Temadag; Lägenhetsbesikting; Familjemiddag och Bubbelpool…

Ja, helgen blev bra. Lördagens temadag, Jesus till alla, var både intressant, givande och trevlig på många sätt. Söndagens gudstjänst likaså. Predikan från i söndags finns här under rubriken ”Bekännelse”.

Igår hade vi slutbesiktning av gamla lägenheten och det kändes mer nervöst att åka dit än att gå till tandläkaren… men det gick igenom och vi blev godkända. Hon tyckte det var en fint städad lägenhet som riktigt luktade rent och gott. Puh, skönt.

På kvällen igår, 17.30, var det terminens första Familjemiddag. Alla barngrupperna, som brukar träffas på måndagar, fick komma hela familjen och äta middag och ha det trevligt tillsammans. Sen var det en liten tipsrunda i lokalerna och avslutning tillsammans till slut. Ca 1½ timme tog det och alla verkade tycka att det var väldigt mysigt och kul. Vi ska ha det två gånger till den här terminen. Sista måndagen i månaden. Alla män fick också en inbjudan till lördagen den 11/10 då det på förmiddagen är en Tematräff för män. Gäst är Urban Arvidsson från Örebro. Han talar om Livet och dess ber och dalbanor och så bakar han kladdkaka och det är kladdkakeprovning. Hm. Som tur är kommer det att vara lite kladdkakor på Caféet den dagen också, så vi andra (som inte är män) behöver inte vara utan (om man nu vill ha kladdkaka alltså…. ;-) Gårkvällen var i alla fall väldigt lyckad på många sätt.

Imorse var jag och simmade. Äntligen var det lugn, ljuv musik igen och den här gången betalade jag en 20:a extra och satt ca en kvart i bubbelpoolen när jag simmat klart. Ij, det var välbehövligt och skönt. Alla mina ömma och värkande muskler och leder mjukades upp av det varma vattnet och masserades av vattenstrålarna. Helt klart värt de extra kronorna.

Idag, en kort men innehållsrik bön:

”Led mig från död till liv, från lögn till sanning.
Led mig från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit.
Led mig från hat till kärlek, från krig till fred.
Låt fred fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum”.

Blessings

 Snart dags att hämta lille Snövit :-)

 


Det börjar ta form

Vårt nya hem alltså. Man får liksom prova sig fram lite med var tavlorna ska hänga och ljuslyktorna ska stå o.s.v. Men nu är det snart färdigt. Magnus körde med lite skräp och grejor till soptippen imorse och nu är det lite som ska ner i källaren, som han får bära ner för det är för tungt för mig. Se’n kan jag städa och fixa till den sista ”touchen”. Det blir bra. En vecka är väl helt ok, tycker jag. Alla gardiner är ju uppe i alla fall :-)

Imorgon är det som sagt en heldag på kåren på temat ”Jesus till alla”. Det är också skördefest på stan och insamling till Världens Barn. Brunnsparkskyrkan har visst sopplunch för 50 kr och gör olika saker för insamlingen ute på stan också. Café Frälsis är ju öppet förstås, som vanligt på lördagar, 10-13.

Gudstjänst som vanligt på söndag kl.10. Musikkåren spelar. Del 4 i predikoserien ”Vägen till upprättelse” och information på kyrkkaffet. På eftermiddagen är det dags för bönegrupp igen. Så helgen är inbokad kan man säga ;-)

Dagens psalmvers är en favorit i repris. Hela den psalmen, 769, är så fin, men idag är det sista versen:

”Gud i dina händer lägger jag mig ned. När jag går till vila är du med.
Dina händer bär mig genom rum och tid. Jag förblir i ljuset i din frid.
Nära vill jag leva, nära dig min Gud, i din omsorg finner själen ro.”

Kram

 <3

Regn - sol - regn - sol

Verkar som april-väder, eller just höstväder. Som det öste ner i morse, usch. Helt dyngsur blev man. Nu skiner solen. Det slutade regna lagom när jag kom hem. Var på pastorsfrukost och sedan handlade jag, utan bil då alltså :-) Behövs ju ingen bil nu om jag inte ska handla väldigt mycket eller väldigt tungt.

Igår var Magnus och jag i gamla lägenheten och städade. Han tapetserade några våder i tre av rummen också. Det blev jättefint. Magnus och Gabriel körde dit på eftermiddagen också och dammsög och svabbade. Magnus ska ta det sista i eftermiddag. Jag koncentrerade mig på detaljerna – spisen, bakom spisen, kylen, tvättmaskin och torktumlare, toalettstolarna och vaskerna. Allt sån’t som syns extra mycket. Nu är det bara slutbesiktningen på måndag, se’n är vi 100% här. Skönt.

Nu börjar hemmet ta form. En del lampor och tavlor är uppe. Möbler är på plats och kartonger och skräp minskar. Snart helt färdigt alltså. Det blir ju så när livet med jobb och skola och allt ska flyta på samtidigt, då blir det lite utdraget. Idag behöver jag ju skriva ut predikan och göra programmet till söndag och skicka till musikansvarig. På lördag har vi temadag på kåren – ”Jesus till alla”. Våra chefssekreterare JP och Karin Ramos kommer som gäster den dagen och håller i samlingarna. Ska bli intressant på alla sätt.

Dagen bön, kort och kraftfull:

”Gud, låt ljuset från Jesus lysa in i våra liv
och sprida sitt sken över hela jorden. Amen.”

Blessings

 Passar idag :-)

 


Höstdagjämning

Och det känns verkligen. Imorse var det 0 grader, brrr, men nu skiner solen så det blir nog en fin dag. Jag ska till sjukgymnasten om en timme och det är behövligt kan jag meddela.

Flytten gick jättebra och vi hade väntat oss ett par stycken till hjälp, men det kom fler plus en hel familj till med tre tonårskillar som bar och lyfte och var snabba, så vi fick hit allt på två vändor. Då hade vi ett stort släp, ett litet och en traktor med släp :-) Han skulle köra ett möhippe-sällskap genom stan på traktorsläpet senare på förmiddagen, och då kom han och hjälpte oss först. Så himla snällt. Jag hade cyklat hit till nya lägenheten först och lagat kaffe och börjat packa upp i köket, så när de alla kom stod jag och Johanna som flygvärdinnor och visade var allt skulle hän – höger, vänster, rakt fram, osv. Se’n fick de vatten, kaffe och choklad :-) Resten av dagen gick åt att möblera och packa upp och det håller vi på med fortfarande. I helgen var vi ju lediga så vi kunde hålla på med det, men nu jobbar vi ju också och barnen går i skolan, så det är en del kartonger kvar och möbler att ställa på plats. Se’n gardiner och tavlor, det får komma efter hand, men ganska snart ändå, så det blir klart. Snuttan verkar ha funnit sig tillrätta i alla fall och tittar ofta ut genom fönstret på bilar och människor på Storgatan. Mysigt. Det kommer bilder så småningom, när det är färdigt.

Imorgon ska vi städa gamla lägenheten, blä :-( Magnus ska tapetsera lite i några av rummen och sedan hoppas jag att allt är klart. Den 29:e är det slutbesiktning där och det ska bli skönt minsann.

En bön i repris, skriven av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas du som vet att jag är jag -
du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag.
Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag.”

Kram

 <3 <3 

 


19 trappsteg....

…. är det från entrédörren upp till vår lägenhet på Storgatan. Jag kommer att få så snygg rumpa, ha, ha! Kände det igår när jag för andra gången gick upp för trapporna, att det är just gluteus maximus som man använder mycket när man går i trappor. Så bra. Träning av rumpan ingår i hyran ;-)

Ja, nu är vi på sluttampen här. I eftermiddag ska jag lämna Snuttan till min väninna igen, så hon slipper den mesta röran i alla fall. Det blir lugnare för oss alla. Men jag hämtar henne imorgon kväll igen, för jag vill inte vara utan henne för länge ;-)

Alltså, jag har en lista på sådant som skulle underlätta min vardag och de senaste dagarna har det tillkommit ett par saker. Den ser ungefär ut såhär: Personlig massör; personlig tränare; en egen kock; en egen städare och tvättare och strykare (kan vara flera personer); en personlig ugnsrengörare; en personlig frysavfrostare (det är de två sakerna som tillkommit denna vecka); samt en poolkille. Ja, alltså, jag har ju ingen pool, men ändå, ha, ha. Nä, men allvarligt, självrengörande ugn och självavfrostande frys borde vara standard i hyreslägenheter. Halva köket stod ju under vatten när frysen skulle avfrostas. Visst, jag skulle kunna gjort det oftare men vem vill det? Igår kände jag bara hur alla krafter bara rann av mig och en stund där orkade jag ingenting. Det blev lite bättre igen senare, men jag kan ju konstatera att packa och flytta kan jag klara om jag slipper bära för tungt, men flyttstädning ligger utom vad jag pallar med. Nåja, nog om det. Snart är det över och vi är i ett nytt hem men härliga dofter.

Idag får det bli Gudspärlans bön ur Frälsarkransen:

”Du är gränslös, Du är nära, Du är ljus och jag är Din.”

Blessings

 
Ja, typ så ;-)

 


Ljuvliga dofter

Det är bra att vara lejonmamma ibland, så det fortsätter jag med. Jag fick meddelande igår från idrottsläraren med både ursäkt och förklaring etc. och det var både jag och Gabriel nöjda med. Och det var ju som det ofta är att det man säger är inte det som uppfattas. Hur som helst så ska han prata med Gabriel nästa gång de ses och jag ska också skriva en lapp inför nästa skolbad som är v.45 om det är något speciellt han ska tänka på med Gabriel då etc. Han hade heller inte fått någon direkt information från förra läsåret, så det är ju inte så lätt för honom att veta då. Jag är i alla fall glad att det löst sig.

Jag var på pastorsträff nu på morgonen och körde först upp till nya lägenheten med varorna från frysen (ja, det blir idag istället), och när jag steg ur bilen möttes jag av ljuvliga dofter från Wienerbageriet, som ju ligger i samma hus. Vi kommer att vakna till de dofterna varje dag se’n. Det blir en klar förbättring efter all cigarettrök här.

Någon gång under senare eftermiddagen kommer Magnus hem från Vårdnäs. Jag hoppas att han haft det bra och har nya krafter inför flytthelgen. Det lär ju behövas ;-)

Igår rengjorde jag ugnen för tredje gången, men speciellt ugnsrengöringsmedel. Visst, lite mer sörja och smuts kom loss, men jag tycker fortfarande att den borde vara renare. Jag tänker i alla fall inte skura den mer nu. Jag blev glad när jag hittade några bitar Svinto i städskåpet, som jag skurade gallret med, så det är i alla fall fint. Idag blir det avfrostning av frysen och fortsatt tvätt av sängkläder, samt lite mer packande, tror jag. Plus övrigt förberedelse-jobb förstås. Livet stannar ju inte upp bara för att man flyttar. Behöver dock inte göra predikan till denna söndagen, men det kan ju vara bra att förbereda nästa, eftersom jag antar att veckan som kommer också innehåller en hel del pysslande och pusslande i lägenheten, plus städning av denna….. stort SUCK!

En bön som ger hopp delar jag idag:

”Gud, du andas genom allt så att hela världen lever varje natt och varje dag, andetag för andetag.”

Blessings

 :-)

 

 


Lioness

Det var rejält dimmigt idag också på morgonen. Jag körde Gabriel och Johanna till sina skolor och tog med cyklarna så de kommer hem. Jag skulle ändå köra och handla så det var ingen stor omväg. Nästa vecka är det slut med körandet till skolan dock, då är det besvärligare att ta sig med bil är med cykel eller till fots. Det blir bra.

Ja, jag var upp i lägenheten igår en liten stund. Jag packade upp en hel banankartong ;-) men kände att jag vill nog hellre packa upp när vi väl är där, på lördag alltså. Det är bättre att få ordning på allt som är kvar här. Jag har en del lakan, sängkläder, täcken och annat att tvätta och stryka så allt är rent när vi flyttar. Och jag behöver verkligen få den där ugnen ren. Jag köpte starkare ugnsrengöringsmedel idag som jag får prova. Gillar inte det egentligen för det är så starka ångor så man får väl låta bli att andas….. men det måste bli rent. Jag tänkte dock köra dit med varorna från frysen, så jag kan frosta av och rengöra den.

Jag har sagt förut att jag kan klara av att vara ganska lugn och trevlig även om man ger sig på mig och bråkar med mig på olika sätt, men om man ger sig på min man eller mina barn, då blir jag en lejonhona, en lejonmamma som försvarar de mina med alla nödvändiga medel. Igår kom Gabriel hem från skolan och de hade haft simning på gympan. Han klarade ju inte vattenprovet förra terminen utan fick på skolans bekostnad gå på simskola och lära sig bli uthålligare och simma bröstsim mer. Han kom långt då men inte ända fram och igår skulle de simma de här 200 meterna igen (varav 50 på rygg) och han klarade det inte. Han klarade de 50 på rygg med inte de andra. Han har inte simmat alls sedan maj månad och absolut inte tränat simning på det sättet. Visst ska han kunna klara nå’t sådant i sin ålder men är man inte van vi djupt vatten, lite rädd för det och dessutom nervös för att inte klara det, så kan det gå fel, vilket det gjorde. Läraren hade sagt till honom att det var dåligt och att detta är något en 7-9åring ska klara. Och det var nog det Gabriel hade tagit hårdast. Han var jätteledsen när han kom hem och jag kände hur det började växa morrhår under näsan på mig och öronen och pälsen började växa. Grrrrr. Jag skrev ett långt meddelande till läraren, (via Schoolsoft (vilket kanske var dumt för jag har inte fått nå’t svar än. Han har säkert inte sett det. Skulle kanske skrivit vanligt mail istället). I alla fall förklarade jag att vi inte accepterar ett sådant förhållningssätt utan läraren ska uppmuntra och peppa eleverna som inte hänger riktigt med. Jag förklarade hur det hade varit i 6:an med simskolan och så och att efter alla år med mobbning så tänker vi inte ta nå’n mer skit och speciellt inte från lärare. Jag skrev att jag förväntar mig att han personligen ber Gabriel om ursäkt och att han lovar hjälpa honom att klara det istället. Jag hoppas verkligen att han gör det och att han förstår att han gjort fel. Jag skickade brevet med kopia till Gabriels mentorer också, så han lär ju inte komma undan. Jag får kolla Schoolsoft då och då under dagen om jag fått något svar. Efter det fick jag ta det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen. Kände hur stressnivån började blinka rött och klippte av det på en gång innan det flödade över. Som sagt, kom inte emellan en mamma och hennes barn ;-)

En kort tackbön får vi alla ta till oss idag:

”Tack Gud för din ständiga närvaro, tack för att du möter oss som vi är.
Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss. Amen.”

Blessings

 Ja, typ så ;-)

 


Och dimman börjar lätta.....

Jag tittade ut genom fönstret men såg nästan ingenting. Det var väldigt dimmigt nyss och har varit hela morgonen. Nu verkar det som om det börjar lätta så smått. Kanske det blir en fin och solig dag idag också. Dimman beror inte på våra fönster i alla fall. Vi får ju hjälp med fönsterputsningen nu innan flytten och igår kom hon och putsade i tre av rummen så de är så jättefina nu :-)

Jag gjorde ett tappert försök igår att rengöra ugnen. Alltså, det är inte min grej. Jag vill ju helst inte använda starka, giftiga preparat heller, men jag blir kanske tvungen. Jag använde såpa och vatten + ugnsvärme en gång och då blev den lite renare, men långt ifrån vad jag hade velat. Sedan tog jag koncentrerad såpa och smorde in i ugnen + ugnsvärme och sedan tvättade jag av det, men det blev inte mycket bättre för det. Fick nå’t tips om ammoniak, men vem har ammoniak hemma. Inte jag i alla fall. Tycker det låter läskigt. Ja, lite renare måste den nog bli i alla fall, annars lär jag få bakläxa på den.

I morse var jag och simmade så Gabriel och Johanna fick klara sig själva och komma iväg på morgonen. Tydligen gick det bra för det var ingen hemma när jag kom tillbaka ;-) Om en stund ska jag till sjukgymnasten och om jag orkar se’n så kör jag upp i nya lägenheten en stund och ser vad jag kan göra där. Typ packa upp lite i köket kanske. Är lite orolig för hur det ser ut där nu när Magnus har kört dit så himla mycket kartonger och grejor. Oh, well, det blir bra när det blir färdigt, och vi får vara glada under tiden.

Magnus verkar ha det bra på Vårdnäs för jag har inte hört något från honom sedan sms:et efter att han kommit dit. De har kanske telefonförbud ;-) Ja, det kan de behöva.

Idag delar jag dagens psalmvers från Sv.K Psalmbok, 738:2

”Herre, du visar oss frihetens väg.
Fri är blott den som kan tjäna,
den som av kärlek kan glömma sig själv,
den som fått mycket förlåtet.
Visa oss vägen, du frihetens Herre,
Ge oss nu viljan att gå den.”

Kram

 <3 <3 
Ohmygoodness....

Förlåt världen, Sverige har misslyckats. En rödgrön röra som ska försöka få ihop någon slag regering med ett rasistiskt vågmästarparti i faggorna. Suck. Aftonbladet har en bra artikel om hur Sverige ser ut utifrån , från andra länders synvinkel. Läs här.  Ok, det goda nyheten är att 87% inte röstade på SD. Och det är allt jag kommer att skriva om valet idag. Det skrivs och tycks tillräckligt mycket om det ändå.
 
I fredags var vi och hälsade på vår blivande familjemedlem - lille vitnosade kattungen och hens syskon. Ja, vi har alltså inte riktigt kunnat se om det är en kille eller tjej än, därav beteckningen hen. Snövit eller herr Snövit ska den nog heta i alla fall ;-) Passar väl bra till en svart katt med vit nos, och vita fötter. 
I lördags var det mycket packa kartonger etc. och nu ekar det nästa i lägenheten. Gabriels rum är urplockat. Där finns nästan bara stora möbler kvar nu. 
 
Gudstjänsten igår var fin och predikan finns här för den intresserade. Rubrik: "Släpp taget".
Idag har Magnus åkt iväg till sin kurs och vi är inne i sista veckan i Stoeryd. Det ska bli så skönt när det är klart. Jag får väl åka upp i nya lägenheten några gånger denna veckan och packa ur några kartonger, typ i köket. Jag kan tänka mig att det är som ett fabrikslager där nu....
Andra veckan med Bibelsamtal idag och det är trevligt. Förra måndagen var vi 11 st, vilket är jättebra, men jag önskar ändå att fler ville komma och prova på i alla fall. För sin egen skull. Och jag lovar, vi bits inte ;-)
 
Idag delar jag Psalm 8:4-10, en påminnelse om vem det är som egentligen är Herre och härskare över allt och alla:
 
"När jag ser din himmel, som dina fingrar format, månen och stjärnorna du fäste där,
vad är då en människa att du tänker på henne, en dödlig att du tar dig an honom?
Du gjorde honom nästan till en gud, med ära och härlighet krönte du honom. Du lät honom härska över dina verk, allt lade du under hans fötter, får och oxar, all boskap, och markens vilda djur, himlens fåglar och havets fiskar, allt som vandrar havets stigar.  Herre, vår härskare, väldigt är ditt namn över hela jorden."
 
Blessings
Jag och lille "Snövit" (några av syskonen tultar omkring på golvet)
 
 

One week to go...

En vecka kvar i denna lägenheten, se’n är det dags. Jag har inte varit i vårt nya hem sedan Magnus börjat köra dit kartonger och grejor, så jag vet inte hur det ser ut där nu. Förmodligen som ett fabrikslager, men det är ju tänkt att det ska bli beboligt inom kort. Magnus ska ju på kurs nästa vecka, måndag-torsdag, så jag kanske kan åka dit och packa upp lite grejor i köket och så, om jag har möjlighet. Man ska ju liksom leva, jobba och ta hand om familjen under tiden.

Det var en bra samling igår eftermiddag i Löfstakyrkan och det hade varit mycket folk på kvällen också. Organisationen ”Hjärta till hjärta” gör mycket bra för romerna i Rumänien i synnerhet och speciellt för att hjälpa dem på plats. De ser på ett långsiktigt sätt och tar kontakt med rätt sorts personer och organisationer för att det ska bli så bra som möjligt. Elden, det stora problemet, finns ju i hemlandet och det vi ser här i tiggarna är bara röken. Men jag tänker att medan det finns organisationer som jobbar på plats och arbetar med att ”släcka elden” så kan vi så länge vifta bort röken genom att ge av vårt överflöd till tiggarna som sitter på våra trottoarer. För ju mer de släcker elden i hemlandet, desto mindre rök kommer det att bli här. Vi får hjälpas åt helt enkelt.

Imorgon är caféet på kåren öppet igen 10-13 och på eftermiddagen är det en sångandakt på Östanå. På söndag, denna valdag, är det som vanligt gudstjänst kl.10.00. Då blir det pianomusik till alla sånger och tredje delen av predikoserien ”Vägen till upprättelse”. Denna del har rubriken ”Släpp taget”. Jag kan utlova både youtubeklipp, cd-sång och powerpoint. Underbart med teknik. Bara allt fungerar ;-)

Idag delar jag en bön av den helige Franciskus:

”O Herre, gör mig till ett redskap för din frid.
Där hat finns, låt mig få föra dit kärlek.
Där ondska finns, låt mig få komma med förlåtelse.
Där oenighet finns, låt mig få komma med enighet.
Där tvivel finns, låt mig få komma med tro.
Där osanning finns, låt mig få komma med sanning.
Där förtvivlan finns, låt mig få komma med hoppet.
Där sorg finns, låt mig få komma med glädjen.
Där mörker finns, låt mig få komma med ljuset.
O gudomlige Mästare, låt mig sträva inte så mycket
efter att bli tröstad, som att trösta,
inte så mycket efter att bli förstådd, som att förstå,
inte så mycket efter att bli älskad, som att älska.
Ty det är genom att ge, som man får, genom att förlåta, som man blir förlåten,
och genom att dö, som man uppstår till det eviga livet.”

Blessings

 

 

 


Nine-eleven

En dag som de flesta av oss aldrig kommer att glömma. Och bibelordet för idag i min almanacka är passande nog Rom.12:21”Låt dig inte besegras av det onda utan besegra det onda med det goda.” Om man frågar någon vad de gjorde idag för tretton år sedan, vet man oftast ganska detaljerat var man var och vad man gjorde. Själv väntade jag Gabriel, jag hade varit på kurs ute på Lännersta och visste inget om vad som hänt i världen de senaste dagarna. Jag skulle åka tåget hem senare den eftermiddagen och när jag jam till Stockholms central stod massor av folk inne i pressbyrån och stirrade på TV-apparaterna och man såg hur alla nyhetsstationer rapporterade hur flygplanen flög in i tvillingtornen och kaoset som blev av det. Det tog ett tag innan jag fattade vad som egentligen hände och under resan hem var det många som pratade i sina telefoner med familjen och bestämde att de skulle kontakta vänner och familj i USA. Olivia och Johanna gick på dagis och de pratade ju om det där utifrån barnens frågor och så. Johanna tacklade det hela genom att bygga lego – två stora, höga torn som hon sedan kraschade. New Yorks siluett har ju ändrats de senaste 13 åren och nu står One World Trade center (fd. Freedom Tower) där det norra tornet stod. En symbol för frihet, godhet och att inte löna ont med ont. Vackert.

Idag ska jag på en samling i Löfstakyrkan där Rickard Kleringer från organisationen ”Hjärta till hjärta” i Linköping ska prata om Romerna som finns här i vår stad och det är en samling för oss som i jobbet på något sätt kommer i kontakt med dem. Ikväll, 18.30, är det en offentlig föreläsning med rubriken: ”Vilka är tiggarna på våra gator och varför är de här?” Jag går på samlingen i eftermiddag. Det har varit mycket på kvällarna nu och det känns. Men det ska i alla fall bli intressant. Nu kommer solen fram ur dimman igen och det är också skönt.

En kort men viktig bön delar jag idag:

”Gud, när oro och bekymmer får makt över mig,
hjälp mig då att vila i dig, skilja mellan stort och smått
och lämna framtiden i dina händer. I Jesu namn. Amen.”

Kram

 En brandmans bön & bilden jag har som tatuering på vänser arm <3

 

 


Attackerad.....

…..av en kundvagn från Ica. Aj. När jag hade lastat av varorna till bilen välte kundvagnen ner för trottoarkanten och välte rakt på mitt ben, så nu har jag ett rejält skrapsår i nederkant av vänster vad. Alltså, jag brukar inte ens märka när jag får små sår och blåmärken efter att ha rivit mig eller gått in i nå’t, men det här gjorde riktigt ont. Kan man stämma Ica för sveda och värk, ha, ha!

Idag har Magnus lånat släpet från kåren och ska köra en del grejor från vårt källarförråd och även lite småmöbler häruppe ifrån. Det är bra. Få iväg så mycket det bara är möjligt så går det fortare den 20:e då vi tar allt det stora och det som är kvar. Jag måste bara börja städa nu också. Har ju torkar ur lite skåp och lådor som vi tömt, men det är lite svårt att flyttstäda när man fortfarande ska bo här också. Samtidigt vill jag ju inte ha allt efteråt. Ja, torka lister och dörrkarmar kan man ju göra förstås.

Ikväll kl.18 ska vi på ”Lära-känna-samtal” med Gabriels lärare. De har inte utvecklingssamtal såhär i början utan istället ett lära-känna-samtal där vi föräldrar, eleven och lärarna tillsammans pratar en stund och lär känna varandra lite mer. Det är bara 20 minuter men det är säkert en bra början.

Idag delar jag en bön av Margareta Melin. Jag har säkert delat den förut, men den är fin.

Du som vill att jag ska finnas du som vet att jag är jag -
du förstår mitt hjärtas längtan och är hos mig natt och dag.
Din är jag och all din kärlek får jag varje andetag.

Blessings

 <3

 

 


Happy Birthday

Idag är det Snuttans födelsedag, hurra! Ja, jag har inte köpt något till henne i år. Jag köper lite kattgodis som hon gillar när jag handlar imorgon. Det är inte lönt att köpa nå’n ny leksak till henne för hon har sin favorit och det är den hon vill leka med. Punkt. Hon blir i alla fall 5 år (tror vi). Vi adopterade ju henne från Tassebo utanför Helsingborg och de sa att hon var då mellan 1½ och 2 år, så då bestämde vi att hon blev 2 år den dagen hon kom till oss och det var idag för 3 år sedan. Tänk vad tiden går.

Jag var och simmade tidigt i morse. Det är oftast mindre folk i bassängen på tisdagar än på fredagar och det stämde idag. Riktigt skönt. Fortfarande skit-musik, men där var ingen i receptionen när jag gick, så jag kunde inte fråga någon om det.

Om en stund är det ekumenisk bön i Löfstakyrkan och jag tänker mig dit. Ikväll 18.30 ska vi på en föreläsning i Holavedsskolans aula, med Peter Rylander. Det ska visst vara en fantastisk föreläsning om respekt, människovärde etc. Barnen på Ängarydsskolan, Gabriels skola, har temadag i det ämnet idag och ska lyssna på honom under dagen.

Idag delar jag dagens psalmvers, 758:2

”Herre, till dig får jag lämna allt som vill tynga min själ.
Du lovat att bördorna bära, du lovat att själv vandra med.
Din närhet är nog för jag vet att du dog för att jag skulle leva och ha allt.
Varje dag, jag dig ber varje stund du mig ger vill jag vandra den väg du befallt.”

Kram

 <3 <3 

 


Floppis

Mm, det kan man kalla loppisen vi hade i lördags. Sammanlagt 6 personer och 50 kr. Seriously! Nåja, nu har vi provat det och är en erfarenhet rikare. Då var det trevligare på eftermiddagen då vi hade bönegruppen för första gången i höst och igår när det var gudstjänst som var fin och andra delen av predikoserien "Vägen till upprättelse" - "Hjälp när det gör ont". Och den kan du lyssna på här.
 
Idag startade Bibelsamtalen igen. Vi fortsätter i Markusevangeliet, där vi slutade i våras. Trevligt att träffas igen och återuppta gemenskapen, och det finns plats för många fler.
 
Efter sommar kommer höst och så är det, typ. Igår och hela förra veckan var det soligt och fint och idag har det ösregnat hela morgonen och sedan skurat. Det är visserligen inte kallt, vilket är skönt, och jag hoppas kylan väntar ett tag till. 
 
Jag vet inte om det är väderomslaget men idag känner jag mig riktigt mossig. Trött, tung, långsam. När Magnus frågade mig nå't så tog det några  sekunder extra innan jag svarade ;-) "Är du låg idag", sa han. "Mmm, tror det....." Jag mår inte direkt dåligt eller så, men bara sådär... långsam... Hm. Jag får ta och packa lite fler kartonger i eftermiddag så jag kommer igång ;-)
Det kan ju också bero lite på sinnesstämningen då en älskad kollega förlorade slaget mot cancer och lämnade jordelivet i helgen. Det sätter lite sordin på tillvaron även om vi inte var jättenära så har vi haft mycket med varandra att göra. Det får en också att tänka på hur ömtåligt livet är och det behövs tas vara på.
 
En väldigt kort med stark bön från Svenska Kyrkans hemsida:
 
"Herre, du har dött för mig. Hjälp mig att leva för dig."
 
Blessings
 
 :-)
 

"Fly me to the moon"

Fortfarande sol och fint. Jätteskönt. Jag var på badhuset och simmade nu på morgonen, jag kunde ju inte göra det i tisdags för Magnus hade bilen och körde till Stockholm, så jag var idag. Det var lite för mycket folk i poolen för min smak faktiskt. En simmade så det blev svallvågor så jag fick en kallsup mitt i alltihopa. Det smakade inte hallontårta ;-) Se’n har de inte så’n där skön musik längre, ”Fly me to the moon” och så utan det vanliga dunka, dunka (ja, du låter jag som om jag är 80 år men ändå). Den musiken får man ju så mycket ändå, i gymmet, i omklädningsrummet, på radion överallt. Jag gillade ju det att tidigt på morgonen få simma i en skön bassäng, med ljusklot i olika färger vid poolkanterna och skön, lugn musik i högtalarna. Jag ska fråga dem vart det tog vägen.

Igår körde Magnus och Johanna en del kartonger till lägenheten och fast det är en del kvar så känns det bra att det börjar röra på sig. Och imorgon, 10.30-13.00 har vi loppisen här hemma, så då rensar vi förhoppningsvis ut en hel del till och får lite extra pengar för det. Och avsett hur mycket vi får så har vi i alla fall gjort vad vi kunnat.

Nu är det Johannas tur att vara förkyld. Hon nyser och snörvlar, men är i skolan. Hoppas hon blir bättre under helgen.

söndag kl.10.00 är det dags för del två av predikoserien ”Vägen till upprättelse”. ”Hjälp när det gör ont” heter den och musikkåren spelar även denna söndag.

Idag delar jag Psalm 121 ur parafrasen ”The Message”:

”Jag blickar bort mot bergen; får jag min styrka från bergen? Nej, men styrka får jag av Gud, som har skapat himmel och jord och berg.

Han låter dig inte snava; din skyddsgud slumrar inte. Aldrig i livet! Israels väktare nickar aldrig till.

Gud är din livvakt; han går vid din sida som skydd mot – mot solens brännheta strålar, mot månens iskalla sken.

Gud skyddar dig från allt det onda; han skyddar ditt liv; han skyddar dig på utresan och på hemresan; han skyddar dig nu och alltid.”

Blessings

 

 

 


Annorlunda

I eftermiddag /kväll ska Johanna och Magnus hjälpas åt och köra en massa kartonger till lägenheten, så det blir mindre av den varan här. Det är bra för då kan man se bättre vad och hur mycket som har packats och som behöver packas. Och det blir bättre plats. Det är ju annorlunda att flytta den här gången, för förra gången åkte vi bara iväg och lät flyttfirman både packa, flytta och städa. Det var praktiskt. Nu har vi allt det att göra och vi ska leva vardagsliv under tiden. Så det är annorlunda. Dock ska det bli riktigt skönt när det är färdigt och vi är på plats på Storgatan och när nycklarna till denna är lämnade. Det ser vi fram emot.

Jag var ute i morse och satte upp lappar i trappentréerna om vår loppis på lördag. Jag har skrivit ut lite fler lappar för de tog snabbt slut, så jag får gå ut igen senare idag.

Jag fick färdigt gudstjänstprogrammet igår och det mesta av predikan så jag känner mig ganska bra i tidsplanen där i alla fall ;-) Snuttan ligger bredvid mig, på min arm, i soffan och spinner. Hon är en riktigt gosig katt. Hoppas hon kommer att gilla nya lägenheten också.

Och sommaren är tillbaka. Sol, varmt och behagligt. Helt ok för september. Hoppas det håller ett tag.

Dagens psalmvers, Sv.Ps.790:1

”Ge kyrkan kraft att höras bland stadens många ljud,
där många gudar vördas men få dock anar Gud.
Ge kyrkan kraft att vara för stadens folk ett hem,
i handling uppenbara Guds närvaro bland dem.”

Kram

 Welcome!

 


Lite mörbultad...

Efter träning, sjukgymnast (akupunktur m.m.) och cykling igår känner jag mig lite mörbultad idag. Ja, jag vet, mesigt, men så är det att vara jag ;-) Jag fick i alla fall prata i telefon med Tomas Sjödin igår! (ville bara gnida in det lite till… ;-)

Idag kom i alla fall Gabriel iväg till skolan och jag hoppas det går bra fortsättningsvis. Han verkade inte ha så ont idag. Magnus körde iväg några ärenden och tog med sig ett antal kartonger till lägenheten och ska väl ta några till se’n idag. Jag ska försöka ta mig i kragen och packa lite till. Jag behöver skriva program och predikan också, så jag kan maila programmet till musikansvarig.

På lördag 10.30 – 13.00 ska vi ha en lite flyttloppis här hemma och se om vi kan sälja lite grejor, kläder, smycken, verktyg, leksaker etc. som vi inte behöver längre. Johanna hjälper mig med det, Magnus får ju vara på kåren på caféet. Kanske Gabriel också stannar här och hjälper till. Skulle verkligen behöva få ihop lite extra pengar nu. Det var ju dubbel hyra och jag betalade in anmälningsavgiften till Israelresan och så var kontot nästan tomt. Jag måste betala in resten till resan senast den 30 december och det är ju ett antal tusenlappar. Men, men, det ska väl ordna sig. Vi får ju lägre hyra nu i alla fall :-)

Guds Ord till oss idag:

”Känn igen oro. känn ingen ängslan, Gud, din Gud, bär allt.

Känn ingen oro, känn ingen ängslan, den som har Gud kan ingenting sakna.”

Blessings

 

 

 

 


Mission…possible

Jag hade fått i uppdrag av pastorskollegiet att ringa Tomas Sjödin idag för att boka honom till ett tillfälle i böneveckan 2015. Han har den här dagen som bokningsdag för hela nästa år och jag trodde att det skulle vara ett ”mission impossible” att ”jag kommer aldrig att komma fram på telefonen”, men döm om min förvåning när det efter ett par försök inte tutade upptaget längre utan plötsligt svarade han och jag kunde få fram mitt ärende. Starstruck igen alltså - Jag har pratat med Tomas Sjödin i telefon!!!!! Och dessutom bokat honom till en föreläsningskväll i böneveckan, den 22/1-2015. Så himla kul! Mission accomplished!

Idag är Magnus i Stockholm för en obligatorisk brandskyddsutbildning. Jag är glad jag slipper. Men det betyder att jag får cykla till sjukgymnasten om en stund. Och jag fick träna lite hemma innan.

Gabriel är hemma för andra dagen i rad. Han har en förkylning i bihålorna, han fick ingen antibiotika utan bara ipren och nasonex-nässpray, men han har ont idag också, så han får vila. Jag hoppas han kan gå imorgon. Inte bra att missa så mycket. I skolan.

Vi fick nycklarna till lägenheten igår och var uppe och kollade lite. Det blir jättebra! Längtar!

En dagens psalmvers blir det idag:

”Våga vara den du i Kristus är, den i hans tanke,
den i hans kärlek, den i hans ögas eviga ljus du är.”

Blessings

 <3 <3 

 


September

Och mulet. Fast de sa på tv:n igår att det skulle bli lite sommarvärme igen ett tag. Det låter ju bra.

Helgen har varit bra. Magnus och Johanna hjälpte Jimmy att flytta i lördags och jag var på caféet, cyklade både dit och hem och konstaterade ännu en gång att cykling inte riktigt är min grej, inte i backar i alla fall…. Jag passade på att förtidsröst också när jag var på stan ändå, så är det gjort.

Gårdagens gudstjänst var också bra. Ganska mycket folk. Musikkåren spelade och vi fick inviga vår nya storbildsprojektor och filmduk. Det blev jättebra. Stort och fint och jag tror alla kunde se det bra. Skönt att äntligen få förstärka predikan med bilder och bibelord på powerpoint. Här finns förresten predikan att lyssna på.

Idag ska vi hämta nyckeln till nya lägenheten. Tror det blir nå’n gång i eftermiddag. Så skönt det ska bli att kunna börja åka dit med kartonger och grejor. Jag märker på Snuttan nu att hon blir lite stressad av alla kartonger och allt packande, för hon går omkring och bajsar lite överallt. Typisk stressreaktion för henne. Jag ska ge henne lite lugnande naturmedel så hon mår bättre. Det brukar jag göra när det är nå’n förändring på gång, som innan vi skulle åka till och från Höllviken och när vi skulle till Bygget och hon skulle bo borta och då gick det så bra. Så det får bli så nu med. Jag trodde jag kunde vänta till några dagar innan den sista flytten, men jag får nog börja redan nu.

Några ord av bön från S:ta Birgitta:

”Visa mig vägen och gör mig villig att vandra den

Vådligt är att dröja och farligt att gå vidare

Så uppfyll då min åstundan och visa mig vägen

Jag kommer till dig såsom den sårade kommer till läkaren

Giv, o Herre, mitt hjärta ro. Amen.”

Blessings

 :-)

 

 


RSS 2.0