Andesn Folk

Sista september idag. Lite mulet och grått ute. Helgen var fin och solig. Gabriel och jag åkte ner till centrum en stund på skördemarknaden i lördags. Det var ganska mycket folk överallt, men annars liknade det ungefär en vanlig torgförsäljning. Nu var vi där på förmiddagen och det skulle ju vara aktiviteter hela da'n, så allt hade väl inte kommit igång än.

Igår var vi i Brunnsparkskyran på förmiddagsgudstjänst, det var den sista TV-gudstjänsten som visades därifrån och det var ju Mikaelidagen så det handlade en del om änglar. Du kan se hela gudstjänsten här. Nästa söndag har vi Familjegudstjänst med skördefest på kåren kl.15.00. Det blir spännande. Jag ska ha en kort predikan och det blir lite eko av Fiskelägret som några av barnen var på i somras.

Idag är det i alla fall måndag och bibelsamtal. Vi var minsann 13 stycken idag. En dam som var helt ny, i den här gruppen alltså. Jätteroligt. Vi pratade om Paulus. Om hans omvändelse och första tid som kristen. Ju mer man läser och samtalar om Paulus förstår man vilket under det var att just han blev utvald av Gud att bli ett vittne och en apostel, en församlingsplanterare och evangelist. Jag har sagt det förr och det tål att upprepas, Apostlagärningarna är en händelserik och spännande bok. Jag läste också ett litet avsnitt ur boken "Andens folk" av Peter Halldorf, den behandlar ju hela apostlagärningarna och han skriver ju så underbart bra. En av damerna i gruppen har varit på retreat på Bjärka Säby, där Peter Halldorf är och verkar och med förtjusning insåg jag att det är ju faktiskt inte så långt härifrån. Jag har länge velat åka dit, men det har alltid känts för långt. Nu är det inte det. Jippie!

En tackbön delar jag med mig av idag:

"Tack Gud för din ständiga närvaro
tack för att du möter oss som vi är
Hjälp oss att lita på din kärlek
och ge vidare av allt du ger oss"
Amen

Kram

 

 


Ett vänligt ord

Sådär ja, sista veckan i september snart till ända. Okej, det här går lite väl fort nu. Tänk att det är en hel vecka sedan Olivia kom hem….. Jag berättade ju att det var minusgrader här igår morse. Min mor hade godheten att tala om att det var 8 plusgrader på Limhamn igår morse….Tack… Solen är i alla fall en vän och det gläder mig. Idag har jag tränat igen till min dvd, fast ett annat styrkepass. Det finns ett antal olika så jag provade ett annat för omväxlings skull och det var också helt ok. Men jag längtar till ett riktigt gym. Jag fick visserligen min 25 % lön den här månaden, men samtidigt har ju sjukpengen gått ner till 75% av lönen så det gör inte jättestor skillnad. Så det lär inte bli nå’t gymkort, inte halvårskort i alla fall. Fast jag ska se om jag kan sälja något annat jag inte behöver. Nåja, nu är det kaffe och kel och lek med katten :-) Hjälp, hon jagade min datormus alldeles nyss, ha, ha.

Imorgon är det skördefest på stan. Jippon av olika slag och insamlingar för världens barn. Vi får se till att ta oss ner dit och kolla in vad det är som händer. Magnus och ett gäng från kåren ska ha en sång/andakt på ett av äldreboendena i morgon eftermiddag också och på söndag är det sista TV-gudstjänsten i Brunnsparksskyrkan, så helgen är ganska planerad.

Ett viktigt ord från Ordspråksboken 12:25. Låt oss ta det med oss i helgen och ge någon ett vänligt ord:

”Bekymmer gör hjärtat tungt, ett vänligt ord muntrar upp”.

Kram

 <3

Kyyyyyligt

Åter en kylig morgon med minusgrader – termometern i bilen visade -1 grad och Magnus’ telefon visade -4 grader, den 26 september….. För ett par år sedan blommade mina solrosor för första gången den 24 september – men det var ju i Skåne förstås…..! Det är vilseledande när man tittar ut för solen skiner från en klarblå himmel och det ser jättefint ut, men attans vad det biter i kinderna.

Nåja, Magnus och jag var i Löfstadkyrkan på Bibelläsning och bön mellan 8-9 och sedan gick bi och fikade på café Tranan, de öppnar kl.9.00 så det passade ju bra. Nu är jag hemma i värmen igen och Magnus på kåren. Det är sopplunch idag kl.12-14.

Idag hittade jag en bön om gemenskap på Svenska Kyrkans hemsida. Ibland måste man bara påminna sig själv om att man i det stora hela har det rätt bra och att det är en förmån att få dela med sig av det goda till andra människor.

Tack min Skapare,
För att du har låtit mig födas som människa i denna värld, så full av under.
Tack för varje dag med nya möjligheter,
för arbetsglädje och rörlighet,
för möten med andra människor,
för ensamhet och vila,
för gryning och skymning,
för öppna horisonter.
Här står jag med händerna fulla av dina gåvor.
Hjälp mig att dela med mig åt andra.

Blessings

 

 

 


Ska vinterjackan fram?

Solen skiner och värmer. En härlig dag alltså. Kändes lite kallt i luften när jag öppnade balkongdörren i morse, men inte jättekallt. Jag skulle köra och handla och tog på mig kofta och solglasögon och gick. Det var lite kyligt, men ändå helt ok. Tills jag kom till bilen och fick skrapa rutorna!! Och det var hård is också! Allvarligt. Redan? Oj, ja, man får nog klä på sig lite mer nu, på morgonen i alla fall. Vilken tur att jag letade fram Gabriels vantar som han kunde ha när han cyklade till skolan.

Så var jag alltså och handlade, igen. Det är verkligen inte roligt alls. Jag försöker hålla mig positiv så det ska gå lättare, det funkar sådär ;-) Nåja, jag får vara glad att jag har råd att handla mat i alla fall, det är ju inte alla som har det.

Kostdoktorn fortsätter att rapportera om utvecklingen efter SBU-utredningen häromdagen. Det har äntligen blivit lite av en ”Matrevolution” i positiv riktning. Här är t.ex. länken till hans artikel på svt-debatt. Kanske kan det bli lite lättare att få gehör för det naturliga i att äta som människan är designad för att göra.

Idag, en bön och ett bibelord som hänger samman med ”Bekymmerslöshetspärlan” i Frälsarkransen:

Gud, tack för stunder då jag får släppa alla krav och bara vara.

”Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.”Matt 6:34

Kram

 

Studiedag

Ja, idag är både Johanna och Gabriel hemma från skolan, det är studiedag idag. Johanna har jag inte sett till än ;-) Jag tog en liten promenad i skogen, det var kyligt men soligt då, nu har det mulnat på så jag vet inte hur resten av dagen blir. Jag tränade mitt dvd-styrkepass efter det och dusch var det gott med en stor kaffe. Det var nästan lite vemodigt att gå i skogen idag och se hur allting vissnar och faller ihop. Visst, det är fint med färgskiftningarna, men torra löv och nakna kvistar är lite sorgligt. Nu kommer inom inte alltför lång framtid allt att täckas av snö och få vila och sova i sin vintervila för att nyskaparkraften ska kunna sättas igång igen till våren. Höstdagjämningen har ju varit nu så allting blir mörkare och mörkare i tre månader. Jag gillar vintersolstånd och vårdagjämning bättre för då går det mot ljusare tider.

Jag hittade en höstbön av Daniel Cleasson 2008, på nätet, den passar ju idag:

Gud, vi tackar dig.
Vi tackar dig för höstens färger
för mysiga kvällar med mörkret utanför.
Vi tackar dig för höstens vila och tid för fundering
för att vi alla får samlas till din ära, året runt.
Vi tackar dig för vetskapen om att det blir vår och sommar igen
och att vi alltid kan lita på dig.
Amen.

Blessings

 

 


Den som väntar på något gott......

Så var det så officiellt, efter flera år av debatterande hit och dit - det bästa för hälsan och speciellt då det bästa för viktnedgång för dem som är rejält överviktiga - lågkolhydratskost. Idag kan man följa hela förloppet av den här nyheten via Kostdoktorns blogg och olika inslag i nyhetsmedierna. Det som jag och många, många fler vetat innan, och många har slagits för mycket mer än vad jag orkat göra, är nu vetenskapligt utrett och blir riktlinjer för den svenska sjukvården framöver. Stackars alla dietister som måste lära om...... Och vi får väl se vad Stefan Rössner och Claude Marcus har att säga om det hela. Jag är i alla fall glad att det äntligen blivit lite lättare att nå fram med det som är bra. Vore ju himla trevligt om jag kunde få använda min kunskap inom det området också och hjälpa några som finns runt omkring mig nu. Det finns ju en del överviktiga och inte så få diabetiker och höga blodtryckare. Ja, vi får väl se. Kul är det i alla fall.

Helgen gick fort. Olivia kom och hon åkte. Det var en ganska lugn helg och det behövde vi nog allihop. Det gick bra för henne att åka buss tillbaka i alla fall. Skönt.

Igår var det höstdagjämning och idag har jag strumpor på mig för första gången efter sommaren. Känns konstigt, men det är väl bara att inse att det är dags. Nu är det visserligen soligt och ganska varmt, men ändå. Ännu en måndag och bibelsamtal. Idag var det kap. 7-8. "The plot thickens....." Förföljelsen av de kristna börjar och de skingras ut till andra länder och bär vittnesbördet med sig. De blev inte rädda och gömde sig någonstans, nej, de fick fly från ett ställe för att kunna predika och vittna på nästa. Colt. Och så spreds budskapet.

Då passar det väl med en kort bön från Sv. kyrkans hemsida:

"Du är livet starkare än döden. Med dig i mitt hjärta kan jag inte dö."

Kram

 

 


Rik inför Gud

Är temat för Gudstjänsten den här söndagen. Idag sitter vi i soffan och kollar på TV:n på gudstjänsten från Brunnsparkskyrkan. Musikkåren är inte med den här gången, men superbra musik och sång av olika körer. Nyss sjöng de sången ”Bara Du” och den delar jag gärna med mig idag:

”Ingen som du gud kan ge mig frid och mening med mitt liv
Det enda som betyder något är att söka dig och se dig som är

Bara Du kan möta all min längtan
Bara du kan andas liv i mig
Bara du ger glädjen som är evig
Bara du hör mig när jag ber

Fader jag älskar dig kom rör vid mig jag längtar efter dig 
din ärlighet förvandlar mig låt din kärlek genomströmma mig 

Bara Du kan möta all min längtan
Bara du kan andas liv i mig
Bara du ger glädjen som är evig
Bara du hör mig när jag ber”

Ja, det säger mycket om att vara rik inför Gud. ”Bara Du kan möta all min längtan.”

Igår var jag och flickorna och fikade på Gotteriet på förmiddagen. Trevlig stund. Annars har vi tagit det lugnt den här helgen. Olivia ska åka med bussen från Jönköping till Helsingborg i eftermiddag. Se’n dröjer det till höstlovet innan hon kommer hem igen, men då blir det ju en hel vecka :-)

Så en bön ur Psaltaren 62:6-9 idag:

”Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp.
Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg.
Från Gud kommer min hjälp och min ära,
Gud är min tillflykt, min starka klippa.
Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom.
Gud är vår tillflykt.”

Blessings

 "Idag är ingen vanlig dag.....

För Olivia kommer hem idag. Hurra, hurra, hurra!” Vid halv fem ikväll kommer Olivia med tåget. Det ser vi fram emot, mycket.

Idag är en riktigt vacker, solig höstdag. Kylig i morse, men solig och vindstilla. Tog en promenad i skogen och sedan ett styrketräningspass till dvd:n. Jobbigt men skönt efteråt. Om jag kan få in vanan med att träna två gånger i veckan så blir det också lättare när jag får råd att köpa gymkort. Jag hoppas det blir efter nästa lön. Det var riktigt skönt att ta en dusch och sedan sätta sig i soffan med en stor kopp kaffe :-) Kvalitetstid.

Johanna ska ha NO-prov idag och Gabriel skulle med klassen till badhuset. Johanna pluggade hela kvällen igår (wow) och jag tror det ska gå bra för henne.

Häromdagen utsåg statsminister Fredrik Reinfeldt en ny minister – Elisabeth Svantesson – och jisses vilket rabalder det blivit kring henne nu då. Hon är ju – hör och häpna – kristen (oj, får man säga det i Sverige idag?) Och plötsligt får alla någon att hugga på. Hade hon varit medlem i Islamic center hade väl ingen brytt sig. Jag blir bara så trött på sån’t här. Innan kyrkovalet förra söndagen var ju Jesus sosse, sa man och nu får alla spel på en kristen minister, weird…. Nåja, nog om det, hon klarar sig nog.

Idag klickade jag fram ett budskap från Gud på Facebook (hi,hi) och det vill jag dela med mig av. Today we believe God want’s you to know that:

“Wealth does not come from your bank account, wealth comes from the depth of your heart. What you really want is happiness. You might believe that a fat bank account will get you there, but that’s false. Happy people are happy rich or poor, unhappy people are unhappy rich or poor. Money simply masks your real being by giving you activities to occupy your mind. Don’t fool yourself, recession or not, your true wealth comes from your heart and is always only there.”

Kram

 

Liiite (eller kanske mycket) förvånad...

Föräldramötet på Holavedsgymnasiet gick bra, men oj, vad mycket folk, vi började ju i aulan, som är jättestor, och jag satt liksom en bit in på en rad och det blev så varmt. Dock varade det inte så länge där utan se’n delades klasserna upp. Under inledningen dansade Johanna med sin klass, hela klassen, vilket var riktigt coolt. De är bara 6 dansare och resten går musik eller teater och ändå ställde alla upp och dansade. Johanna var förstås bäst, he, he ;-)
Idag, på morgonen, var det pastorsträff – frukost och planering – i Löfstadkyrkan, kl.8-9. Vi planerade ekumeniska böneveckan i januari och bestämde att vi på söndagen, den 19/1, skulle ha s.k. predikstolsbyte, d.v.s. man predikar i en av de andra församlingarnas gudstjänst. Jag har inte gjort det på väldigt länge och tänkte att det skulle ju vara roligt, men så går man visst efter en speciell ordning och då skulle jag predika i Immanuelskyrkan och det gick inte för de har en tradition av bara manliga predikanter… Okej, hm. Allvarligt? 2013? Ja, alltså om det är deras tradition (presbytariansk/reformert) så får man ju naturligtvis respektera det. Jag blev bara så förvånad. Jag har inte förut hört talas om en frikyrka som inte tillåter kvinnliga predikanter. Jag vet ju att det inom vissa församlingar i Svenska kyrkan är kvinnoprästmotstånd, men inte inom frikyrkligheten. Så därför blev jag förvånad. Så nu får Magnus predika där istället. Vilket ju är ok för då får jag höra Rolf Gard från Brunnsparkskyrkan som kommer till Frälsningsarmén. Men, det är ju inte förrän i januari. Den här kommande helgen är vi lediga, Olivia kommer hem, tjoho, det är Musikcafé med musikkåren på kåren kl.15 på lördag och TV-gudstjänst på söndag ( den får vi se på vår egen TV den här gången ;-)

En bön från Psaltaren 143:6-11

”Jag sträcker mina händer mot dig, öppnar mig som törstig jord.
Herre, skynda att svara mig, jag orkar inte mer.
Dölj inte ditt ansikte för mig, då blir jag lik dem som lagts i graven.
Låt mig var morgon möta din trofasthet, ty jag förtröstar på dig.
Visa mig den väg jag skall gå, jag sätter mitt hopp till dig.
Herre, rädda mig från mina fiender, jag flyr till dig.
Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud.
Må din goda ande leda mig på jämn mark.
Herre, bevara mitt liv, ditt namn till ära, tag mig ur nöden, du som är rättfärdig.”

Blessings

 

 

 


Träningsvärk, kolesterol och ett rent sinne

Precis som jag förutspådde känns det i kroppen idag att jag tränade lite igår. Snacka om att vara otränad alltså…. Men det är ändå ganska ok. Ikväll är det föräldramöte på Holavedsgymnasiet för alla 1:ornas föräldrar. Det ska vara en introduktion i aulan först där Johanna ska vara med och dansa, så det får man ju inte missa :-)

Gabriel har blivit lite snuvig och känner sig förkyld. Ja, nu är det ju höstförkylningarnas tur. Johanna har redan varit förkyld. Jag och Magnus hoppas slippa så länge som möjligt. Det är dock fint väder idag. Solen skiner och inte kallt. Helt ok för 18 september.

Jag läste på Kostdoktorns blogg idag om kolesterol. Det pratas ju fortfarande (!) om hur farligt det är med mättat fett för kolesterolet och att man absolut måste ha jättelågt kolesterol för att inte få hjärt/kärlsjukdomar, trots att det mesta idag visar att fettet inte har med det hela att göra och att kolesterolvärdena är så individuella och för många, speciellt äldre, är det nödvändigt med lite högre kolesterolvärden för att kroppen ska kunna må bra och slå bort inflammationer i kroppen och så. I alla fall så är blogginlägget här – om den man som efter 4 år på strikt LCHF med obegränsat mättat fett har superduper-värden. Läs här. Läs gärna mer på Kostdoktorns blogg. Han är en av de bästa och kunnigaste på området.

Jag trodde att vi skulle få färdigt det renoverade badrummet igår, men det fattas ännu ett par grejor. Snart…… Hoppas det blir klart innan helgen för då kommer ju Olivia hem och det blir ju skönt för flickorna att få ett eget badrum. Magnus och jag har ledig helg nu så vi får se vad vi kan hitta på hela familjen på lördag. Vi är ju inte bortskämda med att vara hela familjen nu längre…

En bön av Dag Hammarskjöld om att få ett rent sinne:

”Giv mig ett rent sinne - att jag må se dig,
Ett ödmjukt sinne – att jag må höra dig,
Ett kärlekens sinne – att jag må tjäna dig,
Ett trons sinne – att jag må förbli i dig.”

Kram

 

 


Skalbaggar och människor

En ny höstdag är det idag. Jag tog en liten skogspromenad i morse och stigarna var gula av fallna löv och växterna runt omkring var antingen vissnade eller gula. Det är inte speciellt kallt, men ganska ruggigt och det känns att det går åt det kyligare hållet nu. Jag tränade ett litet (20 min) styrkepass från en dvd som jag har och det känns verkligen hur otränad jag är. Undrar hur kroppen kommer att kännas imorgon ;-)

Idag jobbar jag hemma och tar det lite lugnt. Som vanligt behövs en runda med dammsugaren och en del datorjobb också.

Jag såg en dikt på facebook idag, en dikt av Margaretha Ekström, och den heter                                              ”Instruktion för skalbaggar”:

"För att man skall kunna flyga måste skalet klyvas 
och den ömtåliga kroppen blottas.

För att man skall kunna flyga måste man gå högst upp på strået
fastän det böjer sig och svindeln kommer

För att man skall kunna flyga måste modet vara aningen större 
än rädslan och en gynnsam vind råda."

Tycker den passar för fler än skalbaggar ;-)

Kram

<3 <3

 


Ända till skyarna

Igår hade vi gudstjänst på kåren och jag predikade. Jag har ju sett fram emot det eftersom jag inte predikat på så länge, så det har känts kul att förbereda det. Så sov jag dåligt på natten, krypande ångest, yrsel, värmesvallnigar och frös om vartannat. Verkar vara inne i en dalgång som är riktigt jobbig och undrar hur länge den tänker vara. Jobbigt. På morgonen var jag inte så tuff. Jag skrev ett inlägg på Facebook och fick en massa glada tillrop och förböner. Tack Gud för goda vänner och bönesvar. Predikan gick bra och alla (eller de som sa något i alla fall) verkade nöjda och välsignade, och det värmer mitt hjärta. Församlingen som lyssnar på predikan får ju ta vad de får och de förtjänar att få det bästa och Gud förtjänar att jag förmedlar det bästa. När jag kom hem blev det huvudvärkstabletter och nästan en timme på spikmattan, se'n var jag ganska ok igen. Det blev dock en fortsatt lugn dag. Magnus hämtade Johanna vid tåget i Nässjö på kvällen.

I natt sov jag bättre och idag var det Bibelsamtal som vanligt, Apostlagärningarna kapitel 5-6. Det är spännande att läsa igenom Apg. och samtala om det som står där. Allt som hände när kristendomen spreds sig över hela den då kända världen. Lite mer av deras tro och frimodighet skulle inte sitta fel idag.

Hösten verkar ha slagit till nu. Sådär mörkt och ruggigt, regnskurar och dugg däremellan, de gulnade löven blåser ner från träden så hela gräsmattan som jag ser utanför fönstret är full av gula löv. Det är dock gott att veta att Gud vet om varje löv som faller och i skapelsen har lagt ner kraften till nyskapelse, men det behövs lite vintervila emellan.

En bön från Psalm 36:6-10 får påminna oss om Guds allmakt, kärlek, trofasthet och nåd.

”Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav.
Herre, du hjälper både människor och djur.
Din nåd är dyrbar, o Gud, i dina vingars skugga finner människor tillflykt.
De får njuta överflödet i ditt hus, i din glädjes strömmar stillas deras törst.
Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.”

Blessings

Ännu en favorit :-)

 


Bön om helande och hälsa

Idag är det städdag på kåren 9-12. Jag är inte med dock. Magnus cyklade dit tidigare och nu är det bara en halvtimme kvar på städandet. Det har varit en ganska tuff vecka på flera sätt faktiskt. Dels att jag jobbat lite väl mycket, rent fysiskt, tror jag och jag känner mig inte riktigt bra. Igår hade jag dessutom en så’n där yrsel/hjärtklappning/värmesvallning bara sådär när jag liksom satt i köket och pratade med Johanna. Himla obehagligt. Har inte haft det på länge och det är jobbigt när det blir så. Det gick ju över ganska snabbt, men jag blir så matt och trött och ostadig efteråt. Och så skulle jag ju vakta på Gabriels disco på kvällen. Jag var där inne typ 5 minuter och var sedan helt slut. Varmt, ingen luft och en massa sockertoppade småungar som hoppade omkring tjoade. Inte riktigt vad jag klarade av. Som tur var kom Magnus och avlöste mig ganska snabbt när han kommit tillbaka efter att ha skjutsat Johanna till tåget, så jag kunde åka hem, ta en dusch och sätta mig i soffan med hemlagad LCHF-glass och Dobidoo på TV:n, helt ok faktiskt ;-)

Imorgon ska jag ju jobba dock. Gudstjänst, Offerdag, och jag predikar för första gången sedan juli 2012. Spännande och roligt hoppas jag att det blir. Musikkåren ska spela, så den biten blir bra i alla fall :-)

Idag kunde jag för första gången den här veckan ta en liten promenad i skogen. Det var dimma på morgonen men temperaturen är helt ok och det ser höstligt ut med skiftande färger och så, men fortfarande härligt att andas in frisk luft och en skön miljö på morgonen.

Idag tryckte jag på ”Låt Gud välja din bön” och då kom denna fram och jag tycker den känns att passa bra:

Låt mig bli frisk

”Jag sade: ’Herre, visa mig nåd, gör
mig frisk, jag har syndat mot dig.’

Herren stöder dig när du ligger sjuk.
På sjukbädden gör han dig frisk.
Herren bevarar dig och ger dig liv,
du kan prisas lycklig!”

Fritt ur Psaltaren 41:5-2

Kram

 Wish that to be true....
En höstlig blid från skogen i morse

 


Ett vinnande koncept...

Jaha, fredag igen. Jag fattar ingenting. Hur kan en vecka gå så fort? Och idag åker Johanna till Malmö till bästisen Jenny, som fyllde år i onsdags, så de ska ha en rolig helg ihop. Då ska Johanna passa på att hälsa på mormor och morfar också.

Vi var ju på föräldramöte i Gabriels klass igår och det var verkligen fullsatt. Från de flesta familjerna var båda föräldrarna representerade och det varade inte heller särskilt länge, typ 1h40min, vilket var tur för det var liksom ingen luft i klassrummet och när de väl öppnade ett par fönster var det redan försent, både huvudvärk och ont i magen. Men, men, i övrigt var det ett bra möte och jag måste säga att jag är imponerad av föräldrarnas engagemang. Det gänget som är klassföräldrar har varit det i 4 år och fortsätter detta läsåret också (ja, varför ändra ett vinnande koncept…) Det är de som fixar med aktiviteter för att samla in pengar till klassen så att klassen kan göra nå’t roligt på våren. I 3:an hade de varit på Kolmården och i 5:an hade de åkt till Göteborg och gått på Universeum och Lisenberg. Klasskassan innehöll 50’000 kr innan Göteborgsresan och den gick på runt 30’000. Så nu innehåller alltså klasskassan runt 20’000 kr, redan innan vi ens börjat med olika insamlingar. Jag har aldrig varit med om något liknande. Så coolt. Tydligen anordnar de också försäljning av hembakat på sta’n lite då och då och får in drygt 3000 varje gång. Helt sanslöst. Jag tror Gabriel hamnat rätt, he, he ;-) Och ikväll är det alltså disco då som klassen anordnar för de yngre barnen, klass 3-5 på Hubbarpskolan och säljer då godis och annat gott och då är det klart att föräldrarna ställer upp och vaktar och fixar. Jag tror att jag skrev fel tid igår, min vakttid är 19-20.30.

Idag är rörmokaren här och ska sätta in vask, toalett och dusch i det nyrenoverade badrummet. Ja, då lär det ju i alla fall vara färdigt tills Olivia kommer hem nästa helg. Skönt för flickorna med eget badrum då :-)

En bön om kärlek av Heliga Birgitta får vi del av idag:

”Gör mitt hjärta brinnande av kärleks eld
Så att allt som är dig emot
Måtte sopas bort som aska i blåsande storm.”

Blessings

 Saknar mina fika-vänner <3 <3 <3

 


Höstfärger och aktiviteter

Jodå, predikan till söndag blev färdig igår. Jag såg att den senaste predikan jag gjorde var från 1 juli 2012, så det var som sagt ett tag sedan…. Jag kommer att predika en gång i månaden september och oktober och sedan kanske lite mer. I like :-) Den i oktober blir på Familjegudstjänsten, den 6 oktober. Den blir kort och annorlunda….. säger inte mer nu ;-)

Ganska fin höstdag idag. Tittar ut och ser färgskiftningarna i träden. Tunna, vita moln på himlen och ganska soligt. Jag kom upp typ en halvtimme tidigare idag än vad jag brukar, så det känns som om klockan borde vara mer. Men tiden kommer säkert att gå snabbt senare. Gabriel ska ju till frissan i eftermiddag och jag ska hämta honom vid skolan. Han slutar 14.20 och vi ska vara där 14.30, så det blir snabba ryck.

Idag läste jag ett jättebra inlägg på Kostrådgivarna.se som är skrivet av Therese Renåker, det handlar om den hemska vågen. Läs du också. Kanske känner du igen dig. Snuttan äter som vanligt idag förresten, he, he.

Ikväll kl.18.30 är det dags för föräldramöte i Gabriels klass. Det blir väl intressant eftersom vi är helt nya i den här klassen och det ska vara slut kl.20.00, så jag hoppas det stämmer. Jag är ju inte så förtjust i föräldramöten, men både Magnus och jag ska gå så det löser sig väl. Imorgon kväll ska Gabriels klass ordna disco och då ska jag vakta där mellan 17.30-19.00, se’n får Magnus hämta Gabriel när det är slut. Ja, som sagt, det är lite mycket nu. En bön från Psaltaren som jag tycker om, men ibland har svårt att verkligen mena, även om jag vill det. Om jag ber den ofta kanske den mer och fastare slår rot i mitt hjärta. Psalm 73:23-26

”Men nu är jag alltid hos dig, du håller mig vid handen.
Du leder mig efter din vilja, du för mig på härlighetens väg.
Äger jag dig i himlen önskar jag ingenting på jorden.
Min kropp och mitt mod må svika, men jag har Gud, han är min klippa för evigt.”

Blessings

 
Katt-fasta

Ja, jag fastar alltså inte från katten, utan hon kör nog med periodisk fasta. Jag tror hon har läst Jonas Bergkvists blogg, han skriver bra. Snuttan äter ibland inte på en hel dag, bara dricker, och näst dag äter hon som vanligt igen. Idag verkar vara en faste-dag. Katter är smarta, de känner efter när de är hungriga och äter då. Och verkar må bra av det. Det är bara vi människor som ska krångla till det så mycket, som t.ex. alla löpsedlar på kvällstidningarna skriker ut att det ena eller andra är jättebra och nästa dag är det jättefarligt och det finns de som är för och emot av olika anledningar. Suck. Jag vet ju vilken kunskap jag har och vem som kan mycket som man kan lära sig mer av, så det är helt ok att inte köpa tidningen och ännu bättre att inte tro på allt som står där. Jag bläddrar hellre i ”skvallertidningar” för då vet jag att det förmodligen inte är sant, än i ”Hälsotidningar” som säger sig veta allt och får det mesta fel. Nåja, nog om det.

 Igår började hösten på riktigt. Det var mulet på förmiddagen och regnade på eftermiddagen. Idag är det en väldig dimma. Det är punktering på Gabriels cykel och hålet är så litet så vi hittar inte det. Magnus ska köpa ny slang idag, men vi har fått köra Gabriel till skolan både igår och idag. Och imorgon blir det också bil för då måste jag hämta honom direkt när han slutar för han ska äntligen få gå till frissan och klippa sig.

Igår hade vi Ekumenisk bönesamling på kåren på förmiddagen. 25 pers och en bra samling, var det. Nu jobbar jag hemma resten av veckan. Jag behöver skriva och redigera predikan till söndag och det tar ju sin tid och kraft och däremellan måste jag vila. Det är lätt att ta i för mycket med sådant som är roligt.

Jag är i en lite svacka – period känns det som. Ostadig och yrslig. Tråkigt. Och då är det speciellt viktigt att inte ta i för mycket. Jag gör vad jag kan för att låta bli ;-) Här är en bön om Överlåtelse, av Augustinus:

”Allsmäktige Gud, du har en sådan omsorg om var och en av oss, som frågade du blott efter honom ensam, och en sådan omsorg om alla, som vore de blott en enda.
Jag ser att somliga ting förgås och att andra kommer i deras ställe, men du förgås aldrig. Min Gud och Fader, dig vill jag därför anförtro allt vad jag har emottagit från dig.
Då skall jag intet förlora. Du giver beständig och säker trygghet. Ty du, o Herre, har skapat mig till dig, och mitt hjärta är oroligt, till dess det finner ro i dig.”

Kram

 

 

 


Fortfarande sommarvarmt

Måndag igen och fortfarande sommarvarmt. Dags för nytt Bibelsamtal var det också kl.11.00. Vi fortsatte med Apgärningarna, kap 3-4. Det är vekligen en spännande bok där vi får följa hur evangeliet spreds till hela den då kända världen, genom helt vanliga människor, kallade av Gud och uppfyllda av den Helige Ande. Coolt. En trevlig grupp människor är det som kommer och det är givande, men precis som förra måndagen så är jag i behov av vila på spikmatta nu ;-)

Söndagen var också sommarvarm. Det var jättemycket folk i Brunnsparkskyrkan på förmiddagen så vi fick ingen plats när det var kyrkkaffe. Vi  åkte hem och fikade :-) På kvällen var sista torgmötet för säsongen och direkt efter det körde Magnus direkt till Jönköping för att hämta Johanna vid bussen. 

Idag fyller Snuttan 4 år. Hon fick en kattleksak i födelsedagspresent i morse, men hon är inte särskilt begeistrad av den.... Kanske hon blir det senare (eller inte...).

I morse läste jag Psalm 62, här är verserna 6-9 ur den:

”Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp.
Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg.
Från Gud kommer min hjälp och min ära,
Gud är min tillflykt, min starka klippa.
Sätt alltid din lit till honom, du folk, öppna ditt hjärta för honom.
Gud är vår tillflykt.”

Blessings

 

Andetag för andetag

Det blir ett kort inlägg idag. En ledig lördag. Johanna är i Trollhättan. Gabriel och jag ska åka till Fyndlagret och se om de har några solglasögon – Gabriels har gått sönder. Magnus ska försöka sätta upp galler på balkongen så vi kan göra en ”catio”= kattveranda (cat=katt, patio=veranda). Hon tycker det är så spännande att gå ut på balkongen.

Det är sol och varmt idag också. Så skönt. Fortsätt så :-)

Imorgon är det TV-gudstjänst i Brunnsparkskyrkan igen och på kvällen är det sista Torgmötet för säsongen.

En kort bön om hopp:

”Gud, du andas genom allt så att hela världen lever varje natt och varje dag, andetag för andetag”.

Kram

 

Hylla Herren - ändå

Så var det dags att känna sig lite låg igen. Idag är ett lågvattenmärke. Jag har ju mått hyfsat ett tag och faktiskt kunnat glädja mig åt det. Idag är inte en sådan dag. Känner mig tung, yrslig, ostadig, låg, ja, typ så. Men det går över, det vet jag, vet bara inte när. Det kan gå snabbt eller ta lite längre tid, men det blir bättre igen. Jag skulle behöva dammsuga idag, men än så länge får det vara, orkar inte. Saknar Olivia, mitt dammsugarproffs ;-) Hon hade gjort det jättebra. Saknar henne i övrigt också förstås, men om två veckor kommer hon hem över helgen, jippie! Jag ska i alla fall ta mig ner till centrum lite senare nu på förmiddagen. Magnus säljer Stridsrop på Ica på fredagsförmiddagar så jag lovade titta in till honom och så ska jag kolla in torgmarknaden som är varje fredag. Kanske det kan få mig att må lite bättre, en stund i alla fall. Idag är det mulet men fortfarande varmt. Kanske försöker solen titta fram senare. Det verkar som att den börjar leta efter en bra plats att bryta igenom molnen. Johanna ska iväg till Jimmy (pojkvännen) i helgen igen. Så nu blir vi ett-barns-föräldrar den här helgen också ;-)

Jag försöker idag ge lite uppmuntran till både mig och alla andra med en tacksägelsepsalm ur Psaltaren,

Psalm 100:

”Hylla Herren, hela världen, tjäna Herren med glädje, träd fram inför honom med jubelrop!

Besinna att Herren är Gud, han har gjort oss och vi är hans, hans folk, fåren i hans hjord.

Gå in genom hans portar med tacksägelse, kom till hans förgårdar med lovsång.

Tacka honom, prisa hans namn, ty Herren är god, evigt varar hans nåd, 

från släkte till släkte hans trofasthet.”

Blessings

 

 

 

 


Kråkskratt

När jag kom ut ur skogen idag efter min morgonpromenad, vilken faktiskt var riktigt lång, ända till Strånnasjön och tillbaka, möttes jag av några kråkor i träden och de lät så roligt. En kråka som var precis framför mig skrattade (lät det som) först, sedan sa han ”kvitt” och se’n ”prutt”. Jag började skratta för mig själv. Det lät verkligen som att kråkan pruttade, men jag antar att det är det lätet som ska vara det kraxande som är speciellt för kråkor. Jag upptäckte i alla fall att kråkor har flera olika läten och gärna använder sig av dem. Undrar vad han sa egentligen ;-)

Det var jätteskönt ute idag. Inte lika kyligt som det varit några morgnar och alldeles vindstilla. Jag gick ju till Strånna och den var blank och stilla. Riktigt vacker. I skogen har det ploppat upp en del svamp, många prickiga flugsvampar men också en hel del annat. Ja, jag plockar ju inte dem ändå, men det är ju intressant att se.

Jag har ont i ländryggen idag. Kändes redan när jag steg upp, men se’n gick det bra att promenera. Men nu när jag suttit en stund och skulle resa mig, aj, aj. Hm, weird. Jag vet inte att jag gjort något särskilt för att det ska göra ont där. Nåja, det går väl över, det med. Får se till att inte stelna till.

Nu saknar jag mina fika-dejter. Det var så längesedan jag var ute och fikade med en vän. Och jag hade ju ett antal att välja mellan på Limhamn. Suck. Speciellt när jag inte jobbar mer än 25% så är ju sådana tillfällen en energipåfyllare ;-) Jag måste se till att fylla på med fika-kompisar här också :-)

Idag blir det en morgonbön av Martin Luther:

”Jag tackar dig, Gud, min Fader i himmelen,
genom Jesus Kristus, din käre Son, för att du i
natt har skyddat mig från allt ont och farligt.
Jag ber dig att du förlåter mig mina synder och
idag bevarar mig för synd och allt ont. Låt mig
leva efter din vilja.
Jag överlämnar mig med kropp och själ i dina
händer. Låt din helige ängel vara med mig, så att
den onde fienden inte får makt med mig.

Kram

 
 Flugsvamp
Morgon vid Strånna
 
 

 


Livet - kanske

Man skulle kunna tro att det är mitt i sommaren om man bara tittar ut genom fönstret. Blå himmel. Solen skiner. Det blåser knappt och alla bär solglasögon. Dock var det lite kyligt när jag gick en sväng i skogen i morse och på radion sa att det varit 0,3 minusgrader nå’nstans i länet i natt. Så, det går åt kallare tider, men än så länge är dagarna sköna. Magnus körde till Stockholm tidigt i morse för att vara med på en kursdag i arbetsmiljö (tror jag). Han kommer tillbaka senare ikväll. Det är ju inte så långt till Stockholm för oss nu längre så det är lättare att ta sig dit över dagen.

Nu är snart badrummet färdigrenoverat. Målaren var här igår och är här nu för att avsluta sitt arbete idag. Se’n är det nog bara kvar att installera allt som ska in där. Skönt. Det är ju inte optimalt att ha hantverkare i hemmet hela tiden, speciellt när man själv är hemma mycket. Men de väsnas inte mer i alla fall.

Jag har drömt en massa de senaste nätterna. Gör det ibland. Märkliga drömmar. Ändå kommer jag inte ihåg så jättemycket efteråt, mer än känslorna som följde med. Skumt. Är lite yrslig just nu, men hoppas att det blir bättre snart. Har mått ganska hyfsat ändå en tid nu och det är ju så att det går upp och ner det där måendet. Antar att det är livet. Kanske.

Idag läste jag Psalm 51 och här får du vers 3-14:

”Förbarma dig, Gud, i din nåd, stryk ut mina synder i din stora godhet.

Gör mig fri från all min skuld och rena mig från min synd.

Jag vet vad jag har brutit, min synd står alltid inför mig.

Mot dig, bara mot dig har jag syndat, jag har gjort det som är ont i dina ögon.

Du har rätt när du ställer mig till svars, den dom du fäller är rättvis.

I skuld är jag född, i synd blev jag till i min moders liv.

Du som älskar ett uppriktigt hjärta, ge mig vishet i mitt innersta.

Rena mig med isop från min synd, tvätta mig vit som snö.

Låt mig få höra glädjerop och lovsång, låt den du har krossat få jubla.

Vänd bort din blick från mina synder, stryk ut all min skuld.

Skapa i mig, Gud, ett rent hjärta, ge mig ett nytt och stadigt sinne.

Driv inte bort mig från din närhet, ta inte ifrån mig din heliga ande.

Låt mig åter glädjas över att du räddar, håll mig uppe, ge mig ett villigt sinne.”

Kram

 :-)

Rollin' on

Idag har jag börjat bibelsamtalen vi har på kåren på måndagar kl.11 – 12.30. Vi var 11 st (12 med Magnus som kom och gick) och då var det ändå några som fattades. Riktigt trevligt var det och vi började på Apostlagärningarna idag. Det är ju en spännande bok med ganska många kapitel så det blir säkert givande. Det kändes också bra att få börja jobba på det sättet igen lite grand. Nu är jag hemma och är lite sliten, men det är ju också därför som jag bara jobbar 25% än så länge.

Igår var vi på gudstjänst i Brunnsparkskyrkan och vi såg TV- gudstjänsten tillsammans. Det spelades ju in fyra gudstjänster där i våras och vår musikkår var med och spelade och några var med och sjöng i den gemensamma kören - Samklang. Det var en riktigt bra gudstjänst och musikkåren skötte sig utmärkt, så klart ;-) Se gärna hela gudstjänsten här.

Så har då höstmånaden september börjat. Ja, det var lite höstligt i morse, men solen är framme nu och det är ganska varmt igen. Det ska visst bli varmare i veckan. Men nu rullar det på.

Psalm 145:13b-18 blir det idag:

”Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör.
Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar.
Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid.
Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger.
Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör.
Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom.”
 
Blessings

 Den här är så rolig - kanske skulle ha på kontorsdörren :-)

 


RSS 2.0