Halloween och två glada marsvin :-)

Idag är det den 31 oktober och Halloween (All Hallows Eve). Undrar om det kommer några "Trick - or - Treat" - ungar och ringer på. Det finns ju ganska många barn i området så risken finns ju. Jag har laddat upp med en skål fruktkolor om det skulle vara så.
 
Idag ska jag baka tårtbotten till Gabriels kalas vi ska ha på lördag. Och imorgon får vi fortsätta förbereda lite. Han fyller ju år imorgon, och det längtar han till, så han får presenter både imorgon och på lördag. På lördag förmiddag är det också en musikandakt på Nya Griftegården, där Musikkåren spelar och Magnus ska leda och tala lite. Han är jättenervös för det brukar visst vara väldigt mycket folk som står runt omkring och tittar och lyssnar. Han som brukar leda det hela har tyvärr blivit sjuk så därför blir det Magnus istället. Det kommer säkert att gå jättebra dock.
 
Vi har två glada marsvin just nu i alla fall. Förra helgen fick vi köpa en annan sorts hö till dem för det vanliga var slut och affären skulle inte få in nytt förrän idag. De har inte ätit något av det andra höet. Det var inte populärt alls, så de har tuggat ovanligt mycket på gallret till buren, vilket är ganska irriterande ibland. När jag hade kört Gabriel hem till ett par kompisar i förmiddags körde jag in om djuraffären och köpte rätt sorts hö, vilket de fick när jag kom hem. Oj, vad glada de blev. De stod vi hö-hållaren och tuggade i sig hur länge som helst :-) Tänk vad lite det ska till för att de ska bli glada.
 
Idag blir det Psalm 121 som jag delar. Herren är den som hjälper, alltid.
"Jag ser upp emot bergen: varifrån skall jag få hjälp?
Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord.
Han låter inte din fot slinta, han vakar ständigt över dina steg.
Han sover aldrig, han vakar ständigt, han som beskyddar Israel.
Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida.
Solen skall inte skada dig om dagen, inte månen om natten.
Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv.
Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och för evigt".
 
Blessings
Pumpan som Gabriel fick på Skördefesten :-)
 
 
 
 
 
 

Fördel Tranås

Ja, vi slapp det mesta av stormen Simone som har härjat i de sydligare delarna av landet. På nyheterna igår kväll visade de från Halmstad där det blåste ca 40 sekundmeter i vindbyarna och i Skåne var det också ganska tufft. En del tåg ställdes in och träd hade fallit över vägar på olika ställen. Men, som sagt, vi var ganska förskonade. Det regnade mest här. Visst, det blåste en del i natt, men det var ju inte så illa som det kunde varit. De flesta hade lärt sig av tidigare stormar och skaffat batterier och stearinljus. Jag hörde på radion att några kranat upp vatten för att ha ifall vattnet stängdes o.s.v. Idag är det i alla fall solsken här än så länge och visst, det blåser en del men det är milt ändå.

Gabriel hade haft en rolig dag igår. De var på Äventyrsbadet i Mjölby och sedan åt de lunch på Mc Donalds där. Se’n var han med hemma hos några av kompisarna och kom inte hem förrän efter kl.18. Han somnade snabbt på kvällen i alla fall :-) Idag ska han och Olivia hjälpas åt att skära ut pumpan han fick på Skördefesten, så vi kan ha en Halloween - ljuslykta i några dagar i alla fall. Den är lite avlång och oformlig så vi får väl se hur den blir när den blivit skuren, men det är en pumpa i alla fall.

Jag ska jobba en del på predikan och programmet till söndagens gudstjänst. Det är min tur igen :-)

Jag läste klart Psalm 119 idag. Den är ju ganska lång och de sista verserna 169-176 får bli dagens bibelord:

”Herre, låt mitt rop tränga fram till dig, ge mig förstånd, som du har sagt.

Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat.

Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar.

Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga.

Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar.

Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust.

Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp.

Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud”.

Blessings

 

 

 


Varning

Det har visst utfärdats en klass 3 varning för västkusten. Hoppas det inte kommer hit. Hörde på radion imorse att i södra Sverige uppmanar man folk att inte ge sig iväg till jobb om man inte absolut måste. Här verkar allt som vanligt än så länge i alla fall. Lite blåsigare än vanligt men milt och skönt i luften. Gabriel har åkt med kompisar till nå't äventyrsbad idag. De har det säkert jättekul.

I lördags var det ju höstkonserten med Simon Frisk och det var en höjdare, Jag var inte själv med, men både Magnus, Gabriel och Olivia var där och det var ca 130 pers allt som allt och alla var mycket imponerade av musiken :-). Igår hade vi gudstjänst som vanligt och musikkåren spelade även då. Senare  på eftermiddagen var vi på hemgrupp, vilket alltid är givande.

Idag, måndag, är det bara barnen som har höstlov. Vi andra fortsätter med samtalen om äventyren i Apostlagärningarna och det är spännande. Det borde vara fler som kom med till Bibelsamtalen. Idag kom vi att prata om "syndakataloger", det var också speciellt ;-)

Nu är det strax dags för mig att vila känner jag. Ska bara skriva färdigt här.

"Gud, hjälp mig se på mig själv med dina ögon. Bevara mig som din ögonsten"

Kram

 
 

 


Mjaaaaaurdröm…

Jag tror att Snuttan drömde en mardröm i natt. Hon låg vid mina fötter som hon brukar och började plötsligt jama, riktigt ynkligt, flera gånger. Så jag klappade henne och pratade lugnande med henne. Då vaknade hon till och klättrade högra upp på mig och la sig där så jag kunde hålla henne i tassen. Hon är ju bara för mysig, vår lilla kisse.

I eftermiddag är det då dags för höstkonserten med Musikkåren och Simon Frisk. Magnus kommer i alla fall att vara där. Vi får väl se hur resten av oss kommer att göra. Det blir förhoppningsvis mycket folk och ganska livligt, så personligen vet jag inte om jag orkar. Imorgon har vi ju både gudstjänst på förmiddagen och hemgrupp på eftermiddagen (och jag börjar inte jobba 50% förrän den 1/11 ;-) fast allt detta är ju inte jobb förstås, men lika tröttande.

Ikväll får vi inte glömma att ställa tillbaka klockan. Nu är det dags för vintertid igen och vi får sova en timme extra i natt, och det kan ju bli skönt.

Ett av bibelorden för den här helgen är Psalm 62:10-13. Början på den psalmen är en bra grund att stå på för det som kommer senare. Början är såhär, v.1-3:

”Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer min räddning.

Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg”.

v.10-13:

”Bara en vindfläkt är människorna, de dödliga endast ett bländverk.

Läggs de i vågskålen höjer den sig, ja, de är lättare än luft.

Lita inte till våld, sätt inte ert hopp till rövat gods.

Om än er rikedom växer, förtrösta inte på den.

Ett har Gud talat, två ting har jag hört: att Gud har makten, att du, Herre, är trofast.

Du lönar var och en efter vad han har gjort”.

Blessings

 

 

 


"Vilka fina tatueringar du har...."

… hörde jag bakom mig i omklädningsrummet efter träningen i morse. En liten tjej i kanske 9-års åldern som beundrade min kroppskonst. Tack så mycket sa jag. Hon hade själv en ”tatuering” på benet. Den hade hon ritat med tatueringspennor. Och hon skulle ha riktiga när hon blir stor, sa hon. Gulligt! Sån’t blir man glad för. Eftersom gymmet ligger på simhallen så är det samma omklädningsrum för alla aktiviteter och ofta kommer skolklasser dit för att simma. Men idag lät det som att de som jag pratade med skulle ha mer av en rolig dag, med vattenlekar och se’n hade de matsäck med sig. De skulle nog ha en rolig dag nu innan höstlovet.

Idag skiner solen men det blåser fortfarande ganska rejält. Det behövs verkligen städas här hemma också idag. Suck. Skulle haft ett Harry Potter trollspö och fixat städningen med ;-) Just nu ligger Snuttan på min arm och spinner och det är mycket mysigare än städning.

Imorgon eftermiddag har Musikkåren höstkonsert på kåren med Simon Frisk som solist. Det är en del av ett Musiksafari i hela stan som Tranås musikföreningar anordnar. Vi hoppas på en fin eftermiddag med mycket folk.

Olivia kommer hem i eftermiddag (jippie!) och Johanna åker iväg (suck). Ja, så är det att vara tonårsförälder ;-) Men nästa helg är alla här i alla fall, till och med Jimmy så det blir en extra. Men det blir kul för Gabriel när han fyller år.

Idag började jag läsa Psalm 119 och fastnade för några av verserna som jag har strukit under. De två första har jag haft som minnesverser i något sammanhang och de sitter fast i huvudet. Det är bra med minnesverser. Det funkar. Delar gärna med mig av dem idag, v:10-11 och 37-40

”Helhjärtat vänder jag mig till dig, låt mig aldrig villas bort från dina bud.

Vad du har sagt bevarar jag i mitt hjärta, så att jag aldrig syndar mot dig”.

”Vänd min blick från det meningslösa, skänk mig liv, som du har sagt.

Håll ditt löfte till din tjänare, så kan jag leva i gudsfruktan.

Ta bort vanäran som skrämmer mig, dina lagar är alltid goda.

Jag längtar till dina befallningar, låt din rättfärdighet skänka mig liv”.

Blessings

 This is so cute <3
 

 

 

 


Blåsigt

Jag har tidigare sagt att det inte blåser här (och det gör det väl inte om man jämför med Limhamn ;-) men idag blåser det faktiskt. Det syns till och med i de kraftiga träden. Dessutom är luften lite råare än t.ex. igår, så det är väl det som gör att det känns lite extra. Annars är det ju ganska varmt väder för att vara slutet av oktober. Solen tittar fram mellan molnen och man ser en blå himmel också, så klaga på det kan man ju inte.

I morse var det bibel och bön för oss pastorer i församlingshemmet och nästa torsdag morgon är det frukost och planering. Varje månad är det så, vilket är en bra rutin tycker jag. Förra månaden var det i Löfstakyrkan. Magnus och jag gick och fikade efteråt och nu är jag hemma igen. De har förresten satt upp ett ”rökning förbjudet”- klistermärke på entrédörren, så kanske det kan hjälpa mot fimparna som ofta ligger på marken utanför entrén. Tyvärr hjälper det ju inte mot balkongrökningen, men alltid nå’t. Det lönar sig tydligen lite att påpeka i alla fall.

Igår provbakade jag tårtbotten till Gabriels tårta (han fyller ju år den 1 nov.), men den blev lite smaklös. Jag får ändra lite och provbaka en ny idag. Det måste ju bli gott.

Idag är det ju FN-dagen och jag hittade en bön som är just för denna dagen:

”Herre,
befria oss från överlägsenhet i alla former.
Närhelst vi möter någon som har en annan religion,
eller ingen alls,
hjälp oss att gå varsamt fram, med respekt.
Du har ju varit där före oss,
och din Ande har du blåst in i varje människa.
Detta ber vi om, genom Jesus Kristus, vår herre”.

Blessings

 Funny ;-)
 

 


Inget nytt under solen

Det är snart slutet av oktober och pengarna är i det närmaste slut. Jag var och handlade på Willys idag och hade ca 20 kr för lite på kortet när jag skulle betala. Fick ta det andra kortet som går till mitt ”lönekonto” för där visste jag att det fanns typ 200 kr mer än på det andra, så nu är det i det närmaste tomt istället…. Sån’t här gör mig superstressad. Jag har faktiskt aldrig varit med om att ha så lite pengar förut. Även om det varit skralt och Magnus ibland inte haft många ören, speciellt under åren han hade firman, så har jag alltid haft extra att ta av. Nu är det inte så. Efter sommarens flytt och lönekontorets reglering av sjukpengen, kommer jag inte i kapp. Det positiva är ju att om någon skulle skimma mina kort blev de mycket besvikna ;-) Har man inte så mycket så kan man inte heller bli av med så mycket. Jag har försökt, och försöker, sälja lite grejor på loppis-sidor på Facebook bl.a., men det går inte så bra. Nä, vi (Magnus och jag) måste ta ett snack om hushållsbudgeten och lägga upp en plan. Jag vet ju att det är viktigt, men vi har faktiskt aldrig direkt behövt göra det för det har funkat så bra ändå. Nu är det dock dags.

Så började jag läsa i Predikaren i Bibeln idag och den är ju uppmuntrande….eller inte. Det bröjar med ”Tomhet, tomhet, idel tomhet.” Det låter väl som en happy thought att börja dagen med ;-) I alla fall så är det, enligt Predikaren, dumt att jobba hårt för att samla på sig en massa ägodelar eller bygga upp ett företag till att bli det bästa o.s.v. för man kommer ändå att för lämna det till någon annan när man dör och vem vet om den personen är duktig att ta hand om det. Och solen går upp över både onda och goda, över visa och dårar. Alla går samma öde till mötes, alla ska dö en dag oavsett om du är rik eller fattig. Så står det i Pred. 2:24-25: ”Det finns för människan ingenting gott utom att äta och dricka och finna glädje mitt i all sin möda. Jag har insett att detta är en Guds gåva. Ty vem äter och vem gläder sig Gud förutan?” Så vi får väl ta och finna glädjen i Gud mitt i vardagen och i det glada och det ledsna, för i Gud är ändå glädjen.

Kram

 

 


Sömnig

Ja, det blir man idag. Regnigt och ruskigt och mörkt är det. Har dock varit och tränat idag på morgonen. Idag var det inte lika mycket folk och jag behövde inte köa för någon av maskinerna, så det gick ganska fort idag. Det var skönt att komma hem och mysa i soffan med kaffe och bibel :-) Jag har precis läst igenom Ordspråksboken och varje gång jag läser den så fascineras jag av visheten (ja, den skrevs ju av Salomo som var världens visaste man) och djupet i det som står där. Och ändå är mycket av det ganska självklart och logiskt, fast de flesta av oss misslyckas med att leva efter det. Kanske får det bli en predikoserie utifrån den boken någon gång framöver ;-)

Gabriel har en bra vecka. I eftermiddag ska han med klassen till Holavedsgymnasiet och titta på en dansuppvisning och se’n ska jag hämta honom där (jag körde honom till skolan i morse). Onsdag, torsdag och fredag har de ”elevens val”, så imorgon ska han titta på film. På torsdag ska han göra masker och på fredag ska han ha drama. Se’n börjar höstlovet. Så det är ju lite tröst i höstvädret. Och det gör ju inte saken sämre att han fyller år den 1 november. Tänk att Gabriel blir 12 år. Stora barn har vi nu….

Idag blir det en favorit i repris igen. Överlåtelsebön som jag gillar:

”Du som ville mitt liv och har skapat mig efter din vilja,
allt i mig känner du och omsluter med ömhet,
det svaga likaväl som det starka, det sjuka likaväl som det friska.
Därför överlämnar jag mig åt dig utan fruktan och förbehåll.
Fyll mig med ditt goda, så att jag blir till välsignelse.
Jag prisar din vishet, du som tar till dig det skadade och lägger din skatt i bräckliga 
lerkärl. Amen”.

Blessings

 

 


Sök din stads bästa

Detta uttryck har ju under ett antal år varit kännetecknande för FA i Sverige och nu kommer tydligen ett nytt visionsdokument så jag tyckte det var läge igår att predika om att Söka stadens bästa. Det utgår från Jeremias brev till fångarna som blivit deporterade till Babylonien och där Herren säger till dem att inte sitta med armarna i kors och gråta över sin situation utan att gilla läget (typ). Bryt ihop och kom igen, skulle man kunna säga - ”Så säger Herren Sebaot, Israels Gud, till alla de deporterade som han fört bort från Jerusalem till Babylonien: Bygg er hus och bo i dem. Plantera trädgårdar och ät frukten från dem. Ta er hustrur och avla söner och döttrar, ta hustrur åt era söner och ge era döttrar åt män, så att de föder söner och döttrar. Bli flera där, inte färre! Gör allt för att den stad jag har deporterat er till skall blomstra, och be till Herren för den. Ty dess välgång är er välgång. Så säger Herren Sebaot, Israels Gud: Låt inte lura er av profeterna bland er eller av era spåmän och bry er inte om drömmarna de drömmer. Ty lögn är vad de profeterar för er i mitt namn. Jag har inte sänt dem, säger Herren.  Så säger Herren: Först när sjuttio år har gått för Babylonien skall jag ta mig an er och uppfylla mitt löfte att föra er tillbaka hit. Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren. Jag skall vända ert öde och samla in er från alla de folk och alla de platser till vilka jag har fördrivit er, säger Herren. Jag skall låta er återvända till den plats jag har förvisat er från".

Jag spelade en liten bit av Boney M, Rivers of Babylon, ha, ha. Det verkade uppskattat. Vi ska inte sitta och gråta och längta till himlen utan söka vår omgivnings bästa och investera våra liv för andra människor, då kommer löftet i vers 11: "Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp".

Ja, det blev en bra söndag i alla fall. Ganska mycket folk på gudstjänsten vilket alltid är riktigt kul.  Som vanligt var jag helt slut efteråt och en bra stund på spikmattan och värktabletter fick det bli. Det är det nog ändå värt :-)

Så idag, måndag, en regnig och ruskig sådan. Bibelsamtal igen om Paulus' och Barnabas' äventyr i Apg. Också det spännande varje gång vi får läsa och samtala.

Nu fortsätter dagen och jag ska vila igen om en liten stund. En välbehövlig vila.

En psalmvers ur sv. psalmboken bjuder jag på idag:

Ge oss mod att våga leva
Ge oss mod att våga älska.
Ge oss mod att våga bära
ett bud om vår Gud och hans Son

Ge oss kraft att kunna segra
över allt som vill oss binda.
Ge oss kraft att kunna vandra
den väg som du stakat ut åt oss.

Kram

 

"Håll mitt hjärta nära Dig"

Ännu en ledig lördag. Skönt. Kändes dock som minusgrader tidigare och det var frost på gräsmattan utanför.

Igår var jag och tränade först och sedan fikade jag hos min väninna. Trevligt att se hur hon har det. Jag var lite tung, ostadig och mossig redan innan jag åkte dit och blev förstås ännu mer efteråt. Det är ju ganska typiskt. Fast man gör trevliga, roliga saker, så kommer det efteråt. Jag låg på spikmattan i mer än en timme med mindfulness och avslappningsövningar i hörlurarna. Det blev lite bättre, jag var rätt tung och ostadig hela da’n. Det känns lite tungt idag också, men idag ska jag ju ta det lugnt så det ska väl funka, hoppas jag. Jag behöver åka och köpa hö till marsvinen, men annars så är det lugnt. Jag ska repetera predikan lite inför gudstjänsten imorgon. Magnus och Gabriel ska byta däck på bilen senare. Dags för vinterdäck. Suck!

Johanna är glad att ha Jimmy här. Får väl se vad de tänker hitta på idag. De kom precis upp till frukost….

Tänk att det snart är höstlov. Det betyder att barnen då redan gått 10 veckor i skolan. 10 veckor – det är ju ett helt sommarlov ;-) Se’n är det bara 6-7 veckor kvar till jullovet. Hm. Lite skrämmande är det allt.

En kort bön för idag:

”Möt mig som den jag är; håll mitt hjärta nära dig,
gör mig till den jag skall bli och lev i mig”.

Blessings

 

 


Guds ständiga närvaro

Så var det då en mulen och duggregnig dag igen. Men prognosen säger att helgen ska bli fin i alla fall. I morse var jag och handlade på Ica. Blundade när jag tryckte på ”godkänn—knappen” till betalningen. Puh, det gick igenom. Visste inte riktigt om pengarna på kortet skulle räcka, men det gjorde de. Tur att jag får barnbidrag imorgon. Jag hoppas det i alla fall. Tjejerna ska ju börja få studiebidrag från och med den här månaden och då kommer inte det förrän den 31/10. Men Gabriels bör ju komma som vanligt.

Magnus kom hem vid 21-tiden igår. De hade kunnat ha utvecklingssamtalet i alla fall för en av de andra lärarna, som Olivia har mest just nu, tog hand om det istället, så det var ju bra. Hon sköter sig tydligen alldeles utmärkt. Bra betyg och en naturlig ledargestalt inom träningen. Det värmer i hjärtat på en stolt mamma :-)

Jag fick svar från Din Bostad häromdagen angående cigarettrökandet och tyvärr kan de inte göra mer än vad de gjort, skrivit trivselregler och påpekat olämpligheten i informationsbreven, för det har ingen laglig rätt att förbjuda någon att röka på sin balkong. Så, jaha, så var det med det. Jag skrev en vädjan - lapp och satte på väggen i entrén, där jag ber om visad hänsyn då det är väldigt obehagligt för oss. Igår kände jag inte så mycket lukt, men i morse fick jag vakna till oset igen. Mysigt….. not. Tråkigt. Man vill ju inte direkt flytta en gång till. Usch nej!

Nåja, imorgon kommer Jimmy (Johannas pojkvän) och hälsar på i helgen. Det blir säkert trevligt. Då behöver hon ju inte gå i pyjamas hela lördagen i alla fall, ha, ha.

En Tack-bön jag hittade på nätet. Skönt att få rätt perspektiv på livet. Håll till godo:

”Tack Gud för din ständiga närvaro
tack för att du möter oss som vi är
Hjälp oss att lita på din kärlek
och ge vidare av allt du ger oss
Amen”

Blessings

 

 


Ommålat

Väntrummet hos doktorn var inte skrikigt längre. Den röda väggen var borta och ommålad i en mjuk, ljusgrå färg. Hyllan med radion var borta, så det var inget skrålande. Möbleringen av stolarna och borden var också lite annorlunda och ganska mysigt. Fortfarande lite väl ljusa lampor och både gardiner och stolar gick ju i rött, men det var inte lika påtagligt nu när väggen var ljus. Så, det var ju en positiv överraskning. Men jag fattar fortfarande inte varför han måste vara 15 minuter sen varje gång. Undrar om det är någon slags standardprocedur här i Tranås…. Nåja, jag ska börja jobba 50% 1 november och har det till att börja med t.o.m. 31 januari nästa år. Så ska jag träffa honom igen den 17 januari och prata om hur vi gör framöver efter det. Förmodligen 50 % ett tag till, kan jag tänka mig innan jag ev. vågar öka till 75%. Vi får se, så här är det i alla fall. Jag bad också att få en samtalskontakt som jag kan få komma till och ”prata av mig” till ibland. Jag har ju inte så många att prata med här än och kan behöva någon utifrån att lufta tankar och känslor och få lite nya perspektiv på saker och ting ibland. Det händer ju att man fastnar i vissa tankar och då är det bra att få ut det.

Magnus körde till Helsingborg i morse och när han kommit nästan halvvägs fick han reda på att utvecklingssamtalet är inställt, för mentorn är sjuk. Han bestämde sig dock för att köra dit ändå och träffa Olivia så hon får sin skinnrock 0ch sina vantar som hon behöver och som han tog med.

Idag får du en indisk dikt, ”Dagen idag…”

”Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det. 
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag. 
Den är din
”.

Kram

 

Tränad

Första riktiga träningspasset på Actic idag. Kändes lite ovant. Maskinerna fungerar ju inte helt som de på Aktiv Rehab, men ungefär, så det var lite meckande att få till rätt inställning emellanåt, men det gick bra annars. Olika åldrar och relativt mycket folk för att vara en vanlig tisdagsmorgon tycker jag och tydligen var det så också enligt ett par damer som brukar gå dit vid den här tiden. Jag tänkte när jag gick in att det kanske är folk där som är med i någon av de andra kyrkorna och känner igen mig, fast jag inte känner igen dem, och mycket riktigt, i omklädningsrummet efteråt var det två damer som jag träffat i Brunnsparkskyrkan som sa: ”Ja, nu känner jag igen dig”. ”Oj då”, sa jag ;-) Så presenterade de sig och vi konstaterade att det är svårt att känna igen folk när man ses i ”fel” miljö. Men det är bara att vänja sig ;-)

När jag kom hem gjorde jag en cappuccino på vår exklusiva espressomaskin. Det var så längesedan jag använde mig av den nu så det var verkligen dags. Och gott var det också. Jag ska jobba lite på predikan och mötesprogram till söndag idag. Magnus och jag kom överens om att det är bäst om jag predikar på söndag, så han slipper alla förberedelser den här veckan. Han ska nämligen köra till Helsingborg imorgon för att gå på utvecklingssamtal med Olivia hos hennes mentor i skolan. Och som det ser ut nu, så kommer min predikan att ha rubriken ”Sök din stads bästa”. Det tog några år för mig att få den FA-visionen att sjunka in och kunna applicera den till vardagen, så jag passar på att predika den nu, för FA kommer med en ny nationell vision nu i höst, som tydligen heter nå’t i stil med ”Jesus till alla”. Det är ju visserligen lite enklare än det förra och ett bra komplement till att söka sin stads bästa.

Imorgon bitti ska jag till min psykiater igen. Tänk att det gått nästan två månader sedan sist (eller 1½), och vi ska bestämma om jag ska börja på 50% nästa månad, vilket verkar vara vägen att gå. Jag får promenera dit i alla fall eftersom Magnus ska köra till Skåne, men vädret verkar ju bli bra, så det ska väl inte vara några problem.

En bön om ett rent sinne, av Dag Hammarskjöld:

Giv mig ett rent sinne - att jag må se dig,
Ett ödmjukt sinne – att jag må höra dig,
Ett kärlekens sinne – att jag må tjäna dig,
Ett trons sinne – att jag må förbli i dig”.

Blessings

 

 


Tacksamhet

Ja, Tacksamhet var temat för både predikan och samtal i hemgruppen igår. Det är så ofta vi ber om så mycket och får så mycket, men glömmer tacka. Och även att komma ihåg att tacka för det vi tar för givet. Ibland är det bättre för oss att tacka än att gräva ner sig även i de svåra stunderna. Tacksamheten gör att man mår bättre i både kropp och själ. När jag mådde som allra sämst för ungefär ett år sedan började jag skriva en lista på saker jag var tacksam för, så att jag kunde få ett annat perspektiv på tillvaron. Jag fyller på listan nå'n gång då och då.

Idag är det ruggigt, mulet och tidigare var det duggregn. Detta i kontrast till helgens vackra, färgsprakande och soliga höstdagar. Men oj, nu försöker solen titta fram, yeah. Och eftersom det idag också är måndag så har vi Bibelsamtal och vi fortsätter med de spännande berättelserna i Apostlagärningarna.

Imorgon tänkte jag få användning för mitt nya Actic-kort. Skönt att äntligen få komma igång med det "på riktigt".

Idag delar jag hela Sinnesrobönen. Det är ju oftast bara den första delen vi hör och ber, men här är hela:

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

 Låt dock aldrig min sinnesro bli så total att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt. Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring bara för att det som är fel är lag och normalt, att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet bara för att jag är i minoritet. Varje ny tanke startar alltid hos en ensam".

Kram

 

 


Sol och kyla is backa

Efter några mulna dagar är solen tillbaka och med den lite kyligare i luften, men det värmer upp efter hand. Jättefint är det idag. Jag var iväg och köpte mitt Actic-kort på morgonen och jag slapp skrapa rutorna för att bilen hunnit stå i solen en stund (det var ju typ en timme senare än på vardagarna) så det var skönt, men det kändes kallt och friskt. En vacker höstdag idag alltså, med väldigt lite inplanerat, vilket är helt ok då morgondagen innehåller både gudstjänst och hemgrupp.

Jag har inte fått något svar från Din Bostad än angående cigarettröken, och den är en ständig följeslagare. Jag vet att det är i-landsproblem och att jag bör vara glad att vi överhuvudtaget har någonstans att bo, speciellt efter allt man ser på TV från andra delar av världen där hela familjer bor i skjul av filtar och söndriga plåttak som flyger av i stormen., men det är ju inte mindre irriterande och obehagligt för det. Och dagens Message from God på Facebook säger:

“Today, Monica, we believe God wants you to know that:

It’s good to express your feelings. Don’t hold your feelings in, suppressed they will just poison your well being. Have the courage to express them, in intelligent ways of course”. Tja, det var ju talande förstås :-)

Nåja, nog om det. Här är några verser ur Psalm 36:6-10

”Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav.
Herre, du hjälper både människor och djur.
Din nåd är dyrbar, o Gud, i dina vingars skugga finner människor tillflykt.
De får njuta överflödet i ditt hus, i din glädjes strömmar stillas deras törst.
Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus”.

Blessings

 :-)

 


Actic it is

Jodå, Actic Gym var helt ok. Inte speciellt stort, men där fanns ungefär det jag behöver nu och det var en skön atmosfär där. Lite Aktiv Rehab-känsla med några gråhåriga farbröder som munhöggs lite och sådär lagom lunk, inga stönande bodybuilders. Där var några yngre också, men jag kan tänka mig att åldersgrupperna är lite olika beroende på vilken tid på dagen det är. På kvällen är det nog mest yngre. Jag ska i alla fall köpa kort där, kassan var inte öppen då jag var där igår, så jag får köra dit i eftermiddag eller så. Och ja, lite träningsvärk blev det allt. Jag är ju inte helt otränad men det var ju nya maskiner och ”nya” muskler som fick en genomgång, så lite stelt är det ändå idag.

Solen försöker titta fram lite nu. Det bådar ju gott inför helgen. Imorgon är vi lediga och Johanna ska ingenstans den här helgen, så jag hoppas på en lugn helg.

Idag får ni ett citat av C.S. Lewis:

“God cannot give us a happiness and peace apart from Himself, because it is not there. There is no such thing”.

Blessings

 

"Häxan Surtant"

Så var det en vanlig torsdag igen. Gabriel är i skolan och det ska förhoppningsvis gå bra. Magnus är på kåren, det är sopplunch idag 12-14. Johanna är i skolan och jag är hemma. Jag ska iväg till Actic gym för min träningsgenomgång kl.10.30, så det blir gjort nå’n gång. Hoppas att det är ett bra och trivsamt gym.

Jag har mailat till fastighetsägaren igen angående cigarettröken från balkongerna. Känner mig lite som ”Häxan Surtant”, men när man vaknar till cigarettröklukt och somnar till cigarettröklukt och luktar det flera gånger om dagen varje dag, då är det inte särskilt roligt. Det blev ju bättre ett tag efter att vi skrivit ett brev till alla grannarna och bett dem ta hänsyn och inte röka på balkongen då det kommer in i grannarnas lägenheter, men nu verkar det som om det brevet inte funnits eller att man helt enkelt skiter i det. Jag vet inte vad jag annars kan göra. Det hjälper inte att stänga fönster och dörrar helt heller, för det tränger in ändå och man ska ju faktiskt kunna ha öppet och vädra där man bor. Fattar inte hur det kan vara så illa. Jag har aldrig varit med om något liknande fast vi bott i hyreshus det mesta av tiden i 23 år. Nåja, vi får väl se vad som händer (om det händer nå’t).

Med jämna mellanrum måste jag bara dela med mig av den 23:e Psalmen. Idag är en sådan dag:

”Herren är min herde, ingenting skall fattas mig.
Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten.
Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära.
Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont,
ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg.
Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn,
du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden.
Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv,
och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever”.

Kram

 Lite egentid

Ja, det fick jag idag. Gabriel är hemma dag också, för säkerhets skull bara. Vi var ju hos doktorn och han trodde på förstoppning, fast han hade varit på toaletten, men jag gav honom i alla fall ett mikrolax på kvällen, se'n var han bra :-) Skönt. Men för att vara på den säkra sidan så fick han vara hemma idag också och Magnus är hemma under förmiddagen för att jobba på predikan, så jag gick på den ekumeniska bönen kl.10 och sedan tog jag en cappuccino på Gotteriet. Det var väl ok, men det är ju inte så att jag direkt har nå'n brist på egentid, och idag hade jag hellre fikat tillsammans med en vän.

Det är grått, duggregn och blåsigt idag också, men temperaturen är mild så det är skönt. Jag kunde boka om min träningsgenomgång på Actic, så det blir imorgon 10.30 istället, så är det planerat i alla fall ;-) Jag skrev ju igår om det här med att allt fler blir överkänsliga mot gluten och det var ganska mycket skrivande om det på sociala medier o.s.v. Jonas Bergqvist är som vanligt en stor vän av orden och skriver så att alla an förstå. Han skrev ett blogginlägg som bara är ett måste att läsa. Håll tillgodo. Gabriel fick förresten taget ett glutenprov igår, men det kommer säkert inte att visa nå't, det gör det bara om det är riktigt illa. Till och med doktorn sa att det inte var pålitligt utan det var bättre att själv utesluta gluten ett tag och sedan försöka igen och då se hur man mår. Dessvärre är det ju fortfarande så att om man som barn inte har någon diagnos så tvingas man äta gluten  skolan, och 2/3 av glutenöverkänsliga missas av vården och får ingen diagnos. Då är det inte lätt, t.ex. när skolorna här denna vecka serveras pasta både idag och på fredag. Nåja, vårt hem är i alla fall glutenfritt :-)

En favorit i repris idag från Psaltaren 121:

"Jag ser upp emot bergen: varifrån skall jag få hjälp?
 Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord.
 Han låter inte din fot slinta, han vakar ständigt över dina steg.
 Han sover aldrig, han vakar ständigt, han som beskyddar Israel.
 Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida.
 Solen skall inte skada dig om dagen, inte månen om natten.
 Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv.
 Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och för evigt".

Kram

 <3

I-landsproblem, men ändå....

Gabriel är hemma från skolan för andra dagen i rad för han har ont i magen och vi vet inte varför. Han mår inte illa, kan äta som vanligt, inte förstoppad (vad det verkar i alla fall) ingen feber eller så men han har ont, kan inte gå upprätt. Trodde att det magonda skulle försvinna när blindtarmen försvann, men nå’t knäppt är det. Så idag ringde jag och fick en tid hos doktorn 11.45, vilket passade bra för då skulle Magnus kunna följa med också och jag borde hinna till provträningen på Actic kl.14.30 ändå. Så ringde vårdcentralen nu och vi var tvungna att ändra tiden för doktorn skulle iväg på ett hembesök till ett av äldreboendena precis då. Så den nya tiden är 14.20…. Ja, det var det. Måste nu boka om träningen, men ingen svarar där. Magnus kan troligen inte komma med. Ja, det blev lite krångligt och obekvämt, men det är ju i-landsproblem. Och det är säkert viktigt att doktorn åker till den äldre patienten. Jag kan ju skjuta på träningen, no problems. Hoppas bara att det blir bättre med Gabriel.

Idag kommer det ut i nyheterna att fler barn blir glutenintoleranta nu än förr, men ingen vet varför. Seriously! Kan det ha att göra med att barn äter alldeles för mycket mjöl. 1990 åt vi 50 kilo mjöl per person och år. 2010 var den siffran uppe i 80 kilo. Gluten är artfrämmande för oss människor och ställer till en massa elände i kroppen, inte bara magont. Gabriel hade ofta ont i magen förr, men efter att jag rensat ut all mjölmat och socker här hemma och han inte fick äta mackor i tid och otid, försvann det onda i magen. I skolan äter han ju det som serveras och på kåren blir det alldeles för mycket kakor på kyrkkaffet och han har svårt att bara ta en. Men det kanske blir nödvändigt. Dessvärre visar ju ofta inte blodproven om man är glutenintolerant och att göra en biopsi är ju inte helt kul. Nåja, vi tar ett steg i taget.

Idag, en bön om hopp:

”Ljusets Gud,
Lys upp våra liv med ditt eviga ljus,
omslut oss med din närhet,
fördriv allt mörker
och låt oss för evig lovsjunga dig”.

Blessings

 

 


Mörker och ljus

Lite varannandagsväder är det. Idag är det mulet igen och duggregn i luften. Och ganska varmt, jämfört med förra veckan i alla fall.

Igår eftermiddag hade vi alltså Familjegudstjänst/Skördefest. Väldigt trevligt var det, med ett 70-tal personer och barnen som sjöng och spelade. Gabriel spelade trummor till en av sångerna de sjöng. Ja, de var duktiga allihop. Det var också utdelning av Barnens Bibel till femåringar och inbjudan var skickad till dem som kåren fått tilldelade, så det kom några nya ansikten också och fick ta emot Biblar. På skördebordet fanns mycket fint och bl.a. en stor orange pumpa. Den ville Gabriel så gärna ha och han blev besviken när någon annan vann den. Men se'n fick han den av dem, för de hade ingenstans att ha den ändå. Det gjorde verkligen hans dag.  Så nu kommer vi inte undan utan måste skära ut en ljuslykta i pumpan till Halloween :-) Det var så härligt att se hur alla hjälpte till att städa och ställa iordning efteråt. Swisch, sa det, och så var alla stolar på plats igen i lokalen, golvet var dammsuget och mattan på plats. Talarstolen framme och alla sångböckerna på sina platser mellan stolarna. Samtidigt som det diskades (i diskmaskinen) och plockades undan i köket. Fantastiskt. Sedan fick Magnus köra till Jönköping och hämta Johanna igen. Hon hade också haft en bra helg.

Idag var det dags för ett nytt Bibelsamtal igen och vi fortsätter med den spännande berättelsen om den första församlingens framfart. Vi har en hel del att lära.

Jag är ganska tung i huvud och kropp idag. De synkar inte riktigt med varandra. Jag ska vila alldeles strax. En av pärlorna på Frälsarkransen är svart, den är nattens pärla. Några strofer om den: 

"Gud, jag andas ut min ensamhet, jag andas in att jag är din."

"Var skulle jag komma undan din närhet? Vart skulle jag fly för din blick? Stiger jag upp till himlen, finns du där, lägger jag mig i dödsriket, är du också där. Tog jag morgonrodnadens vingar, gick jag till vila ytterst i havet, skulle du nå mig även där och gripa mig med din hand. Om jag säger: Mörker må täcka mig, ljuset omkring mig bli natt, så är inte mörkret mörkt för dig, natten är ljus som dagen, själva mörkret är ljus". Ps. 139:7-12

"Ibland möter vi Natten. Inför död, sorg, det meningslösa lidandet, finns ingen lindring. Kanske kan vi åtminstone hoppas att vi inte är övergivna, även om det kan kännas så. Hoppas att inget djup är så djupt att det inte är i Gud vi landar. Nattens pärla vill vara en medvandrare och påminna oss om att inget mörker är så mörkt att inte Guds ljus kan bryta in".

Blessings

Skördebordet och barnen i Buskul och Musikul
 
 

 

 


Solsken och fågelkvitter

Idag är solen tillbaka och det var inte kallt heller när jag gick en liten sväng. Fåglar kvittrade bland träden och det var riktigt mysigt. En skön höstsöndag med andra ord.

Vi har ju Familjegudstjänst/skördefest i eftermiddag så nu är det TV-gudstjänst som gäller. Den är från Katolska kyrkan i Göteborg och det ska vara konfirmation också. Kolla in gudstjänsten här.

I Frälsarkransen finns ju många pärlor med olika betydelse, bl.a. tre hemlighetspärlor. Här är ett avsnitt från en frälsarkransvandring om just hemlighetspärlorna:

”Gud, Du vet.     

Innan ordet är på min tunga vet du, Herre, allt jag vill säga. Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Ps 139:4-5

Varje människa är ett mysterium. Hon bär i sitt innersta ett rum dit ingen annan får eller kan komma. De tre hemlighetspärlorna symboliserar tankar och känslor som ligger närmast mitt hjärta. Det kan vara drömmar, skam, förhoppningar, skuld. Glädje som ingen annan kan ana, smärta som ingen annan kan förstå. Jag är mer än jag tror. Min nästa är mer än jag tror. Gud känner och omsluter allt.

Kram

 

 


Teknikens under

Efter en längre period med sol och kallt och vindstilla är det idag mulet, regntungt och blåsigt, men inte så kallt. Magnus och Gabriel har cyklat till kåren för att hjälpa till att ställa i ordning till Familjegudstjänsten/Skördefesten i morgon eftermiddag. Det ska bli roligt.

Igår var jag och Magnus och fikade på Café Tranan och synkade våra almanackor. Det var vi och Tranås alla pensionärer där, ha, ha. Det är trevligt där, men vi skulle verkligen behöva ett Espresso House i Tranås ;-)

Igår eftermiddag åkte Johanna till Jimmy. Hon var glad ;-) Det är fyra veckor sedan de sågs, förutom på Skype förstås. Det är speciellt nu för tiden. Man kan umgås fast man har ett antal mil emellan sig. Ibland kommer jag in på Johannas rum och hör något ljud från datorn. ”Hej, Jimmy” säger jag. ”Hej”, hörs det från datorn. Så de är tillsammans fast inte ändå. När jag var i hennes ålder fick man ringa på vanlig telefon eller skriva brev på papper. Oj, det verkar som om jag är jättegammal, hm.

Det är intressant det där med att bo i ett hyreshus där ventilationen går igenom hela huset. Igår luktade det cigarettrök på badrummet och idag luktade det pannkakor…. Spännande :-)

Jag klickade på ”Låt Gud välja din bön” och fick fram denna som jag delar med mig av idag, en bön om att få bönens ande:

”Helige Ande!
Hjälp mig att kunna be!
Mina egna ord är tomma och kraftlösa. Men Jesus har ju lovat att sända Hjälparen, den Helige Ande, som skall lära oss allt och undervisa oss om allt.
(Joh 14:26)
Kom, Helige Ande!
Hjälp mig att kunna slappna av och vara stilla inför Dig. Förlåt mig alla dessa tankar och känslor som är orena och som hindrar mig från att ta emot bönens Ande.
Fyll mig i stället med Dig själv. Ge mig gåvan att tro på Dina löften om bönhörelse.
Ge mig kärlek till de människor som Du manar mig att be för.
Och när mina ord har tagit slut, ge mig då tungotalets gåva, så att jag kan be med ord och på ett språk som Du själv ger mig.
Tack för att Dina änglar hjälper oss att be.
(Upp 8:3-4)
Jag litar på Ditt löfte att Du hör mig, vad jag än ber om i Jesu namn.
Amen.”

Blessings

 

 


Sådär ja

Badrummet är färdigt och jag har till och med hunnit tvätta en maskin. Får nog tvätta en idag också. Finliret med att köpa badrumsmatta, papperskorg och så återstår, men nu kan Johanna flytta in dit.

I morse körde jag till Actic Gym och bokade en gratis provträning och genomgång av maskinerna till tisdag eftermiddag, nästa vecka. Så får jag känna in stället och se om det verkar bra.

Jag har också bokat återbesökstid hos doktorn som opererade bröstet på mig och ska dit den 4/12 (skulle ju vara efter 6 månader), och jag har bokat tågbiljetter så jag åker till mor och far några dagar första veckan i december. Visserligen två månader dit, men är man ute i god tid så blir biljetterna billigare ;-) Så förmiddagen har gått åt och nu är det strax lunchdags.

Cirka 0 grader var det i morse och skrapande av rutorna som vanligt. Börjar vänja mig vi det nu.

Nu har vi fått slutgiltigt besked från CSN att vi inte får inackorderingsbidrag för Olivia. Vi sökte det, men det var inte tillräckliga skäl eftersom Samhällsprogrammet med samma inriktning finns i Tranås, och de tar inte hänsyn till att skolan inriktar sig på kampsport. Vi har skrivit in både synpunkter och överklagat, men det blev inget ändå. Måste kolla om det finns stipendier eller fonder att söka, jag vet bara inte var jag ska leta. Det kostar ju en del att ha henne boende i Höganäs och att pendla till Helsingborg varje dag.

Ännu ett ord från Frälsarkransen:

”Gud, hos dig finns inga avstånd – bara närhet.

Hos dig finns ingen tid – bara evighet”.

Blessings

 Badrummet

 


Lite krångligt blev det

Ja, att skaffa gymkort. Träningscenters autogiro hade strulat ett tag och de ville helst inte ta nya autogirokunder förrän de visste att det fungerade igen och de skulle byta system, plus att de från och med igår hade höjt priset från 250 kr i månaden till 295 kr i månaden. Så jag gick hem tomhänt igen för att fundera vidare. Det var ju knäppt. Nu när jag äntligen kom iväg och skulle få det gjort. Jag kollade sedan simhallen och såg att de också har ett gym, ett Actic Gym, och där kan man också betala med autogiro för 259 el 269 (stod olika på två hemsidor) i månaden + startavgift 250 för medlemskap. Jag får se vilket det blir. Jag såg i alla fall att simhallen har ett ”utegym” som man kan utnyttja året runt alldeles gratis så det måste jag ju prova tillsammans med barnen nå’n gång. Det vore ju en bra sommarträning i alla fall.

Inte blev badrummet färdigt igår heller….. bara nästan…. Maskinerna är flyttade, låset i dörren är bytt, men elektrikern hade inte tid att komma och koppla in maskinerna så det bara står där fortfarande medan tvätthögen växer som vanligt. Jag hoppas verkligen att det blir fixat idag. Annars får fastighetsskötaren och elektrikern ta med sig halva vår tvätthög hem och tvätta, ha, ha.

Idag får ni ett litet avsnitt ur en vandring med Frälsarkransen. Det här står vid Hemlighetspärlorna:

Gud. Du vet.

Innan ordet är på min tunga vet du, Herre, allt jag vill säga. Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. ps 139:4-5

Varje människa är ett mysterium. Hon bär i sitt innersta ett rum dit ingen annan får eller kan komma. De tre hemlighetspärlorna symboliserar tankar och känslor som ligger närmast mitt hjärta. Det kan vara drömmar, skam, förhoppningar, skuld. Glädje som ingen annan kan ana, smärta som ingen annan kan förstå. Jag är mer än jag tror. Min nästa är mer än jag tror. Gud känner och omsluter allt.

Kram

 

 


Läkande ord och glatt hjärta

Ny månad och tisdag. Sol, kallt och typiskt höstligt. Har tränat lite igen till min dvd. Känns bra att ha fått in rutinen av två gånger i veckan i alla fall. Jag ska ta mig till gymmet och kolla, men de har bara bemannad reception på eftermiddagen efter kl.l15, så jag tar det senare. Fick tips att köpa gymkort på autogiro och när jag kollade upp det skulle det faktiskt vara billigare än ett halvårskort plus att jag inte behöver ha så stor summa på en gång. Att jag inte tänkte på det själv. Förmodligen för att jag aldrig gjort det förut ;-) Tack för tipset, kära vän <3

Jag trodde för ett par veckor sedan att vårt badrum skulle bli klart, men tji fick jag, då fattades det fortfarande ett par saker. Nu är det bara låset i dörren som ska bytas och tvättmaskin och tumlare som ska flyttas från det andra badrummet in i det nyrenoverade och kopplas in där, och det ska göras av fastighetsskötare och elektriker. Tydligen ska de komma idag och fixa det så jag håller tummarna att de verkligen kommer. Nu har det dragit ut på tiden lite väl länge. Se’n måste vi ju köpa nya duschdraperier och badrumsmatta dit, men annars är det klart. Lägger väl ut en bild när allt är fixat :-)

Jag hittade ett par verser i Ordspråksboken 15 som jag vill dela med mig av idag. De kan påminna oss om att vara vänliga mot varandra och att låta det positiva i livet få överhanden över sorgen och eländet:

Vers 4 och 13:

”Läkande ord är ett livets träd, men svekfulla knäcker lusten att leva”.

”Glatt hjärta ger ljus uppsyn, sorg skapar modlöshet”.

Blessings

 

RSS 2.0