Osynkat

Det känns lite som att huvudet och kroppen inte riktigt synkar idag. Det är så ibland. Kanske väderomslaget. Lite kyligare, mycket moln och nu kom det utlovade regnet. Något i atmosfären som stör mig. Får kanske köra lite qi gong :-) Då ska man ju bli balanserad.

Igår eftermiddag tog Magnus och jag ut katterna till Brunnsparken mitt emot vårt hus. Bara för att de skulle få komma ut lite. Snuttan satte sig på gräsmattan och tittade sig omkring. Hon blir ju lite orolig i nya omgivningar, innan hon vant sig. Efter en stund gick hon några stag och så satte hon sig och tittade igen. Hade liksom koll. Snövit sprang omkring som vanligt. Jag hade fullt upp att gå runt med henne genom rabatter och över gräs. Hon träffade på en lite hund, en chihuahua, som hon sniffade på och sedan reste hon ragg. Hunden blev mest förvånad. Hon ville gärna gå ut på trottoaren och titta närmare på bilarna, men det fick hon ju inte. Men hon har blivit duktigare på att gå i koppel nu. Se’n var de rätt trötta resten av dagen :-)

Igår fick jag paketet med servetter från AllMyTesign, Therese Renåkers nya webshop med hennes egen design på tavlor och servetter. De är så väldigt fina att det var självklart att köpa ett set. Jag ska ta några bilder när vi använder dem. Nästan för fina att använda dock, ha, ha.

Så, dagens bön från internet:

”Gud, ge oss mod när vår tro prövas. Gör oss uthålliga i arbetet för mänskliga rättigheter. Hjälp oss att stödja dem som i vår egen tid förföljs och fängslas. Vi tackar dig för alla som med livet som insats vittnat för kärlek och rätt. Låt dem vara förebilder för oss. Amen.”

Kram

 På tal om osynkat, ha, ha :-)
 

 

 


Ännu en fredag

Och sista fredagen i juli och sista helgen på semestern. På måndag är det ett år sedan vi hade vår vigsellöftesförnyelse i Sännevadet (det var ju en lördag då). Ett helt år. Och den 18:e är det 26 år sedan vi gifte oss. Smart, nu har vi två dagar att fira :-) Alla möjligheter till fest är bra.

Igår var vi alltså i Linköping. Fikade på Espresso House. Bokade tid för Olivia på tatueringsstudion, Studio S, köpte Sänkdalens glass på Hemköp och gick en sväng i gamla Linköping. En trevlig dag alltså. Vi såg en del ungdomar utklädda till seriefigurer. Det är NärCon i Linköping den här helgen och det började igår.

Olivia ska jobba helgen, Johanna i em/kväll och på söndag. Vädret verkar vara bra idag också. I morse var det lite kyligt när jag var ute på powerwalk/jogg, men nu har solen värmt upp.

På måndag är alltså semestern slut och det är dags att börja tänka på nästa söndags predikan igen. Det är alltid lite svårt att sluta tänka på predikoförberedelser när semestern ska börja, men sedan är det tufft att komma igång igen efter att ha låtit bli i flera veckor.

Nästa söndag, den 7/8, har vi åter igen gudstjänst i Sännevadet kl.10.00 och temat är ”Tro och liv”.

Dagens bön från internet:

”Herre, min Gud, du vet allt om det onda. Ge mig kunskap och mod att stå upp för sanning och rätt. Ge mig kraft att bekämpa det som kränker och skadar. Hjälp mig att se och förstå vad Kristus gjort och gör för oss alla. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3


.

 


Sjusovardagen

Idag är det just ”Sjusovardagen”. Den gamla bondepraktikan säger att om man sover länge idag är man trött resten av året och om det regnar idag blir det regn sju veckor framåt. Så vi håller tummarna att det inte blir regn idag :-) Jag var dessutom uppe ganska tidigt så då ska jag väl slippa vara trött resten av året ;-)

Urban har i sin blogg ”Urbans tankar och funderingar” idag skrivit om boken ”Ödehuset”. Jag insisterade att han skulle läsa den, så jag skickade ett ex. till honom och han uppskattade den verkligen, vilket gläder mig. Nu har han skrivit ett blogginlägg utifrån det han läst. Kul.

Olivia är ledig idag och imorgon, se’n jobbar hon helgen. Imorgon planerar vi att åka till Linköping en stund. Johanna jobbar så hon får följa med en annan gång.

Idag delar jag en fin bön av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag. Amen.”

Grace & Peace

 Jo men visst :-)

 


Lite svalare

Idag är det lite svalare, men fortfarande sommar. Solen och molnen tävlar med varandra om vem som ska ligga främst på himlen. Jag hejar på solen :-) Det blev en powerwalk/jogg och styrka på morgonen och om en stund ska vi besöka ett par vänner i deras sommarstuga.

Ingen villa följa med mig till Dämpan (eg. Dämsängsbadet) igår, så jag gick själv. Det var väldigt skönt. Jag tog med min brassestol och satt och solade en stund. Sen doppade jag mig i poolen (som var ganska kall) och sen solade jag lite till. När jag kom dit var det jag och en mamma med tre barn. Lugnt och skönt alltså. Se’n började det fylla på lite och när det kom en hel fritidsgrupp så gick jag :-) Olivia berättade förra året då hon jobbade på ett fritids att de hade varit där och badat ett par gånger. Det är ett väldigt bra ställe att tillbringa en stund när man har barn. Poolen är bara 1 meter djup och det är gratis. Det är stor plats runt omkring och flera träd så det blir skugga om man vill ha det. Och så är det ju när till centrum också och har man ingen bil eller inte vill ta sig till Hätte, så är det en bra och lättillgänglig plats att ta vara på sommarvädret på.

I kväll ska jag köra ut och hämta mjölk igen. Olivia ska få följa med. Hon har ju inte varit med och hon ville gärna det. Då får vi se om någon av deras katter vågar sig fram och bli klappad, som förra gången.

Dagens bön från internet:

”Herre, befria oss från överlägsenhet i alla former. Närhelst vi möter någon som har en annan religion, eller ingen alls, hjälp oss att gå varsamt fram, med respekt. Du har ju varit där före oss, och din Ande har du blåst in i varje människa. Detta ber jag om, I vår Herre Jesu Kristi namn, Amen.”

Kram

 Favorit i repris ;-) <3

 

 

 


"Cuteness overload"

Igår var vi på Brostorps Ostkakebageri och åt ostkaka (förstås). Det var väldigt gott. När vi gick fram mot entrén kom en grå katt och hälsade oss välkomna. Och den var väldigt mjuk och kelig. Se’n hängde en lapp på dörren – kattungar till salu och vi fick gå med upp på andra våningen och träffa dem. Några hade gömt sig, men flera låg där och sov och myste. De var fem veckor gamla. Åhhh, alltså, det är ju livsfarligt att träffa kattungar, verkligen "cuteness overload".  Man vill ju ha allihop :-)

Idag är det också väldigt varmt. Kanske en lite tripp till Dämpan, alltså utomhusbassängen vid badhuset. Lagom avstånd att promenera dit och skönt med lite svalkande. Vi får se. Jag tvättar också idag, vilket inte är lika trevligt i värmen. Dock nödvanligt.

Idag delar jag St. Franciskus bön:

”O Herre, gör mig till ett redskap för din frid. Där hat finns, låt mig få föra dit kärlek. Där ondska finns, låt mig få komma med förlåtelse. Där oenighet finns, låt mig få komma med enighet. Där tvivel finns, låt mig få komma med tro. Där osanning finns, låt mig få komma med sanning. Där förtvivlan finns, låt mig få komma med hoppet. Där sorg finns, låt mig få komma med glädjen. Där mörker finns, låt mig få komma med ljuset. O gudomlige Mästare, låt mig sträva inte så mycket efter att bli tröstad, som att trösta, inte så mycket efter att bli förstådd, som att förstå, inte så mycket efter att bli älskad, som att älska. Ty det är genom att ge, som man får, genom att förlåta, som man blir förlåten, och genom att dö, som man uppstår till det eviga livet. Amen.”

Blessings

 Mjau, mjau - två av de små bedårsnde kissarna <3 <3 <3

 
”Sol, vind och vatten…”

Ja, så mycket vind var det inte, men sol och vatten i alla fall. Olivia och jag var i Hätte och badade en stund igår. Det var inte riktigt lika kallt utan jag kunde simma mellan två bryggor och det var riktigt skönt. Ett välbehövligt dopp i värmen. Det var Olivias premiärdopp för den här sommaren. Vi hoppas det kan bli fler nästa vecka. Olivia ska jobba några timmar extra ikväll, vilket är jättebra. Dubbelt ob :-)

Vi planerar köra ut till Brostorps Ostkaksbageri idag. Vi var aldrig där förra året och de har bara caféet öppet på sommaren och bara fred-sönd. De är ju kända för sin delikata ostkaka.

Det är redan väldigt varmt ute och blir väl ännu varmare uppåt dagen. Jag tänker att man skulle varit i Höllviken på Furubo nu. Där är det alltid behagligt även om det är jättevarmt. Träden ger skugga och havet gör väl att det fläktar lite då och då. Ingen asfalt som drar till sig värmen heller. Jag ser fram emot att få komma dit i slutet av augusti på bröllop. Kanske kan ta en promenad ner till havet då också. Hoppas också att det är sommarväder hela den veckan när jag ska vara hos mina föräldrar på Limhamn så jag kan bada på Sibbarp. Havet är ändå speciellt.

Jordgubbarna är på upphällningen nu för de blev mogna så tidigt när det var varmt i maj. Så nu kostar de 59 kr litern vilket är lite väl mastigt. Tråkigt. Jag älskar ju jordgubbar och skulle gärna ha några veckor till med den lyxen.

Även idag blir det dagens bön från internet:

”Herre, gör oss till förvaltare av din mångfaldiga nåd. Du gav oss förmåga att tänka och planera. Ge oss klara tankar och varma hjärtan. Om ödmjukhet ber vi dig, Herre men också om frimodighet. I Jesu namn. Amen.”

Grace & Peace

 Jag efter sommarlovet, ha, ha :-D

”Feeling hot, hot, hot”

Begravningen igår gick bra på alla sätt, men oj, vad det var varmt. Speciellt när man hade uniform – skjorta, kavaj, kjol och nylonstrumpor. Pust. Både Magnus och jag bytte skjorta efteråt, innan minnesstunden, och den jag hade var alldeles genomblöt. Jag klarade dagen utan värktabletter också, vilket var skönt. Det var en fin begravning i alla fall och även minnesstunden på Villa Ekliden efteråt var en fin stund. Vi kom hem vid 17.30 – tiden, och efter att ha kravlat mig ur uniformen och bytt alla kläder fick det bli en lugn kväll.

Idag är det också väldigt varmt. Skönt. Äntligen har sommaren kommit. Det blir nog en stund i Hätte idag också. Man måste ju ta vara på vädret. Man vet aldrig hur länge det varar. Skönt att vi har en veckas semester till.

Bröstryggen gör fortfarande ont, men det fungerar bra ändå, speciellt när jag är uppe och igång. Det gör mest ont när jag ligger och ska upp. Det verkar gå på rätt håll i alla fall.

Igår var det också fem år sedan bomningen i Oslo och skjutningen på Utöya. Tiden går men de djupa såren är fortfarande kvar i så många människor. Det var den dagen då ondskan ännu en gång fick ett ansikte. Jens Stoltenberg, som var statsminister i Norge då, gjorde ett fantastiskt jobb i att ena nationen, inte i hämndtankar utan i kärlek och gemenskap och jag tror det var nödvändigt för hela situationen och alla inblandade. Impressive.

Idag blir det också dagens bön från internet

”Gud, du som skapade oss av jordens stoft och gav oss denna fruktbara planet att råda över, hjälp oss att bära vår makt som ett stort ansvar och ta emot som en gåva det jorden ger oss. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 

 


”One to beam up”

Jag skrev just ett meddelande till Johan och bad honom ställa sig i ”transportern” så jag kunde stråla hit honom. Min övre bröstrygg låste sig i morse precis när jag höll på att klä på mig träningskläderna för att gå ut på min powerwalk/jogg. Vet inte ens vad jag gjorde men det högg till och släppte inte tillbaka. Det har ju hänt förr och det brukar lägga sig efter hand, men första dagen är värst och just idag är dålig timing, då jag ska ha begravningen i eftermiddag. Jag kommer att hinna med en stund på spikmattan innan det är dags så det är bra och blir det för jobbigt så får jag ta värktabletter. Jag hoppas dock att jag slipper det.

Det blev således en kortare powerwalk och lättare styrka idag, men det känns ju bättre när jag är igång. I Östanåparken har det denna vecka varit djur från en 4H-gård i närheten och bl.a. två får har stått i en hage där hela veckan. Både i tisdags morse och idag klappade jag dem när jag gick förbi. De kom fram till staketet och sa bäää. De trodde såklart att jag kom med mat, men det blev lite kel istället. Där finns två kaniner och några höns också. Jag tror det är sista dagen idag. Trevligt initiativ, tycker jag.

Igår åkte Johanna, Gabriel och jag till Hätte och badade och solade en stund. Det var väldigt skönt att ligga där och ta det lugnt. Det var dock kallt i vattnet. Lite läskigt kallt. Vet inte riktigt varför det kändes obehagligt, jag brukar ju inte banga för kallt badvatten, men det var inte skönt. Kanske för att sjöbotten var så obehaglig att gå på. Det är inte samma sak som havsbotten, det är helt klart. Det var en skön stund där i alla fall och vi fick njuta lite sommar. Doften av sol, värme och insjö gav mig lite flashbacks till när jag var liten och vi hade sommarstuga i Sjöbo. Då åkte vi ofta och badade vid Sövdesjön och det var samma doft där. Senare byggde de ett friluftsbad med pooler och kiosk och omklädningsrum etc. i Sjöbo och där fanns badvakter och annan personal och man kunde ta olika sim-märken. Jag tog simborgarmärket där, ett nytt varje år, och kilometermärket. Så det blev ju där vi badade istället, men innan dess var det Sövdesjön som gällde.

Idag blir det en lugn förmiddag och sedan en krävande eftermiddag. Jag var inte nervös innan Magnus frågade mig om jag var nervös….. Men, det blir nog bra.

Idag delar jag en sommarbön:

”Gud, hjälp mig att ta vara på sommaren så att jag kan vara glad över varje nyutslagen blomma, varje timme av ljus, varje droppe av det stilla sommarregnet. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris <3

 

 


High up in the sky

Igår var det flickornas födelsedag, 19 år!!!! Hur gick det till? Vi körde då till Torpön och gick höghöjdsbanan. Det var lika roligt i år som förra året. Magnus lät bli och tog lite bilder istället och jag gick bara en bana, den svåra, så jag orkade inte en till. Barnen gick först samma som jag och sedan klätterväggen med zipline-banan. Så om vi kommer dit igen så ska jag börja med ziplinen innan jag går nå’n svårare bana, för jag ville verkligen göra den också, men kände i kroppen att det inte var värt det just då. Det känns idag också kan jag tala om :-) Vi hade trevligt i alla fall och det blev födelsedagsglass också.

Idag ska Olivia jobba och Johanna och jag (och kanske Gabriel) ska åka till Hätte och bada, tror jag. Johanna jobbade till 22.15 igår kväll så hon är inte uppe än :-)

Imorgon eftermiddag är det dags för begravningen jag ska officiera så då blir det en lugn förmiddag, därför tvättar jag idag. Johanna får sedan Malmö-besök i helgen. Hon jobbar några timmar på lördagen, men det får ju vara så. Vill man träffas får man ju turas om att resa.

I tisdags köpte vi en ny (läs: begagnad) soffa på Eikshjälpen. En skinnsoffa. Jätteskön att sitta i och ett välbehövligt inköp då den gamla var både sönder och fläckig. Snövit hade fullt upp att hoppa omkring på och klösa på den gamla innan den åkte till tippen. Hon har aldrig klöst på den förut, men nu verkade det som att hon fattade att det var ok. Magnus och Gabriel körde iväg den i alla fall och nu är det fint här.

Jag är så glad att sommaren äntligen har kommit och att man kan gå ut i shorts och linne och känna den varma, milda luften smeka axlarna och armarna. Så härligt. Jag hoppas det håller i sig ett tag nu.

Så, dagens korta bön från internet:

”Jag lägger denna dag i dina händer. Hjälp mig att i min svaghet lita på din styrka, Amen.”

Grace & Peace

Olivia på väg uppför
Gabriel och Johanna på ziplinen
Jag up in the sky
 
Det finns fler bilder på Facebook :-)
 

 


Borta bra….

…men hemma bäst. Ja, så är det. Igår kom vi hem från Kristinehamn efter en vecka med lite olika upplevelser. Om man ser till vädret så valde vi helt klart fel vecka att vara där, men det kunde ju inte vi veta. Sommarhemmet låg jättefint bredvid Vänern och det var ca 200 meter till en nybyggd badplats och att promenera längs vattnet gjorde det också till en vacker plats. Hade det bara inte varit så förbaskat blåsigt och dessutom kallt i luften flera dagar så hade det varit mer behagligt. När solen var framme var den ju varm och jag kunde sitta och sola två eftermiddagar, men vinden var kall alltså och det svängde från värme till kyla så ofta att kroppen inte hängde med riktigt. Själva huset var ett mysigt rött trähus med vita knutar och en stor samlingssal och kök där nere och två små rum på ovanvåningen, där vi sov. Toalett och dusch fanns i ett annat hus, tvärs över gården. Det var en fin toa och en fin dusch, men man ville ju inte direkt gå och kissa på natten ;-) Snövit och Snuttan hade det skönt och kul. Speciellt Snövit. När hon kommit på att det var roligt att vara ute, ville hon ut hela tiden och jag fick gå med henne i koppel i trädgården. Snuttan var helst inomhus, hon är en verklig innekatt, men en dag smet hon ut och smög in under huset och gömde sig. Hon tyckte väl det var spännande. Vi försökte locka fram henne med grädde och kattgodis, men det gick inte. Se’n gick jag in och hämtade en burk tonfisk och då kom hon som ett skott. Ingen av våra katter kan avstå tonfisk :-) En dag körde vi till Karlstad och gick på Espressohouse bl.a. och en dag åkte vi in till Kristinehamn och fikade på Sockerslottet. Det är det caféet och butiken som hon har som vann ”Tårtslaget” i kanal 7 på TV. Så där handlade vi var sin pralin till kvällen då vi såg på film. Magnus, Gabriel och katterna körde hem i torsdags. Magnus hade ju begravning i fredags och Gabriel hade några Fun4free-aktiviteter som han ville vara med på, och vi tyckte det räckte för katterna med 4 dagar. Snuttan hade gått en sväng i längenheten och se’n lagt sig i klösträdet och njutit av att vara hemma. Snövit hade surat en lång stund att hon inte kunde går ut, men när Johanna kom hem från jobb och kelade med henne blev det bra igen. Hon vill gärna fortfarande gå ut dock. Jag passade på att städa hela huset då, göra det fritt från katthår och så, och så fick jag två dagar för mig själv. Magnus kom tillbaka på fredagskvällen. Det var torsdag och fredag eftermiddag som jag kunde sitta i solen och njuta, men annars var vädret skit dåligt. På lördagen körde vi in till Kristinehamn och fikade på förmiddagen och det var kallt, blåsigt och regnigt. Se’n gick hela den dagen jättesakta. Det var längesedan jag hade långtråkigt, men det hade jag då. På kvällen hade vi ju programmet på kårens Sommarkväll där på sommarhemmet och det var väldigt trevligt. Inte så stor samling folk men väldigt gemytlig samling och familjärt på nå’t sätt, så det var ett väldigt bra sätt att avsluta veckan. Igår vaknade jag riktigt tidigt för att min dörr stod och slog. Jag hade ju fönstret på glänt och det blev lite tvärdrag. Så 5.45 steg jag upp ;-) då hade jag varit vaken en timme…. Se’n packade jag färdigt och fixade i ordning allting, så när Magnus kom upp behövde han bara plocka ihop sina saker och så körde vi ca 8.00 och var hemma 10.30. Lite förvånade barn mötte oss hemma, ha, ha. Katterna blev glada att vi kom hem och jag tyckte också att det var skönt att vara hemma.

Nu är det måndag och allt är som vanligt igen och om en stund ska jag och de som vill gå med, till Östanåparken. De ha byggt upp en 4H-gård där denna vecka så man får träffa alla djuren. Det kan ju vara trevligt. Johanna jobbar hela dagen och Olivia ska jobba i eftermiddag/kväll.

Så är det dags att dela dagens bön från internet:

”Gud, Både tro och liv är en gåva från Dig. Hjälp mig att se det som en gåva. En gåva att få leva och finnas till bland andra människor. En gåva som jag får på nytt varje morgon, varje dag. Att förlåtelsen finns, varje dag. Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 


Litet uppehåll

Imorgon åker vi ju till Kristinehamn en vecka och jag kommer inte att skriva några blogginlägg då. Vi har inget internet där och jag använder telefonens internet till lite facebook och kolla mailen, i övrigt får det vara. Kanske blir det lite extra bilder nästa gång jag skriver då.

Idag får Olivia besök av en kompis från skolan. Hon ska stanna tills imorgon, och i eftermiddag ska vi gå till klätterklubben och ha lite kul. Se’, får jag packa färdigt det jag kan packa ner idag. Resten tar vi imorgon bitti.

Jag gick en liten sväng i morse och såg svanfamiljen igen. Ungarna växer snabbt. De är fortfarande grå och fluffiga, men stora och har fått långa halsar. De låg och plockade sina fjädrar, lite ”morgontoalett”. Jättegulliga är de.

Gabriel ska en stund till Stoeryd för Nordic Knights. Det är Fun4free som ordnar en heldag med aktiviteter med klubben Nordic Knights. Det blir säkert kul.

Idag delar jag en bön ur ”Bönbok för svenska unga katoliker”

”Led mig från död till liv, från lögn till sanning. Led mig från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit. Led mig från hat till kärlek, från krig till fred. Låt fred fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum. Amen.”

Blessings

 Favorit i repris inför nästa vecka <3 


”Listen to your heart….”

…eller rättare sagt, “to your body”. Idag lyssnade jag till min kropp som sa att den orkade så lång powerwalk, så jag tog en lite kortare runda. Det var helt klart rätt beslut för precis när jag hade vikit av till höger så kom det två rådjur eller hjortar springande mot mig. Det var nog hjortfamiljens tonåringar som var ute på upptäcktsfärd eller nå’t. När de såg mig blev de jätterädda och sprang åt andra hållet. De var vackra i alla fall. Se’n såg jag en död mus på stigen – inte lika trevligt förstås. När jag gick tillbaka såg jag svanfamiljen. Mamma svan och ungarna låg på strandkanten och pappa svan var i vattnet och badade och tvättade sig. Slog med vingarna och stänkte vattnet om sig. Jättehäftigt. Vilken lyx det är att ha ett sådant rikt djurliv så nära centrum hemmet och så nära centrum. Härligt.

Jag kollade SMHI:s prognos för Kristinehamn nästa vecka. Jag stängde ner den snabbt igen. Jag hoppas de har fel, vilket i och för sig inte är ovanligt så det finns ju hopp :-) Jag hoppas ändå att vi får en fin vecka där. Igår höll jag på en lång stund och lagade mat och fixade en massa inför nästa vecka och kom på att det ska bli skönt att slippa det en vecka. Visserligen får vi fixa vår egen mat och så även där, men då är vi bara tre personer och två katter och det är ändå lite lugnare. Tvättar idag också och ska börja packa senare idag.

Så, dagens riktigt korta bön från internet:

”Gud, lär oss att rätt bruka de jordiska gåvorna så att vi inte går miste om de eviga. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

 


Tvådelad sömn

Förra veckan lyssnade jag på ett avsnitt av Anna Sparres podcast 4Health och det handlade om sömn, varför sömnen är viktig och lite tips och forskning. Bl.a. berättade hon att forskningen visat att det förr i alla fall var väldigt vanligt med tvådelad sömn och att många fortfarande upplever det i alla fall i perioder. Så få inte panik om du vaknar under natten. Ta den stunden med ro så somnar du lättare om också. Tvådelad sömn är alltså att man under natten eller på småtimmarna har en stund av vakenhet. Förr, innan man hade elektriskt ljus så var det vanligare att man gick och la sig tidigt och sedan var vaken några timmar mitt på natten då man kunde ligga och prata tyst, kanske läsa lite, gå upp på toa etc. och sedan somnade man om och gick upp när man vaknade av ljuset på morgonen. Numera har man ju både elektriskt ljus och kan själva bestämma när man ska släcka och gå och lägga sig och man har persienner eller rullgardiner som gör att man inte alltid vaknar till morgonsolen och det gör också att man oftare sover genom hela natten, åtminstone på vintern. I natt hade jag en ofrivillig tvådelad sömn eftersom det var tre ungdomar som stod på trottoaren utanför våra fönster (som vi har öppna på natten nu på sommaren) och pratade högt, ordentligt högt, typ mellan kl.03 – 04. Inte helt ok, tycker jag. Det var helt omöjligt att somna om så länge de var kvar, men när de gått gick de bra. Ibland vaknar jag ändå på natten och är vaken en stund. Då försöker jag bara ligga och slappna av en stund, minnas bibelord och böner, ibland göra lite mindfulnessövningar och sen somnar jag igen. Det händer nog mer på sommaren än på vintern men det är inget ovanligt.

På söndag åker Magnus, Gabriel, jag och katterna till Kristinehamn för en veckas semester. Där finns varken TV eller internet så det blir en skön och avkopplad erfarenhet, hoppas jag. Jag kollade väderprognosen och det såg ju inte helt roligt ut. Jag hoppas det ändras. Skulle verkligen vilja ha soligt och varmt när vi är där så vi kan bada i Vänern. Sommarhemmet vi ska bo på ligger ca 200 meter från vattnet så jag hoppas vi kan ta oss några dopp där. Flickorna kommer att vara hemma och jobba.

Även idag blir det dagens bön från internet:

”Gud, otaliga är dina verk. Med vishet har du gjort dem alla. Vi tackar dig för skapelsens gåvor och stämmer in i den lovsång som bor i stenar och träd, i hav och vattendrag, och i människors hjärtan. I Jesu namn, Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 


Musik till kaffet

Nu har sommarmusikerna tagit plats utanför vårt vardagsrumsfönster igen. Ett gäng ungdomar som har som sommarjobb att jamma musik på olika platser i stan. Just nu spelar de ”I feel good” och det är ju en skön låt. Vi har verkligen första parkett här. Lyxigt.

Tredje dagen på semestern och det är fortfarande under 20 grader ute. Inget direkt sommarväder alltså. Kände mig lite som ”Häxan Surtant” i morse. Snuttan började jama vid fyratiden eller nå’t. Innan klockan sju var det någon som gick med en lövblåsare utanför och blåste undan löv på trottoaren. Det lät som om han var inne hos mig bredvid sängen. Serioulsly…. Se’n tittade jag ut och det var mulet och när jag öppnade fönstret i köket så Snövit kunde gå ut på balkongen, så kändes det riktigt kallt. När jag gick ut för att köra och handla var det inte så kallt, vilket ju var positivt, men nå’n sommarvärme är det ju inte. När jag handlar nu på sommaren när hela familjen är samlad är det ganska ångestfyllt. Det blir så himla dyrt varje vecka. Jag vet ju att det är så, men det känns ändå tufft varje gång.

Men för att uppväga denna gnälliga del av inlägget så är jag tacksam för att jag har en familj att handla till. Att jag har pengar på mitt Ica-kort, som räcker en bra bit. Jag är glad att ha ett hem att bo i som dessutom är centralt nog att någon går och blåser rent trottoaren utanför. Jag är glad och tacksam för våra mysiga, underbara katter som vi kan gosa och kela med och klappa och som ger oss så mycket glädje. Jag är tacksam för min familj och för att vi alla får vara tillsammans under några få månader under sommaren. Kanske är det sista sommaren vi alla är tillsammans en längre tid och det får vi ta vara på.

Dagens bön från internet:

”Herre, jag ber dig: gör mig öppen att ta emot, villig att ge, glad att dela tron och hoppet, tillgångar, utbildning, tid, möjligheter, med andra i hela världen för att din vilja må ske. Amen.”

Blessings

 <3 <3 <3

 

 


Kärleken till livet

Ja, jag läste ut boken igår, boken om Marie Fredriksson. Det var en sådan bok man helst inte vill lägga ifrån sig utan läsa nonstop, men det hade jag inte möjlighet att göra så det fick bli några kvällar efter varandra. Jag rekommenderar den i alla fall verkligen. Det är så intressant och bra på många sätt att få en inblick i det verkliga livet hos en så känd världsstjärna. Inpå livet hos en som verkligen gått igenom ett helvete med sin cancer och skadorna hon fått av strålningen och operationerna. Man riktigt kan känna känslan när hon berättar om att stå på scen och sjunga och hur hon lever upp då, men också hur hon blir helt slut efteråt. Efter denna bok gavs ut har ju Roxette slutat turnera och när man läser förstå man varför. Fortfarande i slutet av boken planerade de att ge sig ut på turné i januari detta året, men den blev ju sedan inställd och de meddelade att det var slutturnerat för deras del. De fortsätter dock spela in musik och uppträda lite här och där. I boken finns en del foton från hennes liv, från ungdomen och framåt. Också väldigt roligt att se. Jag bodde i USA när Roxette slog igenom där. Jag kommer ihåg att jag körde bil och plötsligt spelades ”She’s got the look” på radion. Jag minns att jag satte upp volymen och sa till den som satt bredvid mig att jag var säker på att det var Roxette från Sverige. Och efter sången kom programledaren och sa – ”And that was a new song with the duo Roxette from Sweden.” Ha, sa jag. Jag visste det. Jag hade länge sagt att de skulle nå långt och jag fick rätt!

Nu blir det boken ”Kaos i kvinnohjärnan” :-) Den blir säkert intressant den också :-) Fast idag får jag göra programmet till begravningen jag ska ha den 22/7. Det är ju sådant som man får räkna med när man är kårledare, men det är helt ok. Vi är ju hemma då så det är inga problem.

Även idag blir det dagens korta bön från internet:

”Herre, Du gav mig förmåga att tänka och planera. Ge mig klara tankar och ett varmt hjärta. Om ödmjukhet ber jag, o Herre men också om frimodighet. I Jesu namn, Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 


Plask, plask, plask

Paradmarschen i lördags blev en blöt historia. Precis när de kommit en bit upp på Storgatan öppnade himlen sig och det störtregnade. Jag smet in på Lindex och hörde hur det hamrade på taket. Hjälp vad det lät. Tur att det inte var så kallt ute. Musikanterna gick i skjortorna, vilket var ett bra drag, för de var ganska lätta att torka. Skorna var dock inte torra ens igår. Det kippade om dem. Jag är väldigt imponerad av vår musikkår. De bangar inte för något. De bara gick vidare och spelade. Respect!

Igår var det gudstjänst i Sännevadet och det var den sista innan sommaruppehållet. Temat var Efterföljelse och du kan lyssna på predikan här. Idag börjar vi semester och är lediga i 4 veckor. Ett par avbrott för begravningar, men annars ledighet.

Jag fick mina två beställda böcker i fredags, ”Kärleken till livet” Marie Fredrikssons biografi och ”Kaos i kvinnohjärnan” av Mia Lundin. Jag har snart läst ut ”Kärleken till livet”, verkligen läsvärd bok. Lättläst också och jätteintressant. Den tar tag i hjärtat.

Och så dagens korta bön från internet:

”Gud, du vill att vi ska mötas. Hjälp mig se vad som hindrar oss från att möta varandra. Amen.”

Grace & Peace

 <3 <3 <3

Efterföljelse

Är temat för predikan på söndag. Både program och predikan är klara och jag ska kolla igenom dem ordentligt. Även denna söndag kommer vi att tända ett ljus för en av våra soldater som i veckan blivit ”Befordrad till härligheten”- det är frälsningsarménska för att någon har dött. För två veckor sedan tände vi ljus för en annan i soldat kåren som också gick den vägen. Det var mer väntat för han hade haft cancer i tre år och vi visste att det bara gick åt det hållet, men mannen som dog i veckan var lite mindre väntad och det gick snabbt. Ja, alla ska ju gå det hållet så det är ju inte konstigt, men det är ändå tråkigt när det sker och det blir en förändring. Det känns lite märkligt.

Imorgon är det vår musikkårs tur att gå Paradmarschen kl.11.00. Jag hoppas det är uppehåll då för väderprognosen är ganska dyster. Även idag hänger regnet i luften och när jag var ute på powerwalk tidigare i morse regnade det lite. Det är dock inte speciellt kallt vilket är skönt och det är väl bra om det inte blir det igen. Idag är det faktiskt den 1 juli och då ska det vara högsommar! Upp till bevis, med andra ord ;-)

En bön från internet, för alla semesterfirare:

”Tack Gud för vilans och sabbatens pulsslag i skapelsen. Välsigna alla semesterfirare - att de får hämta ny kraft och inspiration och sedan utvilade återvända till vardagen, upplivade och stärkta till kropp och själ. I Jesu Kristi namn, Amen.”

Blessings

 I like <3 <3 <3

 

 


RSS 2.0