Det blev gjort

Jo, minsann, jag frostade av frysen igår. Fantastiskt skönt att det blev gjort. Nu är det kylen kvar att torka av inuti och när man väl börjar kommer man ju på andra ställen som också skulle behöva en omgång, som ugnen till exempel och filtret över spisen etc. Ja, det kommer väl regniga dagar på semestern till det. Jag tittade på SMHI:s prognos för de närmaste tio dagarna och för att vara juli så såg det inte ut att bli överväldigande somrigt. Jag hoppas verkligen inte att det blir en likadan skrutt-sommar som förra året. Ja, vissa säger att det var jättevarmt och fint medan jag tyckte det var alldeles för många kalla och regniga dagar jämfört med de soliga, fina, varma dagarna. Mina föräldrar i Malmö hade ”alldeles för varmt” så de hade gärna fått dela med sig till oss.

Idag är Olivia ledig och Johanna jobbar kväll, så det är ganska lugnt här hemma. Igår gick jag förbi Skateparken och där hade Fun4free satt upp diverse hoppborgar och andra uppblåsta attraktioner. Den jag fastnade för var en jättehög ruschkana och den skulle jag också vilja åka i ;-) Fast jag vet ju att åldersgränserna är 6-15 år, så det blev inget. Gabriel gick dit, men där var ingen andra i hans ålder där så han gick igen.

Bara några få dagar kvar till semestern så det blir att knyta ihop det som behöver knytas ihop och sedan försöka koppla bort det under några veckor.

Även idag delar jag dagens bön från internet:

”O Gud, du som med ditt levande ord skapar och helar, jag ber dig: låt mig dag för dag bli till som den människa jag är skapad att vara. Hela det i mig som är brustet. Amen.”

Grace & Peace

 favorit i repris <3 <3

 


I-lands problem

Alldeles för länge nu har jag låtit bli att frosta av frysen. Det är så himla tråkigt och jobbigt. Alltså, själva avfrostningen är ju inte så jobbig, den gör ju sig själv, liksom, men allt arbete runt omkring. Att se till att allt som ska förbli fruset verkligen blir det i frysväskorna; att skölja och torka av fryslådorna och frysen inuti så den blir ren och fin, det är jobbigt. Detta är ett typiskt i-landsproblem. Bara tanken att man jag skulle vilja ha en självavfrostande frys är verkligen en i-landstanke. Egentligen borde jag väl bara frosta av den där frysen och vara väldigt tacksam att jag har en frys att frosta av och dessutom matvaror och lyxighet som glass i den där frysen. Samma sak med kylen, som också behöver en genomgång med trasan. Ja, jag tror detta är en bra dag för dessa aktiviteter. Åtminstone för att öka min medvetenhet och göra mig lite mer ödmjuk :-)

Igår kom Johanna hem igen från Malmö. Hon åkte ju igen i förrgår för ett par dagar där, men nu blir det svårare ett tag för nu jobbar hon de allra flesta helger, åtminstone lördagar. Idag jobbar hon 10-14 och Olivia jobbar 7-14.

Just nu hör vi hur instrument börjar stämmas nedanför fönstret. Det är väl ungdomarna som fått som sommarjobb att vara gatumusikanter. Vi undrade just om det skulle bli några sådana i år och vips så kom de. Kul.

Också idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, frigör det som ligger bundet och gömt inom mig så att frihetens rymd kan växa omkring mig, Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 

 


4Health med Anna Sparre

Jag tänkte jag skulle göra lite reklam för en av de bästa hälsopodcastarna som finns just nu, nämligen 4Health med Anna Sparre. Den har funnits snart 2 år (tror jag) och det kommer ett nytt avsnitt varje vecka. Förutom avsnitt med lyssnarfrågor och ämnen som hon förklarar själv, har hon många väldigt intressanta intervjuer med många olika hälsoprofiler, både svenska och utländska. Exempel på folk som intervjuats i podden är Mia Lundin, Anna Hallén, Jonas Colting, Jonas Bergqvist, Dr. Peter Martin, Annika Dahlqvist, Albin Hagberg, Cecilia Fürst, Dr Craig Hudson, Ann Fernholm, Dr. Ralf Sundberg, LCHF- ingenjören m.fl. Jamen, ladda ner podden själv och gå igenom avsnitten. Jag har inte lyssnat på alla än för jag har bara lyssnat se’n i våras, men jag kollar igenom den då och då och hittar något äldre avsnitt med något intressant ämne. Anna Sparre är väldigt duktig och dessutom är hon ju skåning ;-) Tror till och med att hon bor i Malmö och emellanåt tycker jag hon låter precis som jag, ha, ha. Weird :-) Man kan följa henne på Facebook och Instagram också. Jag gillar att lyssna på och läsa böcker om hälsa till hela människan. Det blir ju dessutom fortbildning för mig eftersom jag både är Kostrådgivare och Holistic Lifestyle Coach lev 1. Det är också roligt att se och höra framstegen som den alternativa friskvården tar gentemot skolmedicinen och att det faktiskt går framåt på många områden. Men som med alla sorters förändringar går det ju långsamt även här.

Idag är det också solsken men lite blåsigt och runt 20 grader, precis som igår. Jag köpte en Baden-Baden stol på Ö&B igår. Den var på rea, så nu var den överkomlig. Snövit lade genast beslag på den när jag ställt den på balkongen :-) Vi får väl samsas.

Idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, öppna mig för ditt rike. Gör mig frimodig och vaksam i bön och väntan. Låt ditt rike komma, låt din vilja ske. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 

 


Predikan eller föredrag?

Igår predikade jag (tyckte jag själv i alla fall) på tematDen Högstes profetoch det handlade om Johannes Döparen, vem han var, vad han gjorde och vad vi kan lära oss av honom, hur jag/vi kan tillämpa de lärdomarna i vardagen. Det blev en fin gudstjänst med inramning av musik och sång, bön och tillbedjan. Ofta är det någon eller några som tackar för predikan och eventuellt har något att säga om den. Igår var det någon som, i förbifarten, sa: "Tack för föredraget". Jag blev lite ställd där måste jag säga. Det var inte min intention att hålla ett föredrag om Johannes utan att med hans livshistoria och gärning visa hur han uppfyllde GT:s profetior samt bröt vägen för Jesus och gav oss exempel på hur vi kan vara vägvisare. Att det är Jesus det handlar om och att Han ska bli större och jag mindre, precis som Johannes sa. Kanske var kommentaren inte alls genomtänkt eller menad på det sättet, men det fick mig att fundera. Vad är skillnaden på en predikan och på ett föredrag. Jag menar, om jag hör ett föredrag som är jätteintressant och som kan påverka mitt liv, så kan jag ju göra livsförändringar efter det, lika mycket som jag kan göra efter en predikan som berör mig. Vad är skillnaden på att förkunna och att undervisa? Lyssna gärna på min predikan från igår och tala om vad du tycker. Jodå, jag kan ta konstruktiv kritik (hoppas jag ;-), för det kan få mig att bli bättre. Och kommentera gärna vad du tycker är skillnaden på föredrag och predikan.

Idag är det måndag igen och det har blivit lite kyligare. Redan igår kväll vände vindarna och det kom lite kallare luft. Solen skiner ändå och det är fint, men som sagt, den där riktiga värmen, som var några dagar runt Midsommar, är inte kvar. Sista arbetsveckan innan semestern och det finns fortfarande förberedelser att göra.

Och så dagens korta bön från internet:

”Gud, du som är en far också för stjärnorna på himlen, låt ljuset gå upp för alla folk. Låt den tiden komma då alla folk tillber dig, i något av alla dina namn. Du som är den Ende, Amen.”

Grace & Peace

 :-)
 

 

 


Flytande kokosolja

När man tar ut burken med kokosolja ur skåpet och den är flytande så vet man att det är sommar.  Kokosoljan blir flytande vid 25 grader så vill man ha den fast så är det kylen som gäller, för nu är det varmt på riktigt. Jag gick en sväng för en stund sedan och det riktigt varmt redan. Solen skiner och SMHI har sagt att det kan komma åskskurar, vilket vore helt ok då och då. Vi har öppnat både balkongdörr och fönster i lägenheten så här är ganska behagligt ändå.

Midsommarfirande igår blev väldigt trevligt. Första gången se’n vi varit med som vi satt utomhus på gräsmattan och både fikade på eftermiddagen och åt på kvällen. Jag och Gabriel hade med oss badkläder och det fler än vi som kommit på det, så vi gick ner till Nissagölen (den lilla sjön som ligger vid Sännevadet) och tog ett dopp. Det var riktigt skönt i vattnet. Det är första gången jag badat på Midsommarafton. Jag kan inte komma ihåg att jag gjort det förut. Kanske för många år sedan. Gölen var skön att bada i fast såklart hade jag föredragit havet. Jag fick ett sms från en vän som var på en strand i Skåne. Runt 30 grader i luften och 20 i vattnet. Ja, tack så mycket…. Jag vill också bada i havet… Men gölen fick duga och det var skönt.

Idag är det ledigt, förutom Johanna som ska jobba ikväll. Och imorgon, välkomna till Sännevadet kl.10.00 på gudstjänst. Predikan handlar om Johannes Döparen. Anna leder gudstjänsten och Carolina spelar. Kanske det blir kyrkkaffe ute på gräsmattan under parasollerna <3

Idag delar jag en bön för just Midsommardagen:

”Herre , ta hand om min ängslan över vad som sker med vår jord. Hjälp mig att vårda, värna och vörda naturen som ett hem för både människor och djur. Herre, jag vill besinna det ansvar som är mitt att förvalta jorden. Tack för skönheten och grönskan! Tack för sommaren! Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 


Trevlig Midsommar

Det ser nästan ut som om det kan bli en trevlig Midsommarafton. Ja, det brukar ju vara trevligt, men långbyxeväder. Idag är det varmt och även om det var mulet tidigare i morse, så tittar solen fram nu. Kanske ska det komma lite åskskurar under dagen, men det verkar ändå som en sommardag. Skönt. Kanske man till och med kan ha klänning på sig i eftermiddag :-)

Att fira midsommar har en lång historia och det allt tyder på att ursprunget har med Johannes Döparen att göra. Idag är det Johannes Döparens dag och därför friades alltid Midsommarafton den 23 juni förr, men numera ändras datumen varje år för att det ska bli lättare med ledigheten för alla som jobbar. Det finns vissa tecken på att Midsommar fanns med i de isländska ättesagorna, men det verkar mest som att den har kristet ursprung. Här är en länk som talar om 11 saker man kanske inte visste om Midsommar. Lite kul att läsa. Vill du fira midsommarafton med oss så välkommen till Sännevadet kl.15.00 med egen fikakorg och mat att grilla till kvällen. Ta gärna med blommor också till Midsommarstången.

Sedan är du också välkommen till Sännevadet på söndag kl.10.00 på gudstjänst, näst sista innan semestern.

Idag delar jag en bön, speciellt för Midsommarafton:

”Gud, du har gett oss jorden, vårt hem i kosmos. Med sköra trådar har du vävt samman dess sköna väv av fruktbara jordar, friska vatten, dansande vindar, djur och människor. Ge oss insikt så att vi värnar om den. Ge oss handlingskraft så att vi vårdar den. Ge oss kärlek så att vi älskar den. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3

 

 


”Plötsligt händer det”

Redan när vi flyttade hit önskade vi att tvättstugan skulle fixas till en del. Då ställde man in en ny, fin tvättmaskin och torktumlare vilket var jättebra. Funkar hur fint som helst. Så sa man att man skulle sätta in en avfuktare i torkrummet så det man hängde kunde torka snabbare. Den avfuktaren har lyst med sin frånvaro trots vissa påtryckningar från oss. Nu har vi en ny fastighetsskötare och jag är väldigt förtjust. Plötsligt händer det saker. Vi har fått en korg att hänga under brevinkastet, vilket vi velat ha och idag hängs det upp en avfuktare i tvättstugan :-) Jag har också önskat att man skulle bygga en fransk balkong till något av våra vardagsrumsfönster (har visserligen inget större hopp om att det ska bli av)  och det har han framfört till de ansvariga. Han verkar vara en kille man kan lita på att sköta sitt jobb väl. Skönt när det är så.

Idag har Olivia varit hos optikern och gjort synundersökning och provat bågar. Det är ganska många år sedan hon fick sina glasögon och man får ju bidrag upp till 800 kr tills man är 19 år så vi passar på nu. Hon har med sig några bågar hem så hon kan få lite råd och sedan ska hon tillbaka nästa vecka och beställa. Det blir bra. Vi ska göra samma sak med Gabriel under sommaren.

Johanna jobbar idag men imorgon är alla lediga så vi kan åka till Sännevadet och fira midsommar, som vi brukar. Prognosen säger regn, vilket inte heller är helt ovanligt, men vi får väl se. SMHI har ju haft fel förr…

Idag blir det dagens psalmvers från internet, 197:2

”Förskönad nu naturen, står klädd i högtidsdräkt. Vad ljuvlig vällukt buren till oss av vindens fläkt. Vad prakt, vad rikedomar som skiftar tusenfalt! Se runtomkring dig blommar och lever, doftar allt.”

Kram

 Ännu en favorit i repris <3

 


”We go together”

Så är vi alla samlade igen. Johanna och Gabriel kom med tåget igår kväll precis som planerat. Det var inne i tid och allt minsann. Skönt. Johanna börjar jobba i eftermiddag och Gabriel ligger fortfarande i sängen :-) Han ska dela ut Tranåsposten i eftermiddag. Olivia är på jobb till 12.30. Så det är vardag idag.

För min del var det handling i morse och det blir en hel del datorjobb idag. En promenad blir det säkert också, solen skiner men det blåser en del. Skönt är det i alla fall. Matlagning får det också bli en del idag, tror jag. Nu är ju alla hemma, som sagt, så man behöver ju inte bekymra sig om att det skulle bli några rester i kylskåpet ;-)

Igår var jag och hämtade mjölk hos bonden. Han började precis mjölka när jag kom så jag fick varm, ny mjölk med mig hem. Vilken lyx, va! Var tvungen att smaka lite på den innan jag ställde den i kylen. Så god den var. En len och söt smak. Så är det när alla enzymer finns kvar. Idag kan jag nog skrapa av en del grädde från ytorna. Mums!

fredag har vi Midsommarfirande i Sännevadet kl.15.00. Vill du vara med så är det bara att komma. Alla får ta med egen fikakorg och mat till kvällen. Om det inte regnar alltför mycket grillar vi till kvällsmat. Vi brukar klä en midsommarstång också och ha lite ringdans, för dem som vill. Så välkommen, du med.

Dagens bön från internet, en bön som alltid är aktuell men passar mer speciellt vid den här tiden på året:

”Gud, otaliga är dina verk. Med vishet har du gjort dem alla. Vi tackar dig för skapelsens gåvor och stämmer in i den lovsång som bor i stenar och träd, i hav och vattendrag, och i människors hjärtan. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 Favorit i repris <3

 

 


The shack

Det är originaltiteln på boken Ödehuset som jag läser nu. Började läsa igår kväll och är framme vid kapitel 7. Den är svår att lägga ifrån sig när man väl börjat. Det är 6:e eller 7:e gången jag läser den nu. Jag såg att jag fick den 2010 så det var första gången, se’n tror jag att jag kanske missade en sommar, 2013 då vi flyttade hit, annars har jag läst den varje sommar. Jag ska köpa ett par ex. och ställa i ”biblioteket” på kåren så att den finns till utlåning.

Det hade gått bra för Olivia på jobb igår. Idag ska hon jobba kväll. Johanna och Gabriel kommer hem senare ikväll, typ 21.30, och vad jag vet så går det bra för båda. Gabriel har tillbringat dagarna med sina kompisar så han har gjort det han ville göra i alla fall. Johanna har jag inte hört något från ;-)

Inatt var det fullmåne och sommarsolståndet inföll typ vid 23.30 och det är visst väldigt många år sedan det hände och kommer inte att hända igen förrän 2094, så missade man det inatt (vilket jag gjorde) så är det kört. Once in a lifetime, med andra ord.

Idag blir det en del datorarbete, tror jag. Jag har fortfarande flera predikningar kvar och en del till höstens bibelsamtal och teologisamtal. Hemuppgiften till ledarskapskursen vill jag också ha lite ramar på.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 191:2

”När jorden sig i rymden vänder och ljuset går från trakt till trakt ditt lov väcks upp i nya länder. Din kyrka håller troget vakt.”

Grace and Peace

 <3 <3 <3

Just be nice – it’s that simple

Jag brukar inte göra jättemycket reklam för mina predikningar utan mest tala om hur de gick och var man kan hitta dem att lyssna på. Gårdagens predikan dock, ”Dömande vs Hänsyn” känner jag att jag vill gör lite mer reklam för. Den finns att lyssna på här, längst ner bland predikningarna. Det är en ganska allmängiltig predikan om man kan säga så. Alltså, man kan ta till sig, tror jag, oavsett vad man tror på eller inte tror på. Oavsett livsfilosofi. Det är en hel del sunt förnuft och att jag pratar om det i en predikan är ju att för oss som kallar oss kristna och Jesus-efterföljare, gäller det i ännu högre grad att verkligen kunna se människan med hänsyn och kärlek utan att döma och att träna sig i att engagera hjärnan innan man öppnar munnen. Så lyssna gärna och välkommen att kommentera om du vill.

Idag har Olivia börjat jobba på Beckhemmet. Hon började 7.30 i morse och slutar 12.30. Denna vecka går hon bredvid någon annan månd-ons + sönd. Och från och med nästa vecka är hon själv. Det blir säkert bra för henne att jobba. Hon får en bra erfarenhet och tjänar pengar. Perfekt kombination. Johanna och Gabriel kommer hem imorgon kväll och Johanna börjar jobba på onsdag.

Idag är det kallt i vinden igen. Solen är varm, men vinden är kall. Alltså, den 20 juni. Imorgon är det sommarsolstånd och på fredag är det Midsommarafton. Visserligen är det inte ovanligt med regn och kallt på Midsommar, men nå’n gång kunde det väl vara varmt i alla fall. Hoppas det vänder se’n och är varmt långt in på hösten :-)

Dagens bön från internet, tacksamhet:

”Gud, tack för allt detta lilla som gör att jag känner mig hemma i den värld som du har skapat åt mig. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 


Star Trek dags

En av Magnus och Olivias traditioner är att under skolloven, speciellt sommarlovet, titta på flera säsonger av Star Trek. Just nu är det The Next Generation med Captain Picard. Idag är det tråkigt väder igen med mulet och regn i luften så då passar det att hänga lite i soffan och se på Star Trek. Någon promenad får det dock bli idag ändå.

Igår följde vi Gabriel till tåget så han kunde åka till Malmö. Jag antar att allt är bra för jag vet att Johanna mötte honom och de åkte hem till mormor och morfar och vi har inte hört något annat se’n i alla fall :-) Jag hoppas de har bättre väder än vi.

Jag hoppas också att det är fint i morgon förmiddag då det är gudstjänst i Sännevadet kl.10.00. Det brukar ju vara riktigt skönt därute när det är soligt och varmt. Så välkommen imorgon.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, Psalm 288:3

”Ge oss din blick för dolda möjligheter, Ge fantasi att finna nya medel, Gud, i din tjänst för fred och bröd åt alla. Gud, gör oss kloka!”

Grace and Peace

 <3 <3

 

 


Sommarbok

Snart är det dags för mig att läsa min sommarbok – Ödehuset. Den läser jag varje sommar sedan några år tillbaka. Den är ju inte så tjock så den går ganska snabbt att läsa och den är fortfarande en av de bästa böcker jag läst. Så dagens boktips: Ödehuset av William Paul Young. Jag måste bara läsa ut Peter Rollins Insurrection först och den är inte helt enkel. För det första är den på engelska, vilket gör att hjärnan får jobba lite extra och se’n är det inte en bok man kan skumma igenom utan man måst tänka efter lite vad allt betyder så det tar en stund extra att komma igenom. Men jag är halvvägs nu i alla fall :-)

I dag ska jag på pastorslunch på Furuvik – Löfstakyrkans sommarkyrka. Vi brukar ha en lunch där innan sommar och semestrar. Det blir säkert trevligt.

söndag är det gudstjänst kl.10.00 i Sännevadet. Se’n sker allting i Sännevadet hela sommaren, till och med den 28/8, både lördagskvällarna och söndagarna. Gudstjänsterna har dock uppehåll under juli månad, sista är den 3/7 sedan uppehåll och första igen den 7/8. Vi har ju semester vecka 27-30.

Igår var Olivia i Huskvarna och tränade MattCombatives med Jimmy Sjökvist på hans gym. Bra att ha kontakter över landet ;-) Så det blir nog en ganska regelbunden aktivitet för henna under sommaren.

Igår regnade det en del men var varmt. Idag är det uppehåll (än så länge) men lite svalare och mulet. Fortsätter invänta den ”riktiga” sommaren. Kanske efter midsommar :-)

Delar dagens korta bön från internet:

”Gud, låt ljuset från Jesus lysa in i våra liv och sprida sitt sken över hela jorden. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris. I love this <3

 

 


Ibland blir det ändrade planer

Idag åkte Johanna till Malmö. Egentligen skulle hon ju varit i Stockholm 15-17 och dansa sin andra audition till Balettakademin, men hon beslutade att avstå. Dels har hon inte dansat på länge och kände att hon inte skulle kunna göra bra ifrån sig, dels är hon glad att hon kom så långt som hon kom och har möjlighet att söka igen ett annat år om hon skulle vilja det. Hon inser också att hon inte skulle klara av att flytta ensam till Stockholm, fixa bostad, klara hyra och uppehälle samtidigt som hon skulle klara av Balettakademin med allt vad det innebär. Det är dessutom en väldigt dyr utbildning. Så hon valde att göra såhär istället och börja på Lunnevads Folkhögskola i Linköping till höstterminen, tillsammans med tre av sina danskompisar från skolan. Det blir nog bra, tror jag. Det innebär att hon bor hemma ett år till och pendlar till Linköping och så kan hon koncentrera sig mer på dansen och inte på hyra och mat så mycket. Och vi får ha henne hemma lite till och vi kan pusta ut när det gäller att lämna henne och Gabriel hemma när vi är i Israel i november. Nu är hon alltså på väg till Malmö för att vara där till tisdag, för sedan börjar hon jobba enligt schema på Ica på onsdag och då kan hon inte åka dit på ett tag. Dessutom passar vi på att skicka ner Gabriel till Malmö några dagar också nu – 17-21 – så att de kan vara där samtidigt. Så möter hon honom vid tåget på fredag och ser till att han kommer hem till mormor och morfar och sen åker de hem tillsammans på tisdag kväll. Det blir tryggast för oss också :-) Så från fredag till tisdag får vi har Olivia som ”ensambarn” hemma. Det är verkligen ovant, men mysigt <3

Idag är det mulet och regnet hänger i luften. Dock varmare än igår så jag antar att vinden vänt. Det var ju soligt och fint igår, men det var inte helt varmt i vinden ändå märkte jag när jag gick ut. Och då blir det så kallt inomhus, för termostaten känner av värmen från solen och stänger av elementen och så står vinden (även om den är svag) på från andra hållet och är kall och då blir det kallt. Speciellt badrummet blir som ett utedass på vintern, brrrr. Idag verkar det vara mildare dock, men prognosen säger ju regn.

Nåja, vi tar det som det kommer. Fortsätter med förberedelser för framtida arbeten och ska hjälpa Olivia packa upp och få nå’n ordning på sina grejor.

Dagens korta bön från internet är från Psaltaren 139:5

”Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand. Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.”

Kram

 He, he ;-)

 

 

 


Mysteriet med studentflickan

I fredags var jag ju på kåren och förberedde för studentfesten vi skulle ha på lördagen. Jag dukade och pyntade. På lördagsmorgonen fick jag gå dit igen för att blåsa upp och hänga ballonger och när jag kom dit då så stod det en liten studentflicka i keramik på presentbordet. Den är jättefin och så, men jag vet inte vem som varit och ställt den där. Nu står den här bland blommorna i vardagsrummet och fortfarande vet vi inte vem som gav den. Jag har en liten misstanke, men jag vet som sagt inte. Vi får väl se om någon träder fram. Spännande :-)

Andra dagen med sol och varmare väder. Skönt. Nu slipper man gå omkring och frysa i alla fall. Jag var ute på en powerwalk/jogg i morse och då var det fortfarande lite kyligt, men solen värmer snabbt upp så nu är det säkert skönare. Det blir säkert fler rundor ute idag. Några planerade ärenden och se’n får vi se. Se’n är det att fortsätta med de förberedelser som jag på börjat. För en gångs skull tänkte jag verkligen göra det jag brukar vilja göra varje år innan semestern, nämligen att förbereda i alla fall alla ramar inför höstterminen.

Delar dagens korta bön från internet:

”Herre gör våra ord och våra sånger äkta. Hjälp oss säga som det är. Vi är dina och vi behöver dig. Amen.”

Grace and Peace

 Studentflicka <3

 


Verkligheten kommer ikapp

Första vardagen efter student och skolavslutning. Idag är det betydligt trevligare väder. Jag var ute en sväng tidigare och det kändes direkt att det var mildare i vinden och solen är ju varm, så nu känns det bra i kroppen igen.

Idag är det tvätt och en del jobb igen. Program och predikan till söndag. Förberedelser för flera predikningar framöver och en del annat. Johanna ska jobba i eftermiddag och jag får nog hjälpa Olivia att rensa i garderoben så hon får in sina grejor.

Vi har ett blomsterhav från i fredags och lördags på den låga bokhyllan i vardagsrummet. Det är väldigt vackert och luktar gott.

Jag fick förresten ett jättefint halsband av Magnus i lördags. Hela familjen hade varit med på det (ibland hjälper det att vara envis ;-) Ett halsband från "Namnsmycken" med tre staplar med barnens namn. Jättefint. Så glad blev jag.

Gudstjänsten igår hade gått bra, sa Urban. Hans predikan finns att läsa här i blogg-form. Så, dagens korta bön (lovsång) från internet:

”I min Gud har jag funnit styrka, I min HERRE har jag allt. Han har öppnat för mig en väg och bytt min ängslan i jubelsång.”

Blessings

 Måndag.... ;-)

 

 


”Sjung om studentens lyckliga dag”

Jag tror inte jag hörde den sången en ända gång igår. Det spelades en massa annan musik både vid utsläppet och på flaken. Nu är studenten över i alla fall och flickorna sover :-) Olivias student på fredagen gick bra och de hade en väldigt trevlig fest i Staffanstorp, hos Fredrik och Lise. Ett 30-tal gäster var det då så de blev riktigt grattade. Igår var vi typ 13 st men de blev riktigt grattade då också. Kallt var det dock. Solen var varm, när den var framme. Tyvärr var den inte hela tiden och vi var ute i ca 2 timmar när vi först var vid skolan och sedan stod utanför kåren och såg dem åka förbi på flaken. Helt genom kall var jag och fick inte tillbaka känseln i fingertopparna på mer än en halvtimme. Det var skönt att vara inne efteråt i alla fall. Johanna och Olivia var ute på fest igår kväll, på Statt. Jag vet inte riktigt när de kom hem i natt, men jag hoppas de hade roligt. Jag kommer ihåg att jag kom hem vid 4-tiden på morgonen efter min studentfest på nå’n club i Malmö.

Nu är det i alla fall slut på skolan för detta läsår och imorgon är första dagen på sommarlovet. När min mor fortfarande arbetade, så var hon tandsköterska på Bergaskolan på Limhamn och var ledig alla skollov, vilket var perfekt för mig och min bror. Jag kommer ihåg att hon tyckte att den här helgen, helgen mellan skolavslutningen och sommarlovet var den bästa på hela sommaren. Skolan var slut och man var ledig, men själva lovet började inte förrän på måndagen, så nu hade man hela, långa sommaren framför sig. För flickorna är det ju lite annorlunda nu. De ska jobba hela sommaren och se’n blir det en ny vardag. Gabriel kan fortfarande njuta av ett sommarlov i alla fall.

Idag är vi lediga. Urban Arvidsson predikar på kåren idag, just nu. De har det säkert bra.

Dagens bön från internet, tema - Förlorad & återfunnen:

”Gud, du vill att alla ska veta vad sanning är. Tack för att du fortfarande kommer till alla människor som längtar efter dig. Tack Herre för att du kommer också till mig. Amen.”

Kram

 Två glada studenter i fredags <3

 

 

 


”Mitt sommarlov”

Ja, i år är det bara Gabriel som får sommarlov i vår familj. Flickorna slutar ju skolan så det blir ju bara slut. Olivia tar studenten idag och Magnus och Johanna körde tidigt i morse för att vara med hela dagen i Helsingborg, och sedan på uppvaktningen hos Fredrik och Lise i Staffanstorp i kväll. De kommer hem i natt nå’n gång och imorgon är det Johannas tur. Hon kommer att gå på adrenalin och ren vilja hela helgen, alltså. Olivia kommer med tåget imorgon förmiddag och sedan är vi alla samlade igen. Jag ska fixa i ordning på kåren idag. Vi ska ju ha uppvaktningen där imorgon eftermiddag, så det måste pyntas och göras fint. Gabriels skolavslutning idag är kl.11.10 i Tranås Kyrka, så han har en lugn morgon.

Det känns lite märkligt att båda flickorna tar studenten och plötsligt är ”vuxna”. Det var ju typ nyss som jag tog studenten (29 år sedan….) En ny era börjar och det är spännande ändå. Det blir roligt att ha Olivia här ett tag nu också. Tråkigt att jag missar Olivias idag, men ska jag orka morgondagen och vara ok framöver så är det bara att gilla läget.

Solen skiner för det mesta idag vilket är helt oväntat. Prognosen har nämligen flera dagar sagt regn, regn, regn hela dagen och nordliga vindar och 9 grader. Det är uppehåll, halvklart och säkert varmare än 9 grader. Det är nog dock nordliga vindar så varmt är det ju inte. Man får väl vara glad åt det lilla.

Dagens bön från internet är rätt passande idag:

”Herre, Du gav mig förmåga att tänka och planera. Ge mig klara tankar och ett varmt hjärta. Om ödmjukhet ber jag, o Herre men också om frimodighet. I Jesu namn. Amen.”

Blessings

 Sommarlov <3

 


Otacksamt.....

Alltså, städning är ett otacksamt göromål. Precis när man dammsugit och dammat och tycker att det ser rätt ok ut runt omkring en tycker Snövit att det är läge att gå på lådan och sedan ta med sig kattsand (antar att det fastnade under tassarna) överallt där hon går, både på golvet, mattan och soffan. Suck. Det är verkligen ett evighetsgöra. Precis som tvätt, det tar heller aldrig slut. Nu är ju inte jag nå’n pedant alls när det gäller städning, men jag gillar när det är rent och fint. Hade jag haft råd hade jag gärna betalat någon för att städa noga varannan vecka här hemma. Men det har jag inte så därför blir det som det blir. Nu har vi i alla fall kommit överens om att göra ett städschema under sommaren, då hela familjen är hemma. Det blir bra.

Sista ”vanliga” dagen idag innan skolavslutning och sommarlov. Ja, vanlig är den ju inte. Gabriel ska väl tömma skåp och sådant idag. Johanna har inte haft en enda vanlig dag denna vecka alls. Det är studentvecka och de har aktiviteter varje dag. Idag är det någon samling på förmiddagen hos en lärare och sedan är det studentlunch med stipendeiutdelning etc. Ikväll ska de ut till Torpön och grilla och så. Det är dock rätt kyligt idag. Solen skiner än så länge, men luften är kall, i skuggan i alla fall.

Idag får vi ta del av en irländsk bön:

“May the faith that gives us hope, May the love that shows the way, May the peace that cheers the heart, Be yours this day. Amen.”

Grace and peace

 ;-)

 


Dark skies

Just idag har Gabriel klassens dag och de skulle cykla till Hättevik och ha lekar och tävlingar och grilla etc. Idag är vädret inte helt på deras sida, kan man säga. Mulet, kyligt och regn hängande i luften. Prognosen säger också regn från ca kl.11 och under eftermiddagen. Tråkigt att det blev så just idag, det var ju varmt och fint igår. Det går lite upp och ner just nu så det är lite svårt att förutse vad som blir. Ikväll verkar det som att det ska vara uppehåll och sol, så Musikkårens sommarkonsert i Sännevadet kl.19.00 kanske kan vara utomhus i solen. Förra året spöregnade det och var kallt och vi var inomhus. ”Knökafullt” med folk var det och det hoppas vi väl på ikväll också.

Johanna har en massa aktiviteter med klassen den här veckan. Tävlingar av olika slag och picknickar etc. Sista chansen för dem att umgås som klass nu för på lördag tar det slut. Då börjar en ny era. Spännande och skrämmande.

Nu när alla grupper och aktiviteter på kåren ligger lågt planerar jag att förbereda så mycket jag kan inför de gudstjänster som vi har före semestern och för en del av höstens samlingar, predikningar och grupper. Det jag har ansvar för i alla fall. Bara så att det finns lite ramar att utgå ifrån i alla fall. Jag brukar ha den ambitionen men det är inte alltid det blir så, för plötsligt är semestern här och sen är den lika plötsligt slut och karusellen är igång. Kanske ska jag kunna klara det bättre i år, vi får väl se ;-)

Delar dagens bön från internet:

”Herre, gör oss till förvaltare av din mångfaldiga nåd. Du gav oss förmåga att tänka och planera. Ge oss klara tankar och varma hjärtan. Om ödmjukhet ber vi dig, Herre men också om frimodighet. I Jesu namn. Amen.”

Kram

 <3 <3

 


Nationaldagsfirande vs Ramadan

Firande av Nationaldagen i Folkets park igår var lite mindre än vanligt. Det brukar vara flera olika tält där med mat från många olika länder. I flaggparaden brukar också det också gå en massa barn och ungdomar från olika kulturer i sina fina färgglada kläder och vifta med svenska flaggor. Jag tycker det är så coolt. I år däremot var där ett tält med mat från ett annat land (kommer inte ihåg vilket) och väldigt få människor från olika länder. Jag antar att det har att göra med att Ramadan inleddes igår. Då ska man ju fasta och kanske har man gemensamma bönesamlingar också, jag vet inte. Det var i alla fall påtagligt igår. Jag hade Elinors fina Sverigedräkt på mig och fick många snälla kommentarer om hur fin den var. Vi är till och med fotograferade i Tranås tidning idag :-)

Idag har jag varit och klippt mig. Äntligen. Jag fick verkligen valuta för pengarna i alla fall. Det är kort, kort, kort ;-)

Gudstjänsten i söndags gick bra. Predikan ”Följ mig” finns att lyssna på här på hemsidan.

Idag delar jag en dikt från Indien:

”Dagen i dag är en märklig dag. Den är din. Gårdagen föll ur dina händer. Den kan inte få mera innehåll än du redan har givit den. Morgondagen vet du ingenting om. Men dagen i dag har du. Använd dig av det.  I dag kan du glädja någon. I dag kan du hjälpa en annan. Dagen i dag är en märklig dag. Den är din.”

Blessings

 Dagen idag är din <3

 

 


”When the saints…”

Nu tittar jag på TV och Helgonförklaringen av Elisabeth Hesselblad. Man kan tycka vad man vill och katolska helgonförklaringar, men det är ganska fantastiskt att se allt folk som samlats på Petersplatsen i Rom och flera olika nationaliteter bland biskopar och kardinaler. Påven är förstås där och ska sköta själva helgonförklaringen. Tydligen föddes Elisabeth i Herrljunga kommun och dog i Rom. Ja, men titta själv på programmet, vet jag. Själv, gillar jag Paulus’ ord i början av sina brev. Han skriver till ”alla de heliga i (…..)”. Och som det står i 1 Pet.1:9 ”Men ni är ett utvalt släkte, kungar och präster, ett heligt folk, Guds eget folk som skall förkunna hans storverk.” Men, oavsett så är det intressant att titta på. Nu sa han på TV:n förresten att våras liv är förenat med helgonens liv i det att vi också är kallade till helighet. Låter bra :-)

Idag skiner solen på oss igen och den är varm. Luften är lite svalare än för några dagar sedan, men solen är varm och den är ju framme. Jag gick en sväng på morgonen och bytte till shorts igen när jag kom hem. Vi har ju gudstjänst kl.15.00 idag så det är några timmar kvar. Rent egoistiskt tycker jag bättre om förmiddagsgudstjänster, jag fungerar bättre på förmiddagen än på eftermiddag/kväll, både fysiskt och koncentrationsmässigt. När man måste vara fullt närvarande med hela sig (ande, själ och kropp) kan jag inte riktigt ta mig för något annat innan på dagen, vilket gör att timmarna bara får glida iväg, liksom. Det är bra att det inte är så ofta i alla fall och jag fattar ju att en del har svårt att ta sig upp och komma på förmiddagen och då får vi tillgodose även deras behov, förstås. Välkommen du också, förresten!

Imorgon är det Nationaldagen och firande i Folkparken. Friluftsgudstjänsten börjar där kl.10.00 och det är Svenska Kyrkan som ansvarar för den. Se’n är det en del uppträdanden och parad m.m.

Dagens bön från internet, för denna söndag med temat; Kallelsen till Guds rike:

”Herre Jesus Kristus, du såg mig innan jag föddes, i din bok var de redan skrivna, de dagar som hade formats innan någon av dem hade grytt. Dina tankar, Gud, är för höga för mig, väldig är din mångfald. Amen.”

Grace and Peace

 Kallelsen till Guds rike. Kallelsen att förenas med treenigheten i den gudsomliga dansen, Pericoresis <3

 


Sommarnatt

Nu börjar det. Jag tror inte jag somnade ordentligt förrän på småtimmarna. Det var ett himla väsen utanför sovrumsfönstret igår kväll och långt in på natten. Jag fattar inte varför folk envisas med att bråka och vara högljudda precis nedanför vår lägenhet. Dessutom körde det en eller flera bilar med trimmade motorer och jättehög musik. Att stänga fönstret är inte riktigt nå’t alternativ när det är upp mot 30 grader varmt. Nu var det ju fredag igår och det är alltid värre på helgerna oavsett årstid, men när vädret är fint är det mer liv och rörelse och även oväsen då.

Idag har det redan hunnit regna och åska lite. Det är svalare och friskare i luften och mörka moln då och då. I eftermiddag ska det vara karnevalståg så det ska vi väl titta på. Johanna är ju i Malmö så hon är inte med, men hennes klass ska vara utklädda till silverfiskar – ”ingen vill ha dem men de finns ändå” :-)

Idag ska jag baka ett par kladdkakor till studenten, de med vanlig chokladsmak. Johanna får baka saffranskladdkaka nästa vecka.

Imorgon har vi gudstjänst kl.15.00, ifall ni har missat det. Temat är ”Följ mig” och hornmusiken spelar. Välkommen!

Så, dagens korta bön från internet:

”Gud, frigör det som ligger bundet och gömt inom mig så att frihetens rymd kan växa omkring mig. Amen.”

Blessings

 Bara en favorit i repris ;-)

 

 

 


Min vackra Olivia <3

Man kan gå in på hd.se och titta på bilder från studentbalen i Helsingborg igår. Olivia är med på ett par bilder. Min vackra dotter <3

Idag ska det bli upp mot 30 grader och imorgon 20. Skiftningar minsann. Det är ju ganska ok ändå. Det är värre när det går från 25 med sol och fint till 5 med regn i sidled,  som det gjorde för några veckor sedan :-)

Jag såg svanfamiljen igår när jag gick en promenad. Det små växer för varje dag, men de är fortfarande bedårande små dunbollar :-) Såg några små andungar också vid ett annat ställe i ån. Det är verkligen härligt med djurlivet nu på våren och sommaren. Det blir en promenad om en stund idag också. Det är så skönt att kunna vara ute utan att frysa.

Katterna flämtar idag också, ja, inte bokstavligt, men det märks att de påverkas av värmen. Om man bara kunnat bada dem hade det varit lättare. Snuttan har vi ju duschat ett par gånger men det är längesedan nu. Snövit försökte vi med en gång, men hon blev helt skogstokig så det gick inte. Vi får väl försöka igen nu när hon fått växa till sig lite. Dock är hon ju så rädd för vatten att hon skjuter iväg som ett pistolskott bara hon får en liten vattendroppe på sig ;-) Tokiga lilla katt.

Idag blir det dagens bön från internet:

”Gud, tack för att vi får möta din härlighet genom Jesus Kristus, ge oss levande vatten och låt det bli en källa i oss med ett flöde som ger evigt liv. Kom till din skapelse. Bryt fram till en glädje som får våra tungor att jubla. I Jesu Kristi namn, Amen.”

Blessings

 Visst är hon vacker <3

 

 

 


Varma katter

När det är såhär varmt märks det extra på katterna. Speciellt Snövit som i vanliga fall kan flänga runt som en skottspole emellanåt, hon ligger gärna i dörröppningen till balkongen och vilar i den lite svalkande luften. Snuttan gör inte heller många knop. Förra sommaren, de få dagar då det var riktigt varmt, tog jag en blöt handduk och la över ryggen på dem. Den fick väl ligga några sekunder i alla fall ;-) Nu säger ju visserligen prognosen att det kan bli lite svalare till helgen, men idag och imorgon ska värmen hålla i sig. Helt ok för mig, fast jag hoppas att detta inte är sommaren 2016, utan att resten av sommarmånaderna också får vara varma och fina.

Jag fick ett litet bidrag av mina snälla föräldrar, så nu kan jag gå och klippa mig :-) Jag har bokat tid hos frissan på tisdag. Så skönt. Det blev inte någon av mina vanliga frisörer, för de hade inga tider men det är samma salong i alla fall och de är ju duktiga där. Nu kanske jag kan vara snygg i håret också på studenten :-)

Idag ska Olivia gå på bal. Hoppas hon skickar många fina bilder.

Johanna ska åka till Malmö i helgen igen. Hon ville inte vara med på studentkarnevalen och då åker hon bort istället. Och Malmö lockar mer ;-)

Idag blir det några korta böner ur Frälsarkransen:

”Känn ingen oro, känn ingen ängslan, den som har Gud kan ingenting sakna. Du är min och jag är Din. Evig är din kärlek! Här vill jag vara Här vill jag stanna. I Ditt ansiktes ljus har jag frid. Amen.”

Kram

 Om våra katter gillat vatten kunde de svalkat sig såhär:-)

 

 


Studentförberedelser

Tiden går fort. Johanna och jag bestämde att göra kladdkakor till studentfesten och hon fick bestämma vilka smaker (det finns en del kan jag meddela). Recept och tips på kladdkakor kan man hitta på Kladdkakemannen. Jag handlade idag på morgonen och var tvungen att köpa vetemjöl och strösocker. Kände mig nästan kriminell ;-) Har inte köpt sådant på flera år. Jag får väl ta och baka en LCHF-kladdkaka också, fri från gluten, socker och laktos :-)

Solen och värmen fortsätter. Skönt. Det ska visst bli lite svalare till helgen, men ändå varmt. Hoppas det blir fint på måndag, då det är Nationaldagen. Jag har fått låna Elinors Sverigedräkt och tänkte vara fin hela dagen. Det brukar ju vara firande i Folkparken med t.ex. mat från olika länder och uppträdandet och så.

Idag behöver jag få ihop predikan, i alla fall i stora drag. Programmet är gjort och skickat till musikansvarig och temat för predikan är ”Följ mig”. Egentligen är det ”Kallelsen till Guds rike”, men jag valde Följ mig istället.

Jag har skrivit så mycket om Johannas bal och allt hon håller på med. Olivia ska på bal imorgon kväll och jag hoppas någon ta bilder och skickar till mig. Hon var förresten på ett AMOK-läger i Höllviken förra helgen och hon håller ju på att utbildas till instruktör inom detta område. Hon fick göra ett ”stresstest” med sparring med flera personer och en hel del annat. Hon kämpade som en hjälte och förtjänade sina ”blades”, dvs en tatuering på handleden med två korslagda knivar. Det är inte många i gänget som får ha dem, men nu får hon och ska fixa det i sommar. Hon var väldigt nöjd och glad efter helgen och alla som var där var också imponerade av henne. Hon har ju tränat med dessa ”stora-starka-grabbar” i 9 år och nu är hon en av de bästa. Är jag stolt? JA!!! Love you, my little hero <3

Nu tror jag att det snart är dags för en promenad i det fina vädret. Kanske får jag se de söta svanungarna igen <3

Idag delar jag dagens psalmvers från internet. Sv.k. psalmbok, 386:1

”Upp ur vilda, djupa vatten lyfte Skaparn liv och land. Markens djur och himlens fåglar, man och kvinna skapte han. Flodens vatten strömmar ständigt, liv åt träd och ört det bär. Livets vatten i en dopfunt vittnar om att Gud är här. ”

Blessings

 Några kladdkakor från Kladdkakemannen :-)
"Olivia our Sister was doing stress test today and was fighting like the champ she is. Olivia has been with me for 9 years now and are one of my top student. And earnd here blades today", Mattias Persson

  


RSS 2.0