Malmö-planer

Igår bokade jag tågbiljetter till Malmö för mig själv. Jag planerar att hälsa på mor och far den 19-22 april. Ja, det är ett tag dit, men tiden går ju så snabbt så det är lika bra att boka på en gång för plötsligt är man där. Såklart ska jag träffa Johan också och få behandling och en fika/pratstund. Alltid lika trevligt. När man inte träffas så ofta utan bara umgås via e-mail, så är det extra roligt att prata ansikte mot ansikte. Ska se om jag kan planera in nå’n mer träff med någon vän som jag inte träffat på ett tag. Det finns några stycken att välja på så det är inte helt enkelt. Vi får väl se.

Idag är det dags för badhuset. Ska bli skönt (tror jag). Lite simning och bubblande är ju aldrig fel. Det brukar vara väldigt trevligt att ha en sådan dag tillsammans med kåren och det är ofta många av familjerna i barngrupperna som kommer, vilket är jätteroligt. Imorgon har vi ingen vanlig gudstjänst utan en kårdag då vi ska samtala om ”Jesus till alla”- hur går vi vidare. Vi börjar med frukost kl.9.00 och förväntas vara klara med allt kl.12.00. Så om du vill gå på gudstjänst imorgon och inte tillhör kåren på något sätt rekommenderar jag någon av de andra kyrkorna. Nästa söndag, den 6/3, har vi däremot Musikgudstjänst kl.15.00 och den rekommenderar jag förstår att alla kommer på :-)

Igår åkte Olivia tillbaka till Skåne. Det gick bra och hon hörde av sig när hon var framme i Höganäs igen.

Idag blir det en bön ur Psaltaren 62:6-9

”Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp. Han är klippan somräddar mig, min borg där jag står trygg. Från Gud kommer min hjälp och min ära, Gud är min tillflykt, min starka klippa. Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom. Gud är vår tillflykt. Amen.”

Blessings

 Always good advice :-)

 
”I love you”…..”I know”….

Så var detta sportlovet slut också. I eftermiddag åker Olivia tillbaka till Skåne och då vet vi inte när vi får se henne igen…. Det positiva är ju att det blir mars månad nästa vecka och det ska ju vara första vårmånaden, även om det kan både snöa och vara kallt länge än.

Igår fick jag reda på att en kär vän hade förlovat sig. Så himla roligt! Ännu bättre blev det när Johanna berättade att deras ringar är helt epic. I hans ring står det: ”I love you”, och i hennes ring står det: ”I know”. Är det inte awesome!! Alla Star Wars geeks vet precis vad jag pratar om och känner säkert precis som jag i hela kroppen. Ni andra får väl googla det eller fråga någon som kan sin Star Wars. Undrar m deras bröllop blir i den andan också ;-) Jag kan ju viga dem, utklädd till Princess Leia, ha, ha.

Imorgon är det alltså dags för badhuset med kåren på eftermiddagen. Det ska bli riktigt roligt och skönt att få bubbla. Jag har så ont i nacken idag. Vet inte riktigt varför. Jag kan inte komma på att jag gjorde något speciellt igår som kan orsaka det. Har kanske legat konstigt i natt, eller nå’t. Det blev inte bättre av träningen, vilket det kan bli ibland. Jag får väl ta nå’n värktablett lite senare.

Gabriel ska med Brunnsparkskyrkans ungdomar till Boda Borg ikväll. Det ser han fram emot. Det är kul att han har hittat ett gäng att vara med där han trivs.

Idag blir det dagens psalmvers från internet, 591:3 –

”Det kan vi göra för rätt och fred: stå emot allt ont som trampar ner och sprider skräck och hot. Vi känner maktlöshet. Gud kraft oss ger och Jesus finns bland oss idag, Jesus finns bland oss idag.”

Kram

 <3 ;-)

 

 


Sockerfilmen

Såg jag igår på svt-play. Den gick på TV härom kvällen, men den gick ganska sent så jag såg den inte så. Nu finns den på svt-play och jag rekommenderar alla att se den, dela den, sprid den. Den är väldigt bra och visar på ett klart, tydligt och enkelt sätt vad sockret gör med oss. Den visar hur mycket socker det finns dolt i maten vi stoppar i oss. Vad som händer med människor som förut i huvudsak åt vad naturen hade att ge, som var självförsörjande, men som nu är hänvisade till byns affär. Den visar vad som händer med kroppen och med tänderna när man dricker läsk, speciellt visar de från Kentucky där Mountain Dew är en väldigt populär läsk och befolkningens tänder bokstavligen ruttnar bort. Det har också visat sig i försök med möss eller råttor att beroendet av socker är större än beroendet av kokain. Filmen visar också vad det finns för olika namn på socker som finns instoppad i maten, vilket gör det bedrägligt att försöka vara utan. Jag säger det igen, se den, ta till dig och bilda din egen uppfattning.

Idag har jag varit på pastorsträff med frukost i Immanuelskyrkan mellan kl.8-9. Senare ska jag och Olivia till Lidl och lämna CV och prata med chefen. Jag ska hämta Gabriels pass idag också, tror jag, jag skulle få ett sms, men det har jag inte fått än.

Solen skiner idag också. Minusgrader nu på morgonen, men det värmer nog på efter hand.

Så dagens korta bön från internet:

”Gud, hjälp mig att finna min botten i dig, så att jag får kraft. Så att jag ser vart min väg ska gå. Amen.”

Blessings

Med tanke på sockerfilmen ;-)
 
 

 

 


Läsning

Igår började jag läsa lite i en av böckerna till kursen, ”Mogna Vackert” av Britta Hermansson. Jag trodde den skulle vara den lätta av de två (den andra heter "LQ – Ledarintelligens" av Marika Ronthy), men jag får inte riktigt kläm på den. Nu har jag ju bara läst ett drygt kapitel än så länge men det är många ord och mycket bildspråk och beskrivningar hela tiden och det blir lite jobbigt i min hjärna. Men det blir kanske bättre framöver. Den är inte så tjock heller så den går nog att komma igenom.

På lördag har vi familjedag med kåren på badhuset. En gång om året hyr vi badhuset, inklusive bubbelpoolen, ett par timmar en lördag och bjuder in alla i kåren, barngrupperna och deras familjer plus alla andra som vill komma, och så badar vi och fikar och har det mysigt. Det är redan ett 40-tal anmälda sa Magnus. Så himla kul. Tyvärr missar Olivia det i år, för hon måste åka tillbaka till Skåne på fredag, men Jimmy, Johanna och Gabriel kommer med. Det ska bli roligt att simma igen. Jag har ju inte varit där på jättelänge nu och jag ska bubbla också :-)

Idag skiner solen ordentligt. Det var minusgrader i morse och det är kallt i vinden, men här inne blir det varmt när solen står på. Påminns om att en fönsterputsning inte skulle sitta helt fel. Är det någon därute som älskar att putsa fönster, och gärna skulle göra det gratis, för då har vi ett antal smutsiga sådana. Jag bjuder på fika ;-) Det är skönt att se solen i alla fall och att känna att den börjar värma.

Dagens korta bön från internet, en bön såhär i fastetid då temana för söndagarna går i prövningarnas och kampens tecken:

”Barmhärtige Gud, som lät din Son ge sitt liv för oss för att sedan uppstå. Låt honom vara vår herde och leda oss genom kamp och fara, till vila, glädje och evigt liv. Amen.”

Kram

 Lite humor idag ;-)
 

 

 


För mycket…

… blev det med klättringen i lördags. Jag har haft jätteont i nacken både i söndags och ännu värre igår. Igår kom även tröttheten och all orken bara försvann på eftermiddagen trots att jag vilat en stund innan och jag blev yr och ostadig igen. Så himla typiskt. Jag kände i och för sig på mig att jag hade tagit i lite för mycket under helgen, med att både klättra, säkra och repellera, men det var ju så kul… När jag dessutom känner att jag orkar och kan så är det ju ännu roligare. Dock mindre kul just nu ;-) Jag fick böckerna från Bokus igår, de jag ska läsa till kursen, men jag orkade inte ens öppna dem och titta igenom dem. Och det säger en del…. (idag tror jag att jag orkar bläddra lite i alla fall ;-) Magnus hjälpte mig med tvätten igår eftermiddag innan han gick till barngrupperna på kåren, så slapp jag bära upp allt det också, så det var skönt. Idag tränade jag lite på morgonen så jag mjukade upp kroppen lite. Det gör inte lika ont idag, men det känns och ostadigheten och tröttheten hänger i. Skönt att få arbeta hemma och vila mellan varven. Tänk vad bra jag har det. Så skönt att få arbeta 50% med gott samvete och att dessutom få arbeta med det jag tycker om att göra. Ja, det blir mindre pengar i kassan, men hälsa och välbefinnande kan ändå inte köpas för pengar.

Idag är Olivia med Johanna i skolan, i alla fall nu på förmiddagen. Jag vet inte hur länge hon skulle stanna.

I söndags var vi ju lediga och Urban Arvidsson predikade på kåren. Det hade han gjort mycket bra och tyvärr blev den inte inspelad, men den finns att läsa här på hans blogg, Urbanstankarochfunderingar.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 218:1

”Jag har ofta frågor, Herre, men så sällan har jag svar.
Jag står ofta vid ett vägskäl, och jag tvekar vid mitt val.
Många gånger är jag ensam, mina frågor saknar ord.
Jag har ofta frågor, Herre, men så sällan har jag svar.

Blessings

;-)
 

 

 


Family fun

Förra gången vi gjorde något tillsammans hela familjen var i augusti då vi var på Torpön och gick höghöjdsbanan. Igår var vi samlade igen och gick iväg till silon (klätterklubben) och klättrade på förmiddagen. Johanna har gjort nagelförlängning så hon kunde ju inte klättra men hon kunde säkra. Jimmy kom också efter en stund och var med. Jag fick både prova på att säkra (Olivia vågade låta mig säkra henne), vilket gick bra, och jag fick lära mig repellera ner från fjärde våningen. Det var coolt, det vill jag göra fler gånger så jag kan känna att jag får kläm på det. Det var roligt att göra något tillsammans och inte bara slappa hemma. Vi får passa på, dels när vi alla är hemma och dels när jag orkar, och igår sammanföll dessa två. Resten av dagen var lugnare ;-)

Johanna och Jimmy åkte iväg till Nässjö och idag är det ledig söndag med gudstjänst på TV:n, från Allhegonakyrkan i Lund. I kväll har vi hemgrupp och det vill jag inte missa.

Imorgon är det vardag igen. Johanna och Gabriel börjar skolan efter sportlovet och det är som vanigt Bibelsamtal på kåren. Olivia får vara hemma och ta det lugnt och njuta av sitt sportlov.

Snön som kom i fredags är nästan borta igen. Det var plusgrader både igår och idag så det smälter efter hand. Det snöade visserligen igår eftermiddag, men det var för varmt för att lägga sig. Jag gick ut med soporna idag och det var råkallt och duggregn och nu försöker solen titta fram. Våren gör sina tappra försök att börja visa sig lite då och då, vilket gläder mig.

Idag är temat för gudstjänsterna ”Den kämpande tron” och jag delar en bön från internet som är speciellt för idag:

”Herre, vår Gud, Du barmhärtighetens och tröstens Gud förbarma dig över min svaghet så att jag får kraft att tro på dina löften och kan leva i trygghet under din mäktiga hand. Amen.”

Kram

 <3 <3

 


Ännu en gång…

…vaknar vi till ett vitt Tranås. Det har tydligen snöat hela natten. Jag har inte hört något av det, dock, vilket jag annars brukar göra när det kommer snö sådär snabbt, för då är det oftast plogbilar ute på en gång och röjer. I natt har det varit tyst. Nu har det plogats och skottats på de flesta ställen. Det är ju lite mildare i luften idag då, runt nollan, vilket faktiskt gör det lite behagligare att gå ut. Jag ska göra några ärenden lite senare så det blir bra. Jag har redan varit ute en gång, för det var pastorsträff – Bibel & Bön – i Immanuelskyrkan mellan kl.8-9, så det blev till att ställa klockan idag. Jag hade dock inte behövt det för Snuttan tog det som sin uppgift att väcka mig. Hon var lite tidig förstås, 4.40 är inte riktigt uppstigningstid ;-) Men då var hon bara lite orolig att vi hade övergett henne. Hon hittade inte Magnus och hon hittade inte mig, så jag ropade på henne och då kom hon in till mig och kelade en stund. Se’n vid 6.30 eller nå’t var hon hungrig och höll hon på att jama på mig tills jag steg upp 7.00. Det blir ju lite fel i morgonrutinerna när Magnus inte är hemma. Nåja, båda katterna sover sina förmiddagslurar nu och verkar nöjda med livet. Vilken tur att Magnus tog tåget igår och inte körde bil. Han skickade en bild till mig och det är lika vitt i Stockholm idag. Nu får vi hoppas att tågen går som de ska när han ska hem i kväll.

Gabriel var hos frissan igår och blev snygg i håret. Han har ju så tjockt hår så när det vuxit en bit blir det bara bångstyrigt. Nu ser han inte så ”vild” ut längre.

Idag vill jag dela några korta brev från barn till Gud. De är på engelska men jag hoppas ni kan förstå dem i alla fall. Tänk vad mycket av tro vi kan lära oss av barnen:

“Dear God, In school they told us what You do. Who does it when You are on vacation –Debbie.”

“Dear God, I bet it is very hard for You to love all of everybody in the whole world. There are only 4 people in our family and I can never do it – Caitlin.”

“Dear God, It's o.k. that you made different religions but don't you get mixed up sometimes? –Arnold.”

“Dear God, It is great the way you always get the Stars in the right places – Jeff.”

Blessings

 En favorit i repris <3 <3

Lite mör idag

Igår när jag tränade körde jag ett träningsprogram som jag inte kört på länge, för det är lite hårdare och jag har inte känt att jag skulle klara det utan att få för ont eller bli för yr. Igår kände jag att jag skulle klara det och det gjorde jag och det kändes helt ok. Idag är det lite tuffare. Träningsvärk har jag i muskler som inte använts på det sättet på ett tag och lite ondare i nacken. Man frestar nackmusklerna en del i det här programmet, vilket är bra för jag behöver träna upp dem igen, men såhär efteråt är det tufft.

En annan som är mör idag är Gabriel. Jag hämtade honom vid tåget 16.30 och resan hade gått bra. Han var blek som ett pappersark och ville bara lägga sig. Så fort han kom hem la han sig i sängen och somnade. Han hade fått en åksjuketablett innan han åkte och inte ätit något på i stort sett hela dagen, så han var riktigt ”drogad”. Han låg hela kvällen och se’n fick han en Ipren för han hade jätteont i huvudet och så gick han och la sig på riktigt. Magnus sa att han var uppe och yrade en stund senare men det kommer han inte ihåg. Stackars liten. Nu är han uppe i alla fall och ska ta frukost och livet har återvänt.

Magnus ska åka till Stockholm ikväll med tåg. Han har kurs imorgon och hade tänkt köra tidigt imorgon bitti men enligt väderprognosen ska det snöa hela dagen imorgon och då känns det onödigt att köra bil så långt, så det blir tåg den här gången också. Förhoppningsvis blir det sista gången, så att han kan köra nästa gång.

Idag ska Johanna visst vara med Olivia i hennes skola. Vad roligt. Olivia har fått följa med Johanna ett par gånger när hon varit hemma, men Johanna har inte varit där någon gång. Kul att det gick att ordna. Det blir roligt att de båda kommer hem på fredag.

Solen skiner idag och jag hoppas det blir lite varmare senare. Jag var iväg och handlade nu på morgonen och det var så kallt i luften att det gjorde ont i näsan att andas. Enligt prognosen ska det bli lite mildare några dagar, så jag antar att det blir det. Solen börjar dock värma lite grand och det är väldigt skönt.

Dagens bön från internet får vi alla ta del av idag:

”Herre, tack för att du går vid min sida. Hjälp mig att känna igen dig och ta emot dig så som du tar emot mig. Ge mig glädje och nytt livsmod. Amen.”

Kram

 Yup! :-)

 


Barnfria

Har vi varit sedan i fredags kväll då Gabriel och Johanna åkte till Malmö. Konstig känsla ;-) Men det är väl bara att vänja sig, antar jag. Gabriel ska komma hem idag dock, så nu är den perioden slut för den här gången. Johanna ringde tidigare och berättade att Gabriel fått matförgiftning och kräkts i natt. Spännande…. Han mår visst mycket bättre nu och satsar på att åka hem i alla fall. Johanna och mormor ska åka till apoteket och köpa åksjuketabletter till honom, så då lär han förhoppningsvis sova på tåget och så hämtar jag honom vid stationen. Jag hoppas det går bra. Stackars min bebis…. ;-)

Helgen som gick var lyckad och bra. Frukost & Teologi-träffen i lördags var verkligen givande då vi pratade om dopet och många frågor och funderingar runt detta fick komma fram i det öppna och luftas och jag tror att en del frågor fick svar och andra funderingar väcktes. Jag gillar dessa träffar och hoppas att fler vill komma för det är så intressant och givande. Söndagens gudstjänst var också fin. Predikan ”Prövningens stund” finns att lyssna på här på hemsidan.

Nu är det lite konstigt för jag har ingen predikan att förbereda, varken till denna söndagen eller nästa söndag, för nu till helgen är vi lediga och söndagen efter det har vi kårdag med frukost och samtal om Jesus till alla, så nu har jag plötsligt tid att fixa ihop ”lösa trådar” som jag har lite här och var och även ordna lite praktiskt inför nästa vecka då vi kommer att ha alla barnen hemma.

En kort bön från Svenska kyrkans hemsida:

”Du, morgonrodnadens Gud, till dig vänder jag mig med hela min glädje, all min otåliga längtan och alla mina förväntningar. Amen.”

Blessings

 <3

 

 


Många pussar

Snuttan, som gillar att slicka en på händerna och armarna när hon kelar, har under natten verkligen visat att hon är överlycklig att jag är hemma igen. Flera gånger kom hon och la sig på mig och slickade mina händer. En gång klev hon upp och gosade med hela mitt ansikte och slickade mig på näsan ;-) Då känner man sig uppskattad i alla fall. Snövit var jätteglad när jag kom hem och följde mig hela kvällen för att kolla att jag inte gick iväg igen. Och hon sprang omkring och busade och lekte och visade sin glädje på det sättet. Det är nog första gången jag märkt så påtagligt att de verkligen saknat mig. Det känns bra <3

Övriga familjen har också saknat mig, men de har klarat sig bra ändå. Och jag har haft fantastiska dagar på Vårdnäs Stiftsgård. Kursen var inriktad till oss ledare personligen, och vi skulle tänka på att vara där för vår egen skull och ta tid för oss själva. Vi hade också mycket tid till eget arbete och vila och promenader om man ville det. Vilken förmån att på arbetstid få vara i en sådan omgivning, få tid att tänka klart tankar och skriva ner sin livsberättelse, en krönika om mig själv, och sedan dela den i gruppen så personligt och privat som jag själv väljer att dela. Att få prata till punkt utan att bli avbruten och att läsa sig att lyssna aktivt på andra utan att kommentera, trösta eller försöka fixa. Så himla nyttigt för oss alla, tror jag. Jag är glad att vi hade så mycket tid till att bara vara, så jag inte behövde gå ifrån och missa något för att jag behövde lägga mig och vila. Alla blev vi tröttare och tröttade för varje dag, men det var en skön trötthet ändå som inte hade med för mycket arbete att göra och vi behöver alla få lära oss mer om gränssättningar och att verkligen ta tid för avkoppling emellanåt. Ser fram emot nästa kursvecka som är i mitten av maj, då det dessutom kommer att vara vår i naturen runt omkring och vi kan njuta av det också. Tyvärr var det inte samma böcker som Magnus läste, som vi skulle läsa till nästa gång, utan ett par andra, men det går väl bra det också. Magnus var så gullig att han kom och hämtade mig också så jag slapp åka tåg hem. Jag fick vänta där någon timme extra, men jag hade goda té-sorter och bra böcker att umgås med, och sämre ställen kan man ju vara på.

Idag ska Johanna och Gabriel åka till Malmö. De åker vi 17-tiden ikväll, så jag ska se till att Gabriel får med sig det han behöver. Han kommer tillbaka på tisdag och Johanna stannar till nästa fredag då både hon och Olivia kommer hem igen. Tvättmaskinen går varm idag och dessutom har jag förberedelserna till Frukost & Teologi imorgon och predikan till söndag att göra. Temat på söndag är ”Prövningens stund” och är första söndagen i fastan. Så idag är det ”back to reality”. Ändå är den lugna känslan från veckan typ kvar i kroppen och jag hoppas det förbli så.

Nu har fastan börjat (i onsdags) och i år kommer jag att mera koncentrera mig på den digitala fastan, eftersom jag ändå redan avstår från så mycket i livsmedel så går jag på ett annat område, som troligen kommer att kännas lite mer också. Jag kommer inte att spela wordfeud på telefonen, inte kolla facebook på telefonen heller. Instagram ska jag kolla en gång om dagen, så också Facebook, fast då på datorn, eftersom jag använder FB i jobbet och delar kårens sida med info och predikningar och även Frukost & Teologi-gruppens sida finns ju där. Jag kommer att ställa telefonen i mobilhyllan i hallen när jag sätter mig i soffan på kvällen, så jag inte blir frestad att sitta och kolla på den hela tiden. Jag kollar den innan jag lägger mig, då jag stänger av den. Så samtal och sms/messenger samt podcasts kommer jag att använda telefonen till. I övrigt får den vila fram till Påsk.

Så, dagens korta bön från internet, en som hör ihop med söndagens tema:

”Gud, som delar vår ångest och smärta och omsluter oss med kärlek ge oss tro att hålla ut då prövningar möter och kraft att orka i tider av torka och tomhet. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 Precis som Snuttan <3

 


Uppehåll

Nu blir det ett litet uppehåll med bloggandet, i alla fall till nästa fredag då jag är tillbaka efter kursen. Jag tror ni överlever ändå ;-) Jag ser fram emot att få reda på vilka böcker vi ska läsa och vilka uppgifter vi ska göra. Det ska bli kul att träffa kollegor jag inte sett på länge, vi blir ju 27 st tror jag, så det kanske blir lite väl bra emellanåt. Då är det bra att kunna dra sig tillbaka till sitt rum eller ta en promenad i de vackra omgivningarna. Jag kollade Vårdnäs hemsida igår och är säker på att det blir en skön vistelse där.

Igår kväll blev Gabriel av med sina nycklar när han hade varit på ungdomssamlingen i Brunnsparkskyrkan. Det är ju inte hela världen för han har ingen adressetikett och inga kårnycklar, bara hemnyckel, cykelnyckel och nyckeln till hänglåset till skåpet i skolan, så ingen vet ju vems nycklar det är om man hittar dem. Så han fick gå ut idag och kolla där han hade gått igår och minsann, han hittade dem. De låg i några buskar precis nedanför vårt hus. Förmodligen har han tappat dem på trottoaren och kanske har någon lagt dem i buskarna för att de inte skulle komma bort. I alla fall så hittade han dem, så det är vi glada för. Gladast är nog Gabriel för han tyckte det var obehagligt.

Ikväll börjar Melodifestivalen, första deltävlingen, så nu är det ”eländet” igång igen ;-) Det är verkligen en sådan grej som var bättre förr, då det var en tävling i Sverige och en tävling för alla. Nu är det mest hysteri. Nåja, man behöver ju inte titta, men då är hamnar man utanför en hel del diskussioner….

Nå, igen, välkommen på Gudstjänst på kåren imorgon kl.10.00, ”Kärlekens väg” är temat och musikkåren spelar.

Och så dagens korta bön från internet:

”Gud, våra vägar ser olika ut. Hjälp mig att se på livet med öppna ögon och möta andra med din kärlek den som vågar både säga ja och säga nej. Amen.”

Blessings

 <3 <3

 

 

 


”På tredje dagen uppstånden igen….”

…med hjälp av koffein….” Två hela dagar utan kaffe klarade jag se’n hoppade jag av. Det var väldigt gott med kaffe idag ;-) Jag hade nog klarat fler dagar utan egentligen för abstinenskänslan var inte alls lika tung idag, men jag saknade motivationen. Det var så himla tråkigt så jag lägger det på hyllan ett tag. Jag avstår från så mycket annat just nu så kaffet får vara kvar. Jag får lösa det där med mjölken på kursen nästa vecka. Får kanske lära mig dricka kaffe svart.

Solen skiner idag också och det ser väldigt fint ut, men prognosen säger att oväder är på väg med regn och snöslask, så jag tror att Magnus får köra mig till Vårdnäs på måndag så får jag åka tåg hem. Jag kan köra själv nästa gång, i maj, då är det väl inte snö i alla fall. Jag måste nog börja kolla hur jag ska packa nu så det inte blir för tungt att bära när jag ska åka tåg.

Igår skrev jag färdigt predikan till söndag och fixade powerpointen. Skönt att ha det gjort. Ska fixa tidningsannonser och affischer idag och börja titta på nästa söndags predikan och temat på Frukost & Teologi som vi har nästa lördag. Se’n har de ju 50% rea på Åhléns så jag ska gå dit en liten sväng också. Johanna och jag var ju där i lördags, vilket var helt korkat eftersom alla andra hade kommit på samma idé. Förhoppningsvis är det lite mindre folk en fredag mitt på dagen än en lördag.

Och idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, förlåt mig min del i världens mörker. Låt mig se ditt ljus och visa mig din väg så att jag kan vandra den med glädje. Amen.”

Kram

 ;-)

 

 

 


Kvi – vi - vitt

Nu sjunger fåglarna igen i trädet utanför fönstret. Inte de stora kråkfåglarna utan småfåglarna. De inger hopp om en kommande vår. Idag är det dock kallt men sol. Det har varit minusgrader i natt och frost på tak och gräsmattor. Jag tror dock att solen börjar bli lite varmare nu igen så det verkar vara en helt ok dag. Jag har inte sett någon väderprognos, som jag kanske har helt fel, det kanske blir oväder. Lyckligt ovetande ;-)

Jag har fått för mig att jag ska vara utan kaffe några dagar eftersom jag redan kör en kur där jag avstår från ganska mycket, bl.a. mejeriprodukter, så har jag ju min egen LCHF-mjölk i kaffet, vilket jag oftast har ändå. Så ska jag på kurs nästa vecka och det kan ju vara besvärligt att ta med min egen mjölk då för det finns ju inget kylskåp på rummet. Så då tänkte jag att om jag kan vara utan kaffe då så blir det ju lättare och då ville jag börja redan nu för att inte få abstinensbesvären där. Jag trodde inte jag skulle känna av det så mycket, för jag dricker ju inte så mycket kaffe i vanliga fall, bara en gång om dagen. Men jodå, abstinensen är ett faktum. Speciellt igår då jag började. Allting går långsammare och huvudvärk har jag, en annan huvudvärk än den som har med nacken att göra. Dessutom är det skittråkigt. Att dricka pepparmynts-té är inte alls samma upplevelse som den stora koppen med gott förmiddagskaffe, den är ju nästan en andlig upplevelse ;-) Jag får se hur länge jag står ut. Är inte helt säker på att det är värt det.

Idag måste jag skriva rent predikan till söndag och förbereda en del annat. Igår var jag så mossig i hjärnan så det blev inte mycket gjort. När man ska vara borta så pass många dagar så är det bäst att ha saker och ting förberett så att man kan vara helhjärtat där. Det är ju tanken med kurser, att man ska kunna vara närvarande till hela sig.

Den korta, vackra bönen av Margareta Melin får vi ta med oss idag:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan
och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag. Amen.”

Blessings

;-)
 

 

 


Love, love, love…

Ja, på söndag är temat på gudstjänsten ”Kärlekens väg” och jag får väl börja göra reklam för den redan nu, då helgen som gick inte var helt lika bra som jag hade förväntat mig. Jag brukar kunna hänga med ganska bra i tankegångar och förklaringar om det bara finns en röd tråd, men helgens föreläsning och predikan kollrade bort mig helt. Jag trodde vi skulle få höra om Mose och uttåget ur Egypten och om de arkeologiska fynd man gjort som visar på att det verkligen hänt o.s.v. eftersom affischen sa: ”Fanns Moses på riktigt?” Han nämnde inte Mose så många gånger, knappt alls faktiskt. Och det han pratade om och de bilder han visade, vilka i och för sig var väldigt fina, var ganska osammanhängande och inte helt enkelt att hänga med i vad han egentligen ville säga. Jag tänkte att det kanske bara vad jag som var förvirrad, men i samtal med ett antal andra personer som också var där förstår jag att jag inte är ensam. Dock har jag också hört de som tyckte att det var bra och intressant, så det var ju tur att det inte var helt bortkastat. Jag tror vi skaffa oss mer förkunskaper inför nästa års gästtalare till böneveckan, vem det nu kan bli.

Idag får jag i alla fall göra program och predikan till söndag. Jag måste också börja förbereda Frukost & Teologi, som är den 13/2, då vi ska tala om dopet och predikan den 14/2, eftersom jag ska iväg på kurs nästa vecka måndag till torsdag, och då vill jag ju kunna vara helt och hållet där.

Igår eftermiddag snöade det hela eftermiddagen, stora flingor som la sig på marken så det blev alldeles vitt ute och jag tänkte att ”nu blir det vinter igen.” Men nej, på kvällen började det regna och allt regnade bort igen. Känns nästan som i Skåne ;-)

Idag delar jag en indisk dikt, som är ganska känd och tänkvärd:

”Dagen i dag är en märklig dag. Den är din. Gårdagen föll ur dina händer. Den kan inte få mera innehåll än du redan har givit den. Morgondagen vet du ingenting om. Men dagen i dag har du. Använd dig av det. I dag kan du glädja någon. I dag kan du hjälpa en annan. Dagen i dag är en märklig dag. Den är din.”

Kram

 I like that <3

 


RSS 2.0