"Ropa ut din glädje"

På söndag är det första advent, första söndagen på kyrkoåret och temat för den söndagen är alltid ”Nådens år”. Jag har valt att ha rubriken ”Ropa ut din glädje” på predikan, från Sak.9:9-10, men ”Nådens år” kommer också att finnas med. Låter det krångligt? Jamen kom då till kåren på söndag kl.10.00 och var med på gudstjänsten, var med och fira 1:a advent, då första ljuset tänds och vi tillsammans får glädjas åt att ännu en gång gå in i adventstiden, med adventsljusstakar, stjärnor och annat pynt, som allt mynnar ut i julfirandet om fyra veckor. Det är ändå en ganska behaglig tid som tar bort lite av det mörka och kalla klimatet vi omges av, även om november har varit ganska mild.

På söndag är det ju också Skyltsöndag på stan och Magnus ska ställa ut julgrytan en stund kl.14.00. Hoppas det inte blåser lika mycket som det gjorde förra året bara. Gabriels klass ska också stå på stan och sälja polkagodis som de skaffade när de var i Gränna på klassutflykt. Jag vet inte vilken timme Gabriel ska stå, men de ska vara ute 14.00-18.00, så gå och handla av dem, utanför ”Noll–till-Sexton” affären. De samlar pengar till klassresa i nian.

Idag är det ännu en grå och ruggig dag. Jag har faktiskt varit och tränat på Actic i morse, det var ju ett tag sedan. Det tar emot att komma upp så tidigt, men när det väl är gjort så är det ju så skönt.

Lite ”kitty-therapy” har jag fått också då Snövit klättrade upp i knäet på mig och somnade så skönt. Hon är så stor nu så ligger hon där så får jag inte plats med datorn i knäet ;-) hon har dessutom förmågan att sträcka ut sig så hon blir dubbelt så lång….. men det är så mysigt så det gör inget. Nu ligger hon bredvid mig och fortsätter sova <3

Idag delar jag en irländsk bön om välsignelse:

“May the faith that gives us hope; May the love that shows the way,
May the peace that cheers the heart Be yours this day.” 

Blessings

 "Vi tänder ett ljus i advent....."
Morgonmässa

Jag har länge sagt att jag nå’n gång skulle komma iväg till Tranås Kyrka en onsdagsmorgon till morgonmässan och idag är den dagen. Jag gick ju ofta på morgonmässa i Limhamns församlingshus på onsdagar, men det var ju 8.30 så det passade bra. Här är det kl.7.30, vilket inte är helt optimalt….. Men idag kom jag upp och iväg i alla fall. Det var ganska mycket folk där. Många konfirmander, vilket måste passa bra för dem med den tiden på morgonen, så kan de gå till skolan direkt därifrån. Det var en fin stund i alla fall. Och så passade jag på att veckohandla på Willys idag, det ligger ju nästan bredvid kyrkan.

Igår sken ju solen men idag är det mulet igen. Bra att solen visar sig ibland så man kommer ihåg att den finns. Det känns att luften blivit kallare och råare. Mina ögon känns torra och irriterade. Precis som förra året. Då gick jag ju till och med till doktorn och kollade ögonen och fick andra ögondroppar än de jag brukar ta och så. Men det blev ju bättre igen av sig själv efter ett tag. Så jag antar att ögonen vänjer sig vid luften.

Nu har det gått ½ vecka sedan Olivia reste tillbaka till Skåne och det är tråkigt utan henne. Det gick snabbt att vänja sig vid att ha henne här så jag hoppas jag snart vänjer mig vid att inte ha henne här igen. Nåja, hon kommer till Nyår igen.

Idag delar jag en vers ur ”Gud som haver”:

”Tack att ingen ensam går som din fadersarm ej når.
Tack att dina milda händer sträckas över folk och länder.
Tack för att Du hjälper visst. Tack, o Gud, för Jesus Krist. Amen.”

Kram

 Mind your thoughts :-)
 

Kärlek som räcker

Helgen var bra. I lördags var det till och med soligt, som om solen ville påminna oss om att den finns fortfarande där bakom molnen. I söndags och igår var det sådär mörkat och ruggigt igen att man knappt visste om det var natt eller dag. Men idag, ja minsann, solen tittar fram igen och gör alla glada. Lite kallare och torrare i luften är det också, och visst, med en månad till juldagen så är det väl såhär det ska vara. Skönt med sol i alla fall.

Det blev simning idag på morgonen. Det var skönt. Resten av dagen är hemarbete av olika slag. Behöver bl.a. göra program till söndag, 1:a advent, och få iväg till musikansvarig. Och strukturera upp predikan.

I söndags var det ju Domsöndagen och temat var Konungens Återkomst. När jag visade en powerpointbild med Viggo Mortensen, Aragorn, med överskriften Konungens Återkomst, var det flera som undrade vart det hela skulle ta vägen. Men de blev nöjda ;-) Lyssna på predikan här på kårens hemsida.

Vi hade också hemgrupp på söndagseftermiddagen och vi fortsatte bl.a. samtala lite om söndagens tema. Och ju fler man är som pratar och ju fler tankar som kommer in i bilden desto mer förstår jag hur lite jag egentligen vet och hur livet absolut inte är svart och vitt. Det har jag ju visserligen vetat länge, men ännu mer blir det ju när man tillsammans får utvidga sina vyer och sedan själv, tillsammans med Gud, ta ställning till olika saker. Vissa ämnen är ju tyngre än andra att samtala om, men det är alltid spännande, givande och uppmuntrande.

Idag delar jag en sångvers som jag citerade i predikan:

”O, döm oss Herre, frisäg oss i domen. I Din förlåtelse vår frihet är. Den sträcker sig så långt Din kärlek vandrar, till alla mänskor, folk och raser här.”

Blessings

 <3

Another day in "Greytown"

Grått, regnigt, ruggigt – typ som vanligt alltså. Fast jag ska väl inte klaga, jag gillar ju inte snö och jag antar att det är alternativet vid den här tiden på året.

De nya maskinerna i tvättstugan är jättefina. Tvättmaskinen är större och tar mer tvätt. Torktumlaren är också stor och effektiv. Även denna tvättmaskin tar i och för sig några timmar, både i 60 grader och 40 grader, men i och med att torktumlare finns nu så blir allt färdigt fortare i alla fall. Så, bra där!

I morse tränade jag hemma. Orkade inte riktigt köra iväg till gymmet. Och hemmaträningen funkar ju bra. Nu är det kaffe och mys med katt i soffan. Eller, ja, Snuttan ligger i sin stol och Snövit ligger bredvid mig i soffan och tvättar sig för fullt. Hon var förresten väldigt intresserad av min träning idag. När jag gjorde plankan kom hon och nosade mig på näsa och strök hela sig mot mitt ansikte och bröstkorg. Inte helt enkelt att hålla sig uppe då ;-)

Så, helg igen, påminner om Domsöndagen på söndag. Sista söndagen i kyrkoåret. Se’n går vi in i adventstiden. Förra året kommer jag ihåg att jag skrev om Wilfrid Stinissen, han dog ju i veckan mellan Domsöndagen och Första advent. Vilken grej. Han gjorde, sa och skrev mycket rätt i livet och han till och med dog rätt. Kyrkoåret var slut och han dog innan ett nytt hann börja. Ja, världen blev lite fattigare då men himlen rikare. Ser fram emot att träffa honom där en gång.

Idag blir det några små brev från barn till Gud:

“Dear God, It is great the way you always get the Stars in the right places, - Jeff”

“Dear God, Did You mean for the giraffe to look like that or was it an accident?-Norma”

“Dear God, Are You really invisible or is it just a trick? –Lucy”

Blessings

 <3

Dagen idag....

Idag på morgonen var de här från Din Bostad och kopplade in en ny sladd i porttelefonen så nu ska den förhoppningsvis fungera. Och de har installerat ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Jippiee! Det har jag väntat på se’n vi flyttade hit och jag skickade in min ”önskelista”. Jag ska prova dem efter jag fikat färdigt ;-) I morse hade vi också Bibel & Bön med pastorskollegorna i Lilla Huset bredvid kåren (det var vår tur) och nästa torsdag morgon är det Frukost & planering med samma gäng på samma plats. Vi har det en gång i månaden och det går runt på oss alla. Alltid trevligt att träffa dem och samtala lite, be och sjunga.

Jag skrev faktiskt predikan igår. Jag har inte skrivit ut den än, ska kolla först om jag ska ändra nå’t, men jag tror jag fick ihop den. Idag ska jag göra powerpoint-bilderna till den i alla fall, och ta fram CD:n som jag också ska spela efteråt.

Katterna verkar vara på lite fräs och bråk humör idag. Men det verkar ju vara så att det går lite upp och ner och det har gått riktigt bra ganska länge nu. Vi behöver i alla fall inte låsa in Snövit i köket längre när vi går hemifrån. Hon är så pass stor nu att hon kan både försvara sig och hoppa upp nå’nstans och komma ifrån Snuttan om hon skulle behöva. Dock är Snuttan jätteduktig och går oftast runt henne.

Idag delar jag med mig av en indisk dikt:

”Dagen i dag är en märklig dag. Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du. Använd dig av det. 
I dag kan du glädja någon. I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag. Den är din”.

Kram

 :-)

 


Ungdomlig......

Gårdagens program på Tisdagsträffen gick bra och verkade vara uppskattat. En dam, som visserligen ser dåligt, kände inte igen mig först och undrade om jag var dotter till kårledaren, ha, ha, ha! När jag sa att vem jag var så sa hon att hon tyckte jag såg ut som en tonåring, väldigt ungdomlig. Kan väl säga att jag sög åt mig de orden J Magnus kommer att bli påmind om det lite då och då, he, he.

Jag har lite svårt att få ihop predikan till söndag. Det är ju Domsöndagen, sista söndagen i kyrkoåret och jag vill att det ska bli en ljus, förväntansfull och festlig stämning – inte en ”domedagspredikan” med begravningsmusik och mörker. Rubriken är i alla fall ”Konungens återkomst” och bara det ger väl en förväntan i alla fall. Behöver bara fylla i den förväntan med ord och känsla som ger hopp och glädje. Egentligen har vi ju ledig dag idag, men när jag inte har fått ihop predikan så finns den ständigt i huvudet. Ibland går det faktiskt bättre att få ihop sådant när jag är ledig, får då verkar hjärnan bättre kunna lägga saker på plats.

På söndag eftermiddag åker Olivia tillbaka till Skåne. Så har de veckorna gått….. Nu dröjer det i alla fall inte lika länge förrän vi ses. Hon kommer hem till Nyår igen.

Dagens psalmvers, 174:3:

”Medan dagen ännu dröjer är ditt rike redan bland oss,
dolt som vatten under jorden, dolt som vind i trädets krona,
tills vi ser dig som du är.”

Och dagens korta, men innehållsrika bön:

”Jag lägger denna dag i dina händer.
Hjälp mig att i min svaghet lita på din styrka.”

Blessings

 I like :-)

"En liten stund med Jesus"

Ja, i eftermiddag är det min tur att vara gäst på Tisdagsträffen på kåren, kl.15.00. Rubriken är ”En liten stund med Jesus” och det kan ju innehålla mycket:-) Bra att jag har tid att vara hemma och ta det lugnt innan för jag har både varit och simmat i morse och varit hos sjukgymnasten. Nu är det lugnt i alla fall. Snuttan sitter i sin stol och tvättar sig och Snövit ligger på fönsterkarmen och sover.

Vädret har tydligen bestämt sig för att förbli grått, mörkt och ruggigt ett tag. Idag är det rått och kallt i luften också. Jag blev riktigt frusen när jag gick både till och från sjukgymnasten. Det var skönt att komma hem och sätta sig i soffan med en varm vetekudde över axlarna och gott kaffe att dricka. Om man ska se positivt på det hela så ser man ju inte om det är dammigt och smutsigt hemma när det är så mörkt och det är en fördel. Med fem personer, två katter och ett marsvin blir det snabbt så och orken att städa hinner inte riktigt med. När solen kommer fram avslöjas allt….

En grupp kollegor har åkt till Israel nu och på Facebook får vi se bilder varje dag av deras upplevelser. De har bl.a. haft gudstjänst i en båt på Genesarets sjö och ätit Petrus-fisk. Igår var de i Cesarea Filippi och blickade in över Syrien och medan de bad för fred visade sig en regnbåge över det syriska landskapet. Så himla coolt! Ja, det känns i hjärtat att vi inte har möjlighet att åka i mars, men jag hoppas verkligen att det blir en resa under 2016 och att vi kan åka med på den.

Idag blir det dagens psalmvers:

”En liten stund med Jesus, o, vad den jämnar allt
och ger åt hela livet en ny och ljus gestalt.
När jag är trött av vägen och allt som möter mig,
en liten stund med Jesus, och allt förändrar sig.”

Kram

 :-)

Dancing queen

Johanna alltså, är för alltid vår dancing queen. Föreställningen ”Epoker” var jättebra och som vanligt var Johanna bäst ;-) (ja, jag vet att jag är jävig men det är sant i alla fall). Jenny kom också igår så vi hade fullt hus. Trevligt. Jimmy åkte på kvällen så vi blev en mindre. Jenny åker hem ikväll.

Den här helgen är vi ju lediga. Lasse Anderberg från Jönköping kommer till kåren och predikar och Anna leder, så de får en fin gudstjänst. Vi kan se gudstjänsten på Tv. Förra söndagen och idag är den från Hillsång Church i Arlanda stad i Stockholm. Gudstjänsten finns på SVT play – här.

Imorgon ska Olivia ha en egen gympalektion för en åttondeklass. Det Kommer säkert att gå jättebra. Hon kör väl kampsport antar jag ;-)

Dagens tema i kyrkoåret är Vaksamhet och väntan (söndagen före domsöndagen). Och på TV:n sjöng de nyss: "För vår Gud är allting möjligt". Det är skönt att veta.

Dagens bön:

”Gud, när oro och bekymmer får makt över mig,
hjälp mig då att vila i dig, skilja mellan stort och smått
och lämna framtiden i dina händer.
I Jesu namn. Amen.”

Blessings

 Andra från vänster är Johanna
Johanna överst till vänster <3

 

 


Epoker

Ännu en mörk, ruggig novemberdag. Jag var och simmade i morse. Gillar egentligen inte att göra det på fredagar för det är så mycket folk där då, men i tisdags orkade jag inte upp så tidigt så det fick bli idag istället. Det blev färre efter hand så det gick bra ändå. Igår kväll var det ljuständning av julträden ute på sta’n så nu är det vackert när man drar upp persiennerna på morgonen när det fortfarande är mörkt ute.

Imorgon, lördag, är det öppet hus på Holavedsgymnasiet och kl.13.00 är det dansföreställning som Johanna förstås ska vara med i. Den heter ”Epoker” och vi ska såklart gå och se den. Jenny kommer hit och hälsar på Johanna i helgen, lördag till söndag, och Jimmy kommer också, så det blir fullt hus på lördag. Kul.

Jag var ju hos doktorn igår och (som vanligt) är jag ju frisk som en nötkärna, vilket är bra, för då vet man i alla fall att det vi kollat inte är sjukt och det är inget farligt. Blodproverna på binjurar och sköldkörtel var bra och 24-timmars EKG:t visade en del extraslag under dygnet, vilket inte är varken ovanligt eller farligt och inget man gör något åt, eftersom jag redan äter Seloken (betablockerare). Och det har ju blivit bättre även om det inte försvunnit och antingen klingar det av eller så får jag leva med det (som med alla andra konstiga symptom jag har och har haft). Som jag sagt förut – när jag blir 50 ska jag vara i toppform. Resan dit är bara rejält gropig, genom flera epoker….

Dagens bön är ur en katolsk bönbok:

Led mig från död till liv, från lögn till sanning.
Led mig från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit.
Led mig från hat till kärlek, från krig till fred.
Låt fred fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum.

Kram

 I like ;-)

 

 


Tuffa morgnar

Det sägs ju att man ska vakna tidigt på morgonen när man blir äldre, så det måste ju betyda att jag fortfarande är ung, för kombinationen av min ”späda ålder” och detta höst/vintermörker på morgnarna gör det väldigt svårt att komma ur sängen. Har jag väl stigit upp och kommit igång lite, så är det inga större problem, men just det där med att mobilisera kraften att stiga ur sängen….. Nåja, uppe är jag. Barnen är i skolorna. Magnus på kåren. Tvätt ligger i maskinen i tvättstugan och just nu fikar jag. Har även haft lite cattherapy (Snövit spann och somnade i mitt knä under bibelläsningen och för den som inte har upplevt en spinnande katt i knäet, kan jag tala om att det är väldigt lugnande och terapeutiskt :-)) Det är väldigt mörkt, regnigt och ruggigt överhuvudtaget idag. Det märks extra tydligt idag att vi inte har någon taklampa i vardagsrummet. Måste nog fixa det ändå. Vi har ju några plafonder i källaren men vill inte använda dem i vardagsrummet och sovrummet för där är så fin stuckatur i taket just runt lamputtaget, så vi måste hitta några andra lampor som inte kostar en förmögenhet. En kristallkrona hade ju varit snyggt i vardagsrummet förstås, ha, ha.

Det kommer att bli lite förberedelsejobb idag, dels för mitt medverkande på Tisdagsträffen nästa vecka och dels för predikan den 23/11. Dessutom ska jag till doktorn idag kl.13.00 för att se hur och om vi går vidare efter EKG och blodprover.

Igår var jag med Johanna hos Williams Thé & Kaffe som ligger i samma hus som vi bor i. Hon lämnade in sitt CV för hon har sökt jobb där, speciellt nu inför julhandeln och så. Han verkade positiv i alla fall och skulle ringa någon av referenserna (Té & Kaffehuset i Malmö och Téhuset Shiva på Limhamn) De bör ju tala gott om henne i alla fall. Vi får hoppas på det bästa. Han har dessutom öppnat ett litet Café-rum innanför butiken, där det blir servering också. Innan har han bara haft ett bord ute i butiken och resten ”to-go” och på sommaren har han haft uteservering, men nu går det att sitta där även under vinterhalvåret och det var jättemysigt därinne. Så där blir nog några ”coffeedates” ;-)

Idag delar jag en kort bön som jag verkligen tycker om. Ta den till dig och ha en bra dag:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig,
gör mig till den jag skall bli och lev i mig.”

Blessings

 Cattherapy med Snövit <3 <3 

 

 


She's a keeper

Idag är det den 11 november och jag har varit med Snövit hos veterinären för den andra grundvaccinsprutan. Vi sa ju att vi skulle bestämma om vi ska behålla henne eller inte efter idag och det ska vi. Hon och Snuttan har gjort framsteg och jag vågar till och med lämna dem ensamma hemma kortare stunder, t.ex. när jag går till tvättstugan och så. Visst det är fortfarande rivalitet och fräsande, men långt ifrån hur det var i början. Så vi fortsätter att hjälpa dem på traven och få dem att samexistera i alla fall. Kanske kan de bli nå’n sorts vänner i framtiden.

Helgen gick bra och vi knöt ihop predikoserien ”Vägen till upprättelse” på gudstjänsten i söndags. Den finns att lyssna på och ladda ner här på hemsidan under rubriken ”Återanvänd smärtan”. Nästa helg är vi lediga och major Lasse Anderberg från Jönköping kommer och predikar på söndag och söndagen därefter är det ju domsöndagen och sista söndagen på kyrkoåret. Se’n börjar allt om igen med advent. Ja, nu går det fort minsann. De har satt upp ljusen i träden på Storgatan redan. Igår morse var det en kranbil och män som jobbade med det utanför våra vardagsrumsfönster. Det är fint och mysigt, men jag tycker de borde vänta till första advent, till julskyltningen. Detta är ju att tjuvstarta ;-)

Bönen idag är en bön av Margareta Melin:

”Du som vill att jag ska finnas
du som vet att jag är jag -
du förstår mitt hjärtas längtan
och är hos mig natt och dag.
Din är jag och all din kärlek
får jag varje andetag.”

Blessings

 Favorit i repris :-)

 


Så var det höst igen

Ja, snön försvann igen, lite ligger kvar på gräsmattor och hustak, men annars är det mest blött, grått och ruggigt. November alltså.

Jag tränade hemma idag, kände inte alls någon längtan efter att ge mig iväg till gymmet, så det fick bli så. Det gick bra det med. Gabriel är fortfarande hemma och vilar men nästa vecka får han se till att vara frisk och gå till skolan J

På söndag är det Fars dag, det är ju alltid andra söndagen i november. Och om en dryg månad är det Lucia och se’n jul – hjälp! Nä, nu är det bäst att ta en dag i taget igen. Ett ögonblick i sänder.

Idag ska jag i alla fall göra klart powerpointen till predikan till söndag. Det är då sista delen av predikoserien ”Vägen till upprättelse”, och den heter ”Återanvänd smärtan”. Vi har hållit på med serien hela hösten, med vissa avbrott och det har passat så bra. På söndag är det sista delen och nästa helg är vi lediga. Se’n kommer Domsöndagen och efter det går vi in i advent och jul etc. och alla då är det ju givna teman. Nu gäller det att planera januari-februaris predikningar så jag kan skriva in dem i det nya kårbladet som snart ska vara färdigt.

En irländsk bön delar jag idag:

“May the wings of the butterfly kiss the sun
And find your shoulder to light on,
To Bring you luck, happiness and riches
Today, tomorrow and beyond.”

Blessings

 Favorit i repris :-)

 

 


Hej, mitt vinterland....

6 november, snö, blåsigt, slaskigt, ruggigt. Ja, ungefär så kan man väl beskriva den här morgonen. Det började kännas i luften igår, då regnade det, men det var så råkallt att kylan gick igenom ben och märg. Och idag yr snöflingorna runt i luften och faller ner på en slaskig körbana men lägger sig i träd, buskar och gräs. Undrar hur länge det stannar. Kanske försvinner det snabbt igen. Fast, som Johanna sa, hellre nu är i mars.

Gabriel är hemma för fjärde dagen i rad. Det började i måndags med ont i magen, vilket vi trodde berodde på allt kalasandet i helgen, men det fortsatte och han fick dessutom ont i halsen och hosta, så igår gick vi till doktorn med honom. Han trodde, som jag, att det är ett virus som sitter i halsen och i magen, som gör att det är en ömhet i hela magen. Gabriel har ju redan opererat bort sin blindtarm så den är det ju inte i alla fall, utan förmodligen bara ”förkylning i magen” på enkelt språk. Vi skulle hålla koll på det och om det blev värre får vi komma tillbaka. Han borde också äta upp sig sa doktorn – ”Du är ju inte den tjockaste patient jag haft….” sa han ;-) Och visst, han är lång och ranglig, men vad gör man, han äter ju hela tiden. Nåja, jag hoppas han blir bra snart, han får vara hemma denna veckan och vila upp sig. Det är ju bra att Olivia praktiserar på hans skola för hon kan ta hem läxböckerna.

Ibland får man göra omprioriteringar i livet och de är inte alltid roliga, men nödvändiga och kan förhoppningsvis ordnas senare. Igår meddelade vi att vi hoppar av Israelresan i mars nästa år. Det är av flera anledningar och jag går inte närmare in på dem nu, men det är inte riktigt läge för oss att åka i mars. Jag frågade dock om det finns planer på att göra fler resor längre fram och det ska tydligen bli en någon gång under 2016, så jag anmälde oss till den istället. Kanske jag behöver bekräfta anmälan längre fram, men det är ju bra att det inte verkar helt kört i alla fall. Tjejerna var lite undrande men Gabriel var lättad.

Dagens bön:

”Gud, tron på dig är grunden för det vi hoppas på;
den ger oss visshet om det vi inte kan se.
Vår tro rymmer både styrka och svaghet. Låt tron växa i våra hjärtan.
I Jesu namn. Amen.”

Kram

 :-)

 

 


Kalas, praktik och annat

Musikkåren hade sin traditionella musikandakt på Nya Griftegården i lördags och det var en fin och välbesökt stund. Det regnade en del i slutet visst, men det gick bra ändå. Gabriel var glad åt att fylla år även om just lördagen inte innehåll så mycket firande.

I söndags var det gudstjänst med parentation och Urbans predikan: "Död - du är död!" finns att lyssna på här på hemsidan. Det gick bra att sjunga solo också. På kvällen hade vi ju hemgruppen hos oss och lite kalas för Gabriel som då fick sin present som flera av oss varit med och lagt ihop till – en ny mobiltelefon. Han har ju haft otur med sina mobiltelefoner – en blev stulen och en hamnade i vattnet när de paddlade så den har inte funkat så bra se’n dess. Men nu fick han en helt ny Samsung telefon och vi har beställt ett skal (som han själv fick välja) och ett skärmskydd, så nu hoppas vi att denna ska vara länge än de förra. Han blev i alla fall jätteglad för den.

Igår började Olivia sin praktik. Hon var nervös, men det hade gått bra och nu tycker hon det är kul (tror jag).

Idag var jag och simmade på morgonen. Jag har inte tränat alls sedan obehagen i hjärtat/bröstet började, men jag tänkte att jag måste göra någonting så jag inte slöar ihop helt, så jag simmade idag, trots hoppande hjärta och obehag. Det var jobbigt. Kondition och styrka är färskvara och när jag inte är helt bra heller så är det ännu värre. Igår hade jag nästan inga obehag alls från bröstet, men idag är det jobbigt igen. Så himla konstigt detta. Jag väntar ju på svar från 24-timmars EKG:t och jag hoppas det kommer inom det snaraste. Tufft är det i alla fall.

Idag blir det en bön ur Frälsarkransen, Ökenpärlans bön, den passar bra idag:

”När livet blir en öken – Rena mig så blir jag ren, Hela mig så blir jag hel, Drag mig till Dig så får mitt hjärta ro”.

Blessings

 Gabriels tårta från i söndags :-)

 

 

 


Tre tonåringar....

….har vi nu, minsann. Gabriel fyller 13 år idag. Wow. Vart tog de åren vägen? Lite skrämmande men samtidigt ganska skönt ändå ;-) Han fick frukost på sängen, men några presenter har han inte fått än. Han får något när Johanna kommer hem i eftermiddag, något hon köpt i Malmö. Sedan är vi ett ganska stort gäng, där även mormor & morfar och farmor ingår som har lagt ihop till en viss present och den får han imorgon eftermiddag då vi har hemgruppen här hos oss och firar honom samtidigt. Se’n ska han få en sak till som liksom hör till det han får imorgon, men den ska han själv få välja. Ja, lite kryptiskt, men är det överraskning så är det. Nu får han ju fylla år i två dagar istället för en.

Magnus är på väg till Nya Griftegården för den årliga musikandakten med musikkåren. Det har regnat sedan igår kväll och är fortfarande väldigt fuktigt. Regnar lite till och från. Hoppas de får uppehåll under andakten. Det brukar ju vara hur mycket folk som helst som står runt omkring och lyssnar och är med, jag avstår dock i år också.

Igår var det Halloween men jag såg inga ”trick-or-treaters” och ingen kom till oss och tiggde godis. Det var tur för jag hade inget godis hemma ;-) Våra vänner Rosi & Mackan och deras barn i Umeå gillar inte Halloween och inte att lära barnen tigga godis, så deras tradition är istället att på Halloween-kvällen går hon och barnen runt till grannarna och bjuder på godis. Kul idé, tycker jag.

Jag ser fram emot att Johanna kommer hem idag. Hon har haft bra dagar i Malmö. Hon och Gabriel ska göra en tårta till honom till imorgon. Ser också fram emot gudstjänsten imorgon förmiddag, så Urban Arvidsson kommer hit och predikar. Kul att få höra någon annan och att han är så taggad för att komma. ”Död – du är död” är temat på predikan och det låter väl spännande. Hornmusik, solosång och parentation blir det också, så missa inte att komma om du har möjlighet, kl.10.00 imorgon, söndag.

Dagens bön för just denna dag:

Alla helgons dag
Helgonen
”Gud, ljusen på gravarna påminner om alla dem
som varit ljus på vår livsväg.
Tack för deras vägledning och uppmuntran.
Forma också mig efter din Sons förebild, så att också jag får vara ljus för andra. Amen.”

Blessings

 "Låt Ditt ljus lysa i mig"

RSS 2.0