Nyfiken katt

Ibland är Snövit för nyfiken för sitt eget bästa, men ibland är det bara bra. I morse, när jag duschade, ville hon inte gå ut från badrummet, så hon fick vara kvar och hon tittade väldigt stort när vattnet rann nerför glasväggarna i duschkabinen utan att komma ut på henne. Jag trodde hon skulle bli rädd och gå ut, men hon gick bara från ena sidan till den andra och se’n satt hon där och tittade. Rolig katt. Men det är väl bra om hon inte är så rädd för vatten. Då kanske det går bättre att duscha henne framöver. Snuttan behöver också duschas, hon luktar inte smultrontårta alltså. Dock vet vi ju att hon inte alls är förtjust i det. Vi behöver i alla fall klippa hennes klor innan vi duschar henne, annars blir det blodvite ;-). Hon har börjat sova hos mig igen. I natt var hon hos mig i flera omgångar och hon spinner så högt så man tror det är en borrmaskin. Snövit har blivit så stor nu så ibland vet jag inte vem det är som kommer och trampar på mig. Men det är bara Snuttan som slickar mig på fingrarna, så då visar det sig. Mysigt är det i alla fall. Och tack och lov för klisterrullar från Ikea :-)

Kastreringen av Snövit gick bra. Hon verkar inte alls ha ont och hon slickar lite nå’n gång, men det är nog mest för att det känns konstigt att vara rakad på magen. Såret syns knappt och det ser jättefint ut. Hon var lite groggy när hon kom hem, men på kvällen hade hon piggnat till sig igen och kunde äta och leka. Skönt att det är gjort.

Idag är det tvätt och städdag bland annat. Har lite datorjobb kvar till söndag också. Helgen i övrigt ser ut ungefär som den brukar. Café Frälsis imorgon 10-13 och Gudstjänst söndag kl.10.00. då kommer Tranås Gospel och sjunger och temat för predikan är ”Rikedom”. Don’t miss!

En bön skriven av Anna Dunér:

”Du finns överallt, Gud. Till och med inne i mig själv.
Jag behöver inte leta efter dig. Allt jag behöver göra är att sitta stilla ett tag och lyssna.
Du finns där. Om jag är tyst så kanske jag hör dig.
Jag lyssnar inåt. Jag lyssnar till dig, Gud. Amen.”

Blessings

 En favorit i repris :-)

 

 


Vattenprov, körlektion och kastrering.....

 Idag har jag lämnat Snövit hos veterinären för kastrering och id-märkning. Jag ska hämta henne redan 12.30 igen, så det är tydligen inget större ingrepp numera. De syr också med stygn som försvinner av sig själv, så om hon inte slickar frenetiskt på det så behöver hon ingen tratt över huvudet. Det vore ju skönt om hon slipper det.

Helgen var mycket trevlig förresten. Badhuset på lördagen var en höjdare. Runt 80 pers var vi! Jag simmade med Gabriel så att han klarade sina 200 meter (vattenprovet) och sedan mailade jag gympaläraren och berättade det, så när de simmade på gympalektionen igår fick han göra det igen och klarade det så nu är han godkänd. Jippie! I alla fall så simmade vi och lekte och satt i bubbelpoolen och hade det mysigt. Två timmar var alldeles lagom.

Söndagens gudstjänst gick också bra. Det var tredje delen av predikoserien ”Mänskliga möten” och den kan du lyssna på här. På eftermiddagen körde Magnus och Olivia till Jönköping så hon kunde ta bussen tillbaka till Skåne.

Igår eftermiddag följde jag med Johanna när hon körde en lektion på körskolan. Det var rätt bra, för nu vet jag också vad de speciellt tittar efter och vad hon behöver öva på. Hon var jätteduktig. Jag tror hon vill ta körkort så fort som möjligt så hon är taggad.

Idag ska jag göra program och predikan till söndag. Temat på söndag är ”Rikedom” och Tranås Gospel kommer och sjunger. Det kommer att bli jättebra (hoppas jag).

Dagens bön från internet lyder såhär:

”Gud, som är vår tillflykt när ondska och vanmakt drabbar oss vi ber om vishet, läkedom, mod och styrka att i ditt namn bekämpa det onda och tro på dina möjligheter. I Jesu namn, Amen.”

Blessing

 

 


Frestelser

Jag stannade hemma från Caféet idag och fikade i soffan, med Olivia och Johanna. I eftermiddag ska vi ju till badhuset och ha roligt. Det är grått och kallt ute så en stund i bubbelpoolen sitter nog rätt bra.

Imorgon förmiddag är det gudstjänst igen och tredje delen av predikoserien ”Mänskliga möten”, välkommen då. På eftermiddagen ska Olivia åka tillbaka till Skåne. Så har denna veckan också gått. Ja, det rullar på. Det positiva är väl att det snart är vår :-)

Fjärde dagen på fastan idag och det känns faktiskt. Jag konsumerar i vanliga fall ganska mycket mjölkprodukter (inser jag nu) och att avstå från det plus godsaker och annat jag i vanliga fall inte äter, det är lite tufft. Just nu kommer det förstås en massa bilder på smarriga bakverk och annat gott på FB, som är riktigt frestande och Olivia sa igår kväll: ”Jag tar lite glass och lite av den där mintchokladen” (som jag gillar så mycket). Jag hade inget alternativ just då så det kändes lite tufft. Hon var snäll nog att inte komma till soffan med det :-) Men fastan ska ju kännas. Det finns ju flera anledningar. Att avstå till förmån för någon eller något annat. Jag avstår från mjölkprodukter och godsaker för att rensa kroppen, ge den en storstädning så att ”Guds tempel” är fint och rent. Jag avstår för att känna hur de har det som aldrig får äta varken glass eller choklad. Ja, för att komma ihåg alla som inte bara kan gå till affären och handla vad de vill ha just då. Så, det kommer att vara värt det, på många sätt.

Idag delar jag bönerna från Frälsarkransen:

”GUDSPÄRLAN den stora gula pärlan
Du är gränslös, Du är nära, Du är ljus och jag är Din.
TYSTNADSPÄRLORNA de ovala träpärlorna
I Guds tystnad får jag vara, ordlös, stilla, utan krav.
Klara rymder, öppna dagar! Här en strand vid nådens hav.

JAGPÄRLAN
den lilla vita
Gud, hjälp mej att se mej själv - med Dina ögon
DOPPÄRLAN - ÖVERLÅTELSEPÄRLAN den stora vita
Känn igen oro. känn ingen ängslan, Gud, din Gud, bär allt.
ÖKENPÄRLAN den ljusbruna. När livet blir en öken - Rena mig så blir jag ren
Hela mig så blir jag hel, Drag mig till Dig så får mitt hjärta ro.
BEKYMMERSLÖSHETSPÄRLAN den blå
Känn ingen oro, känn ingen ängslan, den som har Gud kan ingenting sakna.
KÄRLEKSPÄRLAN OFFERPÄRLAN de två röda
Du är min och jag är Din, Evig är din kärlek!
HEMLIGHETSPÄRLORNA de tre små vita
Det räcker med att röra vid dem. Gud vet - - -
NATTENS OCH DÖDENS PÄRLA den svarta
Jag andas ut min ensamhet. Jag andas in att jag är din.
UPPSTÅNDELSEPÄRLAN den andra stora vita. LIV
Här vill jag vara, Här vill jag stanna. I Ditt ansiktes ljus har jag frid. Och så är vår vandring runt pärlorna tillbaka vid GUDSPÄRLAN
Ta den gyllene pärlan i din hand och be om Guds välsignelse.
Gud, välsigna mig och beskydda mig för allt ont och för mig till det eviga livet.
Amen.

Blessings

 Jamen visst, varför inte ;-)

Mumsigt

Ja, det såg väldigt mumsigt ut, det där Afternoon Tea-bordet med sina olika bakverk. Hur mycket som helst fanns det och det var tur att alla kakor och scones och bullar etc. var så små, annars hade alla som var där verkligen rullat därifrån. Alla verkade nöjda i alla fall och Rosie Gard, vår gäst, var väldigt bra. Hon kåserade och sjöng till gitarr och hon har en skön röst att lyssna till. 52 personer räknade vi till. Så det var en succé, kan man väl säga.

Så är det fredag igen. Den här veckan har gått fort. Skönt att Olivia inte åker förrän på söndag. Imorgon har vi Familjedag på Badhuset kl.14-16. Det hade vi förra året också och det har de haft flera år med kåren vad jag förstår. Då hyr vi hela badhuset, med bassäng, barnbassäng och bubbelpool. Det ska bli skönt ;-) så jag tror inte jag går på caféet imorgon förmiddag. Bara en liten stund i så fall.

Idag blir det lite datorjobb, tvätt och städ. Bra att jag har mitt dammsugarproffs, Olivia, hemma ;-)

Idag delar jag en kort tack-bön:

”Tack Gud för din ständiga närvaro, tack för att du möter oss som vi är.
Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss, Amen.”

Kram

 

Grått och ruggigt

Idag var det Bibel & Bön med pastorerna kl.8.00 och efter det gick jag hem igen och sitter nu och dricker kaffe. Det är grått och ruggigt ute, men det verkar vara några fler plusgrader, så nu hoppas jag det går framåt mot våren.

I eftermiddag, kl.17.00, är det dags för Afternoon Teapå kåren. Det var en fin annons i Tranåsaktuellt igår, så jag hoppas det kommer många.

Igår började jag skicka ut inbjudningarna till vår fest i sommar. Jag hade inte riktigt alla mailadresser och alla har ju inte Facebook, men jag ser till att alla som ska ha får en :-) Det börjar kännas att det är på riktigt nu när man får respons på inbjudan. O.s.a. är inte förrän 11 juli, men flera har redan svarat att de kommer, så det är ju jättekul.

Igår kväll var Magnus och alla barnen på klätterklubben, så jag hade en stund för mig själv och katterna. Jag har ju sagt att jag ska följa med och klättra nå’n mer gång, men det var bra att jag inte var där igår för det var tydligen mycket folk. Dessutom är det ju på kvällen och jag är ju inte riktigt pigg då. Så, en annan dag.

Här kommer ännu en bön i fastetid:

”Herre, nu är det fasta, helig fasteti.
Det är inte bara mat som behövs för att man ska kunna leva. Vi måste ha kärlek också.
Hjälp oss att avstå från det som är onödigt och se till vad som verkligen är viktigt.
Amen”

Blessings

Favorit i repris :-)
 

 


Sibirien?

Jag trodde inte det skulle blåsa så mycket i Tranås, men idag blåser det. Ja, det ät klart att det kunde varit värre, men det blåser väldigt kallt och när jag gick till bilen med allt jag handlat på Ica i morse gick tankarna till Sibirien. Undrar om det är därifrån vinden kommer…

Idag är det alltså Askonsdagen och fastan inleds. Igår, på Fettisdagen, då jag var gäst på Tisdagsträffen, åt jag faktiskt en halv semla, eller i alla fall locket, grädden och lite mandelmassa, se’n blev det för sött så jag ögonen tårades. Nu är det slut på sådant i alla fall de närmaste sex veckorna. I Tranås kyrka inleds fastetiden med Askonsdagsmässa ikväll.

Idag gick Johanna till skolan. Hon mår mycket bättre nu. Hon behövde nog bara vara hemma och vila och sova ett par dagar för att kroppen skulle ta hand om förkylningen. Idag är det en, typ, ledig dag, då vi inte har något speciellt inplanerat. Det blir lite datorjobb dock och annat fixande, men en lugn dag i övrigt. Imorgon är det både Bibel & bön med pastorerna på morgonen och sedan Afternoon Tea på kåren kl.17.00. Ja, missa inte det om du har möjlighet. Rosie Gard kommer och sjunger och kåserar och det ska serveras allt som ett Afternoon Tea innehåller. 50 kr kostar det och vad jag försåt är det superbilligt för allt man får. Jag får gå dit för Magnus vågar inte för alla frestelser ;-)

Idag delar jag en speciell bön på Askonsdagen:

”Gud, led mig in i en rätt fasta.
Hjälp mig att fylla mitt liv med solidaritet och generositet.
Hjälp mig att finna dig i det som ingenting är, i mörkret och övergivenheten, i lidandet och döden. Låt min fasta hjälpa mig att tänka på min egen livsstil så att jag delar med dem som ingenting har. I Jesu Kristi namn. Amen.”

Kram

 <3

 

 

 


Fettisdagen

Idag svämmar semlorna över på varje konditori, café och affär. Också på Tisdagsträffen på kåren i eftermiddag blir det semlor till kaffet – och se’n ska jag berätta om Fastan ;-) Imorgon är det ju Askonsdagen och då börjar fastan, som varar fram till påsk. Även i år ska jag avstå från mjölkprodukter och godsaker, ett sätt att rensa kroppen och att spara de pengarna till något bättre ändamål, typ Försakelseinsamlingen.

Jo, Gabriel och jag var ju i Malmö förra veckan. Resan dit var mindre trevlig, då vi blev åksjuka båda två. Jag brukar inte bli det även om det är X2000, men det var nå’t med just det tåget, eller den vagnen. Gabriel kräktes (se’n mådde han hur bra som helst) och jag satt och hängde och bara längtade tills vi var framme. Och det tar ju bara dryga två timmar så det var skönt. Vi tog taxi hem till mor och far och resten av dagen tog vi det lugnt. Vi körde ner till Limhamn och köpte GoGoGreen-sallad, träffade Johanna (som var hos Jenny) och gick runt lite. Det var så skönt. Ingen snö, solsken och vårlikt.

På onsdagen var jag hos Johan redan kl.9 och fick en skön ”knådning”. Se’n åkte vi till Espresso House och fikade och pratade ett par timmar. Det satt verkligen där det skulle – alltihop. På eftermiddagen körde jag Gabriel till ett par kompisar så han var där ända till halv nio på kvällen. Johanna hade träffat Olivia på stan och de kom hem till mor och far en stund. Se’n körde vi Olivia till tåget och Johanna hämtade sina grejor hos Jenny, för hon skulle också sova hos mor och far den natten.

På torsdagens förmiddag var jag, Johanna och Gabriel på Emporia. Vi fikade och åt Frozen Yoghurt. Det är liksom standard när man är på Emporia. Jag köpte en finväska på Glitter, en som jag ska ha på vår fest i sommar. På eftermiddagen körde jag Gabriel till kompis och Johanna till tåget. Jag tog det lugnt resten av dagen. På fredagens eftermiddag var det dags att åka hem igen, men på förmiddagen körde vi till Bergaskolan (där Gabriel skulle ha börjat 6:an om vi bott kvar,; där tjejerna gick högstadiet och där jag gick högstadiet en gång) och Gabriel fick träffa några fler av sina gamla klasskompisar, och jag fick lite flashbacks ;-)

Resan hem gick bra. Ingen åksjuka alls. Vi hade visserligen tagit åksjuketabletter, men tåget kändes inte alls som på tisdagen. Kanske för att vi satt i mitten av tåget denna gång.

Jag var fortfarande ”bakis” i lördags efter både resa och tabletter tror jag, så det blev en lugn dag. Det var Valentine’s Day och massor av hjärtan såg man överallt.

Söndagens gudstjänst var också fin. Predikan, ”Mänskliga möten del2”, finns här. Och på eftermiddagen körde Magnus till Jönköping för att hämta Olivia vid bussen. Hon har ju sportlov den här veckan, så nu är familjen samlad igen. Johanna kom också hem i söndags kväll, genomförkyld, så hon har varit hemma från skolan både igår och idag. Hon ser lite mer levande ut idag så det verkar ha vänt i alla fall.

Nu är vardagen här igen och jag var faktiskt och simmade i morse. Se’n var jag hos sjukgymnasten för första gången på länge och efter det smakade det väldigt bra med en stor kopp kaffe. Nu ska jag ta det med ro några timmar. Jag ska ju vara gäst på Tisdagsträffen i eftermiddag.

Jag är i alla fall nöjd med förra veckans resa. Att ha fått träffa mor och far. Sova i min gamla flicksäng. Umgås med god vän och träffa på en del bekanta. Glad att ha fått se och känna lite av våren och få hopp om att den kommer här också framöver.

Delar dagens psalmvers idag, 907:2

”Du skall forma fred och bröd, rum för kärlek i vår värld.
Livets Gud har inga händer, därför är det dig han sänder när din nästa lider nöd.”

Blessings

 Eftersom jag inte bloggade i lördags.... <3 <3
En kortis

Ett litet kort blogginlägg såhär på måndagen.
Helgen var bra och Magnus gjorde ett jättebra jobb igår när han predikade om Mänskliga möten. Ni kan lyssna eller ladda ner här.
 
Vi var också och hämtade ett nytt (begagnat) klösträd till katterna igår eftermiddag. Det är typ 180 cm högt och mycket att klättra och klösa på. Det är så glada för det.
 
Imorgon åker jag och Gabriel till Malmö. Tåget går 9.29 och vi ska vara framme vid lunchtid. Han är verkligen taggad :-) Jag försöker att inte vara lika taggad, utan ta det hela med ro, så det inte slår över och jag mår dåligt. It'n been known to happen.
 
Nu blir det väl inget bloggande förrän jag har kommit hem igen.
 
Dagens psalmvers, 841:1
"Sjung in ljus i alla städer, sjung in liv i stadens själ.
Sjung om skönhet i det hårda arbetet för andras väl.
I systemet styrt av pengar, där vi rusar om varann.
Sjung om värden som förenar, visa oss vad hjärtat kan."
 
Blessings
<3
 

Som på moln

Ja, jag gick som på moln efter fotvårdsbehandlingen igår. Fotvård är högst underreklamerat måste jag säga. Det var verkligen skönt. Förut tog jag ju fotbad nästan varje dag, men det har jag kommit ifrån så nu blir det kanske bara en eller ett par gånger i månaden. Det är visserligen mer än vad jag gjorde för några år sedan, men ändå. Det är ju skönt och avslappnande och bra för fötterna. Tänk vad lyckligt lottade vi är som har Elinor som vän. Hon kan ju allt (nästan ;-) Hon kom hit efter jobb också och kollade min brudklänning, så hon såg hur hon kan fixa till den lite så den blir både snygg och bekväm (och inte alldeles för djup urringning ;-) Nu får den hänga fram till sommaren.

I tisdags så var ju Therese från Mary Kay här och Johanna hade slutat tidigt i skolan så vi fick båda en hudvårdskonsultation. Fick prova lite olika krämer och så. Vi har ju gjort det förut, men det är alltid kul. Tyvärr är ju produkterna så himla dyra och fast jag vet att de är bra och har kvalitet så hjälper ju inte det när plånboken säger stopp. I alla fall fick jag mitt Satin Hands set som jag vunnit och den här gången valde jag melondoft. Riktigt gott. Det lutar också åt att Therese kan komma hit och sminka mig och flickorna innan festen i sommar. Det vore ju roligt. Och lyxigt :-) För en gångs skull.

I eftermiddag åker Johanna och Jimmy till Malmö och både jag och Gabriel räknar dagarna tills vi ska åka. Jag har ju bokat tid hos Johan också nästa vecka, så jag mailade till honom igår och sa att jag samlar på triggerpunkter så han får att göra, he, he.

Jag ska snart hämta Gabriel och följa med honom till tandläkaren. Tyvärr blev det en tid såhär mitt på förmiddagen, men det fanns inga andra så det fick bli så. Då får man agera taxi.

Dagens psalmvers, 154:3, passar kanske inför söndagen som är Kyndelsmässosöndagen:

”Dina ögon är fyllda med glädje. Säg, vad har de sett för att få sånt ljus?
De har sett hur vårt liv fick en mening. Jesus fyller mörkret med liv och ljus.”

Kram

 "Som på moln..."

 


Familjer på äventyr

Det heter en serie som går på TV1 varje tisdag kl.20.00. Man följer fyra familjer som på olika sätt har gett sig ut på äventyr, bort från den svenska vardagen men lämning och hämtning på dagis och skola, jobb 8-17, aktiviteter och läxor. Under en tid har de brutit med allt detta och gett sig ut på äventyr. Bl.a. får vi följa Elin & Markus Hammarberg som är i Indonesien och arbetar för Frälsningsarmén inom FA:s sjukvård där. Vårdutveckling hette det visst. Hon som sjuksköterska och han som konsult. De har tre små barn, pojkar, som då får uppleva allt som har med skola och liv i övrigt i Indonesien att göra. Se’n är det tre familjer till. En som seglat runt jorden och nu är på väg hemåt. En som flyttat till Nya Zealand utan att veta var de ska bo eller vad de ska jobba med och en som under tio år har bott i Brasilien och driver ett hotell där. Väldigt bra och trevlig TV-serie. En del tycker säkert att det är oansvarigt och farligt att åka iväg sådär med sina barn, men jag tänker att den korta tiden som det kanske ändå är, så är det en fantastisk upplevelse de får och ett minne och en erfarenhet att bygga vidare livet på. Egentligen är det väl inte mångas största vision här i livet att vara ”vanlig”… Kan man vara lite tokig så tycker jag att man ska vara det :-) Äventyr kan ju se ut på olika sätt också. Man behöver kanske inte resa runt jorden och vända upp och ner på hela livet, utan kanske göra mindre förändringar som ändå gör ett avtryck. Oavsett är det väl bättre att göra något än att gömma sina drömmar och sina gåvor och förutsättningar. Jag tänker i alla fall försöka åka vattenskidor nå’n gång i sommar, ha, ha.

Om en stund ska jag till Elinor på fotvårdsbehandling (ännu en julklapp). Det var många år sedan jag fick en sådan så det ska verkligen bli skönt.

Idag delar jag en riktigt kort men väldigt fin bön:

”Gud, låt oss få vara gömda i din famn - vad som än händer.”

Blessings

 :-)

 

 


Drömmar om hav och strand

Vinter, vinter, vinter och lite mera vinter. Ja, jag vet, det är bara den 4 februari idag och det är ju meningen att det ska vara vinter, men jag är i alla fall ganska less på det nu. Snö, snö, snö och snö igen. Minusgrader också. Drömmer om en vit sandstrand, värme, havet och palmer.

Så, nog om vädret. Onsdag är det idag och jag har varit och handlat på morgonen. Skönt att det är gjort. Helgen gick bra. Söndagens gudstjänst var mycket fin och predikan, ”Belong-Believe-Behave” finns att lyssna på eller ladda ner här på hemsidan. På söndag och två söndagar till efter det är det Magnus tur att predika och då på ämnet ”Mänskliga möten”. Spännande.

Igår hade vi medarbetarsamtal med vår närmaste chef, vår UC (utvecklingschef) P.O. Larsson. Det var trevligt. Känns bra att ha honom som chef. Vi har ju lite av en historia ihop då han och hans fru Karin var lärare på Officersskolan när vi gick där, så då hade vi två år av äventyr ihop.

Igår morse tränade jag också för första gången på ett tag, hemma då alltså. Jag har ju sagt upp mitt Actic-kort och det gick ut den siste januari. Och jag kände inte för att köra så tidigt iväg och simma ändå, så jag tränade hemma. Det känns idag kan jag meddela. Styrka och kondition är verkligen färskvara. Men jag måste bygga upp kroppen igen även om det tar emot. Det blir bara värre annars.

Dagens psalmvers, 704, är ännu en favorit:

”Din trofasta kärlek aldrig oss lämnar. Din barmhärtighet, den kan aldrig ta slut.
Den är ny varje morgon. Ny varje morgon. Stor är din trofasthet, min Gud,
stor är din trofasthet.”

Kram

 ;-)

 

 


RSS 2.0