Revelation

Helgen var bra. Vi spelade inte in Christians predikan i söndags för det ville han inte så ni som inte var där – too bad ;-) Han kom i lördags eftermiddag och var hemma hos oss en stund och fikade och pratade. Och på söndagen gick vi och åt lunch tillsammans innan han körde hem till Stockholm igen. Så de närmaste helgerna blir som vanligt igen, att jag predikar alltså :-) På söndag, den 5/2, är det hornmusik, Carolina leder och jag predikar på temat ”Vinna”. Vi börjar en serie i tre delar på orden som är kårens Mission Statement. Vinna, Växa, Tjäna. Så på söndag är det ”Vinna”. Får börja jobba på den idag.

Bibelsamtalet igår var en höjdare. 18 st var vi och ändå tre som fattades. Alla hade läst i förväg det vi skulle börja gå igenom och alla var väldigt konfunderade för det är så svårt att förstå Uppenbarelseboken om man inte har bakgrundsfakta och kommentarer skrivna av duktiga teologer. Jag använder mig ju av Kent Dobsons studiebibel, NT. Wrights bok om Uppenbarelseboken; ”Revelation for everyone” och lite ur Eugene Petersens ”Reversed thunder”, så jag tror att jag får ut det bästa. Varför bara engelska böcker då? Jo, för att dessa inte finns översatta till svenska. Annars ahde jag föredragit att läsa dem på svenska. Det var i alla fall fantastiskt att kunna förmedla en förståelse för verser och uttryck som man var helt frågande inför och kunna beskriva det i ordalag som går att förstå idag och även kunna relatera en del till oss själva och livet i stort. För flera blev det en ”Revelation” = Uppenbarelse. Det kändes verkligen stort att få vara en del av detta och även om det tar lång tid med förberedelserna så är det värt alltihop. Alla skulle behöva göra detta.

Om en och en halv timme ska jag gå till frissan. Nu är det dags för det lila/rosa håret att klippas av. Det var ju ganska kort när jag färgade det, så det har fått växa ett tag nu och tvättas ur så mycket som möjligt innan det blev dags för klippning. Men nu är det dags.

Gabriel är hemma från skolan. Han hostar och snörvlar och har lite feber. I söndags och igår hade han det i alla fall, idag har vi inte tagit tempen än. Magnus var och hämtade några läxböcker till honom så att han i alla fall kan göra dem.

Dagens bön från internet:

”Jesus, våra hjärtans glädje, ditt evangelium förvissar oss om att Guds rike är mitt ibland oss och i vårt inre öppnar sig en port till enkelhet, en port till frihet. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


”Jesu kärlek syns”

Ja, det är temat för Christians predikan imorgon förmiddag. Det blir säkert en fin gudstjänst på många sätt så välkommen, du också. Kl.10.00 är det, som vanligt.

Solen skiner idag och det var typ 7 minusgrader i morse. Jag antar att temperaturen stiger efter hand så att man kan ta en liten promenad om en stund. Bäst att gå ut i solen medan man har möjlighet. Det behövs mycket sol nu. Dessvärre ser man ju hur smutsiga fönstren är. Nä, de är fortfarande inte pustade. Nu får man väl nästan skura dem för att få bort allt. Suck. Nåja, man blir glad av solen i alla fall :-) Snövit blir lite konfunderad av alla solkatter på väggar och golv. Hon har att göra och undersöka dem, medan Snuttan inte bryr sig ett dugg om dem. Som vanligt alltså ;-)

Idag blir inget långt inlägg. Efter helgen och måndagen har jag nog mer att berätta. Gå ut och promenera idag eller gör något annat utomhus och njut av solen.

Idag delar jag också en bön från internet, en som jag delat förut, men säkerligen behöver upprepas.

”Led mig från död till liv, från lögn till sanning. Led mig från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit. Led mig från hat till kärlek, från krig till fred. Låt fred fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3 Jag längtar ändå till sommaren :-)

 


Rått och grått….och pink

Ungefär så kan man väl beskriva vädret just nu. Solen har lyst med sin frånvaro ett tag och det är råkallt i luften. Sådär riktigt tråkigt så man får försöka hitta på roliga saker att tänka på och göra för att inte deppa ihop. Nå’t annat som är rått och grått är mitt hår. Den lila färgen bleks för varje tvätt och nu ser man verkligen det råttfärgade håret under med alldeles för många ovälkomna gråa hårstrån. I och för sig så är ju gråa hårstrån lite grövre än de andra så för min del kanske det inte är så dumt. Jag har ju så fina hårstrån att det inte blir något av håret när det får växa, det bara hänger där, typ. Måste ha det kortklippt för att få nå’n frisyr på det. Och ja, jag ska klippa mig. På tisdag faktiskt och sedan blir det blont igen. Då ryker både det lila som är kvar och det gråa och råttfärgade. Då är det dags att lysa upp tillvaron igen ;-)

Jag har upptäckt att det i Malmö nu finna en restaurang som heter ”In the pink” och de serverar allt från Rawfood till Paleo, LCHF etc. allt ekologiskt och rena råvaror. Deras kaffe är specialbönor av bästa sort och de serverar även Bulletproofkaffe. Tänk va! I Malmö! Absolut blir det ett besök där när jag kommer dit vecka 7. Timmy (Johannas pojkvän) ska vara där imorgon eftermiddag och visa ”Pour Over kaffe” – alltså han är liksom mästare på kaffe och så. Har tävlat och ska tävla igen på Spira i Jönköping vecka 8. I alla fall, ni som bor i Malmö med omnejd, missa inte denna restaurang/café. Den ligger på Lokgatan (har ingen aning om var det är, måste vara en ny gata…) Och är du intresserad av kaffe och hur olika bönor skiljer sig åt och en massa annat om kaffe så gå dit imorgon kl.14 och träffa Timmy. Anmäl dig via Facebookeventet och det kostar 95 kr. 

Även idag delar jag dagens väldigt korta bön från internet:

”Gud, låt oss få vara gömda i din famn - vad som än händer. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3 Ja, så var det nog ;-)

 


Urkopplad

På flera sätt, känns det som. Igår fick jag EKG-apparaten urkopplad så nu är det bara att vänta på besked från läkaren om vad det visade. Idag känner jag mig urkopplad på flera sätt. Huvudvärk, ostadig, osynkad och ont i musklerna lite överallt. En låg dag, med andra ord. Hoppas det blir lite bättre till imorgon då jag ska leda bönen i Löfstadkyrkan kl.10.00.

Måndagarnas bibelsamtal tar numera en hel del förberedelsetid. Jag tror att det kommer att ta flera år att gå igenom hela Uppenbarelseboken, men det kanske behövs så länge. Förut kunde jag förbereda kommande träff på någon timme eller så, idag blir det tredje dagen i rad som jag går igenom det som kommer framöver. Vi ska läsa kapitel 2 & 3 till nästa gång, men jag tror inte vi kommer igenom båda på en träff. Jag skrev ner kommentarer till de 7 första verserna i kap.2 och fick ihop 3 A4 sidor i ett kollegieblock (jag skrev för hand, alltså). Så det lär ta ett tag att komma igenom, men oj, så intressant!

Idag talar nyheterna om att Siewert Öholm har dött, efter en längre tids cancer. Han avslutade ju sitt Facebook-konto för nå’n vecka sedan och tog farväl där till alla vänner och följare och nu har han alltså dött. Han var en speciell människa på många sätt. Han har bl.a. kallats ”en profetröst i vår tid” och det stämmer nog på flera sätt. Han var faktiskt gästtalare en gång på våra ledardagar i Örebro. Jag tror det var 2006 eller så.

Dagens väldigt korta bön från internet passa mycket bra här:

”Gud, gör oss fria att leva den tid vi får. Amen”

Kram

 <3 <3 <3

 


Inkopplad

Igår var jag alltså hos doktorn igen för att gå vidare med hjärthoppandet. Först läste hon journalen och såg att efter de undersökningar som gjorts finns inget mer att göra, så hon kunde inte skicka mig vidare till kardiologen. Jag sa att jag tyckte det var så dumt att de inte har 24-timmars – EKG där på Läkarhuset, så att man kan få det på en gång, när man har symptom, istället för att vänta flera veckor och åka till Eksjö och få ett när symptomen kanske är lugnare. Då gick hon och kollade och voilà, de hade minsann fått dit ett 24-timmars-EKG nyligen, så jag kunde få det med en gång. Tänk att man måste vara så om sig och kring sig för att få reda på vad som är galet med en. Nu har jag i alla fall varit inkopplad/uppkopplad till den här apparaten i snart 24 timmar. Jag ska gå dit snart så får de koppla ur den så jag ser att den läggs i rätt kuvert och så på en gång, så den inte kommer bort. Detta är första gången hjärtat verkligen hoppat och skuttat medan jag haft apparaten på mig, så nu hoppas jag att de ser vad jag menar. Jag antar att de skickar den till kardiologen nu för att de ska kolla resultatet och sedan svara det till min doktor. Ja, symptomen vill jag ju inte ha, men jag är glad att jag hade det under detta dygn och att det blev av så snabbt. Undrens tid är inte förbi ;-)

Helgen var lyckad. På Frukost & Teologi i lördags var vi 16 st och samtalet om allt som händer i livet har en mening var intressant och givande. Om man ska dra någon liten slutsats av vad vi pratade om så var det väl att ”Allt som händer har inte en mening, men Gud kan skapa mening med det som hänt.” Typ att Gud har en förmåga att vända ont till gott.

Söndagens gudstjänst i Löfstadkyrkan var också väldigt fin. Marcus Olson var predikant och jag tror inte där var någon som inte gillade honom. Det var verkligen ”knökafullt” i kyrkan. Så mycket folk att jag inte stannade på kaffet efteråt. På kvällen hade vi hemgrupp hos oss.

Nu fortsätter böneveckan och på torsdag är det jag som har hand om bönen i Löfstadkyrkan kl.10.00. Jag ska planera den idag. På söndag har vi gudstjänst igen som vanligt kl.10.00 på kåren och då kommer vår DC Christian Paulsson och predikar och se’n har vi information vid kyrkkaffet.

Så delar jag dagens bön från internet:

”Gud, du har skapat oss till frihet och tjänst. Du vill att vi frimodigt skall arbeta för våra meningar och intressen. I din hand, Herre, lägger vi våra strävanden. Gör oss öppna och ärliga, fostra oss till respekt för andra. Ingen av oss är fri från självgodhet och prestigehunger. Vi har alla skuld till bristerna i vårt samhälle. Upprätta oss, Gud ge oss kraft att övervinna dem. Låt oss aldrig glömma att världen är större än vår by och vårt land och att du är större än världen. I vår Herre Jesu Kristi namn. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Inauguration

Idag är det Donald Trumps inauguration ceremony, alltså installationsceremoni. Det känns nästan som att hela världen, mer eller mindre, håller andan. ”Kommer han att klara av dagen utan att trampa i klaveret?” ”Blir det ännu en skandal?” ”Kommer någon att försöka mörda honom?” Blir det en terroristattack?” Ja, frågorna som flyger omkring i luften är många och jag är en av dem som inte förstår hur det hela kunde bli som det blev och hur det ska gå till över huvud taget. Jag antar att det är viktigt att komma ihåg att detta inte är första gången många blivit förvånade över resultatet i ett presidentval, och att om fyra år är det dags igen och då kan man ha en chans att göra det bättre. Hoppas bara att han inte klantar sig för mycket under dessa fyra år. Vem vet, kanske han överraskar både mig och resten av världen.

Solen tittar fram idag och snön är nästan helt borta. Några plusgrader är det och det är skönt. De sista förberedelserna för Frukost & Teologi imorgon och för Bibelsamtalet på måndag blir det idag. På söndag får vi gå på Ekumeniska Böneveckans gudstjänst i Löfstakyrkan, med Marcus Olson som predikant. Jag ska visserligen läsa bibelordet i den gudstjänsten, men det är allt. I övrigt får jag vara med och ta emot. Fast jag älskar att predika och undervisa så är det också skönt att bara få ta emot ibland.

Om någon undrar så har mitt hjärta inte slutat hoppa. Nu är det snart 5 veckor och på måndag har jag tid hos doktorn igen. För att återigen försöka få en remiss till kardiologen och gå vidare med en utredning om varför det blir såhär. Kanske få ta blodprover. Göra fler tester. Ja, jag vet inte, men något behöver göras i alla fall för hjärtat ska inte hoppa såhär och inte såhär länge. Det är skit att det inte finns några privatläkare här i Tranås och att man alltid måste gå via vårdcentralen varje gång det är nå’t. Jag hade en så bra, söt och snäll kardiolog i Malmö, som ville fortsätta kolla upp mig då och då, men som jag fick släppa när jag flyttade. Skit, alltså. Nu måste jag verkligen stå på mig på måndag för att få komma vidare. Fattar inte varför det ska vara så trögt och ta så’n tid. För oavsett om det är något som går att åtgärda eller om det inte är något fel nå’nstans, så vill jag veta. Och om det inte är nå’t fel så vill jag veta det och i så fall söka alternativa vägar mer intensivt.

Också idag delar jag dagens psalmvers, 758:2

”Herre, till dig får jag lämna allt som vill tynga min själ. Du lovat att bördorna bära, du lovat att själv vandra med. Din närhet är nog för jag vet att du dog för att jag skulle leva och ha allt. Varje dag, jag dig ber varje stund du mig ger vill jag vandra den väg du befallt.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

  


Brittas vardagsrum

Är namnet på en podcast med Britta Hermansson. En podcast som inte kommer ut varje vecka men när den kommer är det alltid en intervju med någon väldigt intressant person och samtal om livsfrågor på olika sätt. Senaste avsnittet som kom häromdagen är en intervju med Martin Schibbye som den 16 januari fick ta emot Martin Luther King priset i Norrmalmskyrkan och där och då spelades denna podcast in. Detta är en av de många podcaster som jag rekommenderar och eftersom den är svensk kanske den är lättare att ta till sig för många. Förra avsnittet var ett samtal med Tomas Sjödin och exempel på andra gäster är: Annika Östberg, Peter Apelgren, Anna Mannheimer, Klara Zimmergren m.fl. Så, tycker du om att lyssna på ”radioprogram” med intervjuer/samtal med intressanta människor så prenumerera på denna podcast. Man kan lyssna både via datorn och om man laddar ner en podcast-app på telefonen.

Britta är en sådan person som jag fick en första uppfattning om genom att läsa hennes bok ”Mogna vackert”. Vi skulle ju läsa den på vår Personligt Ledarskapskurks så det gjorde jag och jag tyckte den var hur flummig som helst och inte alls vad jag hade väntat mig. Så första intrycket av Britta var inte bra alls. Se’n hade vi henne som föreläsare på kursen och då blev jag helt omvänd. Vilken fantastisk människa och en underbar dialekt – ett sjungande dalmål. Efter den dagen laddade jag ner Brittas vardagsrum och lyssnade på de podcastavsnitt som hade kommit ut och var väldigt imponerad. Det känns helt klart som att jag känner henne, fast jag bara träffat henne en gång och knappt pratat med henne :-) Hennes podcast får mig att vilja starta en egen podcast. Det vore så himla kul och kanske blir det av så småningom. Dock behöver jag då först lära mig hur man gör, rent tekniskt och se’n ha tid och inspiration att se till att ha något att säga och någon att intervjua etc. Ja, jag får jobba på det. Kanske kan man starta i det lilla….. ;-) I alla fall, intervjun med Martin Schibbye är superbra så lyssna på den!

Idag är det Andrum i vardagen 11.30 och Sopplunch 12.00 på kåren. Välkommen du med. Och glöm inte Frukost & Teologi på lördag kl.9.00. Det kommer att bli jättebra, tror jag :-)

Delar idag dagens psalmvers, 758:1

”Herre, till dig får jag komma, komma precis som jag är. Inför dig kan jag ingenting dölja, du vet varje tanke jag bär. Men trots att du ser all min svaghet och vet att jag är ett av dina minsta barn, får jag komma ändå, och jag vet det är så: under allt är jag älskad av dig!”

Kram

 ;-)

 


Tö och fågelsång

Jag hör hur bilarna kör i slasket på Storgatan. Det är ett par plusgrader och snön töar för fullt. Emellanåt hör jag också fågelsång från träden precis utanför fönstret och om jag blundar kan jag inbilla mig att våren är på väg ;-) Mysigt. Idag är det alltså mildväder och ännu en gång smälter snön bort och molnen tar över himlen. Ja, det har varit ganska mulet fast det varit snö och kallt, så det är ingen större skillnad, men milt är det i alla fall.

Idag ska jag förbereda en del för lördagens Frukost & Teologi. Temat är då: ”Har allt som händer i livet en mening?” Och om någon har facit på det så kom på lördag och berätta, ha, ha. Det lär bli en del samtal omkring ämnet i alla fall och det är ju det som är meningen. Urban har hjälpt mig med lite tankar på temat, så nu har vi tillräckligt för att komma igång i alla fall. Tack Urban!

Igår började Tisdagsträffarna och de hade haft så roligt. Julen kastades ut och de fick till och med dansa kring julgranen. En del av dem hade inte dansat kring granen på 40 år, så det var verkligen en höjdare. Så roligt kan man ha på Frälsningsarmén :-)

Idag delar jag dagens korta bön från internet, en bön att be varje dag:

”O, Gud, låt ditt rike komma, och bli du allt i alla. Gör mig levande i dig för alltid. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Ris & Ros

Det var temat för gudstjänsten i söndags. Predikan var uppskattad av många och du kan lyssna på den här på hemsidan. Det var också många fina sånger i gudstjänsten och allt blev en bra helhet. Gudstjänster är ju bl.a. ett tillfälle att kunna få fylla på tanken med kärlek, omsorg, uppmuntran och energi inför veckan som ligger framför. Ett tillfälle för oss att bygga upp varandra och uppmuntras inför vardagens utmaningar.  Det är en anledning att det är viktigt för oss att delta i gudstjänsten, att vara där. Det kan vara mycket som tar emot när man ska ge sig iväg och man kan ha en massa annat som måste göras, men att prioritera den stunden i veckan gör också att resten av veckan, med alla sina göromål, kan gå mycket bättre. Det är en förmån att få komma till en gudstjänst, inte en plikt eller ett måste. Vi behöver stanna upp och vänta in vår själ och gudstjänsten är ett (av flera) bra tillfälle att göra det. Så välkommen, du också, på de gudstjänster som firas i församlingarna runt om varje söndag och ibland på vardagar. Nästa söndag, den 22/1, har vi ekumenisk gudstjänst i Löfstadkyrkan kl.10, så då är ännu ett fint tillfälle.

Igår började vi Bibelsamtalen för terminen. Vi var 16 st och då fattades ändå tre personer. Lite inledning och överblick av Uppenbarelseboken blev det och nästa måndag bör vi kunna börja läsa i åtminstone första kapitlet. Det lär nog ta ett tag att komma igenom den med tanke på att det är en apokalyptisk litteratur som är fullsmockad med symboler och ett poetiskt språk som inte är helt enkelt att tolka. Så det blir spännande. Låter det spännande så är du också välkommen, måndagar kl.11.00.

Idag var jag och simmade. Ja, jag fick tvinga mig upp ur sängen och iväg till bassängen. Men visst är det skönt, båda att vara där och efteråt. Nu ligger dagen framför med diverse uppgifter blandat med vila.

Idag delar jag dagens psalmvers, 56:4

”Huset som kallas Herrens hus bör vi dock älska och ära såsom en fristad, varm och ljus, ja såsom hemmet det kära. Härliga ting förkunnas där. Himmelens förgård kyrkan är, där vill vår Herre oss möta.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3
Sanningen

Två program efter varandra på Svt2 denna morgon, ”Sanningen om hälsorubrikerna” och ”Sanningen om träningen” sitter vi och tittar på medan vi dricker vårt kaffe. Himla bra program. Se det på svtplay om du kan. Det tar upp olika forskningar om kost, motion, träning, viljan, hjärnträning etc. Just nu är det en man som haft en stroke och är nästan helt förlamad i vänster sida tränar upp sin vänsterhand med olika övningar och klarar mer och mer. Så himla coolt hur formbar hjärnan är.

Igår kom boken ”Lyssna till ditt hjärta” som jag beställt. Tänkte jag skulle lära mig mer om hur hjärtat fungerar. Kanske kan jag bli lite klokare på det området också ;-)

Idag är det vinterland igen. ”Snön faller och vi med den” (som Ulf Lundell sjunger). Det verkar i alla fall inte blåsa idag, så jag får ta en promenad lite senare och andas frisk luft.

Och igen – välkommen på gudstjänst imorgon kl.10.00. ”Ris & Ros” är temat och mycket sång och musik blir det. På måndag kl.11.00 startar Bibelsamtalen igen och vi ska börja med Uppenbarelseboken. Så har du möjlighet att komma måndag förmiddagar och tycker att det verkar intressant så välkommen du också. Det är öppet för alla.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 273:2-3

”Jesus, låt mig alltid börja i ditt namn allt vad jag gör. Hjälp mig att mitt bästa göra och att sluta som jag bör. Kom till mig, o Jesus kär, låt mig vara där du är.
Alla mina ord och tankar, Jesus, låt dem glädja dig. Mera värd än allting annat åt din kärlek bli för mig. Kom till mig, o Jesu kär, låt mig vara där du är.”

Kram

 <3 <3 <3
Djävulen bär Prada

Äntligen har jag sett den filmen. Den har ju gått på TV många gånger men jag har aldrig lyckats att se den då. Dessutom gillar jag ju inte reklam på TV så jag det har väl gjort sitt till. I alla fall så skulle Magnus iväg en stund igår kväll så jag passade på att kolla på den då på min Ipad. Jag, som många andra, gillar ju Meryl Streep och tycker att hon är en fantastisk skådespelare. Hon kan verkligen spela många olika personligheter. Och de jag tror att hon är en ganska okomplicerad person i sig själv också. Kanske därför som hon är så bra. Anne Hathaway var ju också jättebra i sin roll och (Obs! Spoileralert om du inte sett den!) det var ju hennes roll som drog slutsatsen att alla inte vill vara rika och berömda utan kan vara lyckligare med mycket mindre.

Idag är det fredagen den 13:e. För vissa en (inbillad?) otursdag dag, för andra en (inbillad?) lyckodag. Jag konstaterar mest att det är fredagen den 13:e, som vilken annan dag som helst, vilket det ju är. Min mormor hade alltid för sig att tisdagar var en otursdag, så hon ville aldrig göra något viktigt på tisdagar och hände det något tråkigt en tisdag så var det förstås den dagens fel. Jag vet inte var det kommer ifrån, förmodligen nå’nting från hennes föräldrageneration (på 1800- början av 1900 talet), min mormor var förr år 1900. Jag gör mitt bästa för att inte vara skrockfull och att se livet med så mycket klarhet som möjligt, även om jag gillar mysterium också.

Nu är jag nästan klar med allt till söndag, två powerpointbilder kvar bara,  och en CD-sång, sen är det klart. Jag tror det blir en fin gudstjänst på söndag. Kom du också, det är som vanligt kl.10.00. Nästa söndag är det gudstjänst i Löfstakyrkan för då börjar vår Ekumeniska bönevecka och vi har gemensam gudstjänst med Marcus Olson som predikant.

Idag delar jag en bön ur Psaltaren 86:5-11

”Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig. Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber. I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig. Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud. Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Efter stormen

Marie Fredriksson sjunger en sång som heter ”Du ger mig lugn efter stormen”. Tänkte på den idag för idag skiner solen, fast det blåser lite fortfarande. Vi fick en del busväder igår också, men det var ändå lindrigt jämfört med många andra platser. Det blåste och snöade här och det var tidvis ganska hårda vindbyar, men det var plusgrader och inga större bekymmer. Idag är snön nästan borta igen och ett par plusgrader.

Idag är det tvätt och färdigställande av söndagens predikan och powerpoint för min del, tror jag. Magnus är på kåren. Idag börjar sopplunchen igen, kl.12.00 och innan dess är det ”Andrum i vardagen”(bön och stilla musik i lokalen) kl.11.30. Så, välkommen dit du också. Jag vet inte vad det blir för soppa, men det brukar vara gott. Och när vi nu inte hade soppluncher alls förra terminen så är det kanske efterlängtat. Att dessutom få en stunds stilla andakt innan lunch är ju en stor bonus.

Idag delar jag en Irländsk bön:

”May the faith that gives us hope, May the love that shows the way, May the peace that cheers the heart, Be yours this day. Amen.”

Grace & Peace

 Favorit i repris <3 <3 <3

 

 

 


Klass 2 – varning

Är utfärdad idag. Det ska bli busväder på många platser. Mest väst - och östkusten tror jag, men det såg ut som att det skulle gå upp över hela landet. Vi har ju märkt sedan vi flyttade hit att vädret ibland går förbi oss. Det kan vara världens storm, regn, snö, åska etc. runt omkring, men Tranås förblir ganska ok. Man kan ju hoppas att det är likadant idag. Hoppas också att ni som bor på de platser där det skulle vara som värst, inte får det så jobbigt, att det inte blir så hårt som de förutspått. Det här med att gå i ide verkar bara mer och mer lockande. Några månader på Kanarieöarna skulle väl funka också. Tranåskåren kan väl ha en utpost där ;-) Ibland kan man behöva utfärda en klass 2-varning för sig själv också. Eller rent av klass 3. Vi människor uppför oss ibland som oväder mot varandra och en del vet inte ens om det. Predikan på söndag handlar om Ris & Ros och jag hoppas kunna skriva klart den idag. Jag återkommer nog till den fler gånger i bloggen.

Gabriel kom iväg till skolan idag, motvilligt. Jag är inte alls avundsjuk på honom. Antar att han kommer att somna tidigare ikväll :-) Jag uppmuntrade honom med att det bara är 5 veckor till sportlovet, vecka 7, då vi ska till Malmö, Gabriel och jag. Jag har bokat tid med Johan den veckan och se’n får jag planera in att träffa flickorna och fler vänner. Johanna och Timmy har fått en katt, så henne måste jag ju också få gosa lite med. Lotus heter hon. En sjuårig huskatt som fick omplaceras p.g.a. familjeskäl. Så hon kom hem till dem i fredags och trivs väldigt bra. Gosig som bara den visst. Mycket gratis terapi :-)

En bön från internet, av Kerstin Anér:

”Herre, du vars kärlek uthärdar allt, uthärda också mig. Gör så att jag orkar ge andra något av allt det som de väntar sig av mig, och hjälp mig att med glädje ta emot det som du ger mig genom dem. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

”A spring within us”

Som daglig andaktsbok läser jag detta året ”A spring within us” av Richard Rohr. En bok med samlade dagliga andakter/meditationer som jag fick ”gratis” för att jag donerade några dollar till hans och centrets arbete. ”Center for action and contemplation” heter det. Bed och arbeta med andra ord :-) Jag får via mail en andakt varje dag därifrån och detta är en bok med samlade sådana. Jag gillar boktiteln. ”A spring within us”En vår inom oss. Ja, även när det är vinter utomhus kan vi ha vår inombords i alla fall. Igår kändes det nästan lite vårlikt när jag gick ut en sväng. Det töade och var några plusgrader. Det blåste inte så väldigt mycket heller. Idag är det vitt ute igen och temperaturen ligger på någon minusgrad. Jag har inte varit ute än, men får väl gå en liten sväng i alla fall och få lite frisk luft. Jag var inte och simmade idag för simhallen är stängd på grund av något ventilationsarbete. Magnus hörde det på radion igår och sa det till mig och det sa: Åh, vad skönt! Då slipper jag fundera på om jag måste ställa klockan tidigt och köra iväg och simma. Jag känner mig väldigt trött just nu och vill helst bara sova, så det var skönt att få en anledning att inte ge mig iväg tidigt. Så idag tränade jag hemma, något senare än jag skulle gjort i bassängen :-) Magnus är på kåren och jobbar idag. Han skulle träffa någon redan 8.30 så nu är det vardag igen.

Gabriel börjar ju skolan imorgon så nu är det verkligen dags att få rätt på dygnets tider igen. Det är i alla fall 5 veckor kvar till sportlovet ;-)

Idag delar jag dagens väldigt korta bön från internet:

”Jag ber: öppna mitt sinne att ta emot och dela med andra, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Se där

Så töar det igen. Helt ok för mig faktiskt. Bra det inte fryser på det se’n. Dessvärre finns det väl en risk att det gör så. Nåja, nu är det plusgrader i alla fall och slask, så förhoppningsvis försvinner allt som kan bli halt sedan.

I lördags var vi och fikade på Moas på förmiddagen, hela familjen, så det blev lite festligt innan Olivia skulle åka hem. Hon åkte med tåget vid 18-tiden på kvällen. Det var så kul att ha henne här, även om vi inte hittade på så mycket, så fick vi ha henne nära ett par dagar, vilket är längesedan nu. Mysigt var det i alla fall.

Gudstjänsten igår var en fin stund. Predikan – Epifania – finns att lyssna på eller ladda ner här på hemsidan. Nu är det dags att börja fixa med nästa söndags predikan och program. Temat för nästa söndag är ”Ris & Ros”. Det blir bra :-)

På onsdag börjar skolan. Egentligen börjar den imorgon, men då börjar de med studiedag. Antar att lärarna måste ha en förberedelsedag inför terminen.

Nu är det i alla fall vanlig vecka igen. Inga fler helgdagar på ett tag. Vi tog ner alla julsaker i fredags. Passade på när Olivia och Gabriel kunde hjälpa till. Så nu är det som vanligt igen.

Så, dagens bön från internet:

”Gud, tack för att vi får möta din härlighet genom Jesus Kristus. Ge oss levande vatten och låt det bli en källa i oss med ett flöde som ger evigt liv. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Epiphany

Trettondagen idag, Epifania, den ursprungliga dagen för julfirandet, den dag då man delade gåvor. Detta är dagen då de vise männen kom till Jesus med gåvorna guld, rökelse och myrra. Vi har ingen gudstjänst idag på kåren, men vi har temat Epifania på söndag, så vi håller kvar ett par dagar till. Jag tittar på TV-gudstjänsten idag också. Det är från Helsingborg denna gång också.

Olivia kom fram som hon skulle igår och det är så kul att ha henne här. Vi gör inte många knop dock. Igår kväll satt vi och tittade på båda de sista Harry Potter- filmerna på kanal 11 och hade det mysigt. Idag var det runt 15 minusgrader p morgonen och det är på tok för kallt för oss alla. Vi är faktiskt från Skåne och då vill vi inte ha så kallt :-) Solen skiner i alla fall även idag och det är ju bra.

Och så en bön på Trettondagen:

”Gud, du folkens konung som kallade till dig de vise männen att vara ställföreträdare för alla jordens folk, låt världen se din härlighet och erkänna ditt herravälde. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 


Inte min grej

När termometern på morgonen visar under 10 minusgrader vill jag helst gå i ide. Detta är en sådan dag. När jag dessutom halkar omkull på en isfläck när jag går till tvättstugan och skrapar upp fingerknogarna på tre fingrar och sedan behöver börja med att sopa golvet i tvättstugan efter att grannarna tvättat tidigare i veckan, är tanken med gå i ide väldigt mycket mer lockande. Ja, stöket i tvättstugan har ju inget med vintern att göra egentligen, men när man fryser och ramlar omkull blir det liksom jobbigare. Nu har jag fått gott kaffe att dricka och min varma vetekudde runt nacken, så nu känns det bättre. Solen skiner i alla fall idag, än så länge, så jag kan ju låtsas att det är sommar :-) Jag försöker verkligen varje år att tycka om vintern. Jag menar, jag kan ju inte göra något åt vädret så det är lika bra att gilla läget. Det är dock riktigt svårt för mig. Vintern är verkligen inte min grej. All energi som jag hade i somras och till och med i Israel, den är som bortblåst och infrusen. Jag sover och sover och är ändå trött när jag vaknar. Jag tar flera kosttillskott som ska hjälpa till med energin, men de når inte så långt. I och för sig så kanske jag inte hade orkat stiga upp och simma en gång i veckan om jag inte tagit dem, så ok, lite hjälper de nog. Se’n är ju kroppen funtad så att man ska ligga lite lågt under vinterhalvåret för det krävs mer energi att hålla kroppsvärmen än vad det gör under resten av året och då är det kanske inte så konstigt att man är lite tröttare. Mörkret gör ju sitt till också, så det här med ide blir mer och mer lockande, he, he.

Lite roliga saker som händer är ju att Olivia kommer idag, om några timmar. Så himla kul. Även om det bara är två dagar så ska vi få träffa henne i alla fall och det värmer hjärtat. En annan rolig sak är att jag nu köpt biljetter till mig och Gabriel så vi kan åka till Malmö på sportlovet, vecka 7. Det har Gabriel sett fram emot se’n i somras, så det måste få bli av.

Jag blev faktiskt färdig med predikan igår. Både att skriva ner den och att göra powerpointen till hela gudstjänsten. Det var skönt att få det klart så kan jag koncentrera mig mer på att umgås med Olivia när hon är här.

Idag blir det en bön ur Psaltaren, 145:13b-18:

”Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör. Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar. Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid. Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger. Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör. Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom.”

Kram

 

 <3 <3 <3

 

 

 


Snövit i snön

Dags igen för vinter. Snön kom igår kväll och det var snö över hela golvet på balkongen och Snövit tyckte det var jätteroligt. Hon hoppade omkring som en kalv på grönbete och sen slickade hon i sig en massa snö. Snuttan ställde sig i dörröppningen och tittade ut och se’n vände hon på klacken och gick åt andra hållet. Hon var inte så intresserad av att gå ut i kylan. Jag var iväg och handlade och det var inget trevligt väder ut. Kallt, mulet och blåsigt. Inte ok med andra ord.

Imorgon eftermiddag kommer Olivia, jippiee!! Bara två dagar, men vi får rå om henne lite i alla fall. Har inte träffat henne se’n i augusti.

Jag tror att jag fått ihop ramarna till söndagens predikan nu. Ska skriva rent lite senare idag. Det blir säkert en fin och bra gudstjänst denna söndag också. Det är grötlunch efteråt så om du är sugen på det så rekommenderar jag att komma. Det räcker till dig också ;-)

Delar dagens korta bön från internet. En bön i Trettondagstiden (the season of Epiphany):

”Gud, visa mänskligheten din stjärna, så att vi finner vägen till vår bestämmelse. Amen.”

Blessings

 :-)

 

 

 

 


En tidig morgon

När klockan ringde tidigt i morse visste jag inte riktigt om jag skulle stiga upp eller inte. Redan igår kväll var jag tveksam för jag var så trött när jag la mig, men jag ställde i alla fall alarmet och minsann, jag steg upp och körde iväg till simhallen och simmade. Det blev en kortare sträcka idag men jag var i alla fall där och det känns ju bra. Det blev tidigt kaffe när jag kom hem :-)

Hjärtat fortsätter hoppa. Jag var hos doktorn och fick ta EKG och blodtryck och han lyssnade på både hjärta och lungor etc. Men allt såg ju bra ut förstås, vilket naturligtvis är bra, men det är ju alltid så att precis de sekunder som EKG:et tas så slår ju hjärtat alltid lugnt och fint. De gånger jag haft längre EKG-undersökningar på ett dygn och en vecka har det också varit så att just de perioderna är det lugnt. Jag antar att det är bra och att det inte är farligt för hjärtat. Läkarna säger ju det i alla fall, att allt är ok, så det får man ju lita på. Det gör det dock inte mindre obehagligt. Jag hoppas förstås att det går över och blir bättre även denna gång. Jag kommer inte riktigt ihåg hur länge det höll på de tidigare gångerna. Ska kolla om jag skrivit upp det nå’nstans.

Idag behöver jag få ordning på programmet till söndag och skicka till musikansvarig. Det är hornmusik även kommande söndag. Det vore också bra om jag får klart ett utdrag till predikan under dagen.

Det har blivit kallare nu. Temperaturen föll i söndags kväll igår och nu är den runt 5 minusgrader. Det ska nog vara ganska kallt några dagar i alla fall. Ingen snö än dock.

Bönen jag delar idag har jag delat förut (tror jag) för inte så längesedan, men den är bra och jag behöver be den ofta:

”Gud, du som är större och högre än allt, du som har gjort rymder och jord, du faller med sparven som faller till marken, livet blir till ur ditt ord. I stjärnornas yttersta, kärnornas innersta har du ditt livsrum. Jag vet ingenting om framtiden. Jag ber: Fyll mitt hjärta med hopp om ljus och glädje, om fredens välsignelse, om din närvaro i mitt liv. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 


Hopp, hopp, hopp

Det blev mycket hopp i gudstjänsten igår. Hela församlingen fick vara med i predikan om hopp. Lyssna på den här på hemsidan. Det behövs en massa hopp inför det nya året, men också uppmuntran för alla att vi var och en kan få vara en länk i kedjan som får hoppen att gå i uppfyllelse.
 
Hjärtat fortsätter hoppa också. I går var det lite bättre under halva dagen i alla fall. På senare eftermiddag blev det jobbigare igen, efter gudstjänsten och nå’n timme efter det. Det var lugnt i natt i alla fall, vilket är så skönt. Nu har jag faktiskt ringt till Läkarhuset i alla fall och ska till doktorn i eftermiddag för att ta EKG och prata med doktorn. Det är ju ändå ett tag sedan nu som jag gjorde en veckas EKG-undersökningen och bara för att det såg normalt ut då betyder ju inte att det gör det nu. Jag vill i alla fall kolla så det inte är någon hjärtmuskelinflammation eller nå’t liknande. Det skadar ju inte att kolla upp det i alla fall.
 
Magnus och Gabriel kom hem som de skulle igår och hade haft en härlig helg i Nässjö på alla sätt. Roligt att FA ordnar så bra Nyårskonferenser för ungdomarna.
 
Så, dagens korta bön från internet:
”Året slutar och börjar, ett nådens år. Nu är tiden vår! Nu har just vi en uppgift, ett liv, och ett hjärta som slår.”
 
Kram
 
<3 <3 <3
 
 
 
 

A new hope….

…. är temat på dagens gudstjänst Nyårsdagsgudstjänst. Kl.16.00 är ni välkomna till Frälsningsarmén i Tranås och vara med att välkomna det nya året i en gudstjänst på temat ett nytt hopp. Magnus, Gabriel och Carl kommer direkt från tåget till kåren så jag hoppas de hinner komma innan gudstjänsten börjar så att all teknik kan fungera. Jag är inte så bra på det där. Jag har ju gjort det förr men jag glömmer inför varje gång vilka knappar jag ska trycka på för att det ska bli rätt. Jag vill ju gärna att även denna dags predikan ska spelas in. Det verkar som att de haft det riktigt bra på Nyårskonferensen i alla fall och jag tror att de slutar med gudstjänst och lunch idag.

Jag hade en trevlig kväll igår hemma hos vänner. God mat och trevligt sällskap. Jag körde hem vid 22-tiden och gick och la mig med katterna. Snövit var lite konfunderad över fyrverkerierna. Hon Gick omkring och jamade lite och undrade vad det var. Hon verkade inte rädd utan snarare undrande. Hon gick ut på balkongen och kollade lite också. När vi hade lagt oss kunde hon ändå ligga lugnt i stolen bredvid sängen och Snuttan låg hos mig först och sedan på den andra stolen. Den som inte haft katter eller hundar i sängen förstår nog inte hur mysigt och terapeutiskt det är :-) Snuttan var inte helt glad för att jag stannade en stund längre i sängen i morse dock. Fast det är hon aldrig. För henne är det aldrig för tidigt att få mat :-)

Även idag är det milt ute och idag blåser det inte lika mycket som igår heller, så vädret på nyårsdagen är väl ungefär som på Påskdagen ;-) 5 plusgrader och mulet. Dock tyckte jag att prognosen sagt att det ska bli kallare framöver. Jag har sett TV-gudstjänsten på SVT2 också denna söndag. Den var från Helsingborg idag. Fin på många sätt.

Idag delar jag dagens psalm ur Psaltaren, 121:

”Jag ser upp emot bergen: varifrån skall jag få hjälp? Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Han låter inte din fot slinta, han vakar ständigt över dina steg. Han sover aldrig, han vakar ständigt, han som beskyddar Israel. Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Solen skall inte skada dig om dagen, inte månen om natten. Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv. Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och för evigt. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


RSS 2.0