70 år

Idag fyller kungen 70 år. Jag gillar kungafamiljen men jag kan inte hjälpa att tycka att det är dags för kungen att pensionera sig nu och låta Viktoria ta över som drottning. Fattar inte varför han ska hålla sig kvar sådär. Det vore ju en win-win för både honom & Silvia, Viktoria & Daniel och Sverige. Det svenska kungahuset är ju ett av de få som inte har så mycket skandaler och är omtyckt ute i världen, vad jag förstår i alla fall. Idag fyller kungen i alla fall 70 år och alla flaggor är hissade. Det blir stor banket/fest på slottet med många fina kläder, mycket god mat och massor av säkerhetsarbete för polisen och andra inblandade.

Det är också Valborgsmässoafton med allt vad det innebär. Att fira Valborgsmässoafton är en gammal sed och har en del olika förklaringar efter hur det har utvecklats – läs här. Här i Tranås är det valborgsmässofirande i Stadshusparken med tivoli och Lisa Ajax kommer visst hit och uppträder. Vår musikkår ska till Gripenberg och vara med på firandet där. Missionskyrkan i Gripenberg har fackeltåg och sedan bål med sång och musik och vårtal, som Magnus ska hålla. Lycka till <3

Det är idag också 26 år sedan Magnus och jag förlovade oss. Tänk vad tiden går. Lätt datum att komma ihåg i alla fall så alla flaggor är hissade för oss också ;-)

Idag delar jag en speciell bön på Valborgsmässoafton:

”Må elden vara i våra armar och händer, så att vi kan sprida kärlek. Må elden vara i våra ben och fötter, så att vi kan vandra på jorden på godhetens vägar och aldrig avvika från det som är sant. Amen.”

Blessings

 :-)

 

 


Energikicken

Den 24 maj är det loppet Energikicken här i Tranås och det verkar som att jag kanske kan få ihop ett par lag från kåren som vill springa. Det är 5 km och olika företag och föreningar etc. kan anmäla ett eller flera lag som springer för sin förening eller vad det är. Jag tycker ju att vi kan göra det för kåren, vi som vill. Det är ju ingen tävling utan man kan gå eller jogga eller springa i sin egen takt, bara ta sig runt alltså och det avslutas med en picknick i vid Gapskrattet i parken utan för stadshuset och varje lag får en picknickpåse. Så kan man vinna priser som lottas ut. Man kan även springa som enskild löpare om man vill det och då får man buffémat efteråt. Det är liksom en folkfest och jag tycker det vore kul om vi som kår kan vara med i det. Personligen skulle jag gärna vilja orka springa hela runda, men det är ju en utopi ;-) Jag kommer aldrig att hinna få upp nå’n kondition till dess, så det får bli lunkande och lite joggande och mest gång tror jag, men jag planerar att ta mig runt i alla fall. Jag har ju inte riktigt känt för att motionera utomhus på morgonen ännu, när det fortfarande är vissa nätter med minusgrader och emellanåt regn och snö. Det får vänta lite till. Det var när jag såg förra årets Energikick, när alla löpare kom längs Storgatan utanför våra fönster som jag tänkte att vi skulle kunna göra detta tillsammans i år. Och nu är det snart dags. Sista anmälningsdag är visst den 12 maj, så det är dags att få klart alla som vill springa med oss. Vill du vara med så säg till mig, så skriver jag upp dig. Är vi fulltaliga lag (5 i varje) blir avgiften under 200 per person. Så bara säg till mig :-)

Idag tränade jag hemma i alla fall och jag tvättar, som jag brukar på fredagar. Gabriel har studiedag och Johanna är i skolan. Jag skrev rent predikan igår och fick klart powerpointen också så jag hoppas det blir bra på söndag.

Så är snart april månad också slut. Ja, livet flyger iväg och man får hänga med så gott man kan.

Idag delar jag dagens psalmvers från internet, 197:4

”Och allt som låg där fruset i dagar vintergrå, skall löst av himmelsljuset mot blom och mognad gå. Vi glädes åt varandra, åt sol och sommartid, att på Guds jord få vandra och äga himlens frid.”

Kram

 <3 <3

 
Värdegrundsneutral?

Igår delade jag en artikel på Facebook. Ibland delar jag sådant som jag vet kommer att ge ganska starka reaktioner från vissa håll, om det retar mig tillräckligt mycket. Annars låter jag bli att dela det på sociala medier och pratar med andra om det istället eller skriver här. Men, som sagt, ibland händer det att jag delar ändå, bara för att, liksom. Igår var det så. Det var en artikel om att föräldrar hade stoppat en skola för att ha yoga-övningar för eleverna för att minska stressen. Och det som retade mig mest var att man som anledning hade sagt att man inte vill ha med något som har sina rötter i österländsk religion att göra och att skolan ska vara ”värdegrundsneutral”. Sån’t gör mig förb….ad. Värdegrundsneutral! Är det ens ett ord? Det finns väl ingen neutralitet i skolan? Är det bättre med den sekulariserande kultur som skolan haft sedan ganska många år tillbaka nu och som tar kål på både lärare och elever? Jag tar ju hellre avslappnande yoga-övningar som både minskar stress och hjälper koncentrationen, än det som är nu. Men det är inte det som är poängen, utan den naiva inställningen att tro att skolan är neutral. Sk*tsnack. Det är sån’t här som gör också att hela kristenheten blir stämplad som inskränkt och enkelspårig. Jag är inte naiv och ignorant när det gäller yoga och andra meditationstekniker och övningar. Jag vet vad det är och har satt mig in i det, men jag målar inte f*n på väggen eller ser smådemoner överallt för det. Jag vet också att det finns utvecklade, västerländska former av det mesta av dessa tekniker och det finns betydligt värre saker att göra både med sin yttre och inre människa än t.ex. yoga och mindfulness

Nog om det. Nu går vi vidare :-)

På söndag är det Bönsöndagen och vi har gudstjänst kl.15.00 för ovanlighetens skull. Då ska Tisdagsträffssångarna vara med och sjunga i gudstjänsten. Roligt att det går att ordna. Det är också 1 maj och den ska ju vara arbetarnas lediga dag, så i år luras man på den :-) Gabriel har studiedag imorgon, och det är kanske med tanke på att första maj är en söndag. I alla fall så är alltså temat ”Bönen” på söndag och har du möjlighet att komma på söndag eftermiddag så gör det. Jag fick färdigt programmet till söndag igår och idag ska jag skriva rent predikan och jag hoppas den håller ihop. Inte alltid helt enkelt att förmedla det man vet att man vill säga, men jag ska göra mitt bästa.

I morse var jag på pastorsträff i Församlingshemmet. Det är alltid trevligt att träffa kollegorna i de andra församlingarna och samtala om vårt gemensamma arbete här i Tranås.

Idag delar jag också dagens bön från internet:

”Gud, otaliga är dina verk. Med vishet har du gjort dem alla. Vi tackar dig för skapelsens gåvor och stämmer in i den lovsång som bor i stenar och träd, i hav och vattendrag, och i människors hjärtan. I Jesu namn, Amen.”

Blessings

 <3 <3

 

 


Velvet Elvis

Heter en bok av Rob Bell och den läser jag nu, på svenska dock, det är en av de ganska få av hans böcker som översatts till svenska. Så när jag var i Malmö förra veckan och körde in till Malmökåren för att träffa Olivia och några fler, så har de ju ett skåp med böcker av olika slag, böcker till salu alltså, och där fanns ju flera som intresserade mig, förstås. Bl.a. fanns denna, Velvet Elvis, eller Elvis som Hötorgskonst, som den heter på svenska och den kunde jag ju inte låta bli att köpa. Så fanns där också två av Peter Rollins, nämligen ”Insurrection” och ”The idolatry of God”, vilka jag tänkt på förut att jag skulle vilja ha. Så det blev ett inköp av tre böcker den kvällen. Rabatterat pris, säkert :-) I alla fall så är ju Velvet Elvis en sådan bok alla kristna (och icke-kristna) borde läsa. Speciellt om man upplever att man hamnat i ett fack (eller inte upplever det själv, men andra runt omkring upplever det…) Underrubriken är: ”Att måla om den kristna tron”, och visst behövs det med jämna eller ojämna mellanrum. Så länge grunden är densamma, kan allt runt omkring få vara i rörelse och måste få vara det. Ett vatten som står still torkar ut och blir unket. Och bara för att en konstnär har målat en underbart vacker tavla, betyder inte det att alla andra konstnärer slutar måla. Jesus kallade oss att följa honom inte att stanna upp och vara där för alltid. Han är i rörelse och det behöver vi också vara, på många plan. Han är Vägen. En väg går man på. En väg leder någonstans. Står man stilla på vägen kan man bli påkörd. Han är i alla fall inte i vägen. Han inbjuder oss att vandra med Honom och är det någon som sprängde ramarna så var och är det väl Han. Ja, så dagens boktips är Velvet Elvis (Elvis som Hötorgskonst) av Rob Bell.

Igår var jag och köpte färsk mjölk. Kossorna höll på att mjölkas när jag kom så mjölken var fortfarande ljummen när jag tog den från mjölktanken, den hade inte hunnit kylas ner än. Denna gång blev det mer än sist, för jag ska ju testa att göra ostkaka. Spännande.

Idag blir det också program och predikan till söndag. Ja det är planen i alla fall. Om det blir så återstår att se ;-)

Idag delar jag en bön som passar bra såhär i april då vädret innehåller både minusgrader, plusgrader, sol, regn, snö och blåst:

”Gud, i väntan på våren, hjälp mig att vila i min väntan. Lär mig att se framåt mot ljus och värme också i vår värld. I Jesu namn, Amen.”

Kram

 <3 <3 <3

 

 


”Am I only dreaming…”

…. sjöng Bangles i slutet av 1980-talet i sin sång ”Eternal flame”. Ibland drömmer jag så mycket att jag är tröttare när jag vaknar än när jag gick och la mig. Oftast kommer jag inte ihåg allt utan bara delar av det och oftast är det en enda röra alltihop. Det är ju så att frontalloben i hjärnan kopplas bort när man sover, så det finns liksom inget sunt förnuft kvar utan alla tankar och känslor far omkring hej vilt i hjärnan och blir till drömmar eller mardrömmar. Jag har inte mardrömmar speciellt ofta, men inte sällan är det mycket som händer i drömmen och bara det kan ju vara jobbigt. Känslorna hänger också i under dagen efter och får mig ibland att undra om det var en dröm eller om det var på riktigt. I natt var en natt med mycket drömmande, dock vaknade jag av mig själv innan klockan ringde vilket var skönt eftersom jag skulle stiga upp tidigt för att komma iväg och simma. Är dock ganska trött nu och kommer att ta det lugnt resten av dagen.

Igår, efter Bibelsamtalet, var jag ju och såg Johannas gymnasiearbete, föreställningen ”En resa för livet”,(inspirerat av TV-serien med samma namn) och det var jättebra. Förstås ;-) Efter det hade jag ju både tvätt och en del datorgrejor att göra och sedan var jag med på barngrupperna och berättade vad en kårledare gör. Det var roligt förstås, men det var lite mycket för mig med allt på samma dag, så dagen idag får gå i lugnets tecken.

Igår kväll såg vi ”Linda och djurens hjältar” på TV4. Vilket jobb hon har alltså, Linda Lindorff. Jag skulle också vilja krama lejon och elefantungar ;-) Jag skulle vilja leka med apor också för den delen och komma nära vilda djur på savannen. Hon måste älska sitt jobb.

Ikväll ska jag köpa mer färsk mjölk från gården. Jag tänkte ge mig på att baka några ostkakor, riktiga småländska ostkakor, fast gluten och sockerfria. Vi får väl se om jag lyckas :-)

Så blir det dagens korta bön från internet:

”Det är gott att tacka Herren och att prisa ditt namn, du den högste, Amen.”

Blessings

 <3 <3

 


Växtkraft

Skrev jag som tema för denna söndag. ”Att växa i tro” står det egentligen. Malin kom med tåget igår kväll så hon har sovit i gästrummet i Lilla huset i natt.

Jag sitter i soffan och ser TV-gudstjänsten på Svt2. Det är från Västervik och det är major Susanne Björnheimer som både predikar och sjunger solo. Ska bli roligt att se och höra.

Johanna och Jimmy har kört till Norrköping på Tatueringsmässa idag. Jag hade egentligen tänkt åka med men inser att jag måste prioritera vila idag, eftersom det ikväll är hemgrupp och imorgon ska jag till Holaveden direkt efter bibelsamtalet för att se på Johannas gymnasiearbete. Se’n är det jag som ska komma som gäst på barngrupperna på kvällen och berätta lite om Frälsis och vad man gör som officer. Så jag behöver ta det lite varligt idag.

Jag delar en bön från internet idag, speciellt för den här söndagen:

”Levande Gud, låt ditt folk tillsammans få växa och mogna i tro. Forma oss med din kärlek. Ge oss näring och kraft så att vi kan bära frukt. I den uppståndnes namn. Amen.”

Kram

 <3 <3

Tillbaka…

…i Tranås igen och solen skiner. Ska ta en promenad efter fikat.

Det har varit fint väder i Malmö också, solsken och fint men ganska kallt i vinden ändå så det var inte så stor skillnad från här. I onsdags träffade jag Johan på förmiddagen. Först massage och sedan fika på Espresso House i några timmar. Alltid lika trevligt med dessa träffar. Tråkigt bara att det sker så sällan. I torsdags träffade jag Mackan också för en fika och långt prat, på ett café som heter ”Lite off” och där fanns Star Wars målningar på väggarna och jag fick en Ewok i latten :-) Coolt.

Igår var det inget speciellt på schemat och mitt tåg gick 14.11 och Johanna hämtade mig vid tåget 16.30. Gabriel hade gjort en räkmacka till mig, det var ju sista dagen på hans prao på Wienerbageriet, så han hade gjort räkmackor till hela familjen och fått med sig hem. Snällt.

Den här helgen är vi lediga, vilket är skönt då jag inte behövde förbereda nå’n predikan när jag var bortrest. Ska dock förbereda lite till måndag då jag är gäst på barngrupperna på kvällen och ska berätta vad en officer gör. Hm, undrar hur det ska gå….

Dock är det gudstjänst som vanligt på kåren imorgon kl.10.00. Hornmusikkåren spelar och Malin Cederholm kommer och predikar.

Idag blir det en bön om hopp från Svenska Kyrkans hemsida:

”Du, morgonrodnadens Gud, till dig vänder jag mig med hela min glädje, all min otåliga längtan och alla mina förväntningar. Amen.”

Blessings

 <3 <3

 


"Gode Gud, morgon!"

Det är min version av "God morgon Gud". Så kändes det när jag skulle stiga upp i morse och att Snövit låg och gosade hos mig gjorde det ju inte lättare, men himla mysigt ;-)
 
Gårdagens gudstjänst var väldigt fin och mycket folk blev det. Tranås Gospel gjorde som vanligt ett fantastiskt jobb och allt blev bra. Temat var ju "Vägen till livet" och det blev väl senare "Livets väg" eller kanske "Livets dans", ja, lyssna själv och se vad du får för tankar och funderingar.
 
I morgon ska jag åka till Malmö och jag får väl ta och packa ihop lite grejor att ha med mig. Jag hoppas att det är lite varmare där än här för idag var det inga sköna vindar att gå ute i. Förra måndagen satt jag på trappan utanför kåren och solade innan Bibelsamtalet. Det kunde jag definitivt inte göra idag. Aprilväder.
 
Nu dröjer det väl ett tag innan jag skriver igen, men I'll be back :-)
 
Delar vers 1 av psalm 197:
"Den blida vår är inne, och nytt blir jordens hopp. Ny fröjd får varje sinne, nytt liv får varje knopp. Hur ljuvligt solen strålar, hur majestätiskt mild. För dödliga hon målar odödlighetens bild."
 
Längtar till sommaren <3

I kapp

Så var de tre dagarna till ända och jag är i kapp Magnus. Hm, jag tycker att detta året har gått alldeles för fort. Det var ju alldeles nyss jag fyllde 47 och nu är det ett helt år till. Weird….

Aprilväder är det i alla fall idag. Sol när jag vaknade. Regn efteråt och nu försöker solen komma fram igen. Vi får väl se om den lyckas.

Johanna åker till Malmö senare idag för att tillbringa helgen där. Bl.a. ska hon träffa Olivia och de ska planera studenten. Olivia tar ju studenten den 10/6 och då ska Magnus och Johanna åka ner och vara med och Johanna får också vara med och bjuda sina Skåne-vänner till den festen. Dagen efter, den 11/6, tar Johanna studenten och då firar vi här och Olivia får vara med och bli firad på den festen. Så ikväll ska de planera Skåne-festen. De ska ha den hos Fredrik och Lise i Staffanstorp (Magnus bror och svägerska).

Nästa vecka, på tisdag, åker jag till Malmö några dagar. Har inte varit där sedan i oktober och behöver träffa föräldrarna och vänner. Få behandling och fika/prat med Johan etc. Det känns när det gått lite för lång tid. Det börjar liksom dra i Skåne-längtan ;-)

Innan dess är det alltså helgen som kommer med Frukost & Teologi – fortfarande chans att anmäla sig :-) Och gudstjänsten med Tranås Gospel på söndag kl.10.00. Se’n Bibelsamtal som vanligt på måndag kl.11.00. Därefter blir det Malmö.

Idag delar jag Sinnesrobönen, hela bönen:

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt.

Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet.

Varje ny tanke startar alltid hos en ensam. Amen.”

Blessings

 ;-)

 

 


Willy Wonka

Ja, det var en trevlig musikal med Kulturskolan igår kväll. Det är ju ca 200 barn/ungdomar som dansar på Kulturskolan, så det var fullt både på scenen och överfullt i publiken. Små barn fick sitta i föräldrars knä och man såg till att det inte fanns en enda tom stol någonstans i hela aulan. Det är väl det värsta med sådana tillställningar. På den andra föreställningen, Keep on dancing, som var skolföreställningen med eleverna på Holaveden. Estetprogrammet dans och de som har dans som individuellt val, var det betydligt luftigare mellan bänkarna, vilket var skönt. De är verkligen duktiga dessa danselever. Jag är alltid så imponerad att de kan komma ihåg alla koreografier. Idag har de också föreställningar och på fredag har de en under dagen tror jag.

Nästa vecka ska Gabriel praoa. Han ska jobba på Wienerbageriet….. det är ju nära och bra ;-) Det ligger nämligen i samma hus som vi bor i, så det tar honom väl 20 sekunder att gå dit. Dock kommer han att börja kl.7.00 på morgonen, he, he. Men så slutar han vid 14-tiden tror jag, så det är ju ok. Det blir säkert bra.

Igår jobbade jag på predikan till söndag och fick ihop det mesta tror jag, kanske blir det lite kladdande i marginalen om jag kommer på att jag glömt skriva något. Ibland är det så att det kommer tankar som jag vill dela med mig av men när jag skriver så glömmer jag dem. Jag skulle haft nå’n manick som jag bara kunde trycka på så skrev den ner mina tankar direkt, utan att jag behövde formulera dem, för det är oftast det som är det svåra. Man vet vad man tänker man kan inte alltid formulera det i ord och att kommunicera en tanke eller en känsla är inte så lätt.

Jag ska också skriva ner stolpar inför Frukost & Teologi på lördag. Åter igen så påminner jag om att det finns plats för dig också där och att det är tillfällen man helst inte ska missa. Det är när man samtalar om viktiga saker och låter det vara högt i tak, och kärleksfullt som riktig äkthet och tillbedjan sker. Det är värdefulla tillfällen att prioritera. Och förlåtelse är ett väldigt viktigt och mångfacetterat ämne.

Idag delar jag en irländsk bön/välsignelse:

“May the faith that gives us hope, May the love that shows the way, May the peace that cheers the heart, Be yours this day, amen.”

Blessings

 Lite gullighet såhär en vanlig dag <3 <3

 

 

 

 


”Perichoresis”

Jaha, nu har hon lärt sig ett nytt ord som hon kommer att terrorisera både församlingen och andra med, ha, ha! Ja, det finns en risk för det. Jag tänker inte försöka mig på att närmare och mer ingående förklara innebörden i perichoresis, utan jag föreslår att du själv lyssnar på Rob Bells senaste podcast, då hans gäst är Richard Rohr. Bara det är ju helt otroligt. Rob Bell och Richard Rohr i samma rum, på robcasten, samtalande om Livet med stort L. Rubriken är ”Richard Rohr and the Alternative Orthodoxy". Så, ja, jag säger bara det. Lyssna!

Även idag skiner solen. Igår gick jag en lång promenad i det vackra vädret och det blir väl en liten runda idag också. Ikväll ska vi gå och se Johanna dansa igen. Det är Dansveckan denna vecka och ikväll är det både Kulturskolans musikal – Kalle och chokladfabriken – och Holavedens skolföreställning, så det blir ett par timmar då. Det är mycket dansande och uppträdande ett litet tag nu och sedan är det typ ingenting kvar innan studenten. Hon tycker det känns lite konstigt, men det kan ju vara skönt också att få slappna av lite.

Idag delar jag dagens korta bön från internet:

”Gud, i väntan på våren, hjälp mig att vila i min väntan. Lär mig att se framåt mot ljus och värme också i vår värld. I Jesu namn, Amen.”

Kram

 <3 <3

 

 


Tre dagar

Nu kommer tre viktiga dagar, från idag fram till fredag är Magnus ett år äldre än jag, ha, ha. De t har ju varit praktiskt i alla år. Vi är fem i familjen och har firat tre födelsedagar eftersom jag och Magnus fyller så nära varandra och flickorna har samma födelsedag. Idag är det i alla fall Magnus som fyller år. Nu är han närmre femtio än fyrtiofem….

Nog om det. Idag skiner solen. Det har varit soligt i några dagar nu. Minusgrader på natten, men när solen kommit fram så har det värmts upp snabbt och igår satt jag på trappan utanför kåren och solade en stund innan bibelsamtalet. Det var riktigt varmt så jackan åkte av. Det verkar bli typ samma väder idag. Jag var iväg och simmade tidigare, men då var det ju fortfarande kallt. Nu är det nog betydligt varmare.

Söndagens familjegudstjänst var en höjdare. Så roligt att se och höra barnen och ungdomsledarna. Jättekul också att så många av ”den vanliga” församlingen var med och firade gudstjänst.

Idag ska jag börja på predikan till söndag. ”Vägen till livet” är temat och Tranås Gospel medverkar och Lars-Göran ska leda, så det blir bra.

lördag är det åter dags för Frukost & Teologi kl.9.00. Det får du inte missa. Anmäl dig till mig eller Magnus. Ämnet vi ska tala om då är förlåtelse och det är ju ett väldigt stort och djupt ämne som säkert behöver behandlas om och om igen många gånger.

Idag delar jag en kort bön från Svenska Kyrkans hemsida:

”Du, morgonrodnadens Gud, till dig vänder jag mig med hela min glädje, all min otåliga längtan och alla mina förväntningar. Amen.”

Blessings

 Happy Birthday Magnus <3

 


Muuuu!

Igår var jag och hämtade mjölk, riktig mjölk, hos en bonde. Träffade kossorna, eller rättare sagt, såg alla kossorna, det var jättemånga, och kalvar var där också. Nu har jag druckit kaffe med RIKTIG, obehandlad, mjölk, mmmmm. Och det bästa är att jag får komma och hämta när jag vill för han har alltid ny mjölk i tanken. Varför har jag inte gjort detta tidigare? Tänk vad trög man är ibland. Så bra det är att bo såhär. Nu får jag köpa mjölk direkt från kossorna och jag köper ägg som kommer direkt från hönorna. Äggen får jag dessutom tvättade och levererade till dörren. Vilken lyx. Det är så nära man kan komma utan att ha egna höns och kossor :-) även om det hade varit riktigt mysigt.

Idag skiner solen. Jag ska gå en sväng om en stund. Tänkte gå tidigare, men då blev det mulet och kallt helt plötsligt så det blev kaffe först. Promenaden kommer snart ;-)

Så ser vi fram emot gudstjänsten imorgon så barnen medverkar med allt vad de har och är. Vi vill ju vara en församling för alla generationer och då behöver vi släppa fram alla generationer och glädjas med varandra. Det sker bl.a. imorgon kl.10.00.

Delar Heliga Birgittas bön idag:

”Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den. Amen.”

Kram

 :-)
Vägen, Sanningen & Livet

Dessa tre ord var temat för ledardagarna i Örebro som vi var på den 4-6 april. Det var fina dagar. Lite tufft med så mycket folk runt omkring hela tiden. Ljudvolymen under pauserna, lunch & middag etc. var bara för mycket, samtidigt som det var roligt att träffa folk som man inte sett på väldigt länge och dem man träffat lite då och då. Äntligen fick vi ju träffa Mackan igen och prata en del. Det var roligt. Har saknat våra teologiska samtal (och andra lite mer komiska samtal). Ett av seminarierna jag var med på var med Emanuel Karlsten och handlade om sociala medier och hur vi kan använda dem på bästa sätt. De flesta kårer idag har ju inte bara en hemsida utan också en Facebooksida och det är viktigt att vi lär oss använda den. Inte bara som en ”anslagstavla” utan på ett mer personligt sätt. Ja, det var intressant i alla fall och han är ju väldigt duktig på allt som har med detta att göra och bra på att föreläsa om det och visa.

Nu är det i alla fall en vanlig fredag och jag ska, förutom att tvätta och så, göra powerpoint till söndagens gudstjänst. Denna veckan behöver ju inte jag förbereda någon predikan eftersom det är Gudstjänst för alla åldrar på söndag kl.10.00 och det är barngrupperna som medverkar och håller i alltihop. Men sånger på powerpoint behövs ändå. Det blir en jättebra gudstjänst och jag hoppas att ni alla kommer :-) Gudstjänsterna på Frälsis är ju offentliga, det vill säga, för alla, alltså, det betyder ALLA. Inte någon intern grej, utan alldeles öppet för alla som skulle kunna tänka sig dyka upp. Det skulle vara trevligt att få se några modiga, nya besökare som kan få komma att upptäcka gemenskapen och stämningen hos oss och kan få uppleva att livet med i en kristen gemenskap har något speciellt som inte går att finna någon annanstans.

Nästa helg har vi Frukost & Teologi på lördagen kl.9.00 och då är temat ”Förlåtelse.” Det blir superbra :-) Och på söndagens gudstjänst ät temat ”Vägen till livet” och då medverkar Tranås Gospel. Detta blir också väldigt bra. Så missa inte dessa tillfällen.

Johanna är förresten en av de 6 som får komma tillbaka till Balettakademin för en andra chans den 15-17 juni. Det var 31 st som sökte på den här audition. Fem st antogs direkt till första eller andra årskursen, beroende på erfarenhet och kvalitet. Sex st får komma tillbaka och dansa igen och de övriga fick nej. Johanna får alltså komma tillbaka. Snacka om att man är en stolt mamma. Detta var Johannas första stora audition någonsin och hon kom så långt och har fortfarande chans. Som sagt, jag vet ju att hon är bäst, men detta var ju ett bevis på vilken potential hon har :-)

Idag delar jag en bön av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag - du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag. Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag. Amen.”

Blessings

 Lite lustighet så här på fredagen :-)

 

 


”She’s a maniac, maniac on the floor….”

“…..and she’s dancing like she’s never danced before.” Jodå, Johanna dansar idag också. Idag är det visst balett, och solodanser. Det var jazz och modernt både onsdag och torsdag. Kanske har hon redan dansat en av danserna idag. Hon heter ju Alhbin så oftast är hon först, när de går i bokstavsordning. Hon var glad och taggad igår i alla fall, när jag pratade med henne på telefon. Himla roligt. Jag vet ju att hon är bäst ;-), men att få bekräftelse på det från proffsen är ju ännu roligare.

Nu kanske det dröjer en vecka eller så innan jag bloggar igen. Imorgon är det ju Vårförsäljning 10-13 på kåren (missa inte det) och på söndag Gudstjänst kl.10.00 (missa inte den heller). På måndag åker Magnus och jag till Örebro på ledardagar och då blir det inget bloggande. Så torsdag eller fredag nästa vecka blir nog nästa bloggpost.

Idag är det ju första april och man får verkligen passa sig när man lyssnar på radio, ser Tv eller läser på sociala medier. Vissa skämt är ju uppenbara, men vissa kunde varit sanna om det inte varit 1 april idag. Till exempel var det på FB en bild på kyrkoherden i Tranås kyrka när han sätter upp fårstängsel för det skulle ha får som betade av gräset runt kyrkan som en del i sitt miljöarbete i församlingen. Jag var precis på väg att kommentera det och säga att det var roligt och en bra idé, när jag insåg vilket datum det är idag. Äsch! Det hade ju faktiskt varit riktigt kul om det var sant.

I natt har det varit snöblandat regn, tror jag. Det var isande kallt i luften när jag gick till tvättstugan tidigare. Troligen värmer solen luften uppåt dagen, det är ju fortfarande ganska tidigt på dagen, eftersom vi bytte till sommartid förra helgen. Så himla onödigt. Hela svenska folket borde protestera mot det. Det är som att klippa av ett stycke tyg på ena sidan av en filt och sy på den på den andra sidan och påstå att filten blivit längre…… Nä, fram för normaltid året runt!

Dagens psalmvers, 602:1, är en fin vers och den får vi alla del av idag:

”Så länge solen värmer jorden och kornet kan få gro, så länge ögon ännu lyser av hopp och framtidstro, så stiger vår lovsång till dig, Gud, och vi sjunger Halleluja!”

Blessings

 <3 <3
RSS 2.0