Keep calm and colour unicorns

Igår kom den, målarboken jag beställt, med bilder av enhörningar och den massa fina, tänkvärda citat om livet. Verkligen häftig. Någon frågade mig en gång vad det är som är så speciellt med enhörningar. De är magiska, sa jag, sagoväsen. Vackra, förtrollande och mystiska. Precis sådär som livet ska vara på djupet. De representerar kraft, drömmar, äventyr och mirakel, ljus och renhet. Luna Lovegood (i Harry Potter) som är en väldigt speciell flicka, hon är vän med enhörningar och andra sagodjur. När Gabriel och jag var på Harry Potter-vandring i Tranås kyrka för ett par år sedan fick vi svara på frågor för att se vilken karaktär vi var lika och jag fick då Luna Lovegood. Inte helt oväntat, faktiskt :-) Jag älskar i alla fall enhörningar, så nu har jag att färglägga på semestern.

Idag är det mulet, blåsigt och regnigt. Tråkigt sommar-väder med andra ord. Det är dessutom 30 juni idag och ändå verkar prognosen inte säga så mycket om några riktiga sommartemperaturer framöver heller. Det ska förvisso bli bättre men sol och uppehåll, men värmen verkar inte riktigt orka upp. Vi får väl se. Prognoserna kan ju ändras efter hand, vilket inte är helt ovanligt :-)

En kort bön som jag tycker om, från internet idag:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig, gör mig till den jag skall bli och lev i mig. Amen.”

Kram

 
<3 <3 <3

 


Under construction

Jag har länge velat ha en tröja eller linne med texten ”I’m currently under construction…. Thank you for your patience” (Jag är för närvarande under uppbyggnad….Tack för ditt tålamod) och eftersom jag inte hittat någon sådan att köpa så gjorde jag en egen :-) Funkade bra med ett vanligt linne och textilpennor. Det ligger så mycket i den meningen. Jag blir aldrig färdig som människa utan behöver lära mig nya saker hela tiden, nya saker om mig själv och nya saker om livet i stort. Min tro och livsfilosofi ändras och utvecklas hela tiden och ibland kan det bli lite rörigt vilket kan kräva en del tålamod från både mig själv och omgivningen. En del använder detta uttryck när de bygger muskler på sin kropp och har ett visst mål för det och det kan ju också vara en del av det. Jag vill bygga min kropp starkare, min hälsa starkare och det kräver massor av tålamod då den fått utstå så mycket under alla år och det tar tid och tålamod. Ja, det är ju bara så, hela jag är ett byggnadsprojekt ;-) och det är bra, jag vill aldrig bli helt färdig för då dör jag, så jag är ”under construction” och det blir säkert fler tröjor och linnen framöver :-)

Igår skrev jag en efterlysning på Facebook. Jag är av med min bok ”438 dagar” av Martin Schibbye och Johan Persson. Jag måste ha lånat ut den till någon men de jag har frågat har den inte och jag minns verkligen inte vem jag lånat ut den till. Så jag testar väl här också och gör en förfrågan – är det någon som har min bok? Jag vill gärna ha den tillbaka :-)

Även idag blir det en psalmvers, 782:3

”Du ger oss kraft att möta livet. Vem kan leva utan dig? Livets Herre, alltings Fader
ge oss liv, ett liv med dig. Lov och ära vill vi bära fram till Dig, o Herre kär Dig till ära vill vi bära fram oss själva, kom och möt oss här.”

Blessings

<3 <3 <3
 

 

 


Sommarmusik

Nu är det dags igen för en grupp ungdomar att spela live-musik under dagarna på stan och nu har de stått en stund under vårt fönster, utanför Wienerbageriet och sjungit och spelat. Det är ju ett bra sommarjobb för musikstuderande ungdomar och trevligt för resten av oss.

Jag fick några ryggövningar av Johan igår för att hjälpa min onda bröstrygg och de hjälpte faktiskt riktigt bra. Jag ska göra dem idag också och jag har tagit en Ipren idag också så jag kan slappna av tillräckligt i ryggen för att hjälpa den. Idag känns det mest ömt i ryggen och det hugger inte på samma sätt som igår. Tack Johan <3

Ikväll ska Gabriel jobba i disken på Moas för första gången. Spännande. Det blir en tuff dag. Först, i eftermiddag, ska han gå ut med Tranås Posten, som han alltid gör på onsdagar och sedan börjar han på Moas kl.18-22. Men det är kul att han fått det jobbet. Han är själv taggad och det är ju bra.

Igår läste jag ut boken What is the Bible av Rob Bell. Alltså, jag kan inte nog rekommendera den. Sooo Goood! Ja, nu är den ju på engelska, men den är väldigt lättläst. Han skriver ju alltid sina böcker så att de ska vara lättlästa. Korta meningar, mycket luft mellan och inga svåra ord. Så även om du inte tycker att du är bra på engelska tror jag att du kan förstå den. Den finns som ljudbok också, vet jag, med Rob själv som läst in den.

I förrgår blev Johan Gustafsson fri. Han som varit kidnappad i Mali se’n 2011. De har ju visat några videoinspelningar och så från honom under åren där han saknar sin familj och vill komma hem. Under julen 2015 trodde ju familjen att de skulle kunna få hem honom, men det gick inte och plötsligt var det jul 2016 och det hade gått ännu ett år. Jag har undrat många gånger om han någonsin skulle få komma hem och nu är han hemma, som ett mirakel. Det kommer säkert att komma fram efter hand hur många människor som varit inblandade och en del av hur det har gått till att få honom fri. Det är ju hemligt än så länge, men man förstår ju hur de arbetat i det fördolda med förhandlingar på olika sätt. Så himla härligt i alla fall att han är hemma. Hoppas han skriver en bok om sina upplevelser så småningom :-)

Idag delar jag hela Psalm 753 ur Sv. Psalmboken:

”Nu är det härligt att leva! Nu är det tid för musik. Nu vill vi sjunga och spela sommarens solmelodi!

Barfota går vi i gräset, lyssnar till fåglarnas sång, löven som spelar i träden gladde nog Anden en gång.
Bäcken som porlar i skogen, regnet som slår mot vårt tak; det är musik som kan få en sorgsen människa glad.
Gud gav oss livet som gåva, skapade växter och djur. Herren vår Gud vill vi lova för sommarens dofter och ljud.

Nu är det härligt att leva! Nu är det tid för musik. Nu vill vi sjunga och spela sommarens solmelodi!”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

Smärttröskel

Alltså, jag har hög smärttröskel. Jag kan hitta blåmärken och sår på kroppen utan att veta var jag fått dem ifrån ;-) Jag födde flickorna utan bedövning och när jag opererades för 6 veckor sedan tog jag en starkare värktablett första dagen, för att doktorn sa att jag skulle det, och sen bara Panodil i ett par dagar och sen ingenting. Jag har ständig värk i nacke och axlar som ibland är värre och ibland mindre. Så, ja, jag har hög smärttröskel. Nu har jag haft en låsning i bröstryggen ett tag och den har känts mer eller mindre. Ett tag nu har det varit ok, men igår kände jag att det blommade upp igen och gjorde ont, men var ok ändå. Idag kunde jag nästan inte komma ur sängen. Jag kände redan när jag låg där och vaknade att det gjorde väldigt ont just i övre delen mellan skulderbladen. Oj, tänkte jag, hur blir detta? Så jag försökte sträcka på mig och då högg det till ännu mer och gjorde jätteont. Skit också! När jag till slut kom upp kunde jag inte andas utan att det högg till och när jag stod upp inne på badrummet blev jag svimfärdig och illamående så jag fick sätta mig på huk på golvet. Allvarligt?! Hur sjukt är inte det. Jag skulle ha tränat idag på morgonen med det smög sig duktigt. Nu har jag tagit Ipren och Panodil (jag tål inte diklofenak) så det kan lindra lite så jag kan börja röra mig lite mer och mjuka upp mig. Om tabletterna hjälper tillräckligt ska jag försöka stretcha lite för jag antar att det är musklerna som liksom krampar när det hugger till. Det är så svårt när det är så högt upp i ryggen. Är det ländryggen som finns det ju övningar som McKenzie t.ex. som kan hjälpa riktigt bra, men i bröstryggen är det svårare. Och det gör ju inte yrseln och ostadigheten bättre precis. Så idag hjälpte det inte fullt ut att ha hög smärttröskel….

Solen skiner åtminstone så om det går får jag ta mig ut lite senare. Lite fortsatt datorjobb och förberedelser för helgen står också på schemat.

Idag blir det dagens psalmvers från internet, Ps.798:3

”Som luften sluter om varenda dal och höjd, som vattnet fyller ut de stora havens djup, Du sluter om mig år från år. I dig jag rörs vart än jag går. För varje andetag är ditt. Du bor i livets mitt.”

Blessings

 :-)
Allt det vackra

Det var min rubrik på predikan på gudstjänsten igår. En predikan om skapelsen och Skaparen och hur Gud har lagt ner sin identitet i skapelsen och att vi måste sluta tänka att vi är härskare över allt runt omkring oss och förstå att vi är mer av förvaltare och en del av naturen, underordnade naturens lagar, vilket inte är så himla konstigt om man tänker sig in i hur man känner under ett skrämmande stort åskoväder. Jag känner mig i alla fall väldigt underordnad naturens lagar då ;-) Predikan finns att lyssna på eller ladda ner här från hemsidan.

En annan sak som jag tycker ät vackert är ett nystädat hem. Häromdagen när jag tittade mig omkring här hemma i lägenheten och såg alla små skavanker och fläckar och katthår och damm….. kände jag att det skulle vara fantastiskt att orka städa hela lägenheten minutiöst, sådär in i alla skrymslen och hörn och så; torka av alla skåp; dörrar och karmar, putsa alla fönster, speglar och glasdörrar; damma bokhyllor och andra hyllor som dammar igen hela tiden. Typ sådär som pedanter gör varje vecka :-) Nu orkar jag inte att städa på det sättet så det lär inte hända, men det är den största, häftigaste present jag skulle kunna få i nuläget. Tänk om hela lägenheten kunde vara storstädad, skinande och lukta rent när vi kommer tillbaka efter vi varit i Höllviken i juli. Tänk att få komma hem efter en resa och få kliva in i ett rent hem utan att behöva börja med att städa. Det vore häftigt. Det är lite komiskt förstås. Jag kan tänka mig flera överraskningar som resor, smycken, blommor etc. men den största vore ett nystädat hem. Undrar vad det säger om mig och mina förväntningar…;-)

Idag är det i alla fall svalare igen. Det är blåsigt och lite ostadigt och det var det igår också. Lite tråkigt att det är runt 14 grader den 26 juni. Bara att hoppas att det vänder igen och blir varmare igen så att den här sommaren blir sådär fint som en sommar ska vara.

Idag delar jag den långa versionen av Sinnesrobönen:

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam. Amen.”

 <3 <3 <3

 

 


Skapelsen

Idag är det ju Midsommardagen, Johannes Döparens dag och gudstjänsttemat för just är Skapelsen. Jag tar det temat imorgon istället, för vi har ju ingen gudstjänst idag och förra året predikade jag om Johannes döparen, ”Den högstes profet”, vilket egentligen är temat för imorgon. Så välkommen på gudstjänst i Sännevadet kl. 10.00 imorgon förmiddag. Hornmusiken spelar och Anders leder m.m.

Vi hade en trevlig Midsommarafton i Sännevadet. Vi kunde sitta ute på gräsmattan och fika på eftermiddagen fast på kvällen fick vi sitta på den inglasade verandan. Det började regna vid 18-tiden och se’n ösregnade det hela kvällen och långt in på natten. Idag är det svalare och högre, klarare luft.

Idag var det lite svårt att vakna och komma upp och ändå var vi hemma tidigt igår kväll. Det blir en lugn dag idag. Betala räkningar och lite annat hemmapyssel blir bra sysselsättningar.

Idag blir det då en bön att be just på den här dagen, Midsommardagen:

”Herre, ta hand om min ängslan över vad som sker med vår jord. Hjälp mig att vårda, värna och vörda naturen som ett hem för både människor och djur. Herre, jag vill besinna det ansvar som är mitt att förvalta jorden. Tack för skönheten och grönskan! Tack för sommaren! Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Midsommarafton

Ja, det är så varje år – tiden springer iväg fram till Midsommar och sen går sommaren ännu fortare. Hoppas sommaren blir lite längre och finare i år så det känna som om den är väldigt lång. Idag är det i alla fall Midsommarafton och i eftermiddag ska vi ut till Sännevadet och umgås lite med vänner i kåren med fika och grill och midsommarstång etc. Det brukar bli trevligt så det räknar vi med.

Predikan blev klar igår. Skönt. Ska bara läsa igenom den och se till att den blir förståelig när jag predikar.

Solen var framme tidigare i morse, sen blev det mulet och nu försöker den titta fram igen. Vi får väl se vad den bestämmer sig för senare idag, det är ju ändå Midsommarafton…..

Och här kommer dagens bön från internet, bön på Midsommarafton:

”Gud, du har gett oss jorden, vårt hem i kosmos. Med sköra trådar har du vävt samman dess sköna väv av fruktbara jordar, friska vatten, dansande vindar, djur och människor. Ge oss insikt så att vi värnar om den. Ge oss handlingskraft så att vi vårdar den. Ge oss kärlek så att vi älskar den. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Morgonterapi

I morse var jag och Gabriel ute hos Louise och hämtade ägg och passade på att kela med kattungarna. De växer så det knakar och så fort man kom in i stallet började de pipa som bara den. Så vi kelade lite med dem allihop innan vi körde hem igen. Nu dröjer det väl några veckor innan vi kan hälsa på igen och då kommer de att vara mycket större och rörligare. ”Vår” lille kille var på hugget och klättrade omkring på oss. Mysigt. Ett bra sätt att börja morgonen på.

Idag är det lite molnigare och lite svalare. Inget regn dock, än i alla fall. Imorgon är det ju Midsommarafton så då är det ju ganska vanligt att vädret är lite ostadigt. Förra året var det dock väldigt varmt och somrigt på Midsommar. Vi satt ute i gräset i Sännevadet under parasoll och svettades och vi var ett gäng som gick ner till gölen och badade en stund också och det var riktigt varmt och skönt. Det kan vi nog inte räkna med imorgon, he, he, fast det brukar bli trevligt ändå.

Nu finns det en svensk BII-stödgrupp på Facebook. En tjej i Stockholm som heter Johanna orkade starta den. Hon hade delat sin story på sin profil på Facebook och den fick jättestor spridning, så pass att hon blev intervjuad i Expressen och ni i en dansk tidning. Jag är glad att det sprider sig och att någon orkade ta tag i detta. Jag har tänkt hela tiden att det behövdes men inte orkat så detta är bra. Även om det finns många kvinnor över världen som mår bra med sina implantat men det är viktigt att veta hur det kan bli och vara, i alla fall så att man är medveten.

Idag delar jag en bön från internet med rubriken ”Ur ur skuggorna”:

”Gud, våra liv pendlar mellan ljusets glädjefulla liv och skuggornas tröttsamma tillvaro. När vi går på tomgång, Gud. Överraska oss med ett leende, en blick, en förlösande kommentar, en färgnyans som bryter igenom gråheten, så att vi kan få ny kraft och inspiration att leva igen med öppna sinnen och med äkta skapande nyfikenhet på livet. I dina händer överlämnar vi oss. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 


Den längsta dagen

Idag är det sommarsolstånd, vilket betyder att vi har den längsta dagen och kortaste natten. Den brukar ju infalla i närheten av Midsommar och det är ju på fredag som det är Midsommarafton. Det märktes förresten på Ica i morse, alldeles för mycket folk redan då och ingen bra parkering. Oberga har problem att leverera jordgubbar, så det är ju en smärre ”katastrof”. Och det är klart, är det något man vill ha på Midsommar så är det ju jordgubbar. Ja, jag i alla fall. Det hade varit väldigt gott med vispad grädde till också, men så länge jag detoxar så blir det inga mejeriprodukter. Det får bli jordgubbar med kokosmjölk. Det är faktiskt helt ok.

Även idag skiner solen och vädret är helt ok. Det är dock ganska kyliga vindar så i skuggan och blåsten är det inte lika somrigt. Det får bli en liten stavrunda förstås i alla fall. Som jag trodde så känns det i kroppen idag efter träningen igår. En del träningsvärk och en del annan värk samt ostadigt och osynkat mellan huvud och kropp. Gårdagen var lite bättre, så det var en sådan mellandag som jag tar vara på och försöker njuta lite mer av.

Idag behöver jag få ner predikan på papper, i alla fall ramarna. Jag vet ju vad temat är och vad jag ska ha med, men ordningen och utläggningen behöver fixas till.

Så, dagens korta bön från internet:

”Livets Gud, för oss till brunnar med levande vatten och var oss till en källa som ger liv i överflöd. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Olika sommarlovsaktiviteter

Jag tränade jag ett av de vanliga passen från min tränings-dvd, 5 veckor efter operationen, och det gick bra. Det märks att det var ett tag sedan för jag brukar inte bli så svettig av det programmet. Det kändes bra i alla fall. Vi får väl se hur det känns senare idag och imorgon bitti. Träningsvärk är ju ok, men annan värk och obehag är inte lika kul.

Det är sol och varmt idag också. Blåsigt, men skönt. Jag ska gå ut om en stund igen, som jag brukar, så jag får lite frisk luft och sol. Jag hoppas vi får sol och varmt och fint när vi är i Höllviken och att det blir tillfällen för många bad i havet.

Olivia jobbar som fritidsledare på kollo som Malmökåren har nu i Höllviken. Jag pratade med henne igår och än så länge hade hon det bra :-)

Johanna arbetar som undersköterska på ett äldreboende i 9 veckor nu i sommar, så hon får ordentligt med praktik och en hel del pengar, vilket ju hjälper mycket när man är fattig student.

Gabriel njuter av ledigheten sådär som bara en tonårig kille kan göra – i sängen med mobiltelefonen eller vid datorn och en skål med chips. Suck. Jag får tvinga honom att gå ut en liten sväng varje dag. Ibland funkar det….. Imorgon eftermiddag har han i alla fall sitt pass hos Tranåsposten, så då måste han ut vare sig han vill eller ej.

Magnus och jag har ju inte sommarlov/semester, men verksamheten är ju mindre vid denna tid så vi arbetar mest med att knyta ihop sådant som inte blivit färdigt samt förbereda för det som kommer efter semestern så att man inte får allt fallande över en. Det är så jag har tänkt göra varje år men aldrig riktigt fått till. I år verkar det dock gå lite bättre med just det. Förmodligen för att jag inte orkar göra så mycket annat….

Här är dagens bön från internet:

”Upp ur vilda djupa vatten lyfts liv och land. Var du med oss i djupen. Var med oss i livet. Vad som än händer. I Jesu namn, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 


”What is the Bible?”

Jag började läsa Rob Bells nyaste bok ”What is the Bible”  och har kommit till hälften ungefär. Den är bara såå bra. Den har världens längsta underrubrik:”How an ancient library of poems, letters and stories can transform the way you think and feel about everything.” En bok jag absolut rekommenderar för alla att läsa. Vare sig du brukar läsa Bibeln eller inte. Vare sig du är troende, agnostiker eller ateist. Kanske speciellt om du brukar läsa bibeln och har ett speciellt sätt att läsa på eller har favoritverser understrukna (som jag har…) etc. Fast jag gillar verkligen att utforska texten och historierna från olika synvinklar och varför det står på ett visst sätt och varför just en viss detalj finns med fast man skulle kunna avfärda den som just en obetydlig detalj. Med andra ord – en väldigt bra bok. Nu är den ju på engelska så det gör väl att en del av er inte kan läsa den, men många kan och många fler som inte tror att de kan läsa engelska böcker, kan läsa denna, för den är mer än lättläst.

Vi hade Gudstjänst igår i Sännevadet och temat på predikan var ”Genom vattnet” och den finns att lyssna på eller ladda ner här på kårens hemsida. Det var väldigt fint väder igår och vi satt ute på gräsmattan och fikade efteråt.

Det är väldigt fint väder idag också. Soligt och varmt. Jag gick en stavrunda i Östanåparken innan kaffet och det var fint. Det kändes bra att få det gjort för jag måste ut igen några ärenden om en stund och jag mår sådär idag, än så länge i alla fall. Känner mig yr hela jag, liksom. Ingenting synkar. Skitjobbigt. Jag hoppas det blir bättre senare. Ofta är det ju så att jag inte kan veta från stund till stund, inte bara från dag till dag. Jobbigt är det i alla fall.

Dagen bön från gårdagens tema:

”Gud, tack för vattnet - allt levandes förutsättning och livsnäring. Tack för vattnet i våra kroppar, för böljande hav och gatans vattenpussar. Tack för dopets vatten som för evigt har bundit oss samman med dig. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 


Studentlördag

Idag är det studenternas dag i Tranås. Mitt på dagen kommer studentflaken att rulla längs Storgatan ett antal varv och dagen är fylld av glädje och sång. Det är fint väder än så länge, sol och varmt, så studenterna får det behagligare än förra året. Det var ganska fint då också, men betydligt kallare. När jag gick till kåren på morgonen för att förbereda för flickornas studentuppvaktning där, var det 6 grader och det var fortfarande kyligt i skuggan senare på dagen. Idag är det skönare.

Magnus gick och mötte Gabriel vid Statt i natt och han hade haft det jätteroligt. Så himla skönt att det blev ett bra avslut för honom. Och idag är den där härliga dagen, lördagen efter skolavslutningen, innan sommarlovet riktigt har börjat och dagarna försvinner. Hela, långa sommaren ligger framför och nu gäller det att ta vara på det och njuta.

Välkomna ikväll till Sännevadet på sommarkväll. Det är Brunnsparkskyrkan som har hand om det idag. Välkomna dit också imorgon kl.10.00 på gudstjänst då temat är ”Genom vattnet.”

Dagens korta bön från internet:

”Gud, i djupet av mitt väsen är jag den jag är odelad och sann ett med dig ett med allt och alla, Amen.”

Blessings

<3 <3 <3
 

 


Sommarlov!!!!!!!

Grundskolan är slut för Gabriel! Så skönt! Idag bjuds de på tårta i aulan och har det bra och ikväll har de niornas avslutningsfest på hotell Statt med middag, livemusik och disco. Jag tror han kommer att sova hela dagen imorgon :-)

Skolavslutningen i kyrkan igår kväll var väldigt fin. Eleverna och lärarna marscherade från skolan till kyrkan och Gabriel bar en svensk fana i täten. Stolt mamma :-) Det var en del sång och musik och korta fina tal av kyrkoherde Carl-Magnus Alstermark och av rektor Fredrik Brolin. Och så var det betygsutdelning och sedan var det slut. Det var dessutom ett väldigt trevligt betyg denna gång. Gabriel har höjt sig i flera ämnen vilket var riktigt roligt. Han har kämpat på detta år och det har gett resultat. Så bra! Nu är det i alla fall sommarlov och han har sitt jobb att dela ut Tranåsposten på onsdagar och så har han fått diskjobb på Moas lite timmar då och då. Himla bra, det också.

Igår kom också en ny bok jag hade beställt – ”What is the Bible” av Rob Bell. Den kom ut för en månad sedan och jag ser fram emot att läsa den. Han brukar ju skriva väldigt lättläst och lättillgängligt vilket jag uppskattar.

I dag är det precis en månad sedan operationen och jag har ju kommit igång och träna lite grand, dels med stavpromenaderna och i tisdags morse gjorde jag lite yogarörelser och idag blev det Pilates. Det känns ändå att musklerna inte tränats på ett tag så det behövs lite mer jobb med det. Jag tar det med ro dock så att kroppen hinner med.

Så dagens bön från internet:

”Gud, otaliga är dina verk. Med vishet har du gjort dem alla. Vi tackar dig för skapelsens gåvor och stämmer in i den lovsång som bor i stenar och träd, i hav och vattendrag, och i människors hjärtan. I Jesu namn, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


På hugget

Idag är det en vecka sedan Snuttan fick sin onda tand bortopererad och hon hade nog rätt ont i den förut, fast hon inte visade det, för nu är hon nästan som hon var för några år sedan. Hon är mer på hugget. Hon leker med lite leksaker emellanåt. Hon springer omkring och busar (bara hon vet att Snövit inte är i närheten), och hon gosar mycket. Det är riktigt skönt att se. Fast hon vill fortfarande inte leka med Snövit. Ja, hon vill egentligen inte ha något att göra med Snövit, vilket är tråkigt. Snövit vill ju så gärna leka och tar alla chanser, men blir fräst åt och bortsjasad. Hoppas den nya kissen är lekfull och gillar Snövit.

Idag skiner solen och det är varmt. En fin dag med andra ord. Det blir väl en liten sväng i parken idag också med stavarna. Igår när jag gick där såg jag en ekorre. Den hoppade iväg och klättrade upp i ett träd och när jag sa hej så stannade den upp och lyssnade.

Idag är Gabriel och klassen på Torpön och har kul. Det är ju perfekt väder för en sådan dag i alla fall.

Dagens bön från internet, inför söndagens tema:

”Livets Gud, tack för att du genom dopet förenar oss med Kristus i hans död och uppståndelse. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

Fyra veckor

Idag är det fyra veckor sedan jag låg på operationsbordet. Ja, tiden går fort, som vi brukar säga. Det visar att det tar tid att läka efter en sådan här operation. Såren har nästan läkts och stygnen har nästan helt ramlat bort. Man ska fortsätta tejpa ärren i sex månader för att de ska bli snygga och det vill jag ju. Jag är fortfarande öm och lite skör men annars ser det ganska fint ut på utsidan. Hur det ser ut på insidan vet jag ju inte men det tar nog längre tid att läka där med tanke på hur det såg ut och att det var ganska mycket skärande och brännande därinne. Allmäntillståndet är samma skit som innan och vissa dagar känns ganska hopplösa medan andra känns riktigt hoppfulla inför framtiden. Som sagt förut (för att övertyga mig själv) så tar det såklart betydligt längre tid än en månad att bli bättre från symptom som funnits där i åtta år. Och det behövs fler pusselbitar på vägen till bättre hälsa.

Just nu är det tufft för jag har dessutom en låsning i bröstryggen som både gör ont och försvårar rörligheten och balansen. Det är inte helt enkelt att knäcka rätt den delen av ryggen själv heller.

Jag gjorde några få yoga-rörelser i morse och det räckte med den sortens träning ;-) Jag får gå en stavrunda i Östanåparken också så jag tränar lite kondition också. Efter fyra veckor var det ju fritt fram att träna igen i alla fall men vara försiktig.

Dagens psalmvers, 386:1, från internet på kommande söndags tema:

”Upp ur vilda, djupa vatten lyfte Skaparn liv och land. Markens djur och himlens fåglar, man och kvinna skapte han. Flodens vatten strömmar ständigt, liv åt träd och ört det bär. Livets vatten i en dopfunt vittnar om att Gud är här.”

Blessings

  


”Den gudomliga dansen”

Gårdagens tema på predikan var ”Perichoresis – Den gudomliga dansen” och handlade om Treenigheten, detta outtömliga ämne. Och fast det blev en relativt lång predikan så skrapade vi ändå bara på ytan. Det verkade dock vara så att flera tyckte det var spännande och intressant och det blir säkert fler tillfällen att prata om och samtala om detta ämne. Inspelningen funkade och predikan finns att lyssna på eller ladda ner här på hemsidan.

Idag är det måndag och Bibelsamtalen är ju slut så idag blir det hemmajobb för det mesta. Det finns en hel del att få färdigt innan semestern och att förbereda till nästa termin så att man verkligen kan vara ledig under semestern.

I helgen var det ett år sedan Olivia och Johanna tog studenten. Tänk vad tiden går fort. Och på fredag slutar Gabriel nian. Jag konstaterade också att den 2/6 var det 30 år sedan jag tog studenten....... Ja, det var ju tur att man inte visste då vad livet skulle medföra utan att man faktiskt fått uppleva alt efterhand. Man undrar ju ibland vart tiden tagit vägen, men om man tänker efter så har livet ändå innehållit väldigt mycket, både av glädje och sorg. Och med tanke på att en del säger att livet börjar vid 50 så bör det ju innehålla väldigt mycket mer :-) Mer energi och hälsa hoppas jag också att det kommer att innehålla :-)

Nästa söndags tema är: ”Genom vattnet” och handlar om dopet bl.a. Så förberedelserna för den predikan har redan börjat snurra i huvudet och behöver komma ner på papper efter hand. Anna ska leda nästa söndag, och det är alltid trevligt när man får lite omväxling i mötesledandet.

En irländsk bön från internet delar jag idag:

“May the faith that gives us hope, May the love that shows the way, May the peace that cheers the heart, Be yours this day.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 

 


”The cat-whisperer”

Igår eftermiddag körde vi ut till Louise, som jag brukar köpa ägg av, och där jag, Gabriel och Johanna var och fick rida förra sommaren. Hon har ju dessutom runt 10 stallkatter och nu hade det ännu en gång blivit en kull kattungar, 4 stycken, och såklart ville vi se dem :-) Vi har under längre tid pratat lite löst om att skaffa en lekkamrat till Snövit. Hon är ju bara snart tre år och så himla lekfull, medan Snuttan bara vill vara ifred och fräser på Snövit när hon försöker leka. Hon blir dessutom stressad av att aldrig veta om Snövit ska hoppa fram och skrämma henne. Så vi tänkte att Snövit kan behöva någon att leka med och Snuttan kan behöva någon som kan hålla Snövit borta. Eftersom både Snuttan och Snövit är honor så ville vi helst ha en liten kille och vi fastnade ju förstås för en av dessa små kissar, och det verkade vara en hane (det kan vara lite svårt att se när de är en vecka gammal, men det verkade så).

Det var lite roligt för Gabriel verkade vara en riktig ”cat-whisperer” (mannen som talar med katter). När vi lyfte upp kattungarna och kelade med dem så pep de rätt mycket, men så fort Gabriel tog en i handen så slutade den pipa. Så han får väl bli den som tar hand om denna på ett speciellt sätt. Vi preliminärreserverade den i alla fall ;-)

Så hade hon nykläckta kycklingar också som vi fick titta på och kela lite med. Så mjuka och gulliga de var. Hon har olika sorters hönor med fjäderdräkter i alla möjliga färger och kycklingarna var också i olika färger. Jättehäftigt.

Idag är det studentkarneval i stan. I eftermiddag kommer karnevalståget längs Storgatan. Så det blir nog en del liv i luckan ikväll.

Välkommen i alla fall till Sännevadet imorgon kl.10.00. Hornmusiken spelar och temat är: ”Perichoresis – den gudomliga dansen”.

Och så en morgonbön från internet:

”Gud, tack för att du ger oss ännu en dag. Hjälp oss, så att timmarna och minuterna inte rinner oss ur händerna. Ge oss i dag några levande ögonblick att minnas, några täta sekunder fyllda av mening. Hjälp oss att använda timmarna så att vi i kväll med glädje kan se tillbaka på de erfarenheter som dagen givit. Hjälp oss att se med årens perspektiv på sekundernas påfrestningar. Låt oss leva ännu en dag i ditt eviga ljus.  Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


En vecka kvar

Gabriel är glad för nu är det bara en vecka kvar på grundskolan. Tänk att han går ut nian om en vecka, ja till och med på torsdag kväll nästa vecka är det avslutning i kyrkan för niorna. Det är riktigt skönt för oss också. Jag hoppas att hans gymnasietid blir bättre och roligare än hans grundskola har varit. Ända sedan han började första klass har jag undrat hur det skulle gå för honom och det har tidvis varit en kamp och strid. Men nu är det på sluttampen och det känns riktigt bra, för oss alla. Nästa vecka är det ju inga direkta lektioner eller så utan andra aktiviteter. På onsdag har de klassens dag och ska vara på Torpön hela dagen och klättra höghöjdsbanan, paddla kanot etc. Det blir nog roligt för dem. Hoppas det blir bra väder också.

Jag fick klart söndagens predikan igår. Den verkar bli ganska gedigen och ändå känns det som att jag skulle vilja få mer en massa saker till. Det blir nog detta ämne fler gånger. Treenigheten avhandlar man inte på 20 minuter :-)

Imorgon går Malmöloppet i Malmö och Göran (min storebror) ska springa som vanligt. Jag är så impad av honom. Han är 6 år äldre än jag och springer lopp efter lopp och jobbar ”alltid”, reser mycket i jobbet, har hus och gör en massa annat. Hade jag haft hälften av hans energi hade jag varit lycklig. Bra jobbat, Göran. You rock!

En tackbön från internet idag:

”Tack Gud, för din ständiga närvaro, tack för att du möter oss som vi är. Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss, Amen.”

Kram

"Perichoresis-Den gudomliga dansen"
 

 

 


Vad gör man inte…

…för sina husdjur? Ja, det kan man undra. Det gick bra för Snuttan hos veterinären igår. Hon fick sin mun sanerad – putsade tänder och tandstensborttagning + en tand med FORL bortopererad. De andra tänderna visade inga tecken på FORL- angrepp, vilket var skönt. Så för detta gick notan på 2955 kr!! För en liten, sketen tand! Suck. Och försäkringen gäller inte för FORL (jag mailade till och mer och försökte). Ja, nu får kissarna vara friska ett tag, tycker jag och det tycker nog de också. Snuttan var ganska groggy när hon kom hem igår. Hon gömde sig under sängen först och sedan låg hon i någon av stolarna och bara vilade. Hon ville inte äta på ett antal timmar, vilket var ok, men sen verkade hon hungrig men hade svårt att äta ändå. Det kändes nog konstigt i munnen. Lite senare på kvällen åt hon dock och i morse började hon jama vid 5-tiden och var jättehungrig. Hon får bara äta blötmat nu en vecka så man skyddar det hopsydda tandköttet. Snövit var så fundersam under förmiddagen när Snuttan var borta och när hon kom hem igen så lämnade hon inte henne ifred. Hon låg bredvid sängen när Snuttan låg under och hon var i närheten hela tiden när Snuttan förflyttade sig. Hon var glad att storasyster var hemma igen :-) Idag är de som vanligt igen.

Solen försöker titta fram emellanåt och regnet öser då och då. Magnus har sista soppan för terminen idag på kåren och jag ska skriva färdigt predikan till söndag (hoppas jag ;-)

Dagens psalmvers från internet, 339:3

”Helige Ande, var i vår svaghet! Nu med Guds kärlek fyll våra hjärtan, så att vi alltid älskar varandra. Helige Ande, kom till oss du.”
Blessings

 <3 <3 <3

 


Och så var det sommar och så var det höst

Igår var det Sveriges Nationaldag och det var sommarväder. Jättefint. Soligt och varmt. Vi var en stund i Folkets Park på förmiddagen. Gårdagens festligheter började med gudstjänst kl.10 så då var vi på plats. Vi satt i solen som strålade från en molnfri himmel. Precis sådär fint som det ska vara på en Nationaldag. Och idag är det tvärtom. Ösregn och blåsigt, och det verkar som om det ska hålla i sig några dagar.

I söndags var det Pingstdagen och vi hade gudstjänst i Sännevadet. Inspelningen av predikan blev inte bra så den finns alltså inte att lyssna på någonstans. Jag hoppas att denna söndagens predikan blir lyssningsbar. Nu på söndag är temat ”Perichoresis – Den gudomliga dansen” och jag behöver ta lite tid nu att få ihop alla de lösa trådarna jag har för att få ihop en förståelig predikan. Redan ikväll kl.19.00 har musikkåren sin sommarkonsert i Sännevadet och traditionen trogen så regnar det ;-)

Snuttan är hos veterinären och får hjälp med sina tänder. De ska dra ut den FORL-angripna tanden och ev. fler om det behövs. Stackars liten. Och Snövit tycker det är väldigt mystiskt att Snuttan är borta. Hon kommer att bli jätteglad när hon kommer hem igen.

Igår var det tre veckor sedan operationen. Allmäntillståndet är skit fortfarande. Såren läker bra och den biten gå framåt. Idag börjar jag lite mer strikt detox i min kost, så jag hoppas det hjälper för energin och avgiftningen. Det skulle vara skönt att få bli piggare och mindre yr.

Dagens bön från internet:

”Gud, du sänder din heliga Ande och skapar liv. Uppfyll hela skapelsen med din närvaro. Rör vid oss med din helige Ande. Ge oss glöd och klarsyn. Led oss i ett liv av samförstånd och mod. I den treeniges namn. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 
Att sätta plåster på infekterade sår – filosoferande tankar

Ibland kan jag bli sådär filosoferande i tankarna och speciellt när jag försöker fundera ut varför jag mår som jag gör och vad jag har försökt göra åt det förut och vad jag kan göra åt det framöver. För att vara 49 år gammal och i relativt bra form och ändå känna sig som att man är 89, det är inte friskt. Det finns till och med 90-åringar som är piggare än jag. Jag kan sova i 10 timmar (med några vakna minuter då och då under natten) och ändå ha svårt att stiga upp på morgonen och gärna vilja fortsätta sova 10 timmar till. Under vintern när allt är mörkt och kallt kan man ju förstå att man kan vilja gå i ide, men på våren och sommaren skulle jag så gärna vilja vara morgonpigg och stiga upp tidigt och orka promenera i fågelsången. Men så är inte läget. Långt ifrån faktiskt. Så istället för att bara släppa det och låta allt ta sin tid, så funderar jag för att kunna få nå’n slags förståelse för alltihop. Så om ni inte orkar läsa mer så sluta nu, annars kommer här ett filosofiskt tänkande om detta:

Det kan vara så att grundproblemet till mina hälsobesvär är att jag opererade in implantat i brösten. Silikon, som är ett gift för kroppen och som så smått under årens gång sipprar ut i kroppen. Vissa kvinnor klarar av det och kan leva bra, andra, som är känsliga, som jag, börjar efter ett tag att få olika symptom som säger att det är något galet i kroppen. För mig började det så smått och sedan blev det värre och då var livet ganska hektiskt och tufft så det var det som fick skulden för mitt mående. Så genom terapier och nya antidepressiva mediciner och olika behandlingar och träning dämpades symptomen så pass mycket att det kändes riktigt bra. Jag kunde gå tillbaka till vardagen, nästan helt och hållet. Tills det brast igen och jag fick börja om. Då kunde jag bara gå tillbaka till 50%, men det räckte för mig och det har funkar bra. Fast se’n i början av detta året har det bara blivit värre igen, trots att jag behandlats på samma sätt och först nu har jag ju fått en hint om att grundproblemet kanske inte var att livet var hektiskt utan att jag hade gift i kroppen som inte kom ut. Medicinen, terapierna, behandlingarna etc. var som att sätta ett plåster på ett redan infekterat sår, vilket dolde infektionen väldigt bra ett tag. Fast infektionen växte och då behövdes ett större plåster vilket också fungerade ett tag. Nu finns inga större plåster och såret är rött, varigt och gör ont (jag talar alltså symboliskt nu). Nu har jag börjat behandla själva infektionen i såret för att få bort grundproblemet och det är ett lidande i sig. Det har funnits där så länge nu så det har blivit väldigt djupt och infekterat ända till botten. Dessutom finns rester av ”plåsterdelar” kvar vilka också måste rinna ut framöver. Det är mitt i detta jag står nu och då kanske tröttheten, yrseln, värken och allt det andra inte är så konstigt, om än lika obehagligt. Jag har ju precis börjat denna resa för att bli friskare och vart och vilka vägar den kommer att ta vet jag inte än, men jag vet att jag ska göra allt som står i min makt för att komma dit. Det tar ju hårt, och inte bara på mig utan på min familj och vänner också och min familj har ju redan fått lida i 8 år tillsammans med mig så det vore ju skönt att få komma ur det inom det snaraste. Fast vi vet ju alla hur lång tid det kan ta att läka öppna, infekterade sår och det måste väl få ta både tid och kraft och de åtgärder som behövs i form av detox och att vara snäll mot mig själv. Så långt mitt filosoferande :-)

Idag är det en regnig Pingstafton och inget speciellt är planerat. Förberedelserna för gudstjänsten imorgon är klara och det är skönt.

Och så en morgonbön från internet:

”Gud, tack för att du ger oss ännu en dag. Hjälp oss, så att timmarna och minuterna inte rinner oss ur händerna. Ge oss i dag några levande ögonblick att minnas, några täta sekunder fyllda av mening. Hjälp oss att använda timmarna så att vi i kväll med glädje kan se tillbaka på de erfarenheter som dagen givit. Hjälp oss att se med årens perspektiv på sekundernas påfrestningar. Låt oss leva ännu en dag i ditt eviga ljus. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 


Pentecoste

50 dagar efter Påsk är det Pingst, vilket infaller på söndag. Det grekiska ordet för Pingst, Pentecoste, (jag kan inte skriva med grekiska bokstäver) betyder just ”den femtionde”. Det är till minne av att Guds Ande föll över lärjungarna och de predikade det glada budskapet om Jesus för en massa människor och kyrkan, den första kristna församlingen föddes. Så på söndag bör det alltså vara födelsedagsfest :-) just sayin…. Vi har gudstjänst i Sännevadet kl.10.00 på söndag, med hornmusik och så. Jag predikar då för första gången på länge nu. Det är en hel månad sedan faktiskt. För efter den 30/4 så var det resa till Skillingaryd och helgen därpå hade vi besök av kommendörerna. Sedan har jag varit borta två söndagar, så det blir en hel månad, men det blir säkert bra.

Det märks verkligen att både styrka och kondition är en färskvara. Jag var visserligen inte speciellt vältränad innan operationen men nu ser armarna jättesmala ut tycker jag och igår gick jag en sväng ner till ån för att se om jag kunde se svanungarna (men de är inte där) och jag blir ju trött för ingenting. Men som sagt, krafterna går väl åt till läkningsprocessen och den bör vara ett par veckor till eller nå’t. Nästa vecka ska jag börja detoxa lite mer för att hjälpa kroppen på vägen att bli av med gifterna. Jag har köpt lite tillskott och förberett gröna drinkar och buljong. I övrigt är det så ren, ekologisk och näringstät mat som möjligt som gäller. Ett bra tips på sådan mat är inälvsmat. Jag som aldrig kunnat med det. Men nu har jag faktiskt köpt ett paket frusen kycklinglever och letat upp ett recept som lovar att bli gott och ta bort själva leversmaken. Det passar mig. Det ska jag testa nästa vecka. Hoppas det funkar. Det skulle vara trevligt att få bli lite piggare nu i sommar.

Idag blir det dagens korta bön från internet:

”Gud, låt oss i glädjen över den vår som kommer känna igen dina löften om en framtid för oss och för världen. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris <3

 

 


RSS 2.0