Spendera eller tillbringa…

Jag hävdar ju med en dåres envishet att när man talar om tid så heter det oftast tillbringa och inte spendera. Uttrycket ”att spendera tid” kommer från engelskans ”to spend time” och det är inte alltid samma ord på svenska. Men nu både ser och hör jag detta överallt, på radio, TV, tidningar olika sajter på nätet, och det verkar helt vedertaget att säga att man spenderar tid. Är det typ ”godkänt” att man gör det nu, som att man skriver dom istället för att lära sig att skilja på de och dem? Jag tycker ju att det låter som att man slösar bort tiden när man säger att man spenderar den. Det låter bättre, tycker jag, att tillbringa tid och spendera pengar, t.ex. Om man tycker att man slösar tiden kan man ju säga att man fördriver den, men spendera passar inte riktigt in i min hjärna. Se’n kan ju själva ordet tillbringa få en att faktiskt tänka till vad det är man lägger sin tid på. Är jag närvarande i det jag gör eller är det faktiskt så att tiden bara rinner förbi? Oavsett vad vi kallar det så kanske vi behöver lära oss att inte ”spendera” just tiden, utan att verkligen tillbringa den i medveten närvaro och hinna se oss omkring och uppleva att det finns en betydelsefull verklighet runt omkring oss. Och det var dagens filosofiska inlägg ;-)

Solen skiner och jag behöver nog gå ut lite senare och ta vara på den. Jag ska också skriva rent predikan och fixa färdigt inför söndag.

Johanna hade haft en bra dag igår. Efter att ha börjat dansa så försvann nervositeten och idag tror jag att det ska dansas balett. Se’n börjar väl gallringen. Hon var nöjd igår i alla fall.

Inatt har varit en lite orolig natt. Katterna har bråkat några gånger och väckt oss. Jag tror det är Snövit som skrämmer Snuttan och då blir det fräs och morrande och lite slagsmål. Skitsvansar. Nu ligger båda och sover så gott på var sitt håll och jag känner mig istället trög och ostadig, förmodligen av den störda nattsömnen. Som sagt, jag får väl gå ut och lapa lite sol om en stund.

Och så kollar jag på dagens internet-bön och ser att den passar ju alldeles utmärkt efter vad jag skrivit här idag. Håll till godo:

”Gud, detta är vårljusets tid. Jag vänder mig mot solen och känner livet återvända. Det nya ljuset avslöjar vad som behöver städas bort. Gud, hjälp mig att rensa bort ur mitt liv det som är gammalt och dött, det som hindrar mig från att se dina nyskapande krafter. I den uppståndnes namn, Amen.”

Blessings

 <3

 


”Fame – I’m gonna live forever…”

Idag ska Johanna på audition på Balettakademin. Hon och Jimmy åkte till Stockholm igår och idag börjar uttagningarna. Gallringen sker sedan torsdag och fredag, så vi får väl se hur länge hon håller sig kvar. Bara att hålla tummarna ;-) Jag får minnesbilder av filmen Fame när jag hör ordet audition, när alla ungdomarna som sökte till skolan dansade och sjöng och spelade för glatta livet för att komma in. Jag vet ju att Johanna är bäst, hoppas bara att lärarna också tycker det ;-)

Olivia ligger också i träning. Uttagningen till GMU är den 20 maj så hon har några veckor att träna upp sig. Speciellt konditionen. Styrkan har hon det mesta av men konditionen behöver tränas upp lite. Hon klarar säkert det också :-)

Och på tal om träning. Vi tänkte samla ihop ett gäng från kåren och springa Energikicken den 24 maj. Det är ett lopp på 5 km och man kan anmäla lag från olika företag eller föreningar, och man kan springa som enskild löpare också. Man får vara 5 personer i varje lag och man kan anmäla flera lag från samma förening. Det är ingen tävling och man tar det hela i sin egen takt, springa, jogga, lunka, gå. Efteråt samlas man till picknick och varje lag får en picknickkasse. Se’n lottas det ut priser och det hela är liksom festligt. Jag tycker det låter kul. Dock är det så att jag inte vet hur jag kommer att må då och jag kommer väl inte att hinna få upp min kondition till dess så det blir nog inte mycket springa av på de 5 kilometrarna. Det kan ju vara kul ändå.

Idag får det bli en del jobb med predikan till söndag. ”Ögonvittnen” är temat och jag har idéerna och bibelorden, jag behöver bara se till att få ihop det och göra det förståeligt, vilket inte är helt enkelt. På lördag är det förresten Vårförsäljning kl.10-13 med lotterier, loppisbord och våffelservering. Det får ni inte heller missa.

Och så, dagens bön från internet:

”Kristus, du den uppståndne
din lugna röst når oss i Evangeliet. Du säger till mig: ’Varför oroar ni er för så mycket? Bara en sak behövs, ett hjärta som lyssnar till mitt ord och till den Heliga Anden.’
Tack för ditt ord, du min Herre och Gud. Amen.”

Kram

 Fame <3

 

 

 


Spam, spam, virus, virus

Så ha det hänt igen, min e-mail har skickat ut spam-mail så har du fått ett konstigt mail av mig under natten där man ska klicka på en länk – Gör Inte Det!! Jag har anmält det till mitt webbhotell nu och bytt lösenord, så jag hoppas det ska hjälpa. Detta har ju hänt förr, men det är ganska länge sedan nu. Jag ska försöka komma ihåg att byta lösenord lite oftare, så jag minimerar risken. Jag handlar ju rätt mycket via internet, så det gör mig väl lite mer oskyddad kanske. I alla fall. Öppna inte mailet med länken från mig idag.

Påsken är slut och det har varit en fin högtid på många sätt. Livet vann även denna gång :-) Och Påskdagens predikan finns att lyssna på här. Jag måste dock säga att jag är lite förvånad att det inte var fler som kom på gudstjänsten. Alltså, det var ju rätt många, men jag hade föreställt mig att det skulle vara ännu fler. Alla som inte var där var ju inte sjuka eller bortresta och just Påskdagen, som ju faktiskt är Den Stora Högtidsdagen, ”Festernas fest” som kyrkofäderna kallade den, trodda jag faktiskt skulle vara en söndag när man verkligen prioriterade att vara med. Alltså, jag menar inte folk i allmänhet som inte vanligtvis går i kyrkan eller inte bekänner sig till Jesus, men alla som gör det, som är med i alla fall i medlemsregister och så, och dyker upp lite då och då, de trodde jag skulle prioritera att vara med just på Påskdagen. Den dagen är ju grunden för hela den kristna tron och det är runt påsken som hela kyrkoåret växta fram. Ja, jag är naturligtvis glad för alla som var med och fick glädjas och fira och festa och jag tror de som var med också är glada för det. Jag tycker mest att det är tråkigt att inte alla fick vara med och glädjas.

I alla fall, igår var jag med och gick en Emmausvandring på förmiddagen. 4,3 km var det ungefär som vi gick och vissa etapper i tystnad och andra inte. Det avslutades med en mässa i Tranås kyrka och det var en fin upplevelse. Det var ju dessutom väldigt fint väder med solsken och ganska ljummet. Det kanske kan bli en ny ekumenisk tradition.

På kvällen fick jag en så’n där obehaglig attack (eller vad man ska kalla det) med yrsel, ostadighet, värme och kyla och ångest. Det gick över efter en stund och en lite tablett, men det var längesedan jag hade en sådan och jag trodde det skulle hålla sig borta ett tag igen nu. Jag hoppas det var tillfälligt. Kanske var det förra veckans extraaktiviteter som kom ikapp mig. Det var ju något extra, utöver det vanliga, varje dag förra veckan och fast det inte var så mycket, kan det ha stressat mig omedvetet. Skönt att inte ha något sådant denna vecka i alla fall. Jag hoppas det håller sig i schack nu.

Idag åker Johanna och Jimmy till Stockholm. Hon ska på audition på Balettakademin onsdag – fredag. Spännande. Skolorna i Tranås har ju påsklov den här veckan så Gabriel är också hemma och tar det lugnt. Jag tror jag får skicka ut honom nå’t ärende senare så att han inte tillbringar hela dagarna framför datorn….

Och så delar jag dagens bön från internet:

”Herre, du har uppstått, du har besegrat ondskan, du har skänkt mig nya livsmöjligheter, du har i dopet fött mig på nytt. Låt det nya livet växa i mig. Låt mig vara din nu och för evigt. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris <3

 

 

 


En dag för tidigt

Idag är det Påskafton. Vi svenskar firar ju oftast påsken på just påskafton, med påskmat, godis, dekorationer, familjeträffar etc. Det är väl lite speciellt för oss här i Sverige att fira just aftnar, Julafton, Påskafton, Midsommarafton o.s.v. Vi tar ut festligheterna i förväg, liksom. Kanske är vi otåliga, jag vet inte. Men det är ju faktiskt imorgon som är den stora högtidsdagen, Påskdagen, då Jesus uppstod från de döda. Idag är ju enda hela dagen då han faktiskt är död – ”nederstigen till dödsriket”. Och det är ju lite bakvänt att fira då, eller….? I svenska kyrkan har man aldrig vigslar på Påskafton, för kyrkan är ”avklädd”. Alltså, altaret är avdukat, det finns inga blommor, inga dekorationer och inga ljus. Allt dukas av och tas bort efter Skärtorsdagsmässan och Långfredagsgudstjänsten firas i moll. Psalmerna sjungs utan musik till och ofta i moll. Inga ljus eller annat runtomkring. Det är en sorgens dag då Jesus korsfästs. Sedan är allt så i kyrkorummet under Påskafton och om man sedan har Påsknattsmässa, som vi hade på Limhamn, så börjar den i mörker och sedan går man in i procession med Kristusljuset och alla blommor och dekorationer till altaret och ropar att Kristus har uppstått och då lyses allt upp igen, altaret återfår sina dekorationer och det blir glädje och fest igen. Jag skulle vilja vara med på alla påskens gudstjänster i Svenska Kyrkan någon dång och få uppleva hela dramat.

Vi hade i alla fall Långfredagsgudstjänst igår då vi fick följa några av Jesus närmaste under hans sista dag. Det var ingen predikan så inspelning väntar vi med tills imorgon. Det var verkligen en sorglig dag igår, även vädret visade det. Mulet och regnigt hela dagen.

Idag är det solsken och klart väder. Det verkar vara vår ute. Lite kallt på morgonen, men det blir säkert riktigt skönt uppåt dagen. Jag var och simmade i morse. De hade öppet för motionssim mellan 8-10, så jag passade på. Det var fler än jag som kommit på den briljanta idén, så jag gick upp efter 400 meter istället för 500. Det blev lite för stressande. Det var många riktiga träningssimmare, alltså de som crawlade både med och utan paddlar och andra hjälpmedel. Till slut blev det lite för trångt och för mycket stänkande, så jag kände mig färdig. Det hade förstås varit kul att kunna crawla, man kan ju simma mycket fortare då och få upp flåset mer än med bröstsim och dessutom ser det så coolt ut ;-)

Imorgon har vi i alla fall Uppståndelsegudstjänst kl.10.00. Den vill du inte missa! Så glöm nu för allt i världen inte att ställa om klockan till sommartid ikväll! Gör du inte det, så kommer du att komma för sent eller missa det du planerar att göra imorgon. Det är så dumt det här med sommartid. Det är väl tillräckligt ljust ändå och det stör allas biologiska rytm. Jag får nog starta ett uppror. Undrar om jag skulle få nå’n med mig ;-)

Så, en bön på just den här dagen, Påskafton:

Genom död till liv
”Gud, välsigna mörkret så att det blir lysande. Ge de trötta mod, de lidande hopp och de rädda tröst. Amen.”

Blessings

 Never give up! <3

 

 


Jesus Christ Superstar

Jag kom på att vi ofta lyssnade på Jesus Christ Superstar på kassettband under påsken när jag var liten, och nu finns den ju att tillgå på Spotify i olika versioner, så just nu lyssnar jag på den svenska versionen med Ola Salo som Jesus. Kanske man skulle kunna använda någon av de sångarna under helgens gudstjänster, ikväll kanske… ;-) Ja, kom du också så får du se. Det är ju passionsdramat ur Judas’ synvinkel, vilket gör att man får vidga sina vyer och tankar lite. Det gör också det hela mer verkligt och personligt. Spännande.

Föräldramötet om Berlinresan igår varade inte så länge så vi var hemma i god tid till ”När livet vänder”. Vi fick en lapp med schemat för deras resa och det är verkligen intensivt men också väldigt intressant och med tid för lediga stunder. Det blir nog bra i alla fall.

”När livet vänder” var ju också bra. Niklas Frank som hade Adolf Hitler som gudfar och var son till en av Hitlers närmaste män och som hade slaktat många, många människor och som senare fängslades och dömdes till döden genom hängning 1946. Niklas hade ett foto med sig i jackfickan, ett foto på sin döda pappa, för att alltid kunna försäkra sig om att han verkligen var död. De nazistiska strömningarna i samhället idag kunde annars få honom att tvivla på det. Niklas var den enda av fem syskon som fortfarande var i livet. De andra hade antingen tagit livet av sig eller blivit alkoholister och druckit ihjäl sig. Han hade på något sätt funnit ett sätt att komma vidare i livet och dessutom lärt sig kunna både ge och ta emot kärlek, speciellt från sin fru, som han var mycket glad och tacksam för. Han var nu 76 år gammal och hade barnbarn som han älskade och kunde vara en bra morfar för. Det är skönt att se att bara för att livet börjar i mörker behöver det inte fortsätta så utan det finns möjlighet att vända om mot ljuset.

Idag delar jag en bön för just den här dagen, Skärtorsdagen:

Det nya förbundet
”Herre Jesus Kristus, hjälp mig se och förstå hur andra har det. Hjälp mig att se det skeende som jag själv är inne i. Ge mig kraft att vaka i Getsemanemörkret när någon behöver mig där. Herre förbarma dig! Amen.”

Blessings

 Getsemane

 


Dymmelonsdag

Den här dagen heter visst Dymmelonsdag. Förr bytte man kläppen i kyrkklockorna för att den skulle ringa med en dovare klang denna stilla vecka, och de bytte mot en träkläpp inlindad i tygtrasor och den kallades dymmel. Numera gör man inte det, det hörde jag 7.30 i morse då det ringdes till morgonmässa i Tranås kyrka.

Tisdagsträffen igår var trevlig. Mycket folk och god stämning. Trevligt med lite extra påskfest också. Varje gång jag är med där brukar det vara någon eller några av de äldre damerna som påpekar mina tatueringar, antingen att de tycker de är fina eller att det inte är så förtjusta i dem. Så var det igår också, men som vanligt mjuknar de när jag visar porträttet av mormor, som jag har på min högra överarm. Det gillar alla :-)

I kväll ska vi ju på föräldramöte inför Gabriels och alla konfirmandernas Berlinresa i maj. Det blir säkert spännande. Hoppas vi hinner hem till ”När livet vänder”, annars får jag se den senare på Svt play.

Igen vill jag påminna om helgens gudstjänster och samlingar. Det är ju speciellt att få följa i Jesu spår dessa hans sista dagar och få tänka sig in i och känna med honom och hans närmaste vänner. Vi har hört och läst dessa berättelser så många gånger så till slut finns risken att det bara blir bokstäver på ett papper, men att få ta in händelserna i kroppen genom flera olika sinnen gör det hela betydligt djupare och mer betydelsefullt. Så det hela börjar med Getsemanemötet på torsdag kväll kl.18.00, då får vi speciellt uppleva sista måltiden och bönen i Getsemane. Don’t miss.

Idag delar jag ännu en bön i stilla veckan, från internet:

”Gud, ta oss med på din Sons väg till korset. Låt oss förstå allt mera av hemligheterna i utsatthet, försakelser och offer. Var med oss när våra glädjerop dämpas och lovsången tonas ner. I Jesu, vår Frälsares, namn. Amen.”

Kram

 
Intressant ;-) <3

 

 


Whoop! Whoop!

Johanna har körkort!!! Hon körde upp i morse och klarade det galant. Hurra!! Så himla skönt. Nu kan hon andas igen, sa hon. Som hon har kämpat för detta, nu fick hon belöningen. Jätteroligt! Nu får vi fira.

Gabriel är med skolan på Bredstorps idrottsplats idag och har en aktivitetsdag. Han skulle åka skridskor på förmiddagen och spela badminton på eftermiddagen. Det blir säkert kul.

Jag ska vara gäst på tisdagsträffen på kåren kl.15.00 i eftermiddag och prata om lite Påsk-tankar. Se’n blir det visst lite extra festligt till fikat, lite påskfest, så det blir nog en trevlig stund.

Helgen som gick var väldigt givande. I lördags hade vi ju Frukost & Teologi och ämnet Helande var ett ämne som flera var intresserade av att samtala om ur flera olika perspektiv, så det har vi säkert anledning att återvända till så småningom. Palmsöndagens gudstjänst var också väldigt bra. Musikkåren spelade fint och uppmuntrande och predikan, Början till slutet”, finns att lyssna på här på hemsidan.

Nu är vi inne i Stilla Veckan och jag önskar att den vore så stilla som den heter, så är det dock inte. Igår var det först bibelsamtal på förmiddagen och på eftermiddagen var jag med Gabriel hos tandhygienisten. Idag är det ju som sagt Tisdagsträff; imorgon kväll ska vi på föräldramöte i Församlingshuset inför konfirmandernas resa till Berlin i maj. Se’n går vi ju in i själva helgen – Skärtorsdagen – Getsemanemöte kl.18; Långfredagsgudstjänst kl.10; Påskdagens Uppståndelsegudstjänst kl.10.00 och på måndag är det Emmausvandring kl.10 med avslutande Mässa kl.11.30 i Tranås kyrka. Torsdag – måndag är ju ok, det är ju så Påskhelgen ska se ut, liksom, men måndag till onsdag heter ju Stilla Veckan och av någon konstig anledning blir de dagarna inte stilla. Det här är ju inga större grejor eller händelser, men det är ändå avbrott i den vanliga rutinen och det är lite stressande för mig, för min kropp och själ. Nu har jag ju haft tid att förbereda mig för dessa avbrott och då går det lite bättre. Det är värre när det kommer till något med kort varsel, som inte funnits med innan. Det är inte bra. Men den här veckan ska nog gå bra ändå.

En bön från internet, såhär i Stilla veckan:

”Kristus, så många människor i din närhet ville inte förstå att du var på väg till korset. Hjälp oss du när ingen annan ser oss i vår nöd. När ingen annan förstår att vi har det svårt kan du ändå förstå. Kristus, förbarma dig Amen.”

Blessings

 Denna är ju bara såååå söt <3 <3

 

 

 

 


”Brainiac”

Är jag tydligen inte då. Igår kom svaret på min MR och jag har visst en helt normal hjärna, ingen ”hjärnbrist” alltså ;-) Varken någon sjukdom eller missbildning någonstans, så det känns ju bra. Nu vet jag i alla fall att illabefinnandet inte kommer från något patologiskt i hjärnan. Skönt. Nu väntar jag på att få CD:n med bilderna så jag kan se själv hur hjärnan ser ut inuti. Det blir coolt.

Nu tror jag att jag fått rätt på predikan till söndag i alla fall, så välkommen på gudstjänsten då kl.10.00. Det är ju Palmsöndagen och Jesus rider in i Jerusalem och det är ”Början till slutet” (vilket egentligen är början till början, fats det visste ju inte de då). Det är inledningen på Stilla Veckan och vi har kollekt till missionen. Welcome.

Nu är det bara resten kvar att göra. Det första är Frukost & Teologi imorgon bitti kl.9.00. Magnus ska handla idag så det finns fortfarande chans att anmäla sig, den som vill. Förresten brukar det finnas tillräckligt för några extra ändå, så välkommen om du vill. Temat är ”helande” och det finns många funderingar och aspekter om det.

Snövit sitter i fönstret och pratar med fåglarna som sitter i träden utanför och kvittrar. Det låter så mysigt. Hon låter precis som en fågel. Kanske är ett hemligt språk ;-)

Jag började ju läsa Rob BellsHow to be here” i onsdags. Den är väldigt lättläst så jag har läst mer än halva (fast jag bara läst kortare stunder). Hade jag suttit en längre stund hade den nog varit utläst nu. Bra är den i alla fall och jag rekommenderar den till alla, oavsett tro eller livsfilosofi. Han har ju en förmåga att skriva för alla.

Så, dagens korta bön från internet:

Barmhärtige Gud, när bekymmer och oro hotar att ta makten över mig hjälp mig att se vad som är viktigt. Låt mig genom livets splittring och mångfald finna vilan i dig. Amen.”

Blessings

 <3

 

 

 


”Och repet brast”

Andra avsnittet av ”När livet vänder” sändes på Svt2 igår kväll. Sara, som lever med depressioner och redan som tonåring började skära sig och sedan försökte ta livet av sig med tabletter en gång, men upptäcktes i tid, berättade sin historia. Hur hon blev mamma vid 20 och efter ett tag blev ensamstående och blev sämre igen och trots att hon älskade sin dotter över allt annat så överskuggades allt det positiva av ett kompakt mörker som till slut fick henne att i en impuls göra ännu ett självmordsförsök. Hon knöt en snara och hängde sig och när hon hängde där och det började svartna för ögonen (fast hon visste att ögonen var öppna) försvann allt mörker och hon kände all den kärlek och glädje hon hade i livet och hon ville inte dö längre, hon ville leva. Hon tänkte på att hon nu lämnade sin dotter, som hon älskade så innerligt och hu sorgligt detta var. Hon ville ju leva….och repet brast! Alltså, seriously! Vilken grej! Vilket under! Och han sa att hon var så glad redan när hon kände att hon föll neråt. Hon skulle få leva. Tänk va! Snacka om att livet vände. Hon har sedan åkt runt och föreläst om hur det är att leva med depression, självskadebeteende o.s.v. Hon är nu gift och i programmet var hon gravid, se’n på slutet visade de en bild av henne och hennes nyfödda baby som hon fick i februari. Hon valde livet :-)

Johanna klarade sitt teoriprov igår, jippie! Nu är det bara uppkörningen kvar. Den ska hon göra på tisdag morgon, här i Tranås. Så då håller vi både tummar och tår att det går vägen. Hon har lovat att, som tack för att hon får köra vår bil, ska hon tvätta och städa den regelbundet både invändigt och utvändigt. Tänk, vår bil kommer att bli så ren och fin som den aldrig varit förr ;-)

Idag behöver jag verkligen ta tag i predikan till söndag och allt som ska hända nästa vecka. Jag ska ju vara gäst på tisdagsträffen den 22:e med rubriken ”Påsktankar” och se’n har vi ju gudstjänster på Skärtorsdagskvällen, Långfredagens förmiddag och Påskdagens förmiddag. Magnus har hand om torsdagen, men jag hjälper ju till och fixar ihop det. Den ekumeniska Emmausvandringen på måndagen hoppas jag blir en höjdare. Hoppas på fint väder och god stämning.

På söndag är det inte bara Palmsöndagen, det är också Vårdagjämning, så efter det går det mot sommar :-) Vi får väl se om vädret håller med….

Idag är det förresten St.Patricks Day. Helgonet som är mest förknippat med kristnandet av Irland. Så idag firas denna dag speciellt på flera platser, särskilt på Irland och i USA. Den gröna färgen syns extra mycket på dessa platser idag. Googla gärna på honom och läs mer själv.

Jag delar en liten bit av en av hans böner:

Kristus med mig, Kristus framför mig, Kristus bakom mig, Kristus inom mig, Kristus under mig, Kristus över mig, Kristus på min högra sida, Kristus på min vänstra sida.”

Blessings

 
A St. Patrick's Day blessing <3

 

 

 


How to be here

I går kom boken “How to be here” av Rob Bell som jag köpt på Book Depository på nätet. Boken släpptes för en dryg vecka sedan och jag förbeställde den några dagar innan och igår kom den alltså. Jag har bara ett halvt kapitel kvar av Brian Zahnds ”Water to wine”, så det var perfect timing. ”Water to wine” är förresten en riktigt bra bok och jag rekommenderar den högt. ”How to be here” ska också vara en höjdare och jag refererar mer när jag kommit en bit i den. I eftermiddag ska jag köra med Johanna till Eksjö för hon ska göra sitt teoriprov för körkortet och då får jag en stund att sitta och läsa. Det blir bra :-)

Gabriels utvecklingssamtal igår var förresten ganska smärtfritt. Det var nog det bästa vi haft med honom se’n vi kom hit så det kändes bra. Det har vänt i flera ämnen och går framåt, så heja, heja.

I morse var jag och handlade och trodde att det skulle vara varmt ute för solen sken tidigare, men när jag kom ut var det riktigt kallt och rått i luften. Jag tror det blir varmare uppåt dagen, för det var nog väldigt klart i natt och sen möttes den varma och kalla luften och det var inte skönt. Det blåste lite också och det var inga milda vindar. Dock är våren på väg, det kändes i alla fall i går och det har börjat komma upp vårblommor på flera platser, speciellt där solen kommer åt att skina.

En irländsk välsignelsebön delar jag idag:

“May the faith that gives us hope, May the love that shows the way, May the peace that cheers the heart, Be yours this day. Amen.”

Kram

 
På tal om "How to be here" ;-) 


Alla har en berättelse

Och tänk vilken förmån det är att få ta del av dem. Vår bibelsamtalsgrupp på måndagar är alltid bra på många sätt, men ibland är det en riktigt helig stund. Igår var det en sådan. I samtalet runt texten kom vi in på ett speciellt ämne och två av vännerna delade med sig av erfarenhet av just sådana upplevelser och hur det format livet och hur förlåtelse och försoning fått lov att läka sår. Vi andra satt liksom där och nästan flämtade av både glädje, sorg och känsla av att få vara med om något heligt. Alltså, gudstjänster är viktiga och mycket värdefulla för oss, men stunder och samlingar som denna, i en mindre grupp, där man delar livet med varandra, är ibland mer av en gudstjänst än något annat. Vi ber inte så mycket eller länge koncentrerat i bönen, men jag tror att Jesus leder både tankar och tal i allt som sker där och det är heligt. Ja, mer sådant!

Söndagens gudstjänst var förstås väldigt bra också ;-) Predikan, ”Mary did you know?”(Guds mäktiga verk) finns att lyssna på här på hemsidan. Här har du videoklippet från youtube, som predikan inleddes med. Nästa söndag är palmsöndagen då Jesus rider in i Jerusalem. Förra året kom Gabriel inridande på en åsna (Jimmy) och vi sjöng: ”Här rider Kingen in”. Så blir det inte i år, men det blir bra ändå :-) I och med söndag går vi in i Stilla veckan och som vanligt är den allt annat än stilla….. Där är något utöver det vanliga varje dag, sådant som jag lovat tidigare och sådant som kommit till, som jag inte kan påverka. På påskafton är vi i alla fall lediga :-) Och på Annandagen tänker jag mig att jag ska gå Emmausvandringen som börjar och slutar i Tranås kyrka.

Igår kväll hade vi familjemiddag och som aktivitet gick vi till brandstationen och fick åka i hävaren (kranbilen) och få en rundvandring och kolla genom och provsitta brandbilen. Det var jättekul. Gabriel fick prova att ta på sig brandmanskläder snabbt, och det var inte helt enkelt. Men han såg bra ut i dem i alla fall :-) Och ikväll ska vi på utvecklingssamtal med Gabriel, alltid lika kul….

Dagens korta bön från internet:

”Jag lägger denna dag i dina händer. Hjälp mig att i min svaghet lita på din styrka. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris <3

 

 


”Mary, did you know?”

Temat för gudstjänsten imorgon är ”Guds mäktiga verk” eller, som jag skrivit, ”Mary, did you know?” Texterna för Marie Bebådelsedag är det vi läser och utgår ifrån och om man bara tittar lite extra så finns det mycket att finna där. Det är nu två veckor fram till Påsk och om man följer berättelsen om Jesus, Hans liv och gärning, går det nu fram emot slutet, men också början. Vi har ju facit, i alla fall vad som hände då, dock inget facit vad gäller det fortsatta livet… ;-) Men att få tänka sig in i den tiden, och dem som levde med Jesus, som följde Honom, som hade gett sina liv för att vara med när Messias tog över allting och sedan fick bevittna Hans död på korset. Det måste ha varit förkrossande. Att fundera över vad Maria, Jesu mor, kände och upplevde under denna tid är nästan för mycket. Hur mycket visste hon? Hur mycket förstod hon av vad som hände? Förstod hon alls? Att få vara med om uppståndelsen och resten av det som hände måste ju också varit helt omvälvande. Vi behöver läsa och tänka oss in i de människors liv och känslor för att få en djupare förståelse av vad vi tror på och vad vi lever för. En del av just Marias berättelse tittar vi på imorgon. Välkommen då.

Jag fortsätter läsa ”Water to wine”. Vilken underbar bok. Två hela kapitel om bön. Ja, det kanske låter jättetråkigt, men grejen är att Brian Zahnd har under de senaste 12 åren utvecklat ett djupare, mer innerligt böneliv, som har förändrat hans liv. Han kände att han ville dela med sig av sina erfarenheter till sina församlingsmedlemmar och startade en böneskola som körs fem vardagsmorgnar, typ onsdagar eller nå’t, i fem veckor alltså. Men så önskade folk från andra delar av USA att få vara med och då funkar ju inte det, utan nu kör han ibland en helg med böneskola så att andra kan komma. Han vill inte spela in eller filma böneskolan utan känner att det ska han dela ansikte mot ansikte. Jag önskar att de ville filma en böneskole-helg så jag kunde få ”vara med ” och läsa mig mer. Det känns lite långt att åka till St. Joseph, Missouri för en helg (fredag kväll och lördag). Och det skulle nog bli lite dyrt att flyga hit honom till lilla Tranås för en helg :-) I alla fall så har han skrivit om bön i två kapitel i boken och de innehåller mycket ”wine”. Inga tekniska, urvattnade självhjälpsböner, utan mycket ur ”The book of common prayer” och mycket om kontemplativ bön (Sitting with Jesus). Tänk vad bra det vore om boken översattes till svenska, då kunde fler i kåren och de andra församlingarna också få läsa och kanske få en djupare längtan efter mer av Gud, mer ”vin” och mindre ”urvattnad druvjuice.”

En kort, favorit i repris, delar jag idag:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig, gör mig till den jag skall bli och lev i mig. Amen.”

Blessings

 <3

 

 


Nostalgi igen

Precis innan jag skulle stänga telefonen och gå och göra mig i ordning för sängen igår kväll, kom det ett meddelande att jag blivit taggad i ett foto på FB och jag blev nyfiken och kollade och blev nästan tårögd. En av USA-vännerna hade suttit och rensat bland gamla foton och hittat detta, ett gruppfoto med nästan hela ungdomsgänget på Seattle Temple Corps. (ja, det fanns ingen hemsida på den tiden ;-) Det måste ha varit hösten 1988 eller något i den stilen. Jag kunde fortfarande säga namnen på nästan alla i fotot och även de som jag inte kom ihåg namnet på vet jag ändå vilka de var och hur de passade in där. Det kändes som om man bara plötsligt slängdes tillbaka i tiden och en känsla dök upp i magen, en känsla som brukar dyka upp när jag nå’n gång tittar på bilder från den tiden, men detta foto hade jag ju aldrig sett förut så känslan blev starkare och intensivare. Tänk så fantastiskt det är med sociala medier om de används på rätt sätt. Utan FB hade jag nog aldrig fått se detta foto. Jag hade säkerligen inte haft kontakt med alla dem som jag nu kan ”tala” med när som helst via chatt-funktionen eller i kommentarerna på deras inlägg. Från 1989 till 2009, då jag gick med i FB, hade jag bara kontakt med ett par stycken från USA-tiden, och detta väldigt sporadiskt. Sedan dess har jag fått tillbaka en stor del av mina ”gamla” bekantskaper och fått ta del av deras liv igen på olika sätt. Det är verkligen berikande. Jag fylldes också av en tacksamhet att jag haft en möjlighet att få uppleva olika saker i livet och en påminnelse om att, i den mån jag kan, inte låta upplevelser gå förbi mig. Minnen kan i alla fall ingen ta ifrån mig.

Ännu en dag med solsken och kallt. Solen värmer dock och det känns vårlikt i luften, åtminstone i solen. Det var nog ändå ner emot 10 minusgrader på sina ställen i natt.

Idag blir det en bön ur Psaltaren, 31:2-6

”Till dig, Herre, tar jag min tillflykt, svik mig aldrig! Du som är trofast, rädda mig, lyssna på mig, skynda till min hjälp. Var min klippa dit jag kan fly, borgen där jag finner räddning. Ja, du är min klippa och min borg. Du ska leda och styra mig, ditt namn till ära. Du ska lösa mig ur snaran de gillrat, du är min tillflykt. Jag överlämnar mig i dina händer. Du befriar mig, Herre, du sanne Gud.”

Blessings

 "Är det konstigt att man längtar dit nå'n gång....?"
 

 

 
Än en gång vänder livet….

Och vi få förmånen att ta del av flera människors berättelser. Igår kväll på Svt2 började en ny säsong av programmet ”När livet vänder” med Anja Kontor. Gäst i detta första program var Johann Neumann, ”Iprenmannen”, och han hade en livsberättelse utan dess like. Ännu en gång påminna vi om att alla människor har sin berättelse, alla har sina sår, sina lidanden och även sin glädje, kärlek och omtanke m.m. och allt detta blir ett liv. Vi får aldrig döma en människa efter ett första möte, vi får aldrig heller hålla fast vid en uppfattning om någon bara för att vi ”känt någon redan som barn”. Alla människor förändras på något sätt, vissa mer andra mindre, men alla förändras beroende av vilka omständigheter man hamnar i. Jag tycker om uttrycket ”Döm mig inte efter mitt förflutna, jag lever inte där längre.” Jag mötte en nunna en gång, hon är säkert 10 år yngre än jag, och hennes armar är fulla av ärr efter att ha skurit sig själv väldigt mycket. Jag frågade henne lite försynt om det och hon sa att hon hade tillbringat så lång tid med att försöka göra slut på livet, men Jesus kom, Han räddade henne och nu tillbringar hon resten av livet för att få ge livet tillbaka till Honom. Det var något av det vackraste jag hört och jag är glad att hon ville berätta. Hade jag sett henne i vanliga kläder på stan och sett hennes armar hade jag inte vetat hennes berättelse och kanske dömt henne utifrån det jag såg. Alla har en berättelse. Döm ingen! Anja Kontor gör ett fantastiskt jobb med dessa program om ger oss alla ett hopp om att livet, med alla sina svårigheter, ändå kan vara väldigt gott. Tack Anja för det. Keep up the good work <3!

Idag skiner solen igen och det gör tillvaron lite gladare. Det var förstås minusgrader i morse då, men jag tror det har blivit varmare nu. Jag har städat och ska gå ut några ärenden senare. Fick faktiskt klart predikan redan igår och det är bra för jag kan börja planera för Palmsöndagens predikan och för hela påskens gudstjänster och samlingar. Jag ser fram emot Annandag Påsk för då är det en Emmausvandring som Ulf Svensson i Tranås Kyrka håller i. Samling vid kyrkan kl.10.00 och sedan en vandring, med stationer av olika slag, på drygt en timme och sedan avslutas det med Mässa i kyrkan kl.11.30. Jag hoppas på fint och soligt väder den dagen.

En kort, innerlig bön från internet:

”Herre, du den Treenige, gör väggarna mellan våra samfund osynliga. Helga våra olikheter så att vi gemensamt kan tjäna ditt rike på jorden. Genom Jesus Kristus, Amen.”

Kram

 <3 <3

 

 


”Water to wine”

Jag har förut berättat om Brian Zahnd, pastor för Word of Life Church i St. Joseph Missouri, och att jag lyssnar varje vecka på hans predikningar och undervisning. Jag har även läst ett par av hans böcker. Igår började jag på hans nyaste bok som heter ”Water to wine – some of my story”. Jag har bara läst ett kapitel och är redan helt fascinerad. Det klingar helt överens med min längtan inombords av mer av Gud, av mer av livet, mer av att vara människa i relation med Jesus. Han har de senaste typ 15 åren gått från en vattnig, Tv-evangelistisk, ytlig, amerikansk kristendom, till en djupare, mognare, fylligare tro och relation till Gud, med hjälp av bl.a. de gamla kyrkofädernas skrifter och liv, vilket sedan lett till andra upptäckter. Massor av böcker, massor av tid i tystnad i bön både i grupp och enskilt. Massor av smärta och lidande som senare utmynnade i ett helt nytt liv och en helt ny syn på vad det innebär att vara kristen, att vara Jesus-efterföljare idag. Vad Guds rike är och hur vi kan leva så att Jesus blir i centrum av allt. Ja, jag kan inte göra honom eller hans berättelse rättvisa genom min beskrivning, jag rekommenderar att man själv läser boken. Tyvärr är den på engelska, men den är lättläst ändå. Beskrivningen ”Water to wine” är en fantastisk bild av det som sker. Jesus säger i Luk.5:39 (The Message) ”Ingen som har smakat ett vin som har åldrats väl föredrar ett som tagits illa om hand.” Läs nu inte vad jag inte skriver. Jag skriver inte om alkoholhaltiga drycker. Jag använder symboliken, bilden av det åldrade, mogna, det årgångsvin som mognat väl, den tro och det liv med Gud som mognat väl är mycket mera värt än det ytliga, ”har alla rätta svaren” – tron som allt för ofta förknippas med kristendomen idag. Som sagt. Läs den.

Helgen som gick var väldigt fin med mycket musik och gemenskap. Predikan från i söndags, Livets bröd, finns att lyssna på här. Så småningom ska jag få ett usb-minne med foton och videoinspelningar av musikkårens spelande under söndagens musikgudstjänst och då lägger jag även dem på hemsidan.

Hör och häpna, igår morse var jag och simmade! Minsann! Första gången se’n november förra året som jag var där på morgonen. Det gick bra. Det var skönt och helt ok att stiga upp tidigt. Det är ju mycket ljusare på morgonen nu så kanske det ska funka framöver. Igår kl.10 hade vi också ekumenisk bönesamling på kåren, vilket också var en fin samling.

Idag blir det ledighet och eventuellt predikoskrivning till söndag. Temat på söndag är Guds mäktiga verk eller ”Mary, did you know?” Påsken kommer ju tidigt i år så det är texterna för Marie bebådelsedag redan nu på söndag.

En kort tackbön från internet delar jag idag:

”Tack Gud för din ständiga närvaro, tack för att du möter oss som vi är. Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss. Amen.”

Blessings

 Gammalt, moget årgångsvin ;-)

 

 


Smells and Bells

TV-gudstjänsten på Svt 2 idag är från den Serbisk ortodoxa kyrkan, St Savas katedral i Enskede. Det är en del ”smells and bells” (rökelse och klockor). Man förstår ingenting av vad som sjungs, men där är text så att man kan följa med i alla fall. Det började med en intervju med en präst där som visade runt i kyrkorummet och förklarade lite. Vilket vackert kyrkorum! Underbara färger. Inga stolar – alla står upp hela tiden, för att visa att man är beredd på att möta Jesus och uppstå som Han. Rakt fram finns ikonostasen, en plats med många vackert målade ikoner och prästen förklarade deras funktion, att de är en hjälp att få jorden och himlen att mötas, att de helgon som målas på ikonerna är inte till för att tillbes, utan en påminnelse om att vi är en del av en större helhet, det är samma kyrka vi är med i som de, fast de varit döda i hundratals år, så lever de ändå i Kristus och det gör vi med. Himlen gör nedslag mitt i världen och gudstjänsten är ett sådant tillfälle. Alltså, se gärna gudstjänsten själv, i alla fall intervjun i början, men helst hela, fast man inte förstår nå’t, om man inte läser texten. I en sådan gudstjänst används alla sinnen i alla fall, och det kan vi säkert lära oss något av.

Vi har ju gudstjänst kl.15.00 idag, Musikgudstjänst, så det blir en hel del mer musik än vanligt, brassmusik alltså. Predikotemat är Livets bröd, och jag har ingen powerpoint till predikan idag. Kanske jag kommer på något annat sätt att använda fler sinnen än hörsel och syn. Hmm. Jag funderar. Kom så får du se om jag kommit på något till dess ;-)

Är dock lite trött och mör idag. Det var en trevlig tillställning igår. Lite nostalgitrip för gamla och nuvarande musikanter och jag hoppas att flera av dem kommer idag också. Jag gick hem vid 17.50-tiden (det började 15.00) och då var det inte slut på en bra stund. Magnus kom hem strax innan 20.00. Så idag är det lite tufft. Jag är ju inte så himla bra på eftermiddagar och kvällar, så jag hoppas att det blir bättre efter vilan.

Imorgon förmiddag är det Bibelsamtal som vanligt och på tisdag kl.10.00 är det Ekumenisk bönesamling på kåren, så jag bloggar nog inte igen förrän typ onsdag. Har du möjlighet så kom gärna på tisdagens samling. Det brukar vara en god atmosfär och bra samling.

Idag delar jag dagens bön från internet, Midfastosöndagen, Livets bröd:

”Herre min Gud, du är bröd som delas, bröd som ger världen liv. Hjälp oss att dela bröd och liv med varandra. Vår hunger och vårt överflöd bär vi fram inför dig och ber att våra gåvor ska bli till välsignelse. I Jesu namn. Amen.”

Blessings

 
 

 


120 år

Kårens musikkåren fyller 120 år i år och i eftermiddag ska vi har en fest med god mat och lite nostalgitrip (filmer och sån’t). Man har inbjudit ”gamla” musikanter med respektive och nuvarande musikanter med respektive och det blir ett bra gäng, tror jag. I morgon ska alla som stannar kvar hela helgen vara med och öva på förmiddagen för att sedan vara med och spela på musikgudstjänsten kl.15.00. Senare i vår, den 14/5, kommer det att bli en stor jubileumskonsert i Brunnsparkskyrkan, med speciellt inbjudna dirigenter och solister i både sång och spel. Utanför biblioteket är det en utställning i bilder ur musikkårens 120 år. Så den här helgen gå alltså lite i brassmusikens tecken, och den 14/5 då förhoppningsvis vädret är betydligt behagligare, går musikkåren paradmarschen och har jubileumskonserten. Så vi dra ut på firandet ett tag. Så idag får förmiddagen gå i lugnets tecken för mig så jag orkar festa i eftermiddag ;-)

Den här helgen är ju också Vasaloppshelg och jag hoppas det går bra för dem som ska åka det. Jag vet inte om det är plusgrader i Dalarna också, men här är det i alla fall mulet och slaskigt.

Johanna och Jimmy åkte till Nässjö igår. Hon skulle sova hela helgen, sa hon. Helt slut efter turnéveckan och det förstår jag. Vilken tuff dansföreställning de gjorde, varje dag, flera gånger om dagen. Jag blev trött bara av att titta på den ;-)

Några korta böner ur Frälsarkransen:

”Du är gränslös, Du är nära, Du är ljus och jag är Din. Gud, hjälp mej att se mej själv - med Dina ögon. Du är min och jag är Din. Evig är din kärlek! Jag andas ut min ensamhet. Jag andas in att jag är din. Här vill jag vara
Här vill jag stanna. I Ditt ansiktes ljus har jag frid. Amen.”

Kram

 ;-)

 


Världsböndagen

Första fredagen i mars är det alltid Världsböndagen och ikväll är det en speciell gudstjänst i Tranås kyrka för den. Denna dagen uppmärksammas över hela världen och runt om är det gudstjänster av olika slag hela dygnet, eftersom det är olika tidszoner. Det är ganska coolt att tänka på. I år är det Kvinnorna i Kuba som utformat programmet och barnen som uppmärksammas speciellt.

Månaden mars ska ju vara första vårmånaden, men det har snöat och slaskat se’n i onsdags och det fortsätter. Visserligen är det plusgrader så det mesta försvinner ju under dagen men se’n snöar det på natten och morgonen igen. Weird. Det blev ingen ”massipantåta” igår men idag fick jag tulpaner av Magnus, ett försök att locka fram våren ;-)

Igår överträffade jag mig själv, jag inte bara dammsög och dammade, jag till och med svabbade golven och det ska jag erkänna att det inte händer ofta. Jag har aldrig varit en ”svabbare.” Jag har ju gjort det såklart och förr var det betydligt oftare, men sedan ett antal år tillbaka står svabben mest i städskåpet. Hade jag haft någon som älskade att städa hade jag gärna upplåtit vår lägenhet till den personen varannan vecka eller så :-) Det var ju lite speciellt också att svabba när man hade en katt som jagade svabben…. och det är väl klart, hon har inte heller sett den på väldigt länge så hon trodde väl att det var en ny leksak ;-)

Igår såg jag på de Svt Nyheter Jönköping att de har utbildat sjuksköterskor och arbetsterapeuter på vårdcentralerna till ”matrådgivare” för att få folk att äta hälsosammare. Ja, det låter ju trevligt, men de använder frågeformulär som dietister använder och ger samma råd som man gett i 30 år och som åstadkommit den värsta fetma/diabetes 2/högt blodtryck/metaboliska syndrom – epidemin någonsin. En ung kille fick alltså rådet att dra ner på animaliskt fett och äta mer fibrer, allvarligt? Trots att alla studier som kommer nu om animaliskt fett visar motsatsen och att hårda fibrer(fullkorn) i många fall orsakar läckande tarm som i förlängningen ger sjukdomar och matallergier. Det är ju halt vansinnigt. Om man vill arbeta förebyggande så kan man ju inte göra som man alltid gjort och vänta sig ett annat resultat – det är ju formeln för idioti. Suck. Man får ju hoppas att folk tänker själva och fattar sina egna beslut, även om ”matrådgivaren” säger annorlunda. Det går faktiskt att skaffa sig kunskap själv.

Nåja, Idag är det tvätt och lite förberedelser för söndag. På söndag har vi ju musikgudstjänst kl.15.00 och predikotemat är Livets bröd. Passar ju bra så här i mitten av fastan. Välkomna alla!

Så delar jag dagens bön från internet, speciell bön för Världsböndagen:

Idag tänker vi speciellt på kvinnorna och alla våra syskon i Kristus i Kuba.

”Tack Gud, att Du kallar kvinnor att tjäna Dig på livets alla områden. Tack för alla Dina välsignelser. Vi vill använda dem till Din ära och till glädje och nytta för andra. Pris vare dig, vår Herre Jesus Kristus. Amen.”

Blessings

 Kattbön på Världsböndagen <3


.

 


”Fössta tossdan i mass”

Är det idag, den typiska småländska nationaldagen, och den ska firas med ”massipantåta.” Ja, lite kul är det ju i alla fall. Jag undrar vad Skåne skulle ha för en speciell nationaldag utifrån den skånska dialekten. Tål att tänkas på kanske.

Igår fick jag då gjort MR:n. Själva undersökningen tog typ en kvart, så det var ju helt ok. De hade ju skrämt upp en genom att skriva i kallelsen att det kunde ta mellan 30-90 minuter, så det här var ju bra. Jag hade hörselkåpor över öronen med radio i men attans vad maskinen väsnades. Pang, pang, pang, BRRRRRRRRRR, Bom, bom, bom. I två – tre minuter i taget. Ja, det var ju bara att gilla läget och tänka att det snart skulle vara över. Tur att man inte är klaustrofobisk. Det var skönt när det var gjort i alla fall och jag har beställt bilderna på en CD. Så coolt att man kan göra det. Jag frågade i receptionen och då hade hon en speciell blankett för det. Det kostar 300 kronor och man får dem på en CD med svaret från läkaren som tittar på dem. De skickas hem med faktura, efter att svaret gått till remitterande doktor och blivit godkänt från alla parter. Hur bra som helst. Visst, lite dyrt kanske, men undersökningen är väl ganska dyr i sig och bilderna också, så bara det att man kan få del av dem själv är ju häftigt.

Idag har jag varit och handlat på morgonen, kunde ju inte göra det igår och det behövs verkligen städas här också. Förra veckan hade jag ju Olivia hemma som var så snäll och dammsög, men det har jag inte idag så det får jag göra själv. Katterna gör det ju inte….

Och så har vi visst fått en ny liten kronprins också. Senare får vi höra vad han ska heta och vilken titel han ska ha. Så kul att det blev en liten prins bland alla prinsessor. Nu får Nicholas en lekkamrat :-) Grattis Victoria och Daniel.

Så delar jag dagens korta bön från internet:

”Levande Gud, låt ditt folk tillsammans få växa och mogna i tro. Forma oss med din kärlek. Ge oss näring och kraft så att vi kan bära frukt. I den uppståndnes namn. Amen.”

Kram

 Have a nice day <3

 

 

 

 

 


Jesus i badbyxor

Varje dag nu sedan ett tag tillbaka hr dagen börjat med sol och minusgrader. Jättekallt på morgonen, ner mot 10 minusgrader på natten och se’n värmer solen sakteliga upp det frusna och det blir skönare efter hand. Jag ska gå ute några ärenden om någon timme eller så och då bör det vara skönt ute.

Det var mycket trevligt på badhuset i lördags. Ett 40-tal barn, vuxna och äldre var där och umgicks, badade, bubblade, fikade och hade kul. Jag kunde föreställa mig hur Jesus var med där mitt bland alla barnen och hoppade runt på den flytande hoppborgen mitt i bassängen och dök omkring i barnbassängen med de små och satt och njöt i bubbelpoolen med dem som hade en skön stund där. Det kanske är hädelse att tänka så ;-) men det bryr jag mig inte om. Han har ju sagt att Han är med alla dagar, överallt, och då kan Han väl få ha kul i badhuset med en del av sin familj.

Söndagen var också en bra dag. Frukost och sedan andakt och kårsamling med mera samtal utifrån visionen ”Jesus till alla”.  Vi kom väl en bit till på väg och en av våra soldater avslutade så bra med att poängtera att det till syvene och sist kommer an på var och en av oss – Vad vill jag bidra med? Vad ska jag omprioritera för att kåren ska växa, för att Guds rike i Tranås ska utbredas? Vad vill jag avstå ifrån för att kunna tjäna människorna i min omgivning bättre? Vilka attityder behöver jag jobba med? Det är ju så lätt annars att tycka en massa och vilja ha förändring, men man vill inte själv förändras eller ändra något i sin vardag. Man vill att någon annan ska göra jobbet. Och så är det ju ofta, i många olika sammanhang, absolut inte bara i församlingar och absolut inte bara hos oss. Men det är viktigt att komma ihåg att det i slutändan beror på var och en av oss personligen.

Denna vecka är Johannas klass ute på turné med föreställningar de själva gjort och ikväll har de uppvisning i aulan på skolan, så då ska vi gå och titta. De åker runt till olika platser varje dag och spelar sin föreställning, så det är tufft. Men det är väl bara att vänja sig. Om man ska söka till Balettakademin, menar jag…

Imorgon bitti kör Magnus mig till Eksjö, han är snäll och håller mig sällskap. Då är det dags för MR:n på huvudet. Så då får vi se om jag har nå’t därinne ;-)  Och om det ser bra ut eller om där finns något som inte är bra. Kl.9.00 ska jag vara där så tänk gärna lite extra på mig då.

Idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, låt din väg bli synlig för mig. Ge mig mod att gå kärlekens väg. Amen.”

Blessings

 <3

 


RSS 2.0