”Vad är väl en bal på slottet……”

Det var väldigt vackert att se alla ungdomar som skulle till balen på Badhotellet i lördags kväll. Vi stod och väntade i mer än en timme på att få se Johanna och Johan komma gående på röda mattan och under tiden fick vi se många andra vackra par som gick samma väg. Det var många människor där och tittade. Det är liksom en folkfest det också. Man sluter liksom upp för att glädjas med ungdomarna. Det måste ha varit en cool känsla att gå där, precis som en kändis som går på röda mattan. Johanna och Johan åkte i en svart gammal T-Ford. Så himla cool var den. Alla kom ju i häftiga bilar av olika slag också, så det var mycket ögongodis den kvällen.

I söndags på gudstjänsten fick jag en överraskning. Gabriel sjöng solo. Han hade berättat för Mathias (som ledde gtj) att han hade sjungit på sin konfirmation, så han nappade direkt och frågade om han kunde sjunga samma på gudstjänsten på söndagen. Det gick han med på och att hålla det hemligt för mig så det blev en överraskning. Jag blev jätteglad. Och han gjorde det lika bra där som söndagen innan. På kyrkkaffet blev han lite mer firad för konfirmationen eftersom vi inte kunde göra det förra söndagen. Så han var väldigt glad och nöjd :-)

Igår hade vi terminsavslutning med Bibelsamtalsgruppen och jag fick ännu en vacker orkidé. Nu har vi fem fina orkidéer i det ena vardagsrumsfönstret. De verkar trivas där för det kommer nya skott med jämna mellanrum. Och de är ju så vackra.

Nu närmar sig studenten med stormsteg och vi behöver se till att allt är klart inför den. Jag skulle verkligen behöva gå och klippa mig också, men det ingår inte i budgeten just nu. Det var viktigare att Gabriel fick klippa sig inför sin konfirmation. Jag får väl försöka styla till det lite på studenten, eller trycka ner min egen gamla studentmössa på huvudet, så syns det inte att det är en ”disaster area”. Jag har kanske inte nå’n chans ändå att få nå’n tid hos frissan nu. Alla vill väl bli fina inför studenten.

Så, dagens korta bön från internet:

”Livets Gud, för oss till brunnar med levande vatten och var oss till en källa som ger liv i överflöd. Amen.”

Kram

 Johanna och Johan på väg till röda mattan. Bilen i bakgrunden :-)

 


Nio små grå dunbollar

Såg jag i morse i Svartån. Ett par svanar har under längre tid legat och ruvat på sina ägg och plötsligt var de inte där. I morse såg jag hela nya familjen svan, när de blev matade med bröd av en snäll dam. Så söta små svanungar. Nu har mamma och pappa svan att göra att vakta och passa sina nya ungar :-)

Idag är det fart på lilla Tranås. Cykelloppet Sommen runt körs idag och de första proffscyklisterna släpps alldeles strax. Jag såg massor av folk med cyklar strömma mot centrum tidigare när jag gick en lite runda, så populärt är det i alla fall. Det är även Föreningarnas dag på stan, så en hel del jippon. Hälsomässa är det nog också. Som grädde på moset är det Studentbal ikväll. Tänk att man kan pricka in allt samma dag. Skickligt ;-)

Om en stund ska jag gå några ärenden och kolla in allt som händer. Ska också förbereda för kyrkkaffet på kåren imorgon. Det är ju vi som har hand om det då. Vi ska fira både Mors Dag och Gabriels konfirmation. Vi kunde ju inte fira honom speciellt förra söndagen då han konfirmerades, så vi bestämde att de i kåren som vill gratulera honom kan göra det på kyrkkaffet imorgon, så jag ska fixa i ordning en del där idag.

Så är äntligen predikan och powerpointen klar till imorgon också. Alltid lite utmanande att predika ”Vårt dop” i ett Frälsis-sammanhang ;-) Tur att man har duktiga teologers skrifter och förklaringar att stödja sig mot. Predikan kommer ut på hemsidan efteråt, som vanligt.

Så, den fina bönen, skriven av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag. Amen.”

Blessings

 Foto taget lite uppifrån <3

 

 

 


Sol igen

Det var ju för väl att gårdagen verkar vara en tillfällig skitvädersdag. Fy vad kallt det var när vi gick från bilen till kåren i Jönköping för att träffa kollegorna. Det var kallare där än här. Idag skiner solen i alla fall och temperaturen har stigit lite mer igen. Det blir en promenad om en stund. Vi har varit på pastorsfrukost i Brunnsparkskyrkan nu på morgonen och resen av dagen ska det hinnas en del. Måste bara komma ut lite och få luft och sol. Se’n behövs det verkligen städas här, ordentligt. Predikan behöver skrivas och räkningar betalas. Jag får ge order och peka med hela handen till resten av familjen tror jag, förutom av både Johanna och Gabriel slutar efter 15 idag och har en del pluggande att göra.

På lördag är det studentbal på Badhotellet på kvällen. Johanna är taggad för det. Hon ska ha en klänning som varit min och som jag hade på mig på min fars 50-års dag i Berlin 1985. Jag kan garantera att ingen annan har en likadan klänning ;-) Hon och Isabelle ska vara här på dagen och göra sig fina. Mysigt.

Och även idag, dagens korta bön från internet:

”Gud, jag andas. Låt mig nu få andas med dig. Jag andas. Låt din ande strömma i mig. Jag andas. Strömma ut till allt som lever. Jag andas. Låt mig nu få andas med dig, Gud. Amen.”

Blessings

 Bra råd vår dagen <3

 

 


P.E.S…..

Post Energikicken Syndrom ;-) Ja, det kan man ju lugnt säga. Alltså, jag har inte ont i benen eller så, jag har ont i nacken och översta delen av ryggen. Typiskt. Men det är väl så att när man har besvär därifrån i vanliga fall och spänner sig extra när man springer eller går väldigt fort så blir det där man får ont. Jag joggade och powerwalkade om vartannat och det gick ju bra, men var väldigt jobbigt. Jag tänkte att jag egentligen inte behövde springa eller gå så himla fort, för jag skulle ju bara ta mig runt, men det verkade som om det aldrig tog slut så jag sprang lite då och då i alla fall, bara för att komma nå’n vart så att det skulle ta slut nå’n gång :-) Det var i alla fall en väldigt trevlig kväll vi hade. Jättefint väder och mysigt på alla sätt. Runt 800 personer sprang/gick/lunkade runt de fem kilometrarna. Fem km är längre än jag kom ihåg att det var. Jag har ju sprungit Vårruset för många år sedan och jag tyckte inte detta de var så långt, men det var det ju. Då var jag i och för sig yngre och hade bättre kondition. Efteråt var det picknick i parken och det var roligt och trevligt på alla sätt. Det är kul att göra sån’t här tillsammans. Nästa år kanske vi kan bli fler (och då går jag runt om jag inte är starkare och har bättre kondition ;-)

Idag är det mulet och betydligt svalare. Så fram med långbyxorna igen. Om en timme ska vi köra mot Jönköping och äta lunch med kollegorna. Det ska också bli trevligt. Säkert välbehövligt efter gårkvällen också.

söndag får ni förresten inte missa gudstjänsten kl.10.00. då leder Mathias Thorberg och jag predikar på temat ”Vårt dop”. Så om du missade Frukost & Teologi-träffen då vi pratade om dopet, så blir det mer om detta på söndag.

Dagens korta bön från internet:

”Gud, i djupet av mitt väsen är jag den jag är odelad och sann ett med dig ett med allt och alla. Amen.”

Kram

 Gott med picknick och mysigt umgänge <3

 

 

 

 


Det bidde sommar igen

Så var det då Medelhavsvärme igen. Vilket för mig är helt ok. Lite oväntat dock, då förra måndagen var typ 5 grader och regn i sidled och nu är det shorts och linne-dags igen :-) Det är ju perfekt för kvällens Energikick. Eftersom det är på kvällen så blir det ju lite svalare och ändå inte så kallt att man behöver frysa efter loppet, under picknicken. Ser fram emot kvällen. Det är alltid roligt att kunna göra något tillsammans, dels med folk från kåren och dels med resten av sta’n. Jag har alltså inte tränat idag på morgonen, utan det får bli lite styrka under dagen och konditionsträningen blir ikväll. Skönt i alla fall att det inte är ett tävlingslopp utan att man kan ta sig runt så gott man kan.

Helgen gick bra. Frukost & Teologi i lördags var välbesökt, omkring 15 pers eller så. Och fast vi bara kunde skrapa lite på ytan på de fem världsreligionerna så kunde man ändå få nya infallsvinklar och en större öppenhet för andras livsfilosofier. Att få lära sig mer om andra sätt att se på världen och livet hjälper oftast till att man lär sig mer om sitt eget sätt att se på världen och livet.

I söndags var vi och åt brunch på Moas på förmiddagen och kl.14.00 konfirmerades Gabriel i Tranås Kyrka. Det var en väldigt fin konfirmation och de sjöng mycket bra. Gabriel sjöng två verser solo i en sång och det gjorde han verkligen alldeles proffsigt. Jag är en stolt mamma!

Magnus är ute i Sännevadet och klipper gräset nu. Det är verkligen välbehövligt. Han gjorde det i lördags också, men det gick inte att at allt på en gång, för det var så högt. Jag kan tänka mig att det är rätt välbehagligt att vara just där den här vackra dagen ;-)

Imorgon ska Magnus och jag till Jönköping för att luncha med kollegorna. Vi har försökt att få till en träff hela året nästan, men det har inte funkat. Nu, äntligen, ska vi i alla fall äta lunch tillsammans och umgås lite.

Idag delar jag dagens vackra bön från internet:

”Gud, otaliga är dina verk. Med vishet har du gjort dem alla. Vi tackar dig för skapelsens gåvor och stämmer in i den lovsång som bor i stenar och träd, i hav och vattendrag, och i människors hjärtan. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 Jag och min nykonfirmerade son <3

 


Back to reality

Tillbaks då efter flera dagar på Vårdnäs Stiftsgård och kursen Personligt Ledarskap. Det var andra kursveckan av tre. Den sista blir i september. Jag körde bil både dit och hem. Det var mycket trevligare att köra hem än dit. På ditvägen var det ösregn, vägarbeten, lastbilar och husvagnar. På hemvägen var det torrt och fint och inte så mycket annat. Dagarna på Vårdnäs var fina. I måndags var det förstås jättekallt men det vände i tisdags och blev sol och fint. En del promenader i omgivningarna blev det förstås. En hel del eget arbete och ett föredrag och några storsamlingar. Trevliga kollegor att umgås med och mycket skratt. Två rätters middag varje kväll och fantastisk, närproducerad mat över huvud taget. Och inte en s får man plocka undan sin egen disk. Man bara reser sig från bordet och går. Skönt med sådana kursveckor. Jag funderade på att testa det hemma också, men inser att det blir bara mer för mig att ta tag i senare då. Inte heller fick jag en två rätters igår kväll när jag kom hem…. Jag dissade onsdagens paddling när jag fick höra att alternativet var att åka till Bjärka-Säby och promenera och fika. Jag har velat åka till Bjärka-Säby i tio år säkert så det var en ”no brainer”. Är rätt glad att jag inte paddlade för de som gjorde det hade ganska ont i axlarna dagen efter och jag som redan har ont i axlarna och sedan skulle köra hela vägen hem kunde ju vara utan extra värk.

Jag kom hem på eftermiddagen igår och så var allt som vanligt igen. Idag tvättar jag och ska förbereda allt inför Frukost & Teologi imorgon. Jag är kattvakt också just nu till några vänners katter. Åker dit och ger dem mat två gånger om dagen. De är lite sura på mig att jag inte släpper ut dem, men det får de tåla. De får vara ute när matte och husse kommer hem igen. Kanske kan de få gå ut en stund i morgon eftermiddag om jag kan vara där en längre stund då.

Idag är Olivia i Kristianstad för att göra antagningsprov till GMU. Hoppas det går bra för henne och att det inte regnar där som det gör här. Tänk att det redan är 20 maj. Det var ju tre månader sedan vi bokade antagningsdag för henne.

På söndag eftermiddag kl.14.00 konfirmeras Gabriel i Tranås Kyrka. Det ser vi fram emot. Han ska visst sjunga solo. Vi firar honom sedan söndagen efter, den 29/5, på kyrkkaffet efter gudstjänsten. Då tar firandet av hans konfirmation och Mors Dag samtidigt, så det blir extra gott kyrkkaffe då.

Så, idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, våra vägar ser olika ut. Hjälp mig att se på livet med öppna ögon och möta andra med din kärlek, den som vågar både säga ja och säga nej, Amen.”

Blessings

Lite bilder från dagarna

 Omgivningen runt Vårdnäs
Från promenaden vid Bjärka-Säby
Träffade Lavskägge från "Lord of the rings" ;-)
Införskaffade ny ikon - Bröllopet i Kana <3
 

 


Jubileumshelg

Denna helg firar vi ju Musikkårens 120 – års jubileum med paradmarsch imorgon kl.11.00 och Jubileumskonsert i Brunnsparkskyrkan kl.17.00. Nu har SMHI ändrat prognosen från regn till mulet hela dagen imorgon, fram till kl.20 på kvällen. Det låter ju ok. Temperaturen ska dock fortfarande sjunka till ca 9 grader, så det är dags att ta fram långbyxor och jacka igen. Men så länge det inte regnar så funkar det ju. Så gillar du brassmusik, kolla då in paradmarschen kl.11-12 längst Storgatan och kom på konserten kl.17 i Bpk. Biljetter finns att köpa på Tranås direkt, eller av Magnus eller vid ingången i Bpk imorgon. De kostar 120 kr. Sandra Camenisch är sångsolist och det kommer ett par gästdirigenter också. 

Pingsthelgen fortsätter förstås med gudstjänst på söndag på kåren kl.10.00 med ”Virvelvinden” som tema. Då blir det piano till sångerna. Säkert några överraskningar också – det är ju Pingst :-) Och ja, jag skrev ut predikan igår och ska göra powerpoint idag.

Idag skiner solen också och det är ganska lagom i luften. Gäller att ta vara på det nu med tanke på prognosen. Det blev en powerwalk/jogg i morse. Måste ju få upp flåset lite inför Energikicken i alla fall. Nästa vecka blir ju lite sådär med tränandet då jag ska på ledarskapskursen på Vårdnäs måndag till torsdag. Det blir säkert kul förstås.

Så bloggandet blir väl lite si och så under ett tag nu, men jag återkommer så småningom. Saknar ni mig så följ mig på Facebook och Instagram :-)

Idag delar jag en favoritbön av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag. Amen.”

Blessings

 Kloka ord för dagen :-) <3

 

 


Så duktig

Känner jag mig ;-) Jag har kokt egen buljong, minsann! Hela dagen igår och gjorde klart idag på morgonen. Det ska ju vara så himla nyttigt och bra för så väldigt mycket i kroppen, så why not? Det var inte så väldigt komplicerat egentligen, förutom att jag fick fylla på med vatten med jämna mellanrum för att det försvann efter hand. Nu står i alla fall en burk i kylen och resten ska jag frysa, dels i små burkar och dels i en isbitsbricka. Kanske jag återkommer med rapport om jag märkt nå’n skillnad på något sätt i kroppen efter ett tag. Värk, eller sömn eller energi t.ex. Spännande.

Jag fick ihop två lag till Energikicken förresten. Kul! Behövde bara en sponsring. Alla andra kommer själv. Tack alla för att ni vill göra detta för kåren.

Precis som förra veckan är jag lite sen med predikan. Pingstdagen är ju lite speciell. Temat är givet. Texterna är givna och att kunna förmedla ett bra budskap på detta varje år utan att det blir samma, samma, samma, är inte alltid helt enkelt. Det är ju detsamma med jul och påsk. Men jag tror att jag ska kunna få ihop den och skriva rent den idag. Ramarna klottrade jag ner igår, nu behöver jag ”bara” fylla tomrummen emellan ;-)

Det är kallare i luften nu, både igår och idag. För min del kunde det vara lite varmare, men om det blir varmare senare i sommar så är det ok. Prognosen för helgen och början på nästa vecka är däremot ganska deprimerande. Runt 10 grader och regn. På lördag är det ju Långloppis längs Storgatan hela dagen och vår Musikkår som ska gå i paradmarschen. Hoppas det är uppehåll mellan 11 och 12 i alla fall, fast helst hela dagen. Söndagen visar också regn hela dagen och även måndag. Tråkigt. Men, men, det är några dagar kvar och det har ju hänt…. att smhi:s prognoser varit fel ;-)

Så delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, du kallar oss till ditt rike. Ge oss kärlek till din vilja, så att vi kan tjäna dig med glädje. Amen.”

Kram

 Favorit i repris <3 <3

 

 


Sponsorer sökes!!!

Jag har skjutit upp anmälan till Energikicken bara för att vi är nu åtta stycken. Det fattas två för att jag ska kunna anmäla två lag (fem i varje), så om någon känner sig manad att vara med så hör av er till mig idag. Jag måste skicka anmälan ikväll. Det är helt ok att bara anmäla sig och betala 180 kr utan att springa, vi som springer gör det för din del också, och vara med på picknicken efteråt om man vill. Vi gör ju detta för att det är roligt och för att vi vill visa att vi på Frälsis också kan vara med och engagera oss i roliga saker som händer i staden. Jag har gjort papperslappar med skölden på som vi kan sätta fast med säkerhetsnålar på ryggen och se’n har man ju nummerlappen på framsidan. Det blir jättekul, så kom igen nu. Mitt telefonnummer är: 070-5386316. Sms:a mig under dagen och säg att du är med!!

Det har varit jättefint väder en hel vecka nu och i måndags kväll var vi i Sännevadet och hade terminsavslutning med barngrupperna. Jätteroligt med alla familjerna som var med och vi grillade och hade ett litet lägerbål och lekar och några föräldrar hade övat in charader på Tio Guds bud, jätthäftigt! Det var en fantastiskt fin kväll och vädret var helt perfekt.

Igår morse var jag ute på en powerwalk/joggingtur på morgonen. Måste ju träna upp konditionen lite ;-) Idag är det lite svalare i vinden, men solen skiner och värmer på.

Johanna kom hem från Malmö i söndags kväll och Gabriel kom hem från Berlin sent samma kväll. Han hade haft en fantastisk resa med konfirmanderna och har telefonen full av foton.

Gudstjänsten i söndags gick bra och predikan finns att lyssna på här, ”Förväntan på mer”, och nu på söndag är det ju Pingstdagen med gudstjänst som vanligt kl.10.00 och  ”Virvelvinden”. Först är det ju musikkårens jubileumskonsert i Brunnsparkskyrkan på lördag kl.17.00. Biljetter finns på Tranås Direkt eller hos Magnus. Man kan väl köpa biljetter vid ingången på lördag också.

Så delar jag dagens väldigt korta bön från internet:

”Gud, hjälp mig att vandra min livsväg med dig vid min sida. Amen.”

Blessings

 Oh, yes! <3

 

 

 


Äventyr i solskenet

 Morse tog vi med oss Snuttan och Snövit och förmiddagskaffet till Sännevadet och satt i solen och fikade. Eller ja, jagade katter. Snövit var väldigt nyfiken på allting och sprang omkring som ett litet jehu emellanåt medan Snuttan mest satt i skuggan och hade koll på allt. Några gånger försökte båda två ta sig under altanen, vilket inte är nå’n höjdare, men annars var det ok. Snövit fick syn på en sädesärla i gräset och jagade på den, men hon hade ju ingen chans. Hon åt en del gräs också, så vi får väl se vilket håll det kommer ut ur henne ;-) Det gjorde hon i och för sig förra sommaren också, men då märkte vi ingenting av det. Hon blev i alla fall jättetrött av detta äventyr så till slut gick hon upp på altanen och la sig i ett hörn och Snuttan satte sig under en av våra stolar. Då kändes det att det var dags att åka hem igen. Vi var där i alla fall ca 1½ timme eller nå’t. När vi åkte hem var det som att ha småbarn i bilen när man varit ute och lekt några timmar. Alldeles tyst med andra ord. Nu ligger Snövit på golvet och Snuttan uppe i klösträdet. Jag tror de håller sig ganska lugna idag :-)

Det var riktigt skönt i alla fall att få en timme i solen och gräset och lyssna på fågelsången. Jag ska ta en promenad om en stund också. Det gäller att ta vara på det vackra vädret. Man vet ju inte hur länge det varar. Idag är det shorts och linne som gäller. Skönt.

Jag fick faktiskt ner en predikan på papper igår. Idag ska jag göra powerpointen. Vi får se imorgon om den håller ihop :-)

Även idag delar jag dagens bön från internet:

”Herre, i väntan på sommaren, hjälp mig att vila i min väntan. Lär mig att se framåt mot ljus och värme också i vår värld. I den uppståndnes namn, Amen.”

Kram

 Snövit jagar och äter gräs
Snuttan har koll på läget :-)
 

 

 


”Everything is spiritual”

Jag har tidigare pratat om Rob Bell. Om hans podcast, hans böcker, shows o.s.v. 2006 gjorde han en turné där han åkte runt och hade en show som hette ”Everything i spiritual.” Den spreds snabbt och blev väldigt populär. I somras (eller höstas) gjorde han en ny, likadan turné, som då hette ”Everything is spiritual 2.” Den showen filmades i vintras och nu i veckan la han ut den på youtube, för han tyckte att alla skulle få kunna ta del av den. Vilken grej, va! Biljetterna till dessa shower var säkert inte helt billiga, och nu finns den på youtube, för alla att ta del av. Och jag säger bara – se den! Två timmar med Rob Bell, gratis! Det är dessutom en show som kan tilltala alla, oavsett livsåskådning och för oss som lever i kristna sammanhang är den ett måste, då det är en hjälp att kunna vidga vyer, tänka utanför boxen, spränga gränser. Så igen, please, se den! Orkar du inte eller har inte tid att se två timmar på en gång, så dela upp det på två tillfällen. Men se den!

Tidigt igår morse åkte hela konfirmationsgänget till Berlin. Magnus följde Gabriel till bussen då det var lite väl tidigt för mig. Vi, Magnus och jag, var sedan på Gökotta kl.8.00 vid Tranås kyrka och det var tillräckligt tidigt :-) Men vilket fantastiskt väder. Solen sken och det var varmt. Och efteråt gick vi till Moas och fikade och satt i solen där också. Blev lite röd om kinderna minsann.

Johanna kom iväg till Malmö igår kväll och nu är vi barnfria några dagar. Det är lika fint väder idag och jag ska gå en runda om en stund. Jag tränade hemma i morse och tvättar idag också. Predikan behöver ta form på papper nu. Den är jobbig den här veckan. Jag har fortfarande inte en klar bild. Så det kanske blir riktigt spännande på söndag. Kom själv dit och kolla, vet ja. Kl.10.00, gudstjänst, hornmusik, Tema: ”Förväntan på mer.” Det kanske blir en förväntan på mer även efter predikan ;-)

Delar dagens korta bön från internet. Passar utmärkt med tanke på ”Everything is spiritual”:

”Gud, överallt är Du, osynlig hos oss. Ära vare Dig! Amen.”

Blessings

 <3

 


”May the fourth be with you”

Idag är det Star Wars dagen. Den dagen på året då det är helt ok att nörda ner sig i allt vad Star Wars heter. Jag byter alltid mitt profilfoto på Facebook till Princess Leia. Det är den dagen på året så det är fullt normalt (på Facebook i alla fall) att vara Leia. Jag kör fortfarande på fotona från 80-talet, då hon var ung. Hon var ju också med i The Force Awakens, men nu är hon ju i 60-års åldern och där är jag ju inte än :-) En annan rolig sak är ju att Star Wars-dagen sammanfaller med min namnsdag så den är lätt att komma ihåg, blink, blink ;-)

Igår satt jag en lång stund på balkongen. Det var till och med så varmt i solen att jag fick dra ner markisen en bit. Vi har ju kvällssol på balkongen, men den kommer ju dit vid 16-tiden så det blir ju några timmar ändå som man kan sitta där. Blir det väldigt varmt i sommar så blir det ju skönt att kunna vara där i skuggan också tidigare på dagen.

Idag är Johanna i Linköping för audition på Lunnevads Folkhögskola. Hon och några klasskamrater åkte vid 7 i morse. Idag är det också dags att hjälpa Gabriel packa inför Berlin-resan. De åker ju så tidigt imorgon bitti, så det gäller att få allting klart idag.

Jag hoppas det fina vädret håller i sig så att Gökottan vid Tranås kyrka imorgon bitti blir lika fint som förra året.

Idag behöver jag ta tag i predikan till söndag. Den hänger fortfarande ganska mycket i luften, men kanske kan den få lite struktur under dagen. Alltid lika spännande ;-)

Dagens bön från internet:

”Gud, hjälp mig att allt tydligare se din Son, Jesus Kristus, som en förebild och min medvandrare. Hjälp mig att se livet som kommer tillbaka med våren. Bli du livet i mitt liv. Amen.”

Blessings

 <3

 

 


Maj kom med solen

Och vårvarmt är det också. Det är verkligen skillnad i luften från förra veckan. Skönt. Hoppas det varar.

Idag var jag och simmade på morgonen. Ganska mycket folk var det och det är lite jobbigt. Bassängen är ju inte jättestor och alla simmar ju inte i samma hastighet. Halva bassängen är för dem som crawlar och verkligen träningssimmar och halva bassängen är för oss andra som simmar bröstsim och inte lika snabbt och i vår halva kan det bli ganska trångt emellanåt. Dock har jag varit med om att ha hela bassängen för mig själv också, så man vet ju aldrig. Jag skulle vilja kunna crawla, men jag är för feg för att lära mig. Tycker det verkar läskigt. Men det ser coolt ut att kunna. Fast nu får jag nog fokusera på att få upp lite mer kondition så jag klarar Energikicken :-) Jag får ta en rask promenad genom Östanåparken om en stund.

Söndagens gudstjänst-tema var ju Bönen och predikan finns att lyssna på här. Nästa söndag är söndagen före Pingst och det officiella temat är: Hjälparen kommer. Jag har dock skrivit rubriken ”Förväntan på mer.”

På torsdag är det ju Kristi Himmelsfärdsdag och Tranås Kyrka har Gökotta kl.8.00. Jag planerar att vara där och hoppas att kroppen också går med på det ;-) Vi var med förra året och det var väldigt fint. Gabriel och alla övriga konfirmander åker ju till Berlin den morgonen (kl.6.00), så vakna lär vi väl vara. Och Johanna åker till Malmö på kvällen, så helt plötsligt blir vi barnfria igen flera dagar ;-)

Dagens bön från internet, en bön i vårens tid:

”Gud, detta är vårljusets tid. Jag vänder mig mot solen och känner livet återvända. Det nya ljuset avslöjar vad som behöver städas bort. Gud, hjälp mig att rensa bort ur mitt liv, det som är gammalt och dött, det som hindrar mig från att se dina nyskapande krafter. I den uppståndnes namn. Amen.”

Kram

 Favorit i repris ;-)

 

 


Sol och moln på första maj

Första maj idag och jag vaknade av marschen som kom ute på Storgatan. Idag har vi ju gudstjänst kl.15.00 så nu tittar jag på gudstjänsten på TV. Det är även denna söndag från Västervik.

Igår var vi hemma allihop och vi såg Star Wars VII på dvd. Den har ju släppts nu och jag köpte den i början av veckan och igår hade vi möjlighet att se den tillsammans. Det är ju en viss skillnad att se den på bio och att se den på TV:n.

Magnus var med Musikkåren i Gripenberg igår kväll och det hade varit fint på alla sätt. Lite kallt mot slutet visst. Vi hörde en del musik och dunkande från stadshusparken, men det verkade vara en ganska lugn kväll här i Tranås ändå.

Ja, vi har som sagt gudstjänst kl 15.00 idag och temat är Bönen. Välkommen, du också. Jag kan inte nog betona att våra gudstjänster är öppna för alla, alltså ALLA <3

Och idag delar jag en bön på just Bönsöndagen:

”Gud, min Herre, du har sagt att jag får be om allting. Jag ber om ett kärlekens sinne en kärlekens inställning till medmänniskan. Det är bara i dig som jag kan få kärlekens klarsyn, lyhördhet och fantasi. Kom därför till mig och förena dig med mig. Då kan vila i dig, växa i dig, mogna i din kärlek. i din gemenskap är jag trygg. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 Bara en favorit i repris <3

 

 


RSS 2.0