Garderobsrensning

Olivia passade på att kolla i sin garderob och rensa ut vad hon inte skulle ha kvar, vilket var rätt mycket och vilka kläder hon ville spara. Där fanns till och med några plagg jag kunde ha, så nu får väl jag också rensa i min garderob. Olivia ska ju flytta nu i veckan från den lilla ”skrubben” hos Mackan till en lägenhet på Limhamn tillsammans med Annica, så det är spännande. Magnus får köra ner någon dag i höst med resten av hennes grejor. Hon bestämde nu att hon fortsätter läsa teologi i Lund och en av kurserna är hebreiska, vilket jag tycker är jättecoolt. Jag kommer säkert att fråga henne om vad olika ord betyder :-)

Magnus hämtade Gabriel och Olivia i Linköping i lördags kväll. De var trötta men väldigt nöjda och glada båda två. Det hade varit så lyckat allting. Magnus tyckte att han och jag skulle anmäla oss som volontärer nästa år. Fantastiskt bra idé, tycker jag :-)

Idag är det sista dagen i juli. Seriously! Det går lika fort varje år. Vi går in i augusti imorgon och det börjar märkas lite på kvällarna att det inte är lika ljust lika länge. Fast fortfarande är det väldigt behagligt att sitta på balkongen på de tidiga kvällarna då solen skiner där och man kan njuta av atmosfären spinnandet av Snövit <3. Vi har ju två veckor kvar på semestern så det är bara att fortsätta njuta av ledigheten och lugnet, även om det inte direkt är stranden man ligger och njuter på.

Idag delar jag en bön från internet. En bön jag delat förr men som alltid är aktuell:

”Led mig från död till liv, från lögn till sanning. Led mig från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit. Led mig från hat till kärlek, från krig till fred. Låt fred fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 

 

 


Balkongmys

Även om det är lite mulet och blåsigt under dagen så brukar det klarna upp och mojna lite mot kvällen och då är det skönt att sitta på vår balkong och läsa eller se något på youtube eller någon play-kanal på Ipaden eller så. Snövit håller med. Hon och jag brukar sitta i var sin stol och jag har fötterna uppe på hennes och kliar henne på magen. Hur mysigt som helst. Emellanåt blir hon ännu mera mysig och då klättrar hon upp i mitt knä och gosar och spinner som bara den. Verkligen katterapi. Hade vi haft balkong på andra sidan lägenheten också, ut mot Storgatan, hade jag absolut suttit där och fikat på förmiddagen också. Det hade räckt med ett så kallat franskt fönster, bara man kunde öppna upp och sitta där i solen. Fastighetsägaren var inte speciellt intresserad av det när jag föreslog det för något år sedan, men nu har vi ju fått en ny fastighetsägare så jag kan ju försöka igen :-)

Igår körde vi Olivia och Gabriel till Linköping och NärCon. Så vi släppte av en Anakin Skywalker och en Hogwarts elev vid universitetsområdet och Magnus ska hämta dem ikväll kl.20.00. Vi åkte in till stan och fikade på Espresso House och gick lite på stan innan vi åkte hem igen.

Imorgon är det dags för Magnus igen att vara guide på Länsmuseet i Jönköping och båtutställningen.

Så, en bön från internet för denna och alla dagar:

”Du väldige Gud, evige Fader, du som genom barnet i krubban öppnar vägen till dig och utplånar all världens synder, jag ber dig: förlåt min svårighet att leva i din förlåtelse och min svårighet att själv förlåta: Förlåt mig för min delaktighet i mänsklighetens ofrid och bortvändhet från dig. Hela mig så att jag på nytt kan ta ansvar och klara av det du vill att jag ska göra i dag, i morgon och alla dagar du ger mig. Drag mig till dig, så får mitt hjärta ro, Amen.”

Blessings

 Balkongmys
Elev från Hogwarts och Anakin Skywalker :-)

 


An introduction to love

Jag brukar ju lyssna på The Rob Cast, Rob Bells podcast, och i de senaste tre avsnitten har han pratat med Pete Rollins på temat kärlek. Pete Rollins är en författare, filosof, berättare och offentlig talare och såhär står det i första delen av beskrivningen av honom på hans egen hemsida: “Peter Rollins is a writer, philosopher, storyteller and public speaker who has gained an international reputation for overturning traditional notions of religion and forming “churches” that preach the Good News that we can’t be satisfied, that life is difficult, and that we don’t know the secret.” Hans irländska dialekt är också härlig att lyssna på, fast emellanåt kan den nästan vara lite svår att förstå på en gång. I alla fall har de samtalat ämnet kärlek på helt fantastiska nivåer – teologiskt, politiskt och personligt. Och just det senaste avsnittet, det personliga, del 3, var riktigt bra, tyckte jag . Han säger att det ofta (eller alltid) i all sorts åtrå är själva åtrån som driver och om man skulle få allt man vill ha skulle man bli uttråkad. I ett förhållande är det problem, hinder och bekymmer som gör att förhållandet och kärleken stärks medan om allt går på räls och ingenting jobbigt händer, blir det bara tråkigt. Han sa att dejting-sidor på nätet arbetar på helt fel sätt. De söker efter partners som har samma intressen, samma värderingar, samma åsikter etc. medan det är dömt att misslyckas. Något jag tyckte var roligt var när han sa att – ni vet sådana smycken som är hjärtan som är delat i två och den ena parten har den ena delen och den andra har den andra delen och när de sammanfogas passar de ihop. Han sa att han skulle vilja göra ett sådant smycke som är sådant men som när man sammanfogar delarna så passar de inte. Så himla bra. Man måste jobba på att få kärleken och förhållandet att fungera. Ja, det är väldigt intressanta podcastavsnitt att lyssna på. Jag höll inte med om allt de sa och jag förstod inte riktigt heller precis allt, men det är ändå värt att lyssna på dem.

Just nu håller Stefan Löfven på att meddela den nya regeringens utseende. Jag skriver inte mer om det, det kommer så många andra att göra, och jag är inte tillräckligt insatt i detta ormbo som heter riksdag och regering.

Så delar jag dagens bön från internet:

”Gud, vi ber för din kyrka. Gör henne levande och ung på nytt. Gör henne djup och klar i förkunnelsen, ödmjuk och djärv, fast och rörlig, stridbar och fredsstiftande. Gör henne verksam i kärlek, lyhörd för människors nöd och uppfinningsrik när det gäller att häva den. Amen.”

Grace & Peace

 ;-)

 


”Tänk dig en plats…..”

”Tänk dig en plats där du kan vara dig själv. Eller skapa dig själv. En plats där du är accepterad precis som du är, eller vill vara. Där människor av alla åldrar & könstillhörigheter möts. En plats där du skapar minnen som följer med dig för alltid. Där du alltid är välkommen, och alla blir glada av att se dig. Tänk dig en plats där ingen är ensam och alla är vänner.

Såhär står det på först på hemsidan till NärCon i Linköping till helgen. Olivia kommer hit imorgon kväll och på fredag-lördag ska hon och Gabriel åka dit och vara där och när man ser en sådan inledning blir man ju glad i hjärtat. En sådan inledning borde ju stå på varje kristen församlings hemsida också och inte bara vara skrivet utan verkligen levas ut, hela tiden. Så är det dessvärre inte och det är bara att konstatera och försöka göra något åt. Inte förneka eller ignorera. ”Världen ska se att ni är mina lärjungar om ni älskar varandra”, sa Jesus, så det är ju inte helt konstigt att världen inte ser Jesu lärjungar på många platser. ”Tänk dig en plats där ingen är ensam och alla är vänner.” Där har vi något att sträva efter. När man köper biljetterna på deras hemsida har de också en möjlighet som heter Robin Hood som betyder att om man köper en sådan ger man tillfälle för någon som inte hartillräckligt med pengar att ändå få delta. Wow! Jag är överväldigad. De har till och med en video för föräldrar där de berättar om vad det är och hur allt går till. Om det blir nästa år också åker nog jag dit :-)

Idag är det sol och moln om vartannat ute och om en stund blir det en promenad. Handlingen på Ica är avklarad och det var mycket att fylla på. Tvätt och städ får det också bli idag.

Dagens bön från internet:

”Gud, otaliga är dina verk. Med vishet har du gjort dem alla. Vi tackar dig för skapelsens gåvor och stämmer in i den lovsång som bor i stenar och träd, i hav och vattendrag, och i människors hjärtan. I Jesu namn, Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 

 

 


Skånebilder

Hur lycklig kan man egentligen bli över nyputsade fönster? Alltså, jag har länge gnällt över våra smutsiga fönster och länge velat få dem putsade. Jag har själv svårt att klättra upp och får rätt ont av den där putsande rörelsen, så det har inte blivit gjort. Det har länge varit dimma när man tittat ut om man säger så. Igår putsade Magnus de flesta av våra fönster, han tar nog resten idag, men det var en så upplyftande upplevelse :-) Att komma in i vardagsrummet och nästan tro att fönstren var öppna var helt magiskt ha, ha. Till och med Gabriel kommenterade de fina fönstren flera gånger. Jag berömde så många gånger så till slut trodde Magnus att jag var ironisk :-) men jag lovar, jag är allvarligt glad.

Nåja, nog om nyputsade fönster. Idag blir det en del Skånebilder som jag utlovade igår.

Idag delar jag en favoritbön av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag, Amen.”

Blessings

 Snövit på jakt
Födelsedagsflickor
Födelsedagsmamma :-)
Fjällkor hos Mandelmanns
Utsikt över Mandelmanns gård
Jag och Marie Mandelmann
Igelkotten i gräset <3
Hej då havet <3

 


Tillbaka från äventyr

Igår eftermiddag kom vi hem till Tranås igen. Bilresorna både till och från Höllviken gick bra, men för Snövit var de stressande och jobbiga. Hon blir åksjuk och på ditvägen kräktes hon en gång men på hemvägen gick det bättre. Dock var hon olustig hela vägen och låg i mitt knä och om hon hade fått så hade hon helst legat under Magnus’ bilsäte. Ska vi åka så långa sträckor med henne igen får vi nog skaffa åksjuketabletter hos veterinären. Annars gick resan mycket bra och vi har haft fina 10 dagar i Höllviken. Några av dagarna har det varit tråkigt väder och andra dagar har solen skinit och det har varit varmt. Att bada var inte en prioritering denna gången tyvärr. Jag var i vattnet en gång, i typ en sekund. Skitkallt var det. Så himla tråkigt, tycker jag. Jag som älskar att bada i havet. Men, men, jag tog några promenader ner till stranden i alla fall och fick andas in havsluften och få känslan av det. Att sitta på tomten i solen och fika och läsa har ju inte varit fel alls och Snövit har varit i paradiset. Hade hon fått vara utomhus dygnet runt så hade hon varit det. Hon har utforskat hela tomten och till och med på andra sidan av staketet hamnade hon en gång, oops. Jag har hela tiden haft koppel på henne så hon har inte kunnat smita, men kopplet är ju 10 meter långt. Hon och jag har fått se flera andra djur. Hon har jagat fjärilar (hon har inte en chans) och hon jagade en ekorre, som hoppade upp i ett träd, satte sig på en gren och skrattade åt henne :-) Vi såg en hjort av något slag flera gånger, den kom springande över tomten och en dag stod den och åt och Snövit satte sig på avstånd och bara tittade på den, helt fascinerad. Vi fick besök av en igelkott en dag och Snövit var väldigt nyfiken, men när hon skulle nosa på den rullade den ihop sig och blev stickig, så då lät hon den vara. Hon fick en fästing en dag, vilken jag fick ut och se’n kände jag igenom hela henne ordentligt varje kväll. Så hon har haft ett riktigt äventyr. Hon var rätt sur igår kväll när vi kommit hem och hon insåg att det inte gick att gå ut igen mer än på balkongen. Snuttan, däremot, som också haft det skönt och bra i Höllviken, men som bara går ut en liten sund och sedan tillbringar resten av dagen inne i en fåtölj eller så trots att dörren stod öppne, hon var riktigt lycklig när vi kommit hem igår. Hon gick runt i lägenheten flera gånger under eftermiddagen och kvällen och riktigt sög in atmosfären, att nu var hon hemma igen. Tänk vad olika det kan vara.

Så det var katternas äventyr. Vi andra har också haft fina dagar. På lördagen hade vi kalas för flickorna och det var väldigt trevligt. Vädret var på vår sida den dagen och vi hade en härlig eftermiddag på altanen. Gabriel fick tillbringa flera dygn hos kompisen Pontus, innan han skulle resa iväg, vilket var bra och roligt för Gabriel. Vi hälsade på mina föräldrar en dag och passade på att hämta hem Gabriel då. Magnus och jag åkte till Mandelsmanns gård på Österlen på måndagen och det var en väldigt trevlig upplevelse. Vi fikade där och vi gick omkring bland alla fina odlingar och såg en del av djuren. Både kossor och får var ju ute på sommarbete så fåren såg vi inte men kossorna såg vi på avstånd. Ankor, höns, grisar och en vädurskanin fick vi se i alla fall och som sagt en massa växter av olika slag. Så kom plötsligt Gustaf Mandelmann ut genom en dörr och sa hej och senare kom Marie Mandelmann och henne fick jag ta en bild med, jättekul. Det var en mycket trevlig utflykt. På torsdagsförmiddagen kom Johan och hälsade på. Fika, promenad och mycket trevligt samtal. Den dagen var det också väldigt fint väder och skönt att sitta i solen och fika. Snövit gillade honom direkt, kom springande och hälsade och kurrade. Mysigt. På fredagen regnade det hela dagen och var ruggigt och Johanna och Timmy kom och grillade på kvällen. Mysigt. Lördagen gick åt till städning och tvätt och packning av allt vi kunde packa i förväg och igår åkte vi alltså tillbaka hem till Tranås. Jag får återkomma med bilder. Behöver få in dem i datorn och kolla vilka jag ska lägga ut här. Jag har ju lagt en del bilder på Facebook och Instagram, men jag vet att alla som läser bloggen inte finns på de sociala medierna, så jag ska lägga ut några här också.

I morse var jag hos Louise och hämtade ägg och hälsade på kissarna. Så himla söta de är dessa fyra små kattungar. Jag satte mig där i höet och tog Ziggy i knäet och kände hur de andra började klättra på mig och leka med min dragkedja i jackan och med mina skosnören. Perfekt morgonterapi. Om en stund får det bli en promenad.

En kort morgonbön från internet:

”Herre, finn mig där jag är idag, ge mig vad jag behöver och stanna hos mig tills natten kommer. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 


Catparty

Ja, egentligen skulle vi väl ha party idag, för Snövit fyller tre år.     Den lilla älskade, tokiga katten har blivit tre år gammal, vilket motsvarar typ 28 år i människoår, så hon är 20 människoår yngre än Snuttan, inte undra på att Snuttan vill vara ifred :-) Hon ger oss många skratt och mycket mys så vi är så glada att hon blev vår (eller att hon ville ha oss som sina människor ;-) Och nu ska hon snart få en lillebror, om en dryg månad, så då hoppas jag de blir bra lekkamrater.

Idag behöver vi se till att packa allt som kan packas i förväg och skriva upp allt som ska göras imorgon bitti, för då kommer inte hjärnan att vara speciellt organiserad. Det ska bli skönt när vi äntligen kommit iväg, för det vi glömt då får vara glömt, så helst ska vi inte glömma något.

Nu dröjer det som sagt ett tag innan nästa blogginlägg. Jag finns på Facebook och Instagram de närmaste tio dagarna. Förhoppningsvis blir det en del trevligheter att berätta när vi kommit hem igen.

Dagen bön från internet:

”Gud, tack för allt detta lilla som gör att jag känner mig hemma i den värld som du har skapat åt mig. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 


Trångt i hjärnan

Alltså, det är alltid så när vi ska resa iväg nå’nstans allihop och vara borta ett tag. Min hjärna är rörig och det är trångt därinne. Nu har jag i alla fall skrivit ner några få saker jag behöver komma ihåg idag. Jag måste ju tänka både på vad jag själv behöver ha med mig, både när det gäller kläder och toalettartiklar och allt ”det vanliga”, men också tabletter, kosttillskott, detox-grejor och sådant som jag inte vill vara utan när det gäller hela tio dagar. Se’n måste jag fixa allt till katterna och det är inte så lite. Och jag behöver tänka ut vad Gabriel ska ha med sig och inte ha med sig. Han kan ju göra det mesta själv numera, men han har inte riktigt koll på precis allt som han lär behöva. Till detta kommer sedan maten, den jag kan packa ner idag, som är mer torrvaror men sedan allt som är kyl och frysvaror. Nä, vi ska inte ha med oss jättemycket mat, för vi kan såklart handla där, men att ha en del att börja med känns ändå bättre, så man inte behöver köra och handla på en gång när man kommer dit. Vi måste ändå handla på fredagen för vi ska ju ha kalas för flickorna på lördagen och det behöver vi handla till. Jag behöver i alla fall inte tänka på vad Magnus ska ha med sig, det har jag aldrig behövt eller ens brytt mig om, faktiskt. Han klarar det alldeles utmärkt själv. Dessutom ska han städa och tvätta idag så det blir gjort innan vi åker, så nä, jag gör inte allting själv, jag bara klagar lite för att det tar upp så mycket plats i hjärnan, he, he. Det ska bli skönt att få komma till Höllviken och andas in skogsluften och känna hur lugnet sänker sig. Vi har fixat hjälp med blomvattning och ta posten medan vi är borta och det är bra.

Man vill ju gärna ta vara på vädret när det är så pass varmt och fint som det är nu. Visst, det känns inte som högsommar, men strax över 20 grader och sol emellanåt gör det ändå behagligt. Det känns dock som om det är ett väderomslag på gång. Tungt och ostadigt i huvudet och kroppen och lite allmänt grått. Det är ju i och för sig inte helt ovanligt för mig så det behöver ju inte vara vädret, men kanske.  Jag hoppas att dagarna i Skåne kommer att bjuda på mer av fint väder, varmare och soligare. För bad i havet ska det bli i vilket fall som helst :-)

Och så, en bön från internet:

”Led mig från död till liv, från lögn till sanning. Led mig från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit. Led mig från hat till kärlek, från krig till fred. Låt fred fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum. Amen.”

Blessings

 ;-)

 

 


Prinsessan är på plats

För ganska länge sedan köpte jag en poster med Princess Leia från Star Wars, men jag har inte kunnat hitta en ram i de måtten som varit överkomlig i pris. Så när Magnus ändå var i Jönköping igår så körde han in om Ikea och köpte en ram och passade på att fylla på förrådet med klisterrullar till klädvårdsrullarna vi har i varje rum. Så nu är prinsessan på plats bredvid en av de andra Star Wars- affischerna. Det blev bra.

Även idag skiner solen och det är ganska varmt. Promenaden i Östanåparken igår var väldigt behaglig och skön. Det är verkligen an vacker park, sådär mitt i stan. Man kan verkligen tro att man är mitt inne i skogen fast man bara är några minuter från Tranås centrum. Tranås är fint på så sätt att det är många grönområden inne i själva staden. Har man inte möjlighet att ta sig utanför stadskärnan så har man ändå möjlighet att njuta av det vackra.

Ännu en podcast har hamnat på min podcast-lista, nämligen HFASS (House for all sinners and saints) predikningar, Nadia Botz Weber’s kyrka och hon predikar ofta där, vilket gör det hela så bra. Jag gillar henne på många sätt, men har inte läst någon av hennes böcker eller egentligen hört henne tala så mycket förut. Mest intervjuer som andra har haft med henne och när jag nu hittade denna podd, så var det pricken över i.

Om en timme ska Gabriel jobba på Moas igen, 12-15 idag. Det är så bra att han fått lite jobb sådär då och då under sommaren. Han behöver spara ihop lite pengar för han behöver en ny dator till hösten och denna lön kommer att hjälpa till på vägen.

Nu har jag börjat fixa med allt som ska packas till Skåneresan. Jag har ju, som sagt, inte bar mig själv att tänka på, så jag behöver planera lite mer.

Dagen bön från internet är en bön för oss alla:

”Herre, Du gav mig förmåga att tänka och planera. Ge mig klara tankar och ett varmt hjärta. Om ödmjukhet ber jag, o Herre men också om frimodighet, I Jesu namn, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Jönköping Ironman och Länsmuseet

Magnus ska vara guide på båtutställningen på Länsmuseet i Jönköping. Lite dålig timing eftersom det just idag är Jönköping Ironman, så jag antar att stora delar av stan är avstängd och många kanske inte väljer att just gå på museet idag. Men man vet ju inte. Det kanske blir mycket folk där också. Det blir roligt för honom. Hade jag orkat så hade jag också följt med. Kanske gått en stund på stan och sedan varit på museet. Jag tror han ska vara där till 15.30 och det blir för länge för mig, speciellt när det tar ca 1 timme att köra dit och en timme hem.

Jag bokade ett besök hos Mandelmanns. Det ska bli roligt. Så härligt att få gå omkring där bland alla blommor och andra växter och alla djuren och kanske fika på något i ”Trädgårdsköket” och köpa något gott med sig från Gårdsbutiken. Det ser jag fram emot.

Solen skiner här och idag får det bli en längre stavrunda i Östanåparken, tror jag.

Idag delar jag dagens psalmvers, denna söndags tema är ”Att inte döma” och psalmversen är 289:4

”O döm oss, Herre, frisäg oss i domen. I din förlåtelse vår frihet är. Den sträcker sig så långt din kärlek vandrar bland alla mänskor, folk och raser här. Guds kärlek är som stranden och som gräset, är vind och vidd och ett oändligt hem.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Mandelmann

När TV-serien om Mandelmanns gård gick så önskade jag ju att få komma dit och se allt det vackra. Häromdagen kollade jag deras hemsida för att se om det var möjligt och då var alla de dagar då vi är i Skåne redan fullbokade. De tar bara emot förbokade besök numera, vilket ju är förståeligt. Nu har de dock ändrat på kalendern så nu är det möjligt att boka igen, så nu ska vi kunna åka dit i alla fall en dag. Vi ska bara få ihop schemat för Skåne-vistelsen så det inte behöver bli så himla mycket körande med bilen.

Igår kväll gick Snövit på flugjakt. Det är så kul att se henne då. Hon kan hoppa hur högt som helst rakt upp i luften för att försöka få tag på flugan och det finns liksom ingenting runt omkring för henne. Hamnar flugan i gardinen så hamnar Snövit också där, vilket inte är helt bra….. I natt fick visst syn på flugan igen för plötsligt åkte en blomkruka för fönsterbrädan i golvet, och i vanliga fall kan ju både hon och Snuttan smyga förbi blomkrukorna utan att röra dem. Ja, så är det att ha katt. Det ska bli kul att se när hon jagar insekter i Höllviken. Jag hoppas hon tröttar ut sig ordentligt varje dag :-)

Idag är det regnigt och ruggigt, men varmt ändå. Så det lär bli en promenad om en stund. Snart kommer väl paradmarschen på Storgatan.

Nej, jag såg inte Jonas Colting på TV igår alls. Jag såg på Facebook att han hade gått i mål och sedan var på väg därifrån. Det är en himla stör bedrift – att ha simmat runt hela Gotland. Heja!

Delar även idag dagens bön från internet:

”Gud, till dig ropar jag. I mig är det mörkt men hos dig finns ljuset. Jag är orolig men hos dig är vila. Gud, mitt ljus, min hjälp, min vila, min trygghet, mitt tålamod. Jag ropar till dig. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Colting simmar Gotland

Under tre veckor, varje dag i hemska väder-och-vatten-förhållanden med strömmar, vind, tre meter höga vågor och 6-8 grader i vattnet på sina ställen, har Jonas Colting simmat runt Gotland för att idag kunna gå i mål i Visby medan Almedalsveckan fortfarande är igång. Han gör detta för att uppmärksamma folkhälsan, integration genom motion och allas rätt till simkunnighet. Han påpekar att at i många kommuner saknas simhallar som kan anses vara tillräckliga för det behov som finns och att just simning är den enda motionsform som för det första kan rädda liv, för det andra är helt jämlik då det i samma bassäng kan vistas elitidrottare som Sara Sjöström, ”vanliga” motionssimmare, personer som behöver rehab - träning, äldre och yngre etc. Han vill uppmärksamma att vi snarare fredagsmyser ihjäl oss än tränar för mycket. Och inget av de politiska partierna har med något om folkhälsan i sina partiprogram. Däremot har de med vården – den som får ta hand om konsekvenserna av den dåliga folkhälsan och göra det som vården gör bäst – dämpa symptomen. Denna simning har alltså hållit på i tre veckor och spridits viralt på sociala medier, hashtaggat till de övriga medierna, partierna etc. och ingen av de etablerade medierna eller partierna har över huvud taget gett någon som helst respons. Ändå har det sänts på TV därifrån flera timmar om dagen där kommande vallöften luftats, där uttalanden skett som ingen tror på ändå och en massa annat dravel. Men att uppmärksamma något positivt och ovanligt som Jonas’ simning, när, det skiter man i. det är ju himla coolt att vi i Sverige har en så ”tokig” idrottsman som vill göra sådana saker för att vi övriga ”vanliga” medborgare ska få en chans att må bättre i allmänhet. Jag hoppas att han kommer i mål idag och jag hoppas få se det på nyheterna ikväll. Heja Jonas!!

Nu blir det en liten promenad i solen. Det blir en fin dag idag också tror jag. Och här kommer dagens bön från internet:

”Gud, du som lever nära oss och delar våra sorger och vår glädje. Hjälp oss att hålla våra liv så öppna att samtalet med dig inte dör. Amen.”

Kram

 :-)

 


Ziggy Stardust

Det är namnet vi valt att ge vår lille kattunge som ska flytta hem till oss i slutet av augusti. Jag var och hämtade ägg imorse och hälsade på kattungarna och alla katterna. De små växer så det knakar och ville smita ut ur spiltan när jag gick in. Så satte jag mig på en filt där och genast kom Ziggy och en av de andra källingarna och klättrade upp på mig och jamade som bara den. Sååå himla söta. Perfekt sätt att börja dagen på. Det var riktigt svårt att få något bra foto dock, men ett blev ganska bra i alla fall, se nedan.

Det är varmare och soligare idag och jag måste absolut gå ut en sväng om en stund. Det var ju fint igår förmiddag också, men det blev värre på eftermiddagen med regn och lite kyligare. Idag verkar vara en mellandag. Hoppas att Höllviken-vädret är soligt och varmt alla dagar :-)

Så, dagens bön från internet:

”O Gud, du som med ditt levande ord skapar och helar, jag ber dig: låt mig dag för dag bli till som den människa jag är skapad att vara. Hela det i mig som är brustet. Amen.”

Blessings

 Ziggy Stardust <3 <3 <3

 


Allsång och mord

Sedan förra tisdagen är ju sommaren här på riktigt, inte nödvändigtvis i vädret hela tiden, förutom idag då det faktiskt är både sol och ganska varmt och fint, men nu är det ju båda Allsång på Skansen och Morden i Midsomer på tv på tisdagskvällar. Igår var dessutom Per Gessle med i Allsång på Skansen och bara det gjorde ju hela programmet :-) Eftersom Morden i Midsomer kommer kl.21 och varar i 90 minuter så ser jag inte det då utan det blir ikväll istället, på Svt-play. Det är så bra när det visas på Svt och man dessutom slipper reklamen.

Om en stund blir det en stavpromenad i Östanåparken och njuta av det fina vädret. Sedan får det bli en del städning. Magnus är iväg med en massa skräp till soptippen, så himla skönt att bli av med det. Jag ska väl kolla lite i vad jag ska ha med mig till Skåne och så.

Och så, dagens bön från internet:

”Gud, du ger oss livet som en gåva. Hjälp oss att inse gränserna för vårt liv. Öppna våra hjärtan så att din fullkomliga kärlek intar rädslans plats, och gör oss angelägna om att dela med oss av det vi har. I Jesu Kristi namn, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Kemiska vapen med Mosley

Igår kväll såg vi ett läskigt program på Svt2. Det var doktor Michael Mosley som undersökte det här med kemiska vapen och det var riktigt otäckt. Det är ju ingenting man egentligen tänker på till vardags, men det kändes ganska oroväckande ändå. Visserligen är det ju förbud på att använda kemiska vapen enligt FN men ändå forskas det och man behöver se till att de kläder och utrustning som militären har kan stå emot eventuella kemiska stridsmedel. Och förstörelsen av gamla bomber tar otroligt lång tid per styck, och det finns hur många som helst. Detta var dessutom bara i Storbritannien och då kan man ju undra hur mycket det finns över resten av världen. Tänk att människan kan vara så ond att man utvecklar ett vapen som tar död på oskyldiga människor i hundratusentals på ohyggliga sätt. Och dessutom, förr i alla fall, använde djur för att testa det på. När man hör och ser sådant undrar man ju om det finns hopp för mänskligheten alls. Dock har det ju under historien blivit väldigt starka reaktioner mot dessa vapen och förbud från FN, samt att man ska förstöra det som finns. Och det inger väl ändå hopp. Vi borde ha kommit längre än att forska på sätt att ta död på varandra. Fast det är kanske att begära för mycket. Programmet finns på svt-play, så titta själv.

Nog med hemskheter. Solen skiner fast det är lite kyligt i vinden. Håret klipptes av hos frissan igår och senare i veckan ska jag blondera det (ja, det som är kvar), så det blir ännu mera somrigt.

Dagens psalmvers, 524:4, passar bra:

”Känns livet tomt, ja, meningslöst att leva, och tvivlets skuggor mörka kring dig stå, så stanna upp ändå en stund i vila, ty kanske, kanske skall du finna då: Guds Ande bor i djupet av ditt hjärta, och av hans låga kan du livsmod få.”

Kram

 <3 <3 <3
Semester

Från och med idag har vi semester i sex veckor. Jag tror att jag fick klart allt jag hade tänkt förbereda och så. Så nu blir det lite andra aktiviteter och lite annat att fokusera på ett tag.

Igår hade vi sista gudstjänsten i Sännevadet, innan juli-uppehållet. Predikan på temat: ”Välkommen hem” kan ni ladda ner eller lyssna på här på hemsidan. Texten för söndagen är ju liknelsen om den förlorade sonen och alla som har någon relation med Bibeln eller kyrkan vet ungefär vad den handlar om. Dock är det ju så att väldigt mycket i Bibeln kan läsas och tolkas från flera olika håll och har i sig själva flera lager av betydelser och sätt att förstås. Så även denna liknelse och om du lyssnar kan du förhoppningsvis få höra något mer än du kanske hört eller tänkt på förut.

I eftermiddag ska jag gå till frissan och klippa mig. Har inte klippt mig se’n i slutet av januari och det behövs verkligen, så det är ett bra sätt att börja semestern på. Jag vet inte om jag kommer att skriva blogg varje dag men jag skriver nog ofta i alla fall. Dock inte mellan den 13-23/7 då vi är i Höllviken. Jag tar inte med någon dator dit så de dagarna får bloggen vila. Det blir en sammanfattning när vi kommit hem istället. Jag har nog bara mobilen med mig dit så Instagram och Facebook är väl där jag kommer att synas då.

Så, dagens bön från internet:

”Gud, hjälp mig att ta vara på sommaren så att jag kan vara glad över varje nyutslagen blomma, varje timme av ljus, varje droppe av det stilla sommarregnet. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Jordgubbens dag

Tranås Handel hittar på en massa roliga saker. Idag är det jordgubbens dag och om man handlar för en viss summa i de anslutna affärerna så får man en kupong på en gratis förpackning med jordgubbar. Handlar man för dubbelt så mycket får man två kuponger. Det är ju trevligt, förstås och jordgubbar är gott. Jordgubbar är sommar på riktigt. Jag har ju fuskat och köpt jordgubbar då och då under resten av året också, men då är de ju förstås utländska och smakar inte allas lika mycket och lika gott som de svenska, nyplockade. Så idag blir det säkert fullt med folk på stan. Tur att jag gått min promenad redan :-)

Ikväll kl.18. är det Sommarkväll i Sännevadet, som vanligt. Det är Brunnsparkskyrkan som ansvarar. Och imorgon kl.10.00 är ni välkomna dit på Gudstjänst. Det är sista gudstjänsten där innan semestern och sedan är det uppehåll på söndagarna fram till den 6/8. Imorgon är temat: ”Välkommen hem” och det är piano till sångerna och ev. en solosång. På måndag börjar vår semester i sex!! veckor framåt, och jag tror att jag förberett allt jag kan förbereda i förväg. Det känns bra. Har ett par småsaker kvar idag bara, se’n lägger jag undan jobbet för ett tag. Ibland kan det dock vara lite svårt att skilja på det som är jobb och det som inte är det, men det får bli som det blir med det.

Idag delar jag en favoritbön av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag. Amen.”

Grace & Peace

 Det ser riktigt gott ut <3 


RSS 2.0