Förlovningsdag

Idag är det 25 år sedan Magnus och jag förlovade oss. Fast långa förlovningar var ju inget för oss så knappt fyra månader senare gifte vi oss :-) Den Valborgsmässoafton, 1990, var det varmt i alla fall, det kommer jag ihåg och under alla år har just den 30 april varit allt mellan sol och kortärmat till snöblandat regn, blåst och dunjacka. Under flera år när vi bodde på Limhamn sjöng jag ju i Limhamns Gospel och vi sjöng alltid på Sibbarp på kvällen när bålet skulle tändas. Vissa år stod man med handskar och skinnjacka och vissa år i sommarklänning. Ikväll är det Valborgsfirande vid stadshuset och bland andra så kommer Samir och Viktor från Melodifestivalen dit och sjunger kl.18.00. Det ska Gabriel gå och se på i alla fall. Bålet ska visst tändas kl.19.00 redan så kanske att vi ger oss dit en stund också.

Jag ska hjälpa till att servera soppan på kåren idag mellan ca 12-13. De är kort om folk p.g.a. sjukdom och reserven kan inte heller, så då lovade jag hoppa in en liten stund. Så om någon vill komma och bli serverad Potatis & Purjolökssoppa (tro jag att det är) av mig så kom till Frälsis mellan 12-13.

Det är tydligen ingen som vet hur det ska vara med det här EKG:andet. Pratade med doktorn igen igår och hon sa att hon skickat en ny remiss för 24-timmars-ekg eftersom jag har värre besvär nu än förra gången jag gjorde det så kan ju det funka nu. Och det köper jag. Hon sa Eksjö. Enligt sjuksköterskan hade det gått en remiss till Jönköping häromdagen. Så jag ringde Jönköping och där sa de att den hade kommit. Den var inte bedömd än, men det står långtids-ekg på den och då bedöms den där om var det ska göras. Och Tum-Ekg görs inte i Jönköping heller! Suck, säger jag bara. Jag kände på mig att det skulle vara trubbel, för när vården inte finns i sta’n så vet tydligen ingen var det finns och hur det går till. Vid sådana tillfällen kan man ju faktiskt sakna Universitetssjukhuset i Malmö (även om det också har sina brister).

Idag delar jag en bön som bes just på den här dagen:

Valborgsmässoafton
”Herre, tack för blommor och fåglar som kommer tillbaka.
Tack för livet som föds på nytt och på nytt. Tack för ljuset och solens värme.
Tack för ännu en vår och fyll också mig med nyskapelsens kraft.  Amen.”

Blessings

 <3

 

 


Vårpsalm

Idag skiner solen men på morgonen var det kallt. Jag var och handlade, som vanligt, och vinden var inte så rolig. Brrr. Det kanske blir varmare uppåt dagen, om solen värmer på lite.

Igår kväll var jag en liten stund på gudstjänstplanering i Brunnsparkskyrkan inför söndag. Musikkåren ska ju spela, mycket, och jag ska predika (om Tro), så det var ju bra att få lite hum om ordningen på det hela. Det blir säkert bra. Kom du också, vet ja. Det är kl.10.00.

På fredag är det ju första maj och alla är lediga. Johanna och Isabelle (hennes klasskompis) ska åka med Löfstakyrkan till Liseberg den dagen och det ser hon fram emot ;-)  Det är en del lediga dagar och sådant nu i veckorna innan skolan slutar. Det är ju skönt för barnen förstås…… Nationaldagen är dock en lördag i år så den brinner ju inne vad gäller extra ledighet :-)

Inget nytt på EKG-fronten, så det är väl bara att fortsätta vara odräglig….. läkaren verkade ju angelägen i alla fall.

Idag delar jag en riktig vårpsalmvers. Kanske kan värmen lockas fram av den ;-)

”Ur sky, ur luft och lunder vi fågelsången hör.
Än sker Guds skaparunder och allting nytt han gör.
Då går vi som i drömmar på strand och skogens stig
och ur vårt inre strömmar en lovsång, Gud, till dig.”
Psalm 197:3

Blessings

 <3

 

 

 


Small town; small country; small world

Ja, det fick jag bekräftat I lördags då Johanna och jag sålde grejor på loppisen på Församlingshemmet här I Tranås. Jag är ganska van vid att folk kommer till mig och säger ”Är det du som är kårledare på Frälsningsarmén? Eller Är det du som är Magnus’ fru?” Och båda de frågorna kan jag ju snabbt svara ja på. Men när någon kommer och säger – "Är det du som är Görans syster?" Då var jag tvungen att tänka efter någon sekund. "Eh, ja, det är jag. Hur….?" Jo, Göran var ju ekonomichef och under en tid vikarierande VD för Stiga i mitten av 90-talet och då hade denna dam också varit där och kände både honom och AnnSofi (hans fru). Och hon känner också några andra här i Tranås som jag också känner och är vän med på Facebook. Naturligtvis var det via Facebook hon fått reda på att jag skulle stå på loppisen. Och nu stod hon alltså där och frågade om jag var Görans syster. Lite kul var det förstås. Det blir liksom påtagligt att världen blir mindre och mindre genom de sociala medierna. Men jag gillar det ändå. Tänk vad många fler människor man kan få möta och kanske till och med bli vän med genom detta. Dalai Lama säger väl att ”det finns inga främlingar – bara vänner du inte träffat än.”

Vi fick i alla fall sålt en del på loppisen och sedan var jag trött. Resten av dagen gick på ren vilja. Söndagen gick bra. Här finns predikan – sista delen på ”Inget nytt under solen”. Det handlar om Elia. Ljudkvalitén på inspelningen är rätt dålig emellanåt, men jag tror man kan lyssna sig igenom den i alla fall.

På söndag har vi gudstjänst kl.10.00 tillsammans med Brunnsparkskyrkan hos dem. Musikkåren ska spela och jag ska predika. Då blir det en predikan om tro.

Hjärtat fortsätter hoppa omkring och jag håller koll på remissen som skulle skickas iväg. Det var tydligen inte ett 24-timmars EKG som skulle göras utan ett Tum-EKG (googlade på det och det verkar ju mycket bättre). Nu finns ju inte det i Eksjö så vi får väl se vad de hittar på istället. Om jag får köra i Jönköping och hämta den apparaten eller om de vill göra något annat istället. Jag tycker det lät som en bra undersökning i alla fall. Jag är en så’n där jobbig patient som själv ringer och tar reda på hur det går med remiss och annat och ber sköterskorna prata med läkarna och säger åt dem att höra av sig och meddela hur de tänker göra. Jag vill inte bara vänta och låta det dra ut på tiden för att de inte vet vart de kan skicka remisserna. Ja, så’n är jag.

Idag orkade jag inte stiga upp tidigt och åka och simma, så jag tränade hemma istället. Jag har ju en tränings - dvd med olika styrkeprogram och jag tog ett nytt idag. Det är ju bra att växla mellan programmen så att olika muskelgrupper aktiveras. Tror jag kommer att få lite träningsvärk i armarna…. ;-)

Idag – en bön ur Psaltaren 46:2-4

”Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, som aldrig svikit.
Därför räds vi inte om än jorden skälver och bergen störtar i havets djup, om än vatten brusar och skummar och bergen darrar vid havets uppror.”

Kram

 :-)

 

 

 
Fåfängans planet

I tisdags satt jag på kvällen och led mig igenom programmet ”Svenska Hollywoodfruar” på TV3. Jag hade lovat att titta för min klasskompis från skoltiden, Linda, hennes dotter Isabelle bor just nu i Los Angeles och går på college där och hon skulle vara med i det avsnittet en lite stund som en av fem potentiella dejter till Agnes-Nicole’s son. Isabelle skötte sig alldeles utmärkt och det var kul att se henne (man ser liksom både Lina och Tom där… ;-) men alltså, jag undrar så om dessa kvinnor verkligen är på riktigt. Vilka märkliga liv och uppfattningar det finns i så fall. Ohmygoodness, säger jag bara. De verkar leva i en helt annan dimension än resten av världen och de petitesser som det talas om och bråkas om där är bara helt otroliga. Jag var lycklig när programmet var slut och jag inte behöver se det igen, nå’nsin. Jag hade mardrömmar om dem på natten efter…. Måste dock säga att Maria Montasami är den som man kan ta till sig och tycka om. Vad hon gör i det gänget vet jag inte.

Nåja, back to reality. Igår ringde faktiskt doktorn på eftermiddagen och hon hade pratat med kardiologen. Jag ska få göra ännu ett 24-timmars EKG, så jag antar att det kommer ett brev nästa vecka med en tid för att hämta den apparaten. Då måste jag köra till Eksjö igen, både för att hämta och lämna den. Men så får det väl bli. Bra att det blir nå’t i alla fall.

Solen skiner även idag och det blåser också. Lite tvätt och fixande står väl på schemat och ikväll ska vi köra det mesta loppisgrejorna till Församlingshemmet inför loppisen imorgon. Johanna ska vara där tillsammans med mig och sälja. Så missa inte loppisen imorgon 9.30-13.00 i Församlingshemmet. Se’n är det gudstjänsten på söndag kl.10.00 på kåren, ”Inget nytt under solen del3”. Den blir bra! Välkommen alla.

Idag är det Psaltaren 19 som jag valt som dagens bön:

”Himlen förkunnar Guds härlighet, himlavalvet vittnar om hans verk.
Dag talar till dag därom och natt undervisar natt.
Det är inte tal, det är inte ljud, deras röster kan inte höras,  men över hela jorden når de ut, till världens ände deras ord.
Där har han rest ett tält åt solen, den liknar en brudgum som lämnar sin kammare,
en hjälte som gläds åt att löpa sin bana.
Den stiger vid himlens ena ände och når i sitt kretslopp den andra. Ingenting är gömt för dess glöd.
Herrens lag är utan brist, den ger liv på nytt.
Herrens lära är sann, den gör den oerfarne vis.
Herrens påbud är rätta, de ger hjärtat glädje.
Herrens befallningar är klara, de gör blicken ljus.
Herrens ord är rena, de skall alltid bestå.
Herrens stadgar är sanna, de är alla rättfärdiga,  mer åtråvärda än guld,än rent guld i mängd, och sötare än honung, än självrunnen honung.
Genom dem blir din tjänare varnad, att följa dem ger riklig lön.
Vem känner sina fel? Fria mig från synder jag inte vet om,  men hindra mig också från öppet trots, låt det inte få makt över mig! och fri från svåra synder.
Ta i nåd emot mina ord, mitt hjärtas bön till dig, Herre, min klippa, min hjälpare.”

Blessings

 <3 <3

 

 

 


”Var jag går, i skogar, berg och dalar…..”

Följer mig en vän, jag hör Hans röst. Han osynlig är men till mig talar, talar stundom varning, stundom tröst.” Ja, det är sång nr 251 i FA:s sångbok och jag tänkte på den förut då jag återigen konstaterat att jag är i en period av dalgång. När man varit ”på berget” ett tag och njutit av utsikten, är det lätt gjort att man ”snubblar och faller” ner i skuggan i dalen igen. Tungt, ostadigt och olustigt i största allmänhet. Det gäller att prioritera och hushålla med orken. Alltid lika jobbigt. Dessvärre är Jesus inte bara osynlig utan också ohörbar för mig, förmodligen för att jag har "knäck i lurarna" och jag vet ju att Han finns där precis intill, men ibland vore det skönt att få en ljudlig eller synlig bekräftelse på det. Ja, jag vet, Han talar genom sitt Ord (Bibeln) och det är ju bra och funkar, fast ibland känner jag mig nästan lite avundsjuk på dem som säger sig "prata" med Gud dagligen och veta precis att det är Han som talar och de får vara med om häftiga saker. Nåja, jag ska kanske vara nöjd med hur det är. De som talade direkt med Gud i GT föll ju antingen till marken i skräck eller dog på kupppen - ingen får se Guds ansikte och leva....  Vetskapen får räcka ett tag till tror jag ;-)

Jag har varit hos doktorn i morse också p.g.a. det här hoppande hjärtat som inte vill ge sig. Det var åter igen en ny doktor, vilket var helt ok för mig, och hon ville inte släppa mig med att bara vänta utan skulle under dagen ringa till kardiologen och prata med dem och sedan förhoppningsvis skriva en remiss dit för ultraljud och vad mer man kan behöva. Hon skulle i alla fall ringa mig igen efter det var gjort, så det hoppas jag hon gör.

Igår var vi i Nässjö på kårledardag. Jag var ju inte så bra då heller så vi bestämde att vi skulle åka hem efter lunch och det gjorde vi. Det var alldeles lagom. Förmiddagen var bra och det var Micael Nilsson som talade till om i ämnet ”Jesus är unik och det måste förkunnas”. Det går ju verkligen ihop med vår vision ”Jesus till alla” och det var mycket givande. Igår var det ju också nästan sommar ute och vi satt utomhus och åt lunch på kårens innergård där i Nässjö. Så himla fint det var.

Idag skiner också solen, men det blåser. Prognosen säger också att det ska bli blåsigt och kallare, några dagar i alla fall. Vi får väl se, det är att ta det som det kommer. Jag ska väl kolla efter om vi har mer saker som jag kan prova att sälja på Loppisen på lördag i Församlingshuset, där jag har bokat bord 9.30 – 13.00 – så kom och fynda.

Sökte som vanligt på nätet efter en bön för dagen och här är dagens:

”Gud, ge mig tålamod att vänta till dess att din tid är inne. Amen.”

Blessings

 I  like :-)

Våren bryter fram

Igår och idag är det i alla fall vårväder. Varmt. Soligt. Fint. Skönt. Jag var och simmade imorse och ska till sjukgymnasten om en stund. I övrigt blir det söndagsförberedelser idag. Imorgon ska vi till Nässjö på kårledardag hela dagen, så då hinner jag inget annat.

Helgen gick bra. Söndagens predikan, ”Inget nytt under solen del 2”, handlade om Jona och finns att lyssna på här på hemsidan. På söndag är det tredje och sista delen. Den kommer att handla om Elia (ifall någon vill läsa i förväg).

Gabriel är bättre i nacken. Vi var ju hos doktorn igen och fick även en ”second opinion” och visst, tydligen var det nackspärr. Nu har jag hjälp honom med lite övningar och han har ätit en del inflammationshämmande tabletter och är mycket bättre. Men det tar lite tid och fast han kan vrida lite mer på huvudet nu är det inte helt ok. Har fått tid hos sjukgymnast på fredag, men om han är tillräckligt bra då så behöver vi inte gå dit.

Själv har jag fått tid hos doktorn på torsdag morgon. Igen har jag hoppande hjärta och denna gången har det hållit i sig i ca tre veckor och det tror jag inte det har gjort förut. Jag vill också ha ”second and maybe third opinions” för det ska ju hjälpa med betablockerare mot sådana besvär och jag har ju ätit Seloken länge och det hjälper inte alls mot det, så nu vill jag faktiskt kolla upp det ordentligt. Skit att man ska behöva tjata och tjata för att få träffa specialister.

Dagens bön – håll till godo:

”Du barmhärtighetens och tröstens Gud, förbarma dig över min svaghet så att jag får kraft att tro på dina löften och kan leva i trygghet under din mäktiga hand. Amen.”

Blessings

 Hmm....... ;-)

 


På sniskan

Ja, alltså, Gabriel är helt sned i överkroppen. Vänster axel är mycket lägre än höger och på vänster sida i nacken har han riktigt ont och en svullnad/bula. Jag tycker inte att det liknar ”vanlig” nackspärr. Det verkar ju inte bli bättre heller. Nackspärr brukar ju i alla fall gå över gradvis, men han verkar ju inte bli bättre. Ja, jag tycker det är obehagligt i alla fall. Jag har svårt att tro på läkaren på vårdcentralen när det gäller sådana här saker. De är duktiga på mycket – typ öroninflammation, men svullnader i nacken och sned i kroppen går lite utanför deras kompetens tror jag (förlåt om jag raljerar).  Jag ska i alla fall kolla runt bland sjukgymnaster idag och se om någon har möjlighet att titta på honom.

I övrigt en vanlig fredag. Träning, tvätt, fika, ärenden och så. Det mesta är klart till söndag – har några bibelord kvar. Så missa inte söndagens gudstjänst – som alltid är öppet för alla (ifall någon inte trodde det). ”Inget nytt under solen del 2”, piano, sångarna etc. och kyrkkaffe förstås.

Dagens bön är kort och kärnfull. Håll tillgodo:

”Gud, hjälp mig att finna min botten i dig, så att jag får kraft.
Så att jag ser vart min väg ska gå. Amen.”

Blessings

 Kände mig som en vacker ballerina igår när min gröna kjol passade igen :-)

 


Torticollis

Facknamn för nackspärr/nackstelhet, var det Gabriel drabbats av, precis som vi trodde då. Så inflammationshämmande tabletter och stretchövningar var behandlingen. Går det inte över får vi väl gå till en sjukgymnast som kan hjälpa honom. Skönt, förstås, att det inte var något allvarligt.

Som jag sa igår så är Facebook fantastisk att ha när man fyller år. Jag tror jag fick runt 170 grattishälsningar + en del sms och telefonsamtal. Klart man blir glad. Tack alla så mycket!

Idag skiner solen och den är varm. Vinden är dock fortfarande kall och det är lite småblåsigt. Vi hade pastorsträff i Löfstakyrkan i morse och nu sitter jag en stund i soffan med vetekudden över nacke och axlar. På kåren är det sopplunch idag kl.12, som alla torsdagar.

Jag ska väl också finslipa predikan lite till söndag och fixa alla powerpointbilderna. Samt städa en del, om jag orkar ;-) I övrigt är det väl en helt vanlig torsdag.

En kort men kärnfull tacksägelsebön delar jag idag:

Du är livet starkare än döden. Med dig i mitt hjärta kan jag inte dö”

Kram

 Ännu en favorit i repris :-)

 

 

 


Vänner

Facebook är många saker, men när man fyller år är det fantastiskt. Jag har aldrig förr blivit så gratulerad på en vanlig födelsedag som jag blivit varje år sedan jag skaffade Facebook. Redan innan klockan åtta imorse hade jag fått fler än 30 gratulationer. So thank you Facebook och alla vänner.

I övrigt är det en vanlig onsdag. Handling i morse och nu fika. Mulet och ruggigt väder. Vi har fått tid hos doktorn med Gabriel i eftermiddag (igen). Han har sedan i fredags haft riktigt ont i nacken och är riktigt sned i överkroppen. Jag tejpade honom igår med Kinesiotejp, men det verkar inte göra så mycket heller. Så jag fotade honom och skickade bilderna till Johan och han tyckte att man ska börja med att gå till vårdcentralen för nackspärr är ovanligt hos barn och kanske är det nå’n inflammation eller så i nå’n nackmuskel. Vi får väl se vad de säger.

Dansföreställningen igår kväll var riktigt bra. Johanna hade ett balett-solo och jag säger som jag brukar – Johanna är bäst! Ja, jag är jävig, men vaddå, hon är min dotter, så det så.

En bön av Kerstin Anér om att ge och ta emot:

”Herre, du vars kärlek uthärdar allt, uthärda också mig.
Gör så att jag orkar ge andra något av allt det som de väntar sig av mig, och hjälp mig att med glädje ta emot det som du ger mig genom dem. Amen.”

Blessings

  


Imaginaerum

Ikväll är det dags för Imaginaerum, ett gymnasiearbete/dansföreställning som Johanna är med och dansar i. Hon var ju med i ett förra våren också. Treorna har varje år var sitt specialarbete som de ska genomföra och då använda sig av ettor och tvåor och andra som de vill ha. Sedan Johanna började repetera till detta har hon varit eld och lågor och sagt att det blir jättebra. Hon har också planerat sitt eget till nästa år ;-) I alla fall så ska vi gå och titta på Imaginaerum ikväll 18.30 i Holavedsgymnasiets aula. Välkommen du med.

Helgen som gick var en fin helg. Vädret i lördags var nästan sommar. Både varmt och soligt. I söndags höll vi dock på att blåsa bort. I söndags var det ju också gudstjänst, som vanligt, och första delen av ”Inget nytt under solen”. Den finns att lyssna på här. Magnus blev sjungen för och gratulerad på kyrkkaffet och vi fick en blombukett med oss hem med påskliljor och nejlikor. Den står fortfarande.

Idag har jag varit och simmat på morgonen och nu kommer jag att ta det lugnt resten av dagen så jag orkar att gå och se föreställningen ikväll. Idag ska jag göra program till söndag och börja på predikan, så det blir inget fysiskt ansträngande i alla fall. Man får ju fördela ansträngningarna så orken räcker.

Dagens psalmvers, 154:4, en av Påskens fina psalmer:

”Jesus, uppstånden är du ibland oss, Du som lever, lider på jorden nu
Våra ögon är till för att se dig. Forma våra händer till tjänst och bön.
Halleluja.”

Blessings

 
 

 

 
 
 
 
Marsvinsbajs, bowlingklot och buskatter.....

Allstå, stackars lille Puff (vårt marsvin). Han har tydligen varit förstoppad några dagar för igår fick jag hjälpa honom att trycka ut en jättestor klump som satt fast i rumpan på honom. Det måsta ha känts som att bajsa ut ett bowlingklot, med tanke på hans storlek. Fy för vad obehagligt det måste ha varit för honom att ha det där. Men gnagare är ju så himla duktiga på att dölja när de inte mår bra, så han har inte visat någonting, förutom att han druckit väldigt mycket de senaste dagarna. Nu mår han som vanligt igen i alla fall och är pigg och glad. Undrar hur länge han hänger med dock, han ska ju fylla 6 år i juli om han får leva, och har varit ensam i 1½ år sedan Alvin dog. Det är en tuff liten rackare. Och Snövit är väldigt intresserad av honom fortfarande. Hon hoppar ibland upp bredvid buren och sticker in tassen för att ta på honom. Inga klor eller så, men på lek, verkar det som. Puff bryr sig inte längre. Ibland går han in i sitt hus några sekunder för att sedan komma ut igen, men ibland står han bara kvar och äter hö, ha, ha, ”gammal är äldst”.

Snövit, ja, hon är på självmordshumör idag tror jag, hon var det innan hon somnade i Snuttans stol i alla fall. Flera gånger nu på morgonen/förmiddagen har hon smugit efter Snuttan och hoppat fram och skrämt henne, precis som – Kom jag vill leka!! Men Snuttan har bara fräst och gått därifrån. Oftast gör hon det, men då och då, som igår kväll t.ex. såg vi plötsligt Snövit komma galopperande i full karriär med Snuttan efter genom hela lägenheten, till Snövit hittade en fristad under bäddfåtöljerna i arbetsrummet. Ibland får Snuttan nog, så är det bara. Ja, tråkigt hat vi inte i alla fall :-)

Så är det fredag igen. Ur led är tiden – skrev Shakespeare i Hamlet. Redan mitten av april. Magnus fyller år på söndag, så i tre dagar, fram till onsdag, är han då ett år äldre än jag ;-) Firar gör vi ju inte direkt. Det är ingen nolla eller femma, och så ska vi ju fira en massa till sommaren också.

Jag rekommenderar söndagens gudstjänst kl.10.00 ”Inget nytt under solen del 1”, jag kommer att tala om Josef i gamla testamentet. En fantastisk berättelse som kan talas om många gånger ur olika synvinklar och olika detaljer, vilket vi får anledning att göra fler gånger, och vi har så mycket att lära av den. Så välkommen!

Idag delar jag bönen ur Psaltaren 62:6-9

”Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp.
Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg.
Från Gud kommer min hjälp och min ära, Gud är min tillflykt, min starka klippa.
Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom. Gud är vår tillflykt.”

Blessings

 Också en favorit i repris :-)
 

90% guldfisk och 10% haj

På Facebook finns en massa löjliga tester man kan göra för att ta reda på vad ens hippie-namn är, eller vad man var i ett tidigare liv - typ hur många idiotiska saker som helst. Och ändå kan man inte låta bli att göra testerna bara för att de är så dumma. Igår gjorde jag ett sådant test – ”Vilket djur är du när du blir arg?” Och jag tänkte att jag är nog lejon eller björn, för så känner jag mig ibland. Speciellt när någon bråkar med eller gör mina barn/min familj illa, då kommer lejonmamman fram i mig. Så jag tänkte att det blir säkert så. Jag gjorde testet och resultatet blev 90% guldfisk och 10% haj. Seriously?! Nä, det delar jag inte på FB, tänkte jag och det gjorde jag inte heller. Men sedan tänkte jag efter, för jag läste vad det innebar. 90% av tiden låter jag inte mycket bekomma mig, blir inte upprörd för minsta lilla utan tror för det mesta gott om folk och kan lätt borsta av mig otrevligheter. Jag simmar runt som en guldfisk. Men 10% av tiden, någon gång då och då, går det för långt (som t.ex. när någon gör min familj illa, eller när någon oförrätt eller orättvisa är för grov) och då hugger jag snabbt, som en haj, och man får vara riktigt snabb om man ska komma undan. Egentligen var ju detta ett riktigt bra resultat. Det betyder att jag mognat under åren (tack och lov) att jag lever som jag lär och låter Guds tankar vara mitt rättesnöre. När jag var ung hade jag väldigt kort stubin och kunde brusa upp för ingenting. Så himla onödigt. Men jag har inte stannat där. Har inte skyllt på att ”jag bara är sådan”, utan faktiskt låtit mig utvecklas och mogna. Så fast de här Facebook-testerna är löjliga och för det mesta inte säger nå’t alls så känns det ändå som ett bra resultat att vara guldfisk för de mesta. Hajen får sin plats när det behövs ;-)

Även idag skiner solen och jag tror att vinden har mojnat lite. Får väl gå ut en liten sväng om en stund. Johanna är och repeterar inför dansföreställningen nästa vecka. Magnus är på kåren, det är ju sopplunch idag. Gabriel slappar väl i sängen fortfarande – tonåringar och skollov ;-)

Jag delar Sinnesrobönen idag, den längre versionen. I like ;-)

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
Hjälp mig att leva en dag i taget, att glädjas åt ett ögonblick i sänder - och att acceptera motgångar som en väg till frid.
Hjälp mig att - på samma sätt som Du - ta denna syndiga värld precis som den är,
inte så som jag önskar att den skulle vara, och att lita på att Du gör allt väl om jag överlåter mig åt Din vilja.
Ge mig nåden att få leva någorlunda lycklig i detta livet - och i fullkomlig salighet tillsammans med Dig i det tillkommande."

Blessings

 Jag, ha, ha, ;-)

 

 


Mask

Idag är det en helt vanlig onsdag, förutom att det är påsklov för barnen då. Handlade på morgonen och fika i soffan. Jag skrev predikan igår faktiskt och ska kolla igenom den idag och fixa powerpointbilderna. Solen skiner men det var kallt i vinden, tidigare i alla fall. Det blir kanske bättre uppåt dagen.

Igår upptäckte jag en lite mask, som troligen kom ut ur rumpan på Snövit. Blä! Så jag skyndade till apoteket och köpte avmaskningstabletter och tryckte i båda katterna. Alltså, hur kan en innekatt få mask i magen. Förmodligen har hon slickat i sig något ute på balkongen. Hon har ju en viss förmåga att ta allt i munnen och hon vill gärna vara ute på balkongen. Hon blev lite sur när vi tryckte ner tabletten i halsen på henne, men det gick över igen. Snuttan fick sin i maten för henne vill vi helst inte tvinga för mycket. Hon är ju lite känsligare på det planet. Nu hoppas vi att vi slipper fler maskar.

Igår kom Johanna hem, vilket alltid är trevligt. Hon ska snart iväg till Elinor på fotvård (hon fick Magnus’ presentkort), så hon kommer nog också att gå på moln efteråt, precis som jag gjorde.

Idag delar jag dagens bön från internet:

”Kristus, du den uppståndne din lugna röst når oss i Evangeliet.
Du säger till mig: Varför oroar ni er för så mycket?
Bara en sak behövs, ett hjärta som lyssnar till mitt ord och till den Heliga Anden.
Tack för ditt ord, du min Herre och Gud. Amen.”

Kram

 Favorit i repris :-)

 


.


Vanity Fair (Fåfängans marknad)

Ja, jag bekänner, ibland drabbas jag av lite fåfänga. Idag är en sådan dag. För fem år sedan köpte jag ett par byxor på Shock, en affär i Malmö som har allsköns märkliga prylar. De är cerisa med leopardmönster. De passade precis när jag köpte dem, så när kroppen under några år varit lite olydig på olika sätt, har de inte suttit speciellt bra alls, och jag har inte använt dem. För knappt ett år sedan provade jag dem igen för att se om jag skulle behålla dem, och de gick på mig och var på gränsen till att jag skulle kunna ha dem så jag behöll dem. Nu verkar det som att kroppen hittat någon sorts bekvämlighetsläge, för nu i alla fall, och då fick jag för mig att prova dem igen och hör och häpna – de passar. Så idag är jag klädd i cerisa leopardbyxor. Jag ska inte påstå att de är jättesköna (det har de faktiskt aldrig varit) men de är så coola. De är riktigt lågt skurna (jag gillar lågt skurna byxor men de här är väldigt låga) så de glider gärna neråt. Och sömmarna i grenen är ganska klumpiga så det är inte så skönt att dra upp dem heller, men är man fåfäng så går det (en dag i alla fall). Vissa kallade det medelålderskris när jag köpte dem för fem år sedan. Vad är det nu då……

 Taadaa!

Nåja, Påskhelgen är nu över och idag är det vanlig tisdag. Gabriel och Johanna har påsklov och Magnus och jag jobbar som vanligt. Ja, jag jobbar ju hemma fram till helgen förstås. Hela helgen var ju jobb på kåren. Igår hade vi ekumenisk gudstjänst på kåren och i slutet bad vi för varandras församlingar och band ihop en blombukett med en blommar från varje församling, som en symbol för enheten, Guds församling i Tranås. Ja, jag snodde idén från Limhamn, men den är ju så bra så den går att använda på många platser. Och det var mycket positiv respons på det hela.

Nu är det dags att tänka om och skriva predikan på temat:"Inget nytt under solen", till söndag.

Idag blir det en bön från Psaltaren 145:13b-18

”Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör.
Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar.
Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid.
Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger.
Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör.
Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom.”

Blessings

 Fastan är slut! Grattis till mig ;-)

  


Söndagen är på väg....

Påskafton idag. Många, ja de flesta, firar väl påsk idag, med allt vad det innebär av mat, godis, kycklingar och påskägg. Men när man tänker efter så är ju lördagen den enda dagen Jesus faktiskt är död. Han är i dödsriket och lärjungarna och alla som följt honom undrar vad som hände. De sitter i ett rum någonstans och trycker och är mest förvirrade, sorgsna, besvikna. De verkar ha glömt allt som Jesus berättat om sin,död och uppståndelse - eller ja, de verkade, ju inte förstå det när han sa det, så det var kanske inte så konstigt att de var förvirrade nu. Dessutom fruktade de för sina liv. Inte förrän på söndagens morgon började de hända något, och inte ens det fattade de. 
Och ändå firar vi på påskafton....
 
Men visst är livet också som en påskhelg. Vi har alla långfredagar ibland, med smärta, ångest, rädsla, förtvivlan. Därefter påskaftnar, med förvirring, frågor, sorg och besvikelser. Men på något konstigt sätt så kommer alltid söndagen, påskdagen, på ett eller annat sätt, med glädje, liv, mirakel och hopp. Mer eller mindre. 
Så, när du är i livets fredagar eller lördagar så tappa inte hoppet för söndagen är på väg.
Vill du vara med och fira glädjens högtid så välkommen till Frälsningsarmén i Tranås imorgon kl.10.00 på Uppståndelsegudstjänst, med glädje och skratt. Gott kyrkkaffe blir det också har jag hört - då är fastan över! 
 
"Klippa, du som brast för mig, låt mig gömma mig i dig, vattnet, blodet som går fram från ditt hjärta, o Guds Lamm, låt det bli en dubbel bot för min synd och lagens hot."
 
Blessings
 
Min egentillverkade påskboll 2015. Började slå ut igår :-)
 

Skärtorsdag - snötorsdag

Ja, i morse snöade det stora, vita flingor och det blev vitt på både taken och marken. Oj, tänkte vi, det hade varit bättre om det hänt igår, för då hade man kunnat tro att det var ett skämt. Det var det nog ändå för en timme senare var allt borta och nu skiner solen. Så, aprilväder, I guess :-)

Lite tvätt och städ idag, och ikväll kl.18 är det Getsemanemöte på kåren. Välkomna då. Jag ska även skriva rent och skriva ut predikan till söndag och även göra powerpoint till den. Jag går fortfarande inte på alla fungerande cylindrar, utan får dela upp göromålen lite noggrannare.

Play-daten med Snövit och Sötnos igår var inte direkt en succé. Snövit sprang först bakom soffan och gömde sig. Se’n när jag tog fram henne och Sötnos ville lukta på henne, nära, då fräste hon så Sötnos backade igen. Se’n satt Snövit under stolarna och Sötnos var en bit därifrån och de ville inte alls leka. Vi tog var sin katt i famnen så de fick titta lite närmare på varandra, men Snövit tog sin tass på Sarahs arm, som att säga: Hit men inte längre. Så det var den lekstunden det. Nu har vi provat i alla fall :-)

Något som var lite kul, var att när jag och Snövit satt i lilla huset (vid kåren alltså) och väntade på de andra, tittade jag ut genom fönstret och så plötsligt att där stod Björn Skifs och hans fru och rökte. Snacka om förvåning. Jag tänkte ta ett kort med telefonen, men just då tittade de mot fönstret så jag vågade inte. De hade visst parkerat precis utanför och körde därifrån sedan, så jag antar att de bara stod där för att röka färdigt innan de körde. Vet inte vad de hade för sig i Tranås, kanske han hade nå’n spelning i närheten. Lite kul var det i alla fall.

Igår var det ännu ett avsnitt av ”När livet vänder”. En kvinna som förlorade en av sina söner, svärdotter och två små barnbarn i en trafikolycka orsakad av en rattfull lastbilschaufför. Det är 11 år sedan det hände och hur livet kunde gå vidare och hennes tankar, känslor och handlingar efter det. Hon har ju två barn till och har fått fler barnbarn efter det, och hur faktiskt en fruktansvärt mörk och hemsk händelse ändå kan vändas i goda och glada minnen och ett ljust, fortsatt liv.

Gå in under aktuellt på vår hemsida och kolla Påskens tillfällen. Välkommen att dela helgen med oss.

En kort bön som jag verkligen tycker om:

”Möt mig som den jag är, håll mitt hjärta nära dig, gör mig till den jag skall bli och lev i mig. Amen.”

Blessings

 Snövit väntar på Sötnos
Nä, så roligt var det inte. Snövit under stolen och Sötnos bredvid bordet en bit bort.

 


April, april

Första april idag, vi får väl se om jag blir lurad. Ibland händer det. Tidningar och TV brukar ju ha något skämt. Det är dessutom Dymmelonsdag. Det var först förra året som jag hörde om Dymmelonsdagen och vad den betydde – läs här. Det finns så många gamla traditioner och symboler som man inte vet eller reflekterar över om man inte själv letar. Och det är ju faktiskt ganska intressant när man studerar lite djupare.

Igår hade Williams The & Kaffe öppet några timmar och det var Johanna och Ann-Mari (Williams fru) som jobbade då. William är operarad och måste ta det riktigt lugnt i minst en vecka, säkert mer, så nu vill de väl bara bli av med så mycket som möjligt av varorna och sedan blir det dags att tömma butiken.

Min ork tog plötsligt slut igår, bara sådär. Det snurrade till och se’n var orken borta. Oj, tänkte jag, där var gränsen igen, den utan marginal, och det sa pladask. Nu är det dags att prioritera, även det där som är roligt, och det är ju det svåraste. Nåja, det är ju inte första gången. I efterhand ser jag ju att alla de där konstiga symptomen som jag får mer eller mindre, är väl lite varningssignaler. Som jag sagt förut – jag känner igen misstagen varje gång jag gör dem…. ;-)

Om några timmar ska Snövit få träffa Sötnos – jag ska försöka ta några bra bilder och lägga upp imorgon.

”Gud, när oro och bekymmer får makt över mig, hjälp mig då att vila i dig,
skilja mellan stort och smått och lämna framtiden i dina händer.
I Jesu namn. Amen.”

Kram

 Favorit i repris <3

 

 


RSS 2.0