Väderpåverkad

Trött, tung, ont, ostadig, ja, jag skyller på väderomslaget och att jag är i en svacka just nu. Tillvaron är lite tyngre och jobbigare för tillfället och det är att hänga med, ta en stund i taget, inget annat att göra. Jag ska strax iväg till samtalsterapeuten. Det är rätt bra med den kontakten en gång i månaden.

Som sagt, idag är det lite kallare och mulet. Mer normalt för den här tiden på året tror jag. Och så är det ju Valborgsmässoafton idag och den dagen kan ju vara väldigt olika från år till år, antingen går man omkring i kortärmat eller i dunjacka och vantar :-)

Gabriel hostar vidare, men allmäntillståndet är ganska ok nu. Det är bra att det är lovdagar imorgon och fredag.

På lördag är det Loppis & Auktion i Sännevadet med start kl.9.00. Tydligen är det ganska mycket saker som ska säljas och ett barn-bord med leksaker och andra barnsaker. Prylar, möbler och fyndlådor utlovas och servering förstås. Så Café Frälsis finns där den förmiddagen.

Idag blir det en speciell bön för just Valborgsmässoafton:

”Herre, tack för blommor och fåglar som kommer tillbaka.
Tack för livet som föds på nytt och på nytt. Tack för ljuset och solens värme.
Tack för ännu en vår och fyll också mig med nyskapelsens kraft. Amen”.

Blessings

 Alltid en bra påminnelse :-)

Vårljusets tid

I morse blev det simning för mig. Det var skönt. Det var ett litet tag sedan och nu kändes det bra igen. Nu märks det att det blivit ljust mycket tidigare på morgonen, för idag fanns inga ljusklot vid bassängen och solen sken in genom ett takfönster, och då var jag ändå där innan kl.7.00. Efteråt körde jag till Ica och handlade så blev det gjort också. Imorgon ska jag till min samtalsterapeut så då vill jag helst ta det lugnt innan.

Gabriel är som sagt hemma idag också. Febern är borta men förkylningen härjar än. Han är bättre i alla fall, så det är skönt. Johanna och Magnus var igår kväll på en av stadens trafikskolor och gick handledarkursen så att Johanna kan börja övningsköra. Jag ska gå den med Olivia när hon kommer hit efter att hennes skola slutat. Helt sjukt alltså – övningsköra! Våra små flickor….. Nä, visst nej, de fyller 17 år i juli….

Idag ska jag börja skriva på den nya serie predikningar som ska vara tre söndagar framåt. En serie om Givande :-) Alltid lika spännande att predika om det. Och tre hela predikningar dessutom, hur ska det gå till? Jo, jag tror det ska gå bra. Det finns en hel del att reda ut om det faktiskt och det är inte så himla komplicerat som en del har fått det till. Dock är ju pengar ett ganska tabubelagt ämne för många och det kan ju göra att det blir lite svårare. Bra då att predikningarna hamnar på hemsidan se’n så man kan lyssna hemma i lugn och ro en gång till om det var något man missade eller så.

Solen och värmen är fortfarande kvar, men det ska ju bli kallare enligt prognosen så vi får väl ta vara på det så länge vi kan.

Och idag blir det Dagens bön från internet:

”Gud, detta är vårljusets tid.
Jag vänder mig mot solen och känner livet återvända.
Det nya ljuset avslöjar vad som behöver städas bort.
Gud, hjälp mig att rensa bort ur mitt liv det som är gammalt och dött,
det som hindrar mig från att se dina nyskapande krafter.
I den uppståndnes namn, Amen”.

Kram

 Saknar havet nu <3

Sommar eller? Nä, troligen inte

Så har helgen gått och vardagen är här igen. I lördags eftermiddag började Gabriel känna sig förkyld och på kvällen var han ännu sämre. Se'n fick han feber och hostar och snörvlar, så han är hemma från skolan denna veckan. Det är ju bara tre skoldagar den här veckan också.

Gårdagens gudstjänst var fin, men några duettsånger och brassolo och jag predikade på ämnet "Älskar du ditt lamm". Ett ämne inspirerat av min vän Jason Clark, pastor i Sutton Vineyard. Jag hörde honom tala över detta ämne helt fascinerad och tackade honom via Facebook och sa att det skulle jag vilja predika om. Go for it, sa han och det gjorde jag. De flesta tog emot det bra, verkade det som, fast det passade nog inte alla. Men så är det ju alltid. Den finns att lyssna på om du vill, under predikningar på www.fralsningsarmen.se/tranas Det har varit fantastiskt vackert väder i helgen, varmt och soligt. Och det är fortfarande så. Jag satt på trappan på kåren en stund innan bibelsamtalet idag och jag fick gå in sedan får det blev för varmt på huvudet. Tänk, den 28 april. Fast det ska tydligen bli kallare igen i mitten av veckan, lagom till Valborgsmässoafton ;-)

Det är skönt med sol och värme, men att ha balkongdörren öppen är ett gissel när grannarna röker dygnet runt. Ja, det spelar ju ingen roll om dörren eller fönstret är öppna för det kommer ju in via ventilationen ändå. Jag är riktigt trött på att bo i ett askfat. Hela lägenheten luktar unken rökkupé (sån som fanns på tågen förr). Och man går omkring med en sliskig smak av smutsig aska i munnen. Helt galet alltså. Jag har verkligen aldrig varit med om nå't liknande, trots att vi bott i olika hyreshus i olika städer under 20 års tid. Så himla äckligt, snuskigt och hänsynslöst.

Så, nog om det för nu. Idag började vi på Markusevangeliet på Bibelsamtalet. Det mest händelserika och fartfyllda av de fyra evangelierna och mest lättläst också. Nu har vi ju bara tre gånger kvar på terminen så vi hinner inte så långt, men trevligt ändå.

Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, som aldrig svikit.  Därför räds vi inte om än jorden skälver och bergen störtar i havets djup, om än vatten brusar och skummar och bergen darrar vid havets uppror.
Psaltaren 46:2-4

Blessings

 Ja, dags att vila nu :-)

 

   

 


Så himla märkligt

Ja, gårdagen blev minst sagt märklig. Efter jag fikat här i soffan på förmiddagen fick jag bara sådär lock för höger öra, eller egentligen inte lock, utan det kändes som att det satt en öronpropp utifrån och in i örat, så jag var inte döv men hörde lite mindre. Samt att huvudet på den sidan kändes domnat och lite skumt. Först tänkte jag att det går väl över, men när det inte hade gått över på två timmar så pratade jag med vårdcentralen och de sa till mig att ringa 112 för det kunde vara stroke eller tia-attack. Nej, sa jag, det är det ju inte jag kan ju sträcka upp armarna över huvudet, jag är inte förlamad, jag kan räcka ut tungan och allt det där man ska kunna, men de sa i alla fall att jag skulle ringa 112. Så det gjorde jag och en ambulans kom och de tog puls och blodtryck, vilket var bra, och körde ner mig till VC (det finns ju inget sjukhus i Tranås :-(  och en läkare undersökte mig ordentligt – inga öronproppar, inget i gångarna mellan öron, näsa, hals. Nacken var som vanligt. Styrka i händer och fötter. Inga neurologiska konstigheter. ”Nej, frisk, du får åka hem. Blir det värre eller inte går över, hör av dig igen”. Jaha, så Magnus hämtade mig och vi åkte hem igen och jag vilade. På kvällen var det lite bättre. I alla fall i örat, inget stopp där längre, men huvudet kändes fortfarande skumt. Jag sov gott i alla fall och i morse kände jag ingenting av det. Tar det försiktigt idag och gick en morgonpromenad i skogen istället för att köra till gymmet. Frisk luft, grönska och solsken gör ju gott. Lite kyligt i luften var det men nu knoppas det på buskar och träd. Mysigt. Nu har jag ju varit igång några timmar och lite skumt känns huvudet ändå, emellanåt, men inget i örat, vilket jag är tacksam för. Nu känner jag ju efter lite extra idag också förmodligen, vilket är lit dumt. Funderar på om det kan ha med låsningarna i nacken att göra. Det brukar ju mest gå neråt och domna bort armar och fingrar, men det kanske kan gå uppåt också. Se’n googlade jag ju en del igår för att se vad jag hittade (ibland bra, ibland mindre bra), men så såg jag plötsligt att brist på kalcium kan ge dessa symptom och jag har ju faktiskt inte fått i mig speciellt mycket kalcium under en tid. Det är dessutom ett av de få tillskott jag inte äter. Så nu har jag beställt det. Värt ett försök i alla fall :-) Kanske är det en varningssignal från kroppen som säger – ”Dags att ta det lugnt ett tag, du kör på för hög växel”… Ja, kanske det. Eller det myckna datoranvändandet – jag har inte musarm jag har mushuvud, ha, ha.

Nej, nog om det. Jag hoppas vara ”som vanligt” igen inom den allra närmaste framtiden. Ikväll kommer Johannas kompis Jenny hit och hälsar på över helgen. Ska bli riktigt roligt att träffa henne. Har inte träffat henne sedan vi flyttade.

Dagen bön från internet idag:

”Gud, låt oss i glädjen över den vår som kommer känna igen dina löften
om en framtid för oss och för världen”.

Blessings

 Knoppar från skogen

"Move"

Igår var Magnus ledig och vi flydde fältet på förmiddagen. De skulle byta avloppsrör på första våningen och man fick inte använda toalett och handfat från kl.8.00- 13.00. Dessutom lät det som man stod inuti en slagborr när de bilade i betongen, så efter jag varit och handlat på morgonen körde vi till kåren. Först fikade vi på ”Café Kaffekoppen” och sedan var vi på kåren, eller rättare sagt, jag satt i solen och läste och Magnus bytte däck på bilen :-) så nu är bilen fixad, både med sommardäck och nytvättad.

Så det blev inte så mycket predikojobb igår, inget alls faktiskt, det får bli idag istället. Igår kväll var vi på Holavedsgymnasiet och såg Johannas föreställning ”Move”. Alltså, hon är ju bara bäst ;-) förstås…. Det är ”Dansvecka” för henne denna veckan så idag har hon två föreställningar, en för skolan och en ikväll för allmänheten. Hon börjar inte förrän 10.30 idag, så det är ju skönt. Nästa vecka är det också kort vecka, måndag till onsdag. På torsdag är det ju 1:a Maj och fredag lovdag. Nu är det en hel del ledigheter fram till sommarlovet. Mysigt. Solen fortsätter dessutom att skina. Lite kallt i vinden igår och idag också, men till helgen utlovas varmt igen.

När vi var på ”Kaffekoppen” igår läste vi igenom Tranås Tidning och det är ju fantastiskt med små lokala tidningar. Där stod ”Ord för dagen” och så var det två bibelord. Så de får bli dem jag delar med mig av till oss alla idag:

”Än en gång skall Herren trösta Sion”, Sak.1:17

Kristus säger: ”Nu har också ni det svårt. Men jag skall se er igen och då skall ni glädjas och ingen skall ta er glädje ifrån er.” Joh.18:22

Blessings

 En Johanna-bild
 
En till Johanna-bild
 
 
 

 


Döden är besegrad, Jesus lever och naturen grönskar!

Ja, det är väl ett bra slut på Påskhelgen. Våren har verkligen tagit ett skutt och visar hur livet sprakar runt omkring. Vi åkte till Hembygdsparken en stund igår och det var som ett stort hav med vitsippor där som vi promenerade runt i. Vackert!

Påskdagens gudstjänst var också bra med sång & musik, ett stort påskägg fyllt med godsaker som fick symbolisera att livet med Jesus är gott och ett klipp med Johan Glans där han pratar om Påsken fick oss att skratta ett gott påskskratt. Utdelning av påskliljor till alla var det också. Påsklunchen som följde var också mitt i prick. Mums!

Igår var Magnus och jag på gudstjänsten i Brunnsparkskyrkan på förmiddagen och fick lov att bara sitta och ta emot. Skönt det med.

Johanna kom hem i söndags kväll. Väldigt nöjd med Londonresan och speciellt ”Phantom of the Opera”. Hon hade med lite presenter i form av mörk choklad till oss alla samt body butter från The Body Shop och Body Mist från Victoria Secrets till mig i födelsedagspresent. En M’nM-nyckelring till Gabriel från M’nM-affären.

Idag fortsätter det fina vädret och Johanna är i skolan, Gabriel har studiedag, Magnus jobbar och jag har varit och tränat och jobbar hemma. Snuttan snarkar i fåtöljen och Puff äter hö. En vanlig dag alltså. Johanna har dansvecka den här veckan så tanken är att vi ska gå och se en föreställning imorgon kväll. Spännande.

På Påskdagen kom också kårens hemsida igång, så nu kan ni besöka oss på www.fralsningsarmen.se/tranas Jag har lagt in en del bilder där, men det är fortfarande några buggar i programmet så ibland syns de inte. Det är inget jag kan göra något åt utan det är centralt ifrån det ska fixas, så det hoppas jag görs inom det snaraste. Sedan får vi också utveckla sidan lite mer, men nu finns den där i alla fall. Det är också kul att  nu finns ju även predikningarna där att laddas ner eller lyssna till. Kan ju vara kul att göra om man tycker det. Speciellt för dem i kåren som missar någon söndag mitt i en serie eller så och även för andra som kan vara intresserade förstås.

Så, dagens bön:

”Gud, hjälp mig att allt tydligare se din Son, Jesus Kristus, som en förebild och min medvandrare.
Hjälp mig att se livet som kommer tillbaka med våren. Bli du livet i mitt liv
Amen.”

Kram

 Påskägget från i söndags :-)
 
Havet med vitsippor i Hembygdsparken <3

 

 


Påskafton

Solen skiner, fåglarna kvittrar och det verkar som om smhi haft rätt. En fin vårdag är det idag. Om en stund ska jag ta mig ner till sta’n några ärenden och lämna lite grejor på kåren, till morgondagens gudstjänst. Både torsdagens och fredagens gudstjänster var lugna och meditativa och mycket uppskattade, vilket är extra roligt. Imorgon blir det dock mer livligt och festligt för då är det Påskdagen och Jesus är uppstånden! Och efter själva gudstjänsten fortsätter vi med påsklunch tillsammans och det ser jag fram emot :-) 

Jag pratade med Olivia i telefon igår och hon berättade om sin resa. Hon hade haft det precis lika bra som det stod på Facebook :-) Roligt. Nu får hon vila ett par dagar innan skolan börjar igen. Johanna och Jimmy reste från London igår kväll och flyget var visst försenat så jag vet inte än när de kom hem, men det har säkert gått bra (annars hade jag med all säkerhet hört det…:-)

Igår såg vi ett TV-program om Eva Spångberg, konstnär & förkunnare. Programmet var från 1999 men lika intressant ändå. Hon dog ju 2011 men hennes förkunnargärning lever kvar i all hennes konst. Hon täljde ju träskulpturer i bibliska motiv och de finns lite överallt. Det var fascinerande att höra henne berätta om hur hon arbetar och hur hennes liv gestaltat sig, genom lidande och nöd men också genom glädje och nåd. Jag kollade efter programmet på svtplay, men hittade inte det. Tråkigt.

Och idag, en påskaftonsbön:

”Genom död till liv, Gud välsigna mörkret så att det blir lysande.
Ge de trötta mod de lidande hopp och de rädda tröst
AMEN”.

Blessings

 Årets påskboll, som utlovat :-)
 

 

 

 


Skärtorsdag

Ja, idag är det Skärtorsdag och vi går in i Påskdramat på riktigt. Ikväll kl.18 är det Getsemanestund på kåren, en stund av upplevelse och känsla. Imorgon kl.10 är det Långfredagsgudstjänst, en stillsam sådan med fokus på Jesus på korset. 
I morse var vi på Pastorsträff med frukost i Fösamlingshemmet och det är alltid trevligt att möta kollegorna. Pastorn i Löfstakyrkan fyller dessutom 60 år idag så det blev lite extra gratulation för honom.

Har känt mig lite på gränsen till ångest och så de senaste dagarna och idag efter pastorsträffen var jag en sväng inom Willys och där var så mycket folk och jag kände hur ångesten började krypa och blev varm och ostadig. Himla obehagligt. Ville bara ut därifrån och hem till soffan. Nu sitter det en känsla av ostadighet, nervositet och tyngd i kroppen och det är inte så kul. Jag hoppas det blir bättre under dagen, i alla fall tills ikväll och Getsemanestunden. Det brukar ju gå över relativt snabbt, men det kan ju också vara några dagar. Och det är alltid lika tråkigt när det kommer. Suck. Ja, jag får väl tänka på Jesu ångestkamp i Getsemane och vara tacksam att det är långt ifrån på den nivån.

En skärtorsdagsbön:

”Herre Jesus Kristus, du är det sanna påsklammet, som lät dig offras för vår skull.
Vid den sista måltiden med lärjungarna instiftade du den heliga nattvarden.
I det nya förbundets bröd och vin får vi ta emot din kropp och ditt blod.
Du tvättade lärjungarnas fötter och visade hur vi skall älska varandra.
Låt din heliga Ande beröra oss så att vi minns din kärlek och lever enligt ditt föredöme.
Dig vare ära i evighet, Amen”.

Blessings

 

 


Ego-boost

Som jag sa, Facebook kan vara bra för självkänslan ibland. Mellan 115 – 120 grattishälsningar fick jag där igår + några sms. Känns rätt bra ändå. Och jag tycker det är roligt att kunna gratulera mina facebook-vänner när de fyller år. Umgås man inte i övrigt, eller har långt till varandra så är det ett bra sätt att komma ihåg varandra. Jag brukade inte vara så mycket för födelsedagar tidigare, hade väl lite åldersnoja, och det har jag väl lite till och från fortfarande, men nu kan jag också tycka att det känns bra att ha klarat av ett helt år till och blivit rikare på erfarenheter och fått uppleva nya saker. Så då kan ju födelsedagen vara en dag värd att uppmärksammas.

Idag ska Magnus och Gabriel köra till Linköping och gå på Flygvapenmuséet. Det blir säkert roligt och spännande. Jag ska städa och göra en påskboll av påskliljor (foto kommer senare), och se’n får jag fixa lite till med hemsidan tror jag.

Solen skiner idag och det är riktigt vårligt ute. Prognosen säger sol och varmt till helgen.

Psalm 8:4-10 får vi ta del av idag:

”När jag ser din himmel, som dina fingrar format, månen och stjärnorna du fäste där,
vad är då en människa att du tänker på henne, en dödlig att du tar dig an honom?
Du gjorde honom nästan till en gud, med ära och härlighet krönte du honom.
Du lät honom härska över dina verk, allt lade du under hans fötter:
får och oxar, all boskap, och markens vilda djur, himlens fåglar och havets fiskar,
allt som vandrar havets stigar.
Herre, vår härskare, väldigt är ditt namn över hela jorden”.

Blessings

 Ungefär som Snuttan var i morse :-)
”Will you still need me, will you still feed me…..”

“…. when I’m 46…” he, he. Ja, den gamla Beatles-sången handlar ju om pensionen och jag nämnde ju i går att jag fått beviljat 50% sjukpension, eller sjukförsäkring, som det heter numera. Nu har jag hunnit fundera lite mer och inser hur skönt det är att äntligen få det på papper. Det är dels en befrielse att inte behöva tänka på hur många sjukdagar man har kvar innan man blir utförsäkrad; dels skönare att veta exakt hur mycket man får varje månad och när. Se’n är det också en bekräftelse på att min arbetskapacitet faktiskt bara går upp till 50%, trots min ålder. Att jag har försökt jobba mer periodvis under flera år, men det har bara inte funkat och krascharna har blivit hårdare för varje gång. Nu har jag fått svart på vitt att detta är vad jag klarar och ska inte behöva pressas till mer. Känns bra.

Idag är en sådan dag då jag gillar Facebook speciellt mycket. Sedan jag började med FB har jag fått så fantastiskt många grattishälsningar på födelsedagen att jag nästan känner mig som en kändis :-) En riktig ego-boost, ha, ha.

Annars blir det här väl en vanlig dag. Jag var och simmade i morse och nu fikar jag. Magnus gick nyss till kåren och Gabriel slappar på sitt rum. Magnus ska ge mig ett frisörsbesök i början på maj, men eftersom jag sköter hela familjens ekonomi fr.o.m. nu så betalar jag själv ;-) Johanna och Jimmy sitter på flygplatsen och väntar på att få åka till London nu och Olivia verkar fortfarande ha det bra.

En bön om livet i Gud

”Här vill jag vara, Här vill jag stanna.
I Ditt ansiktes ljus har jag frid”
.

Kram

 Cute <3

 

 


Stilla veckan

Igår var det Palmsöndag och en vecka kvar fram till Påsk. Gudstjänsten handlade om Jesu intåg i Jerusalem och hur Han röjde i Templet för att det var som en stor saluhall istället för ett bönens hus. Och vad innebär det för oss idag, att välkomna Jesus in i våra liv med Hosianna-rop; att röja ut allt orent ur våra liv, våra hem och församlingar och fokusera på att ha Jesus och bönen i centrum. Ja, ungefär så. Nu är det en del samlingar i veckan som kommer varav den första på torsdag kväll, Getsemanestund.

Jag såg på TV1 igår att de ska visa serien The Bible igen nu under Påsken. Vad bra, tänkte jag. Se'n kollade jag tablån för sändningstiderna och det var mindre roligt - 23.00, 23.45, 23.30 etc. Alla avsnitten sänds alltså mitt i natten. SVT - SKÄRP ER!!!!

Inleder stilla veckan men Bibelsamtal, som vanligt på måndagar, och idag talade vi om Gudstjänsten. Vad är en gudstjänst; kyrkor i hela världen och ändå en kyrka; liturgi; kyrkoåret etc. Olika erfarenheter och gudstjänstvanor utbyttes. Nästa måndag är det Annandag Påsk och då är det Ekumenisk Gudstjänst i Brunnsparkskyrkan.

Olivia verkar ha det bra i England, enligt Facebook i alla fall :-) och det är ju kul för henne. Imorgon åker Johanna och Jimmy till London så hon är nog ganska nipprig idag :-)

Med posten idag fick jag brev från Försäkringskassan att jag blivit beviljad halv sjukersättning och den första utbetalningen kommer i maj. Jippie!! Det gick igenom! Ännu ett litet orosmoln som upplöstes. Skönt! Tack Gud!

Nu är det dags för dagens date med spikmattan.

Jag vill tacka dig, Herre, av hela mitt hjärta, vittna om alla dina under. Jag vill jubla av glädje över dig och lovsjunga ditt namn, du den Högste. Psaltaren 9:2-3

Blessings

 En Palmsöndagsbild

Ung

Idag börjar det tre dagar på året jag kan säga att jag är ett år yngre än Magnus, ha, ha. Idag fyller han 46 år och jag är bara 45. På tisdag är det slut på det roliga dock ;-)
 
Magnus körde i morse till Alphakonferensen i Husqvarna och Johanna har åkt till Jimmy. Gabriel och jag promenerade till Café Frälsis på kåren. Malin hade bakat både dammsugare och Princesstårta, med rosa marsipan och jag kan ju lugnt säga att det gick åt :-) Så det får hon väl göra fler gånger.
 
Jag fick meddelande från Olivia igår att hon var framme och allt var jättebra, så det var skönt att höra. Johanna var taggad att åka iväg idag och kommer säkert att klättra på väggarna fram till tisdag då de åker till London.
 
Imorgon är det Palmsöndag och Jesus rider in i Jerusalem på en åsna. Sångarna ska sjunga på gudstjänsten och detta är inledningen till "stilla veckan" som går upp till Påsk. Det var ju inte direkt nå'n stilla vecka för Jesus precis, men ändå heter den det.
 
En bön om hopp från Svenska Kyrkans hemsida:
"Gud, jag sätter mitt hopp till dig. Genom Jesus liv, död och uppståndelse har du förnyat världen, och du skall en gång fullända den. Därför har mitt liv en mening och ett mål. Du håller vad du lovat: därför hoppas jag på förlåtelse och evigt liv, för mig och alla människor. Hjälp mig att mer och mer leva av detta hopp. Amen".
 
Blessings
 
Malins Dammsugare
Och Princesstårtan :-)
 

Enjoy workout

Ja, så står det på displayen på crosstrainern när man startar träningsprogrammet. Undrar hur många som verkligen tycker det är trevligt att träna på crosstrainern. Jag använder den som uppvärmning och det är den tråkigaste delen av träningen, men ändå bättre än en träningscykel… Nåja, träningen är avklarad för idag och som vanligt smakar kaffet extra gott efteråt. Idag är det mulet och regnigt igen….

Fick just meddelande och bild både på Instagram och Twitter från Lise (svägerskan) att Olivia är på väg. Bilden var från Kastrup när hon var på väg in i utrikeshallen, så nu är ”lillan” ute på äventyr, och jag väntar vid datorn för att se nå’t livstecken från henne i eftermiddag. Och imorgon åker Johanna till Jimmy och sedan åker de till London på tisdag till fredag.

Imorgon ska Magnus till Husqvarna på en dag om Alpha i Kungsportskyrkan. Jag kollade deras hemsida igår och insåg att en hel del av det de gör där är ju precis det jag skulle vilja. Tänk att ha de så på sin arbetsplats med gym, avslappning, massagebehandlingar, sjukgymnastik + allt det där andra som en församling ofta gör och där Gud får vara i centrum av alltihop. Det låter ju ganska likt min dröm (el. vision, vilket du vill) för en klosterliknande plats där det finns allt detta och lite till och där Gud genomsyrar allt. Där det också skulle finnas djur både för att få mat, typ ägg och mjölk, och som rekreation och terapi. Tänk att få jobba och leva så holistiskt, sådär som det var tänkt från början liksom.

Nä, nu ska jag inte grotta ner mig i det, inte just nu i alla fall ;-) Idag delar jag en vers ur Psalm 36 och ur parafrasen The Message:

”Men Guds kärlek är skyhög; hans trofasthet är himmelsvid; ofantligt är syftet han har med oss; oantastlig är domen han fäller över oss. Ändå går inget förlorat i hans väldiga famn – varken människa eller mus faller mellan stolarna”.

Blessings

 :-)

 


Here comes the sun….

…eller…kanske… ja, den tittade fram genom molnen några sekunder för en stund sedan i alla fall :-) men inte nu längre. Det är i alla fall inte regn och mörkt längre utan ljusa moln och riktigt skön luft. Jag hoppas det går mot ljusare tider. Jag gick ner med sopor och papper till containrarna och såg då att glasrutan i porten hade blivit sönderkrossad i natt. Där var securitas-tejp över så det ska väl lagas under dagen kanske. Men vad tråkigt sån’t är. What’s the point? Var det någon som låst sig ute eller ”bara” ett busstreck? I vilket fall så är det för bedrövligt. Det är första gången det händer sedan vi flyttat hit, och jag hoppas det är sista också. Vi har ju faktiskt börjat kolla runt efter någon annanstans att bo. Närmare Ängarydsskolan. Närmare Tranås kyrka. Typ Majorsgatan, eller liknande. Vi har sett lägenheter där då och då, men den som hade kunnat passa oss blev snabbt upptagen. Nu sitter vi ju inte i sjön utan kan ta det med ro, men är det någon som vet om att det finns helst 5:or eller möjligen 4:or om de är stora kvadratmetermässigt och stora är då över 100kvm, så säg gärna till. Visst det suger att tänka på ännu en flytt, och att komma ifrån poolen, skogen och Strånnssjön är inte heller kyl, men att komma närmare Gabriels skola, närmare jobb (för det är det ju där), och skog finns det på många platser i denna stad, gör det hela värt det. Stannar vi dessutom inom samma bostadsbolag så får vi tillgång till poolen i alla fall. Nåja, vi får se tiden an. Tråkigt med sönderkrossade rutor i vilket fall som helst.

Johanna påminde Magnus igår om att han fyller år på lördag. ”Jag har slutat fylla år” sa han. ”Jaha, sa Johanna, så du blir bara äldre då” :-) He, he, that’s my girl. Här slår vi hårt. Hårt men hjärtligt <3 Hon är väldigt taggad att åka till London i alla fall och jag pratade med Olivia igår och hon ”klättrar på väggarna” för att åka i övermorgon. Stora barn har man nu….. suck. Tur att Gabriel fortfarande är hemma.

Ibland läser jag ur Wilfrid Stinissens ”Idag är Guds dag” och just idag var det en så bra andakt så den får bli allas vår andakt idag, dock lite förkortad:

Tre sätt att gå från död till liv

När Jesus väcker upp döda gör Han det på tre olika sätt. Jairos dotter som ”sover” uppmanas att vakna. Pojken i Nain måste stiga upp, och Lasaros som redan låg i graven får höra att han måste komma ut. Dessa tre sätt svarar mot tre olika sätt att vara död. Om du lever omedvetet, om du inte vet varför du lever och vart du är på väg, om du sysslar med bagateller istället för det väsentliga, då säger Jesus till dig: ”Vakna! Bli medveten, närvarande, kom till dig själv, tänk på vad som står på spel!”  Du kan också vara livlös i tröghet och lättja. Du förspiller kanske din dyrbara tid och tar aldrig riktigt itu med ditt liv. ”Stig upp!” säger Jesus. ”Skaka av dig din lättja, kom äntligen igång!” Du är kanske instängd i ditt eget jag, fylld av självupptagenhet och självömkan, intrasslad i egoism. ”Kom ut! Sluta att kretsa kring dig själv, gör något för andra, lev för kärleken!” Om du är uppmärksam på och lyssnar till vad Jesus vill säga dig kommer du att bli en verkligt levande människa.

Blessings

 

 

 


”Det är genom att ge man får”

Magnus är ledig idag. Välbehövligt efter två långa dagar med sammanträde båda kvällarna. Jag ska jobba lite med affischer och förberedelser för påsken och med hemsidan. Äntligen har jag lyckats få in bilder och ljudfiler så när den väl lanseras ska det funka att hitta rätt i informationen och att lyssna på predikningar. Måste ha lite fler bra bilder bara.

Duggregn och mulet är det och det verkar som om det tråkiga vädret ska fortsätta ett tag. Men som sagt, jag antar att det blir riktigt grönt och fint efteråt när solen och värmen kommer tillbaka.

Det gick bra för Gabriel på simskolan igår, 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Det går fort framåt nu, så roligt!

Idag blir det Fransiskus fredsbön som vi alla får ta med oss i dagen:

”O Herre, gör mig till ett redskap för din frid. 
Där hat finns, låt mig få föra dit kärlek. 
Där ondska finns, låt mig få komma med förståelse.
Där oenighet finns, låt mig få komma med enighet.
Där tvivel finns, låt mig få komma med tro. 
Där osanning finns, låt mig få komma med sanning. 
Där förtvivlan finns, låt mig få komma med hoppet. 
Där sorg finns, låt mig få komma med glädjen. 
Där mörker finns, låt mig få komma med ljuset. 

O gudomlige Mästare, 
låt mig sträva inte så mycket efter att bli tröstad, som att trösta, 
inte så mycket efter att bli förstådd, som att förstå, 
inte så mycket efter att bli älskad, som att älska. 

Ty det är genom att ge, som man får, 
genom att förlåta, som man blir förlåten,
och genom att dö, som man uppstår till det eviga livet”. 

Kram

 

 

 


"Vatten, vatten, bara vanligt vatten..."

Det kommer ner vatten idag, vill jag lova. Inte är det duggregn heller utan stora droppar som man blir riktigt blöt av. Men det är bra för jorden, för att som ska bli grönt och skönt framöver. Måste tänka positivt…

Blöt blev jag tidigare i morse också för jag simmade. Idag provade jag västen och sprang i vattnet 150 meter i alla fall och se’n simmade jag resten upp till 500 meter. Kände mig som en hund som rehab-tränar i en pool för att stärka sina ben efter nå’n skada. De brukar få simma med flytväst och hundsim såg det nog ut som när jag sprang i poolen på djupt vatten ;-) Men det är en skön stämning där på morgonen så det kändes bra.

Nu har jag varit på kåren för Ekumenisk bön. Det var vår tur att ha hand om det idag och nu behövde jag verkligen komma hem och sitta med min vetekudde runt nacke och axlar. Jag spelade lite piano till sångerna och då får jag ont efteråt, därför gör jag det inte så ofta. Annars var det en fin stund, ganska många som kom och vi fick lyfta staden och varandra i bön och tacksägelse.

Med tanke på vädret hade det varit skönt att stanna inne resten av dagen, men det är simskola i eftermiddag, så jag har inget val. Nästa vecka är det påsklov så då är det ingen simskola i alla fall och det är ju faktiskt min födelsedag nästa tisdag. Det hade jag nästan förträngt ;-)

Psaltaren 46:2-4

”Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, som aldrig svikit.
Därför räds vi inte om än jorden skälver och bergen störtar i havets djup, om än vatten brusar och skummar och bergen darrar vid havets uppror”.

Blessings

 <3 <3 

 

 

 


Musikal och kladdkaka

Sista veckan innan påsklovet. Det blir lite konstigt för varken Olivia eller Johanna kommer att vara hemma. Johanna åker till Jimmy och de åker några dagar till London. Olivia ska också åka till England, till Mansfield, och hälsa på sin vän Emily där. Se'n får hon väl stanna i Höganäs och ta det lugnt resten av påsken innan skolan börjar igen. Undrar när vi får se henne igen..... Det är väl bara att vänja sig antar jag.

Helgen var fin. Familjegudstjänsten igår var en riktig fest. Alla barnen var så duktiga och hade roligt. De gjorde en minimusikal om den blinde Bartimaios och det gjorde de bra. Gott fika blev det efteråt med kladdkakor och grädde och glass. Festligt alltså.

Idag pratade vi om Bibeln på bibelsamtalet :-) Kärlekens bibliotek. Gamla och Nya testamentet. De olika böckerna, historien och poesin, breven och det apokalyptiska etc. Även Apokryferna som inte alltid varit lika lättillgängliga som nu. Det visade sig att det var mycket att tala om i detta ämne, plötsligt var klockan 12.30 och vi skulle sluta. Tiden går fort när man har roligt :-)

I morse gjorde jag plankan 2 min. 30 sek. Egentligen skulle jag vara uppe i 3 min och 30 sek nu men det är bara att inse att min gräns är här. Blev helt skakig :-) Så det får jag vara nöjd med.

En kort men innerlig bön delar jag idag:

"Herre, du har dött för mig. Hjälp mig att leva för dig".

Blessings

 En av de visa männen

 


Warning! Man-cold!

Magnus är jätteförkyld. Han kom hem vid lunchtid igår och låg på soffan det mesta av dagen. Han till och med ställde in kårnämnden på kvällen, så det är en riktigt svår mansförkylning. När Fredrik, hans bror, var riktigt förkyld för ett tag sedan la han ut ett klipp på sin blogg som visar precis hur det är när en man är förkyld. Kolla här.

Själv har jag fått en vagel i ögat. Inte en så’n där liten som irriterar lite och sedan försvinner, utan en som började igår med att spänna och göra ont under ögat, ända ner på kinden och i natt kom det fram en vagel på undre ögonlocket och det spänner fortfarande och kliar och gör rätt ont. Men det är bara att vänta och låta den ha sin gång antar jag. Vill ju inte ta sönder den och riskera en infektion. Man kan ju inte ta alsollösning i ögat precis ;-)

Igår kväll tittade vi på filmen Frozen (Frost på svenska, men vi såg den på engelska). Den var riktigt rolig och Gabriel kan alla sångerna ;-) Idag var det också frost på morgonen. Det är ändå ett antal minusgrader på nätterna. Jag hoppas det blir varmare snart så jag kan hänga ut blommor på balkongen. Jag köpte Krysantemum och de ska ha mellan 5 – 25 grader och då är det inte lyckat med frost.

Ja, helgen är ungefär som vanligt. Café Frälsis imorgon, Familjegudstjänst på söndag kl.10.00 och hemgrupp på söndag eftermiddag.

Idag blir det dagens psalmvers vi får ta till oss:

”I min Gud har jag funnit styrka, i min Herre har jag ro.
Han har öppnat för mig en väg och bytt min ängslan i jubelsång!”

Kram

 :-)

 


Spiderwoman

Igår kväll var jag uppåt väggarna – på klätterklubben alltså. Jag följde med Magnus och barnen dit och provade på att klättra. Cool….. Kände mig som spiderwoman, ha, ha. Två klättringar gjorde jag och andra gången kom jag upp till första avsatsen, ca 9 meter. Inte dåligt för att vara första gången, tycker jag (inte dåligt för en medelålders, trebarnsmamma med värk i muskler och leder heller). Det kändes som spagetti i både kropp och knopp efteråt, men jag klarade det! Och det var kul! Inte så att jag ska fortsätta varje vecka eller så, men det är roligt att se att man klarar sådant men undrar lite över. Magnus säkrade mig så jag kände mig trygg med att han hade koll ifall jag skulle tappa taget och han hissade ner mig bra när jag ville ner. Johanna är också duktig på att säkra, men hon väger inte lika mycket som jag så jag vågade inte låta henne säkra mig…. Idag har jag upptäckt muskler jag inte visste jag hade, he, he. Fast det kunde varit värre. Träningsvärken är inte jättesvår. Det blev dock bara 2 minuter planka, mer orkade jag inte. Dagen i övrigt får gå i lugnets tecken. En del datorjobb och fortsatta förberedelser inför påsken, annars lugna gatan.

Igår såg jag på ”När livet vänder” på TV2. Det handlade om ”Ängeln på Malmskillnadsgatan”, Elise Lindqvist. Vilket fruktansvärt liv hon levde som barn och ung och vilket under att hon fått ett nytt liv med Jesus och hon låter kärleken strömma ut genom hände och fötter, ja hela kroppen, när hon möter de prostituerade flickorna på sta’n en fredagskväll. Det är verkligen kärlek i dess rätta betydelse. Om du inte såg det – se det här.

Dagens bön får nätet får vi alla ta till oss idag:

”Gud, du ser och känner oss djupt i vårt inre
Du genomlyser våra dagar och ser med sorg när vi krymper oss själva i rädsla för att inte räcka till.
Ta emot våra bördor av skuld, ångest och oförmåga.
Befria oss till att leva i glädje över det vi är och har,
Ge oss mod att bruka oss själva i tjänst för varandra.
Hjälp oss att vila i din nåd.
Ge oss kraft att leva, mod att älska, och levande tro och tillit till att du är på vår sida”.

Blessings

På väg upp
Ännu högre
 
 
 
 

 

 

 


April, april...

Nej, jag blev inte lurad igår, inte vad jag vet i alla fall ;-) Det var en del aprilskämt på facebook och i media i övrigt, men inget som jag fäste mig vid. Det var helt enkelt som en helt vanlig dag. Jag sökte på nätet för att se var det kommer ifrån att man luras första april, men fick inte klarhet i just anledningen, men det är en väldigt gammal tradition.

Igår var det vila från plankan, idag klarade jag 2 min och 22 sekunder – 8 sekunder mindre än planerat, men riktigt bra ändå. Attans vad det tar nu dock, på hela kroppen.

Även idag är det solsken och fint väder, fast kallt i luften. Frost i natt och skrapa rutor när jag skulle handla. Magnus är ledig idag så det blir en dag i lugnets tecken, tror jag.

Var ju på simskolan med Gabriel igår och han klarade simma 50 meter!!! Yes! Nu går det snabbt framåt. Bara uthålligheten som ska till. Bra jobbat!

Jag har fått i uppdrag att ha några minuters inledning på Familjegudstjänsten på söndag. Det finns många tankar och funderingar och jag tror det ska bli riktigt bra. Kom och var med om du har möjlighet, söndag kl.10.00, Musikal blir det ju också om ”Den blinde Bartimaios”. Barnen är så duktiga och härliga och naturligtvis blir det fika också. Fest, precis som det ska vara i Guds hus!

Idag tar vi det dock lugnt och vilar i att vara Guds barn:

”I Guds tystnad får jag vara, ordlös, stilla, utan krav. 
Klara rymder, öppna dagar! Här en strand vid nådens hav”.

Blessings

 :-)

 

 


Swimming

I morse var jag och simmade istället för att gymma. Det var riktigt skönt och en omväxling av träning. Jag simmade 500 meter och gjorde lite vattengymnastik för armar, ben och mage. Jag har tänkt flera gånger att jag skulle göra det när jag gått igenom simhallen för att komma in till gymmet, det verkar så mysigt med lite dämpad belysning och skön musik. De har stora klot som lyser i olika färger stående vid poolkanterna. Det är bara det att de har öppet för simning på morgonen 6.30 – 8.00 är det stängt för allmänheten fram till lunch ungefär, för skolorna har tider på förmiddagarna. Så jag var alltså där innan 7 i morse och simmade. Men det var ok. Bara man kom ur sängen och kom iväg så var det helt ok. Så idag var jag ju färdig ungefär när jag brukar komma dit i vanliga fall. Det var säkert inte sista gången i alla fall. Och i eftermiddag är det Gabriels tur med sin simskola. Förra tisdagen klarade han simma 25 meter utan att stanna, vilket var jättebra, så det går framåt.

Solen skiner idag igen, fast det var klatt tidigare i morse. Jag fick skrapa rutorna när jag gick och termometern i bilen visade minus 3 grader. Nu har solen värmt upp allt så nu känns det som vår igen.

Idag får det bli förberedelser inför Palmsöndagen och Påsken. På söndag är det ju Familjegudstjänst och jag har inget speciellt ansvar i den så nu kan jag ägna mig åt veckorna därefter. Det blir bra. Måste få till hemsidan också, den ska ju släppas offentligt till Påsk.

Två uppmuntrande meningar för den här dagen:

”Känn igen oro. känn ingen ängslan, Gud, din Gud, bär allt. Känn ingen oro, känn ingen ängslan, den som har Gud kan ingenting sakna”.

Kram

 <3

 

 


RSS 2.0