Semlor och åter semlor

Idag är det Fettisdagen och det kommer att ätas semlor i stora lass överallt. Själv har jag ätit en, en LCHF-variant som jag själv gjorde och eventuellt kommer jag att äta en till ikväll. Imorgon är det Askonsdagen och då börjar Fastan som sedan varar fram till Påsk. Även i år kommer jag att avstå från en del saker, både vad gäller mat och annat. Gluten och socker är ju givet, det äter jag ju oftast inte i vanliga fall heller. Mejeriprodukter, choklad och salt lakrits är annat som också är på listan. Jag vet av erfarenhet att det är bra för mig och då passar det bra att avstå just under Fastan. Andra saker är ju det här med internet och mobiltelefonen. Så himla lätt det är att ständigt ta fram telefonen och kolla sociala medier. Ska bara….. Jag kommer att dra ner på det, väsentligt. TV-tittandet är inget större problem för mig som det är nu heller. Jag tittar sällan före kl.18 och ibland inte förrän senare och jag tittar aldrig efter kl.21 heller, så det får bli som vanligt. I år hoppas jag att jag orkar ta mig till Tranås Kyrka i morgon kväll kl.18.30 på Askonsdagsmässa. Har länge velat vara med på en sådan, men aldrig haft möjlighet av olika anledningar. Jag hoppas det ska funka imorgon.

Helgen som gick var intensiv på flera sätt. Frukost & Teologi i lördags var fint. En liten grupp men ett givande samtal. På eftermiddagen var vi ett 20-tal personer och bowlade och sedan åt vi tillsammans på kåren. Trevligt det också. Söndagens gudstjänst var också väldigt fin. Dock vaknade Magnus med feber på morgonen så han kunde inte vara med. Flera var förkylda och snörvlade och hostade, men det gick igenom i alla fall. Barnen/ungdomarna framförde ”Den barmhärtige Samariern” och det gjorde de jättebra. Anders Gårlin ledde och Carolina spelade samt sjöng en solosång. Predikan var ju på temat ”Tjäna” vilket är det tredje av våra tre ledord i kåren. Predikan kan du lyssna på här på hemsidan. Nu är det dags att börja tänka på nästa söndag. Programmet ska till musikansvarig och predikan ska skrivas. På söndag är temat: ”Finns Gud på Spotify?”- ”En av oss”.

Igår var vi på utvecklingssamtal med Gabriel. Sista utvecklingssamtalet i grundskolan. Wow. Tänk att det äntligen har hänt. Efter alla år med barn i skolan. Nu har han bra tre år av gymnasieskola kvar och då tror jag inte det blir så många utvecklingssamtal med föräldrar i alla fall. Det beror väl på vilket program han kommer in på och hur lärarna arbetar där.

Och så dagens bön från internet:

”Låt mig med ödmjukhet ta emot var dag som en ny gåva ur din hand. Ge mig Jesu blick för människor i nöd. Hjälp mig att vara varsam mot andra, tacksam för hus och hem och för min möjlighet att hjälpa andra. Herre, ge mig av din frid. Amen.”

Grace & Peace

 ;-) <3

 

 


Kaffe och mera kaffe

Idag är det final i Brewers Cup på Spira och Timmy gick ju vidare till final. Han skulle tävla igen, precis nu, kl.10, och det har utlovats Live-streaming, men ingenstans hittar jag nå’n live-streaming. Prutt! Jag ville ju se det. Kanske lägger de upp en video senare. Och ja, jag har kollat på alla ställen där det kan live-streamas, men inte någonstans hittar jag det. Nåja, jag får väl veta snart nog hur det går. Det hade dock varit kul att se, nu när vi inte kunde vara på plats idag.

Jag skrev ju att jag kanske skulle återkomma till det här med kaffe. När vi var där på Spira i onsdags och fick lite inblick i den världen var det ganska lätt att bli lite filosofisk. När vi såg och lyssnade på dessa tävlande som stod där mitt emot juryn och bryggde sitt kaffe sådär alldeles proffsigt och samtidigt berättade om varför de hade valt ju den bönan och varför den var så speciell, samt hur de själva kom in på det här med kaffe, så blev jag plötsligt full i skratt (vilket inte var helt bra för det skulle vara tyst medan de tävlade ;-) Jag fick dock en plötslig känsla av att vara på ett ”väckelsemöte”. När en av de tävlande berättade för juryn om det speciella kaffet han upptäckt och hur det hade öppnat en dörr till en helt ny värld för honom. Han kände det som att detta var slutet på hans liv med kaffe fram till dess med början på ett helt nytt och spännande liv. Alltså, snacka om ”vittnesbörd” ;-) Och så tänkte jag vidare att det är ju faktiskt likadant med väldigt många saker här i livet. De som är helt inne i datorer t.ex. – ”Jag trodde jag hade ett liv, men se’n upptäckte jag den nya MacBook (eller vad det kan vara) och mitt liv blev förvandlat. Eller varför inte ljudanläggningar och högtalare; mobiltelefoner och Ipads etc. Inte undra på att det finns de som slår läger utanför affärer och väntar på att en ny Iphone ska lanseras eller vad det nu kan vara. Alla söker vi efter något som kan göra livet värt att leva och som kan göra det innehållsrikt och spännande. Vissa saker varar en kortare tid och då jagar man efter något annat, medan andra saker vara längre. Och ska jag bli andlig nu så säger jag att bara livet med Gud är bestående och ger den tillfredsställelse som räcker inte bara i livet nu utan i evighet också. Att elektronik och andra materiella saker inte varar så himla länge, kan jag tänka mig, men jag undrar hur länge kaffe-livet kan vara. Det måste ju vara längre ändå, för det utvecklas ju ständigt och det handlar ju inte bara om smaker, dofter, aromer och på vilket sätt man tillagar det. Det handlar ju mycket om var bönorna odlas, hur de odlas, vilken filosofi odlarna har, hur de torkas och rostas, hur man tänker när det gäller miljön och rättvisa arbetsförhållanden etc. Och det kan ju påverka större delar av samhället på en del platser. Nåja, det var lite tankar som kom fram bland kaffedofterna.

Idag skiner solen. Det är klart och kallt. I morse var det runt 6 minusgrader, men nu är det väl lite varmare. Om en stund ska jag gå ut några ärenden. Helgen är ganska full. Imorgon bitti, 9-10.30, är det Frukost & Teologi, Bön 2.0. Det förvånar mig lite att det bara är några få som anmält sig. Det var ju många som var ledsna att de inte kunde komma förra gången vi pratade om bön och ville att det skulle komma fler tillfällen. Det är några som jag vet är sjuka och så, men jag trodde det skulle vara fler. Men, så är det ibland, man måste välja och prioritera och är man redan uppbokad, så blir det ju så. Kanske skulle live-streama….. he, he.  Men, som sagt, det finns plats för dig också om du vill komma. Magnus handlar i eftermiddag, så skicka ett sms eller slå en signal eller bara kom, för det finns frukost så det räcker. I morgon eftermiddag har vi familjedag med kåren och ska gå och bowla och sedan äta tillsammans på kåren. Det blir kul. Har inte bowlat på ganska många år nu. Och på söndag är det ju gudstjänst kl.10 på temat ”Tjäna”.

Idag delar jag en lite kort, fin bön från internet. Den finns även tonsatt i sv.psalmboken:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig, gör mig till den jag skall bli och lev i mig. Amen.”

Grace & Peace

 Ha, ha, ha <3

 


Skulle behöva semester….

Ja, jag sa ju det när jag kom hem igen från Malmö. Efter en veckas semester i Malmö, med en massa aktiviteter och skjutsande Gabriel hit och dit, skulle jag behöva vila upp mig hemma en vecka till och även om det var ett skämt så stämmer det ganska bra för mig. Det har varit något varje dag den här veckan, ända sedan söndag, och nu har jag lyckats få en yrselsnurr (igår) och extra ont och spänt i nacke och axlar och är trött, ostadig och osynkad, så ja, jag skulle visst behöva mer semester. Fast egentligen behöver jag ju lära mig att prioritera bättre. Ibland går det inte att välja bort saker, men ibland går det och då behöver jag lära mig vilket som är viktigast att göra, ta det lugnt och vila mig eller göra det som är jobbigare fast roligt och kanske behöva ta konsekvenserna av det. Det verkar vara en livslång lektion som jag aldrig riktigt lär mig. Ibland går det och ibland går det inte. Den här veckan gick det inte och nu får jag ta konsekvenserna.

I alla fall, en av de roliga saker som tagit för mycket kraft hände igår, då åkte vi till Jönköping och kulturhuset Spira och fick se när Timmy tävlade i Brewers Cup (att brygga kaffe). Jag vet, det låter helt knäppt för oss vanliga dödliga, men för alla kaffenördar är det en hel fantastisk värld som är rätt rolig att utforska. Jag återkommer nog till detta imorgon eller en annan dag, för det finns en del ganska intressanta aspekter på det här med kaffe och en hel kultur som denna ;-)

Idag har vi haft pastorsfrukost på morgonen. Tvätten är i maskinerna och jag behöver skriva färdigt predikan till söndag och göra ppt. På lördag är det också dags för Frukost & Teologi – ni som inte är anmälda kan fortfarande göra det. Vi ska återigen prata om bön, så temat är ”Bön 2.0”. Det finns ju så mycket att utforska i bönen så det behövs flera samlingar för det. Och eftersom bön är så grundläggande i våra enskilda liv och i vårt församlingsliv, så vore det ju bra om så många som möjligt kan komma på lördag.

På söndag är det tema ”Tjäna” på gudstjänsten och det är det sista av våra tre ledord – ”Vinna, Växa, Tjäna”.

Idag får det blir ett bibelord ur Psaltaren 91:1-2

”Den som bor i den Högstes skydd och vilar i den Väldiges skugga, han säger: ”Herren är min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


To the moon and back

Eller, inte riktigt kanske, men till Malmö och tillbaka på fem dagar. Igår kom vi hem till Tranås igen, Gabriel och jag, efter fem dagar i Malmö/Limhamn. Gabriel har fått träffa flera kompisar och var nöjd med veckan, även om han helst ville stanna kvar där. Jag har inte fått vila lika mycket som jag brukar få eftersom jag fått var lite av en taxi för Gabriel och dessutom haft flera att träffa den här gången, så det har varit en bra vecka för mig också. Har fått träffa både Olivia och Johanna; varit på middag hos Mackan och Astrid och Isac och Lucas var också hemma. Väldigt trevlig kväll. Var med Johanna på hemma hos Johanna och fick kela lite med deras nya kisse, Lotus och i torsdags var jag och alla tre barnen på Emporia på förmiddagen och hade trevligt och hemma hos mor och far på eftermiddagen. Johanna och Timmy bjöd med Gabriel till Malmö Arena på hockey på tisdagskvällen, Malmö – Frölunda. De satt längst fram och kunde se jättebra, både själva spelet och flera slagsmål….. lite läskigt, tyckte Gabriel ;-) Jag Hade en härlig förmiddag i onsdags med en mycket välbehövlig massagebehandling för kroppen hos Johan på IMC, och sedan var vi och fikade och pratade i några timmar, minst lika välgörande för själen. Det var alldeles för längesedan vi sågs, ända sedan i augusti förra året, så det behövdes några timmar där. Skulle egentligen behövts en hel dag, ha, ha. I alla fall så är vi tillbaka i Tranås nu. Kissarna blev glada när vi kom hem och Snuttan har varit hos mig i natt.

Det är skönt att vi har ledig helg den här helgen, så jag inte behövde tänka på någon predikan eller så under veckan. Idag är det grått och kallt ute. Jag ska gå en sväng om en stund ändå, så jag får lite frisk luft.

Idag delar jag en alltid aktuell bön från internet:

”Gud, Vi ber för våra beslutsfattare. Ge dem kraft av Din kraft, vishet av Din vishet, och kärlek av Din kärlek, så de förstår vad som måste göras och förmår göra det. Använd dem och oss alla som Dina redskap för en bättre värld, Amen.”

Grace & Peace

 Vårtecken på Limhamn <3 <3 <3

 

 


Mandelmanns Gård

Alltså, jag måste ju bara skriva något om detta underbara TV-program som sänds på TV4 varje torsdag kväll. Jag brukar se det på fredagen på TV4-play. Ni som inte sett det måste verkligen se i alla fall ett avsnitt för att förstå min upprymdhet över det. Det är verkligen en feel-good serie som får en att vilja flytta ut på en gård på landet och leva som ekologiska självhushållare, precis som de gör. Visst, nu får man se allt det härliga och underbara med djuren, växterna, frukten och grönsakerna, medan det säkerligen många gånger är ett slitgöra utan dess like. Dock kan jag känna långt in i själen den där glädjen som de båda utstrålar när de få vara en del av naturens växlingar och leva efter årstiderna och ge och ta av allt. Att få vara med och se när korna ska kalva och fåren lamma. Leta upp nyfödda kattungar som kattmamman gömt under golvplankorna och kläcka fram en massa nya små kycklingar i en äggkläckningslåda, det är otroligt lockande. Eller att gå runt och skörda många olika sorters tomater som man sedan äter direkt i sallader och lägger in eller gör tomatsås av som man sedan kan ha under hela vintern. Alltså, detta sätter igång något i mig som jag inte hade när jag var yngre. Så, dagens TV-tips: Mandelmanns Gård (undrar om man kan få komma dit och bo några veckor och jobba för mat och husrum… ;-)

Allt är färdigt inför gudstjänsten imorgon, vilket är skönt. Jag tror det blir en fin stund. Välkommen, du också. ”Växa” är temat, det andra ordet i kårens tre ledord: Vinna-Växa-Tjäna. Se’n är vi ju lediga nästa helg så den 26:e är det dags för ”Tjäna.”

Också idag blir det dagens bön från internet:

”Gud, du som ger oss bröd och liv, öppna mitt hjärta för mina medmänniskors behov och ge mig kraft dela med mig av det som du har givit. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Marginaler….

….har jag inga. Det är jag medveten om och har sagt många gånger och därför gör jag mitt bästa för att inte gå utanför det jag orkar med och jag tycker att det oftast går ganska bra. Så bara plötsligt, till synes från ingenstans, kommer ett yrselanfall (eller anfall låter så kraftigt, skulle kanske bara säga ”en snurr”). Jag satte mig ner framför datorn och så plötsligt snurrade allt. Det är inte ovanligt att det kan snurra till och gå över på en sekund, men nu höll det i sig. Det är inte så att världen runt omkring snurrar. Nej, allting är stilla, med det känns som om kroppen åker karusell, högervarv. Som när man har åkt karusell och sedan går av så tar det ju en stund innan kroppen blir stabil igen, ungefär så känns det. Så jag satt kvar där och väntade ut det. Tog kanske 30 -60 sekunder men kändes som en evighet. Det var väldigt längesedan jag hade en sådan snurr nu så jag blev extra både förvånad och nedslagen av den. Dessutom blir jag väldigt trött, ostadig och osynkad efteråt och det kan hålla i ett tag, så istället för att fixa färdigt vid datorn igår satte jag mig i soffan och tittade på ”Say yes to the dress” på TV och stannade i soffan resten av kvällen. Fortfarande idag är det tungt så jag behöver tagga ner lite, tror jag. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad jag ska tagga ner på. För några år sedan sa min samtalsterapeut att jag kunde jämföra mig med en Mingvas, den kan vara stor och se stabil ut, men ramlar den behandlas vårdslöst eller ramlar i golvet så går den sönder. Den behöver behandlas varsamt och det behöver jag också. Nåja, det ger sig väl, det också. En dag i taget. Ett steg i taget. Ett ögonblick i taget.

Gabriel hade haft en bra dag på Möbelmässan i Stockholm igår. Deras klass hade inte vunnit något, men nå’n annan klass från Ängarydsskolan hade fått något pris. Kul. Idag är det sista dagen i skolan innan sportlovet, så idag är han glad. Idag får vi börja packa lite och på måndag åker vi.

Idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, ge mig tålamod att vänta till dess att din tid är inne. Amen.”

Grace & Peace

 Handle with care <3 <3 <3

 

 


Sockerbomben 3.0

Så heter boken jag läste ut igår. En tjock bok av Bitten Jonsson. Det är tredje upplagan av boken Sockerbomben och den innehåller väldigt mycket om biokemin i hjärnan. Hon är ju expert på beroendesjukdomar och är själv sockerberoende och alkoholist. Alltså, ”frisk” sådana. Hon har kurser och utbildningar i dessa ämnen och har jobbat med det i många år. Googla henne så får ni se. Jag har den första boken också men denna innehåller mycket mer och nya forskningsrön samt några tester man kan göra om signalsubstanserna i hjärnan etc. Där finns också recepttips och tips på vilka kosttillskott som kan vara bra vid vissa brister och symptom. Hur bra som helst. Fortfarande är det tyvärr många läkare i Sverige som inte erkänner sockerberoende som en sjukdom, vilket är helt sjukt eftersom det egentligen är väldigt lätt att se och att testa. Samt att det finns ett stort antal människor som fått sina liv förvandlade när socker och stärkelse försvunnit ur kosten, efter avgiftningsfasen och alla abstinensbesvär är övervunna, förstås. Möjligen finns boken att låna på biblioteket annars kan ni som bor här få låna den av mig om ni vill. Den är tjock, men lättläst och intressant.

Idag är Gabriel med skolan i Stockholm på Möbelmässan. Deras klass (och två andra 9:or) har med ett ”Rookie-bidrag” och kan vinna 25000 kr till klasskassan. Så i eftermiddag är det prisutdelning så vi hoppas på att de vinner. Och gör de inte det så har de i alla fall fått en rolig utflykt till huvudstaden.

För mig är det tvätt och städ och predikan idag. Allt måste bli klart till söndag.

Dagens bön från internet, håll till godo:

”Herre, tack för alla de små ting som jag oftast glömmer, Amen.”

Kram

 Ja, varje natt ;-) <3 <3 <3

 


Arbetsglädje

Idag på förmiddagen är Gabriel med klassen och åker skridskor i Bredstorp. Det har varit soligt en stund så förhoppningsvis fryser de inte alltför mycket. Dock var det runt 7 minusgrader när de åkte dit. De åker tillbaka till skolan vid 11-tiden så de har resten av dagen på sig att bli varma :-) Alltså, jag har inte åkt skridskor på flera år och ändå tycker jag det är så roligt. Jag kollade just tiderna när allmänheten får åka och ser att det är vardagar mitt på dagen, så Gabriel kan ju inte hänga med då, det var ju tråkigt. Kanske Magnus och jag kan åka dit på en "skridskodate" :-)

Nu närmar sig i alla fall sportlovet och resan till Malmö för Gabriel och mig. Det ser vi förstås fram emot (Gabriel har längtat se’n i augusti ;-) Vi försöker få in så mycket vi kan och orkar på schemat så att vi hinner att träffa och umgås med dem vi verkligen saknat mest. Måste börja ta fram kläder och grejer vi ska ha med oss, så att vi hinner tvätta och packa dem innan måndag. När man inte har tvättmaskin i lägenheten så blir det lite extra planering.

Programmet till söndag ska bli klart idag och skickas till pianisten. Åtminstone början av predikan ska också hinnas med. ”Växa” – är ett ämne man kan ta sig an från flera olika synvinklar och jag behöver nog nämna några av dem för att få en helhet. Ja, dessa tre ledord, Vinna, Växa, Tjäna är lätta ord att säga, men att förklara och förstå den djupare innebörden är inte helt enkelt. Dock är det nödvändigt för att vi ska kunna arbeta efter dem. Alltså, det är rätt ofta jag både talar om och skriver att det är svårt med förberedelserna till undervisningen och att det tar tid och kraft, men jag vill verkligen förtydliga detta: Jag ÄLSKAR mitt jobb! Att få lov att arbeta med detta och sedan uppmuntra, dela med mig och utrusta andra människor är något av det mest fantastiska jag nå’nsin har gjort. Jag hoppas jag kan få fortsätta att göra det även om sätten och verksamheterna kanske ändras så hoppas jag att detta kommer att vara grunden i mitt arbete. Och på tal om att växa så växer jag som människa och mognar på många plan genom att få arbeta med det jag gör.

Det var längesedan jag delade den längre versionen av Sinnesrobönen, så det gör jag idag:

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Vinna

Ja, nu är en ny vecka igång och i söndags hade vi gudstjänst på temat ”Vinna”. Predikan spelade vi in och den finns att lyssna på här på hemsidan. Det var mycket sång och musik och det blev en fin gudstjänst. Nästa söndag är temat ”Växa”, så välkommen då också.

Igår hade vi Bibelsamtal, som vanligt på måndagar, och ännu en gång var det en stund av fantastiskt samtal och otroligt intressant att få studera Uppenbarelseboken tillsammans. Alla var som svampar som verkligen sög åt sig alla synvinklar och förklaringar som jag lyckats gräva fram när jag själv förberett detta samtal. Så himla kul! Och plötsligt är klockan 12.30 och det är dags att sluta.

Igår eftermiddag ringde doktorn äntligen med resultatet av mitt 24-timmars EKG. Denna gång hade det faktiskt visat en del arytmi men (som vanligt) tyckte kardiologen inte att det var så farligt (vilket inte är så konstigt när de är vana vid att se hjärtinfarkter och flimmer etc. varje dag). I alla fall var deras förslag att ta prover på ämnesomsättningen (sköldkörteln) vilket jag redan föreslagit förut. Samt att höja Selokenen till 50 mg på morgonen och 25 på kvällen istället för 25 x 25. Så, typ, som vanligt är det symptom-lindring som gäller, och visst, jag kan höja Selokenen, det är ok, men det är i alla fall inget som talar om för mig vad arytmin beror på och varför den ökade så pass plötsligt. Min teori är ju fortfarande att det beror på min antidepressiva medicin, Venlafaxin, som jag tagit i 7 år nu. Nu finns ju mer forskning på SSRI och SNRI – preparat och det visar ju sig att även om de kan hjälpa i en övergångsperiod när folk är väldigt deprimerade och suicida, så ska man inte fortsätta ta dem utan se till att ta reda på orsaken till depressionen, ångesten, utbrändheten eller vad det är och behandla den på det sätt som är bäst, med kosttillskott, terapi, meditation etc. och träna hjärnan i att dra nya ledningar. Hjärnans biokemi är ju helt otrolig och ändå vet vi inte mer än en bråkdel om den. I alla fall vet jag att en av de många, många biverkningarna som Venlafaxin har är just arytmi, hjärtklappningar etc. Och jag har tagit denna medicin så länge nu så jag tror att kroppen säger till, att nu klarar den inte stå emot biverkningarna längre. Så jag tror det är dags att försöka bli av med dem. Och jag kommer säkert att återkomma till det här på bloggen framöver för det krävs en hel del, både förberedelser och i genomförandet. Det kommer säkert också att bli tufft på många sätt, så det blir nog en hel del ”skriva av mig” här på bloggen. Bara så ni vet ;-)

Åter igen så snöar det och det ligger en hel del snö på marken och typ 6 minusgrader, så det lär ju inte töa den närmaste tiden. Och ändå kom jag iväg och simmade i morse och sedan åkte jag direkt till Läkarhuset och tog proverna jag skulle ta.

Dagens väldigt korta bön från internet:

”Gud, väck varje livlös bekännare!”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Graytown

Varje dag är det grått, grått, grått. Inte konstigt att man känner sig grå emellanåt, eller alldeles för ofta. Man blir väldigt lycklig om solen lyckas leta sig igenom molnen några minuter nå’n dag och då går alla som är ute med näsorna i vädret och suktar efter solen. Som jag skrev igår hoppas jag att Malmö kan bjuda på lite försmak av våren vecka 7. På tisdagen den veckan är det ju Valentine’s day och på medeltiden kom kopplingen med kärlek och romantik den dagen, eventuellt för att det i mitten av februari var då fåglar, speciellt turturduvorna, fann sin partner och att det var då våren började. Här är det oftast Valentine’s day i kallt vinterväder eller grått och rått. Bra då att lysa upp tillvaron med rosor och hjärtan etc. även om det är lite väl mycket affärsverksamhet runt den dagen.

Idag är det i alla fall den 4/2 och i eftermiddag ska Magnus och ett gäng från kåren till Östanå och ha sångandakt, kl.15.30. Det är uppskattade tillfällen.

Nej!!! Nu tittar jag ut och vad ser jag. Det snöar!! Snö från en grå och tråkig himmel. Seriously! Alltså, nu längtar jag ännu mer till Skåne. Eller varför inte till Spanien eller Kanarieöarna…..

Nåja, välkomna på gudstjänst på kåren imorgon kl.10.00. Hornmusik, Carolina leder och jag predikar på temat ”Vinna”. Det blir bra alltihop. Vi kommer med en förväntan på att det ska bli bra och att vi alla ska kunna uppmuntra och peppa varandra, trösta och be för och med varandra, glädjas och vara glada med varandra. ALLA är välkomna. Även om du aldrig varit på Frälsningsarmén eller i någon annan kyrka över huvud taget – Välkommen!

Dagens korta bön från internet, be med mig:

”Livets Gud, för oss till brunnar med levande vatten och var oss till en källa som ger liv i överflöd. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Äntligen

Gabriel är tillbaka i skolan. Det var en seg förkylning, men halsontet är bättre och nu är det bara hosta kvar. Nu behöver han verkligen komma ikapp i skolarbetet. Han längtar verkligen till Malmö nu. En veckas skolgång kvar, sedan har vi sportlov här och vi åker. Han har skypat med kompisar som han ska träffa och så ska vi ju träffa Olivia och Johanna och mormor och morfar, som vi ska bo hos. Jag hoppas det blir fina dagar i Malmö. För två år sedan var jag där också med Gabriel på sportlovet och då var det nästan vårvarmt där, medan det var snö och kallt här. Så när vi åkte tillbaka till Tranås och tittade ut genom tågfönstret såg vi hur det gick från barmark och solsken till mer och mer snö och kallt. Hoppas det blir lite vårkänslor i år också. Jag ser också fram emot att få träffa familjen och vännerna. Det var ett tag sedan nu.

Föreläsningen med Daniel Mandoza igår kväll var bra. Jag hade nog förväntat mig att han skulle ha lite mer ”go” i sitt framförande (vet inte varför jag trodde det egentligen, tyckte väl att han såg ut så), men han har en fantastisk historia och han inspirerade alla till att se allt det vackra som faktiskt finns i världen, alldeles nära oss till och med. Han är grundare till Good News Magazine, en tidning som bara har goda nyheter. Som skriver om allt det positiva som sker runt om i världen. Sån’t behövs det ju mycket mer av. Så, jag helt klar värt en timme en helt vanlig vardagskväll.

Dagens bön från internet, väldigt passande:

 ”Herre Jesus Kristus, du säger till mig: Varför oroar du dig så mycket? Bara en sak behövs, ett hjärta som lyssnar till mitt Ord och till den heliga Anden, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Inspirerande föreläsning

Ikväll ska jag till biografen och lyssna på en inspirerande föreläsning med en man som heter Daniel Mendoza. Jag blev tipsad av en vän på Facebook. Hon hade sett att det skulle vara i Tranås och skrev att ”Du ska väl gå, Monica?” Och så kollade jag upp det och skrev att ”Ja, det måste jag ju.” Sedan visade det sig att kåren hade fått en inbjudan redan till den. De flesta föreningar o.dyl. har visst fått det, och Magnus är upptagen ikväll, så då löste det sig i alla fall att jag får gå. Det är en öppen föreläsning och gratis inträde, men det är begränsade platser och biljetterna skulle hämtas på Tranås Direkt och då vet jag ju inte om jag hade fått någon. Nu kommer min biljett att ligga och vänta på mig vid ingången till bion. Så bra. Dessutom är det redan kl.18 så det blir inte så sent. Jag hoppas det blir lika bra som jag förväntar mig :-)

Jag berättade ju igår att jag skulle gå och köpa glass, Mormor Magdas Därproducerade glass, på Coop. Det gjorde jag och jag kan tala om att den var gudomligt god. Nu köpte jag tre sorter. En mejerifri, gjord på kokosgrädde, kokosmjölk, socker och kakao. Bara det och i den ordningen i innehållsförteckningen. ”Sydamerikansk choklad” heter den och den var hur god som helst. Så köpte jag två gräddglass, en med jordgubbar (som de får från Oberga) och en med mintchoklad, på 70 % choklad. Även de med väldigt korta innehållsförteckningar och inga tillsatser eller konstiga sockerarter. Dyr, men fantastiskt god. Man behöver inte äta så mycket av den åt gången för att bli nöjd, vilket man kan göra med andra glassar som innehåller allt möjligt som man inte kan uttala och som bara gör en mer sugen och beroende. Denna glass är ”the real stuff” och därför räcker den också länge. Så, ja, jag rekommenderar verkligen denna glass :-)

Idag ska jag göra färdigt predikan och powerpointen till söndag, om jag hinner. Jag skrev predikan igår och ska bara kolla igenom den ifall det är något jag vill tillägga eller dra ifrån. Programmet fick jag från Carolina och det blir jättebra, det kan jag lova.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 802:1

”Sjung med glädje till Guds ära. Gud är kärlek, fred och rätt, källa, mål för all vår kunskap, kraft till godhet utan gräns. Fira Skaparen som räddar, vår befriare och vän.”

Kram

 <3 <3 <3

 


Kort – kort…..

…. Ja, mitt hår alltså. Det var längesedan det var så kort. En gång förut har det varit kortare, det var när jag blev inspirerad av Demi Moore i filmen ”GI Jane”, när hon rakade av sig håret. Mitt är några millimeter längre och har lite mer lugg kvar, annars är det riktigt kort. Det lär inte gå åt speciellt mycket schampo på ett tag i alla fall :-)

Såg just på Facebook att det denna vecka finns Mormor Magdas Därproducerade glass på Coop Extra. Så det får bli en promenad dit om en stund. Den har jag velat prova länge, men den har inte funnits i Tranås, men nu har de en kampanj så det får man ju inte missa ;-)

Idag är tredje dagen Gabriel är hemma från skolan med förkylning. Han hade feber i söndags och måndags. Igår var den nere igen men förkylningen tryckte fortfarande ner honom och är ganska tuff, men imorgon måste han gå till skolan igen, om han inte blir sämre igen förstås. Det är klart jobbigt att gå i skolan när man känner sig risig och hostar och snörvlar, men har man ingen feber så måste man. Han missar alldeles för mycket annars och kommer efter och för hans del är det inte bra. Han har svårt att komma ifatt då. Så idag blir det läxor ordentligt och imorgon skola igen. Så är det ju bara två dagar kvar denna vecka och se’n en vecka till innan sportlovet.

Och en bön från internet:

”Gud, låt ditt folk tillsammans få växa och mogna i tro. Forma oss med din kärlek. Ge oss näring och kraft så att vi kan bära frukt. Amen.”

Blessings

 Det kan ju förklara en del :-)

 


RSS 2.0