Himmel och helvete och himmel igen

När det var som bäst med sol, värme, bad och semester skulle förstås ångesten slå till. Natten till tisdag blev inte vad jag önskat. Så himla obehagligt när en ångestattack kommer bara sådär som en blixt från klar himmel. Hjärtat rusar iväg, yrseln sköljer över en och det hjälper inte att andas lugnt och tänka positivt. Att be och citera 23:e Psalmen lindrade inte direkt heller, just då. Jag tänkte att det var ju skit att jag skulle krascha just nu. Er lugnande tablett hjälpte en del och jag kunde sova lite till och från. På tisdagens morgon var det bättre, tack och lov. Kan det vara så att det lugnar sig så pass fort så är det ett gott tecken. Jag var dock rätt trött men vi kunde åka iväg och fika hos vänner på förmiddagen och jag mådde efter omständigheterna hyfsat. Det var jättetrevligt hos dem. Upplyftande att träffa härliga människor. De har nyligen skaffat fem höns och en tupp. Så nu kan de få egna ägg, mumsiga. Gabriel fick hålla en av hönorna i famnen. Hon var så söt och mjuk. Riktigt mysigt. Vi hade dock planerat att åka till Malmö efter det och gå på stan en del, men det lät vi bli. Det fick bli en lugn dag resten av dagen. Efter vilan var jag rätt ok igen och jag gick och la mig tidigt på kvällen. Sov som en sten mellan 21.30 till 04.30, så det tar hårt det där. Nu är det ju ända sedan december det hände senast, så jag får vara tacksam för det.

Igår var jag som vanligt igen. Det var dock inte vädret. Regn hela dagen fast det var ju varmt ändå förstås. Och regnet var ju välbehövligt. Vi körde in till Malmö igår istället och var på Te & Kaffehuset och hälsade på Samuel och Enzo (vovven) och fikade. Vi bunkrade lite kaffe också. Enzo är en amstaff, väger väl 60 kg och tror att han är en valp. Så himla söt är han och älskar att bli kliad och ompysslad. Han var ledsen när vi skulle gå.

Johanna och jag gick ett speciellt ärende sedan, vi var i brudklänningshimlen :-) På Bergsgatan ligger en del brudklänningsaffärer och i en av dem tillbringade vi en bra stund. Nä, Johanna ska inte gifta sig. Nästa sommar kommer Magnus och jag att fira silverbröllop och under flera år har vi sagt att vi skulle förnya löftena då. Först var tanken att det inte skulle vara så stort, men det gick inte Johanna med på – ska det vara så ska det vara ordentligt – och ju mer vi funderade på det desto mer tänkte vi att ja, varför inte göra en stor fest och ha ett nästan riktigt bröllop med de fina kläderna och tårtan och barnen som tärnor och bestman. Har man ju chans att göra det en gång till, med varandra, lika bra att go all the way. Så både jag och Johanna har ju kollat runt hela internet efter olika klänningar och jag kan ju inte spendera hur mycket pengar som helst på en klänning. Men jag ville också prova så att jag vet vad jag passar i för modell. Det puffiga har jag ju gjort för 24 år sedan, så det är inte intressant, men andra modeller. Så därför var vi där igår och jag provade några klänningar. Det låter löjligt, men det var riktigt upplyftande och roligt. Jag lyckades klämma in mig in en som var st 34/36, men jag fick låta bli att andas och det gick inte att knäppa så långt upp i ryggen, ha, ha. Annars satt den fint :-) Se’n blev det några till i olika storlekar och modeller. Den sista klänningen var en som jag inte trodde att jag skulle gilla när den hängde på hängaren, men när den kom på och jag hade sugit in allt jag kunde suga in, he, he, så var den ju helt bedårande. Jag hade väl fått ha den lite större, men den satt som en smäck. Attans! Det var den dyraste klänningen jag provade. Nåja, det är ett helt år dit och mycket vatten hinner att rinna under broarna. Men vacker var den…. Fråga Johanna ;-) Ja, lite löjligt när man är 46 år men jag fick känna mig som en prinsessa en stund och det var energigivande, trots värme och luftfuktighet :-)

På kvällen hade vi besök av våra vänner, familjen Erming. Vi grillade och hade trevligt. En perfekt avslutning på en bra dag.

Idag är det sol och fint igen. Lite klarare luft och inte fullt lika varmt, men skönt. I eftermiddag ska vi hem till mor och far en stund och senare i kväll kommer Olivia hem från England. Magnus och Johanna ska hämta henne på Kastrup. Så blir vi samlade hela familjen några dagar.

Dagens bön låter såhär:

”Gud, du är livets källa.
Tack för jordens skönhet och växtkraft.
Tack för din outtröttliga omsorg om allt levande.
Hjälp oss att mitt i utsatthet och motgång
bejaka och tacka för det liv som trots allt ständigt flödar fram.
Låt vår lovsång uttryckas i klingande toner,
i uppriktig förbön och i kärleksfull handling. Amen”.

Blessings

:-)
 

Ekorre, nyckelpiga och kattbesök

Värmen och härligheten fortsätter:-) Ja, jag vet att värmen är svår för många, men jag tycker det ska vara såhär på sommaren och när man har det så bra som vi som får vara i skogen och bada i havet, så kan man ju bara inte klaga.

Igår var vi i Höganäs och hälsade på svärmor. Jag har inte varit där på jättelänge, så det var verkligen dags. Vi kom tillbaka till Furubo vid 16-tiden och vi tog det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen. När vi satt vid TV:n på kvällen kom plötsligt en katt i hallen. Men, hej, sa jag och då vände den och gick ut. Och då såg vi att det låg en likadan på taket till vår bil :-) Jättefina, grå katter. De gick och efter en stund kom den ena tillbaka igen. Då gick Johanna ut och fick klappa den. Den var så kelen. Strök sig mot hennes ben och la sig på marken och ville bli klappad. Så både jag och Gabriel var också ute och kelade med den en stund. Snuttan låg och i en av fåtöljerna och sov igenom alltihop. Det var nog tur det. Hon fräser ju fortfarande åt sin egen spegelbild…. Fast jag tycker det vore kul att se hur det skulle gå om de fick träffa varandra. Om de skulle slåss eller bli rädda och gå åt varsitt håll, eller rent av bli vänner. Vi får väl se om de kommer ikväll också.

I förmiddags när jag satt här ute under parasollet och drack kaffe kom en nyckelpiga och klättrade upp på min telefon. Den blev riktigt utforskad. Samtidigt hördes något i skogen och det var en ekorre som klättrade upp i ett träd, se’n hoppade han från träd till träd på grenarna, som världens Tarzan. Det är så kul och mysigt att ha djur och natur så nära inpå.

Johanna och jag var och badade för en stund sedan. Lika skönt idag :-)

Psaltaren 46:2-4 delar jag idag:

”Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, som aldrig svikit.
Därför räds vi inte om än jorden skälver och bergen störtar i havets djup, om än vatten brusar och skummar och bergen darrar vid havets uppror”.

Blessings

 Lite humor :-)

Fortsatt njutning :-)

Högsommarvärmen fortsätter, men vi har det så bra här i skogen och havet på nära håll. Visst är det varmt, men det fläktar fint här. I morse tog jag en powerwalk till havet och tillbaka och då är vattnet alldeles blankt, det har oftast inte börjat blåsa då, och jag möter också några enstaka morgonbadare som kommer i sina badrockar på väg ner till bryggan eller stranden. En kanin som hoppade över gången och satte sig lite längre in i gräset och åt såg jag både idag och i tisdags. Mysigt. Så bra vi har det alltså. Jag har suttit här på tomten i skuggan flera timmar och läst och nu när jag tittar upp flyger det ett helt gäng sländor omkring i luften ovanför, undrar vad de har för sig just här.

Senare ikväll ska Magnus köra till Malmö och hämta Johanna vid tåget. Det ska bli roligt att få hit henne också. Hon har jobbat sin sista dag idag så hon är nog glad nu.

Gabriel hade haft en bra dag hos sin kompis igår. Jag körde in och hämtade honom på kvällen. Bra att han blir lite aktiverad. Idag fick jag muta honom för att han skulle gå ut, så han fick gå till kiosken och köpa glass….. suck.. ja, ja, jag vet ju var jag har honom i alla fall ;-)

Snuttan tittar ut lite då och då, men mest ligger hon på en stol i matsalen eller i vardagsrummet. Hon tycker nog att det är för varmt.

En psalmvers bjuder jag på idag, Psalm 791:2

”Du passar in i själva skapelsen, det finns en uppgift just för dig.
Men du är fri att göra vad du vill med den, säga ja eller nej.
Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du.”

Kram

 :-)

 

 


Semester - På riktigt

Så har vi varit i Höllviken sedan i söndags, så nu är det semester på riktigt. Det gick bra och smidigt att köra hit. Snuttan var så duktig i bilen, hon jamade bara i typ en timme ;-) sedan la hon sig i buren och slumrade resten av vägen. Det var härligt att komma av bilen och andas Furbo-luften och själen blev lugn på en gång. Det var så fint städat och fixat av familjen som hyrde före oss, så det var en fröjd att komma in i huset och packa upp sina saker. Vi ska också fixa med lite grejor som behöver göras här.

I måndags var mina föräldrar och min bror här och hälsade på en stund på eftermiddagen. Jättetrevligt. Det var dessutom mina föräldrars bröllopsdag den dagen så det blev lite festligt fika.

Igår var jag och Olivia och hälsade på en stund på Rögle kloster, det var också sådär läkande för hela ens varelse. Andas luften, promenera runt Rögle dammar, vara med på tidebönerna och slappa under körsbärsträdet till ackompanjemang av vindspelen som hänger på två av grenarna. En helt ok förmiddag.

Idag körde Magnus Olivia till Kastrup och hon åkte till England för en veckas vistelse. Vi andra var senare en sväng till Limhamn och till Emporia. Magnus och jag skaffade nya pass inne i Malmö först – vi får dem skickade till Tranås sedan – för det finns ingenstans vi kan göra det i Tranås. Då får man åka till Eksjö eller Jönköping, så det var smidigare så. Vi ska ju åka till Israel i mars nästa år, om Israel finns kvar förstås…..

Anyway, nu sitter jag här igen i skogen och skriver och ska läsa en av mina böcker jag har med mig. Jag har badat i havet nästan varje dag sedan vi kom hit. Det är bara ett måste och det är så väldigt skönt dessutom, inte alls kallt. Varken Magnus eller Gabriel vill med och bada, de är så tråkiga, ljusskygga badkrukor. Hoppas Johanna är mer villig när hon kommer ;-) Gabriel ska i alla fall till Limhamn och vara med en fd klasskamrat imorgon, så jag hoppas de är ute lite då i alla fall.

Dagens psalmvers blir det idag, Psalm 530:4

”O Herre, led mig i din vård den väg jag gått så sällan.
För in mig i din örtagård och släck min törst i källan.
Du vet ju allt vad i mig är. Du vet och att jag har dig kär”.

Blessings

  

 

 


Övningskörning.....

Dagen före flickornas födelsedag och dagen före Höllviken. Jag har lovat flickorna att köra till en stor parkeringsplats idag och låta dem få köra runt lite. Undrar om jag har tagit mig vatten över huvudet….. Johanna visste ju knappt vilken pedal som var vilken ;-) Nej då, det ska nog gå bra. De får väl ha sina födelsedagspresenter i eftermiddag, eftersom vi åker imorgon. Jimmy kom igår så Johanna är glad <3

Måste packa också idag. Lite i sista minuten kanske, men det blir nog bra. Det ser ut att bli en solig, varm och vacker dag idag. Kanske lite bad i poolen också får ingå :-)

Även idag, en bön ur Psaltaren, 86:5-11

”Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig.
Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber.
I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig. 
Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud.
Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning”

Kram

 Ha, ha, ha

Stridspilot

Ja, inte riktigt, men jag provsatt i alla fall en cockpit på Flygvapenmuséet i Linköping igår. Jag, Magnus, Gabriel och Olivia körde till Linköping igår och tittade i Domkyrkan och lite shopping. På Teknikmagasinet i Linköping köpte vi två baseball-handskar så nu kan vi ha roligt i Höllviken :-)

 Se’n körde vi till Flygvapenmuséet. Vi fikade först, sedan gick vi runt och Gabriel var hela tiden i rummet där man får prova på en massa saker. Det var en trevlig dag. Dit kan man åka fler gånger.

I onsdags hämtade jag Magnus och Gabriel efter paddlingen. De var trötta, slitna, solbrända men glada och sov gott på natten efter ;-)

Ikväll kommer Jimmy för att vara här över helgen. Flickorna fyller ju år på söndag och vi ska köra till Höllviken på söndag. Ser verkligen fram emot det.

Psaltaren 62:6-9 (favorit)

”Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp. 
Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg.
Från Gud kommer min hjälp och min ära, Gud är min tillflykt, min starka klippa. 
Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom. Gud är vår tillflykt”.

Blessings

 Gabriels god-fika igår
 
Olivia flying :-)
 
  


Hjärnsläpp....

Jag var och handlade på Ica i morse och det är ju så bra med självscanning och allt. När jag skulle checka ut hade jag glömt koden till ica-kortet. Alltså, jag glömmer inte koder. Inte så pass att jag inte kommer på det strax efter. Men nu var den som bortblåst. Jag kom ihåg de två första siffrorna, men de två sista kunde jag bara inte komma på. Jag försökte tre gånger och till sist nekades jag. Skit också! Jag fick betala med visa-kortet istället, så det var ju tur att jag nyss fört över pengar dit. Men alltså, usch vilken obehaglig känsla. Som tur är har förmågan att komma ihåg siffror (som jag brukar ha) gått i arv så Johanna kunde tala om koden för mig när jag kom hem. Nu har jag skrivit ner den och har på ett säkert ställe…..

Jag har pratat med Magnus och Gabriel och ska hämta dem senare i eftermiddag nå’nstans. De hade haft en bra dag igår och fortsätter paddla en bit idag också. Jag antar att de kommer att vara helt slut när de kommer hem.

Vi har ju kollat lite vad en flyttstädning skulle kosta med en städfirma och inser nu att det kan vi glömma. Fast man får RUT-avdrag så blir det alldeles för dyrt. Speciellt eftersom vi kommer att ha två hyror i september.  Kollade också vad det skulle kosta att bara få toaletterna och köket städade, men det var ändå för dyrt. Så det blir till att flyttstäda också. Jag hoppas några av våra vänner vill och kan hjälpa oss lite även med den biten, för just toaletter och kök är tufft. Vi får försöka dela upp det så man inte behöver göra allt på en gång.

Nu är det bara några få dagar tills tjejerna fyller 17 år (!) och vi åker till Höllviken! Ska bli så skönt. Hoppas på sommarväder där de två närmaste veckorna.

Dagens bön kommer ur Psaltaren 36:6-10:

”Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav. 
Herre, du hjälper både människor och djur.
Din nåd är dyrbar, o Gud, i dina vingars skugga finner människor tillflykt.
De får njuta överflödet i ditt hus, i din glädjes strömmar stillas deras törst. 
Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus”.

Blessings

 :-) 


Paddling

Jag har varit med och lämnat av Magnus och Gabriel som nu är ute och paddlar med vänner i kåren – två pappor och två barn till – så de är sex stycken. Inatt ska de sova i tält. Gabriel såg fram emot detta med skräckblandad förtjusning. Han har varken paddlat eller sovit i tält nå’n gång. Ja, what can I say – He’s a city-boy… men jag tror att de får det jättebra. En fantastisk upplevelse. Så nu är det verkligen tjejligan här hemma, den enda mannen är Puff (marsvinet) ;-) Så frågan är ju – ska man passa på att göra en massa saker som behöver göras, eller ska man ligga på soffan och läsa ;-) Kanske både ock.

Alltså, jag kan inte sluta tänka på de där små söta kattungarna vi träffade häromkvällen (men säg det inte till nå’n, speciellt inte till Magnus… ;-) Det blir i alla fall roligt att få se dem igen om några veckor när de har börjat springa omkring och blivit lite mer katt-lika. Jag är i alla fall glad att vi skaffade Snuttan för några år sedan. Hon är ju så himla mysig, om än bestämd. I natt låg hon mycket uppe på mig och höll sin tass i min hand. Det är kärlek det <3

Idag delar jag en bön av St. Theresa, den är på engelska men jag hoppas den är lätt att förstå ändå:

“May today there be peace within you.
May you trust God that you are exactly where you are meant to be. 
May you not forget the infinite possibilities that are born of faith.
May you use those gifts that you have received, and pass on the love that has been given to you.
May you be content knowing that you are a child of God. 
Let His presence settle into your bones, and allow your soul the freedom to sing, dance, and to bask in the sun. It is there for each and every one of you.”

Kram

 Glada äventyrare
Fler glada äventyrare
Och lite glad uppmuntran :-)

 

 


"Här ligger vår lilla fru katt...."

”…och magen är alldeles platt, för hon har just fått sex små barn, som snuttar hela da’n”. Precis så var det igår kväll. Vi var hemma hon en av familjerna i kåren och deras ena katt hade just fått kattungar, natten till lördag, sex stycken. Sååååå Söööööta!!! Alldeles pyttesmå och blinda var de. Vi fick kela med dem och mysa. Och de pep och jamade fast de var så små. Redan som nyfödda var de helt olika varandra. Två mörkrandiga, två svarta och två orangerandiga. Så coolt. Och några var lugna och myste, andra klättrade och kravlade och pep. Mamman, Smulan, var så snäll och lugn. Hon bara låg där och lät dem äta och så slickade hon lite på dem och se’n låg hon igen. Hon blev så glad att också få bli lite kelad med. Det var första gången någon av oss sett nyfödda kattungar i verkligheten. Fantastiskt. Vi lovade komma tillbaka efter vi kommit hem från Höllviken. Då lär de ha börjat springa omkring och vara lite mer på hugget. De kanske har börjat hänga i gardinerna då, he, he ;-)

Igår regnade det mest hela dagen och mycket av värmen regnade bort, eller, ja, det är ju fortfarande varmt men inte så som förra veckan. Och det är regn utlovat i eftermiddag också.

I övrigt fortsätter vi att packa flyttkartonger. Det börjar fyllas på i flera rum nu. Lite tråkigt att bo bland kartonger, men samtidigt ganska befriande. Man behöver ju inte dammsuga under dem i alla fall ;-)

Psaltaren 8:4-10 delar jag idag:

När jag ser din himmel, som dina fingrar format, månen och stjärnorna du fäste där,
vad är då en människa att du tänker på henne, en dödlig att du tar dig an honom?
Du gjorde honom nästan till en gud, med ära och härlighet krönte du honom.
Du lät honom härska över dina verk, allt lade du under hans fötter:
får och oxar, all boskap, och markens vilda djur, himlens fåglar och havets fiskar,
allt som vandrar havets stigar.
Herre, vår härskare, väldigt är ditt namn över hela jorden.

Blessings

 What's not to love <3
Den här fick jag en puss av <3

 


"Igelkotten rund och go...."

”….kryper ur sitt lilla bo….” Snuttan och jag träffade på en liten igelkott-unge igår. Jag tog ut Snuttan igen och när hon nosade i buskarna så prasslade det till bredvid och där kom en liten igelkott gående och så stannade den och tittade på mig och jag på den och efter en stund upptäckte Snuttan den och började krypa dit. Jag höll henne i kopplet så hon kom inte dit, men igelkotten såg det och började rulla ihop sig lite, men så tittade den fram igen. Så himla söt den var. Jag hoppas den hittade nå’t bättre ställe att vara på när vi hade gått.

Idag är officiellt första semesterdagen för oss, och det är mulet och svalare i vädret och de har utlovat regn både idag och imorgon. Hm. Nåja, det behövs ju, så torrt som det blivit i markerna. Hoppas det snart blir fint igen bara.

Jag hittade minsann en bikini igår, en som passade ;-) Så Johanna fick min gamla. Och några fler flyttkartonger blev packade också. Det märks ändå att vi rensade mycket innan vi flyttade hit förra sommaren för det är fortfarande så att vi inte kan slänga så mycket.

Idag delar jag hela 100:e Psalmen i Psaltaren från översättningen The Message:

”Upp och hoppa! Applåder för GUD! Gläd honom med ditt skratt; sjung dig in i hans närhet.

Det ska du veta att GUD är Gud och Gud GUD. Han skapade oss, inte vi honom. Vi är hans folk, hans välskötta fårahjord.

Stig på. Lösenordet är ”Tack!” Känn er som hemma: lovorda honom, tacka honom, tillbe honom.

För GUD är skönheten själv; han är kärleken som ger allt; han är trogen för eviga tider.”

Blessings

 Den söta lilla igelkotten

 


Sovmorgon

Visst är det skönt när ingen väckarklocka ringer och så. När man vaknar av sig själv och tänker att nu ska jag gå upp, och så gör man inte det utan somnar om och drömmer jättemycket och se’n vaknar man en halvtimme senare och är helt slut. Så är det idag. Så himla dumt det där. Jag ska inte blunda igen för då är det kört. Ja, det var ju inte så att hela morgonen/förmiddagen försvann, jag kom ju upp 8.40, men ändå. Det är ändå lite skönare att komma upp lite tidigare. Dagen känns lite längre då. Nåja, jag klagar inte över att kunna sova länge. Det är ju lyxigt egentligen :-)

Nu är Magnus iväg och ska sälja Stridsrop. Det är sista arbetsdagen för honom. Imorgon börjar semestern. Ikväll är det dock Sommarkväll i Sännevadet kl.18.00, gäster är Curt Ankarberg med vänner. De är tydligen väldigt omtyckta så det kan nog bli mycket folk.

Jag var nere på Tranås Antikvariat igår för att försöka sälja vårt Illustrerade Bibellexikon i tre band. Jättefint är det och nästan inte alls använt. Men han ville inte ens titta på bilder av det. Prutt. Se’n frågade jag på Antikt & Kuriosa-affären om de var intresserade av min Rosenthalservis – men de hade 7 serviser som de inte ens packat upp än + alla dem som står i affären, så nej. Suck. Det är visst ingen marknad för sådana saker nu.

Jag ska gå ner en stund på sta’n senare och kolla efter en bikini. Vi får väl se om jag får med mig fler ur familjen.

Dagens bön är en bön som vi alla nog borde be och tänka på ofta, att vi har blivit förlåtna av Gud och har en stor uppgift att förlåta våra medmänniskor:

”Gud, min Gud, ge mig tålamod och mildhet så att jag inte sårar någon.
Hjälp mig att glömma och förlåta alla förolämpningar så som du har förlåtit oss. Amen.”

Blessings

En bild av vårt fina bibellexikon - om nå'n är intresserad :-)
 
Right :-)
 
 
 
 

Ännu en av Guds dagar

Idag är det lite svalare i luften, men soligt och fint sommarväder ändå. Jag var och simmade i morse och det var skönt.

Igår tog jag ut Snuttan igen. Det var så varmt här hemma så hon behövde komma ut lite och hon var jätteduktig. Hon börjar visst våga lite mer. Hon kom fram ur buskarna och gick, sakta men säkert, mot porten när hon ville in och så öppnade jag och vi gick in i trapphuset. Fast hissen villa hon inte gå in i utan gav sig uppför trapporna istället. Fast hon var bara intresserad av att gå till första våningen, se’n satte hon sig på trappan, så jag fick bära henne resten av vägen. Men det var verkligen ett framsteg. Duktig kisse. Jag blötte ner en handduk och la över henne när hon låg här uppe se'n på flyttkartongerna igen. Det svalkade lite grand. Idag behöver hon nog ingen handduk, för det fläktar ganska skönt.

Jag har fallit för Gabriels långvariga önskan att få spelet Minecraft på datorn. Han fick visserligen betala det mesta själv, men nu har han fått det i alla fall och jag har inte sett honom så glad och engagerad på länge. Mycket bättre än att ligga i sängen och titta på videoklipp på ipaden (vilket han gjort för det mesta innan). Nu skapar han och är kreativ som bara den.

Johanna ska till jobb igen idag. Nu är hon inte lika snuvig, bara väldigt beslöjad på rösten.

Dagens psalmvers, en utmaning och uppmuntran, är denna, 946:5:

”En vanlig dag när ingenting vi väntar kan Mänskosonen säga till oss så: Det är din dag och en av mina dagar och genom mig till andra skall du nå.”

Blessings

 <3

 

 


Cupcakes och blåbär

Och sommaren fortsätter och idag tog en promenad i skogen och hittade en massa blåbär. Jag hade tänkt plocka bär så jag tog bara vad jag kunde få plats med i handen. De var goda i alla fall :-)

Igår bakade jag Chocolate Cupcakes – LCHF förstås ;-) De var också goda. Till och med Gabriel tyckte att de var ”typ goda” ;-)

Jag badade i poolen igår också. Det var välbehövligt efter att jag cyklat till banken och tillbaka. Alltså, jag är ganska stark, men kondition har jag inte direkt…. Pust, alltså. Uppför backar är det inte roligt att cykla i. Så att bli avkyld i vattnet var skönt. Se’n lånade jag Johannas lyxiga saltskrubb i duschen och bodybutter efteråt och då blev jag mjuk som en babyrumpa och doftade som en passionsfrukt :-)

Johanna är hemma idag. Hon är så förkyld så hon måste vara hemma och kurera sig, så hon inte smittar någon på äldreboendet och att hon får lite ny energi.

Dagens bön blir denna:

”Jag lägger denna dag i dina händer.
Hjälp mig att i min svaghet lita på din styrka.”

Kram

 LCHF-ChocolateCupecakes
Dagens blåbärsskörd

 

 


Hot, hot, hot

Visserligen blåser det en del, men vindarna är varma, luften är varm, allting är varmt. Jag och Olivia badade i poolen igår. Det var skönt. Snuttan tycker nog också att det är varmt, hon söker efter lite svalare ställen att vila på, men det finns ju inte direkt. Hon har börjat ligga ovanpå flyttkartongerna jag staplat en bit upp här i vardagsrummet. Kanske är det lite svalare där uppe. Hon har i alla fall god utsikt över allt när hon ligger där.

Jag var och handlade tidigt idag och redan då var det varmt. Jag hoppas verkligen det blir sån’t här väder när vi är i Höllviken. Då blir det bad i havet varje dag :-)

Stackars Johanna har blivit förkyld, så hon nyser och snörvlar. Hoppas hon inte smittar någon på jobb bara. Det hade gått bra för henne igår också i alla fall och hon trivs.

Idag får det bli en kort tackbön:

”Tack Gud för din ständiga närvaro
tack för att du möter oss som vi är
Hjälp oss att lita på din kärlek
och ge vidare av allt du ger oss
Amen”.

Blessings

 

Svettigt värre

Ja, nu är det verkligen varmt. Riktig sommar. Igår kväll var det åskväder med ösregn och träden var fortfarande fulla av vatten i morse så när det kom en vindpust var det inte bra att stå under ett träd ;-) Jag var iväg och tränade på Actic i morse och det var också svettigt. Men det är skönt att det är sommar. Det ska ju vara det i juli.

Olivia klippte sig alltså igår. Rejält. Typ som jag fast lite längre lugg. Riktigt kort alltså. Och hon tycker det är skönt. Nu slipper hon fastna med håret när hon tränar och så. Och så torkar det fortare efter tvätt.

Johanna hade haft det bra på sitt jobb också. Hon tyckte det var roligt och att alla som jobbar där var trevliga.

Jag tog ut Snuttan igen en stund igår. Hon nosade igenom alla buskarna och var nöjd med det, fast hon hade nog gärna stannat ute en stund till efter vi gått hem igen ;-) Hon kommer nog att trivas i Höllviken. Hon kommer säkert att känna igen sig, hon har ju varit där förr.

Dagens psalmvers, 781:

”Jesus, Guds Son, du ljus i mitt inre, låt inte mörkret få tala till min själ.
Jesus, Guds Son, du ljus i mitt inre, öppna mig för din kärlek och fred.”
Blessings

 <3

Sommar, sommar och sol!

Ja, nu har sommaren kommit. Det är sol. Det är varmt. Ja, precis som det ska vara på sommaren. Igår gick jag och Magnus en promenad till Strånna och jag doppade fötterna. Det var helt ok. Kallt, ja, men det hade gått att bada om jag haft badkläder. Det kom några riktiga skurar också under dagen och lite åska hördes på avstånd, men det blev inte mer än så. I lördags badade jag i poolen. Varken Gabriel eller Magnus ville med och tjejerna var ju i Jönköping, så jag fick bada själv. Det var också skönt.

Igår vad det då sista gudstjänsten i Sännevadet innan ett lite uppehåll och det var också fint. Inspelningen av predikan gick bra och den finns här. Om du vill kan du lyssna på flera av sommarens predikningar där. De handlar ju om att ta vara på vilan, vilan i Gud och vilan för hela människan. Kan vara skönt att höra såhär i sommartid. Alla fick också en utmaning – att samla sommarminnen där man ser att Gud är med på ett speciellt sätt – t.ex. en blomma eller snäckskal som symboliserar att man upplevt Guds skaparhand på ett speciellt ställe. Eller ett foto på något man gjort (åkt vattenskidor t.ex. där man upplevt Guds beskydd alldeles särskilt :-) Och så får man samla dessa minnen i en låda eller påse el. hur man vill och när vi har första gudstjänsten i lokalen, den 31/8, tar vi med oss våra lådor och delar sommarens Gudsäventyr med varandra. Det var väl en bra idé! Det gör oss alla lite mer uppmärksamma på att vi inte är ensamma utan att vi ständigt är omslutna av Gud.

Idag har Johanna börjat jobba. Hon skulle vara där kl.10.00, så får vi väl se vad hon får för schema sedan. Olivia ska gå till frissan och klippa sig. Det har hon längtat efter länge så nu ryker nog en hel del av håret. ”Lika bra att klippa av det och börja om, för det är så slitet”, sa hon, så vi får väl se om vi känner igen henne efteråt… Vi får ta ett före och ett efter - foto.

Nu har jag packat tio kartonger och det märks fortfarande inte. Jo, två bokhyllor är snart tomma på innehåll, men ändå, på tio kartonger!! Suck! Bara att fortsätta.

En kort innehållsrik bön till oss idag:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig,
gör mig till den jag skall bli och lev i mig.”

Blessings

 <3

 

 

 


Katt på äventyr

Igår eftermiddag tog jag ut Snuttan en liten stund, hon har inte varit ute där sedan i september förra året, och hon sprang in i buskarna mitt emot vårt hus. Se’n nosade hon omkring där och utforskade varenda kvadratcentimeter. Se’n blev hon lite vågligare och höll sig i utkanten av buskarna. Så kom en annan katt, en som bor i vår trappa för tillfället. Killen som passar den kom ut med den och han brukar få gå ut en sväng själv. Jag tog Snuttan i famnen och gick bort mot dem och Snuttan fräste och jamade medan den andra katten, Neo, bara tittade på henne ;-) Jag undrar vad de hade gjort om jag släppt ner Snuttan. Just igår vågade jag inte prova. Kanske nästa gång. Så gick vi hem igen, tyckte det var nog med äventyr för en dag. Hon var lite trött se’n :-)

Magnus är och säljer Stridsrop och jag ska köra ner och möta honom senare. Vi ska få några banankartonger från ICA, så vi kan packa i dem också. Tjejerna ska åka till Jönköping med Isabelle (Johannas kompis).

Ikväll är det Sommarkväll på Sännevadet igen kl.18 och imorgon är det Gudstjänst där kl.10.00. Det är sista gudstjänsten innan ett sommaruppehåll på 4 söndagar. Temat är fortfarande ”Från stressad till förnöjd” och Psalm 23 är Bibelordet vi utgår ifrån. Lite annorlunda gudstjänst blir det imorgon så om det gör dig nyfiken så missa den inte :-)

Dagens bön:

”Herre Jesus Kristus, du säger till mig:
Varför oroar du dig så mycket?
Bara en sak behövs, ett hjärta som lyssnar till mitt Ord och till den heliga Anden
Amen.”

Kram

 Typ som Snuttan på morgonen ;-)
 

Independence Day

Är det idag, 4th July, USA:s självständighetsdag. Facebook svämmar över av olika sorters hyllningar, flaggor, bakverk i rött/vitt/blått, fyrverkerier etc. De vet hur man firar en nationaldag ”over there.” Det gjorde jag också när jag bodde där, två gånger, men jag minns bara den ena. Då var jag tillsammans med några vänner uppe på taket på Frälsningsarméns DHQ i Seattle och smällde fyrverkerier. Året därpå var jag nog ute på Camp Arnold, där jag jobbade över sommaren.

Idag körde jag Olivia till jobb – sista arbetsdagen för henne – och sedan var jag och simmade. Tänkte simma i tisdags, men de har ju sommartider där nu så det blev inte så, men det var skönt att simma idag i alla fall.

Jag packade fyra flyttkartonger igår och det märks knapps alls. Det var just album och böcker och se’n lite handdukar och dukar på det. Vips så var fyra kartonger fulla. Så kom det tillbaka till mig – känslan och minnet av hur jobbigt det var förra gången, och då packade vi ändå inte så mycket själva, det gjorde ju flyttfirman. Nåja, det ska nog gå igenom den här gången också. Nu rensar vi hårt och ser fram emot den nya lägenheten.

Har fått några sms från en vän i Skåne som just har flyttat från lägenhet till hus, lite på landet och har höns och härliga omgivningar. Så mysigt det verkar. Precis sådär som man vill ha det på sommaren i alla fall ;-) Resten av året har jag gärna nära till allt jag behöver. Men nu längtar jag till Höllviken och hoppas på fint väder de två veckorna vi ska vara där.

Dagens psalmverser, 785:1-2

”Ge oss mod att våga leva, Ge oss mod att våga älska.
Ge oss mod att våga bära ett bud om vår Gud och hans Son".

"Ge oss kraft att kunna segra över allt som vill oss binda.
Ge oss kraft att kunna vandra den väg som du stakat ut åt oss”.

Blessings

 Jag tänder smällare fjärde juli 1988
Jag och min assistent counselor, Ann, på Camp Arnold 1989
 

 

 


Att packa eller inte packa....

Igår sorterade vi en del av Gabriels kläder. Fick en hel papperskasse att skänka bort. Så om nå’n vill ha så kom hit och ta innan vi ger det till välgörenhet. Vi har skjortor och jackor kvar att gå igenom idag.

Magnus har hämtat 10 flyttkartonger som vi kan börja packa ner en del i, och det ska jag göra när jag fikat färdigt ;-). Jag bara minns förra våren då vi också började packa en del. Kartongerna blev ju fulla på nolltid och det märktes knappt. Speciellt när man packar böcker. Då får man ju vara försiktigt så man inte packar mer än hälften av kartongen med böcker och sedan något mjuk och inte så tungt. Annars blir de omöjliga att lyfta. Jag antar att vi får rensa ut en del böcker nu också. Speciellt de som vi har fler än ett exemplar av. Egentligen borde man läsa mer E-böcker, men jag kan bara inte förlika mig med dem. Jag gillar det här med papper i händerna och att kunna stryka under och bläddra. Visst, det kan man på en läsplatta också, men inte på samma sätt. Ja, jag vet, jag är mossig. Sorry, kan inte hjälpa det. Har verkligen försökt. Dessutom gillar jag att se en välfylld bokhylla där man bara kan frossa i alla möjliga genrer och författare. Och då blir det tungt att flytta också, så jag hoppas det dröjer länge efter den här gången.

Igår blev det en riktigt fin sommardag med sol och värme. Idag blåser det rejält och är mulet. Lite kyligare är det nog också, men inte mycket. Kanske det klarnar upp senare.

Det passar med en sommarbön idag:

”Gud, hjälp mig att ta vara på sommaren
så att jag kan vara glad över varje nyutslagen blomma, varje timme av ljus,
varje droppe av det stilla sommarregnet. Amen.”

Blessings

 ;-)

 

 

 


Gud vet vad vi behöver

Ledig dag för Magnus idag och jag har varit och handlat (som vanligt). Känns segt idag. Tungt i huvudet, ostadigt, lite tufft och så.

Jag har börjat ta in offerter på flyttstädning, för om det är något jag inte klarar av så är det just det. Jag menar, att städa ett tomt rum är ju inga problem – dammsuga, torka lister och dörrar och svabba – klart. Men badrum – skura badkar och allt annat; kök – kyl & frys, bakom spisen, rengöra ugnen etc. nej, det är över gränsen för vad jag orkar med. Så antingen får det bli en firma som gör städningen eller om det finns trevliga människor i vår närhet som gärna hjälper till med både flyttningen och städningen ;-) Det är ju inte helt billigt, även med RUT-avdrag, och även om vi har en del saker vi kan sälja, så är det ju inte så att allt blir sålt. Ja, vi får se. Ha lite is i magen kanske.

Imorgon kommer Johanna hem, äntligen. Hon ska ju börja jobba på måndag så det är på tiden ;-)

En tänkvärd text om hur Gud verkar och hjälper oss att växa:

Jag bad om styrka.........
och Gud gav mig svårigheter för att göra mig stark.

Jag bad om vishet.........
och Gud gav mig problem att lösa.

Jag bad om framgång........
och Gud gav mig begåvning och muskler att arbeta med.

Jag bad om mod.........
och Gud gav mig faror att övervinna.

Jag bad om kärlek.........
och Gud gav mig bekymrade människor att hjälpa.

Jag bad om förmåner.........
och Gud gav mig möjligheter.

Jag fick ingenting av det jag önskade
Jag fick allt jag behövde

Kram

 <3
 

Ny månad…igen

Så är vi då i juli månad. Och det är 14 grader ute och prognosen säger regnskurar. Just nu är det ju sol förstås, men en del hotande moln sveper runt på himlen. Så var det igår också. Sol en stund och sedan världens regnskurar emellanåt. Ja, när man är hemma gör det ju inte så mycket, men jag hoppas det blir jättefint i Höllviken de två veckorna vi ska vara där, den 20/7 – 3/8. Då vill jag sola, sitta i trädgården, bada i havet och ha det skönt. Ja, jag hoppas det blir fint både innan och efter det också. Det ska ju vara sommar och vi behöver sol och värme för att samla kraft och energi och njuta lite.

Olivia och jag var ju på trafikskolans handledarutbildning igår kväll. Den var väl bra och gav en del tips och så, men jisses vad trött jag var efteråt. Det var nästan värre än efter officersmötena i fredags…. Den varade i över tre timmar och man satt liksom som i ett klassrum och tittade på powerpoint bilder och några filmer emellanåt. Intressant visserligen, men tröttande. Både jag och Olivia satt som på nålar de sista tio minuterna och ville bara gå därifrån. Nu är det gjort i alla fall. Skönt. Vi fick en bok också som både handledare och elev ska läsa igenom, så det kan väl vara bra att få lite uppfräschning av körkunskaperna. Det är ju ändå 28 år sedan jag tog körkort ;-)

Förutom predikoförberedelser ska jag idag gå igenom Gabriels kläder tillsammans med honom. Han har ju vuxit 10 cm se’n november i fjor så det ät mycket som ”flaggar” på honom.

En bön som passar till det tema vi haft de senaste söndagarna, om vilans betydelse för hela människan.

”Tack Gud för vilans och sabbatens pulsslag i skapelsen.
Välsigna alla semesterfirare - att de får hämta ny kraft och inspiration
och sedan utvilade återvända till vardagen, upplivade och stärkta till kropp och själ.
I Jesu Kristi namn, AMEN”.

Blessings

 ;-)

RSS 2.0