Ny präst

Jag har varit på pastorsfrukost i Immanuelskyrkan nu på morgonen och fick även träffa den nyaste prästen i Tranås pastorat. Mattias heter han (ja, jag glömde fråga vad han heter i efternamn.) Prästvigdes 2015 så han är en ny, frisk fläkt.

Resten av dagen är det tvätt och predikan. Söndagens gudstjänst för alla åldrar blir så bra! Fick programmet skickat till mig igår så nu behöver jag få ihop min del av det hela så det blir en fin helhet.

Magnus har två veckors semester från och med idag. En mycket välbehövlig sådan. Bra för mig för då kan ju han dammsuga, he, he och kanske kan även fönstren bli putsade (första gången sen vi flyttade hit för två år sedan…..) Ja, det är ingen favoritsysselsättning och dessutom bor vi utmed Storgatan vilket gör att våra fönster blir väldigt utsatta. Är dock medveten om att det varit dags länge.

Även idag delar jag dagens bön från internet, en alltid aktuell sådan:

”Gud vår skapare, bevara oss från allt habegär och från kärleken till pengar som vållar mycket lidande. Hjälp oss att se var vi fäster vårt hjärta, vad som styr våra liv. I Jesu namn. Amen.”

Grace & Peace

 Ännu en favorit i repris <3

 


Lite filosoferande kring textmeddelanden

Det finns ju ett stort antal personlighetstester och liknande man kan göra för att förstå sig själv. Ett sätt är att se om man är introvert, extrovert eller ambivert (ni får googla vad det betyder om ni inte vet.) Jag är ambivert men mer åt det introverta hållet, enkelt förklarat så är jag både inåt och utåt-riktad, men mer introvert än extrovert. Jag hämtar mest kraft och energi i ensamhet och har en del aktiviteter jag behöver avstå ifrån eller inte göra så ofta, för att må bra. Det handlar mest om trygghet. Jag kan vara mycket öppen och social i en större samling om jag känner mig trygg där och det finns andra samlingar där jag helst smiter både in och ut bakvägen. Jag har en släng av telefonfobi och svarar oftast inte om jag inte känner igen numret eller om det är hemligt nummer. Jag är väldigt glad för sms, messenger, e-mail etc. Olika sätt att kommunicera utan att behöva prata :-) Jag sms:ar och mailar mycket hellre än ringer. Kollar alltid om det finns en mailadress eller så innan jag kontaktar på annat sätt. Dock har jag funderat en del på detta ett tag. Att kommunicera genom skrift gör ju ibland att det man skriver inte alltid tas emot på det sätt man tänkte sig när man skrev det. Känslorna följer ju inte med. Kroppsspråk och tonfall följer inte heller alltid med. Det är därför man uppfann emojs :-) och det är inte alltid de gör det lättare.

Så mina funderingar går såhär. Tänk på vad du skriver i dina textmeddelanden. Tänk en extra stund på vilka ord och uttryck du använder. Tänk efter hur mottagaren kan komma att ta emot meddelandet. Ibland kan det bli hur kul som helst, särskilt när det finns stavfel och autocorrect skriver nå’t helt annat ord än vad man trodde :-) Men ibland blir det så himla onödigt fel. Ett exempel kan vara att om jag skriver ett sms till Magnus som ser ut såhär: ”Nu kom jag hem igen och du har inte dammsugit nu heller. Såhär får det inte vara! Skärpning!!” Då tror jag att stämningen mellan oss blivit väldigt spänd resten av dagen och kanske längre tid ändå. Om jag istället skrev: ”Hej (hjärta), Jag kom hem nu och det verkar som om du glömt att dammsuga. Kanske du kan göra det när du kommer hem så dammar jag så länge (smiley), puss.” Då tror jag att vi båda skulle må mycket bättre och även inse att jorden inte går under för detaljer. Jag har varit med på olika kurser, utbildningar och samlingar i ledarskap, lärande och hur man umgås med folk i allmänhet och alla säger att man ska ge mycket mer ros än ris. För varje ris ska man ge minst tre rosor och detta gäller inte minst i textmeddelanden, för där finns som sagt inte tonfall och kroppsspråk med.

I alla fall, detta var mitt lilla filosoferande angående dagens tekniska fördelar och nackdelar :-)

Solen skiner nu men i morse var det verkligen piss-väder. Regnet öste ner, stora, blöta droppar och medan det regnade som kom en extra skur. Jättebra för grundvattennivån, men mindre bra när man ska ge sig ut och handla. Nu är det bättre i alla fall om än lite blåsigt.

Dagens bön från internet, så tänkvärd:

”O Gud, din kyrka har kämpat i alla tider. Mitt liv är en liten krusning på ett hav av sekler. Efter några år känner ingen mer mitt namn. Tack för den insats som jag kan göra under den tid jag får leva i din tjänst. I den uppståndnes namn, Amen.”

Puss & kram ;-)

 He, he, he <3 <3 <3

 

 


"Höstsommar"

Eller vad man ska kalla vädret. Igår när jag gick hem från kåren efter bibelsamtalet, tog jag en extra liten runda och jag fick ta av mig koftan för det var så varmt och jag kände solen värma på ryggen. Hade behövt ta av byxor och strumpor också, man det var ju inte riktigt läge ;-) Så jag gick alltså hem i kortärmat och var ändå varm, den 26 september. Det är lite upp-och-ner vända världen, när det vissa dagar mitt i sommaren är 8 grader och regn i sidled och i slutet av september så varmt att man kan sitta och sola. Ja, missförstå mig inte, jag tycker verkligen om detta väder och skulle gärna se att värmen håller i sig fram i november, fast det är väl föga troligt. Det som är lite jobbigt är ju att det blir så kallt här inne i lägenheten, speciellt om solen inte står på och värmer upp. Det finns fortfarande ingen värme i elementen så det är kallt som bara den emellanåt. Badrummet är värst. Det känns som ett utedass. Jag hatar att frysa inomhus, så jag hoppas att de snart ser till att det blir värme i elementen. Jag har mailat och frågat.

Snuttan verkar ställa in sig bra på den nya dosen medicin. Nu verkar hon må bra igen, vilket är skönt. Nu hoppas vi att detta ska vara varaktigt.

Kårdagen i söndags gick bra. Vi kom väl en bit på väg med lite olika förslag för hur verksamheten i kåren kan utvecklas och gå vidare för att få ”Jesus till alla”, som visionen för hela FA lyder. Idag ska jag renskriva det vi kom fram till och så ska det redovisas och så den 9/10, då vi har besök av våra CS (Chefsekreterare).

På söndag, den 2/10, kl.10.00 har vi gudstjänst för hela familjen. Den blir bra på alla sätt. Även utdelning av Barnens Bibel till 5-åringar och servering så klart. Jag ska predika – något som både barn och vuxna kan lyssna på och relatera till – en ”nätt liten uppgift” alltså ;-)

Så delar jag dagens bön från internet, få ord men mycket djup:

”Gud, du som är större och högre än allt, du som har gjort rymder och jord, du faller med sparven som faller till marken, livet blir till ur ditt ord. I stjärnornas yttersta, kärnornas innersta har du ditt livsrum. Jag vet ingenting om framtiden. Jag ber: Fyll mitt hjärta med hopp om ljus och glädje, om fredens välsignelse, om din närvaro i mitt liv. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 


Som att ha småbarn

Snuttan kräktes i min säng i natt. Typiskt. Hon brukar vara så duktig när hon behöver kräkas (hon gör ju det ganska ofta för att få upp hårbollar, det har hon alltid gjort), och hoppa ner på golvet, men i natt hann hon väl inte. Kanske blev hon själv överrumplad. Så det blev ett bryskt uppvaknande. Som att ha småbarn, all over again, och nu ligger lakanen i tvätten….

På tal om barn så är det ju Världens Barn dagen i Tranås idag. Det är massor av aktiviteter på stan och jag ska gå ut lite senare och kolla in allt.

Igår lyssnade jag på Jonas Coltings podcast. Den kommer ut varje torsdag och jag har den ju i telefonen och kan lyssna när jag vill efter det. Denna gång intervjuade han My Westerdahl/LCHF-ingengören. Hon har gått ner 95 kg på LCHF. Hon har fått kämpa mot vården i hela sitt liv och jag är så impad av hennes kämpaglöd. Hon hade lika gärna kunnat vara död idag efter allt hon få gå igenom, men nå’nstans fanns en gnista av hopp att den person som fanns därinne skulle få komma fram och leva i frihet. Hon är ju sockerberoende och blir missbrukare på en femöring. Hon måste vara helstrikt för att inte trigga igång och det är samma problematik som alkoholister, narkomaner, spelberoende etc. har. Ingen skillnad där. Förutom att det är mycket svårare, för socker (kolhydrater) finns överallt och äta måste man ju göra varje dag. Lyssna gärna du också.

Så påminner jag om att det inte är någon gudstjänst hos oss imorgon, eftersom vi har kårdag 9-12 på temat: Jesus till alla. Och nästa söndag, den 2/10, då är det Gudstjänst för alla åldrar med utdelning av Barnens bibel till 5-åringar.

Dagens korta bön från internet, en bön av Broder Roger av Taizé:

”Du barmhärtige Kristus, du erbjuder oss att vända oss till dig... och det inre ljuset tänds i våra hjärtan. Då kan vi be med dessa ord: Jesus min glädje, mitt hopp och mitt liv. Amen.”

Blessings

 En favorit i repris såhär på lördagen <3
Åter en höstdagjämning…

…är det idag. Bara tre månader tills det vänder igen ;-) Eller, bara tre månader till jul… Ja, om man tänker på hur snabbt det känns att tiden gått från sommarsolståndet fram till idag, så är det inte långt till jul. Kom också på att om två månader, den 22/11, flyger vi hem från Israel, om allt går som planerat. Tänk att vi snart är där. Det kändes så långt in i framtiden när vi anmälde oss till denna resa. Ja, det gäller verkligen att fylla dagarna med liv, inte livet med dagar.

Veterinären ringde igår och jag hade inte möjlighet att svara, så hon skrev ett meddelande. Snuttan hade något förhöjt njurvärde just då, men det kunde bero på att hon var lite uttorkad då provet togs, så det var inget akut just nu. Att hon dessutom blivit pigg och frisk igen indikerar ju att det inte är nå’t fel på njurarna. Sköldkörtelprovet visade dock att hon nu har för låga doser av T3 och T4 (sköldkörtelhormon alltså), så vi fick utskrivet en ny burk tabletter med lägre styrka, så vi halverar dosen. De tabletter hon hade går ju inte att dela (och man får inte dela dem heller) så därför fick hon ha en ny burk med rätt styrka. Så den var jag på apoteket och hämtade i morse, och fick ont i plånboken igen…. Vi människor har högkostnadsskydd hos både läkare och med medicin, men våra husdjur har inte det. Visst, vi har försäkring, men det täcker ju typ olyckor och operationer, dock inte alla, så resten är upp till ägarna att punga ut med. Såklart gör man det, om man kan, för djuren är ju familjemedlemmar, men det kan bli ganska tufft om det blir mycket på en gång. Nu hoppas vi i alla fall att Snuttan ska bli alldeles bra med den här styrkan på medicinen och att nästa provtagning, om 3-4 veckor, ska visa det.

På lördag är det Världens Barn dag på stan, med många olika aktiviteter och insamling till Världens Barn. Det brukar vara mycket trevligt på alla sätt. Representanter från kyrkorna finns också på torget då och delar ut Barnens Bibel till 5-åringar. Alla 5-åringar får en inbjudan att hämta en bibel, antingen på någon av kyrkornas gudstjänster då man delar ut den, olika datum i olika kyrkor, eller på torget på lördag. En jättebra satsning tycker jag. Vi har vår familjegudstjänst med bibelutdelning söndagen den 2/10 kl.10.00.

Nu på söndag, den 25/9, har vi ingen offentlig gudstjänst. Vi har kårdag kl.9-12 då vi återkommer till temat och FA:s vision ”Jesus till alla”. Vi börjar med frukost och sedan andakt och därefter gruppsamtal om hur vi går vidare i visionen och rent konkret i kårens arbete. Kan bli en riktigt bra dag, under förutsättning att vi kommer med en förväntan och öppenhet inför vad Gud vill göra bland oss och genom oss.

Dagens bön från internet:

”Gud, ge oss mod när vår tro prövas. Gör oss uthålliga i arbetet för mänskliga rättigheter. Välsigna våra hjärnors arbete, våra läppars tal och våra hjärtans tankar. Amen.”

Kram

 Ha, ha, som jag nog såg ut tidigare idag :-)

 


Kropp och knopp

I dag är både kropp och knopp bakis. Dagen igår var lite för intensiv. För mig, alltså. För någon som har 100% kapacitet hade det varit en baggis, men för mig var det något lite för mycket. Jag var ju iväg med Snuttan hos veterinären och fick lämna henne där från 14.00 till 16.30. De gav henne lite vätska och tog prover och undersökte, så hon fick stanna den stunden. Det var oväntat från min sida och jag blev lite överrumplad. Jag hämtade i alla fall henne och betalade dryga 1300 kr… bye, bye, money. När vi kom hem sprang hon direkt till köket och åt sin mat, jättehungrig :-) Sen gick hon omkring i lägenheten, och så åt hon igen o.s.v. Snövit var så glad att hon kom hem så hon följde efter henne hela tiden, till Snuttans förtret, förstås. Hon verkar i alla fall ha återhämtat sig efter helgens bakslag och provsvaren skulle komma inom 2 dagar och då ringer veterinären och talar om dem.

På kvällen, 18.30, var det föräldramöte på Gabriels skola. Ni som känner mig vet att jag avskyr föräldramöten, speciellt sådana där man ska samlas alla i aulan för att få information av rektor och studievägledare etc. Nu var det ju gymnasieinformation så det är klart det var viktigt, men allt de sa där kommer att stå i en katalog som eleverna kommer att få nästa vecka. Se’n avslutades allt med en film som skolverket har gjort och den berättade allt som de just hade berättat, en gång till. Suck. När rektorn till slut frågade – Är det någon som har några frågor, fick jag bita mig i tungan för att inte räcka upp handen och fråga ”Får man gå hem nu….?” Tack och lov att vi bara har Gabriel kvar i skolan så vi snart slipper allt vad föräldramöten heter. Ja, jag vet, de är inte bara jobbiga, men för mig, som inte är så pick på kvällarna är det oftast en stunds pina och jag är tacksam för de gånger mötena varit snabbt avklarade. Idag har jag i alla fall inga sådana tider att passa och det är välbehövligt för den här ”dagen efter.”

Idag är det tydligen internationella fredsdagen och jag delar därför dagens psalmvers, Sv.Ps. 57:4

”När lögn och våld förmeras var är då jordens salt? Vem hjälper och vem helar vid världens sönderfall? Må kyrkan bli som fordom ett hjärta och en själ, en fristad mitt i oron, för sanningen ett värn.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 

 
Kattbry

Det är underbart med husdjur, men när något inte stämmer med dem blir det en del bry och bekymmer. Jag skrev ju att Snuttan verkade må bättre av medicinen och att hon nästan blev som en ny katt. I fredags och i helgen blev hon sämre och gömde sig mest och kräktes typ sex gånger på ett dygn, år väldigt lite och drack mycket. Hon mådde verkligen inte bra. Jag läste att sådana symptom kunde vara biverkningar av medicinen, men jag tycker det är konstigt att få det efter två veckor, borde det inte komma tidigare…? Så jag ringde veterinären igår och frågade om vi skulle ha is i magen och vänta till slutet av veckan, då vi ändå skulle ta nya prover för att se om medicinen verkat, eller om vi skulle komma tidigare och hon tyckte det senare, så idag kl.14 ska Snuttan och jag till veterinären och ta nya sköldkörtelprover och så tar vi också prover på njurarna, för samma symptom kan tyda på njursjukdom och då är det inte trevligt alls, för nå’n av oss och speciellt inte för Snuttan. Vi får hoppas att det hela beror på inställning av dosen på medicinen. Det visar sig väl de närmaste dagarna. Igår kväll piggnade hon dock till lite och åt och idag har hon också ätit och verkar må bättre, så förhoppningsvis var det tillfälligt, men det får vi som sagt veta inom kort och efter ett par tusen kronors tester…..

I alla fall så har vi haft en fin helg. Frukost & Teologi i lördags var väldigt lyckad och vi var 15 pers. Nästa tillfälle är den 22/10 och då blir det ”Lidandets problem” – hur kan det finnas en god Gud när världen ser ut som den gör? Ja, det gamla teodicé-problemet.

Söndagens gudstjänst var också fin. Predikan, ”Rik inför Gud” blev en tillsammans-predikan som vi hjälptes åt att forma. Jag pratade väl mest ändå, men en del interaktion blev det och jag tror det var uppskattat. Den finns att lyssna på här.

Gabriel har prao den här veckan. Han arbetar hos Polkapojkarna i Gränna och igår hade han haft roligt i alla fall. Johanna är här! Hon kom igår kväll och sover över på väg från Stockholm till Malmö. Hon har fått jobb i 6 veckor via ett Eventföretag. Hon ska stå i butiker och dela ut smakprover från Risenta, i Helsingborg, Malmö och Göteborg och hon har fått en tjänstebil som hon hämtade i Stockholm igår och körde alltså vägen om Tranås på väg till Malmö. Kul att krama henne lite. Se’n kommer hon tillbaka i slutet av oktober när hon ska lämna tillbaka bilen och då stannar hon också till här. Det där körkortet är verkligen något av det bästa. Man kommer så mycket längre om man har körkort.

Magnus är i Södertälje på kurs nu i några dagar, kommer hem på torsdag kväll. Han åkte med tåget tidigt i morse.

Så, dagens väldigt korta bön från internet:

”Herre, visa mig min kallelse och ge mig styrka att följa den. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Back in town

Efter 4 dagar på Vårdnäs Stiftsgård, i högsommarvärme och med trevliga kollegor, är jag nu tillbaka i Tranås och går rakt in i massor av arbete. Förberedelserna till Frukost & Teologi imorgon måste bli klara, det är många anmälda, vilket är fantastiskt roligt och ännu roligare är det att flera av dem aldrig varit där förut. Det var ju en chansning att börja med ett ämne som ”Himmel & helvete”, men tydligen är det ett ämne man vill samtala om, så det behöver bli bra. Se’n måste också predikan till söndag få sin struktur, eller ja, göras helt och hållet. Nu är det idéer och tankar som flyger omkring och det bådar gott om det bara blir lite ordning på det. Kursen var ju väldigt bra och det är en förmån att få vara på Vårdnäs, men denna kursvecka var mycket jobbigare än de andra två varit. Vi var mest i storgrupp och det var väldigt lite egentid och lite tid för vila, och jag och några till som verkligen behöver de där längre pauserna var tvungna att gå ifrån ett par gånger för att få den återhämtning vi behövde. Har man bara 50% kapacitet så blir det jobbigt när man kommer över det, så egentligen skulle jag nog behövt ha ledigt i helgen, men det skulle man ju tänkt på tidigare ;-) Alla skulle få redovisa i 30 minuter var inför alla de andra och då alla andra behövde vara mentalt närvarande för att kunna ge respons och frågor. Det funkade bra i det stora hela, men det var väldigt kostsamt rent energimässigt. Så i sin helhet har kursen varit väldigt bra och givande och värdefull. Just denna veckan kanske skulle behöva göras på ett annat sätt, dock, men det får nästa kursgäng erfara i så fall. Jag hann med att doppa mig i sjön där två gånger i alla fall, vilket var väldigt skönt. Ca 20 grader var det i vattnet och det var ju högsommarvärme i luften och massor av sol, så vädret har ju varit fantastiskt hela veckan. Dit vill jag absolut åka fler gånger.

Nästa vecka är det dags för prao igen för Gabriel. Han ska vara hos Polkapojkarna i Gränna :-) Tänk att han fick det. Det har varit ett av valen varje gång, men den här gången fick han det. Himla kul. Han får åka buss härifrån på morgonen och hem på eftermiddagen. Han blir väl polkagrisexpert då, ha, ha.

Det fina sommarvädret fortsätter om dock med lite svalare temperaturer. Men så långe solen skiner, som den gör, så lär det bli ganska varmt ändå.

Idag delar jag en afrikansk bön:

”Vi är alla dina barn. Vi behöver dig. Vi behöver din kärlek, så att vi kan älska varandra inbördes. Välsigna oss och våra bröder och systrar i hela världen. Amen.”

Grace & Peace

 Ännu en favorit i repris <3

 


Ny katt

Nä, vi har inte skaffat fler katter, men Snuttan har efter en veckas medicinering nästan blivit som ny. Jag tror hon plötsligt börjat känna igen sig och må bra igen. Som om hjärndimman har lättat. Hon verkar mycket lugnare och tryggare i sig själv, inte alls så rädd och stressad som förut och samtidigt är hon mer aktiv på dagarna, mer nyfiken och vågar åter igen gå omkring och utforska sin omgivning. Hon är inte riktigt lika rädd för Snövit längre heller. Ja, de är ju inte kompisar, men de ryker inte ihop lika mycket. Hon säger mest bara ifrån med ett litet fräs när hon tycker att Snövit är för jobbig. Om ca 2 veckor ska vi ta nya blodprover och se hur värdena ligger och förhoppningsvis ligger de bra då så hon inte behöver stickas mer på ett tag. Det verkar ju funka bra i alla fall och leverpastejen funkar fortfarande som förklädnad av tabletten ;-)

Nu dröjer det nog tills nästa fredag innan jag bloggar igen. Imorgon är det ju dags för den stora Loppisen vid församlingshemmet, 9.30-13.00 – Kom dit och fynda! På söndag är det gudstjänst kl.10 och hemgrupp på kvällen. Se’n på måndag bär det av till Vårdnäs för kurs fram till torsdag, så jag antar att nästa inlägg blir fredag. Lite Instagram och Facebook blir det väl under dagarna så kolla där om ni vill.

söndag är det i alla fall Döden & Livet som är temat på predikan och det är ju alltid intressant, eller hur ;-) Kolla på kårens hemsida på söndag eftermiddag så ligger nog predikan ute där, om du inte kommer på gudstjänsten förstås, vilket vore ännu bättre. Hornmusik blir det också.

Dagens bön från internet, en bön jag tror att vi alla behöver be:

”Jag behöver din förlåtelse, Gud, eftersom jag gör det onda som jag inte vill och inte gör det goda som jag vill. Jag behöver din kärlek, Gud, eftersom jag inte älskar dig av hela mitt hjärta och inte min nästa som mig själv. Jag behöver din befrielse, Gud, eftersom jag hellre ser till mitt eget än öppnar mig för andras behov. Amen.”

Kram

 Favorit i repris <3 <3 <3

 

 


Shalom

Ja, nu är det bara två månader kvar tills vi ska åka till Israel, Magnus och jag. Vi fick ännu ett informationsbrev häromdagen med lite fler detaljer omkring tider, pengar, måltider etc. Jag trodde jag hade fixat färdigt med pengarna, men det visade sig att det kommer att gå åt en hel del i dricks som jag inte hade räknat med. Reseledarna tar hand om det och ser till att alla som ska ha dricks får vad de ska, men vi behöver ju betala till reseledarna. Se’n visste vi ju att vi själva ska betala luncherna (frukost och middag ingår på hotellen), men de kommer att kosta ungefär som en dagens i Sverige, typ 85-110 kr/person och dag. Se’n får man själv köpa vatten på flaska och man måste ju dricka mycket. Det är förmodligen fortfarande varmt där då. Vattnet till måltiderna på hotellet ska vara filtrerat och väl drickbart och enligt är kranvattnet drickbart i hela Israel. Vet inte om jag litar på det, dock. Får packa med en elektrisk vattenkokare. Se’n behöver vi övernattning på Arlanda, både när vi ska åka och när vi kommer hem, så det kostar en del också. Plus tåg – och flygbussresorna till och Arlanda.

En annan sak vi inte räknat med men som kommer till nu är vaccinationer. Vi har inte rest så mycket, Magnus och jag, så vi har inte det skydd som kan behövas. Vi har skydd mot hepatit A, vilket man rekommenderar, men jag tycker att vi ska ha mot hepatit B också så jag gick till Läkarhuset för att boka det och då fick jag reda på vad vi mer kan behöva fylla på när man ska åka ut i världen, så i eftermiddag ska vi vaccinera oss och då sjunker pengakontot ännu mer, för inte nog med att själva sprutan kostar, men de tar en vaccinationsavgift varje gång på 250 kr/person. Bye, bye, money. Ja, du kanske tycker det låter onödigt, men jag känner att om man har möjlighet att skydda sig mot eventuella sjukdomar som man kan få i andra länder och som kan ge men för livet, så tycker jag man ska göra det, även om sannolikheten för att det sker inte är stor. Israel är dock ett ganska osäkert land där vad som helst kan hända när som helst och då känner jag att man åtminstone kan skydda sig mot något av det som kan ske. Vilken tur att jag ska sälja på Loppisen på lördag då :-) Det vill till att jag säljer mycket för att få ihop till allt som försvinner nu ;-)

Sommarvärmen har kommit tillbaka och även om det är mulet så är det varmt och skönt. Jag ska gå ut några ärenden om en stund och njuta av luften. Det vore ju skönt om det höll i sig ett tag för nästa vecka ska jag till Vårdnäs igen på sista kursveckan på Personligt Ledarskap - kursen. Det ska bli så skönt, känner jag. Det blev så mycket tankar i huvudet nu med allt som skulle fixas inför Israel, att jag blev lite orkeslös och olustig. Behöver fixa allt det praktiska idag så jag kan släppa det se’n och koncentrera mig på det som ska göras inför kursen och för helgen efter kursen.

Idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, se i barmhärtighet på mig, säg mig vad jag ska göra innan det är för sent. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Ekorr’n satt i ….. trädet

När jag var ute på min powerwalk/jogg i Östanåparken i morse hälsade jag på en ekorre som klättrade upp i ett av träden där. Jättegullig. Det brukar mest vara fåglar av olika slag där, men idag var det lite extra.

Solen skiner och det är klart och fint. Det blir en fin dag idag också. Enligt prognosen ska det vara fint hela veckan, så jag hoppas det stämmer inför Loppisen vid församlingshemmet på lördag, då jag ska står där ute hela förmiddagen. Kom dit och titta och fynda lite, vet ja, lördag den 10/9 kl.9-13.

Söndagens gudstjänst var fin och predikan, Ett är nödvändigt, finns att lyssna på här på hemsidan. Första samlingen på Bibelsamtalet, som vi hade igår, var också väldigt bra. Vi var 17 st!! Alltså, det är nog rekord. Vi brukar kunna vara runt 10-12 give or take a few, men 17! Och då saknade vi ändå minst en. Flera nya alltså vilket är hur kul som helst. Den här terminen ska vi ju lära oss om och av de tolv lärjungarna och det var en intressant och spännande inledning till det. Fast vi var så många så är rummet stort och vi har plats för många fler, så är du ledig på måndagar kl. 11-12.30 så välkommen, du med. Nästa vecka är det ju ingen för så är jag på kurs, men sedan är det varje måndag ett tag framöver.

Idag är det dags för att börja planera nästa söndag, den 11/9, med program och predikan. Temat är ”Döden och livet” vilket ju faktiskt är ganska passande just den 11:e september. Spännande att se vad det blir av detta.

Idag delar jag bönen från Psaltaren 121:

”Jag ser upp emot bergen: varifrån skall jag få hjälp? Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Han låter inte din fot slinta, han vakar ständigt över dina steg. Han sover aldrig, han vakar ständigt, han som beskyddar Israel. Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Solen skall inte skada dig om dagen, inte månen om natten. Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv. Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och för evigt.”

Grace & Peace

 "Jag ser upp mot bergen" - beautiful Mt. Rainier <3

 

 


Leverpastej

Ja, leverpastej får vi använda för att ge Snuttan sin medicin :-) Hon ska ha en tablett 2 ggr om dagen och det var helt omöjligt att öppna munnen på henne och stoppa in den långt bak i svalget. Hon protesterade högljutt. Att äta den som den är tyckte hon inte heller var gott. Vi köpte en speciell tablett-införare för att lättare få in den i munnen, men det funkade inte heller. Så kletade vi in den lilla tabletten i leverpastej och hon åt med god aptit, så det kör vi på och hoppas att hon inte tröttnar på den :-)

I eftermiddag kl.15.30 har kåren sångandakt på Östanå, ifall någon brukar gå och lyssna på det. Och imorgon är det gudstjänst på kåren igen kl.10.00 (ja, jag har sagt det förut, men det är lätt att glömma). Vädret idag är mulet och regnskurar men ganska varmt.

På måndag kl.11.00 startar vi Bibelsamtalen för terminen. Välkommen du också. Jag tror det blir en trevlig och intressant termin där vi ska gå igenom de tolv lärjungarna, vilka de var, deras liv och så vidare.

Idag behöver jag nog dammsuga lite. Vad märkligt det är att det inte kan göra sig själv…. Tvätten blev avklarad igår. Maten lagad. Strykandet fixade Magnus, men den där städningen vill inte göras och nu när Olivia har flyttat kan jag inte längre be henne – annars är hon ”förste dammsugare” här hemma. Jag får lära upp Gabriel eller katterna, ha, ha. Ja, ibland är det bara så himla trögt, och egentligen vill jag ha fått undan städningen på vardagarna så jag slipper på helgen. Denna gång blev det inte så…. Lika bra att ta tag i det hela, antar jag.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 524:4

”Känns livet tomt, ja, meningslöst att leva, och tvivlets skuggor mörka kring dig stå, så stanna upp ändå en stund i vila, ty kanske, kanske skall du finna då: Guds Ande bor i djupet av ditt hjärta, och av hans låga kan du livsmod få.”

Kram

 :-) :-)

 

 


Glass

Alltså, det blir en del på bloggen just nu om hur konstigt det känns att flickorna inte bor här längre. Det är mamma-hjärtat som värker i bröstet. Att Olivia inte bor hemma är vi ju mer vana vid, men att Johanna inte bor här längre är märkligt. Jag pratade med Johanna igår och hon hade feber och huvudvärk, vilket fick mamma-hjärtat i mig att värka ännu mer. Att vara nästan 40 mil ifrån henne när hon är sjuk, är inte roligt. Hoppas hon är bättre idag. Jag packade ihop och sorterade deras saker igår också, så nu ska en del ner i källaren, en del säljas och en del till välgörenhet. Se’n var jag bara tvungen att gå och köpa Häagen-Dazs glass ;-) Kostrådgivaren i mig sa: ”Du ska inte tröstäta.” Mamman i mig sa: ”F*ck you, I neeeed icecream!!!!” Så jag valde Häagen-Dasz. Ska man fuska ska man fuska med stil, he, he :-)

Jag har bokat plats på Svenska Kyrkans loppis på förmiddagen den 10/9 och ska där försöka sälja så mycket jag kan av allt vi har rensat ut. Jag hoppas verkligen att det blir en fin dag för det kommer bara att vara utomhus och alla platserna är bokade nu, så det blir en stor loppis. Kom gärna dit och titta och fynda.

Idag tog det emot att stiga upp ur sängen. Jag visste att jag skulle träna och funderade på om jag skulle träna hemma eller ge mig ut på min powerwalk/jogg. Att Snövit låg hos mig, halvt på mig, och spann högljutt gjorde ju inte det hela lättare. Det kändes som om jag kunde ligga kvar hela dagen. Till slut kom jag upp i alla fall och iväg ut. Solen skiner ju så man få passa på. Det tar emot lite idag dock och är lite ostadigt och osynkat. Men tvätten måste tvättas, lägenheten måste städas och kläder måste strykas. Behöver också hämta tabletter till Snuttan. Veterinären ringde och sa att proverna var förhöjda, vilket vi misstänkte, och att hon ska få medicin för sin sköldkörtel. Det var ju skönt att det var det vi trodde och att det går att behandla. Då kanske hon kan få må bättre och bli lugnare och mer harmonisk igen. Hypertyreodism, som det heter hos katter, kan behandlas med specialkost också, men då måste man vara superstrikt med det och eftersom vi har en katt till och de äter av varandras mat, så känns inte det aktuellt. Snuttan ska inte behöva avstå från de godsaker hon gillar heller, tycker jag, typ tonfisk, grädde, leverpastej etc. Hon är ändå 7 år gammal adopterad och jag tycker att hon kan få njuta av livet. Vi vet inte vad hon fick vara med om i sin barndom, mer än att hon var hemlös och väldigt illa däran när hon hittades. Här får hon kärlek och omsorg och nu hoppas jag att vi ska lära oss att ge henne medicin också ;-) så hon kan må bättre.

Idag delar jag en bön av Anna Dunér, en bön jag delat förr, men som tål att upprepas:

”Du finns överallt, Gud. Till och med inne i mig själv. Jag behöver inte leta efter dig. Allt jag behöver göra är att sitta stilla ett tag och lyssna. Du finns där. Om jag är tyst så kanske jag hör dig. Jag lyssnar inåt. Jag lyssnar till dig, Gud. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris ;-) <3

 

 

 


Nerd-varning

Framför mig på bordet ligger boken jag ska använda mig av inför bibelsamtalen denna termin, vilka börjar på måndag kl.11.00 – Välkommen, du med! Vi ska gå igenom de tolv lärjungarna en och en och jag fick en bok efter min mormor. Den heter ”Männen kring Jesus” av W.A. McIntyre. Boken är från 1937, alltså typ 70 år gammal. Jag använde denna bok för 20 år sedan då vi hade bibelfrukostar på Östra Kåren i Göteborg, men kom inte riktigt ihåg hur den var. Visste inte heller om jag skulle tycka att den var ok. Jag vet ju att en del böcker jag läste för 20 år sedan skulle jag inte vilja läsa nu. Denna är dock betydligt äldre och mer gedigen och efter att ha bläddrat genom inledningen inser jag att den kommer att bli hur bra som helst till detta. Mormor hade också en liten pärm med papper i och på pärmen stod det: Bibel-Brevskolan. Hon hade alltså gått en bibelkurs på distans via FA:s högkvarter och fått studiebrev att läsa igenom för att sedan svara på frågor och skicka in svaren. Vilken guldgruva! Jag vet att jag läst igenom den förr, men det var ju som sagt strax efter att hon dött, 1995, så det är ju inget jag kommer ihåg. Så, kanske får det bli såhär ett tag att jag kollar igenom mina bokhyllor och ser om det finns böcker jag vill läsa om tills jag har råd att köpa den nya böcker jag vill ha :-) Möjligen kan jag rensa ut några också, vi får se ;-)

Idag är det mulet men ganska behaglig temperatur. Igår blev jag klar med både predikan och powerpointen till söndag, så idag får jag ta tag i tjejernas grejor som ska ner i källaren. På söndag förmiddag är vi ju tillbaka i lokalen på Nygatan 20 efter en sommar i Sännevadet. Så nu är det verkligen hösttermin. Temat för söndagen är: ”Ett är nödvändigt”. En lite kryptisk rubrik, men innehållet är spännande. Kom du också, kl.10.00 på söndag. Naturligtvis blir det kyrkkaffe :-)

Idag delar jag en morgonbön från internet:

”Gud, tack för att du ger oss ännu en dag. Hjälp oss, så att timmarna och minuterna inte rinner oss ur händerna. Ge oss i dag några levande ögonblick att minnas, några täta sekunder fyllda av mening. Hjälp oss att använda timmarna så att vi i kväll med glädje kan se tillbaka på de erfarenheter som dagen givit. Hjälp oss att se med årens perspektiv på sekundernas påfrestningar. Låt oss leva ännu en dag i ditt eviga ljus. Amen.”

Grace & Peace

<3 <3 <3
 
 

 


RSS 2.0