"Hej då - Öppet Hus"

Idag ska jag åka till kliniken och få bort dränaget. Jag hoppas det blir bra. Det är ganska obehagligt att ha det. Har magknip av antibiotikan, den har väl slagit ut alla bakterier nu, både onda och goda. Jag får ta en Probiotika-kur efteråt :-)

Imorgon ska Olivia gradera från grönt till blått bälte på jujutsun. Det går säkert bra. Hon är så duktig.

Solen strålar idag också. Igår blev det riktigt varmt och det blir det nog idag med.

Vi kommer inte att ha något regelrätt farväl-möte på kåren innan vi flyttar, utan istället inbjuder vi till ett enkelt ”Hej då – Öppet Hus” på kåren på söndag kl.13-15. Om man känner att man vill komma in en stund och säga ”Hej då” till oss då, så är det tillfälle för det då. Vi bjuder på lite fika och har en trevlig stund, så välkommen då.

Kram

 


Inte helt enkelt

Har svårt att få kroppen att förstå att den måste ta tabletter för att bli bättre. Fick hemsk halsbränna i morse, förmodligen för att jag tagit både Panodil och antibiotika på fastande mage innan jag steg upp. Det gör jag inte om. Trodde jag skulle gå åt. Bättre nu, men känner fortfarande lite. Det är skit att jag måste ta antibiotika i tio dagar, men det är ju samtidigt viktigt att inte få nå’n infektion, speciellt om jag får bort dränaget imorgon. Har i alla fall slutat med alla andra smärtstillande utom Panodil nu. Förstår inte riktigt varför jag fick så många andra smärtstillande tabletter av olika slag. Men det är väl individuellt, hur smärtkänslig man är. Jag har i alla fall inte speciellt ont i bröstet eller såret och det är skönt. Är också tacksam för att pulsen gick ner och blev normal igen.

Var jättetrött igår kväll. Gick och la mig 20.30 och somnade och sov först till ca 03.00 och sedan till typ 7.30. Sömn är en bra medicin, antar jag :-)

Soligt idag. Det blåser men jag tror det är varmt ändå. Får sticka ut näsan och känna efter.

Delar med mig av den 23:e Psalmen idag också. Den läste jag tyst för mig själv när jag låg och skulle sövas.

”Herren är min herde, mig skall intet fattas.  Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro.  Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.  Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig.

Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.  Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar,
och jag skall bo i Herrens hus evinnerligen.”

Blessings

 

 

 

 


Återhämtning

Jag blev alltså opererad igår. Jag var först i kön på morgonen så jag behövde inte vänta och bli mer nervös än jag redan var. Jag skulle operera bort några knöligheter i höger bröst och det gick bra. Har dock ett dränage nu vilket känns sådär. Det gör inte ont, men det är lite meckigt att dra omkring på. Förhoppningsvis kan de dra ur det på fredag.

Har fått antibiotika och en massa smärtstillande av olika sorter, men jag hoppas kunna hålla mig till Panodil för det mesta i alla fall. Mår bara dåligt av alla tabletter och jag har inte jätteont, faktiskt bara lite. De använde verkligen nå’t narkosmedel som gick ur kroppen snabbt, för jag började vakna till efter några timmar och jag var inte extra yr eller illamående, vilket jag hade varit orolig för. Däremot hade jag en puls på 130 som inte ville gå ner, så jag fick nytt Seloken i blodet direkt. Då gick den ner till typ 118, men inte mer. Mådde ganska ok ändå. Magnus hämtade mig strax innan 15.00 och jag tog en Seloken när jag kom hem. Senare närmre kvällen var pulsen nere under 100 och jag tog en till Seloken vid 21-tiden och idag är pulsen helt normal igen. Det var nog det läskigaste, att inte ha koll på hjärtat och liksom vara jiddrig. Mår sådär idag. Känner mig bara konstig hela jag emellanåt. Kroppen undrar väl vad som står på, och biverkningar av tabletterna jag tagit gör väl sitt till. Tar det lugnt och låter tiden gå. Återhämtar mig på nå’t sätt, tror jag. Går runt i huset och pysslar lite då och då. Får knappt använda högerarmen alls så jag ska bli uppassad åtminstone den närmaste veckan, kanske två. Är i alla fall glad att operationen är överstökad och hoppas på snar bättring över huvudtaget.

Jag har lagt beslag på Gabriels säng, åtminstone till dränaget är borttaget. Det är också lättare att komma i och ur hans säng, när jag inte får ta emot med höger arm. Men Gabriel är lika glad för det ;-)

Idag är det blåsigt och kyligt och ösregn lite då och då. Inte jätteskönt precis, men så behöver jag ju inte gå ut heller.

Kram

Good to know :-)

 

 

 

 

 


Rögle Kloster, Bully Proof och Mors Dag

Nu har det dröjt några dagar sedan sist, but I’m back. Olivia och jag var på Rögle kloster och hade det bra. Första dagen var det regn hela kvällen, men både torsdag och fredag var det sol och varmt och vi kunde promenera runt dammarna och sitta i solen och läsa. Lika skönt och vackert som vanligt. Jag fick ett dubbelrum med egen toalett, bara till mig :-) Det har aldrig hänt förr. Lyxigt.

På fredagen när vi kom hem packade Olivia om och senare åkte hon, Gabriel och Magnus med Bully Proof – gänget till Höllviken för avslutningsläger. De hade det jättebra där. Jag åkte ner dit på lördagsförmiddagen och fikade en stund. Se’n fick jag köra hem igen och tvätta och fixa i ordning lite. Johanna åkte till Malmö Arena för att jobba som crew på Sweden International Tattoo tillsammans med kompisen Jenny, vars pappa var med och spelade i brandkårens musikkår.

Igår var det Mors Dag och Magnus bjöd mig på fika på Espresso House på morgonen. Gott. På eftermiddagen fick Magnus och Gabriel biljetter att gå på Tattoo:t så de var iväg och hade det jättebra. Johanna arbetade då också. Olivia och jag tillbringade resten av dagen hemma.

Idag är det måndag igen och ny vecka. Sista veckan i maj. Det är inte klokt. Kanske dröjer det några dagar igen innan jag skriver nu, vet inte riktigt. Imorgon ska jag genomgå en lite operation så jag vet inte riktigt hur jag mår efter det, men förhoppningsvis går det över snabbt. Är lite nervös för det hela. Återkommer om det.

Den här psalmen passar bra, den ska jag tänka på imorgon:

”Herren är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig. Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i Herrens hus evinnerligen.” Ps.23

Blessings

Lyx på klostret
De vackra Rögle Dammar

Mys och cappuccino

Idag har jag varit på Espresso House och fikat med Johan. Det är alltid så trevligt att få en pratstund utan tidspress och gott kaffe förstås. Är dock helt slut nu. Ont i huvudet, nacken och ögonen och ostadig och trött. Tänk att något så trevligt kan göra en så trött. Roliga och trevliga aktiviteter ska ju ge energi, inte ta. Men är man känslig redan så blir det ju så. Suck. Jag ska snart vila på spikmattan. Jag får ta en rejäl vilostund idag. Olivia och jag ska ju köra iväg till Rögle Kloster i eftermiddag, och stanna till fredag. Se’n är det avslutningsläger med Bully Proof i Höllviken fredag till lördag, så nu dröjer det några dagar innan jag uppdaterar bloggen igen. Jag ska visserligen bara köra ner till Höllviken en stund på lördag, men ändå. Jag hoppas vi får ett par lugna och sköna dagar på klostret och att vädret inte blir så kallt och vått och tråkigt som det verkar.

Idag, en bön ur Psaltaren 121

”Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma?
Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord.
Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig.
Ej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte.
Herren bevarar dig, Herren är ditt skydd på din högra sida.
Solen skall inte skada dig om dagen, och inte månen om natten.
Herren skall bevara dig från allt ont, han skall bevara din själ.
Herren skall bevara din utgång och din ingång från nu och till evig tid.”

Blessings

Good to know.....

 


"Har du hört hur fåglarna sjunger....

…för de vet att gryningen snart bryter fram. Det är svårt att förstå, det är mörkt men ändå vill de ära och prisa Ditt heliga namn.”

Så är första versen på en sång min vän Mackan Andersson har skrivit. Det måste väl vara typ 10 år sedan nu som han skrev den, men jag blir inte trött på den. Jag sjunger alltid den inom mig om jag vaknar till innan gryningen, för då sjunger fåglarna så mycket och så fint. Och den påminner mig också om att Gud finns där i mörkret, i livets mörker och Han är värd att äras och prisas även om det ser mörkt ut. Gryningen kommer. Det är inte mörkt för alltid.

Nu har jag varit hos min terapeut igen. Och resten av dagen får väl gå till att förbereda lite mat och annat innan jag och Olivia ska vara borta ett par dagar.

En bön om hopp som passar idag:

”Herre, tack för blåsipporna och fåglarna som kommer tillbaka.
Tack för livet som föds på nytt och på nytt.
Tack för ljuset och tveksam solvärme. Tack för ännu en vår,
Herre, fyll också mig med nyskapelsens kraft.”

Blessings


Mästarnas Mästare

Äntligen blev det en kvinnlig Mästarnas Mästare i programmet på TV1 igår. Femte gången gillt. Det var Magdalena Forsberg. Jag hejade på henne hela tiden ;-) Det är en programserie jag gillar.

Jag var och tränade nu på morgonen det gick bra, men det tar tid att få nå’n slags kondition igen. Det tar emot. Idag är det soligt och fint väder igen efter gårdagens regn. Dock säger prognosen att det ska bli mer ostadigt och lite kyligare framöver i veckan, vilket är lite tråkigt för på onsdag eftermiddag ska Olivia och jag åka till Rögle Kloster onsdag till fredag. Det blir fjärde gången jag åker dit på våren för att bara vara några dagar. Olivia jobbade där som volontär två veckor förra sommaren och har längtat dit sedan dess. Så nu ska det bli av med ett litet besök. Hoppas på många sköna promenader runt Rögle dammar. Jesus är ju den störste av Mästarnas Mästare och på en plats som ett kloster kan det vara lite lättare att komma nära Honom. Bara atmosfären när man kommer ur bilen och tar ett djupt andetag är lugnande och helande. Ser fram emot detta och ännu en gång delar jag en bön om Hopp från Sv. Kyrkans hemsida

”Gud, jag sätter mitt hopp till dig. Genom Jesus liv, död och uppståndelse har du förnyat världen, och du skall en gång fullända den. Därför har mitt liv en mening och ett mål. Du håller vad du lovat: därför hoppas jag på förlåtelse och evigt liv, för mig och alla människor. Hjälp mig att mer och mer leva av detta hopp.
Amen.”

Blessings

 

 


Leonard Cohen

Pingstdagen idag och Anden föll över lärjungarna och folket som var samlat i Jerusalem och Petrus predikade för första gången och de troendes gemenskap ökade genast med ca 3000. Idag faller regnet, mycket, kanske en bild av hur Anden ska falla över oss igen för att göra oss frimodiga att fortsätta leva Jesu liv och leda människor rätt.

TV-gudsjänsten idag (hittar den inte på SVT-play) är också från Motala och idag är det Leonard Cohens sånger som vi får följa. I love Leonard Cohen, säger jag bara. Det har verkligen varit bra söndagsgudstjänster de senaste tre. Först Johnny Cash, se’n Bob Dylan och nu Leonard Cohen. Verkar lite konstigt kanske, jag gillar tre gamla gubbar, ha, ha, och Johnny Cash är dessutom död. Hm. Men faktum är att djupet i dessa mäns sånger är fantastisk och rösterna är också så sköna. Leonard Cohen var i Sverige och sjöng på Malmö Arena för snart tre år sedan. Jag hade verkligen lust att gå dit då, men biljetterna var så dyra så det fanns inte en chans. Nu gör han väl inte så många turnéer mer, han är ju inte ung precis, född 1934. Hur som helst, mina Cohen CD:s är nerpackade så det får bli Spotify igen :-)

Vi var på Johannas dansshow, Eurodancevision, igår på Palladium. Det syntes lång väg hur hon trivdes på scenen och hon var jätteduktig. Ja, de var superduktiga allihop, men det blir ju lätt så att man som förälder har lite svårt att se helheten för man tittar på sitt eget barn ;-) Vi får beställa DVD:n sedan så vi kan se den igen.

Idag, när det är Pingstdagen, måste jag ju skriva Bibelordet ur Apg.2:1-11

”När pingstdagen kom var de alla församlade. Då hördes plötsligt från himlen ett dån som av en stormvind, och det fyllde hela huset där de satt. De såg hur tungor som av eld fördelade sig och stannade på var och en av dem. Alla fylldes av helig ande och började tala andra tungomål, med de ord som Anden ingav dem. I Jerusalem bodde fromma judar från alla länder under himlen. När dånet ljöd samlades hela skaran, och förvirringen blev stor när var och en hörde just sitt språk talas. Utom sig av förvåning sade de: ”Men är de inte galileer allesammans, dessa som talar? Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål talas? Vi är parther, meder, elamiter, vi kommer från Mesopotamien, Judeen och Kappadokien, från Pontos och Asien, från Frygien och Pamfylien, från Egypten och trakten kring Kyrene i Libyen, vi har kommit hit från Rom, både judar och proselyter, vi är kretensare och araber – ändå hör vi dem tala på vårt eget språk om Guds stora gärningar.”

Blessings

 

 


Eurodancevision

I kväll ska vi gå och se Johannas dansuppvisning, Eurodancevision, på Palladium. Det har varit mycket stress och press för henne ett tag nu, med både dansrepetitioner och nationella prov. Hon faller nog ihop på söndag kväll när allt är slut. Hon skulle nog behöva sova ett par dygn i streck efter det ;-) Ser fram emot att se henne och de andra dansa dock, det brukar vara så proffsigt och man blir en stolt mamma :-)

Gabriel och Magnus kom hem vid 17-tiden igår. Solbrända och fräscha, men trötta. Gabriel la sig direkt på sängen och satte på TV:n och slappade och njöt av det.

Idag är ännu en varm och fin dag. Jätteskönt att vädret är så bra. Det var en lång och kall vinter. Och idag är det dessutom Pingstafton. Imorgon räknas ju som kyrkans födelsedag, då Anden föll över lärjungarna och budskapet om Jesus började sin resa att spridas över hela världen. Så idag blir det ett bibelord från Joel 2:28-32

”Det skall komma en tid då jag utgjuter min ande över alla. Era söner och döttrar skall profetera, era gamla män skall ha drömmar, era unga män se syner. Också över slavar och slavinnor skall jag då utgjuta min ande. På himlen och på jorden skall jag låta tecken visa sig: blod och eld och pelare av rök. Solen skall vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda. Men var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad.”

Blessings

 

 


Avstämning.... eller.....

Skulle på avstämningsmöte idag hos doktorn med honom och försäkringskassan och inte heller denna gång dök hon från FK upp, så det blev inget avstämningsmöte. Inte så himla coolt, tycker jag. Hon lovade ju efter förra gången att skiva in detta möte i kalendern med bläck. Tydligen var det osynlig bläck….. Nåja, vi hade en trevlig stund, doktorn och jag och han skriver väl våra fortsatta planer till henne och så får hon ta kontakt sedan. Typiskt, jag hade ju en del frågor till henne också om semester under sjukskrivningen och om ny handläggare i Tranås och så. Oh, well, det löser dig väl.

Våren fortsätter. Lite disigare idag, men varmt och skönt. Flickorna gick till skolan, hade två nationella muntliga prov och slutade vid 10-tiden. Ibland har skolbarn det bra. Magnus och Gabriel vekar också ha det bra i Hästveda. De ska komma hem närmre kvällen idag. Då blir det pusskalas :-)

En bön om hopp ur bönboken Tradition och Liv

”Hopp, som gror, tyst, i hemlighet, som ett sparkande barn i moderlivet,
ett barn som prövar sina lemmar, hopp, som tänjer på sig, väcker.
Hopp, som gror, tyst i hemlighet,
som vågar andas igen när fotstegen avlägsnar sig och faran upphör,
hopp som tänjer på sig, rör sig, väcker.
Hopp, som gror, tyst i hemlighet, som växer, knoppas, brister, tills blomman öppnar sig, barnet förlöses, fången blir fri och hoppet föds.
Hoppfullhetens Gud, vi tackar dig för frön av stilla växt och hemlighetsfull förväntan.
Föd hoppet i oss; förlös oss, så att vi kan jubla över livet i frihet och glädje.”

Blessings


Almost catfight

Solen skiner och fast det blåser ganska mycket, är det varma vindar och inte kallt. När jag hade varit och handlat lite i morse lät jag ytterdörren stå öppen så Snuttan kunde gå ut lite. Hon brukar få göra det ibland. Då nosar hon omkring i buskarna lite och se’n kommer hon in igen och jamar och talar om att hon är tillbaka så jag kan stänga dörren. Hon gick ut och jag gick ut i köket för att packa upp varorna och då hörde jag henne plötsligt MJAAAAAUUUUU, MJAUUUUU, FRÄÄÄÄÄÄS. Oj, jag trodde att hon blivit klämd i ytterdörren eftersom det blåser så. Jag gick dit och då står hon på trappan och fräser mot Mango, grannens katt, som står nedanför trappan. Oj, så nära har de aldrig varit, inte utan ett staket emellan i alla fall. Men när jag kom så sprang Snuttan in och Mango gick vidare. Duktig kise – håller sitt revir ;-)

Magnus och Gabriel verkar ha det bra i Hästveda och är vädret lika bra där blir det härligt för dem idag.

Nu har jag tagit ner och tvättat nästan alla gardiner, bara tjejernas kvar, så vi har nytvättade gardiner att hänga upp i Tranås.

En bön från Psaltaren 16:6-9 om trygghet i Guds vägledning

”Herren är min andel, min bägare. Du bestämmer mitt öde.
En ljuvlig lott har tillfallit mig, ja, min arvedel finner jag skön.
Jag vill prisa Herren, han ger mig råd, mitt inre förmanar mig om natten.

Jag har alltid Herren inför mig, när han står vid min sida vacklar jag inte.
Därför gläds mitt hjärta och jublar, min kropp är i trygghet.

Det känns tryggt att Gud har min kropp i Sin trygghet.

Blessings

 


Klassresa, nationella prov och Psalm 13

Idag har Magnus och Gabriel åkt iväg till Hästveda på klassresa. De kommer tillbaka på fredag, sen eftermiddag. Jag hoppas de får fint väder och har jättekul hela tiden. Tjejerna fortsätter med sina nationella prov. Skönt att man inte går i skolan nu för tiden…. Men jag tror de har det sista på fredag.

I morse gick jag iväg för att handla och då såg jag i en bil som körde förbi mig, en tjej som körde samtidig som hon borstade tänderna…. Seriously, är vi så stressade? Ja, det är väl det som är problemet i samhället. Som pappan som glömde att köra och lämna sin son på dagis, glömde honom i bilen hela da’n så sonen dog. Och enda förklaringen var att han glömde…. Nu vet vi ju inte om det fanns andra bakgrundsfakta, men hur kan det hända? Går man så mycket på autopilot att man inte tänket på vad man gör förrän efter 8 timmar? Jag hoppas att mitt liv är mer i nuet nu än vad det var förut och att det ska fortsätta vara så oavsett om jag mår bra eller dåligt.

Det blåser en hel del idag men solen skiner och värmer. En promenad om en stund.

En bön för dagen som jag klickade fram från ”Låt Gud välja din bön”. En bön som innehåller förtvivlan i början och hopp i slutet. Ungefär som livet. Upp och ner.       

Psalm 13

”Hur länge skall du glömma mig, Herre?
Hur länge skall du dölja ditt ansikte?
Hur länge skall tankarna mala,
mitt hjärta ängslas dag efter dag?
Hur länge skall min fiende triumfera?

Se på mig, svara mig, Herre, min Gud!
Ge ny glans åt mina ögon,
låt mig inte somna in i döden,
låt inte min fiende säga att han besegrat mig,
mina ovänner jubla över mitt fall.

Jag litar på din godhet,
mitt hjärta skall jubla över din hjälp.
Jag vill sjunga till Herrens ära,
ty han är god mot mig.”

Blessings

 

 

 


Höstvarning

Plötsligt blev det höstvarning i vädret i morse. Ösregn och blåsigt. Skurar under förmiddagen och ganska ruggigt. Men det blir väl bättre igen hoppas jag.
 
Var och tränade i morse. Det kändes ok. Ska till min terapeut i eftermiddag, det är också bra.
 
Snuttan tränar här hemma, hon klättrar upp på berget av flyttkartonger och sitter eller ligger där och spanar ut över gården och gatan. Ibland är hon uppe överst på bokhyllan som står bakom kartongerna. Vi måste skaffa ett högt klösträd till henne när vi kommer till Tranås, så hon kan klättra där. Hon verkar gilla det.
 
Jag delar med mig av en bön från Psaltaren idag. Har nog delat denna tidigare, men den är fin. Ps.145:13b- 18
"Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör. Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar.
Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid. Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger. Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör. Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom."
Oj, nu tittar solen fram.
 
Kram

   

The Champion

En av mina kristna favoritsångare/artister är Carman. Han har under många år skrivit sånger och shower och rest världen runt och predikat om Jesus genom sin musik. Han har bett för helande för många och många har blivit helade och berörda av budskapet. Jag upptäckte Carman under min tid i USA och han håller fortfarande på. Nu har han dock fått en sorts cancer som är obotlig, men kan hållas i schack ett par år till med mediciner och cancerbehandlingar. Han har också ändrat sin kost och livshållning för att underlätta för kroppen att ta hand om detta. Ändå fortsätter han att skriva sånger och shower för Jesu skull och det är så han vill bli ihågkommen och om Gud vill hela honom från cancern så gör Han det. Jag kom i morse på ett avsnitt ur sången The Champion där Jesus och djävulen möts i boxningsringen och Gud är domaren. Fast djävulen vinner den omgången (korsfästelsen) så vinner ju Jesus i slutändan. Det var detta avsnitt:

Then a Persona, yes, Extraordinaire appeared in center ring.
God the Father will oversee the duel.
Opening the Book of Life, each grandstand hushed in awe as
majestically He said,
"Now here's the rules. You'll be wounded for their transgressions,
bruised for iniquities"
When He said, "By His stripes they're healed," thedevil shook!
He screamed, "Sickness is my specialty. I hate that healing junk!"
God said, "You shut your face, I wrote the book!"

Gud skrev Boken (Bibeln). Han är den som håller hela universum I Sin hand, I Sin makt och om Han är för oss, vem kan då vara emot oss?

”Men det var våra sjukdomar han bar, våra plågor han led, när vi trodde att han blev straffad, slagen av Gud, förnedrad. Han blev pinad för våra brott, sargad för våra synder, han tuktades för att vi skulle helas, hans sår gav oss bot.” Jes 53:4-5

Ja, nu är det redan mitten av maj och på onsdag åker Magnus och Gabriel med Gabriels klass till Hästveda på klassresa. Hoppas vädret håller i sig och att de får det bra.

Kram

 

 


"Knockin' on heavens door"

TV-gudstjänsten idag bygger på Bob Dylans sånger. Jag gillar Bob Dylan. Jag lärde mig lyssna till honom när jag bodde i USA 1988-89, ganska längesedan alltså, och alltid när jag hör hans sånger får jag en mysig känsla inom mig. Har packat ner alla mina CD:s nu så jag får ta fram honom på spotify ;-) ”Knockin’ on heavens door” är en av de bästa sångerna. Gillar även ”Guns n’ Roses” version av den. Gudstjänsten har också det temat, att knacka på himlens port. Bob Dylan hade ju också en kristen period då han skrev en hel del sånger om Jesus och så. Vet inte vad som hände sedan. Jag har faktiskt en biografi av Dylan, men jag har inte läst den. Det får verkligen bli nästa projekt. Nu är den dock nerpackad.

Magnus och jag var och fikade på Espresso House strax efter kl.9 i morse. Vi kunde sitta utomhus i solen. Sol och koffein. Bra start på dagen. Är ganska tung och ostadig idag och har ont i nacke och huvud, efter gårdagens loppis, antar jag. Det gick bra och var roligt, men jag blev helt slut efteråt. Det är sådana tillfällen jag undrar om jag någonsin kommer att kunna jobba igen mer än typ 25%....

Kram

Knockin' on heavens door

 


"Pain is never permanent."

 Ja, det är ett citat av Saint Teresa of Avila och känns ju bra att veta. Igår var det på gränsen att det blev för mycket alltså. På sen eftermiddag fick Gabriel plötsligt jätteont i magen igen. Alltså, jag trodde det var slut med det nu. Det ville inte släppa heller så Magnus och han åkte till akuten igen. Suck. Det visade sig så småningom trolegen vara stressade tarmar och gas, vilket är ganska vanligt efter en blindtarmsoperation och det är ju faktiskt bara 2 veckor sedan han opererades. Han fick en spruta med Voltaren intramuskulärt och sedan fick han sitta på toa en lång stund och tömma tarmen så mycket han kunde och då blev det bättre. Så de kom hem igen vid 21-tiden. Skönt. Idag har han bara ont i ”arslet” som han säger, efter sprutan ;-)

Jag var iväg till gymmet och tränade i morse också, jobbade igenom musklerna lite. Det är första gången på länge som jag varit där två gånger samma vecka. Känns bra. Får väl se om det känns lika bra imorgon…. Och, ja, glöm nu inte att komma och titta på Loppisen på kåren imorgon 10-14. Gabriel har rensat ut jättemycket av sina leksaker och säljer dem, så passa på. Se’n har vi ju mycket annat också.

Kram


Kristi Himmelsfärds Dag

Helgdag igen och klämdag imorgon = barnen hemma från skolan igen. Skönt för dem. Speciellt tjejerna som har nationella prov flera gånger i veckan i olika ämnen.

I eftermiddag ska jag nog börja så smått att förbereda för loppisen på lördag, så blir det inte så jobbigt som att göra allt på en gång. Ska kolla om vi har mer som vi kan försöka sälja.

Nu lite kuriosa om varför vi firar Kristi Himmelsfärds Dag

”Den grekiske läkaren Lukas, som levde under det första århundradet, berättar om Jesu himmelsfärd på två ställen, dels i slutet av sitt evangelium (Luk 24:50-52), och dels i den redogörelse om den kristna församlingens första år som han skrev till någon person vid namn Teofilus.

Där, i Apostlagärningarna, berättar han att Jesus var tillsammans med sina närmaste elever och vänner under nästan en och en halv månad efter uppståndelsen och fortsatte att undervisa dem om det kommande gudsriket.

En dag när Jesus och apostlarna befann sig på Oljeberget, någon kilometer från Jerusalem, inträffade en händelse som skulle etsa sig fast i deras minne för alltid:

’Då han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: 'Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen’ (Apg 1:9-11)

Till minne av denna händelse - och i väntan på uppfyllelsen av löftet om Jesu återkomst till jorden - började man bland de första kristna att fira den här dagen varje år, 40 dagar efter påsk. Kristi himmelsfärdsdag finns omnämnd i skrifter redan från 300-talet. Under medeltiden blev det här en stor helgdag. På 800-talet företog man processioner som symboliserade Jesu vandring till Betania och man hissade upp påskljusen eller en bild av Kristus som sedan fick försvinna bakom ett hölje, för att ge en föreställning om hans himmelsfärd.

Här uppe Norden försvann de här sedvänjorna helt och hållet i samband med reformationen, men Kristi himmelsfärds dag förblev en helgdag som vi fortsätter att fira torsdagen i veckan näst före pingst.”

Thor-Leif Strindberg

Blessings


Fågelliv

Oj, vad det regnade i morse och åskade gjorde det också. Men se’n slutade det och nu försöker solen titta igenom diset. Fortfarande ganska varmt också.

Var hos min terapeut igår. Det var ett bra samtal och gav som vanligt lite att tänka på, både positiva saker och lite negativa.

Vi har haft två koltraster, ett par, på altanen ett tag. De verkar trivas där. Nu såg jag idag att de börjat bygga ett bo uppe under taket i ena hörnan. Det är ju mindre lyckat, men jag tror vi slipper ta bort det, för det ramlar ner igen efter hand. Där är för trångt. Dock trevliga fåglar de där ;-)

Jag hittade en morgonbön av Martin Luther och delar med mig av den idag:

”Jag tackar dig, Gud, min Fader i himmelen,
genom Jesus Kristus, din käre Son, för att du i
natt har skyddat mig från allt ont och farligt.
Jag ber dig att du förlåter mig mina synder och
idag bevarar mig för synd och allt ont. Låt mig
leva efter din vilja.
Jag överlämnar mig med kropp och själ i dina
händer. Låt din helige ängel vara med mig, så att
den onde fienden inte får makt med mig.”

Kram

I want to.....
 

 


Sommar

Det var vinter och plötsligt var det sommar. Varmt och soligt är det idag och SMHI förutspår ca 22 grader idag. Tyvärr säger de också att det redan imorgon ska komma regn och kallare luft. Nåja, det är ok om sommaren väntar till nästa månad.

Var på gymmet i morse. Där var också varmt. Lite jobbigt och ostadigt emellanåt, men det känns ändå ganska bra att kunna gå dit och träna. Det känns bra efteråt att jag varit där och arbetat igenom musklerna.

I eftermiddag ska jag till min terapeut igen. Skönt. Hon har haft två veckors semester, så det var ett tag sedan vi sågs.

Nu har rosorna som jag fick av Magnus förra tisdagen börjat vissna. Tänk att de hållit sig så bra så länge. Fina rosor.

Nu har jag packat alla de 15 flyttkartongerna vi fick av flyttfirman, och de andra har inte ens börjat packa än…. Vi får nog be om fler flyttkartonger :-)

En bön från Psaltaren 31:2-6

”Till dig, Herre, tar jag min tillflykt, svik mig aldrig!
Du som är trofast, rädda mig, lyssna på mig, skynda till min hjälp.
Var min klippa dit jag kan fly, borgen där jag finner räddning.
Ja, du är min klippa och min borg. Du ska leda och styra mig, ditt namn till ära.
Du ska lösa mig ur snaran de gillrat, du är min tillflykt.
Jag överlämnar mig i dina händer.
Du befriar mig, Herre, du sanne Gud.”

Blessings


Vidbränd

Jag är med i några nätverk på internet där jag upptäcker att det är så många, framför allt kvinnor, som mår dåligt idag. På olika sätt, av olika anledningar bränner man ut sig och ignorerar totalt alla varningssignaler. Rent genetiskt är vi människor inte så väldigt annorlunda än vi var för 20000 år sedan, då vi tillbringade några timmar varje dag att leta och jaga mat och resten av tiden till social samvaro, vila, vandring etc. Vi är fortfarande jägare och samlare inom oss och lever i ett samhälle som jagar livet ur oss och gör oss sjuka. Therese Renåker kan mycket om det här och här är en länk till ett inlägg hon skrev på KRG:s sida. Mycket intressant. Länken är här.

Egentligen vet jag det här. Jag är ju ändå utbildad Holistic Lifestyle Coach , level one, och gör vad jag kan för att inte hamna i detta, men har man en gång varit där, så ska det inte mycket till innan man faller igen och det är ju just det som hänt och då är det mycket svårare att vända om igen.

Vårvärme idag också. Dags att suga in solen i kroppen.

Kram


Evangelium enligt Johnny Cash

TV-gudstjänsten idag berättar evangelium genom Johnny Cash’s sånger och livsberättelse. En berättelse från mörker till ljus. Se och lyssna här. Jag är ju inte direkt en country music fan, men Johnny Cash’s texter är ju ganska bra ändå.

Magnus och Olivia har åkt till svärmor i Höganäs idag. Johanna ska snart iväg till Lund för föreställningar med barnen hon undervisat i dans hela året. Kul.

Det är fint väder idag också, så det blir väl en promenad i solen. Är lite svag och ostadig idag med, so far. Jobbigt.

Min nåd är allt du behöver”, säger Jesus. Önskar jag kunde ta det till mig mera än vad jag gör. Det är lätt att göra när allt är ok och flyter på, men när livet gör ont och faller över en, då är det inte lika kul längre.

Igår var det Psalm 13 som var dagens bibelord och just nu känner jag att den passar:

”Hur länge skall du glömma mig, Herre? Hur länge skall du dölja ditt ansikte?

Hur länge skall tankarna mala, mitt hjärta ängslas dag efter dag?

Hur länge skall min fiende triumfera? Se på mig, svara mig, Herre, min Gud!

Ge ny glans åt mina ögon, låt mig inte somna in i döden,

låt inte min fiende säga att han besegrat mig, mina ovänner jubla över mitt fall.

Jag litar på din godhet, mitt hjärta skall jubla över din hjälp.

Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han är god mot mig.”

Blessings

 

 


Happy Star Wars Day

Ja, det är tydligen Star Wars Day idag. På min namnsdag. Men det visste jag nog, om jag tänker efter. Kul.

Igår kunde jag äntligen börja använda min Iphone. Så jag utforskar allt med den nu.

Jag mår sådär. Önskar att det vore lite bättre ändå. Det är väldigt skört fortfarande och svårt att veta hur långt det håller. Idag känner jag min tung och ostadig och yrslig. Humöret är ganska ok, men alla de kroppsliga symptomen är jobbiga och gör i sin tur att jag blir less på det. Undrar emellanåt om det ska vara såhär. Ska jag bara kunna hantera livet eller ska jag få känna att jag lever igen?

Jag ser fram emot att flytta och börja på något nytt. Inte bara vad gäller jobbet, det är nog den minsta biten för mig i nuläget, utan i livet i stort. En ny plats, ny atmosfär, nya omgivningar, nya människor och nya vänner, nytt hem, ny församling. Det känns ändå positivt. Men allt runt omkring är ganska tungt.

Magnus är en stund i Höllviken idag. Skulle kanske varit med där och njutit av solen och all D-vitamin. Men jag får gå en sväng här istället nu.

Kram

 

 


Fortsätter framåt ett steg i taget

I morse var jag med Snuttan hos veterinären igen. Nu har hon ingen body och ingen tratt och är jätteglad. Dock får hon inte slicka på såret än. Det är läkt, men är fortfarande skört så det kan irriteras än. Men nu ska hon slippa tvångsklädseln och jag får fortsätta tvätta och smörja det och hålla lite koll på hennes slickande, så blir det nog bra.

Igår e.m. hade vi ju besök av Limhamnskårens blivande kårledare med familj. Det var jättetrevligt att träffa dem och att prata engelska några timmar ;-) Men oj, vad trött jag blev. Tänk att det ska vara så tröttande att vara social, jag som egentligen gillar det. Suck. Nu ska vi inte ha fler gäster tror jag så jag kan fortsätta rensa och packa. Ta ner gardiner och tvätta dem och så. Måste komma nå’n vart med det.

Mår lite bättre idag, inte lika ont i nacken och inte i huvudet heller. Har lite ringningar i öronen till och från. Ännu en vanlig biverkning såg jag. Kan bero på så mycket dock.  

Bibelord för idag ur Psaltaren.

”Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig.
Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber.
I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig.
Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud.
Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning”

(Psaltaren 86:5-11)

Trevlig helg

Kram

 


Så var det maj

Solig och fin dag idag. Våren har kommit på riktigt och häcken utanför har börjat slå ut i grönt på bara ett par dagar. Det inger hopp och gör trots allt vardagen lite lättare, vilket är bra. Jag har haft huvudvärk sedan jag steg upp. Spänningshuvudvärk tror jag då det gör jätteont i nacken idag också. Får se hur länge jag klarar utan värktabletter. Inte länge tror jag. Känner hur ”bekymmersrynkorna” mellan ögonen blir djupare och djupare….

I eftermiddag kommer Joakim, Limhamnskårens blivande kårledare, och hans fästmö och hennes son och hälsar på. Det blir trevligt. Hon är från Afrika och pratar inte svenska, så det blir engelska i e.m. men det är ju ok. Det blir väl lite spännande för dem att få se sitt nya hem och nya kår. En ny fas i livet för dem också.

Bibelordet för dagen är från Jer.29:11-14

”Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren.”

Jag gillar detta bibelord, förstås, men man ska komma ihåg att de verser som kommer innan som handlar om att söka det bästa för den staden man bor i och de människor man har i sin omgivning. Att leva för och investera sitt liv för andra och på så sätt också visa vem Gud är och att Han har all makt i himmelen och på jorden. Då följer också detta löfte i v.11-14. Det blir spännande att se på vilket sätt vi kan söka det bästa för Tranås och människorna där.

Blessings


Rosa rosor

Magnus kom med en bukett rosa rosor till mig igår, det var vår förlovningsdag nämligen och han kom ihåg det ;-) efter 23 år….

Vi var inte ute och såg något Valborgsmässobål igår. Olivia var hos en kompis. Johanna var hemma och tog det lugnt tillsammans med oss andra. Hon tar sovmorgon idag. Jag har fortfarande inte sett henne.

Jag har träningsvärk från igår – vilket känns helt ok. Jag typ gillar träningsvärk, fast inte annan värk, typ huvudvärk, vilket jag också har idag med. Det är inte roligt. Det är rätt jobbigt att vara så tung i huvudet och ha ont så ofta. Jag hoppas det släpper inom kort och alla andra jobbiga symptom också.

Vi fick 15 flyttkartonger av flyttfirman och jag har packat 12, och det förslår inte mycket. En tom bokhylla och ett par tomma skåp och så var de fulla. Hm.

Idag är det första maj och våren ska vara här. Det är ganska varmt och fint väder idag så det bådar ganska gott. En bön som ger hopp från Sv. Kyrkans hemsida:

”Herre, tack för blåsipporna och fåglarna som kommer tillbaka.
Tack för livet som föds på nytt och på nytt.
Tack för ljuset och tveksam solvärme.
Tack för ännu en vår,
Herre, fyll också mig med nyskapelsens kraft.”

Kram

 


RSS 2.0