Gymmat

Idag på morgonen var jag faktiskt på gymmet igen. Det är ganska längesedan nu och inte helt enkelt. Tog det lite lugnt och blev ändå svettig. Känner förstås av huvuddomningen ännu mer nu, vilket är rätt obehagligt, men det har jag ju gjort både mer och mindre även då jag inte tränat så ”what the heck”, lika bra att gå dit. Det dras ju pengar för kortet varje månad ändå, oavsett om jag går dit eller inte och jag kan inte avsluta det om jag vill förrän efter oktober ändå. Så jag ska försöka träna och sen får sjukgymnasten ta hand om resten.

Jag fick klart predikan igår och jag hoppas den blir bra. Hoppas också att det blir fint väder eftersom vi från och med söndag flyttar ut verksamheten till Sännevadet och det vill man ju gärna att det i alla fall inte ska regna. Imorgon är det ju sista caféet på kåren för terminen + paradmarsch så där önskar vi också fint väder för det vill man ju inte heller missa.

Suck, nu luktar det rök igen. Balkongdörren är öppen för det är så varmt och då blir det så. Vi letar vidare efter ny lägenhet och annat område, men det är inte helt enkelt. Det ska ju vara rätt plats, rätt lägenhet, rätt våning (1:a) och rätt hyra.

Dagens bön är en sommarbön såhär i början av denna härliga årstid:

”Gud, hjälp mig att ta vara på sommaren
så att jag kan vara glad över varje nyutslagen blomma,
varje timme av ljus, varje droppe av det stilla sommarregnet.
Amen”.

Kram

 Mhmm....

 

 


Kristi Himmelsfärds Dag

Är det idag och alla är lediga. Johanna åkte till Jimmy igår, så nu är vi tre personer + två husdjur igen :-)

Gabriel och Magnus hade haft det jättebra i Stockholm i tisdags i alla fall. De var inte hemma förrän ca 01.30 på natten, så gårdagen var ganska seg för dem. Det var dock en mycket lyckad klassresa på alla sätt.

Igår var första dagen den intensiva huvudvärken hade släppt. Jag klarade faktiskt hela dagen utan värktabletter. Det var skönt. Jag var hos sjukgymnasten på e.m. och fick ännu en mjuk behandling i huvud, ansikte och nacke och så mätte hon med elektroder och ett datorprogram hur det parasympatiska nervsystemet reagerar på behandlingen. Hjärtfrekvens, andning etc. Och det som var speciellt intressant var att min andning, som annars är rätt ytlig, blev jämnare och djupare under behandlingen. Så det är något vi ska göra fler gånger, för andningen är ju viktig för välbefinnandet.

Igår var vi också hos veterinären med Puff (ja, jag vet, är det inte katten så är det marsvinet). Han hade för ett tag sedan ett hö-strå i ögat och fast jag tog bort det och spolade ögat med vatten och tyckte att det såg bra ut, hade det tydligen skadat ögat mer än vi trodde, så när jag tittade på det i förrgår såg jag att det var alldeles grumligt och kladdigt. Det var en rejäl skada på hornhinnan och veterinären visste inte om ögat blir som vanligt igen, men eftersom han inte verkar må dåligt av det och inte verkar ha ont så ser det inte ut att vara kört. Han skulle rådfråga kollegor om man kan använda ögondroppar till marsvin. Han hade aldrig behandlat nå’t marsvin med hornhinneskada förr ;-) Och gnagare är väldigt känsliga mot antibiotika och det vore ju tråkigt om Puff skulle dö av en ögondroppe…. Så veterinären ringer mig om några dagar och talar om hur vi ska göra. Puff mår bra i övrigt i alla fall.

Idag ska jag skriva klart predikan till söndag. Det blir lite Kristi Himmelsfärds-tema, eftersom vi inte har någon gudstjänst idag, så tar vi lite av det på söndag istället. Jag ska försöka att inte skriva ner vartenda ord (vilket jag brukar göra) utan ha lite mer stolpar. Det är lite läskigt. Jag får öva mer för att lära in det hela. Även om jag inte alltid använder anteckningarna så vet jag ju att de finns där att falla tillbaka på om jag skulle komma av mig. Jag vet ju att jag tappar ord ibland och då är det bra att ha allt nedskrivet. Men livet är fullt av utmaningar :-) detta är en av dem. Så är du nyfiken på hur jag sköter mig så kom till Sännevadet kl.10.00 på söndag.

Bönen för idag, Kristi Himmelsfärds dag:

Kristi himmelfärds dag, Herre över allting:
”Min Gud, Kom till mig i mörkret och omslut mig med din nåd.
Du är min viloplats min fasta punkt mitt hem i världen.
Tankarna tystnar hos dig och jag finner ro. Amen”.

Blessings

Något jag behöver öva mig i ;-)

Malmö tur och retur

Så kom jag då iväg som planerat till Malmö i fredags. Bodde hos mina föräldrar. Sov i min gamla flicksäng och kunde sova med öppet fönster utan att bli rökförgiftad. Så skönt!
Olivia kom senare på fredagseftermiddagen och jag körde henne till Limhamn för att köpa mat o sedan till Rebecka för att bo där i helgen. Oj, vad varmt det var o så mkt folk. Lite Limhamnskänsla dock.

På natten regnade det o luften var skönare på lördagen. Då träffade jag Johan på morgonen/förmiddagen. Fick massage och stretching för nacke, axlar o ansikte. Så välbehövligt. En sån skulle jag kunna ha en gång i veckan ;-) Sen fikade vi och pratade en timme. Mysig förmiddag.
Jag körde ut o hälsade på Olivia igen och AMOK-gänget på deras läger utanför Svedala och sen fick jag ta det lugnt resten av dagen. Fast jag fick en rejäl behandling var ju huvudet ändå spänt och domnat och gjorde ont. Och det fortsatte det göra hela söndagen och måndagen. Suck, så jobbigt. På söndagen var vi dock hos min bror och svägerska på lunch och kaffe och jag körde både dit och hem. Det gick bra och var trevligt på alla sätt. Deras grannes vovve kom och hälsade på och hon var så gullig och mysig. När vi kom hem vid 16- tiden vilade jag och tog det lugnt resten av kvällen.

På måndagen träffade jag en väninna för fika på Espresso House kl.9. Det var jättetrevligt förstås, fast huvudet fortsatte värka och domna. Skitjobbigt. Satt lite med vetekudden när jag kommit hem och efter lunch vilade jag på spikmattan innan mor körde mig till centralen. Mitt tåg gick hem kl.14.11 precis som det skulle och var framme i Tranås 16.28. Väldigt lite folk på tåget, vilket var skönt och luftkonditionering på. Magnus och Johanna hämtade mig vid tåget och sen var det skönt att komma hem och packa upp och ta det lugnt. Skönt att få sova i egen säng med egen kudde, trots cigarettrök då. Det var dock inte så mycket sådant igår kväll så det var ok.

Idag tog jag en promenad i skogen och tränade lite hemma innan dusch och fika. Har fortfarande ganska ont i huvudet och domnandet verkar ha kommit för att stanna. Vet inte vad det var för punkter Johan tryckte på, men nog har det satt igång nå’t alltid. Tur att jag har tid hos sjukgymnasten imorgon eftermiddag. Och samtalsterapeuten imorgon förmiddag ;-)

Magnus och Gabriel är på väg till Stockholm med Gabriels klass på klassresa idag. De ska på Vasa-muséet och Gröna Lund. Bra att det är lite kyligare idag. Det hade varit tufft att gå på Grönan i den värme som varit den senaste veckan. De planerar att vara hemma vid midnatt….

Snuttan var glad att jag kom hem. Hon har varit sur och inte velat göra direkt nå’nting de dagarna jag var borta, men nu är hon glad igen :-)

Dagens psalmvers kommer från psalm 769:2 i Svenska Psalmboken, en av mina favoriter:

”Gud i dina händer vilar jag i bön, växer glädjens tro och hoppets frön. 
Du har oss försonat Jesu Kristi död räddar oss till liv i överflöd.
Nära vill jag leva, nära dig min Gud, i din omsorg finner själen ro”.

Blessings

AMOK-gänget och Olivia i mitten förstås :-)
<3

 

 

 


Vinden blåser vart den vill

Ja, det rör sig rejält i trädtopparna i alla fall och det hörs att det blåser, dock är det så varmt och soligt att man knappt märker att det fläktar. Sommar idag också alltså, vilket ju är bra eftersom vi ska ha picknick – sommarfest med Gabriels klass ikväll. Jag blir så glad när jag hör fåglarna kvittra. Det ger en somrig, uppmuntrande känsla i kroppen. Och när det är sol, värme och fågelkvitter får det mig att längta till Rögle Kloster. Det är ca ett år sedan Olivia och jag var där senast och då var det lite olika i vädret, både varmt och soligt och sedan kallt och regnigt. Men nog är det en skön plats på jorden.

Jag har varit på Pastorsträff nu på morgonen och i eftermiddag kommer Magnus hem. Jag har också börjat packa för min Malmö-resa imorgon. Jag behöver ju inte ha så mycket med mig, men ändå. Får ju inte glömma det jag ska ha med.

På lördag förmiddag ska Johanna vara med och dans-uppträda på stan och på Folkets Hus. Det är jippo för det är bl.a. cykelloppet ”Sommen runt” och de startar från Torget och se’n är det en del annat också. Magnus och Gabriel får filma henne så jag får se sedan.

Jag tror inte jag bloggar något när jag är i Malmö – tar en summering när jag kommit hem istället.

Jag återkommer till böner ur Psaltaren. Idag, Ps.130:1-5

”Ur djupen ropar jag till dig, Herre. Herre, hör mitt rop, lyssna när jag bönfaller dig!
Om du lade mina synder på minnet, Herre vem skulle då bestå? 
Men hos dig finns förlåtelse, och därför fruktar man dig.
Jag väntar på Herren, jag längtar, jag hoppas få höra hans ord. 
Jag längtar efter Herren mer än väktarna efter morgonen, än väktarna efter morgonen”.

Blessings

  

 


Och så bidde det sommar igen

Ja, idag i alla fall. Varmt och soligt; fåglarna kvittrar i kapp; folk går omkring i shorts och solglasögon etc. Det ser ut att bli en helt ok dag idag. Jag har dessutom fått tid hos sjukgymnasten kl.11 så det blir den här veckan också :-)

Jag var ju hos veterinären med Snuttan igår. Han undersökte henne ordentligt och tittade henne i halsen, efter en lugnande spruta….. Men det såg fint ut i halsen också, så jag vet inte varför hon sväljer lite konstigt då och då. Där var ingenting i vägen i alla fall och det var ju skönt. Så 820 kronor fattigare blev jag och en dåsig katt fick jag med mig hem. Hon var rätt groggy resten av dagen. Först vid 21-tiden blev hon lite piggare. Idag är hon som vanligt igen. Skönt det i alla fall. Dock såg jag att hon har ganska mycket tandsten som nog skulle behöva tas bort. Men det får vänta till hösten i alla fall. Det lär väl ruinera en helt… Tur att jag själv har frikort i sjukvården, några månader till i alla fall ;-)

Idag körde jag Gabriel till skolan för jag skulle ju ändå och handla, men han får cykla hem som vanligt.

Magnus verkar ha det bra på Vårdnäs och han kommer hem imorgon eftermiddag. Jag slipper köra och hämta honom den här gången.

En kort med kärnfull bön delar jag idag:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig,
gör mig till den jag skall bli och lev i mig”.

Blessings

 

 

”Andens myndiga redskap”

Inte heller idag var jag på gymmet. Jag tränade hemma framför dvd:n. Gabriel och Johanna kom iväg till skolan samtidigt och efter duschen har jag också fikat och läst min Bibel. Börjar tänka på predikningarna till den 1/6 och 8/6. På söndag är det ju Magnus tur eftersom jag kommer att vara i Malmö då. Jag ska dock göra programmet till söndag med sånger och så.

Jag börjar bli ganska trött på det här med att huvudet är domnat. Det är det ju hela tiden. Ja, i helgen var det lite mindre, men det var fortfarande domnat. Som en tandläkarbedövning fast på utsidan. Ofta (typ nu) känns det också i ena kinden, mer eller mindre och igår kväll mådde jag rätt kasst alltså. Proverna visade ju ingenting, enligt doktorn, vilket i och för sig inte var någon överraskning. Jag ska dock få en kopia på själva provsvaren när jag ska på samtal den 28:e, så jag kan jämföra med tidigare provtagningar. Jag ska ju inte heller till sjukgymnasten denna vecka, om hon inte får nå’t mer återbud. Jag hade kunnat få komma i eftermiddag men ska till veterinären med Snuttan. Hon har varit hes i helgen och sväljer så konstigt emellanåt. Måste kolla så det inte sitter nå’t fast i halen på henne. Hon är dock bättre just nu, men bättre att kolla.

Jag läser nästan varje dag ur Wilfrid Stinissens ”Idag är Guds Dag” och texten för idag handlar om att vara Andens myndiga redskap. Jag delar gärna med mig av det sista stycket + några verser ur Predikaren 3:11,14

”Det finns inga färdiga föreskrifter för hur en kristen ska bete sig i varje situation. Anden är en levande lag i den kristnes hjärta. Ditt eget omdöme, ditt förstånd, och din vilja är resurser som Gud givit dig för att du skall kunna utföra Hans verk här i världen. Genom mötet med Jesus i Hans Ord och sakrament, genom uthållig bön och ständig beredvillighet att avstå från dina egoistiska begär, blir dessa resurser allt mer renade och upplysta, alltmer mottagliga för Andens impulser. Ju mer du avstått från dig själv, desto enklare blir det att vara Andens myndiga redskap. Ditt förstånd och din vilja blir på ett allt mer omedelbart sätt kanaler som förmedlar Guds budskap och avsikter i varje enskild situation”.

”Allt har Han gjort skönt för Sin tid, ja, Han har lagt evigheten i människornas hjärtan, dock så, att de inte förmår att till fullo, från början till slut, fatta det verk som Gud har gjort….. Jag insåg att allt vad Gud gör skall bli evinnerligen. Man kan inte lägga något därtill, ej heller ta något därifrån”.

Blessings

 ;-)

 


"Visa mig Herre, Din väg..."

Gabriel börjar veckan med studiedag. Magnus har åkt mot Vårdnäs för kurs igen, månd - tors. Jag tror Johanna har en vanlig skoldag. Jag har haft sista Bibelsamtalet för terminen. Vi hade pizza.
Helgen som gick var verkligen somrig. Soligt och varmt. Gabriel badade i poolen i lördags eftermiddag och igår eftermiddag var vi ju ute i Sännevadet och grillade och hade det mysigt med hemgruppen. Det började regna på kvällen och blev lite kyligare. Men det var en riktigt fin helg. Jag avslutade predikoserien "Starkare" (om pengar) igår. Nu får vi låta det sjunka in :-) Har nog satt igång lite funderingar i alla fall och det var ju en tanke. Just nu är himlen öppen och regnet öser ner.
Nästa söndag ska Magnus predika. Då är jag enligt planerna i Malmö. Åker på fredag och kommer hem igen på måndag. Har planerat en behandling hos Johan. Ska träffa Olivia som ska på AMOK/IG-camp i Svedala och då kan jag få träffa hela det gänget också. Fira Mors Dag tillsammans med föräldrarna och min bror och svägerska. Hoppas på en trevlig helg. Nu är det några dagar tills dess och det ska hinnas med lite där också. 
 
En Psalm-bön, favorit i repris:
"Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig. 
Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber. I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig. 
Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud. Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning".
(Psaltaren 86:5-11)
 
Kram
 
En av bilderna från gårdagens predikan ;-)
 
    

Som en nötkärna... typ...

Med posten igår kom ett brev från doktorn angående provsvaren. "Blodstatus med fint blodvärde på 140, liksom normal ämnesomsättning för sköldkörteln. Bra värden på vitaminer, B12 och folsyra samt normala leverprover". Frisk som en nötkärna, med andra ord. Elle som en läkare en gång uttryckt det - "kliniskt sätt är du frisk". Ja, tråkigt att livet inte är kliniskt då.... Nåja, syns inget i blodet så är det ju inte helt kaos därinne i alla fall. Det blir att fortsätta ta en dag i taget.
 
I förmiddags satt vi ute och fikade på Café Frälsis. Det är sommarvärme idag. Och nu är det poolöppning här på området. Jag tog på mig shorts och linne (långbyxor var alldeles för varmt) och tog min strandstol och satt där nere en stund. Gabriel är och leker med kompisar. Nu är det dags att vila och det känns.
 
Idag blir det Dag Hammaskölds bön:
Giv mig ett rent sinne - att jag må se dig,
Ett ödmjukt sinne – att jag må höra dig,
Ett kärlekens sinne – att jag må tjäna dig,
Ett trons sinne – att jag må förbli i dig.
 
Blessings
 
 Poolöppning i Stoeryd

Bäää

Sol och fint idag också. Poolen på området är nästan helt i ordning inför Poolöppnandet imorgon. Det ska vara stort jippo med sång, tävlingar och lägenhetsvisningar. Så förhoppningsvis håller vädret i sig eller rent av blir ännu bättre. Vår fastighetsskötare sa att det är mellan 22-24 grader i poolen så det ska vara helt ok att bada :-) Ja, jag har ju badat i 0 grader så det ska väl inte vara några problem, he, he. Visserligen är det ett antal år sedan och jag var väl i vattnet en tiondels sekund, men ändå… Ja, vid den här årstiden kan jag känna en längtan efter Sibbarps Saltsjöbad. Att gå ner i havsvattnet som fortfarande är kallt och snabbt upp igen och sedan sitta och torka i solens varma strålar. Det blåste sönder och samman i stormen i vintras så de har reparerat och renoverat nu. Ännu är det inte riktigt färdigt, vad jag förstår, men öppet. .

På söndag efter gudstjänst och kyrkkaffe ska vi ut till Sännevadet vad med hemgruppen och ha terminsavslutning med grillning och mysigt. Där är också jättefint att vara när vädret är skönt. Igår kväll åkte jag och Magnus ut till Elin, som jag köper ägg av, och hämtade ett brätte ägg. Vi hälsade på fåren och lammen också. Jag klappade dem och ett av dem, ett svart, kändes precis som vår Ludde (svart pudel vi hade när jag växte upp). Åh, så mysigt det var.

Idag blir det ”Dagens psalmvers” Psalm 227:

”O du som ser, o Du som vet vart stackars väsens hemlighet, 
som också vet, långt mer än jag, mitt väsens natt och dag;
tag allt jag äger i din hand, bränn slagget med din renhetsbrand,
och låt mig leva i ditt land, min Herre och min Gud!

Om än den väg som för till dig är smärtornas och dödens stig,
så lär mig vilja, Gud, ändå den tunga vägen gå.
Den gång du viskade ditt ’Bliv’, du ville mening i mitt liv.
Din mening i mitt väsen skriv, min Fader och min Gud”!

Kram

 
Bääää, så mysigt <3
 

 

 


"Communicating for a change"

Ja, så heter boken av Andy Stanley och Lane Jones, den som jag beställde efter att ha lyssnat och tittat på det här predikoprogrammet för ett par veckor sedan. Jag började läsa den igår, så jag vet inte så mycket om den än, men den verkar bra hitintills i alla fall. Skriven på ett sätt som ger mersmak. Får fortsätta läsa senare. Jag ska göra klart program och predikan till söndag först. Den här predikan kräver ppt-bilder och Carolina, som sköter musiken på söndag, har erbjudit sig att sjunga ett par solosånger, så jag får skriva om programmet ;-) men det gör jag gärna.

I morse var jag och handlade på Ica. Behövde ganska mycket den här gången så det var både tungt och dyrt. Dessutom var jag lite senare än vanligt så när jag kom tillbaka hade fastighetsskötarna, som jobbar på gården här för tillfället, kört på kafferast och fällt ner bommen. Ja, jag vet, I-landsproblem, men det komplicerar det hela för jag kan öppna bommen men måste stänga den igen direkt efter mig för annars får jag inte ut mina nycklar och eftersom jag var ensam så kunde ingen vakta nycklarna heller. Så det var ut och in i bilen ett antal gånger och upp med kassarna i lägenheten och tillbaka för att parkera bilen igen. Det är bättre att handla när Magnus är hemma för då kan han komma ner och hämta varorna, men den här veckan funkade inte det. Nåja, solen skiner i alla fall idag och det är fint och varmt väder. Det verkar som om våren kommer tillbaka nu :-)

Tänkte mycket innan på vad jag skulle skriva om idag. Om hur taskigt jag mår och hur jobbigt allting är för tillfället med värk, domningar och stickningar som flyttar sig även till ansiktet (weird). Jag väntar in provsvaren nu och hoppas faktiskt att det kan visa något som går åtgärda för att minska besvären i alla fall. Dock blir jag ju inte bättre av att skriva en massa om det hela här, och ni stackare som läser blir inte särskilt uppmuntrade heller, så jag talar om att det är ganska tufft just nu och att ni gärna får skänka både böner, goda tankar och hållande tummar för att det snart ska bli bra igen.

Olivia ringde igår och meddelade att hon fått sommarjobb här i Tranås i tre veckor, 16/6-2/7. Tranås kommun fixade. Magnus var inne där häromdagen och fyllde i blanketter för både flickorna och nu har Olivia fått jobb i alla fall. Johanna ska ju undervisa dans vecka 25 på Studio No1 på Limhamn precis som förra året, och se’n får vi se om hon kan få något annat ett par veckor till.

Idag delar jag några verser ur Psalm73:23-26. Verser som jag tycker om samtidigt som de är svåra att verkligen mena, speciellt när livet är mörkt.

”Men nu är jag alltid hos dig, du håller mig vid handen.
Du leder mig efter din vilja, du för mig på härlighetens väg.
Äger jag dig i himlen önskar jag ingenting på jorden.
Min kropp och mitt mod må svika, men jag har Gud, han är min klippa för evigt”.

Blessings

 I like Bob Dylan <3

 

 

 


Aprilväder i mitten av maj

Mitten av maj och än så länge är det uppehåll, sol och moln. Det är ”aprilväder” annars fast det är maj. Mörka moln, kraftiga regnskurar, klarblå himmel och solsken och så har det hållit på. Magnus är i Västerås idag på en kurs i livsmedelshantering. När man har café och soppkök på kåren så behöver man veta allt sådant. Utfärden igår hade gått bra och jag tror de var nöjda med dagen.

Det var en trevlig sjukgymnast jag var hos. Fick lite mjuk behandling av huvud och nacke kombinerat med mindfulness. Hon jobbar ju ur ett holistiskt perspektiv, vilket är precis vad jag behöver, så vi bokade några fler tider framöver och ska jobba med det autonoma nervsystemet och lösa upp lite låsningar och spänningar i kroppen och själen. Jobba med friare andning etc. Inte fel alls. Jag tycker det är jättesvårt att andas ”rätt” och då kan det ju vara att alla delar av kroppen inte får tillräckligt med syre. Kanske domningarna kan försvinna på många sätt. Det var nog bra att jag inte fick tag på den första sjukgymnasten, utan kom hit istället ;-)

Idag ska jag se om jag kan fixa predikan och programmet till söndag. Det mesta i alla fall. Det tar ett tag att få till det där.

Dagens bön ser idag ut såhär:

”Gud, gör mig villig att låta mig begagnas i din tjänst så som du vill. Mitt perspektiv är så kort. Lär mig tro och förstå att lika litet som jag kan komma ifrån mig själv, kan jag komma ifrån dig. Ske din vilja! Amen”.

Kram

 Den här är så söt <3 och ungefär som Snuttan tidigt på morgonen ;-)

 


Regn, utfärd, sjukgymnast och tåspetsskor….

Tisdag igen och idag åker Magnus med tisdagsträffens besökare på utfärd. Tråkigt att det regnar. De ska bl.a. till Linköpings Domkyrka för en guidad tur i alla fall. Och lunch på Vårdnäs Stiftsgård. De får säkert en bra dag fast vädret är tråkigt.

Jag tog en liten promenad i skogen i morse och lite hantlar och boll när jag kom hem. Inget gym eller badhus idag heller. Det får väl vara ett tag, tills jag känner att jag orkar med det igen. Jag fick ju aldrig något svar från den där sjukgymnasten jag mailade, så jag letade upp en annan och mailade henne istället och hon hade några tider då jag inte kunde men nu har jag fått en återbudstid idag kl.14.00. Bra. Får se vad hon säger. Hon verkar vara bra på mycket, enligt hemsidan i alla fall. Jag hoppas att hon kan lindra mina besvär.

Johanna fick besked från ortopeden igår att det inte finns något fel i hennes häl. Inget extra ben eller så. Så skuggan som syntes på ultraljudet måste ha varit något övergående och att hon har haft ont har kanske berott på att hon inte vågat träna den foten lika mycket så hon har varit svagare i den. Nu behöver hon få in i huvudet att det inte är något fel och att hon får träna upp den igen. Det är ju bra att det inte är nå’t. Nu slipper hon ju operation och rehabilitering och allt det. Igår kväll tog hon fram sina tåspetsskor och provade dem igen :-)

Igår och idag har Gabriel ”Elevens val” i skolan. Då har de andra aktiviteter än vanligt. Idag skulle han vara med och göra nå’n kulbana i träslöjden och fixa uppgifter med det, får väl höra med i eftermiddag. Igår var han i stallet och jobbade med hästarna och fick rida. Han hade ridit på en häst som heter Maräng :-) Så när han kom hem på eftermiddagen hade han så ont i benen. De hade cyklat både till och från stallet, sedan ridit och sedan cyklat hem från skolan. Tufft.

Igår kväll var det också avslutning för Buskul och Musikul ute i Sännevadet, med lekar och korvgrillning och så. Jag hade tänkt från början att jag skulle med, men det gjorde jag inte. Jag orkade verkligen inte. Tråkigt. Är less på att må dåligt. Less på dessa konstiga symptom som gör mig ledsen, arg och nedstämd. Är så tacksam för de förböner, goda tankar och uppmuntringar jag får.

Hittade Dagens bön och den passar ju jättebra:

”Gud, hjälp mig att finna min botten i dig, så att jag får kraft.
Så att jag ser vart min väg ska gå, Amen”.

Blessings

<3
 

Still walkning...

...through the valley. Idag är det en vecka sedan jag skrev om att "walking through the valley..." och det gör jag fortfarande. Emellanåt snubblar jag och hamnar i gyttjan där jag kryper vidare. Enda vägen ut är ju genom så jag måste vidare. Huvudet är fortfarande domnat och jag vet fortfarande inte varför. Kroppen protesterar och själen också. Väldigt frustrerande och tufft som bara den. Jag mailade min psykiater idag och beskrev läget och frågade om ha kunde skriva nå'n remiss till magnetkameraundersökning eller kolla blodstatusen eller så och fick svar att det låter som stress och anspänning, och ingen indikation för att göra en MR, men han skickade en e-remiss till laboratoriet så jag ska få kolla blodvärde, levervärde, vitaminer och ämnesomsättning. Och det känns jättebra att få kollat det i alla fall. Det är ju faktiskt ganska längesedan jag gjorde det och det har flutit mycket vatten under broarna sedan dess. Jag körde in om labbet på vägen hem och lämnade det blod som behövs för proverna, så är det gjort. Jag kollade också på nätet angående hypotyreos (sköldkörtelnedsättning) och det finns ju en symptomlista som är tre km lång.... och jag har allt.... se'n är det ju många av de symptomen som också stämmer in på så mycket annat. Men man kan ju alltid hoppas att det syns något i blodet som går att åtgärda - för en gång skull.
 
I lördags kväll var det ju Eurovision Song Contest och Sverige med Sanna Nielsen kom trea - jättebra. Österrike vann visst med en drag-queen som sångare. Jag tänker inte blogga mer om ESC för vi tittade inte på det, jag gick och la mig i vanlig tid ;-) men jag tycker Sanna är en jätteduktig artist och är glad för hennes skull (och för Sverige att vi slipper anordna det nästa år igen). 
Gårdagen gick bra. Det var en fin gudstjänst och även om jag själv tyckte att predika gick lite trögt, tror jag att några fick ut nå't av det i alla fall ;-) Jag satsar på att det blir bra när vi knyter ihop säcken på predikoserien nästa söndag :-)
 
Idag fortsatte vi med Markusevangeliet på Bibelsamtalet. Vi var inte så många idag för några var bortresta. Nästa måndag är sista för terminen. Då blir det pizza igen.
 
Förresten - här kan du se kosläppet från i lördags på youtube.
 
En bön från internet - vid sjukdom:
"Jag överlämnar min kropp i dina goda händer och
litar på din makt och kärlek. För dig är allting möjligt.
Tala till mitt hjärta och gör mig trygg.
Tack att du vill hela mig!"
 
Blessings
 
 
 
 

Releaseparty...

... i Bregottfabriken :-)
Nu har Gabriel och jag varit på kosläpp, tillsammans med massor av andra människor, i regnet. Vilken tur att vi tog gummistövlar och regnjacka. När de glada kossorna sprungit ut i hagen och glatt oss alla en stund, körde vi tillbaka till Tranås igen och gick upp på Caféet en stund. Det var ju Smålands längsta loppis idag också, d.v.s. loppis längs hela Storgatan, så en lite runda blev det där också. Nu är vi hemma och det är strax vilodags.
 
Jag mår inte bättre än jag gjort senaste veckan, snarare lite sämre och det kan vara ett nytt "återfall" eller vad man ska kalla det. Ångesten kryper i kroppen emellanåt och med dessa nya symptom jag fått nu blir det inte helt lätt att ignorera det. Är ändå glad att vi kom iväg till kosläppet idag. Lite lantluft med koskitsdoft kan väl inte vara fel....
 
En bön om hopp:
Ljusets Gud,
"Lys upp våra liv med ditt eviga ljus, omslut oss med din närhet,
fördriv allt mörker och låt oss för evig lovsjunga dig".
 
Kram
 
Glada kossor
 

"Bräckliga lerkärl"

Så var det då fredag igen, redan…. Ja, jag vet att jag skrivit så förut men det känns som om veckan gått fort. Idag skiner solen i alla fall, lite moln också, men mest sol. Regnet kom ju igår igen på eftermiddagen och kvällen. Jag hoppas det dragit bort nu. Jag gick en promenad i skogen i morse och tränade lite hemma med boll och hantlar, så det blev inget gym idag heller, fast doktorn igår sa att hon inte hittade något fel på mig så jag skulle leva som vanligt. Det var inget neurologiskt fel och inget annat fel heller. Så det fanns inte tillräckligt underlag för vidare undersökningar utan vi får avvakta och hoppas att det är övergående. Skulle det bli värre eller tillkomma något nytt så får man göra en ny bedömning då. Jaha, tillbaks på ruta ett igen då. ”Been there, done that”, känns det som. Jag får väl vänja mig då och träna mig på att ignorera, eller nå’t. Ännu en grej som inte syns utanpå. Får se om jag tar och ringer den där sjukgymnasten som inte hört av sig, eller hur jag gör. Har inte bestämt mig än.

När det är så många ”smågrejor” som liksom tar bort fokus från det som är viktigt i livet, behövs ibland att få läsa eller lyssna till någon som kommit längre. Igår kom jag att lyssna på Nick Vujicic, en ung predikant från Australien, han föddes utan varken armar eller ben och han reser runt över hela världen för att tala om Gud. Tala om Guds kärlek och om helande och upprättande för hela människan. Massor av människor har blivit helade, friska medan han själv fortsätter att ha varken armar eller ben och Gud använder honom på ett helt otroligt sätt. Han driver en organisation som heter ”Life without limbs” och har skrivit en del böcker också. Vill nå ut till barn och ungdomar och tala mot mobbing och att de är älskade precis som de är. Ja, vad ska man säga. Ens egna problem blir lite mindre i sammanhanget….

Johanna ska åka till Jimmy över helgen så hon sticker i eftermiddag. Gabriel och jag planerar att åka ut på ett kosläpp imorgon förmiddag. Nilsagården heter stället, och ligger tydligen på vägen mellan Tranås och Gränna. Jag har aldrig varit på ett kosläpp, men det ska vara roligt att se de glada kossorna när de blir utsläppta på betet. Undrar vad de tänker när det står en massa människor och tittar på dem…..

En av mina favoritböner delar jag idag:

”Gud, du som ville mitt liv och har skapat mig efter din vilja – allt i mig känner du och omsluter med ömhet: det svaga likaväl som det starka, det sjuka likaväl som det friska. Därför överlämnar jag mig åt dig utan fruktan och förbehåll. Som ett lerkärl lämnar jag mig i dina händer. Fyll mig med ditt goda så att jag blir till välsignelse. Jag prisar din vishet – du som tar till dig det svaga och skadade – och lägger din skatt i bräckliga lerkärl.”

Blessings

 

 


Idag är Guds dag

Det heter ju Wilfrid Stinissens populära andaktsbok och det är ju för väl att alla dagar är Guds dagar. Att det är tack vare Honom som dagarna kommer och går. Att dagen igår är över är helt ok då det ösregnade hela dan. Dagen idag är mulen, lite fuktig i luften men ganska ok temperatur. Jag körde Gabriel till skolan för han har tandläkartid 14.30 och slutar skolan tio minuter innan, så jag hämtar honom då.

Just nu sitter jag och väntar på att bli uppringd av Läkarhuset i Tranås. Vi har sedan länge pratat om att lista oss där istället och nu har jag fått en anledning att få tummarna loss. Jag känner verkligen att jag vill ha en second opinion om mitt huvud. Det kan väl inte bara vara spänningar ändå, det ändras ju inte och idag känns det som att det är lite stickningar i vänstra kinden också, så jag vill nog faktiskt att en doktor kollar upp lite vad det kan vara. Dessutom har inte sjukgymnasten jag mailade hört av sig heller, men jag börjar hellre med doktorn tror jag. Åtminstone för att utesluta något allvarligare. Jag menar, hittar man inget så behöver jag kanske inte tänka mer på det utan leva med det, men jag vill veta i alla fall.

Jag såg ett citat: “Once you replace negative thoughts with positive ones, you'll start having positive results”.

Det stämmer ju. Kan dessutom de positiva tankarna utgå från Guds kärlek och liv så blir det ännu bättre.

Dansföreställningen igår var jättebra. Kort men bra. Johanna skötte sig utmärkt, som vanligt :-)

Ja, idag var tanken att arbeta färdigt på predikan till söndag. Vi får väl se hur det blir, om jag får nå’n läkartid eller så.

Jag delar en mening kyrkofadern Origenes sade:

"Mer än att sträcka ut våra händer måste vi lyfta själen mot himlen. Mer än att rikta våra ögon uppåt, måste vi lyfta vår ande till Gud. Ty det råder inget tvivel om att bland ett tusental möjliga kroppsställningar, är utsträckta händer och uppåtriktade ögon att föredra framför alla andra, ty så förebildar kroppen själens inriktning."

Kram

 

 

 


Höstkänslor....

Ösregn, kyligt, blåsigt, ja, ungefär så ser det ut idag, typ som en höstdag. Fast det är väl bra med regnet, det är torrt i markerna och behöver blötas ner. Jag körde både Gabriel och Johanna till sina skolor idag, jag skulle ju ändå till Ica och handla och ikväll är det ju dansföreställning 18.30 så Johanna stannar ju i skolan tills efter det så tar vi henne med hem. Gabriel får vi hämta i eftermiddag. Lite curling får man stå ut med. Inte många veckor kvar på terminen nu.

Igår var sista gången på simskolan och Gabriel fick köpa 6 märken, jättebra! Nu tror jag inte han behöver gå på nå’n mer simskola. Nu kan han ju simma så det är bara uthålligheten han behöver träna på. Men jag tror att han klarar vattenprovet vid det här laget. Vi får höra vad gympaläraren säger.

Jag ringde också till vårdcentralen igår och hörde vad jag skulle göra med mitt huvud. Hon rekommenderade att ta kontakt med sjukgymnast och det hade jag ju redan tänkt på själv. Jag hade redan kollat efter en som ger akupunktur också och jag mailade honom igår kväll, så hoppas jag att han tar kontakt med mig idag eller så. Det verkar ju ha med spänningar att göra eftersom det blir lite bättre emellanåt och speciellt var det ganska bra i morse när jag steg upp, när jag legat och sovit hela natten och slappnat av. Hur som helst, jag har haft så många konstiga symptom de senaste 5 åren så jag hoppas att detta bara är ännu ett och att det försvinner av sig själv.

Ibland får man lära sig nya saker bara sådär, utan att veta att man inte visste. Johanna upplyste mig om att Tranås inte har några trafikljus och inte några övergångsställes-ljus. Och det stämmer ju alldeles utmärkt. Jag har alltså kört bil i Tranås i snart ett helt år utan att ens lägga märke till detta. Hm. Det finns ju allting annat – stoppskyltar, rondeller etc. men just trafikljus finns inte. Jaha, då var man lite klokare ;-)

Idag behövs påminnelse om att det är vår, så här är en vårbön:

”Gud, låt oss i glädjen över den vår som kommer känna igen dina löften
om en framtid för oss och för världen. Amen”.

Blessings

 

 Favorit i repris

Klippt igen

Ja, håret alltså. Nu är det kort, riktigt kort. Blonderingen blir imorgon. Det hade blivit något galet med bokningen så jag fick inte den frisören jag hade tänkt, men för mig var det ok att klippas av en annan, jag har ju bara varit där en gång innan så jag kan prova runt lite ;-) Det blev ju bra i alla fall.
 
Jag är fortfarande domnad i huvudet. Tyckte det kändes bättre tidigare idag, men nu känns det ganska mycket igen. Jag var inte och tränade idag p.g.a. huvudet, tänkte att jag ska ta det lite lugnare den här veckan då, så jag gjorde några mjukare Pilates-övningar hemma istället. Det var väl ok. Men det verkar ju som att det hela har med spänningar att göra eftersom det blir värre när jag anstränger mig och så. Skumt är det i alla fall. Jag hoppas att det försvinner av sig själv.
 
Idag är det simskola för Gabriel. Undrar när det är sista gången, det måste vara när som helst. Och imorgon kväll är det dansföreställning med Johanna igen. Det är 3:orna som gjort ett gymnasieprojekt och bad bl.a. Johanna att vara med och det ska de visa upp för allmänheten imorgon kväll.
 
Nu är det dags att vila en stund. Jag får ta några värktabletter och se om det kan slappna av lite i nacken och huvudet.
 
Psalm 31:2-5
"Till dig, Herre, tar jag min tillflykt, svik mig aldrig!
Du som är trofast, rädda mig, lyssna på mig, skynda till min hjälp.
Var min klippa dit jag kan fly, borgen där jag finner räddning. Ja, du är min klippa och min borg. Du ska leda och styra mig, ditt namn till ära.
Du ska lösa mig ur snaran de gillrat, du är min tillflykt. Jag överlämnar mig i dina händer.
Du befriar mig, Herre, du sanne Gud".
 
Blessings
 
 Favourite quote - not easy though

"Though I walk through the valley...

...of the shadow of death, I shall fear no evil......." Ja, jag vandrar ju inte direkt i dödsskuggans dal, men nog är det en dal i alla fall. Jag skrev ju om en svacka förra veckan och den har väl blivit typ en dal för tillfället. Både igår och idag är huvudet sådär konstigt domnat. Inga lock för öronen eller så (än i alla fall) och det hoppas jag inte kommer,  men flera delar av huvudet känns domnat och om man trycker på det så sticker det liksom, känns lite som bedövat och anstränger jag mig blir det värre. Skumt alltså. Jag tror och antar att det har med spänningarna och låsningarna i nacke och skuldror att göra, men det är likväl obehagligt. Går det inte över får jag kanske ringa doktorn och gå vidare med det, men jag får väl ge det nå'n dag till. Märkligt är det i alla fall.

Helgen gick ju bra i övrigt. Loppisen var ju som sagt väldigt lyckad och gårdagens gudstjänst var också fin. Predikan finns på hemsidan under "Predikningar" :-)

Och dagens bibelsamtal fortsatte med Markusevangeliet, idag kap.2. Och även idag hann vi bara ett kapitel för det pratas mycket, vilket är jättebra. Det ska ju vara samtal.

Johanna och gänget vann inte i Danskarusellen, de kände dessutom att det sköttes dåligt och att de som fick placeringar inte var de bästa. Nu är de i alla fall en erfarenhet rikare och här är ett youtube-klipp på deras nummer. Det är Johanna i mitten i början. Och vi vet ju att de är bäst :-)

Idag får det väl bli 23:e psalmen:

"Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära.
Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg.
Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden. Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv, och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever".

Kram

<3

 

 


Fynd

Ett kort inlägg idag - dags att vila känner jag. Var på loppisen i Sännevadet på förmiddagen. Wow, vilket drag. Väldigt mycket folk var det, behövdes parkeringsvakter - som i en megakyrka i USA ;-) Och fantastiskt fint väder var det också. Inte ett moln på himlen och lagom temperatur. Jag gjorde ett fynd - en jätteskön gungstol - bara inte Snuttan tar den från mig ;-)
 
 
Imorgon är det söndag igen, den 4/5, min namnsdag och "Star Wars Day" - då blir det att byta ut profilbilden på facebook till en StarWars-karaktär under en dag :-) Är man nörd så är man.
 
En bön av Heliga Birgitta till oss idag:
"Gör mitt hjärta brinnande av kärleks eld
Så att allt som är dig emot
Måtte sopas bort som aska i blåsande storm".
Blessings
 
 
 
 

Sveriges Jerusalem

Ja, det är ju vad Jönköping brukar kallas för det finns så mycket kyrkligt däromkring. Bibelbältet är ju i Småland och igår var de flesta nog ganska stolta över det. Nazisterna, ”Svenskarnas Parti”, hade ju fått tillstånd att demonstrera på 1:a maj i Jönköping och det var riktigt många som var upprörda över det. Kyrkorna gick samman och (med tillstånd) hade en ekumenisk gudstjänst utanför Sofia-kyrkan och enligt reportrarna på radion var det många som var riktigt rörda över det engagemang och den kärlek som vällde ut över Jönköping i och med detta. Något som också fick många att svettas under ögonlocken var att kyrkklockorna i Sofia och Kristina kyrkor ringde ”fara” under hela Svenskarnas Parti’s demonstrationståg. De blev också stoppade på flera ställen, där människor satt eller stod i vägen för att de inte skulle få ta just den gatan. Tyvärr var det en del upprörda motdemonstranter också som kastade saker och en av Nazisterna fick något i huvudet så han blödde. Det var ju lite onödigt, men i det stora hela tycker jag att Jönköping visade sitt missnöje på ett bra sätt. Till och med polisen sa, efter att Nazisterna klagat på att de inte var snabba nog att ta tag i motdemonstranterna, att om man väljer att demonstrera med ett sådant budskap på 1.a maj i Jönköping så får man räkna med motstånd. Det är lite väl naivt att tro att det ska gå smärtfritt ;-)

Så skiner solen igen, men det är fortfarande kallare. Jag körde till gymmet innan och då var det is på bilrutorna. Som tur är står vår bli parkerad så att solen hinner värma upp framrutan en stund på morgonen, så jag behövde inte skrapa. Bilarna bredvid var isiga dock.

Idag delar jag ”Dagens psalmvers”, Ps. 837:1+3

”Du satte dig ner som de nederstas vän
och satte dig upp mot betydande män.
Du satte dig in i de lidandes nöd
och satte dig över förtvivlan och död.

Du kämpar i världen för frihet och fred.
När andra gett upp går du uthålligt med.
Du följer oss in i vår djupaste nöd
och kallar oss ut ur den mörkaste död”.

Blessings

 :-)

"Sköna maj välkommen..."

Ja, lite kyligt, mulet och blåsigt är det förstås, men nu är det maj månad i alla fall. Nu är både Gabriel och Johanna hemma fyra dagar. Det är ganska många lovdagar och studiedagar under vårterminen.

Häromkvällen tittade jag på en tre-timmars livesändning på internet från USA med olika kommunikatörer, predikanter och talare just om konsten att tala. Nätverket som ordnade det hela heter PreachingRocket och är en resurs för talare och predikanter att bli bättre på att tala. Själva programmet kostar ju förstås, men det är helt klart en bra grej. Nu fick man en massa bra tips och idéer under denna sändning och man kunde också köpa programmet med rabatt. Det avvaktar jag med dock, men jag ska nog köpa Andy Stanleys bok ”Communicating for a change”, för han var ju en av talarna som blev intervjuad och han är en av mina favoritpredikanter. Igår skrev jag rent predikan till söndag – men jag får nog titta igenom den igen och se om jag kan använda något av de bra tips jag fick för att bättre få fram det som är viktigt.

Kanske ska jag jobba lite med hemsidan också idag, vi får se hur mycket jag orkar med.

Johanna och Magnus var på klätterklubben igår och gjorde en ”uppklättring” alltså de fick grönt kort för att få lov att säkra själva inomhus utan någon annan närvarande. Det är ju jättebra för eventuella framtida aktiviteter ;-)

Dagen bön är kort men innerlig:

”Gud, ge mig tålamod att vänta till dess att din tid är inne, Amen”.

Kram

 :-)
 

 


RSS 2.0