Var börjar man?

Det känns som att vi skulle börja så smått att rensa och packa lite inför flytten. Visserligen är det ett tag kvar, men så plötsligt har sommaren gått och tiden blir knapp. Jag menar, det är ju 30:e juni idag och vi går in i ny månad imorgon…. Men var börjar man? Hur börjar man? Vilket kan man plocka ner eller slänga/ge/sälja och vilket ska vi spara och kan klara oss utan några månader? Det är i alla fall skönt att vi har den här tiden på oss så vi inte behöver stressa med det. Och vad som också är skönt och värmer i hjärtat är att flera redan sagt att vi ska säga till när det är dags, så de kan hjälpa till med själva flytten. Så underbart att veta att man inte står ensam i detta, utan det är en naturlig del i livet att man hjälper varandra med sådana här saker.

I lördags fick vi sålt en del av Magnus’ verktyg, så nu är det bara några stycken kvar. Vi behöver bli av med dem för att få bättre plats ;-) och så slipper vi i så fall bära med oss dem till nästa ställe. Dessutom har han ju ingen användning för dem längre. Se’n är ju alla extra pengar välkomna nu eftersom det blir dubbel hyra under september. Vi har ju tillträde till lägenheten 1 september, medan vi har tre månaders uppsägningstid på denna vi har nu, så fast det är bra att ha en månad på sig att flytta, så blir det en dyr månad….

Igår hade vi gudstjänst i Sännevadet och det var näst sista söndagen innan ett uppehåll på fyra veckor. Temat på predikan var ju ”Från stressad till förnöjd”, del 1, och den finns nu att lyssna på här om man vill det.

Well, well, i morse tog jag en morgonpromenad i skogen. Det var ett tag sedan och det var fint. Grönska och skogsluft är ju livgivande i sig. Nu har det mulnat på så jag vet inte om det tänker börja regna. I kväll ska Olivia och jag till trafikskolan och gå handledarkurs. Den som Magnus och Johanna gick för ett tag sedan. Helt tokigt att de är så gamla att de får övningsköra….

Dagens Psalmvers, 752:2:

Minns var sekund är en liten stund av evigheten hos Gud, och när dagen lång du hör fåglars sång, hör du himmelens egna ljud. Så lev Guds nu. Av Guds nåd får du ta emot var stund ur hans hand.

Kram

 Lite humor på måndagsförmiddagen :-)
 

 


”Thanksgiving Hymn”

Så är kongressen i full gång i Stockholm. Vi körde ju dit över dagen igår och var med på Officersmötena. Det var trevligt att träffa kollegor och så. I övrigt var det dock ganska jobbigt med allt sittande. Jag hade så ont i nacke och huvud, ja, i hela kroppen, så det var svårt att ta till sig något. Kanske hade det varit bättre att åka idag då det är olika aktiviteter på sta’n, men om vädret är likadant i Stockholm som det är här, så är det illa. Det regnar, blåser och är kyligt. Nästan höstligt. Igår var det i alla fall fint väder hela da’n, i Stockholm i alla fall. Det hade visst haglat här ;-) Jag har ont i vaderna idag. Gick i pumps hela da’n igår. Det är jag verkligen inte van vid, he, he.

Gabriel och Olivia hade klarat sig alldeles utmärkt igår. Olivia hade fått köra en grästrimmer på jobb, så hon var nöjd. Gabriel slappade väl mest, som vanligt.

Magnus är iväg och säljer Stridsrop och i kväll är det Sommarkväll i Sännevadet. Vi håller på att sälja ut en del av hans verktyg från firman nu, så det kommer några under dagen idag och köper. Otroligt vad han samlat på sig när han hade firman. Men visst, han hade nytta av dem också.

Jag fick tillbaka min telefon i torsdags kväll och den funkar alldeles utmärkt nu :-) Glad igen. Det var en bra elektronikservice.

Idag hittade jag en Thanksgiving hymn:

“For the fruits of his creation, thanks be to God!
For his gifts to every nation, thanks be to God!
For the ploughing, sowing, reaping, silent growth while we are sleeping
future needs in earth's safe keeping, thanks be to God!

In the just reward of labour, God's will is done;
in the help we give our neighbour, God's will is done;
in our worldwide task of caring for the hungry and despairing;
in the harvests we are sharing, God's will is done.

For the harvests of the Spirit, thanks be to God!
For the good we all inherit, thanks be to God!
For the wonders that astound us, for the truths that still confound us;
most of all, that love has found us, thanks be to God!”

Blessings

 

 


Okontaktbar...

Näää, det är jag ju inte riktigt. Har man både dator och ipad med Facebook och Skype etc. så är man inte så är man ganska kontaktbar även utan telefon. Jag lämnade in den igår och ska få tillbaka den nå’n gång under dagen idag. Han ska ringa Magnus när den är färdig. Det lät lite kul – ”Kan jag få ditt telefonnummer så ringer jag när den är klar” – ”Eh, nej, du har min telefon…..” Ha, ha, men som sagt, tur att resten av familjen också har telefoner.

Tidigt i morse hörde jag att det regnade men nu är det sol. Magnus körde Olivia till jobb och så fortsatte han på kåren se’n. Jag har städat, suck, och nu är det gott med kaffe. Det blir att betala räkningar idag och göra färdigt predikan och program till söndag.

Imorgon ska Magnus och jag köra till Stockholm på Officersmöten. Kongressen börjar ju i morgon och för oss officerare börjar det med Officersmöten kl.13. Eftersom jag inte orkar att vara med hela helgen så fick vi prioritera det som kändes viktigast för oss och då blir det morgondagen. Ska bli roligt i alla fall att träffa kollegorna som man inte ser så ofta annars. Hoppas att det blir hyfsat väder i helgen för på lördagen ska det vara aktiviteter i Kungsträdgården hela da’n.

Och så, dagens psalmvers, 582:4

”Som den unga björk i skogen växer frisk i sommarregn,
låt mig växa, stark och trogen, i ditt milda fadershägn.
Och när stormar skaka mig, låt mig fäste ha i dig
och mig hålla vid det ena: att dig älska, frukta, tjäna.”

Blessings

 Klokt :-)

 

 


"Grus i skon"

Det är inte de stora stenarna som fällen dig, det är gruset i skon som skaver och skaver och slutligen gör att du exploderar. Eller som i mitt fall, knappen på min IPhone, som slutat fungera. Den där knappen som styr hela skärmen alltså. Den som måste fungera. Bara sådär, så fungerar den när den själv vill, när man tryckt 50 ggr…. Ja, jag vet, det är triviala saker och inte hela världen. Jag ska lämna den på lagning i eftermiddag. Behöver en ny knapp enligt reparatören. Utsliten är den. Efter ett år! Hm. Nåja, det kunde varit mycket värre. Men visst är det så att det är de små, sakerna som vanligtvis, när de fungerar, gör att vardagen flyter på, men när de strular så gnager och irriterar de mer än de stora katastroferna. Som just telefoner, datorer, köksmaskiner eller sådant som hälsa, vänskap etc. Vi behöver alla lära oss att välja glädjen framför ilskan. Optimism framför negativism, oavsett omständigheter. Så bra att jag de två närmaste söndagarna ska predika om att gå från Stressad till Förnöjd. Missa inte det.

I övrigt är jag ganska glad ändå just nu. Vi skrev på hyreskontraktet igår och uppsägningspapper för denna. Barnen är glada över att vi ska flytta dit och det är vi också. Läget blir bättre. Gångavstånd till det mesta och lägre hyra. Bra med andra ord.

Jag kom på att det denna sommar är 10 år sedan jag skaffade min första tatuering. Det har blivit 10 stycken under åren och jag har länge velat ha en ny, men har inte råd med det nu. Egentligen har jag ju 11 st för den allra första är ju övertäckt av en ny, för den blev så ful.

Idag vill jag dela ett stycke ur Wilfrid Stinissens bok: ”Idag är Guds dag”:

”Gud svarar på djupare frågor. Kanske ber du om att bli befriad från sjukdom. Men Gud ger dig istället ny kraft, så att du just genom sjukdomen växer i din tro på ett sätt som aldrig varit möjligt i hälsans dagar. Gud svarar ofta på en djupare fråga, som  ännu inte blivit medveten, men som börjar vakna just genom det svar Han ger.”

Blessings

 Don't miss ;-)
Min andra tatuering och en av mina absoluta favoriter ;-)

Yes! Yes! Yes!

Vi fick lägenheten på Storgatan! Vi ska skriva på kontraktet idag! Så skönt att vi ska få komma ifrån den här rökrutan. Typ september nå’n gång blir det. Detaljer är förstås inte klara än. Åh, så bra. Det lönade sig att ligga på hårt och tala in på svarare, maila och ringa först av alla på måndagsmorgonen. Det var tydligen riktigt många som ringde om just den lägenheten och vi fick den! Glada är vi :-) Det är ju bra att vi inte bott här så länge, vi har inte hunnit samla på oss en massa skräp. Fast när vi börjar rensa och packa kommer vi nog att upptäcka att det finns en del i alla fall… Bäst att börja så smått redan nu ;-)

Idag kom Olivia iväg till jobb i alla fall. Magnus körde henne dit så får hon cykla hem. Hon mår bra igen, så det var väl nå’t tillfälligt häromnatten. Johanna verkar ha det bra och roligt i Malmö.

Idag delar jag dagens psalmvers. Sv.K.Psalmbok nr 602:1:

”Så länge solen värmer jorden och kornet kan få gro,
så länge ögon ännu lyser av hopp och framtidstro,
så stiger vår lovsång till dig, Gud, och vi sjunger Halleluja!”

Kram

 ;-)

 


Ett år; ambulans och lägenhet

Igår, den 22/6, var det precis ett år sedan vi flyttade till Tranås. Det var Midsommardagen då och det var en perfekt dag att köra från Skåne och hit. Nästan ingen trafik alls och bra väder. I lördags bytte vi sovrum och arbetsrum så nu sover vi utan cigarettrök i alla fall. Första natten sov jag bra. Natten till idag var det lite sämre. Först var det några ungdomar som förde oväsen utanför fram till efter midnatt. Först läte det som om de hade en long-board och sedan som något eldrivet. Ja, jag vet inte, men tjoade gjorde de och högljudda var de. I samma veva, ca 23.30, kom Olivia in till mig och hade svårt att andas, det gjorde ont i bröstet, i vänster sida, ut mot axeln, när hon försökte dra djupare andetag och så blev hon yr och började skaka. Så vi ringde 1177 och de rekommenderade akuten, men eftersom vi inte har nå’t sjukhus i Tranås, så blev det 112. Och ambulansen kom och tog blodtryck och EKG och syresättning på henne och allt det var bra, hon syresatte sig 100%. Dock tog de med henne till sjukhuset i Jönköping (upp till 18 år kör de till Jönköping, inte till Eksjö) och Magnus följde efter i bilen. Jag stannade hemma. Stackars Snuttan var något konfunderad. Magnus och Olivia kom hem vid 04-tiden och kunde sova vidare. De hade tagit prover på henne och nytt EKG och kollat allt men det var inget fel. Det onda hade dessutom släppt på vägen så hon mådde ok. De sa att det kan hända på unge, vältränade människor att lungsäcken på något sätt klibbar ihop om det sker någon förändring i träningen och då är detta ett ganska vanligt symptom. Och i och med att hon nu har sommarlov och har cyklat till och från sitt sommarjobb, vilket är ganska konditionskrävande på ett annat sätt än hennes vanliga träning, så har hon ju ändrat träningen. Nu mår hon bra igen. Hon var bara glad att de kallade henne ung, lång och vältränad ;-) Idag är hon hemma från jobb dock.

Tidigare i morse ringde jag Din Bostad om lägenheten vi vill ha. Och hon som har hand om det hade redan både lyssnat av svararen och läst mitt mail så hon visste hur det ligger till. Hon kommer hit kl.13.00 för att se att vi skött oss i denna lägenheten (det är en rutin de har när man flyttar inom samma fastighetsbolag) och de ska göra en ny kreditupplysning på Magnus eftersom det är han som står för kontraktet. Annars såg hon inget hinder för att vi skulle få den!! Så, jag hoppar inte högt förrän vi har löftet, men det låter ju onekligen positivt.

Gudstjänsten i Sännevadet igår var en fin stund. Inspelningen fungerade – här finns predikan – och alla verkade nöjda och glada.

En kort bön ur Frälsarkransen blir det idag:

”Gud, hos dig finns inga avstånd – bara närhet.  Hos dig finns ingen tid – bara evighet”.

Blessings

 Förklarar en del...... ;-)

 

 


Sommarsolstånd

Är det idag. Fast solen syns inte till. Än.

Igår var det fint hela dan vilket var så skönt. Det blev ett jättetrevligt Midsommarfirande i Sännevadet. Vi började med eftermiddagsfika (alla hade med sig egen kaffekorg) och sedan var det dags att fixa med Midsommarstången. Den blev väldigt fin med alla gröna kvistar och sommarblommor. Lite dans runt den för dem som ville. Och lite boll-lek och annat fanns också. Någon hade med sig två baseball handskar och bollar och vi kastade till varandra. Första bollen Magnus kastade och jag fångade i handsken förde mig med ens tillbaka till Seattle 1988 och softball planen. Vilken känsla. Jag spelade ju softball när jag bodde där och tydligen sitter takterna i, för det var hur kul som helst. Se’n ville Gabriel kasta med mig och se’n Olivia, så jag har lite ont i höger arm idag, speciellt uppe vid fästet. Men det var det värt. Vi måste nog skaffa ett par sådana handskar och bollar. Vi grillade på kvällen och hade trevligt, sedan körde vi hem. Vi var så trötta så det var skönt att gå och lägga sig relativt tidigt och faktiskt hörde vi inte av något festande utifrån. Kanske inte jättekonstigt i och för sig eftersom det är en svensk tradition…

Idag åker Johanna till Malmö och hon är taggad för det. Vi ska byta sovrum och arbetsrum så vi slipper sova i ett askfat. I övrigt får det väl bli en ganska lugn Midsommardag.

Och idag blir det en Midsommardagsbön:

 ”Herre, ta hand om min ängslan över vad som sker med vår jord.
Hjälp mig att vårda, värna och vörda naturen som ett hem för både människor och djur.
Herre, jag vill besinna det ansvar som är mitt att förvalta jorden.
Tack för skönheten och grönskan! Tack för sommaren!
AMEN”.

Kram

 Bakelserna vi hade till fikat
De kan samarbeta ;-)
Midsommarflickan Johanna
Dans kring Midsommarstången

Midsommar

Det är sol idag – än så länge. Blåsigt, ja, men sol. Igår eftermiddag regnade det ordentligt. Vi får hoppas att solen stannar resten av dagen så det blir en trevlig eftermiddag/kväll i Sännevadet.

Så var vi då och tittade på ännu en lägenhet igår och ja, nu är det dags att hålla tummar och tår igen. Ingen trädgård förvisso, men bra läge, stora, fina rum och gott om plats. Charmig lägenhet i ett 1800-tals hus. Vi var där samtidigt som två andra par och i alla fall ett av paren verkade riktigt intresserade. Vi fick visitkort till tjejen som kommer att sköta det hela från och med måndag, så jag har både talat in på hennes svarare och mailat henne ;-) och så ska jag ringa måndag morgon. Se’n har jag i alla fall gjort vad jag kunnat. Det vore ju skönt att få komma från den här rök-rutan vi bor i nu. Vi kommer förresten att byta sovrummet och arbetsrummet nu. När till och med sängkläderna luktar rök så är det dags att agera. Men visst är det skit att grannarna ska få förstöra så utan att man kan göra något åt det (och då har vi provat allt redan). Så, det vore som sagt skönt att få komma härifrån.

I morse tränade jag hemma och om en stund ska jag börja fixa med vad vi ska ha med oss till Sännevadet idag. Magnus är och säljer Stridsrop, och det är nog mycket folk ute idag.

Idag blir det en speciell bön just på Midsommarafton:

”Gud, du har gett oss jorden, vårt hem i kosmos.
Med sköra trådar har du vävt samman dess sköna väv av fruktbara jordar,
friska vatten, dansande vindar, djur och människor.
Ge oss insikt så att vi värnar om den.
Ge oss handlingskraft så att vi vårdar den.
Ge oss kärlek så att vi älskar den. Amen”.

Blessings

 

 


Det hjälpte inte....

…. att hålla alla tummar och tår, vi fick inte lägenheten vi tittat på. Snyft. Det var verkligen tråkigt. Vi hade ju nästan redan flyttat in i tanken, vilket är så himla dumt… Men det var väl inte meningen då. Det går fler tåg. Ja, vi ska faktiskt titta på en annan lägenhet i eftermiddag kl.15.00 ;-) Det är dock väldigt många som är intresserade av den, så chansen är kanske inte så stor. Dessutom vet vi inte om den passar oss än, men vi får se. Man måste ju kolla i alla fall. Läget verkar ok i alla fall.

 Igår var sista av tre dagars bågskytte för Gabriel. Nu får han komma gratis varje tisdagskväll 18-19 hela sommaren om han vill och det vill han nog. Jag tror att Magnus också gärna vill prova det ;-)

Imorgon är det Midsommarafton och den ska vi fira i Sännevadet tillsammans med fler från kåren, typ alla som vill vara tillsammans den eftermiddag/kvällen. Vi fika och klä Midsommarstången och grilla och ha trevligt. Det blir väl vad vi gör det till. Det är roligt i alla fall för jag tänkte på att i år blir det inget Höllviken på Midsommar som det varit de senaste 4 åren. Nu är det dags för en ny tradition.

På lördag är det Midsommardagen och Johanna åker till Malmö för att undervisa dans en vecka. Det är också Sommarsolståndet på lördag och det vet vi ju vad det betyder. Men fram till dess går det på rätt håll i alla fall.

Jag började gå igenom predikan till söndag igår och upptäckte att jag nog måste byta Bibelvers helt och utgå från en annan vinkel än jag tänkte. Det blir ju spännande att se vart det barkar hän med detta ;-) Kom till Sännevadet på söndag kl.10 så får du höra. Jag vet ju inte om det kommer att funka med inspelningen heller…..

Idag blir det dagens psalmvers, 342:2-3

”Tusen grässtrån vajar för Guds andedräkt.
Varje litet grässtrå Gud till liv har väckt.
Tusen fåglar sjunger sommardagen lång.
Gud har tid att lyssna till varenda sång”.

Kram

 :-)

I wish.....

Vi var och tittade på en lägenhet i måndags. I ett hus med bara två våningar; 5 lägenheter; stor, vacker trädgård; veranda och uteplats; gångavstånd till kåren, city, ja, till det mesta. Mycket närmare till både Gabriels och Johannas skolor. Och så himla fin. Lite i minsta laget kanske, men den går att dela av och kreativt fixa till så att det fungerar även när vi är hela familjen samlad. Där var ett par till som var intresserade så nu väntar vi bara på besked. O, vad jag önskar…

Nu är Olivia inne på sin tredje jobb-dag och det verkar gå bra. Hon har fått tvätta, skrubba och måla mobila läktare än så länge. Och det finns säkert massor av sådana saker att göra där. Det är en stor arena.

I morse var jag och handlade och nu märks det att hela familjen är samlad. Man behöver inte bekymra sig om matrester i kylen i alla fall….

Snart ska jag till sjukgymnasten. Har idag och nästa vecka kvar, sedan blir det sommaruppehåll. Sedan behöver jag jobba på predikan och program inför söndagens gudstjänst.

Dagens bön idag blir en tackbön:

”Herre, tack för alla de små saker som jag oftast glömmer.
Tack för allt detta lilla som gör att jag känner mig så hemma  i den värld som du har skapat åt mig. Amen”.

Blessings

 <3 <3 <3 

 

 

 


"Det är mycket nu...."

Ja, det är ju temat för predikningarna igår och nästa söndag. Dessvärre funkade inte inspelningen igår, så vi kan inte lägga ut den på hemsidan. S**t också. Jag skulle ju kunna spela in den i efterhand, men det blir inte riktigt detsamma. Vi får se. Jag hoppas i alla fall att det fungerar nästa gång, så får jag ta lite repetition i början då. Innehållet är ju i alla fall om vilan, sabbaten, om vikten av återhämtning och lugn för vår hälsa. Att vilan kommer först, inte som en sista utväg när man inte orkar mer. Ja, ungefär så. Och visst är många av idéerna tagna ur Tomas Sjödins bok ”Det händer när du vilar.” Så, läs gärna den för att förstå bättre. Annars blev det en fin gudstjänst och vädret var fantastiskt igår också.

Idag regnar det, ganska rejält. Synd för Olivia som började jobba kl.7 i morse på Bredstorps IP, ute-jobb ;-) Men det klarar hon bra. Kanske hon får göra något inomhus idag. Det blir dock säkert många fina dagar också.

Jag måste berätta att min storebror, Göran, sprang Malmömilen i lördags på 48.40. Inte dåligt för en medelålders ”kontorsnisse”, he, he. Nä, allvarligt, jag är jättestolt!! Kan ju lugnt erkänna att det hade inte jag klarat. Jag har bara sprungit Vårruset (5 km) två gånger och det var 1992 och 1993. Så dryga 20 år sedan. Ja, jag är impad! Grattis Göran!

Nu är det bara jag och Gabriel hemma. Johanna kommer ikväll och är hemma till lördag, då hon åker till Malmö för att undervisa dans en vecka på Studio No1. Precis som hon gjorde förra sommaren.

Idag, tisdag och onsdag kl.17-19 ska Gabriel prova på Bågskytte. En så’n här Sommarkul-aktivitet. Hoppas det har slutat regna då ;-)

Idag delar jag ett kort ”Childrens letters to God”:

Dear God, In school they told us what You do.
Who does it when You are on vacation?
-Debbie

Vilken tur att Gud inte behöver semester utan att Han har koll på allt så vi kan ta semester :-)

Blessings

 :-)
 

 


Sommarlov!!!!

Ja, nu är det äntligen sommarlov för alla barnen. Det var en riktigt fin skolavslutning för Gabriel igår i Tranås kyrka. Fullt med folk var det också. Solsken och regnskurar om vartannat, men mest sol och det var ju bra. Vi mötte Johanna på Williams The & Kaffe efteråt och fikade tillsammans för att fira sommarlovet. Sedan åkte Johanna till Jimmy och resten av dagen tog jag det lugnt. Det kom några rejäla regnskurar under kvällen också.

Idag skiner solen igen men det blåser ganska rejält. Magnus är iväg och säljer Stridsrop på Ica. Jag ska nog ner några ärenden om en stund. Behövde kaffe först bara. Känner mig lite tung och ostadig idag. Jag drömde så mycket precis innan jag vaknade så känslan följde med mig. Det är oftast inte bra. Hoppas det bli bättre under dagen.

Olivia och jag badade i poolen i torsdags förresten i typ 10 minuter….. det var inte varmt direkt och vinden var också ganska kylig, så det räckte med några minuter. Men nu har vi badat i alla fall ;-)

Olivia ska börja jobba kl.7.00 (!) på måndag morgon på Bredstorps Idrottsplats. Spännande :-)

Imorgon är det söndag och gudstjänst kl.10.00 i Sännevadet. Temat är ”Det är mycket nu.”

Dagens psalmvers är en hel psalm, en trosbekännelse, en favorit, Psalm 766:1-3:

”Jag tror på en Gud som är helig och varm,
som ger kampglöd och identitet.
En helande Gud som gör trasigt till helt,
som stärker till medvetenhet.

Jag tror på en Gud som gråter med mig,
när jag gråter så allting är gråt.
En tröstande Gud som kan trösta lik den
som väntar till gråten gått åt.

Jag tror på en Gud som bor inom mig
och som bor i allt utanför.
En skrattande Gud som vill skratta med mig,
som lever med mig när jag dör”.

Blessings

 :-)

 

 


Flashback

Magnus och några till håller på att renovera gästrummet i ”Lilla Huset” på kåren. Att se honom i hantverkarkläder igen är som en flashback till när han jobbade i sin firma, och alltid jobbade….. Och jag inser åter igen hur bra vi har det nu. Ja, han tycker fortfarande att det är roligt och gör det gärna om och när det passar, men det är inget som är nödvändigt för försörjningen och inget som ”tynger på axlarna”. Kul för honom förstås att få göra fint i kårens gästrum.

Jag har precis varit hos veterinären med Puff för återbesök för hans skadade öga. Veterinären hade inte väntat sig att det skulle vara så fint nu, för ögonsalvan var en ganska snäll medicin och kanske inte skulle hjälpa mycket, men man kan inte ge marsvin starkare antibiotiska droppar för då dör de. Men Puffs öga var helt läkt, färgdroppen som han testade med fastnade ingenstans så det var helt friskt. Way to go, Puff! Kul att se en förvånad veterinär ;-) Nu får djuren hålla sig friska. Det är alldeles för dyrt att gå till veterinären – och ändå gör man ju det naturligtvis.

Imorgon är det skolavslutning och vi, Magnus, Olivia och jag ska följa med till kyrkan på Gabriels skolavslutning kl.10.00. Johanna har ju sin egen avslutning.

Idag är det sol och blåsigt. Imorgon är det dessvärre regn utlovat, delar av dagen i alla fall. Vi får väl se hur det blir.

Idag är det också 21 år sedan Magnus och jag invigdes till Frälsningsofficerare på Kåren Templet i Stockholm av dåvarande kommendören Lennart Hedberg. Se’n flyttade vi till Skövde där vi arbetade våra första tre år som kårledare. Det var fantastiska år och det är ofta vi tänker på tiden i Skövde med glädje. Jag tänker också på vilket tålamod de lite äldre medlemmarna måste ha haft med oss, 25-åriga nybakade löjtnanter, som skulle leda dem. Oj. Respekt!

En tackbön passar att dela idag:

” Tack Gud för din ständiga närvaro tack för att du möter oss som vi är
Hjälp oss att lita på din kärlek och ge vidare av allt du ger oss, Amen”.

Kram

 :-)

Countdown

Nu är det inte många dagar tills skolavslutningen. Det är verkligen countdown nu.

Idag är det lite segt. Det blev en del igår. Gabriel fick ny frisyr i alla fall och Johannas musikal, Ringaren i Notre Dame, gick jättebra. Det var så duktiga alltihop.

Idag har jag varit och handlat och snart ska jag till sjukgymnasten, se’n har jag inte mer inplanerat idag. Det är skönt. Jag har ju fortfarande inget riktigt utkast till predikan så det blir väl lite mer jobb på det idag också. Eventuellt blir det två söndagar (det är tanken i alla fall) med samma rubrik och jag tror att den blir ”Det är mycket nu….” Ja, mer kan jag inte säga. Det kommer förhoppningsvis under dagen.

Fortfarande sommar om än lite molnigare idag. Eventuellt någon regnskur i eftermiddag, sa de på radion. Vi får väl se.

Även idag delar jag dagens psalmvers från Sv. Psalmboken (646):

”Grip mig, du helige Ande, drabba mig, låga klar.
Visa vägens riktning, ge mina frågor svar.

Rör vid mig, helige Ande, rör vid mitt dolda jag.
Lär mig tro att Jesus leder mig varje dag.

Sporra mig, helige Ande, gör du mig trygg och fri.
Ge mig tjänst och ansvar,
låt mig till glädje bli.

Upplys mig, helige Ande,
så att jag kan förstå
också nu gör Herren
det som han gjorde då.

Jag har en uppgift att fylla,
Kristus har bruk för mig.
Därför helige Ande 
vill jag nu tacka dig”.

Blessings

 <3

Skaparvind

Nu är Olivia hemma, så hela familjen är samlad igen. Sommarvädret fortsätter och det känns ju skönt. Jodå, jag cyklade minsann ner till sta’n igår. Plötsligt händer det ;-) Det var helt ok att cykla fast jag inte gjort det på länge. Till sta’n var ju inga problem, det var nerförsbacke och medvind hela vägen. Det var lite värre uppför på vägen hem. Jag fick inte direkt ont i benen och blev inte så andfådd heller. Som vanligt hade jag mest ont i nacke och axlar efteråt. Det spelar tydligen ingen roll vad jag gör, det är där jag får ont.

Idag var jag och simmade. Också första gången på många veckor. Det var skönt. I eftermiddag ska Gabriel äntligen klippa sig. Hans hår växer ju som ogräs och är dessutom så tjockt så det behövs verkligen klippas nu. Och ikväll ska vi gå på Johannas musikal – Ringaren i Notre Dame. Så, typ full dag idag. Måste ju börja förbereda söndagens gudstjänst också.

Dagens psalmvers (368:1-2) fortsätter i Andens anda ;-)

”Blås på mig, skaparvind, eviga andedräkt, så att till kropp och själ jag blir renad och hel och läkt. Gud sänder Anden ut. Jorden förnyas då. Låt också genom mig idag, Herre, din livsström gå”. 

Blessings

 <3

"Sänd din eld...."

Ja, det var avslutningssången på gudstjänsten igår, Pingstdagen. Elden är ju en av symbolerna för Den Helige Ande och det är ju Andens utgjutande vi firar på Pingstdagen, och den kristna kyrkans födelsedag. Vi hade inte eld, men solsken och en skön vind och när Carolina läste bibelordet från Apostlagärningarna 2 om hur tungor som av eld kom över folket, strödde Gabriel och Alice ut blomblad över församlingen :-) Det var lyckat och uppskattat (tror jag). Jag såg hur många mungipor plötsligt visade uppåt mor öronen. Det blev en väldigt fin och skön gudstjänst där ute i Guds vackra natur. Vi är privilegierade som har Sännevadet som Sommarkyrka. Predikan från igår finns på hemsidan. Det fungerade att spela in igår också, fast vi var utomhus och hade en annan högtalaranläggning.

På eftermiddagen var Gabriel hemma hos Carl och Valter (Erixon) och Johanna var på skolan och hade genrep för musikalen. På kvällen åkte vi allihop hem till Erixons och grillade och hade trevligt. Ett bra slut på en fin helg.

Idag är det vanlig vardag igen. Inte många sådana kvar nu. Skolavslutningen är ju på fredag. Och idag kommer Olivia hem!!!!! Jippiee!!!!

Bilen är på service idag och jag har några ärenden att göra. Ska eventuellt drista mig till att cykla ner till stan. Ja, det låter kanske inte så konstigt, men jag har liksom inte cyklat på typ 6 år eller så. Ja, vi får väl se hur det går ;-)

Idag, som faktiskt är Annandag Pingst, delar jag en psalmvers (719 sv.k. psalmbok) som är för den här dagen:

”Kom nu, helig Ande, som en låga, som en vårvind.
Kom nu, helig Ande, fyll mitt hjärta med din kraft.
Kom nu, helig Ande, gör mig vaksam, gör mig lyhörd.
Kom nu, helig Ande, fyll mitt hjärta med din kraft.
Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja”.

Kram

 Musikkåren i Sännevadet igår
Glad pingst :-)

 

 

 


Nationaldagsfirande på hög nivå

Igår var det 6 juni, Sveriges Nationaldag, och vi var i Folkparken och firade dagen. Det började med gudstjänst kl.10, som Sv. Kyrkan ansvarade för. Kårens musikkår medverkade sedan i ca 1½ timme, med olika stycken och fanfarer när priser utdelades. Det var väldigt fint väder och massor av folk i parken. Olika föreningar bjöd på mat, där fanns loppis-bord och några marknadsstånd med godis, närproducerade matvaror, hantverk m.m. Sedan kom barnparaden med massor av barn och familjer. Folkmusik och dansare underhöll och högtidstal blev det också. Ja, ett riktigt firande med andra ord. Jag tyckte det var coolt att se några flickor, troligen somalier, i sina långa kjolar och sjalar runt huvudet, komma och vifta med svenska flaggor och se jätteglada ut.

När vi kom hem fick jag vila en lång stund. Det är roligt med firande men utmattande. Och resten av dagen blev också lugn. På kvällen tittade vi på Nationaldagsfirandet på TV, från Skansen. Anders (Magnus bror) var ju med och spelade i AMK och hade först ridit högvakten vid slottet mitt på dagen. Efter Skansen var det han som var Tamburmajor och ledde AMK på Skeppsbron när de spelade för kungafamiljen och gästerna där. Och han som ledde tapto och fick hälsa på kungen. Visst var man ganska stolt där man satt i soffan och log och njöt av musiken och hela ceremonin. Blev allt lite svetting innanför ögonlocken ;-)

De senaste dagarna har vi också sett en stund på Kunskapskanalen för där har de visat föreläsningar om kost, hälsa och prestation med bl.a. Tim Noakes; Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn); Jonas Bergqvist och Jonas Colting. Jättebra föreläsningar och ett panelsamtal. De finns här på URplay och jag rekommenderar dem ytterst mycket!

Imorgon är det Pingstdagen och vi planerar en Friluftsgudstjänst i Sännevadet kl.10.00. Om det är dåligt väder är vi inne, annars är vi ute i den vackra trädgården och firar kyrkans födelsedag, då Anden föll för första gången och apostlarna fick kraft från höjden att börja sprida det glada budskapet om Jesus, som klingar starkt mer än 2000 år senare. Coolt! Eftersom vi ska vara ut kanske det inte går att spela in, vet inte än, så kom och var med, du också.

Jag hittade en bön från 2010, en bön för Sverige som betts runt om på Nationaldagen, så den delar jag idag:

”Vår Gud, vår Skapare och Herre, vi tackar Dig och prisar Dig för våra liv och för vårt land.

Vi, Dina barn i Sverige, ber Dig, genom Din Son Jesus Kristus: förlåt oss och hjälp oss förlåta varandra, hjälp oss komma nära Dig och Ditt Rike, lär oss älska varandra och vårt vackra land, ge oss allt som vi verkligen behöver - förbarma Dig över oss och rädda oss från det onda, inom oss och utom oss.

Gud, välsigna Sverige, dess folk och dess natur, var med oss och ge oss Din frid - nu och i all tid. I Jesu namn, Amen”.

Blessings

 Från firandet i folkparken
Musikkåren, från firandet i folkparken

 

 

 


Inte helt lyckat....

… med ösregn idag när Gabriel har idrottsdag utomhus hela dagen. Fy vad tråkigt. Hur kommer han att se ut när han kommer hem. Våt, lerig, trött, smutsig, sur – ja, det blir nog typ så. Han får kanske lägga sig i badkaret i ett skumbad. Det var verkligen inget höjdarväder idag. Hoppas det blir bättre imorgon, då är det Nationaldagsfirande i Folkets Park och Musikkåren ska spela och Magnus ska vara med. Det börjar kl.10 med en Friluftsgudstjänst som Svenska Kyrkan har och se’n är det en del trevligheter. Då måste det ju vara fint, i alla fall uppehåll. Och på lördag är det karneval i sta’n.

Olivia slutar skolan idag. Lyxlirare…. Så kommer hon hit på måndag. Under förutsättning att alla tåg går som det ska. Det är ju tågstrejk hit och dit och det är nedrivna kraftledningar och allt möjligt konstigt runt omkring. Vi får hålla tummarna och be en extra bön om hjälp och beskydd.

Igår hade vi ett avslutande samtal med Gabriels klassföreståndare och det var i det stora hela bra. Han har ju en del att jobba på under högstadiet, men det finns god potential i honom och han har ett C i engelska! Det är superbra! Både Gabriel och läraren tycker att det har gått framåt och att han trivs bättre i skolan nu. Det är ju skönt att kunna sluta på ett positivt sätt. Träffen med nya klassen i tisdags hade också varit positiv och den nya klassföreståndaren, som heter Gunilla och som vi träffade på kvällen, var också mycket trevlig. Det bådar ju gott i alla fall. Kan vi sedan hitta en ny lägenhet närmare skolan också så blir det ännu bättre ;-)

Idag är det visst Världsmiljödagen och en speciell bön blir det för den:

”Herre, tack för vårt underbara land, för skogar och ängar, hav och sjöar,
för mäktiga fjällvidder och böljande fält, för myllrande städer och levande landsbygd.
Gör oss medvetna om värdet av nedärvda traditioner och öppna oss för rikedomen i mångfalden av nya erfarenheter och kulturer.
Gud, välsigna Sveriges land. Amen”.

Blessings

 Passar idag :-)

Kattpuss

Snuttan är en riktigt snuttig katt. Hon brukar ju ligga hos mig på natten och kommer alltid och trampar upp och lägger sig på mig så jag kan hålla henne i tassen och hon slickar mig på händerna. I natt kom hon ända upp på bröstet och drog sitt huvud över mitt ansikte – så gosigt. Tur att man har en klister-rulle bredvid sängen :-) se’n kom hon och slickade mig på nosen (näsan). Jag fick en kattpuss ;-)

Gårdagen bjöd på regn hela da’n. Idag är det mulet men uppehåll än så länge i alla fall. Var och handlade i morse och ska till sjukgymnasten om en stund. Det blir nog bra för idag känns gårdagens träning i huvudet och resten av kroppen.

Sinnesrobönen är en bön jag gärna delar med jämna mellanrum, så den får det bli idag, hela bönen:

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam”.

Kram

He, he, he ;-)
 
 

 

 


Liv eller teori?

Regn och mulet väder bjuder den här dagen på. Bra för markerna efter värme och torka. Förhoppningsvis håller det inte på så länge ;-)

Jag var på gymmet idag också. På fredag har de stängt, då det är Nationaldag, så då får jag träna hemma.

Idag ska Gabriel träffa sin nya klass och de ska vara tillsammans hela dan och lära känna varandra. Det är bra tycker jag så de får lite ”inskolning” inför högstadiet till hösten. Ikväll, 18.30, är det informationsstund för oss föräldrar med lärarna och mentorerna. Det skulle inte hålla på så länge så jag hoppas orka det.

Johanna har repetitioner hela veckan inför Musikalveckan som är nästa vecka. Så idag skulle hon vara på skolan från kl.8.00 till 20.00. Det är tuffa tag.

Olivia har visst en rolig vecka. Idag ska de ha beachvolleyboll och igår och imorgon var det något annat kul. Se’n slutar hon redan på torsdag. Han stannar i Skåne några dagar extra och kommer hem på måndag kväll.

Jag läste i min bok ”Idag är Guds dag” av Wilfrid Stinissen och citerar gärna ett stycke därifrån idag:

”Leder din bibelläsning dig till ett nytt liv eller samlar du främst teoretiska kunskaper? Låter du dig drabbas av Gud Ord eller håller du en sådan distans att du inte riskerar att komma i farozonen? I studiet av Skriften bör du hela tiden ställa frågan: ’Vad gör jag med detta? Hur ska jag omsätta detta i mitt konkreta liv?’ Det är meningslöst att studera och utforska bibeltexter om du inte har för avsikt att låta dem förvandla ditt liv.”

Blessings

 

 

 

 


Juni

Första sommarmånaden minsann. Det har varit en riktig sommarhelg när det gäller vädret i alla fall. 
Paradmarschen i lördags gick jättebra. Musikanterna var så duktiga. Magnus var också med den här gången. Första gången på många år för honom och det gjorde han bra.
Gudstjänsten i Sännevadet igår gick också bra. Det var så vackert därute i solen och värmen och det funkade att spela in predikan. Vi trodde inte det skulle funka med den förstärkaren, men det gick, så den finns på hemsidan. Rubriken är "Plötsligt händer det" del1, så det blir lite fortsättning på samma tema nästa söndag, Pingstdagen. 
Jag har redan börja skriva ner anteckningar till den predikan. Skriver rent det om några dagar. Vi planerar att ha gudstjänsten utomhus i Sännevadet på söndag, så vi hoppas på fortsatt fint och soligt väder.
 
Idag på förmiddagen var jag hos några vänner på fika. Jordgubbar och vispgrädde på balkongen - helt ok. Fick hälsa på deras katter. Ja, en av dem missade jag för hon var på upptäcksfärd, men de andra två hälsade jag på. Den ena av dem var så kelen så han ville klappas så mycket det gick. Mysigt.
 
En bön från Psaltaren 62:6-9 blir det idag:
B"ara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp. 
Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg. Från Gud kommer min hjälp och min ära, 
Gud är min tillflykt, min starka klippa. 
Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom. Gud är vår tillflykt".
 
Blessings
 
När jag ser din himmel......

   
 

RSS 2.0