Datorstrul

Plötsligt har datorn (alltså den stationära datorn som jag brukar jobba vid) har kraschat eller nå’t. Vi kommer inte in i den. Har försökt alla vägar men den vill verkligen inte. Den har varit strulig ett tag, men den har ändå funkat. Nu gick det inte längre, vilket är riktigt dumt för jag skrev predikan igår (andra försöket att få till något värt att tala om) och jag skrev inte ut den utan tänkte göra det idag och då göra powerpointen också. Nu kommer jag inte åt den så förmodligen behöver jag skriva den igen – vilket jag inte vet om jag kan. Jag hade inte skrivit särskilt mycket anteckningar för hand innan jag skrev den i datorn så jag vet inte riktigt hur det går. Man kan ju undra…. Tycker Gud att predikan var så kass så han måste låsa datorn…. ha, ha. Eller är det bara otur? Ja, vilket som så behöver jag få det hela fixat på nå’t annat sätt. Som tur är så har vi Magnus’ jobb-dator som jag kan göra powerpointen på i alla fall och jag kan ju skriva en ny predikan på denna, min egna lilla laptop så det löser sig väl, men det blir en del extrajobb. Kanske blir det bättre, vem vet.

Gabriel kommer hem idag. Magnus ska hämta honom vid tåget i Nässjö i eftermiddag (det går ju inga direkttåg på helgerna). Han verkar ha haft det bra. Han har träffat kompisar och igår var han visst med Olivia och några till på Laserdome. Idag skulle han fika med Johanna innan han åker hem, så hon ser till att sätta honom på rätt tåg. Så roligt att det gick att ordna att han fick åka. Det blir skönt att få hem honom igen. Fast han mest är på sitt rum så är det ändå tomt utan honom.

Hälsomässigt är det fortfarande mest skit. Jag skriver inte så mycket om det för det blir så jobbigt och gnälligt då. Det är ingen förändring i alla fall. Ont, klåda, öm, trött och less. Ja, ungefär så. Gör mitt bästa för att vara som vanligt och göra sådant som är roligt. Imorgon kväll ska vi på Nyårsfest med ett par andra familjer, så som vi brukar varje nyårsafton, så jag hoppas det blir lika trevligt som det brukar vara.

Välkommen sedan till Nyårsdagsgudstjänst kl.16.00 på måndag på kåren. Annonsen i tidningen har varit fel för det har stått att gudstjänsten skulle vara på söndagen, men det är alltså måndagen.

Så delar jag dagens bön från internet:

”Herre min Gud, året 2017 är nästan slut. Vad har jag egentligen gjort under det året? Det är så mycket som är ogjort. Tack för att du ger mig ett nytt år med nya möjligheter. Tack för att du lovat vara med mig alla dagar och visa mig min väg till tidens slut. I Jesu Kristi namn, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3
Happy New Year

 


Så trött

Förra veckan var det ju vintersolstånd och efter det så vänder det och blir ljusare. Fast det märks ju verkligen inte. Så mörkt, så grått, så ruggigt, så trött….. Jag sover nästan 10 timmar och är ändå inte utsövd på morgonen utan skulle helst vilja sova ett dygn till. Hade det funkat så hade jag gått i ide som björnen, eller flyttat till något varmare, ljusare land. Igår såg jag en bild på Facebook med en strand där vattnets vågor kluckade upp mot land, med texten att ”Nu är julen slut, jag är redo för sommaren.” Precis så känns det. Ja, jag gnäller nu. Jag känner mig extra nere för att jag har ont och mår kasst och allt är bara väldigt obehagligt. Speciellt två symptom tycker jag är extra obehagliga och jobbiga och det är olika problem i underlivet samt yrsel och det är ju typiskt så att det är just det som terroriserar mig. Bältros (om det nu är det) kan man ju få på olika ställen på kroppen och det vanligaste är på sidan, midjan, ryggen men jag får det i underlivet. Fortfarande inga utslag där men ont och irriterat på flera sätt. Jag hoppas att medicinen tar hjälper så det vänder snart. Jag har ju bara tagit 10 tabletter av 42 än så länge, så tålamod….. (inte min bästa egenskap när det gäller sådant).

Nej, slut på klagandet för idag. Allting hade gått bra för Magnus och Gabriel igår och Magnus var hemma vid 19-tiden. Gabriel blev kompis med Olivias katt på en gång :-) Magnus hann träffa Johanna en liten stund också och sin bror med familj och sin mamma, så det var en bra dag.

Jag hann börja på predikan igår så jag ska skriva klart den idag, tror jag. Jag har också förmånen att få skriva förordet till Urban Arvidssons första bok och det gjorde jag också igår och ska väl få iväg idag.

Idag är det också Värnlösa barns dag och jag delar denna dags bön från internet:

”Gode Gud, Våra barn är dina barn. Låt dem växa och utvecklas efter din vilja. Bevara dem genom oro och nöd, faror och frestelser. Lär oss att förstå när vi ska gripa in och när vår uppgift är att vänta i bön.  Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Som om det inte räckte….

Idag har Gabriel och Magnus kört till Malmö. Gabriel ska bo hos Olivia några dagar och träffa kompisar, vilket blir jättekul för honom. Magnus kör hem igen senare idag så han ska vara hemma ikväll någon gång. Det är skönt att det inte är snöoväder utan plusgrader och torra vägar.

Jag har inte skrivit om min hälsa på ett tag, men idag gör jag det. Jag har nu i ”julklapp” fått bältros och inte nog med det utan jag har fått det i underlivet (!) Jag har haft ont ett antal dagar, en diffus smärta vilket jag förstått är nervsmärta som liksom gått på mest väster sida ner mot benet på både insida och baksida av låret. Och det syns ingenting på huden vilket gjort att jag inte fattat vad det var. Så igår såg jag ett utslag på vänster skinka och när jag kollade med spegel såg jag att det liknade just ett bältros-utslag. Och då föll polletten ner. Jag ringde och fick en tid på jourläkarcentralen i Eksjö och fick antiviral medicin på en gång så jag hoppas att jag kom i tid för att den ska verka och lindra och förkorta sjukdomsförloppet. I alla fall, denna medicin ska jag ta en vecka, 6 tabletter om dagen + smärtstillande. De vanligaste biverkningarna för medicinen är huvudvärk, trötthet och yrsel (tack för det) som om jag inte hade tillräckligt av det ändå. Men det är ju en vecka så det blir väl ok och jag hoppas som sagt att de gör nytta och jag hoppas att det inte blir fler utslag, speciellt inte i underlivet då….. usch. Detta har ju också gjort att jag måste skjuta på en del andra saker jag skulle göra framöver. Jag har fått kallelse till koloskopi den 15/1 men den får jag ju skjuta på någon månad. Sen skulle jag göra en korrektionsoperation på Akademikliniken i Malmö den 6/2, för att lösa upp ärrbildningen som blev på höger sida efter explanten. Men den har jag bokat om nu till april istället. Så, ja, livet blir inte alltid som man tänkt sig, men förhoppningsvis blir det bättre.

Idag har jag städat och ska gå ut till Ica om en stund. Sedan får det bli att skriva och skicka iväg programmet till Nyårsdagen till musikansvarig och att börja skriva predikan.

Jag delar några böner från Frälsarkransen:

”Känn ingen oro, känn ingen ängslan, den som har Gud kan ingenting sakna. Känn ingen oro, känn ingen ängslan, Gud, din Gud, bär allt. Liv, här vill jag vara, här vill jag stanna, i Ditt ansiktes ljus har jag frid. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


God Jul

Julafton idag och nästan vårväder utomhus. Vi tar det lite lugnt nu på förmiddagen och kl.12 ska vi gå till Församlingshemmet och äta jullunch, precis som vi brukar. Det blir en lugn jul med Kalle Anka i eftermiddag och lite julklappar och mys.

Julgryteinsamlingen har gått bra. Jag har vaktat grytan på en del av förmiddagarna och det är trevligt att träffa en massa snälla människor. Igår fick jag flera glada leenden, många ”God Jul”, en ”high five” och en ”vilken frän hårfärg du har” :-) Vi är tacksamma till alla som hjälpt till att vakta grytan och till alla som skänkt pengar.

Imorgon har vi i alla fall Juldagsgudstjänst kl.16.00 så välkommen då. Sedan är det lugnt hemmajobb en vecka och nästa gudstjänst är på Nyårsdagen också kl.16.00. Jag bloggar säkert en del i mellandagarna så jag påminner nog igen.

Jag var ju hos veterinären med Snuttan och proverna visade att sköldkörtelvärdena blivit förhöjda igen. Inte skyhöga men ändå lite för höga så det är väl därför hon magrat. Övriga värden var bra, vilket är skönt, för då har resten av kroppen inte tagit skada av sköldkörteln. Nu behöver vi vara ordentligt noga med hennes specialfoder (har slarvat lite med det) och så avvaktar vi och veterinären skulle kolla med kollegor som är endokrinologer om det finna något annat man kan göra som t.ex. någon väldigt låg dos av medicin (hon tålde ju inte de lite högre doserna). Så vi avvaktar. Det är skönt att veta att hon inte är sjuk på flera sätt i alla fall.

Så delar jag dagens bön från internet:

”Gud, vår klippa, du är stor och evig. Tack för att du kommer oss mänskligt nära, växer som ett foster i Marias kropp. Vi jublar över dig. Du som håller allting samman, ande och materia, himmel och jord. I Jesu namn, Amen.”

God Jul

 <3 <3 <3

 


Gaudete

Tredje söndagen i advent kallas också Gaudete Söndagen vilket betyder ”Fröjda dig; Gläd dig; Var glad”. Det är alltså en glädjens söndag mitt i adventstiden och det tredje ljuset i adventsljusstaken bör vara rosa (de andra är lila). Temat för min predikan i söndags var ”Bana väg” och den finns att lyssna till här på hemsidan.

Julgrytan fortsätter och jag var där igår förmiddag och precis som förra veckan är jag tillbaka på torsdag – lördag. Vill du hjälpa till den här veckan så hör av dig till Magnus för jag tror att det fortfarande finns en helluckor i vaktschemat.

Imorgon förmiddag ska jag till veterinären med Snuttan. Hon har blivit väldigt mager igen och hon äter dåligt. Hon får ju bara äta speciellt foder och hon har ju tröttnat på det. Dessutom kan vi inte låta det stå framme så att hon kan äta när hon vill, för då äter de andra katterna upp det (de gillar ju det förstås). I alla fall ska vi kolla hennes värden igen hos veterinären för de kan ju ha blivit sämre.

I onsdags var vi ju på bio och såg Star Wars - The Last Jedi, och den var precis lika bra som jag hoppades. Jag gick hem från bion med ett stort leende på läpparna, ett leende som inte gick att få bort på en lång stund. Jag kände mig nästan som 10 år gammal igen. Det är häftigt att filmer som fått en fortsättning 40 år efter originalfilmerna, kan bli så bra och ge samma känsla i hjärtat och kroppen. Mysigt :-) Hoppas det inte dröjer så länge innan den kommer på dvd :-)

Jag delar dagens bön från internet:

”Gud, uppfyll oss med hoppets ord med frälsningens budskap och helig förväntan. Låt ljuset av din härlighet gå upp i våra hjärtan och allt mörker skingras, Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


D-Day

Eller hellre S-Day, som i Star Wars!!! Ja, jag är ivrig att få se den allra nyaste filmen på premiären. Jag vet inte varför men den visas alltså idag i Sverige, Norge, Danmark och en del andra länder i Europa, men i USA har den premiär på fredag. Weird! Förr var det ju så att amerikanska filmer visades i USA och vi i lilla Sverige fick vänta ett antal månader innan de kom hit och då var det mest i de större städerna. När den allra första Star Wars filmen kom ut i USA, 1977, fick vi vänta till 1978 i Sverige. Den var dessutom från elva år och jag var bara tio när jag gick och såg den med min storebror. Vilken lycka! Så jag har varit Star Wars fan i nästan 40 år och nu har vi alltså världspremiär i Tranås, coolt va. En av de häftigaste sakerna med denna sista trilogi är att de ursprungliga huvudpersonerna är med i dem (ja, Han Solo dog ju i förra filmen förstås och Carrie Fisher som spelar prinsessan Leia dog på riktigt för ett år sedan, men hon hade hunnit spela in de scener hon skulle vara med i här så det blir speciellt att se henne idag). Men i denna filmen kommer Luke Skywalker att vara en av de framstående karaktärerna, vilket glädjer mig alldeles speciellt <3 Ja, jag skriver säkert mer om filmen framöver.

Från och med imorgon kommer jag att vara vid julgrytan på förmiddagarna så eventuellt skriver jag inte igen förrän nästa vecka. Vi får se. Men välkommen till gudstjänsten på söndag kl.10.00. Tredje advent och temat: Bana väg.

Idag delar jag dagens bön från internet. Det är ju också Lucia-dagen idag;-)

”Gud, gör även mig till en ljusbärare, Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 


Vit utsikt

Det är vitt, vitt, vitt när man tittar ut genom fönstret idag. Igår snöade det hela dagen, men det la sig inte riktigt. Sedan snöade det tydligen hela natten och tidigt i morse vaknade jag av traktorer och snöplogar som körde ute på gatan och trottoaren utanför sovrumsfönstret. Och jodå, massor av snö ligger nu överallt och det fortsätter snöa. Ja, det är ju mitten av december så vad annat kan man vänta sig ;-)

Imorgon är det äntligen dags! Nej, inte för Lucia, för Start Wars VIII – The Last Jedi! Den har vi väntat länge på och räknat ner till. Jag och Magnus ska gå och se den på eftermiddagen och Gabriel ska se den på kvällen. Vi ska se den i 2D och Gabriel vill se den i 3D (vilket jag inte klarar av riktigt). Spännande i alla fall!

Vi hade et fint Luciacafé på kåren i söndags. Väldigt duktiga barn & ungdomar i Luciatåget. De sjöng och spelade m.m. Kul att de vill vara med i Luciatåget och lysa upp i mörkret och kylan.

Igår ställde vi ut Julgrytan på Ica och nu är insamlingen igång för detta året. Vill du hjälpa till och stå och vakta grytan en timme eller så, hör av dig till Magnus, han har listan och där finns fortfarande ganska många tider kvar att fylla. Du kan också hjälpa till genom att ge en gåva via min elektroniska insamling – här. Jag vaktade grytan igår förmiddag och ska göra det torsdag, fredag och lördag också, men idag och imorgon har jag annat att jobba med, bl.a. predikan till söndag, tredje advent, då temat är Bana väg.

Jag delar dagens bön från internet:

”Gud, kom med ditt levande ord som skapar, förändrar och upprättar. Låt ditt ord öppna sig för mig och ge mig ljus. I Jesu Kristi namn, Amen.”

Blessings

 Utsikt från sovrumsfönstret idag :-)
Vid julgrytan igår <3

 


Gå med i mitt lag

Precis som förra året har jag startat en egen elektronisk insamling till Julgrytan i Tranås. I år kan du gå med i laget och starta din egen insamling till samma sak och vara en del av Tranåslaget. Gå in här och klicka på ”Gå med i laget” och starta din egen elektroniska insamling. Sedan kan du skicka länken till alla dian vänner och lägga på dina sociala medier etc. för att vara med i insamlingen till Tranås julgryta. Du kanske inte har tid eller möjlighet att stå och vara grytvakt på Ica de närmaste två veckorna men vill ändå hjälpa till att samla in pengar och då är detta ett bra sätt. Så välkommen med i laget.

Imorgon kl.16.00 är ni välkomna till kåren på Luciacafé. Luciatåg, sång & musik, servering. Det blir nog riktigt bra och trevligt på alla sätt och vi har ingen gudstjänst på förmiddagen.

Det är julmarknad på torget den här helgen och några musikanter står och spelar utanför Intersport just nu. Jag ska gå ut några ärenden om en stund och det är säkert mycket folk. Solen skiner faktiskt och det är ganska ok väder så det blir nog bra.

Imorgon är ju andra söndagen i advent och temat för söndagen i kyrkoåret är ”Guds rike är nära” så här är dagens bön från internet:

”O Gud, låt ditt rike komma, och bli du allt i alla. Gör mig levande i dig för alltid. Amen.”

Grace & Peace

 
<3 <3 <3

 


Advent – hoppets tid

I söndags firade vi första söndagen i advent och i fyra veckor får vi leva i en förväntningens, hoppets och fridens tid. Inte stressens, shoppandets, köandets och bekymrandets tid. Jag lär mig varje dag nya saker om adventstiden, sådant jag inte ens tänkt på tidigare, t.ex. att adventstidens färger inte är rött och grönt (de tillhör julen) utan lila och rosa. Ljusen i adventsljusstaken bör alltså vara lila och det tredje rosa för ”Gaudete-söndagen” Gaudete = att fröjdas, glädjas. Här är ett kort videoklipp från youtube där man kan lära sig om advent på två minuter. Det är på engelska så man bör kunna engelska. Dessutom går det ganska snabbt så man kan behöva se det ett på gånger för att fatta allt. Jag vet inte om man kan spela upp det i halva hastigheten, i så fall funkar det ju bättre :-) Men det är jättebra så har du möjlighet att kolla upp det så gör det.

Vi hade Adventsgudstjänst i söndags och temat var Ett Nådens År – Slut på hämnd. Predikan finns att lyssna på här på hemsidan. Youtube-klippet jag visade där kan du se här och du vill.

Idag är det onsdag och jag lämnade Ziggy hos veterinären i morse för kastrering och id-märkning. Jag ska hämta honom 12.30. Snövit är väldigt undrande. Hon vet inte vart han har tagit vägen. Hon kommer nog inte att lämna honom ifred sedan.

söndag kl.16.00 är det Luciacafé på kåren med Luciatåg, servering, sång & musik m.m. Välkommen! Från och med måndag nästa vecka har vi julgrytan på Ica så välkommen dit och skänk en slant. Jag har gjort en egen elektronisk insamling i år också ifall du vill skänka den vägen.

Så, en bön i adventstiden:

”Herre Jesus Kristus, jag vill tända mina adventsljus och hälsa dig välkommen.
Jag vill tända hoppets ljus och tro att en ny tid ska följa i dina spår.
Jag vill tända väntans ljus och vaka stilla vid dess sken, så att inte sömnen får makt över mig.
Jag vill tända renhetens ljus och röja undan allt som hindrar dig att komma till mig.
Jag vill tända kärlekens ljus och vänta på dig.

Välsigna adventets heliga beredelsetid för oss alla. Kom till oss, bli vår gäst i hem och kyrka. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


6 månader

Idag fyller Ziggy Stardust 6 månader och han har bott hos oss i drygt tre månader, så han får ha lite grädde idag :-) Han och Snövit busar som bara den varje dag och nu är han så pass stor att brottningsmatcherna blir ganska vilda. Pälstussarna flyger omkring kan jag säga ;-) På onsdag ska Ziggy kastreras så jag hoppas han blir lite lugnare sedan så buset blir lite mer ”lagom”.

Utomhus är det lite snö liggandes på marken sedan igår och det var sol för en stund sedan, men nu har det mulnat på. Jag var ute några minuter innan och det bet ganska bra i kinderna. Jag tror att det är mildare väder på väg och någon plusgrad ska det nog bli igen. Vi får väl se. Jag ska ta fram adventsljusstakarna i eftermiddag och få lite stämning i hemmet för imorgon är det första advent och vi har såklart gudstjänst på kåren kl.10.00. Temat är ”Ett Nådens År – Slut på hämnd” och hornmusikkåren spelar och det blir säkerligen en fin samling. Välkomna! På kvällen kl.18.00 har musikkåren konsert tillsammans med kören Sound 68 i Brunnsparkskyrkan. Rotary anordnar den och intäkterna går till bl.a. New Life Mission. Så det blir säkert bra det också.

På måndag förmiddag är det terminsavslutning på Bibelsamtalen och på tisdag kl.10.00 är det Ekumenisk bön på kåren, så det ligger en del framför också.

Delar dagens psalmvers från internet, psalm 849:

”Kom Gud, med fred, fred som består så våld och dödande slutar i vår värld. Vi vill ha fred. Gud, hör nu vår bön. Kom Gud med fred, fred är vår bön. Sann fred med rättvisa bygges i vår värld. Vår värld behöver fred. Gud, hör nu vår bön.”

Grace & Peace

 Ziggy Stardust 1 vecka gammal <3
 
Ziggy Stardust 6 månader gammal <3
 
Purple it is and Make Advent Great Again

Så blev håret lila igen, vilket är liturgiskt rätt efter domsöndagen och in i adventstiden som börjar på lördag (fick jag veta av en präst ;-) så det gör ju det hela mycket bättre. Jag är med i en community på internet som heter ”Make Advent Great Again” och lila är den gruppens färg så det gör också det hela bättre. Denna grupp är typ en fristad då vi vill att adventstiden ska få vara det den är till för. Att vänta på Jesus ankomst och reflektera över livet och hur vi lever ut det kristna livet i kärlek, omtanke etc. Att liksom komma ifrån allt det kommersiella som juletiden översållas med och att julen kommer alldeles för tidigt. Advent är faktiskt 4 veckor och under de veckorna ska det liksom vara en fasta och väntan inför Julens festande och firande. Varje vecka får man nu andakter, podcasts, videor på adventstemat och medlemskap i en sluten grupp på Facebook där man får samtala om och lufta alla tankar och känslor man kan ha under denna tid. Detta är ju en amerikansk idé och jag kan tänka mig att allt runt omkring julen är mycket större och mer stressande där, samt att alla som inte gillar president Trump kan behöva en alternativ tillvaro där man dessutom vill ta tillbaka ”MAGA” och låta det betyda Make Advent Great Again (gör Advent stort igen) istället för Trumps motto: Make Amerika Great Again). I alla fall, nu har jag lila hår och jag gillar det och tänker göra adventstiden just till en väntan och reflekterande tid (så långt jag kan).

Idag delar jag St. Franciskus fredsbön:

”O Herre, gör mig till ett redskap för din frid. Där hat finns, låt mig få föra dit kärlek.
Där ondska finns, låt mig få komma med förståelse. Där oenighet finns, låt mig få komma med enighet. Där tvivel finns, låt mig få komma med tro. Där osanning finns, låt mig få komma med sanning. Där förtvivlan finns, låt mig få komma med hoppet.  Där sorg finns, låt mig få komma med glädjen. Där mörker finns, låt mig få komma med ljuset.
O gudomlige Mästare, låt mig sträva inte så mycket efter att bli tröstad, som att trösta, inte så mycket efter att bli förstådd, som att förstå, inte så mycket efter att bli älskad, som att älska.
Ty det är genom att ge, som man får, genom att förlåta, som man blir förlåten, och genom att dö, som man uppstår till det eviga livet. Amen.”

Kram

 Join Make Advent Great Again <3

 

 


RSS 2.0