själv och hör efter vad du tycker. Men just detta att älska som Gud älskar – det måste väl inkludera alla? Den berömda sången går ju: ”Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. Röd och gul och vit och svart (och grön, rosa, orange och regnbågsfärgad…) gör detsamma har han sagt, Jesus älskar alla barnen på vår jord.” Så rimligtvis bör det inkludera alla. Är det ens möjligt då? Ja, Jesus verkar ju mena det, eller? Men lyssna själv vet jag och tala gärna om vad du tycker.

Helgen var bra i alla fall och gårdagens gudstjänst blev en väldigt fin höstupptakt på många sätt. Vi välkomnade en ny civilmedlem vilket är mycket glädjande och kanske kan det vara en början på en boll som kommer i rullning :-)

Nu är det ny vecka och just idag är jag ganska vingklippt känns det som. Osynkad och redan ont i huvudet. Kanske blir det bättre under dagen, men jag får ta det lugnt.

Dagens bön ur Pilgrimens Tidegärd är på lite äldre svenska emellanåt, men det gör inte så mycket för den är fin och passande till temat:

”Du som är över oss, du som är en av oss, du som är - också i oss – må alla se dig – också i mig, må jag bereda vägen för dig, må jag tacka dig för allt som vederfares mig. Må jag därvid inte glömma andras nöd. Behåll mig i din kärlek såsom du vill att alla ska förbli i min. Må i allt detta mitt väsen vändas till din ära och må jag aldrig förtvivla. Ty jag är under din hand, och i dig är all kraft och godhet.

Giv mig ett rent sinne – att jag må se dig, ett ödmjukt sinne – att jag må höra dig, ett kärlekens sinne – att jag må tjäna dig, ett trons sinne – att jag må förbli i dig. Amen.”

Grace & Peace

 <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0