Anhalt Höllviken

Så var vi då i Höllviken. Vi körde hit i måndags eftermiddag med full bil, jag , Olivia, Gabriel och Snuttan. Magnus, Johanna och marsvinen kom senare på kvällen efter Johanna hade dansat. Magnus har sedan kört in till Limhamn både igår, för att se till att flyttfirman packade och lastade allt och idag för att börja spackla igen borrhål i vardagsrummet och måla om det så det blir fint till nästa kårledare.

Här är det, som vanligt, skönt att vara. Lite mer mulet idag, annars jättefint väder än så länge och många sjungande fåglar och andra djur. Jag satte mig på altanen igår eftermiddag och plötsligt kom en rådjursmamma med sin ”Bambi” gående över gräsmattan. Hon stannade och vi tittade på varandra. ”Hej” sa jag och då vände de om och hoppade iväg. Nyss kom en katt gående här men vände och sprang iväg igen när den såg mig ;-)

Igår pratade jag med Therese Renåker i telefon. Jag fick testresultaten på hormontestet jag gjorde via henne och vi gick igenom allt vad det betyder. Oj, oj, säger jag. Inte konstigt kanske ändå att jag mår som jag gör. Utan att gå in på alltför många detaljer (det skulle bli för komplicerat) så kan man säga att de flesta hormoner av olika slag som har betydelse för välbefinnandet ligger lågt hos mig och behöver boostas upp lite. Jag har fått råd och tips om vad jag ska använda och hur och det ska förhoppningsvis göra en del för både energi och annat. Får fixa med allt det när vi kommer till Tranås. Spännande det där hur kroppen fungerar. Ju mer man lär sig, desto mer förstår man att man inte vet ;-)

Idag har varit en ganska tung dag med värk både i nacke, axlar, huvud och ögon. Tungt och ostadigt helt enkelt. Gick en promenad till stranden tillsammans med Johanna för en stund sedan. Får passa på att se och lukta på havet nu. Se’n, lär det ju dröja.

Kram

 

 

 


Blommande Hopp

Igår fick jag en bild av mor. En bild på en blommande ros i deras trädgård. Det som är speciellt med denna ros är att den fick jag av en vän för minst 26 år sedan. Då var den en miniros i en liten kruka. Den verkade trivas hos mig och växte. Jag planterade om den några gånger. När jag flyttade till USA fick mor ta hand om den och hon planterade ut den i trädgården. Se’n har den varit där. Ibland har den inte blommat och hon har tänkt att ”Nu är det nog dags att gräva upp den” och då plötsligt har den börjat blomma igen. Nu fick jag åter ett foto på den blommande rosen och för mig är det ganska fantastiskt. På nå’t sätt visar den att även om något ser litet och ömtåligt ut kan det stå emot väder och vind, stormar och regn och annat svårt och ändå blomma. Det inger hopp, tycker jag. Den får stå kvar där i deras trädgård där den verkar trivas, så länge de bor kvar där i alla fall. Vi ska hem till dem en stund i eftermiddag så jag får se min fina ros :-)

Imorse var det som att vakna under ett vattenfall igen. Som det regnade utanför fönstret. Nu är det mulet och sol om vartannat och lite kyligare än igår. Och vi packar lite vidare inför imorgon.

Ett bibelord från Psaltaren 119:170-176

”Låt min bön nå fram till dig, rädda mig, som du har lovat.

Över mina läppar skall lovsång flöda, ty du lär mig dina stadgar.

Min mun skall besjunga ditt ord, ty alla dina bud är rättfärdiga.

Låt din hand bli mig till hjälp, ty jag har valt dina befallningar.

Jag längtar efter din räddning, Herre, din lag är min lust.

Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp.

Jag har gått vilse som ett bortsprunget får. Sök rätt på din tjänare, ty jag har inte glömt dina bud.”

Blessings

 Min fina ros

 


Ännu ett avsked

Eller, "på återseende", det låter bättre. Vi ska ju inte flytta till andra sidan jordklotet eller så. Espresso House är ett bra café för "Hej då"-fika. Nu på förmiddagen var jag där med kompisen Anders. Vi har inte träffats på länge heller, i höstas var det senast, men nu hann vi en fika i alla fall. Så nu var det ännu ett "Hej då". Vi har känt varandra i typ 25 år och träffats sporadiskt under åren. Hans ena dotter har gått i samma klass som Gabriel i 6 år nu så har vi inte setts annars så har det varit på föräldramöten och avslutningsfester. Men han är också en så'n där vän som man har trots att det kan gå långa tider emellan att man ses, men när man ses så känns det inte så länge. Det gilla jag.
Gabriel klipper gräset, Magnus fortsätter röja i garaget och tjejerna packar ihop sina rum så gott det går. Jag har skrivit klart info-brevet till Joakim, vår efterträdare, och lagt allt på ett USB-minne. Bra med teknik :-)
Efter jag vilat ska jag packa lite kläder och grejor att ha med till Höllviken och packa en del som ska upp till Tranås. Resten får flyttfirman packa. Lyxigt.
Idag är det inget ruskigt väder i alla fall utan sol och fint. Skönt. Hoppas det blir fina dagar nästa vecka också så att Höllviken-vistelsen blir skön och minnesvärd.
Idag, en bön av Dag Hammarskjöld:
Giv mig ett rent sinne - att jag må se dig, Ett ödmjukt sinne – att jag må höra dig, Ett kärlekens sinne – att jag må tjäna dig, Ett trons sinne – att jag må förbli i dig.
 
Kram
 

Ruskigt

Jag vaknade tidigt i morse och det lät som om jag sov vid ett vattenfall. Det var som det regnade i massor ute och jag hade fönstret på glänt. Nu tittar faktiskt solen fram emellanåt och det är uppehåll. Blåser gör det ganska mycket fortfarande.
Jag var hos min terapeut i morse och sedan var jag med Olivia hos Johan, hon skulle få behandling och jag passade på att följa med och säga "Hej då" till honom. När vi gick därifrån kändes det plötsligt lite vemodigt. Det har gått bra att ta avsked av alla andra än så länge, men nu kändes det lite tungt. Johan har betytt väldigt mycket för mig det senaste 4 åren. Utan honom hade jag inte utbildat mig till vare sig Kostrådgivare eller Holistic Lifestyle Coach. Han har hjälp mig med träning och behandlingar. Vi har haft många, långa, trevliga fika/pratstunder och utbytt tankar, erfarenheter, tips idéer och uppmuntran. Jag kommer att sakna det och idag blev tomrummet plötsligt påtagligt. Naturligtvis har vi mail, telefon och Facebook, men trots alla hjälpmedel är det personliga mötet oslagbart.
En bön ur Psaltaren idag. Ps.86:5-11
"Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig.   Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber.
I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig.  Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud.
Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning."
Blessings
 
 

Sommarlov och ösregn

Så börjar första dagen på sommarlovet, med ösregn och blåst. Dock är det varmt ute, kvavt till och med. Jag, Magnus, Gabriel och Olivia körde till LCHF caféet i Arlöv och fikade (Johanna sov vidare). Jag ville verkligen hinna åka dit och kolla en gång innan vi flyttar och idag blev det. Magnus och Gabriel åt äppelkaka med vispgrädde och jordgubbar och Olivia och jag provade deras mjukglass på helt rena ingredienser, inga konstigheter. Det var så gott alltihop. Se'n köpte jag med mig lite varor när jag ändå var där.
Ser väl gott ut
Jag tror att jag får försöka packa lite kläder idag, i resväskor, så det blir gjort. Svårt att veta riktigt hur mycket man ska packa i förväg och hur mycket flyttfirman ska ta. Men, men, jag antar att de har gjort det här förut, så det blir säkert bra. Har ont i nacke och huvud idag också. Tagit tabletter och ska vila snart. Kanske blir bättre senare.
Imorgon fm är sista besöket hos terapeuten. Det är verkligen mycket som är "sista" nu. Om någon vecka blir det mycket som blir "första."
Ännu en bön om hopp:
"Gud, du som är bortom alla ord och ändå så nära som våra egna pulsslag, tack för skapelsens myllrande livsväv, tack för befrielsen i Jesus Kristus, ge oss näring av din heliga Andes kraft, så att vi kan bära ny frukt. I Jesu Kristi namn."
 
Kram
 
 

Skolavslutning

"Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor...."
Jaha, sommarlov står nu på schemat för många veckor framöver. Barnen har haft sina skolavslutningar och flickorna har fått sina betyg, bra sådana till och med ;-)
Magnus gick på deras skolavslutning och jag gick först till doktorn, sista besöket hos honom, och sedan till Gabriels skolavslutning. Magnus och flickorna kom till Gabriels skola senare. Efter en massa hej då i klassrummet och så gick vi till Espresso House för en sommarlovsfika. Vi var knappast ensamma där kan jag säga. Många hade samma tanke som vi ;-) Se'n fick jag skynda till tandläkaren och Magnus for iväg för att jobba. Nu är jag helt slut och ska ha en rejäl dejt med spikmattan om en stund och jag tror resten av dagen får gå i slöandets tecken.
Johanna kom hem vid 23 - tiden igår kväll efter studentfest i Göteborg och sedan tågresa hem, så hon är ganska mör också. Olivia steg upp 12.30 igår efter Lisebergsturen dagen innan då hon om hem 02.30 på natten. Ja, ungdomens dagar.....
En bön om hopp från Svenska Kyrkans hemsida
"Ljusets Gud,
Lys upp våra liv med ditt eviga ljus,
omslut oss med din närhet,
fördriv allt mörker
och låt oss för evig lovsjunga dig."
 
Blessings
 
 
 
 
 

"Sista...."

Det är mycket som är ”sista” nu, i alla fall på ett tag. Idag träffades vi med LKR (Limhamns Kristna Råd) och det var ju sista gången för mig och Magnus att vara med där. Jag träffar lite folk och pratar och fikar, lite hej då-fika. För det lär inte heller bli på ett tag. Lite vemodigt, men samtidigt är det ju så livet är. Ibland träffas man ju inte på flera år ändå fast man bor i samma stadsdel….

Gabriel hade haft en jätterolig dag på Tivoli igår och var så nöjd. Olivia kom hem nå’n gång i natt och jag har inte sett till henne än. Tur att hon är ledig idag. Johanna och hennes kompis Jenny är ju kvar i Göteborg för att gå på studentfirande idag och de kommer hem senare ikväll. Enligt sms hade de också haft en bra dag på Liseberg i alla fall.

Sommarvärme idag också och jag hoppas det håller i sig så att skolavslutningarna på skolgårdarna imorgon inte blir kalla och blöta.

Dagens bön är från Psaltaren 36:6-10

”Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Din rättfärdighet är som väldiga berg, din rättvisa som det djupaste hav.
Herre, du hjälper både människor och djur.
Din nåd är dyrbar, o Gud, i dina vingars skugga finner människor tillflykt.
De får njuta överflödet i ditt hus, i din glädjes strömmar stillas deras törst.
Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.”

Kram

 

 


Mycket på gång

Ibland är det bara så att det är mycket samma dag. Idag är en sådan dag. Ja, inte så att jag ska göra massor av saker utan det är många olika aktiviteter för familjen. I morse åkte Gabriel iväg med klassen till Köpenhamn och Tivoli och kommer hem ikväll. Våra släktingar från Seattle kom på förmiddagskaffe en stund. De har varit på kryssning och lade till i Köpenhamn på morgonen för att imorgon börja resan hemåt till USA, så vi passade på att ses. Efter att de hade åkt kom väninnan Rosi hit och vi hade en liten pratstund på altanen, sådär på tu man hand, vilket vi inte haft på åtminstone drygt ett år. De ska ju också flytta nu, till Umeå.

Tjejerna åkte med skolan till Göteborg och Liseberg och Magnus körde Jimmy till en annan buss så han fick åka hem. Nu är Magnus iväg och jobbar igen och det ska slängas en del skräp i containern under dagen och packas lite (vi har fått fler flyttkartonger=)

Så, jag är ganska slut nu och klockan är bara halv två. Jag ska vila en stund på spikmattan, så får jag kanske lite nya krafter. Allt som varit hitintills har ju varit väldigt trevligt, men det tar på krafterna ändå.

Vädret är jättefint idag också vilket ju också är skönt för barnen som är iväg.

Lyssnar på spotify och hörde just denna lovsång med Michael W. Smith. I like :-)

“This is the air I breathe, this is the air I breathe
Your holy presence living in me
This is my daily bread, this is my daily bread
Your very word spoken to me

And I, I'm desperate for you
And I, I'm I'm lost without you
 
This is the air I breathe, this is the air I breathe
Your holy presence living in me
This is my daily bread, this is my daily bread
Your very word spoken to me

And I, I'm desperate for you, And I, I'm I'm lost without you
And I, I'm desperate for you, And I, I'm lost without you,
I'm lost without you,  I'm lost without you.
I'm desperate for you. I'm desperate for you

This is the air I breathe, this is the air I breathe
Your holy presence living in me

This is my daily bread, this is my daily bread
Your very word spoken to me”

Blessings


Spiritual warfare på gården?

Just nu sitter jag på altanen och fikar och har ett helt gäng AMOK-are som tränar på gården. Första parkett med andra ord ;-) Bättre plats för dem att vara där än inomhus, de är ganska många den här gången och det är ju fint väder idag också. Inte riktigt lika varmt som igår men behagligt.

Sov ganska ok. Idag ont i nacke, ögon och huvud igen. Får se om det hjälper med kaffe eller om tabletter behövs. När jag hade opererats och inte fick eller kunde göra så mycket hushållsarbete och så, blev värken mycket mindre ett tag. Nu har jag börjat med allt det vanliga igen, om än lite försiktigare, och värken återkommer…..

Snuttan ligger på sin stol mitt emot mig och håller koll på kämparna på gården. Hon undrar nog vad det är för väsen, här brukar ju vara så tyst.

I eftermiddag ska vi ju till Ribban på avskedsfest. Det blir säkert trevligt. Lagom väder för det också. Det blir ju jag, Magnus och Gabriel som åker dit. Olivia har fullt upp med AMOK-en och Johanna har ”vännen” Jimmy här från Trollhättan över helgen, så hon har också fullt upp med att visa honom Malmö nu innan vi flyttar.

Bibelordet idag är från Romarbrevet 8:28-30

”Vi vet att Gud på allt sätt hjälper dem som älskar honom att nå det goda, dem som han har kallat efter sin plan. Ty dem han i förväg har utvalt har han också bestämt till att formas efter hans sons bild, så att denne skulle vara den förstfödde bland många bröder. Dem han i förväg har utsett har han också kallat, och dem han har kallat har han också gjort rättfärdiga, och dem han har gjort rättfärdiga, dem har han också skänkt sin härlighet.”

Blessings

Olivia och Kristoffer in action :-)
En del sanning är det nog....

 


Så var det fredag igen...

Ja, så var det fredag igen och ännu en vecka har gått till historien.

Mådde ganska kasst hela dagen igår. Först på kvällen gick pulsen ner, efter Selokentabletten, och jag kände mig lugnare och gladare igen. Skit när det blir sådär och jag inte vet vad jag ska eller om jag kan göra något åt det. Idag är det bättre i alla fall, so far - so good.

Imorgon har kompisarna Rosi och Mackan sin avskedsfest på Ribban, det ska bli kul, hoppas på fint väder. Taskigt läge dock att det är precis samma tid som Prinsessan Madeleines bröllop. Vilken tur att det finns svt-play ;-) även om det inte blir riktigt detsamma, så finns det ju där att titta på i alla fall. Och ja, jag gillar att titta på kungliga bröllop på TV, speciellt när det är vårt eget kungahus. Jag vill se de vackra klänningarna alla gästerna kommer i och hur bruden själv ser ut. Hur vackert allt är dekorerat och vad de får för gott att äta. Men jag behöver som sagt inte se allt på en gång ;-)

Olivia bryr sig inte om nå’t bröllop, hon ska träna AMOK hela helgen med de ”stora starka grabbarna” och hon har längtat länge.

Sommarvärme igår och sommarvärme idag. Vi får se hur länge det håller i sig.

Idag läste jag två olika bibelställen och båda vill jag dela. Habackuk 3:17-19

”Fikonträdet knoppas inte, vinstocken bär ingen frukt. Olivskörden slår fel, fälten ger ingen gröda. Fåren är borta ur fållan, hägnen är tomma på kor.

Men jag vill jubla över Herren, glädja mig över Gud, min räddare. Herren, min härskare, är min styrka. Han gör mig snabbfotad som gasellen, och jag kan löpa över bergen.”

Typ – eländes elände och ändå ”Jag vill jubla över Herren”.

Och från Ps.65:2-5

”Lovsång tillkommer dig, o Gud, på Sion. Vi infriar våra löften till dig, du som hör bön. Till dig kommer alla människor för att bekänna sina synder. När vår skuld blir oss för tung förlåter du oss. 

Lycklig den utvalde som får komma dig nära och vara på dina förgårdar. Vi mättas av det goda i ditt hus, av det heliga i ditt tempel.”

Blessings

 

 


Nationaldagen

Sjätte juni och Sveriges nationaldag. Inte för att det blir något extra firande eller så för oss, men det är fint väder. Jag var och fikade med väninnan Birgitta nu på förmiddagen och vi satt ute i solen utanför Espresso House. Det var fint, men varmt. Jag hade som tur var keps på huvudet, annars hade det varit för varmt. Blev helt genomblöt under kläderna så jag har fått byta alla ;-) Trevligt med fika men nu sitter jag här igen alldeles skakig och ostadig och med hög puls. Varför ska det vara såhär? Skit också! Det är jättejobbigt! Hoppas att det blir bättre under dagen. Flyttade ju tillbaka till min egen säng igår kväll (har sovit på Gabriels rum i hans säng en vecka och sovit gott). Det var ett nedköp :-( När jag skulle somna började jag plötsligt skaka inombords, sen hjärtklappning och sen värmevallning. Alltså, det har inte hänt på länge och det brukar vara symptomen som kommer på småtimmarna innan jag stiger upp, men att det skulle komma såhär på kvällen var jag inte beredd på och flera gånger dessutom. Jag gick upp på toa efter någon eller några timmar (tror jag, kollade inte) och se’n somnade jag nog, men det var en orolog natt och jag hade flera sådana ”anfall” under natt/morgon. Himla obehagligt. Har ju känt mig riktigt ok nu den senaste veckan och känt att stegen jag tar ett i taget ändå går framåt, så bara pladask ner igen. Attans. Hoppas att det inte blir likadant i kväll och att pulsen går ner under dagen. Det är väldigt obehagligt.

En bön ur Psaltaren 71:1-6

”Gud, min Gud, dig söker jag, min själ törstar efter dig, min kropp längtar efter dig, som ett kargt och uttorkat land.
Då skådar jag dig i helgedomen, jag ser din makt och din härlighet.
Din nåd är mer värd än livet. Min tunga skall prisa dig.
Jag vill lova dig så länge jag lever och åkalla dig med lyfta händer.
(Psaltaren 63:2-5)

Till dig, Herre tar jag min tillflykt, svik mig aldrig!
Du som är trofast, hjälp mig, befria mig, lyssna på mig och rädda mig.
Var min klippa dit jag kan fly, borgen där jag finner min räddning.
Ja, du är min klippa och min borg.
Befria mig, Gud, ur de ondas grepp, rädda mig undan gudlösa våldsmän.
Du är mitt hopp, O Herre, min Gud, min trygghet ända från min ungdom.
Från första stund har du varit mitt stöd, från moderlivet min styrka, jag sjunger ständigt ditt lov.”

 Blessings

 


Ett steg i taget

Imorse var jag och handlade själv för första gången sedan operationen. Måste ju ta det försiktigt med höger hand och arm en vecka till i alla fall, så jag hade ”själv-scannern” i höger och drog ”dramaten” med vänster. Det blir mycket med vänster nu ;-)

Solen skiner och det verkar bli en vacker dag idag med. Gabriel och hela Karl Johanskolan är på den årliga utflykten till Falsterbo. Hoppas de får det bra. Tjejerna kom hem vid 23.30 igår och de börjar skolan typ nu, vid 11. Tydligen vann Johanna och Noah (en kille i klassen) hela bugg-tävlingen. Jättekul! Jag har fortfarande inte sett nå’n bild på Johanna från igår, för hon gick till Jenny på eftermiddagen för att göra sig i ordning för kvällen så henne såg jag aldrig innan balen. Olivia var jättefin i blå klänning och finsminkad.

Nu har jag flyttat ut mina saker från Gabriels rum, så det är dags att återgå till våra egna sängar inatt. Undrar hur det ska gå….;-)

Så imorgon är det Sveriges Nationaldag. Verkar som om vädret kommer att bli fint då också. Vore ju trevligt för alla som har olika evenemang då.

Nu ska jag snart gå en sväng i solen.

Kram

 

 


Sol och blåsigt

Jag var hos min terapeut innan idag och nu sitter jag en stund på altanen. Undrar hur jag ska klara mig utan henne. Där kan jag ju få prata av mig hur jag vill och behöver och hon kan ta det och ev. ge nå’n bra kommentar eller tips. Kanske hittar jag en annan i Tranås. Det är ganska varmt idag, men lite blåsigt. Snuttan ligger på sin stol och putsar sig och har det mysigt.

Ikväll ska tjejerna på 9:ornas bal på Törringelund, med tre rätters middag och dans. Bal hade vi inte när jag gick ut nian ;-)

Igår var Magnus i Tranås och bl.a. hämtade nycklarna till lägenheten. Han tog en del foton i den också, både i stort på rummen och på några skavanker som vi helst inte vill ha kvar där när vi kommer dit. Det var skruvhål i väggen på gästtoaletten; nå’n list vi en tröskel som var lös och nå’t hål i en dörr o.s.v. Han ska maila bilderna till tjejen på fastighetsbolaget och säga ifrån. Annars var det bra och blir säkert fint när vi väl kommer på plats och så.

Idag, en bön ur Psaltaren 145:13b-18

”Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör.
Herren stöder dem som vacklar, han rätar krökta ryggar.
Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid.
Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger.
Rättfärdig är Herren i alla sina gärningar, kärleksfull i allt han gör.
Herren är nära alla som ropar, alla som av hjärtat ropar till honom.”

Blessings

Hm.....

 


Juni

Ja, så var det redan tre dagar in i juni månad. Magnus har kört till Tranås idag för att hämta nycklarna till lägenheten och lämna ett ex till dem som ska möta upp flyttlasset den 19:e. Bara 1½ vecka kvar i skolan för barnen och egentligen inte så många ”vanliga” skoldagar.

Vårt Öppet Hus igår blev jättetrevligt. Många kom och det blev en minnesvärd eftermiddag. Vi fick en del presenter som också var jättefina. Inget stort och extravagant eller så, vi ska ju flytta, men små saker och kort som betyder väldigt mycket. Flera kompisar till tjejerna kom också, vilket var superkul. Idag är jag ganska trött och ostadig, vilket jag egentligen skulle ha förberett mig på, men glömde att det brukar bli så både efter jobbiga och roliga tillfällen. Jag får gå en sväng i solen senare.

En bön idag ur Psaltaren 31:2-6

”Till dig, Herre, tar jag min tillflykt, svik mig aldrig!
Du som är trofast, rädda mig, lyssna på mig, skynda till min hjälp.
Var min klippa dit jag kan fly, borgen där jag finner räddning.
Ja, du är min klippa och min borg. Du ska leda och styra mig, ditt namn till ära.
Du ska lösa mig ur snaran de gillrat, du är min tillflykt.
Jag överlämnar mig i dina händer.
Du befriar mig, Herre, du sanne Gud.”

Blessings

Not always easy but good to remember
"Vårt dop"

Vår vana trogen så var Magnus och jag och fikade på Espresso House i morse. Egentligen var det inte planerat, men vi skulle handla ett par saker på Malmborgs och då var det praktiskt ;-)

Nu tittar jag på TV-gudstjänsten. Den är från Storvallens fjällkapell och utanför kapellets fönster är det fullt av snö. Antar att det är inspelat nå’n vinter. Temat för dagens gudstjänst är ”Vårt dop”. När jag ser all snön tänker jag på att det finns de som blir döpta utomhus i en isvak. Prästen berättar också om ett dop i en fjällsjö i försommartid, fast då är det fortfarande iskallt i vattnet däruppe. Jag skulle inte döpa mig i sådan kyla, trots att jag provat på vinterbad ….. Jag (vuxen) - döptes på Sibbarp Pingstdagen 2007 och det var åtminstone 15 grader i vattnet och 19 i luften, så det gick bra :-)

Olivia klarade sin gradering igår. Jippiee!! Hon är sååå duktig! Världens bästa Olivia!

Om två timmar är det dags för vårt ”Hej då – Öppet Hus” Det blir säkert roligt.

Kram

 
 
 
Sibbarp förra sommaren

Fika på altanen

Nu är det så varmt att man kan sitta på altanen och fika på förmiddagen då det är skugga där. Då blir det för varmt på eftermiddagen när solen står på. Snuttan har intagit sin plats i en av stolarna, så jag fick snällt ta en annan stol :-)

Var iväg igår och fick bort dränet. Attans vad det gjorde ont. Jag brukar inte reagera så på smärta, men det riktigt sökte mig. Tur att jag låg på en brits. Det hade fastnat lite i vävnaden i såret så det drog i det när hon drog ut det. Pust. Tur att det gick snabbt över. Skönt att vara utan nu i alla fall, men måste fortsätta vara försiktig och ta det lugnt. Ska duscha ikväll, men måste försöka hålla mig till vänster sida ;-) så jag blir i alla fall 50% ren, ha, ha.

Jag gick en kort sväng runt kvarteret för en stund sedan. Det kändes som en jättelång promenad. Har ju inte varit ute och gått sedan i måndags, förutom den lilla stunden på kliniken igår, men då blev jag ju skjutsad dit och hem.

Olivia är iväg och graderar nu. Om jag orkat hade jag varit där och hejat på henne. Hon brukar inte vara nervös inför graderingar, men idag var hon det. Hon ska ju gradera till blått vuxenbälte och hon är ”bara” 15 år gammal. Det är tufft gjort. Jag är så stolt.

Johanna var hos frissan igår och är nu vackert rödhårig igen. Hon klär så himla bra i det. ”Du ska alltid vara rödhårig”, hade frissan sagt och det stämmer.

I eftermiddag får Magnus ställa fram lite bord och stolar i lokalen till Öppet Hus imorgon. Johanna beställde cider så det har vi också köpt ;-)

En bön om ljus och hopp ur Sv. Kyrkans bönbok:

”Ljusets Gud, Lys upp våra liv med ditt eviga ljus, omslut oss med din närhet,
fördriv allt mörker och låt oss för evig lovsjunga dig.”

Blessings

 


RSS 2.0