Blåsippan ute i backarna står

Niger och säger att Nu är det vår. Ja, igår tog Magnus och jag en söndagspromenad genom skogen till Strånnasjön och såg många blåsippor vid skogsstigen. Det var varmt och vackert, soligt och fint. En riktigt din vårhelg har det varit. Idag är det mulet och lite kyligare, och tydligen ska det komma kallare luft igen. Fast nu har vi ställt om till sommartid så nu kan det få bli sommar.

Det gick bra med Johannas fot i lördags i alla fall så nu är det bara att vänta igen. Helgen i övrigt blev också bra och nu är ny vecka igen. Vi är tillbaka på Gudspärlan idag och samtalade om tro och tillit på Bibelsamtalet. Gårdagens predikan var ju också om tro - om att "gå på vatten", att ta sig ur sin "båt" av falsk trygghet och ge sig ut på äventyr tillsammans med Jesus. Många väckta tankar om det.

Imorgon går vi in i april månad och närmar oss Påsk. På söndag är det Familjegudsjänst med musikal. Spännande.

I morse klarade jag plankan 2 minuter och 10 sekunder. Skulle varit 30 sekunder, men det var för tufft. Imorgon är det vila från den och onsdag 2 min och 30 ske igen.

Idag delar jag en bön av Dag Hammarskjöld: 

"Giv mig ett rent sinne - att jag må se dig,
Ett ödmjukt sinne – att jag må höra dig,
Ett kärlekens sinne – att jag må tjäna dig,
Ett trons sinne – att jag må förbli i dig".

Blessings

 

Vill du gå på vatten måste du ta dig ur båten...

 

 

 

 


Yes! Två minuter!

Klarade Plankan 2 minuter i morse. Yes! Så himla jobbigt, men kände mig duktig. Se’n tog jag en liten kort promenad runt området. Häromdagen snöade det och idag är det soligt och fint och blommorna slår ut lite överallt.

Johanna och jag var en stund på bröllopsmässan i blomsteraffären igår. Många fina blommor var det och dukningar och bilder och klänningar. Även smakprov på choklad och annat gott (synd att det är mitt i fastan….)

Idag är jag hemma på förmiddagen eftersom jag ska köra till Eksjö med Johanna och Jimmy idag. Magnus har gått till kåren. Först caféet och sedan vårförsäljning. Gabriel cyklar dit själv senare och jag kör dit när vi är tillbaka från Eksjö.

Imorgon är det gudstjänst som vanligt kl.10.00. Det blir sista söndagen på temat Tro och sångarna ska sjunga. Jag planerar att både visa ett videoklipp och powerpoint-bilder. Jag hoppas det ska funka. Men på något sätt känns det som at något fattas i predikan. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men något. Jag ska kolla igenom allt senare och se om något behöver kompletteras eller så.

Så, en bön ur Psaltaren 63:2-5

”Gud, min Gud, dig söker jag, min själ törstar efter dig, min kropp längtar efter dig, som ett kargt och uttorkat land.
Då skådar jag dig i helgedomen, jag ser din makt och din härlighet. 
Din nåd är mer värd än livet. Min tunga skall prisa dig.
Jag vill lova dig så länge jag lever och åkalla dig med lyfta händer”.

Kram

 <3

Änglatofflor

Alltså, om dammtussarna i hemmet är änglarnas tofflor så har våra änglar slalompjäxor vid det här laget :-) Idag kommer jag inte undan dammsugaren, eller dammvippan. Det är så fint och soligt också så all smuts och damm avslöjas av solens strålar. Ja, efter fikastunden får jag ta ett krafttag. Efter Actic är kaffet prioriterat ;-)

Aronssons Blommor har brud & bröllopsmässa idag och imorgon så Johanna och jag ska dit och titta lite. Det brukar vara mycket vackra saker. Svenska Kyrkan skulle visst ställa ut sina brudkronor. Det är väl inte så många som använder dem längre, men de är säkert fina. Och håller vädret i sig så blir det säkert en trevlig stund på stan i eftermiddag. Imorgon ska vi ju köra till Eksjö för magnetkameran så då blir det ingen bröllopsmässa.

Idag var sista dagen med 1,5 min planka. Imorgon är det 2 minuter. Hm…. Vi får väl se det. Jag håller på att krevera efter 1,5. Fast när personlige tränaren (Johan) med stabilitet som specialområde klarar drygt 5 minuter och tycker att allt över en minut är bra, så känner jag mig ganska nöjd ändå ;-) Men jag ska fortsätta och se hur långt jag kommer.

Så, nu är snart fikastunden över. En kort, kärnfull bön:

”Gud, låt oss få vara gömda i din famn - vad som än händer”.

Blessings

 Ha, ha, ha

Våren tillbaka

Igår var det kallt, blåsigt och snö. Idag är det solsken, milt och fågelkvitter igen. Ordningen återställd alltså, våren är tillbaks i Tranås och vi hoppas den stannar.

Igår blev vi glada flera gånger. Gabriel fick C på sitt Nationella prov i engelska! Skitbra ju! Och Johanna och dansgänget kom till länsfinalen i Danskarusellen den 3/5! Också skitbra! Och Olivia – ja, henne är vi bara glada för i största allmänhet :-)

Idag har vi varit på pastorsträff med frukost i Löfstakyrkan och se’n var jag och handlade. Oj, där flög de pengarna iväg….  Tur att det var lön häromdagen, fast jag ska ju betala räkningar idag så vi får väl se hur mycket blir över att leva för den här månaden. Eftersom februari var så kort så fick jag ca 800 kr mindre i sjukpeng denna månaden, man har ju ett visst antal kronor per dag och de räknar från den 21 i ena månaden till den 20 i nästa månad och då är det skillnad på 28 dagar och 31 dagar… Nåja, det finns de som har det betydligt sämre än vi.

Idag delar jag sången vi sjöng som avslutning på pastorsträffen. Fritt ur Klagovisorna 3:

”Din trofasta kärlek aldrig mig lämnar
Din barmhärtighet den kan aldrig ta slut
Den är ny varje morgon, ny varje morgon
Stor är din trofasthet min Gud, stor är din trofasthet”.

Blessings

 Oj, vad många änglar vi har här ;-)

Midfasta

Halvvägs in i fastan (på söndag är det midfastosöndagen) och det går bra att avstå från mjölkprodukter och godsaker, fast ibland skulle det smaka gott med en chokladbit eller en klick grädde ;-) Då kommer det att smaka desto bättre till påsk.

Idag är det vila i plankutmaningen och sedan två dagar med 1,5 min. Sedan 2 minuter. Ja, vi får väl se.

Magnus har ledig dag idag så det görs inte många knop idag. Dessutom är vädret inte på vår sida idag. Mulet, kallt och riktigt blåsigt. Igår kväll stormade och regnade det.

Jag ska till samtalsterapeuten om en timme. Det är ganska bra att ha en tid en gång i månaden och kunna ta upp det som kan tynga. Lite som att få slänga skräpet för en stund, innan man lyckas fylla på igen. Oftast lyckas jag slänga efter hand, men ibland är det nå’t som fastnar och det kan vara bra att få prata igenom det och få andra perspektiv på läget.

En kort men kärnfull bön delar jag med mig av idag:

”Gud, gör oss fria att leva den tid vi får. Amen”.

Kram

 

90 sekunder

Plankutmaningen fortsätter och idag är dag 12 och jag gjorde plankan i 1,5 min. Attans vad det var jobbigt. Jag kan ju inte riktigt se att jag skulle klara 5 minuter dag 30 ;-) Vi får väl se hur långt jag kommer. Det är ju inte magmusklerna jag får ont i utan i nacke och skuldror. De får ju ta tyngden och där är jag ju som känsligast. Men, men, vi får väl se som sagt. Magnus gör det också så vi peppar varandra.

Jag var iväg till Actic idag på morgonen och det har varit frost i natt. Soldis kan man väl säga att det är och riktigt kallt i luften. Det blåser inte jättemycket men den vind som blåser är svinkall.

I eftermiddag är det dags för Gabriels simskola igen. Det brukar ju gå bra och jag får en stund att sitta och i cafeterian. Helt ok. I övrigt är det förberedelsejobb för helgen. Det får bli ännu en söndag på temat tro. Det finns som sagt en hel del att säga om det. På lördag eftermiddag kl.15.00 är det Vårförsäljning på kåren med lotterier, auktion, servering m.m. Jag ska ju med Johanna till magnetröntgen i Eksjö då, men vi hinner väl hem och kan vara med på en stund i alla fall.

Ett par rader ur en av profeten Jeremias böner:

”Bota mig, Herre, och jag är botad! Rädda mig, och jag är räddad! Du är min lovsång”.

Blessings

 

 

 

 


5.2 dieten

En lustigkurre i kåren kallade Jesu brödunder för 5.2 dieten, 5 bröd och 2 fiskar, ha, ha! Den stjäler jag direkt ;-) Brödundret var en av texterna jag använde i predikan igår. Predikan som handlade om att växa starkare i tro. Undret skedde i lärjungarnas händer, när de började dela ut det lilla de fått och vi får också kraft efter hand som vi behöver det, inte så länge vi sitter i soffan och väntar på mod och inspiration.

Det var en full dag igår. På eftermiddagen kom min bror och svägerska och hälsade på en snabbvisit. Jättekul. Har inte setts på länge. Och lite senare hade vi hemgruppen hos oss. Det var också en väldigt bra stund.

Idag var det dags för Uppståndelsepärlan i Frälsarkransen. Efter död kommer liv och det fick vi prata om idag. Både livet i Guds rike som redan är här på jorden och i det kommande efter vi dött. Tankar och bilder om hur det kan vara i "himlen" o.s.v. Det är alltid så spännande var vi ska landa någonstans i dessa samtal.

Nu är jag hemma och ska snart lägga mig och vila. Har ett par affischer att göra bara. Solen skiner nu fast i morse var det dimma. Ganska kallt i vinden men ändå vår i luften. Även naturen sprakar fram från död till liv.

En bön ur Psalm 62:6-9

"Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp. 
Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg.
Från Gud kommer min hjälp och min ära, Gud är min tillflykt, min starka klippa. 
Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom. 
Gud är vår tillflykt".

Kram

 

 


Vilse i pannkakan - igen

Ja, eller på vägen till Vårdnäs när jag skulle hämta Magnus igår. Det var inte helt enkelt att hitta trots vägbeskrivning, men till slut kom jag fram i alla fall. Jag såg inte så mycket av stället men jag förstår att de som varit där hade trivts väldigt bra. Det var verkligen fint och en skön atmosfär och omgivningarna var helt fantastiska. Kan tänka mig att det är väldigt vackert där lite längre fram i vår. Nästa del av den här kursen som Magnus ska gå är ju i maj så då blir det säkert ännu bättre.

Imorgon är det dags för Danskarusellen i Sävsjö för Johanna, då får vi se om gänget kommer till final eller inte. På söndag är det flera saker som händer. Först gudstjänst på förmiddagen och sedan kommer min bror och svägerska och hälsar på en lite stund. De har hälsat på hennes föräldrar som bor en bit här ifrån och passar på att hälsa på oss på hemvägen. De har ju inte varit här förut och det var längesedan vi träffades, så det blir roligt. Sedan har vi bönegruppen hemma hos oss på kvällen. Så, en full söndag men förhoppningsvis roligt och trevlig.

Igår fick jag mina deklarationspapper från Skatteverket. Tydligen ska jag få tillbaka en hel del på skatten. Ett leende spred sig i alla fall över hela mitt ansikte när jag läste det och insåg att nu är både hyran av Furubo (som vi ska hyra två veckor i sommar) och vistelsen på Bygget i augusti, säkrade. Jag deklarerade på Skatteverkets hemsida med en gång och skickade in den så var det gjort :-) Bara att hoppas att inget ändras nu.

En bön från Psaltaren 145. Jag har delat den tidigare men den tål att delas många gånger:

”Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör.
Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar.
Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid.
Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger.
Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör.
Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom”.

Blessings

 Också en favorit i repris :-)
Vårdagjämning 2014

20 mars och vårdagjämning. Det är lite mulet och blåsigt idag, men ingen nederbörd, än i alla fall. Förra årets vårdagjämning var full av snö, även i Skåne, så lite moln och blåst är helt ok.

Om en stund ska jag köra iväg för att hämta Magnus på Vårdnäs. Det verkar som att han haft det bra. Det är tydligen väldigt fina omgivningar där och skön atmosfär. Igår när han ringde var han ute och promenerade lite efter lunch och jag hörde en massa fåglar i bakgrunden. Mysigt.

Jag fick färdigt predikan igår, behövs lite ”finslipning” bara och praktiska förberedelser. Idag på morgonen var det bibel & bön med stadens övriga pastorer, idag i Löfstakyrkan. Vi var bara tre stycken, men det gick bra det också :-) Nu fick det bli kaffe och lugn i soffan innan jag ska köra iväg.

Idag vill jag dela hela Psalm 832 ur Psalmer & sånger. Vi sjöng den som avslutning på vår lilla bibel & bönestund.

”Gud i dina händer vilar jag i tro, vilar i din värme och din ro.

Varje bruset hjärta, varje skadad själ famnar du i nåd och gör den hel.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din omsorg finner själen ro.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din kärlek kan min kärlek gro.

 

Gud i dina händer vilar jag i bön, växer glädjens tro och hoppets frön.

Du har oss försonat, Jesu Kristi död räddar oss till liv i överflöd.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din omsorg finner själen ro.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din kärlek kan min kärlek gro.

 

Gud i dina händer får jag gråta ut, gråten delar du tills den tar slut.

Gud du känner ondskan i din egen kropp att du delar smärtan ger mig hopp.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din omsorg finner själen ro.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din kärlek kan min kärlek gro.

 

Gud i dina händer lägger jag mig ned, när jag går till vila är du med.

Dina händer bär mig, genom rum och tid jag förblir i ljuset i din frid.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din omsorg finner själen ro.

Nära vill jag leva, nära dig min Gud, I din kärlek kan min kärlek gro”.

Blessings

 Always true <3

 

 

 


Regn, regn, regn

Ja, det regnade hela eftermiddagen och kvällen igår och det regnar nu också. Grått och tråkigt. Tungt i huvudet också och i kroppen. Men jag är glad att det inte snöar i alla fall, vilket det gör i vissa delar av landet. Jag var och handlade på morgonen så det blev avklarat. Skönt.

Gabriel är hemma idag. Mådde dåligt i morse och är lite hängig fortfarande….. ja, vad ska jag säga, jag försökte, men jag orkar verkligen inte bråka. Han får vara hemma idag och gå resten av veckan och nästa vecka är det nationella prov i matte så då är det jätteviktigt att han går till skolan. De har ganska många nationella prov den här terminen. De har haft i svenska och engelska och ska ha i matte och no tror jag. Kommer inte riktigt ihåg om det var nå’t mer men jag har för mig det. Ja, mycket är det i alla fall.

Idag får jag fortsätta med predikan till söndag. Kom inte så långt igår. Ibland är det lite trögt att komma igång och sedan vidare och ibland är det svårt att välja vad man ska säga just den här gången. Man behöver ju inte säga allt på en gång – det skulle dessutom bli alldeles för långt. Se’n ska det ju inte få någon att somna heller ;-) Jag skulle vilja bli lite roligare när jag predikar. Jag får leta upp min ”Stand up comedy-bok” som jag köpte för ett antal år sedan. Se om det hjälper….

En bön som jag delat förut får vi ta del av idag också:

”Herre, finn mig där jag är idag, ge mig vad jag behöver och stanna hos mig tills natten kommer. Amen”.

Kram

 Favorit i repris :-)
 

 


Vasamuséet och Gröna Lund

Ja, det är dit Gabriels klassresa kommer att gå. De fick en informationslapp om det igår. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Vilka otroliga klassföräldrar det är i den här klassen alltså. Är riktigt imponerad. Massor av pengar i klasskassan, så de räcker till både resa, inträde, mat och fickpengar till barnen. Och allt kommer att ske samma dag så det behövs ingen logi nå’nstans. Jag hoppas att det blir en riktigt rolig dag för dem och att Gabriel också får en positiv upplevelse av det hela. Jag gissar att Magnus väldigt gärna skulle vilja följa med, för Vasamuséets skull. De skulle ju kunna lämna av honom där och hämta honom när de ska åka hem, ha, ha :-)

Idag körde jag Gabriel till skolan, se’n till Actic för träning och så fick jag hämta Gabriel igen för han skulle till tandläkaren och få sin bettskena. Och tillbaka med honom till skolan och i eftermiddag är det simskola. Så det är en ”aktivitetsdag” idag. Jag får börja jobba på helgens predikan och program. Jag fortsätter på temat Tro. Det finns mycket att säga om det. Svårare att välja vilket så man inte försöker få med allt på en gång, för det blir för mycket.

Jag läste Psalm 19 ur The Message och jag delar några rader ur den idag:

”Guds Ord är bättre än diamanter, bättre än smaragdinfattade diamanter. De är ljuvligare än försommarsmultron, ljuvligare än röda, mogna jordgubbar.”

Blessings

 Röda mogna jordgubbar <3

Nattpärlan

Ja, idag var det dags för Nattens pärla i Frälsarkransen. Den handlar om död, ondska och mörker, men också något att hålla fast i just när allt är mörkt och luften tagit slut. När man känner sig ensam och kämpar för livet, då kan an fatta Nattens pärla och få en stunds vila i det inre kaoset. Gud finns och Gud är med i allt. Det blev ett gott samtal om sorg och tröst, mörker och ondska, men också om ljuset i mörkret och styrkan och tilliten i kaoset.

Gårdagens gudstjänst handlade om tro och risktagande. Jag visade klippet ur Indiana Jones and the last crusade där han tar ett steg i tro och bron kommer fram under hand fötter. Att tro stavas r-i-s-k, som John Wimber sa. Vi blev påminda om att det är ok att misslyckas men man måste prova och försöka.

Idag har Magnus åkt på kurs igen, 4 dagar, till Vårdnäs. Enligt planerna ska jag köra och hämta honom på torsdag.

Solen skiner, men nu tornar det upp sig mörka moln på himlen. Såg på Facebook att det är snö i Stockholm, hm, hoppas det håller sig borta härifrån.

Här är några rader ur Nattpärlans bön:

"Gud, jag andas ut min ensamhet, jag andas in att jag är din".

Kram

 

 


Gone with the wind

Ja, frisyren i alla fall känns som ”gone with the wind” idag. Det är visserligen ganska soligt men hårda, kalla vindar som tar tag i både det ena och andra. Jag har handlat lite på Ica och varit en stund på caféet, och att komma ut var ingen trevlig upplevelse. Det räcker för idag känner jag. Är dessutom ganska tung och ostadig idag, både i kroppen och knoppen. Örebro-dagarna har hunnit ikapp mig nu och idag får jag ta det lugnt. Jag gjorde färdigt program och predikan igår så jag ska bara gå igenom den idag, men det tar jag lite senare. Nu får jag sitta en stund i soffan och kela med Snuttan. Mysigt :-)

Så är det andra söndagen i fastan imorgon och FA:s försakelsevecka börjar, då man får förmånen att avstå från något och skänka de pengarna till Missionsinsamlingen nästa söndag, som är Missionssöndagen. Mitt avstående från mejeriprodukter och godsaker går bra hitintills. Vi hade ett litet kylskåp på hotellrummet i Örebro så jag hade tagit med mig LCHF-mjölk till kaffet. Maten kunde jag ju inte rå över, om det fanns mjölk eller grädde i själva rätterna, men annars gick det bra. Nu har jag också utmanat Magnus på ”Plankutmaningen”, idag är andra dagen, 20 sekunders planka, he, he. Kanske får vi träningsvärk i magen de första dagarna. Fast jag får mest ont i nacke och axlar av det. Man ska göra plankan nästan varje dag i 30 dagar och dag 30 ska man klara av 5 minuter. Vi får väl se om det funkar. Jag är glad att jag klarar den överhuvudtaget.

En dagens bön såhär i fastetid:

”Herre, hjälp mig att under denna fastetid förstå vad det betyder att offra något
för att någon annan ska få leva. AMEN”.

Blessings

 Har ingenting med inlägget att göra men rolig :-)

 


Not in vain

Åter hemma efter ledardagarna i Örebro. De var verkligen inte förgäves, nå’nstans. Vi fick vara med om en hel del. Samtal, föreläsningar, workshops etc. En föreläsning om Celebrate Recovery på onsdagens förmiddag var en bra start på den dagen.  Marcus Birro på onsdagskvällen var jättebra. Lite tråkigt med samtalsledarna som inte var så himla bra, det hela blev lite spretigt, men det Marcus sa och läste var ju mitt i prick. Att få en inblick i en poets hjärta är värdefullt. Det var ganska magiskt att höra honom läsa ett stycke ur sin nya bok som avslutning och några av raderna kommer här: "När livet tjuter som ett överfallslarm söker jag dig. När de svarta tunga kyrkklockorna i underjorden får marken jag går på att skälva, då söker jag dig. När allting är grått, gråare än grått, då söker jag dig...."Jag ska förstås beställa boken nu :-) Nu fick jag ju inte riktigt "träffa" honom men satt på bänken bakom den som var reserverad för honom och teamet, så jag fick ju se honom på nära håll i alla fall.  Tomas Sjödin på torsdagens förmiddag var också helt fantastisk. Samtalet med honom utgick ju från hans bok ”Det händer när du vilar” och den har jag (och många med mig) läst. Men det är ju ändå speciellt att få författarens ord och få höra lite mer om bakgrund och känslor i det hela. Magiskt det också.  Honom fick jag hälsa på och prata med, så handen tvättades inte på ett tag, he he. Känns som att vi behöver bjuda in honom till Tranås nästa år :-)
Sedan var det Andy Stanley, visserligen på videolänk, men mycket bra det med. Temat på hans tal var "Not in vain" (inte förgäves) och det är alltid bra att få lyssna på honom. Det känns ju nästan som om jag känner honom. Lyssnar ju på podcasten från Northpoint Community Church varje vecka och har gjort under flera år, så jag hade ju hört ens hel del av det han sa, men det tål att upprepas, om och om igen. Not in vain.
Bara att få träffa kollegor från när och fjärran är ju trevligt. Väldigt många var vi, runt 200 personer. God mat fick vi också, på Scandic. På eftermiddagarna fick jag gå ifrån en stund och vila på spikmattan på hotellrummet, så jag kunde vara med resten av dagen. Kvällsfikat vid 21-tiden hoppade vi dock över, både jag och Magnus och gick och la oss istället. Man blir ju ganska mör i både kropp och knopp. Vi kom hem strax innan 18 igår kväll och nu är det ”som vanligt” igen, som Gabriel sa.

Idag är det begravning för en av kårens medlemmar men jag är hemma. Efter tre heldagar är jag inte i skick för mer och dessutom behöver jag göra både program och predikan till söndag + återställa hemmet efter några dagar borta ;-) Barnen har dock klarat sig riktigt bra och det är skönt. Det var mysigt att få komma hem och krama barn och djur igen igår.

Några få rader ur Psalm 18 i The Message:

”Gud pusslade ihop mitt liv när jag gav Honom bitarna. När jag tog mig samman gav Han mig en ny chans. Gud skrev om texten till mitt liv när jag slog upp hjärtats bok för Honom.”

Blessings

Lukas Berggren, Marcus Birro, Tommy Dahlman
Tomas Sjödin
Andy Stanley
JP Ramos, vår Chefsekreterare avslutade dagarna
 
 
 
 
 

 

 

 


Fågelkvitter

Ja, det har faktiskt varit både sol och fågelkvitter idag. Riktigt vårväder. Inte ens kallt på morgonen. Skönt. Nu är himlen dock inte blå längre, snarare ljusgrå, men fortfarande vår i luften.

Helgen har flutit bra. Jag köpte ett par nya skor i lördags. Jag köper sällan skor till mig själv, men jag behövde ett par nu när vi ska till Örebro och de skor jag har som passar denna årstiden är alla sönder lite här och var. Ja, de går att använda men ändå. Jag hade tur för det var rea så jag fick ett par fina, annars dyra, skor för halva priset.

Igår var det så dags för gudstjänsten i Brunnsparkskyrkan. Det var nervöst innan faktiskt, men musikkåren spelade så fint och när de spelade en marsch kände jag hur mina mungipor drogs uppåt i ett stort leende. Det låter bara så bra! Se'n var det dags för mig att predika och det är som jag sagt skillnad att stå inför välkända ansikten i ett lite mindre sammanhang och att stå på en scen med massor av folk både på golvet och läktaren. Men det kändes bra och de flesta var mer på noterna i predikan. Skönt också att ha de trogna från kåren framför sig. Så det var en fin förmiddag. Fick mycket positiv respons också både i kyrkan och sedan på Facebook. Det är också roligt. Jag är verkligen tacksam för denna förmån jag har att få ägna mig så mycket åt just predikan och undervisning. Att jag får lägga min tid på förberedelser och utförande av detta, som jag tycker så mycket om. Jag är priviligierad :-) Se'n var jag förstås slut resten av söndagen. Trots vila och värktabletter så var jag urlakad. Lite bättre idag dock.

Igår kväll kom Jimmy också. Han ska vara här hos Johanna och Gabriel nu när vi ska åka till Örebro tisdag till torsdag, och det känns också bra. Så slipper de vara ensamma och ha allt ansvar själva. Tänk, det är första gången Magnus och jag kommer att åka på dessa ledardagar tillsammans.

Idag var det Hemlighetspärlorna på Bibelsamtalet. Vi samtalade om relationer, konflikter, förlåtelse, hemligheter och annat som livet innehåller. Alltid lika spännande, man vet aldrig vart samtalet leder.

Nu vet jag inte riktigt när jag bloggar nästa gång. Förmodligen inte förrän på fredag, men då förhoppningsvis en sammanfattning av upplevelserna under ledardagarna.

Blessings

 :-)

 


Bygget - Alive

Om fem månader är det dags för Bygget på Gullbrannagården ;-) Tema: Alive.  Ja, lite lång framförhållning kan det tyckas att jag har, men information och anmälan kom ut på nätet  igår, så nu har jag anmält oss och bokat boende. Bäst är att göra det snabbt så man får vad man vill ha. Det är bra att det kommer ut i god tid också så man har tid att spara ihop pengarna det kostar, för det gör det…. Vi är ju fem personer och tjejerna som är med på tonårskonferensen måste ha helpension. Men hitintills har det varit värt det och det antar jag att det blir i år också. Det är tionde året det är Bygget i år. Tänk vad tiden går. Och då var inte vi med de första åren, men se’n 2007 tror jag det är vi har åkt dit. Så som ni förstår så rekommenderar jag Bygget-konferensen :-)

Efter många ihärdiga försök att få hit Johan (ok, jag fattar att ett Tranåsbesök inte är det högsta på hans prioriteringslista den här våren…:-) så måste jag nog försöka hitta en behandlare här omkring. Jag vill inte riktigt gå till en kiropraktor, även om jag hört att det finns en bra tjej här i Tranås, men hon har ju ingen hemsida så jag kan ju inte läsa om henne. Dumt. Och ”bara” massage hjälper inte på låsningarna. Men jag hittade ”Kongsbacken HRC” och de verkar ha spetskompetens inom bl.a. osteopati, vilket är jättebra, men jag vet inget om dem och det står inga priser. Är det någon som vet något om detta så tala gärna om det för mig. Man vet ju visserligen inte förrän man provat, men om jag kan få några rekommendationer vore det bra.

Idag får jag väl slipa lite på söndagens predikan i Brunnsparkskyrkan. Lite pirrigt är det och jag vill ju ge det bästa till dem som kommer. Idag är det också Världsböndagen och jag delar en psalmvers för den här dagen:

Världsböndagen
”När vi knäpper våra händer tar vi i vår förbön med
dem som varje dag oss tjänar genom sina händers verk.
De som hävdar sig och hotar, de som blott förtvivlan har,
låt vår förbön vara hos dem mänskligt varm som Jesu var”.

Kram

 I like :-)

 


Kattdusch

Igår duschade vi Snuttan :-) Vi har aldrig gjort det förr och vi tyckte det var dags. Jag köpte djurschampo för ett tag sedan så nu kom hon inte undan. Magnus höll henne och jag duschade och vi hjälptes åt med intvålandet. Emellanåt verkade det som om hon tyckte det var skönt och hon stod alldeles stilla, men det visade sig att hon bara planerade sin flykt för plötsligt tog hon ett skutt och var halvvägs ur badkaret när Magnus fångade henne. Ha, ha, vilken smart katt. Hon slingrade sig och visade sitt missnöje, men inga klor och inga fräsningar. När vi sköljt ordentligt tog vi henne i ett stort badlakan och torkade så gott vi kunde men sen fick hon gå ner på golvet och lugna sig lite. Se’n borstade jag lite, men hon smet, så hon fick putsa sig lite själv en stund. Tyvärr har vi ingen hårfön annars hade den fått torka henne. Lite senare när hon bara var fuktig borstade vi henne och fick loss en massa hår – resten hade hon slickat i sig så det kom upp några rejäla hårbollar i natt… - men se’n blev hon så mjuk och len i pälsen. Hon känns som en liten kattunge nu, som sammet. Nu slipper hon bada igen på länge ;-)

Idag är andra dagen i fastan, andra dagen utan mjölkprodukter och godsaker. Än så länge går det bra ;-) Jag undrar lite hur det ska funka nästa vecka då Magnus och jag ska till Örebro på ledardagarna tisdag till torsdag. När man inte själv kan bestämma sin mat och det är kanske svårt att ha egen LCHF-mjölk med sig till kaffet (om det inte finns kylskåp på hotellrummet förstås). Får kanske fuska lite ofrivilligt de dagarna.

I morse var det solsken, klart och kallt, frost på bilrutorna, men nu är det mulet igen. Vi får väl se det positiva att när väl solen kommer så blir den extra välkommen och vi blir extra glada.

Bönen för denna dagen, varsågoda:

”Herre, välsigna vår fastetid och hjälp mig att se den som en påminnelse om din kärleks väg mitt i livet. Amen”.

Blessings

 Nej, det är inte Snuttan, men ungefär så såg hon ut, lika sur ;-)
 
 

Fettisdag

Är det idag. Inte för att jag ska äta någon semla eller så. Det gjorde vi i helgen, jag hade bakat LCHF-semlor och till och med Gabriel åt upp hela och tyckte den var god, så jag lyckades tydligen i år ;-) Imorgon är det Askonsdag och då börjar fastan som sedan varar fram till Påsk. Förra året gjorde jag inget speciellt av fastan, men i år tänker jag avstå från mjölkprodukter och godsaker, dels för att rensa kroppen, Guds tempel, på lite skräp och dels för att de pengar jag sparar på att inte köpa grädde, glass, choklad etc. ger jag till Missionsinsamlingen. Det är dessutom bra att jag skriver det här för då blir jag liksom pressad att inte fuska ;-) Både Johanna och Gabriel ska avstå från godis, sa de igår. Nog för att de behöver det. Johanna är ju en riktig godisråtta så det blir nog inte så lätt, i början i alla fall. Men utmaningar är alltid bra.

Igår gick vi igenom Kärlekspärlorna på Bibelsamtalet. Det är riktigt roligt att ha dessa träffar och att alla verkligen öppnar sig och samtalar om de olika ämnena vi tar upp. Flera olika personer med så många olika erfarenheter, det är spännande varje gång.

Idag har jag varit och tränat och i eftermiddag är det dags för Gabriels simskola igen. Ikväll ska jag en liten stund till Brunnsparkskyrkan för planering av söndagens gudstjänst. Vi ska ju ha gudstjänst tillsammans med dem i Brunnsparkskyrkan på söndag. Musikkåren ska spela och jag har förmånen att få predika. Jättekul och samtidigt en hel del vånda. Det är ju lite skillnad på att predika för runt 40 pers, som man känner, mot ca 200 som man inte är så bekant med… Men som sagt, roligt och utmanande. Och de bekanta 40 kommer förhoppningsvis också :-) I alla fall ska jag dit och kolla av lite ikväll.

Det finns en bok som heter ”En armé på knä” som jag laddat ner från Pärleportalen men inte läst än. Dock kollade jag lite och såg denna mening som jag vill dela här idag:

”Gud lagrar våra böner i himlen, blandar dem med sin heliga eld och utgjuter resultaten över jorden. Så håll ut - ge inte upp”.

Blessings

 Motivation både inför fastan och livet i stort :-)
 

 


Första vårdagen - enligt almanackan

En dimmig, regnig första mars är det idag. Första dagen i vårmånaden. Ja, det är ju inte direkt kallt i alla fall, om än lite ruggigt. Har kommit hem från Lördagscaféet och besök på Hemmakväll. Hade lovat Gabriel att få hyra film idag, det var riktigt längesedan vi gjorde det, så vi hyrde tre filmer (barn-): ”Flygplan”; ”Monsters University” och ”Superbuddies”. Och så köpte han lördagsgodis. Nu har han en vecka på sig att titta på alla filmerna flera gånger om. Han ska titta på dem på engelska utan text också för att öva sig till nationella proven i Engelska vecka 11. Men nu är det läxor från veckan som gått innan han får titta alls.

Jag hade en jobbig natt inatt. Först svårt att sova, ont i nacken och sedan orolig sömn och obehag i kroppen på olika sätt. Var uppe på toa vid 3.30 och se’n kom Snuttan och la sig på mig och höll mig i handen, ja, eller jag fick hålla henne i tassen, och då var det lugnt resten av natten. En spinnande katt på magen är terapi.

Idag ska jag också repetera lite inför gudstjänsten och predikan imorgon. Det är ju faktiskt flera veckor sedan jag predikade senast och man får ju inte tackla av ;-)

Imorgon är det Vasaloppet. Vi har en av våra soldater som ska köra det. Han har gjort det typ 25 gånger….. Det var ju lite tal om att de eventuellt skulle behöva ställa in det för att vädret är för varmt, men nu verkar det som att det ska fungera i alla fall. Tänk så många människor det är som åker det varje år. Helt otroligt.

Så delar jag dagens bön:

”Gud, Du är livets källa.
Tack för jordens skönhet och växtkraft.
Tack för din outtröttliga omsorg om allt levande.
Hjälp oss att mitt i utsatthet och motgång bejaka och tacka för det liv som trots allt ständigt flödar fram.
Låt vår lovsång uttryckas i klingande toner, i uppriktig förbön och i kärleksfull handling. Amen”.

Blessings

 Antar att någon drömde om mig i natt då :-)
 

 


RSS 2.0